Πώς να προστατεύσετε τα κατοικίδια ζώα από αστικούς κινδύνους;

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το κατοικίδιο ζώο σας από αστικούς κινδύνους είναι να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι και να αποφύγετε την ελεύθερη περιπλάνησή τους. Μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ασφαλές διατηρώντας κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα και τοποθετώντας ένα περίβλημα για να αποτρέψετε το κατοικίδιό σας από την έξοδο από την ιδιοκτησία σας. Στη συνέχεια, προστατέψτε τα κατοικίδια, το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας, ώστε το κατοικίδιό σας να μπορεί να παίξει χωρίς κίνδυνο τραυματισμού. Όταν το κατοικίδιο ζώο σας βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους, επιβλέψτε το ώστε να μην τρέχει στο δρόμο ή να συναντήσει άλλα ζώα. Επιπλέον, μικροτσίπ το κατοικίδιο ζώο σας, έτσι θα είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να σας βρουν εάν το κατοικίδιο ζώο σας χαθεί. Για περισσότερες συμβουλές, όπως πώς να διατηρήσετε το κατοικίδιο ζώο σας υγιές, διαβάστε!

Μπορείτε να προστατεύσετε τα κατοικίδια ζώα σας από αστικούς κινδύνους
Ευτυχώς, λαμβάνοντας μέτρα για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, τη διαχείριση κινδύνων όταν βρίσκεστε έξω και λαμβάνοντας μέτρα για την προώθηση της υγείας και της ευημερίας των κατοικίδιων σας, μπορείτε να προστατεύσετε τα κατοικίδια ζώα σας από αστικούς κινδύνους.

Το να έχετε ένα κατοικίδιο είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή. Όχι μόνο παρέχουν συντροφιά, αλλά μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Ωστόσο, το να έχετε ένα κατοικίδιο ζώο έρχεται επίσης με τις προκλήσεις του, ειδικά για άτομα που ζουν σε αστικές περιοχές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μεγάλες πόλεις είναι περιβάλλοντα με γρήγορο ρυθμό όπου άνθρωποι και ζώα αναγκάζονται σε αυστηρότερα όρια. Ευτυχώς, λαμβάνοντας μέτρα για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, τη διαχείριση κινδύνων όταν βρίσκεστε έξω και λαμβάνοντας μέτρα για την προώθηση της υγείας και της ευημερίας των κατοικίδιων ζώων σας, μπορείτε να προστατεύσετε τα κατοικίδια ζώα σας από αστικούς κινδύνους.

Μέθοδος 1 από 3: δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος

 1. 1
  Ασφαλίστε το σπίτι σας. Ως ο πρωταρχικός βιότοπος του κατοικίδιου ζώου σας, το σπίτι σας πρέπει να είναι προστατευμένο από κατοικίδια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις αστικές περιοχές, καθώς το κατοικίδιο ζώο σας θα ξοδεύει πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι σας. Κατά την ασφάλεια του σπιτιού σας, σκεφτείτε:
  • Εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα και οι πόρτες κλείνουν και κλειδώνουν σωστά. Δεν θέλετε να σπάσει κάποιος ή να ξεσπάσει το κατοικίδιό σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι η δομή είναι υγιής και υγιής. Η μούχλα, το ωίδιο, το μόλυβδο και άλλοι κίνδυνοι θα επηρεάσουν το κατοικίδιο ζώο σας όπως ακριβώς σας επηρεάζουν. Τέτοιοι κίνδυνοι είναι ιδιαίτερα προβληματικοί, καθώς το κατοικίδιο ζώο σας δεν θα έχει τη δυνατότητα να περιφέρεται ελεύθερα έξω.
 2. 2
  Στέγες για κατοικίδια ζώα, μπαλκόνια ή άλλους εξωτερικούς χώρους παιχνιδιού. Ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς κινδύνους για τα κατοικίδια ζώα σχετίζεται με τους περιορισμένους ασφαλείς εξωτερικούς χώρους για να παίζουν ή να πάνε στο μπάνιο. Εξαιτίας αυτού, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στρέφονται σε στέγες, μπαλκόνια και άλλες περιοχές που προσφέρουν μοναδικούς κινδύνους που δεν υπάρχουν σε προαστιακές ή αγροτικές περιοχές.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι βεράντες στον τελευταίο όροφο είναι περιφραγμένες κατάλληλα, ώστε το κατοικίδιο ζώο σας να μην πέσει από το κτίριο.
  • Δώστε προσοχή στους χώρους ανάμεσα στους στύλους του φράχτη ή του μπαλκονιού. Τα κοκαλιάρικα ή μικρά σκυλιά μπορεί να γλιστρήσουν έξω και πέρα από την πλευρά του κτηρίου.
  • Διορθώστε τυχόν τρύπες κάτω από φράχτες σε περιοχές πίσω αυλής Τα σκυλιά ή άλλα κατοικίδια ζώα που γλιστρούν μπορεί να βρεθούν στη μέση της επικείμενης κυκλοφορίας.
 3. 3
  Προσοχή στις παλαιές / ελαττωματικές θερμαντήρες καλωδίων ή καλοριφέρ. Παλαιότερα κτίρια με ελαττωματική καλωδίωση ή ανθεκτικές θερμαντικές συσκευές αντιπροσωπεύουν περισσότερους κινδύνους για τα κατοικίδια ζώα στις αστικές περιοχές. Τέτοια προβλήματα θέτουν σε κίνδυνο τα κατοικίδια ζώα καθώς δεν καταλαβαίνουν τους κινδύνους τους.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει εκτεθεί καλωδίωση. Τελικά, δεν θέλετε το κατοικίδιο ζώο σας να μασάει ή να παίζει με καλώδια.
  • Αντικαταστήστε ή ανθεκτικά στα κατοικίδια θερμαντικά σώματα. Τέτοιοι θερμαντήρες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι επειδή πολλά κατοικίδια τράβηξαν τη ζεστασιά τους και δεν θα καταλάβουν ότι μπορούν να καούν.
  Παλαιότερα κτίρια με ελαττωματική καλωδίωση ή ανθεκτικές θερμαντικές συσκευές αντιπροσωπεύουν περισσότερους
  Παλαιότερα κτίρια με ελαττωματική καλωδίωση ή ανθεκτικές θερμαντικές συσκευές αντιπροσωπεύουν περισσότερους κινδύνους για τα κατοικίδια ζώα στις αστικές περιοχές.
 4. 4
  Δώστε ένα κατάλληλο περιβάλλον ή περίβλημα για το κατοικίδιο ζώο σας. Ό, τι κι αν είναι το κατοικίδιό σας, το να βρίσκεστε σε αστική περιοχή σημαίνει ότι εσείς και το κατοικίδιο ζώο σας θα πρέπει να μοιραστείτε μικρότερα όρια - είτε πρόκειται για μικρότερο σπίτι ή διαμέρισμα. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν κόβετε τις γωνίες για την παροχή αρκετά μεγάλων ενδιαιτημάτων ή περιβλημάτων για το κατοικίδιο ζώο σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες / συστάσεις ASCPA ή Humane Society για το μέγεθος των περιβλημάτων.
  • Μην αφήνετε ποτέ ζώα όπως τρωκτικά, πουλιά ή ερπετά να περιφέρονται στο σπίτι σας. Θα πάρει μόνο ένα λεπτό για να βγει το κατοικίδιο ζώο σας και να χαθεί στο επικίνδυνο αστικό περιβάλλον.
  • Αποφύγετε τον υπερπληθυσμό στα περιβλήματα των ζώων σας. Ακριβώς επειδή δεν έχετε αρκετό χώρο για περιφράξεις για όλα τα κατοικίδια ζώα σας, δεν σημαίνει ότι τα ζώα σας πρέπει να υποφέρουν.

Μέθοδος 2 από 3: περιορισμός εξωτερικών κινδύνων

 1. 1
  Αποφύγετε να αφήνετε το κατοικίδιο ζώο σας να περιφέρεται ελεύθερα έξω. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα κατοικίδια ζώα στις αστικές περιοχές συνεπάγεται την ελεύθερη περιαγωγή τους χωρίς την επίβλεψη των επιστάτων τους. Τέτοιοι κίνδυνοι έρχονται με τη μορφή δρόμων με μεγάλη διακίνηση, άλλων ζώων και κακόβουλων ανθρώπων. Ως αποτέλεσμα, δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπετε στα κατοικίδια ζώα σας να περιφέρονται ελεύθερα σε αστική περιοχή.
  • Κρατάτε πάντα το σκύλο σας με λουρί ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς δεν θέλετε το σκυλί σας να αποσπάται την προσοχή και να τρέχει μπροστά από ένα αυτοκίνητο. Επιπλέον, δεν θέλετε το σκυλί σας να κάνει μάχη με ένα άλλο κατοικίδιο.
  • Μην αφήνετε τη γάτα σας να περιφέρεται έξω.
  • Διατηρήστε τον έλεγχο όλων των ζώων.
 2. 2
  Προσέξτε γύρω από ανελκυστήρες. Ενώ εσείς ή το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να είστε άνετα γύρω από ανελκυστήρες, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλή. Πάντα παρόν, όπως είναι σε αστικό περιβάλλον, οι ανελκυστήρες αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τα κατοικίδια.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα λουριά γάτας ή σκύλου δεν κολλάνε στις πόρτες του ασανσέρ.
  • Σκεφτείτε να μεταφέρετε μικρά σκυλιά, γάτες ή άλλα κατοικίδια ζώα σε κιβώτια όταν τα μεταφέρετε σε ανελκυστήρες.
  • Εάν το κατοικίδιο ζώο σας δεν βρίσκεται σε κλουβί, φροντίστε να το κρατάτε σφιχτά καθώς η πόρτα του ασανσέρ ανοίγει ή κλείνει.
 3. 3
  Μετριασμός του κινδύνου καυτού πεζοδρομίου. Ένας αστικός κίνδυνος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν σκέφτονται είναι το καυτό πεζοδρόμιο στα τακάκια των ποδιών του σκύλου ή της γάτας. Ενώ οι άνθρωποι μπορεί να μην αισθάνονται την επίδραση του πεζοδρομίου ή του τσιμέντου που έχει ζεσταθεί όλη την ημέρα στον ήλιο, τα σκυλιά, οι γάτες και άλλα ζώα σίγουρα μπορούν. Πάντα να το σκέφτεστε όταν περπατάτε το κατοικίδιό σας.
  • Αποφύγετε να περπατάτε το κατοικίδιό σας σε σκυρόδεμα ή πεζοδρόμιο που ήταν στον ήλιο όλη την ημέρα.
  • Σκεφτείτε παπούτσια σκύλου όταν περπατάτε σε ζεστό πεζοδρόμιο.
  Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το κατοικίδιο ζώο σας από αστικούς κινδύνους είναι να δημιουργήσετε
  Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το κατοικίδιο ζώο σας από αστικούς κινδύνους είναι να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι και να αποφύγετε την ελεύθερη περιπλάνησή τους.
 4. 4
  Εντοπίστε ασφαλή μέρη για να επιτρέψετε στα κατοικίδια ζώα σας να παίζουν ή να πηγαίνουν στο μπάνιο. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του αστικού περιβάλλοντος είναι η έλλειψη πρασίνου για να απολαύσουν τα ζώα. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο αναζητώντας ασφαλή μέρη για να απολαύσετε το κατοικίδιο ζώο σας.
  • Τα πάρκα σκυλιών είναι μια δημοφιλής λύση για πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων. Ωστόσο, εξετάστε προσεκτικά την ασφάλεια ενός πάρκου σκύλου πριν αφήσετε το σκυλί σας να παίξει σε αυτό.
  • Προσπαθήστε να εντοπίσετε ένα μεγάλο πάρκο ή γήπεδο για να παίξετε το κατοικίδιο ζώο σας.
 5. 5
  Λάβετε ετικέτες αναγνώρισης ή μικροτσίπ στο κατοικίδιο σας. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ζείτε σε μια αστική περιοχή είναι να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει ταυτοποίηση ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί σε κάποιο σημείο να χαθεί. Χωρίς ταυτοποίηση, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να χαθεί στο σύστημα καταφυγής ζώων ή να υιοθετηθεί από κάποιον άλλο.
  • Τοποθετήστε το κατοικίδιο ζώο σας με ένα κολάρο με ετικέτα που περιλαμβάνει τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας, όπως τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση, το όνομά σας και το όνομα του ζώου.
  • Όταν παίρνετε ένα κολάρο για το κατοικίδιο ζώο σας, σκεφτείτε ένα κολάρο. Αυτά τα περιλαίμια έχουν σχεδιαστεί για να σπάσουν εάν το κατοικίδιο ζώο σας κινδυνεύει να ασφυξήσει.
  • Σκεφτείτε να πετάξετε το κατοικίδιό σας. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν προσιτά προγράμματα αναγνώρισης μικροτσίπ. Ένας κτηνίατρος θα εισαγάγει ένα μικρό μικροτσίπ κάτω από το δέρμα του κατοικίδιου ζώου σας, το οποίο θα επιτρέψει στις αρχές ελέγχου των ζώων ή σε άλλους κτηνιάτρους να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας σας εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει χαθεί ποτέ.

Μέθοδος 3 από 3: εξασφάλιση της υγείας του κατοικίδιου ζώου σας

 1. 1
  Εμβολιάστε το κατοικίδιο ζώο σας. Δεδομένου ότι τα κατοικίδια ζώα, όπως και οι άνθρωποι, εξαναγκάζονται σε στενότερα όρια σε αστικούς χώρους, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδια ζώα σας είναι ενημερωμένα για τα εμβόλια τους. Εμβολιάζοντας σωστά τα κατοικίδια ζώα σας, θα βεβαιωθείτε ότι είναι ανοσοποιητικά ή ανθεκτικά στις πιο συχνές μεταδοτικές ασθένειες.
  • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τα κοινά εμβόλια.
  • Μην αφήσετε τα εμβόλια σας να λήξουν, ειδικά εάν παίρνετε κατοικίδια ζώα, όπως σκύλους, σε μέρη όπως πάρκα σκύλων.
  • Ενημερωθείτε για τις ανταμοιβές που προσφέρουν τα εμβόλια.
 2. 2
  Φροντίστε γύρω από άλλα ζώα. Επειδή το κατοικίδιο ζώο σας έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα τόσο συχνά, θα πρέπει να λάβετε επιπλέον μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι αυτές είναι ασφαλείς συναντήσεις. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς οι σχετικά κοινές αλληλεπιδράσεις μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις.
  • Να γνωρίζετε ότι η στενή επαφή μεταξύ των κατοικίδιων ζώων μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση επικίνδυνων ασθενειών.
  • Συνειδητοποιήστε ότι μέρη όπως τα πάρκα σκύλων είναι σχετικά επικίνδυνα. Όχι μόνο ο σκύλος σας μπορεί να έρθει σε επαφή με μεταδοτικές ασθένειες εκεί, αλλά μπορεί να έρθει σε μάχη με ένα άλλο σκυλί που οδηγεί σε σοβαρά ιατρικά προβλήματα.
  • Κατανοήστε ότι οι γάτες που περιφέρονται σε μια μεγάλη πόλη μπορεί να είναι ευπαθείς σε μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών με τις οποίες ενδέχεται να μην έρθουν σε επαφή σε ένα αγροτικό ή προαστιακό περιβάλλον. Αυτό οφείλεται στον μεγαλύτερο και πυκνότερο πληθυσμό ζώων και ανθρώπων.
  Ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς κινδύνους για τα κατοικίδια ζώα σχετίζεται με τους περιορισμένους
  Ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς κινδύνους για τα κατοικίδια ζώα σχετίζεται με τους περιορισμένους ασφαλείς εξωτερικούς χώρους για να παίζουν ή να πάνε στο μπάνιο.
 3. 3
  Αποφύγετε τα περιττώματα πουλιών. Τα περιττώματα πουλιών είναι ουσιαστικά παντού σε μεγάλες πόλεις. Δυστυχώς, τα περιττώματα πουλιών μπορούν να μεταφέρουν μικροσκοπικούς οργανισμούς και να προκαλέσουν μια σειρά ασθενειών σε κατοικίδια ζώα.
  • Μην αφήνετε τα περιστέρια να κολλάνε στο μπαλκόνι ή στα περβάζια σας.
  • Αποφύγετε να αφήνετε γάτες ή σκύλους να τρώνε, να γλείφουν ή να παίζουν σε περιττώματα πουλιών.
  • Καθαρίστε στέγες όπου μπορείτε να παίξετε εσείς ή τα κατοικίδια ζώα σας.
  • Τα περιττώματα περιστεριών μπορούν να περιέχουν ιστοπλάσμωση, κρυπτοκοκκίαση και ψιτάκωση μεταξύ άλλων μεταδόσεων.
 4. 4
  Παρακολουθήστε όρθια νερά στο δρόμο. Ένας μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των αστικών ζώων είναι ο κίνδυνος μολυσμένου στατικού νερού. Όπου κι αν βρίσκεστε - από το Τόκιο έως το Λονδίνο - τα αστικά κέντρα διαθέτουν νερό που είναι επικίνδυνο εάν πίνεται από κατοικίδια.
  • Το στάσιμο νερό μπορεί να φιλοξενήσει ιογενείς παράγοντες ή βακτήρια όπως η λεπτόσπιρωση - μια ασθένεια που μπορεί να είναι θανατηφόρα για τις γάτες και τους σκύλους.
  • Οι λακκούβες και το νερό της υδρορροής του δρόμου μπορεί να έχουν βενζίνη ή λάδι.
 5. 5
  Σπρώξτε και στειρώστε τα κατοικίδια σας. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να σπρώξετε και να στειρώσετε τα κατοικίδια ζώα σας. Ο ψεκασμός και η στείρωση προσφέρουν ποικίλα οφέλη, όπως μειωμένο κίνδυνο ορισμένων προβλημάτων υγείας, εξάλειψη επιπλοκών λόγω εγκυμοσύνης και μειωμένη επιθετικότητα σε αρσενικά ζώα.
  • Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τα οφέλη της στειρώσεως ή της στειρώσεως των κατοικίδιων σας.
  • Εάν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με το κόστος της σπάτουλας ή της στείρωσης του κατοικίδιου ζώου σας, επικοινωνήστε με το τοπικό σας καταφύγιο, την ανθρώπινη κοινωνία ή τη δημοτική αρχή. Πολλοί οργανισμοί έκπτωση κουπόνια για ψεκασμό και στειρώνοντας κατοικίδια ζώα.
Σχετικά Άρθρα
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail