Πώς να χαλάσετε το κουνέλι του κατοικίδιου ζώου σας;

Για να χαλάσετε το κουνέλι του κατοικίδιου ζώου σας, βάλτε άφθονο σανό υψηλής ποιότητας στο κλουβί του, το οποίο λατρεύουν να τρώνε και να φωλιάζουν τα κουνέλια! Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε τη συνηθισμένη δίαιτα pellet με νόστιμες λιχουδιές όπως φρέσκα φρούτα ή σπιτικές λιχουδιές κουνελιών για να το κάνετε να αισθάνεται πολύτιμο. Απλώς φροντίστε να του δώσετε λίγες λιχουδιές την ημέρα, ώστε να μην κερδίζει βάρος. Εκτός από την παροχή φαγητού και λιχουδιών στο κουνέλι, μπορείτε να το χαλάσετε με περιποίηση και μασάζ. Δοκιμάστε να βουρτσίζετε απαλά το κουνέλι σας με πινέλο κάθε 3 ημέρες για να διατηρήσετε το παλτό του υγιές. Για να κάνετε μασάζ στο κουνέλι σας, τραβήξτε αργά τα δάχτυλά σας κάτω από τη μύτη, το κεφάλι και το σώμα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κολλήσετε μαζί σας. Για να μάθετε πώς να χαλάσετε το κουνέλι σας με παιχνίδια, διαβάστε περισσότερα από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας!

Για να χαλάσετε το κουνέλι του κατοικίδιου ζώου σας
Για να χαλάσετε το κουνέλι του κατοικίδιου ζώου σας, βάλτε άφθονο σανό υψηλής ποιότητας στο κλουβί του, το οποίο λατρεύουν να τρώνε και να φωλιάζουν τα κουνέλια!

Εάν αγαπάτε το κουνέλι κατοικίδιων ζώων σας, πιθανότατα θα θελήσετε να το χαλάσετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κρατήσετε το κουνέλι σας όσο το δυνατόν πιο υγιές και ευτυχισμένο στο σπίτι σας. Τροφοδοτήστε το κουνέλι σας υψηλής ποιότητας φαγητό και προσφέρετε ειδικές λιχουδιές μία φορά και για λίγο. Κάνε πράγματα για να συνδεθείς με το κουνέλι σου, όπως να χαϊδεύεις και να παίζεις μαζί της. Τέλος, δώστε στο κουνέλι σας ένα υπέροχο περιβάλλον και πολλά παιχνίδια.

Μέρος 1 από 3: παροχή τροφίμων και λιχουδιών

 1. 1
  Παρέχετε σανό. Τα κουνέλια χρειάζονται πρόσβαση στο σανό 24 ώρες την ημέρα. Ο σανός είναι ιδανικός για φωλιά και βοηθά επίσης στην πέψη. Πηγαίνετε στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων και διαλέξτε μια τσάντα από υψηλής ποιότητας τιμόνι ή σανό βρώμης. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πάντα μερικές στοίβες σανού στο κλουβί του κουνελιού σας, ώστε να μπορεί να φάει και να φωλιάσει ό, τι θέλει.
 2. 2
  Επιλέξτε σφαιρίδια υψηλής ποιότητας. Η διατροφή του κουνελιού σας πρέπει να αποτελείται από σφαιρίδια υψηλής ποιότητας. Ειδικά για τα νεότερα κουνέλια, τα σφαιρίδια αποτελούν ζωτικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής.
  • Τα σφαιρίδια πρέπει να έχουν τουλάχιστον 18% ίνες. Πρέπει επίσης να είναι θρεπτικά ισορροπημένα. Μπορείτε να μιλήσετε στον κτηνίατρό σας σχετικά με τον σωστό τύπο σβόλων για τις ανάγκες του κουνελιού σας.
  • Τα νεότερα κουνέλια που συνεχίζουν να μεγαλώνουν γενικά χρειάζονται περισσότερα σφαιρίδια. Εάν το κουνέλι σας είναι μεγαλύτερο, θα θελήσετε να του δώσετε λιγότερα σφαιρίδια και να του ταΐσετε λαχανικά και σανό ως συμπλήρωμα στη διατροφή του.
 3. 3
  Δώστε στο κουνέλι σας πολλά λαχανικά. Τα κουνέλια λατρεύουν τα λαχανικά και είναι επίσης ένα εξαιρετικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Εκτός από το να χαλάσετε το κουνέλι σας με ποιοτικό σανό και σβόλους, είναι καλή ιδέα να του δίνετε φρέσκα λαχανικά κάθε μέρα. Η αλφάλφα, τα τεύτλα, το μπρόκολο, οι λοβοί μπιζελιών, το μαρούλι, οι πράσινες πιπεριές, το λάχανο και τα καρότα είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές για να χαλάσετε το κουνέλι σας.
  • Φροντίστε να κόψετε μεγαλύτερα λαχανικά, ώστε το κουνέλι σας να μπορεί να τα φάει εύκολα. Επίσης, σκουπίστε τυχόν σκληρές άκρες, ώστε το κουνέλι σας να μην βλάπτει τα δόντια ή τα ούλα του ενώ μασά
  • Θα πρέπει επίσης να προσέξετε τους τύπους λαχανικών που σας αρέσουν στο κουνέλι εάν θέλετε να τον χαλάσετε. Εάν σε μεγάλο βαθμό δεν ενδιαφέρεται για το μαρούλι, αλλά τρελαίνεται για το λάχανο, δώστε του λάχανο πιο συχνά. Το κουνέλι σας θα αισθάνεται χαρούμενο και χαλασμένο εάν φορτώσει τα αγαπημένα του φαγητά όλη την ώρα.
 4. 4
  Τροφοδοτήστε το κουνέλι σας με μια ποικιλία ποιοτικών λιχουδιών. Οι υψηλής ποιότητας λιχουδιές είναι σημαντικές για την καταστροφή του κουνελιού σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πολλές λιχουδιές στο χέρι. Δώστε στο κουνέλι σας λίγες λιχουδιές την ημέρα για να τον κάνει να αισθάνεται πολύτιμος.
  • Τα φρέσκα φρούτα μπορούν να είναι μια υπέροχη θεραπεία για τα κουνέλια Δεν πρέπει να είναι βασικά διαιτητικά, όπως τα λαχανικά, καθώς μπορούν να προκαλέσουν αύξηση βάρους. Ωστόσο, εάν θέλετε να χαλάσετε το κουνέλι σας, δώστε του ένα κομμάτι φρούτων ξανά και ξανά.
  • Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κουνέλια στα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Οι λιχουδιές του κουνελιού διατίθενται σε διάφορες μορφές, οπότε ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια δοκιμή και σφάλμα για να μάθετε τι του αρέσει το κουνέλι σας. Αγοράστε μερικούς διαφορετικούς τύπους λιχουδιών. Δείτε σε ποιους παίρνει το κουνέλι σας και αποθηκεύστε τα για να τον χαλάσετε.
  • Εάν θέλετε να χαλάσετε πραγματικά το κουνέλι σας, δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικές λιχουδιές. Αυτό μπορεί να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που διατηρεί το κουνέλι σας υγιές και χαλασμένο.
Αν αγαπάτε το κουνέλι του κατοικίδιου ζώου σας
Αν αγαπάτε το κουνέλι του κατοικίδιου ζώου σας, πιθανότατα θα θέλετε να το χαλάσετε.

Μέρος 2 από 3: σύνδεση με το κουνέλι σας

 1. 1
  Γαρίστε το κουνέλι σας. Ο καλλωπισμός του κουνελιού σας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ εσάς και του κατοικίδιου ζώου σας. Το βούρτσισμα όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε κοντά στο κουνέλι σας, αλλά και να αποτρέψετε ζητήματα όπως οι γούνες.
  • Βουρτσίστε το κουνέλι σας κάθε 3 μέρες. Όταν το κουνέλι σας ρίχνει, βουρτσίστε τον λίγο περισσότερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε στα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων, για να βουρτσίζετε το κουνέλι σας.
  • Βουρτσίστε το κουνέλι σας προς την κατεύθυνση της γούνας του. Χρησιμοποιήστε αργές, απαλές κινήσεις, ώστε το κουνέλι σας να απολαύσει την εμπειρία.
 2. 2
  Κάντε μασάζ στο κουνέλι σας. Το μασάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλάσετε το κουνέλι σας. Μπορεί να τον βοηθήσει να χαλαρώσει και να συνδεθεί μαζί σου. Θα τον κάνει επίσης να αισθάνεται άνετα, προωθώντας την κυκλοφορία και αυξάνοντας το εύρος των αρθρώσεων στους μυς του.
  • Περάστε αργά τα δάχτυλά σας πάνω από τη μύτη του κουνελιού σας και, στη συνέχεια, μετακινήστε τα πάνω από το κεφάλι και το σώμα του. Δουλέψτε μέχρι την ουρά του.
  • Κάντε κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σας πάνω στα μάγουλα του κουνελιού σας, καθώς και ανάμεσα στα αυτιά του.
  • Δεν αρέσουν όλοι οι κουνέλια να αντιμετωπίζονται εκτενώς. Εάν έχετε μόλις το κουνέλι σας, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να νιώσετε άνετα με το άγγιγμά σας. Μπορεί να θέλετε να περιμένετε να κάνετε μασάζ στο κουνέλι σας έως ότου σας έρθει μόνος του. Εάν το κουνέλι σας γρυλίζει ή κάνει κλικ στα δόντια του, θα πρέπει να σταματήσετε να το τρίβετε.
 3. 3
  Προγραμματίστε το χρόνο παιχνιδιού κάθε μέρα. Τα κουνέλια είναι κοινωνικά πλάσματα και λατρεύουν να παίζουν παιχνίδια με τους ιδιοκτήτες τους. Αν θέλετε να χαλάσετε το κουνέλι σας, προγραμματίστε λίγο χρόνο για να παίξετε κάθε μέρα. Τα κουνέλια λατρεύουν να χτυπούν τα πράγματα, να ρίχνουν τα πράγματα και να μασούν. Παίξτε παιχνίδια που ανταποκρίνονται σε αυτά τα ένστικτα, αφήνοντας πάντα μια μικρή τσέπη της ημέρας σας για να παίξετε με το κουνέλι σας.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε μινιατούρες μπόουλινγκ για το κουνέλι σας. Μπορείτε συνήθως να τα αγοράσετε σε ένα πολυκατάστημα, στην ενότητα παιχνιδιών. Τα κουνέλια λατρεύουν να γκρεμίζουν τα πράγματα, οπότε το κουνέλι σας θα λατρέψει να σπρώχνει τις μπόουλινγκ αφού τα τοποθετήσετε.
  • Μπορείτε να παρέχετε μια ποικιλία από υφάσματα και πλαστικά παιχνίδια για το κουνέλι σας, τα οποία θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Πολλά κουνέλια απολαμβάνουν να μαζεύουν τα πράγματα και να τα πετούν. Μπορείτε να επιτρέψετε στο κουνέλι σας να ρίξει το παιχνίδι του και μετά να το ανακτήσετε για αυτόν.
  • Παρέχετε παιχνίδια για να μασάτε τα κουνέλια σας, καθώς τα κουνέλια λατρεύουν να μασούν. Δώστε τους παλιά ρολά από χαρτοπετσέτα και χαρτί υγείας, καθώς και κουτιά τεμαχισμένου χαρτιού.
 4. 4
  Κατοικώστε και αγκαλιάστε το κουνέλι σας. Τα κουνέλια μπορούν να αναπτύξουν πολύ στοργικούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, πρέπει να αφήσετε το κουνέλι σας να σας έρθει με τους δικούς του όρους. Προσπαθήστε να κατεβείτε στο πάτωμα, στο επίπεδο του κουνελιού σας, και αφήστε τον να βγει από το κλουβί του. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι κλειστό, ήσυχο και χωρίς περισπασμούς. Περιμένετε το κουνέλι σας να σας πλησιάσει και μόνο τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε να τον χάσετε.
  • Τα κουνέλια απολαμβάνουν διαφορετικά πράγματα, οπότε μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για να δείτε τι είδους χαϊδεύει το κουνέλι σας. Εάν το κουνέλι σας απολαμβάνει μια μορφή χάιδεμα, μπορεί να κλείσει τα μάτια του με ικανοποίηση και να ακουμπήσει στο πάτωμα.
  • Μερικά κουνέλια είναι πιο κοινωνικά από άλλα. Ορισμένα κουνέλια μπορεί να μπουν στην αγκαλιά σας ενώ κάθεστε, ενώ άλλα μπορεί να παραμείνουν λίγο μακριά. Εάν θέλετε να χαλάσετε το κουνέλι σας, βεβαιωθείτε ότι του επιτρέπετε να ορίσει τους κανόνες. Αφήστε το κουνέλι σας να έρθει σε εσάς με τους δικούς του όρους, και το κατοικίδιο ζώο και να τον αγκαλιάσει με τρόπους που απολαμβάνει.
  • Προσέξτε για αρνητική γλώσσα του σώματος. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το κουνέλι σας είναι ταραγμένο. Τα κουνέλια μπορεί να μεγαλώνουν ή να αλέθουν τα δόντια τους όταν τονίζουν. Μπορεί επίσης να κλωτσούν τα πόδια τους στον αέρα ενώ περπατούν μακριά από εσάς. Εάν το κουνέλι σας συμμετέχει σε αυτές τις δραστηριότητες ως απάντηση στο χάιδεμα ή στην αγκαλιά, σταματήστε. Το κουνέλι σου λέει ότι δεν του αρέσει να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο.
Εάν θέλετε να χαλάσετε πραγματικά το κουνέλι σας
Εάν θέλετε να χαλάσετε πραγματικά το κουνέλι σας, δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικές λιχουδιές.

Μέρος 3 από 3: παροχή παιχνιδιών και καταφυγίου

 1. 1
  Δώστε στο κουνέλι σας ένα μεγάλο κλουβί. Αν θέλετε να χαλάσετε το κουνέλι σας, δώστε του πολύ χώρο. Ένα μεγάλο κλουβί θα συνεχίσει να κάνει το κουνέλι σας ευτυχισμένο, σας επιτρέπει να τον χαλάσετε. Περάστε από το τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων και πάρτε ένα ευρύχωρο κλουβί για το κατοικίδιο ζώο σας.
  • Κατά γενικό κανόνα, όσο μεγαλύτερο είναι το κλουβί τόσο το καλύτερο. Προσπαθήστε να πάρετε το μεγαλύτερο κλουβί που μπορείτε να τοποθετήσετε με ασφάλεια στο σπίτι σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χωρίσετε ένα κλουβί σε διαφορετικά διαμερίσματα, επιτρέποντας στο κουνέλι σας να μετακινηθεί από το ένα διάστημα στο άλλο.
  • Μερικοί άνθρωποι επιτρέπουν στα κουνέλια τους να περιπλανιούνται στο σπίτι τους ή να έχουν ένα δωμάτιο χαρακτηρισμένο ως ασφαλή χώρο για κουνέλια. Αυτό μπορεί να είναι υπέροχο για το κουνέλι σας, ειδικά αν δεν έχετε χρήματα ή χώρο για ένα μεγαλύτερο κλουβί. Ωστόσο, εάν κάνετε αυτήν την επιλογή, αποδείξτε πρώτα την περιοχή από κουνέλι. Βεβαιωθείτε ότι δεν εκτίθενται ηλεκτρικά καλώδια χωρίς το κατάλληλο κάλυμμα. Δώστε ένα κουτί απορριμμάτων, ώστε το κουνέλι σας να έχει κάπου να εξαλειφθεί. Θα πρέπει επίσης να επιβλέπετε το κουνέλι σας όταν είναι χαλαρό για να βεβαιωθείτε ότι δεν σκάβει στο χαλί ή μασάει τα έπιπλα.
 2. 2
  Αγοράστε παιχνίδια που διασκεδάζουν το κουνέλι σας. Τα κουνέλια χρειάζονται επίσης μια ποικιλία παιχνιδιών για να παραμείνουν αφοσιωμένοι και χαρούμενοι. Πρέπει να προσπαθήσετε να αποκτήσετε παιχνίδια με ποικιλία υφών. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα από μη τοξικό υλικό, καθώς τα κουνέλια είναι επιρρεπή στο μάσημα.
  • Πράγματα όπως ξύλινα κουτιά, μπάλες, παιχνίδια παπαγάλων και ανοξείδωτα κούπες μέτρησης θα διασκεδάσουν ένα κουνέλι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα είδη σε κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή σούπερ μάρκετ.
  • Περιστρέψτε τα παιχνίδια κάθε λίγες μέρες. Τα κουνέλια θα βαρεθούν με τα ίδια παιχνίδια μετά από λίγο. Κάθε δύο μέρες, αλλάξτε τα παιχνίδια που έχετε και αντικαταστήστε τα με καινούργια.
 3. 3
  Φτιάξτε παιχνίδια για το κουνέλι σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε παιχνίδια για το κουνέλι σας. Με παλιό υλικό από το σπίτι σας, μπορείτε να χαλάσετε το κουνέλι σας με μια ποικιλία από σπιτικά παιχνίδια. Τα κουνέλια είναι μεγάλοι θαυμαστές υλικών όπως ξύλο και χαρτόνι, οπότε η επαναχρησιμοποίηση παλαιών υλικών μπορεί πραγματικά να χαλάσει το κουνέλι σας.
  • Τα κουνέλια λατρεύουν την αποσυναρμολόγηση και το μάσημα. Πάρτε μερικούς παλιούς ρόλους χαρτιού τουαλέτας και τοποθετήστε τους σε ένα κενό κουτί ιστών. Το κουνέλι σας θα λατρέψει να αφαιρέσει όλους τους ρόλους του χαρτιού τουαλέτας και στη συνέχεια να ροκανίζει στο χαρτόνι.
  • Βάλτε φυλλώδη χόρτα σε ένα κρυψίνους. Στη συνέχεια, κρεμάστε το κρυψίνους από κάπου στο σπίτι σας ή στο κλουβί του κουνελιού σας. Το κουνέλι σας θα λατρέψει να χτυπάει τα χόρτα ενώ μασάει στο κρυψίνους. Φροντίστε να επιβλέπετε το κουνέλι σας όταν παίζει με αυτό το παιχνίδι, ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι δεν μπερδεύεται ούτε πιαστεί.
  • Αγοράστε μερικά ξύλινα κουτιά από ένα κατάστημα χειροτεχνίας, καθώς και από μια ξύλινη σανίδα. Βεβαιωθείτε ότι τα κουτιά έχουν καπάκια. Χρησιμοποιώντας μη τοξική κόλλα του Elmer, κολλήστε τα κουτιά στον πίνακα. Βάλτε μερικά λαχανικά, λιχουδιές ή φρούτα μέσα στα κουτιά. Αφήστε το κουνέλι σας να ανακαλύψει τα κουτιά για να αναζητήσει τις λιχουδιές.
 4. 4
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφήσετε το κουνέλι σας χώρο έξω. Τα κουνέλια είναι από τη φύση τους υπαίθρια ζώα, επομένως μπορεί να είναι καλή ιδέα να αφήσετε το κουνέλι σας να περιφέρεται έξω περιστασιακά. Ωστόσο, εάν πρόκειται να επιτρέψετε την πρόσβαση του κουνελιού στην ύπαιθρο, λάβετε ορισμένες προφυλάξεις.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στυλό σε μια επίπεδη περιοχή στην αυλή σας. Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή είναι απαλλαγμένη από πιθανά τοξικά φυτά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τυχόν κενά στο φράχτη είναι αρκετά μικρά ώστε το κουνέλι σας να μην μπορεί να ξεφύγει.
  • Μερικές φορές την εβδομάδα, αφήστε το κουνέλι σας να παίξει στο στυλό. Θα θελήσετε να τον επιβλέπετε όλη την ώρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν χαλαρώνει. Μερικά κουνέλια μπορεί να προσπαθήσουν να σκάψουν κάτω από ένα στυλό. Εάν δείτε το κουνέλι σας να σκάβει, σταματήστε τον.
  • Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα μικρό λουρί για το κουνέλι σας σε ένα τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Μπορείτε να πάρετε το κουνέλι σας σε σύντομους περιπάτους γύρω από την αυλή σας. Ωστόσο, προσέξτε εάν υπάρχουν σκύλοι ή γάτες που περιστασιακά περιφέρονται στη γειτονιά σας. Μπορούν να δουν το κουνέλι σας ως λεία.
Θα πρέπει επίσης να προσέξετε τους τύπους λαχανικών που σας αρέσουν στο κουνέλι εάν θέλετε να τον χαλάσετε
Θα πρέπει επίσης να προσέξετε τους τύπους λαχανικών που σας αρέσουν στο κουνέλι εάν θέλετε να τον χαλάσετε.

Συμβουλές

 • Επιλέξτε λιχουδιές με μέτρο. Ενώ οι θεραπείες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλάσετε και να κολλήσετε με το κουνέλι σας, πάρα πολλές θεραπείες μπορούν να προκαλέσουν πιθανά προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία.
 • Ποτέ μην λούζετε ένα κουνέλι ως μορφή περιποίησης ή χαλάρωσης. Τα κουνέλια δεν τους αρέσει να βρέχονται και αυτό θα χρησιμεύσει μόνο για να τονίσει το κουνέλι σας.
 • Το κεράσι, το κόκκινο ξύλο και το ροδάκινο είναι είδη ξύλου που είναι δηλητηριώδης για τα κουνέλια. Αποφύγετε τα παιχνίδια που κατασκευάζονται από αυτές τις ουσίες.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς μπορώ να φτιάξω τα καλύτερα παιχνίδια κουνελιού;
  Συμβουλευτείτε Φτιάξτε σπιτικά παιχνίδια κουνελιών. Ρίξτε μια ματιά στους ιστότοπους καταστημάτων κατοικίδιων ζώων, στο Amazon, στο eBay και στο Pinterest για να πάρετε μερικές περαιτέρω ιδέες για πράγματα που ίσως μπορείτε να κάνετε. Τα καλύτερα παιχνίδια είναι αυτά που αρέσει περισσότερο στο κουνέλι σας, οπότε συνεχίζετε να δοκιμάζετε διαφορετικά πράγματα μέχρι να βρείτε κάτι που πραγματικά απολαμβάνει το κουνέλι σας και, στη συνέχεια, να το χρησιμοποιήσετε ως μοντέλο για μελλοντικά παιχνίδια!
 • Τα κουνέλια μου πρόσφατα αρρώστησαν, είναι αδύναμα, πίνουν πολύ, δεν κινούνται, και μόλις τρώνε. Είχα έναν από αυτούς ξαφνικά να πεθάνει. Τι πιστεύετε ότι προκαλεί αυτό;
  Παρακαλώ, παραδώστε τους σε κτηνίατρο με γνώση κουνελιών το συντομότερο δυνατό. Αυτός ο τύπος κατάστασης δεν μπορεί να διαγνωστεί μέσω του Διαδικτύου.
 • Είναι εντάξει αν το κουνέλι μου τρώει το επίστεγο;
  Μην ανησυχείτε - αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τρώει μόνο συγκεκριμένα κουτάβια. Αυτά ονομάζονται cecotropes (περιττώματα νύχτας). Αυτά παράγονται μέσω της ζύμωσης των τροφίμων. Είναι σημαντικό για το κουνέλι σας να τα φάει, καθώς περιέχει πολλές πρωτεΐνες και υψηλότερα επίπεδα ορισμένων βιταμινών, όπως βιταμίνες Β.
 • Πώς μπορώ να πω αν το κουνέλι μου είναι αρσενικό ή θηλυκό;
  Μπορείτε να ρωτήσετε έναν κτηνίατρο ή έναν ειδικό κουνελιών.
 • Το κουνέλι μου έχει μωρά και πάντα κατά λάθος πατάει το λαγουδάκι όταν το θηλάζει. Πώς μπορεί το κουνέλι μου να το αποφύγει; Έχει ένα μεγάλο κουτί φωλιάς και ένα μεγάλο κουτάβι.
  Οι νέες μητέρες συχνά πατούν τα μωρά. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε εκτός από την παροχή μαξιλαριών ώστε τα κιτ να μην συνθλίβονται.
 • Το Holland Lop μου είναι περίπου 1-2 μηνών και συνεχώς χτυπάει τα πόδια μου! Δεν με ενοχλεί τόσο πολύ, αλλά θα ήταν πιο ευτυχισμένος αν ήταν σταθερός; Τι πρέπει να κάνω?
  Θα τον κάνει πιο άνετο αν τον έχετε στειρώσει. Google "εξωτικοί κτηνίατροι κοντά (εισαγάγετε την τοποθεσία σας)" για να βρείτε έναν κτηνίατρο που θα μπορούσε να το κάνει αυτό για εσάς. Η στείρωση βοηθάει στην ιδιοσυγκρασία τους, τείνουν να γίνουν πιο ήρεμοι και ευκολότεροι στον χειρισμό τους, και είναι επίσης καλύτερο για την υγεία τους, καθώς μειώνει την πιθανότητα του κουνελιού σας να προσβληθεί από καρκίνο και ορισμένες άλλες καταστάσεις.
 • Δεν μπορώ να πάρω σανό στη χώρα μου, οπότε είναι εντάξει εάν δίνω σφαιρίδια; Και πρέπει να κρατάω πάντα το μπολ φαγητού του κουνελιού μου γεμάτο με σβόλους 24 ώρες;
  Εάν δεν μπορείτε να πάρετε σανό, είναι καλύτερο να μην έχετε κουνέλι. Η απεριόριστη πρόσβαση στο κουνέλι στα σφαιρίδια θα το κάνει παχύσαρκο και η ποιότητα ζωής του θα είναι πολύ κακή. Θα πρέπει να παίρνει μόνο μια μικρή χούφτα σφαιρίδια την ημέρα.
 • Το κουνέλι μου έχει μεγάλο χατς, είναι εντάξει για να το μοιραστεί με άλλο κουνέλι;
  Ναι σίγουρα! Έχω 10 κουνέλια και δύο καλύβες. Τα κουνέλια μπαίνουν μόνο για φαγητό ή νερό και έχω φτιάξει τα δικά τους ξεχωριστά ξύλινα κουτιά με σανό. Τα κουνέλια μπορεί να πολεμήσουν λίγο, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, αρκεί να μην ξεφύγει.

Σχόλια (1)

 • zboncaktess
  Άφησα το κουνέλι μου στην μπροστινή αυλή μου με ένα γιλέκο λουρί πάνω του. Το άφησα να δει ότι είναι μωρά και τρώνε λίγο γρασίδι. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ χαρούμενο.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail