Πώς να καθαρίσετε ένα μικρό κλουβί;

Για να καθαρίσετε ένα μικρό κλουβί για κατοικίδια, ξεκινήστε αφαιρώντας τα πάντα από το κλουβί, συμπεριλαμβανομένων μπολ με τρόφιμα και νερό, παιχνίδια και κλινοσκεπάσματα. Όταν το κλουβί είναι άδειο, πλύνετε τα πάντα με ζεστό νερό και σαπούνι. Αφού τελειώσετε το πλύσιμο και το ξέβγαλμα του κλουβιού, αφήστε το να στεγνώσει καλά στον ήλιο ή σε ένα ευάερο δωμάτιο. Όταν είστε έτοιμοι να επανασυναρμολογήσετε το κλουβί, ευθυγραμμίστε το με εφημερίδα, τοποθετήστε νέο κρεβάτι στο κάτω μέρος του κλουβιού και τοποθετήστε ξανά τα παιχνίδια και τα πιάτα στη θέση τους. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου απόρριψης παλιών κρεβατιών, συνεχίστε να διαβάζετε!

Για να καθαρίσετε ένα μικρό κλουβί για κατοικίδια
Για να καθαρίσετε ένα μικρό κλουβί για κατοικίδια, ξεκινήστε αφαιρώντας τα πάντα από το κλουβί, συμπεριλαμβανομένων μπολ με τρόφιμα και νερό, παιχνίδια και κλινοσκεπάσματα.

Ο καθαρισμός του κλουβιού του κατοικίδιου ζώου σας βοηθά να διατηρήσετε το κατοικίδιο ζώο σας υγιές και ασφαλές από βακτηριακές ή μυκητιασικές λοιμώξεις. Εξασφαλίζει επίσης ότι το κλουβί του κατοικίδιου ζώου σας δεν είναι δυσάρεστο για να ζήσει και ότι το κλουβί δεν βρωμίζει το σπίτι σας. Για να διατηρήσετε το κλουβί του κατοικίδιου σας ωραίο και καθαρό, θα πρέπει να το κάνετε λεπτομερή και ενδελεχή καθαρισμό σε τακτική βάση, κατά προτίμηση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Μέρος 1 από 3: προετοιμασία για τον καθαρισμό του κλουβιού

 1. 1
  Αγοράστε κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού. Για να βεβαιωθείτε ότι το κλουβί καθαρίζεται σωστά, αγοράστε καθαριστικό κλουβιού από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή χρησιμοποιήστε κανονικό σαπούνι πλυσίματος πιάτων. Το καθαριστικό διατίθεται σε μαντηλάκια ή σε μπουκάλι ψεκασμού. Θα χρειαστείτε επίσης χαρτοπετσέτες και κάτι για να βάλετε τα χρησιμοποιημένα κλινοσκεπάσματα και χαρτοπετσέτες, όπως μια πλαστική σακούλα.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καθαριστικό μη τοξικό για το κατοικίδιο ζώο σας. Το καθαριστικό κλουβιού σας πρέπει να αναφέρει "μη τοξικό" στην ετικέτα και να φτιάχνεται ειδικά για τον καθαρισμό κλουβιών ζώων.
  • Για την ασφάλεια του ζώου σας, φροντίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης και αντοχής στο καθαριστικό.
 2. 2
  Αποκτήστε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό. Τα απόβλητα του κατοικίδιου ζώου σας μπορεί να είναι τοξικά, επομένως θα πρέπει να αποφύγετε την επαφή μαζί του. Φοράτε γάντια μιας χρήσης και κρατήστε όλα τα περιεχόμενα του κλουβιού μακριά από το δέρμα σας.
 3. 3
  Τοποθετήστε το κλουβί σε μια περιοχή που μπορεί εύκολα να καθαριστεί. Ενώ αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι εύκολη και τακτοποιημένη, υπάρχει η πιθανότητα να χυθούν κλινοσκεπάσματα. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να κάνετε τον καθαρισμό κάπου που μπορεί εύκολα να καθαριστεί.
  • Εάν είναι μια ωραία μέρα έξω, σκεφτείτε να πάρετε το κλουβί έξω για να κάνετε τον καθαρισμό. Με αυτόν τον τρόπο τυχόν χυμένα περιεχόμενα δεν θα βρώμουν το σπίτι σας.
 4. 4
  Αφαιρέστε το ζώο από το κλουβί. Πρέπει να βγάλετε το κατοικίδιο ζώο σας από το κλουβί ενώ το καθαρίζετε. Βάλτε το κατοικίδιο σας κάπου ασφαλές κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Δεν θέλετε να εστιάσετε στην παρακολούθηση του κατοικίδιου ζώου ενώ κάνετε τη βρώμικη δουλειά του καθαρισμού του κλουβιού του.
  • Το καλάθι ή το κλουβί μιας γάτας είναι μια καλή επιλογή για ένα μικρό ζώο. Απλώς ευθυγραμμίστε το με εφημερίδα για να το διατηρήσετε καθαρό ενώ καθαρίζετε το κλουβί του κατοικίδιου ζώου σας.
  • Μπορείτε επίσης να πάρετε μια μικρή μπάλα που μπορεί να τρέξει το τρωκτικό σας ενώ καθαρίζετε το κλουβί του.
Μπορείτε επίσης να πάρετε μια μικρή μπάλα που μπορεί να τρέξει το τρωκτικό σας ενώ καθαρίζετε το κλουβί του
Μπορείτε επίσης να πάρετε μια μικρή μπάλα που μπορεί να τρέξει το τρωκτικό σας ενώ καθαρίζετε το κλουβί του.

Μέρος 2 από 3: καθαρισμός του κλουβιού

 1. 1
  Αφαιρέστε παλιά τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και ζωικά απόβλητα. Εάν το κάτω μέρος του κλουβιού είναι επενδεδυμένο με εφημερίδα κάτω από το κρεβάτι, μπορείτε απλά να τυλίξετε την εφημερίδα, η οποία θα περιέχει επίσης το κρεβάτι. Αυτός είναι ο ευκολότερος και καθαρότερος τρόπος για να αφαιρέσετε τα κλινοσκεπάσματα.
  • Μπορείτε να κάνετε κομποστοποίηση τυχόν λιπασματοποιημένων υλικών, όπως βιοαποικοδομήσιμα κλινοσκεπάσματα, εφημερίδες και τα απορρίμματα φυτοφάγων ζώων. Ωστόσο, εάν καθαρίζετε σαρκοφάγα απόβλητα, τοποθετήστε τα στο δοχείο απορριμμάτων.
 2. 2
  Καθαρίστε όλα τα μέρη του κλουβιού. Εάν έχετε ένα κλουβί που ξεχωρίζει, αφαιρέστε το. Ψεκάστε κάθε μέρος του κλουβιού και σκουπίστε σχολαστικά με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα ή πλύνετε το με σαπούνι και νερό.
  • Εάν ενδιαφέρεστε να αφήσετε καθαριστικό στο κλουβί, σκουπίστε με ένα πανί βρεγμένο με νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη.
  • Καθαρίστε τυχόν παιχνίδια που βρίσκονται στο κλουβί.
  • Καθαρίστε όλα τα πιάτα με σαπούνι και νερό.
 3. 3
  Αφήστε το κλουβί να εξαερωθεί και να στεγνώσει. Δεν πρέπει να ξαναγεμίσετε αμέσως το κλουβί εάν είναι ακόμα υγρό. Δώστε του χρόνο να στεγνώσει εντελώς, ώστε να μην εισάγετε τον κίνδυνο μούχλας στο κλουβί.
  • Θυμηθείτε να πλύνετε τα χέρια σας μετά τον καθαρισμό του κλουβιού και την περιοχή στην οποία καθαρίσατε το κλουβί.
Πρέπει να αφαιρέσετε το ζώο από το κλουβί
Πρέπει να αφαιρέσετε το ζώο από το κλουβί, ώστε να μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα και καλά το κλουβί.

Μέρος 3 από 3: επανασυναρμολόγηση του κλουβιού

 1. 1
  Ευθυγραμμίστε το κλουβί με εφημερίδα. Η εφημερίδα βοηθά στη μείωση του καθαρισμού κάθε φορά και λιπαίνεται εύκολα. Βάλτε αρκετά στρώματα, αρκετά ώστε το στρώμα να συγκρατήσει το υγρό.
 2. 2
  Βάλτε νέα κλινοσκεπάσματα στο κλουβί. Δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε ένα πολύ παχύ στρώμα κλινοσκεπασμάτων στο κλουβί. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε μόλις την εφημερίδα να επενδύει κάτω από το κρεβάτι.
  • Περισσότερα κρεβάτια δεν θα σας επιτρέψουν να καθαρίζετε λιγότερο συχνά το κλουβί. Στην πραγματικότητα, αυξάνει την πιθανότητα το κατοικίδιο ζώο σας να έρθει σε επαφή με βρεγμένο κρεβάτι και με τη σειρά του να μολυνθεί.
 3. 3
  Τοποθετήστε ξανά το κλουβί. Προσθέστε φρέσκο φαγητό και νερό. Ελέγξτε ότι τυχόν θηλές νερού ρέουν εύκολα. Εάν βγάζατε την κορυφή από το κλουβί, ξαναβάλτε το.
  • Τότε μπορείτε να αφήσετε το κατοικίδιο ζώο σας πίσω στο φρεσκοκαθαρισμένο σπίτι του!

Συμβουλές

 • Αντικαθιστάτε το φαγητό και το νερό του κατοικίδιου ζώου σας καθημερινά. Όταν το κάνετε αυτό, φροντίστε να καθαρίσετε τα πιάτα με σαπούνι και νερό πριν τα τοποθετήσετε ξανά στο κλουβί.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Καθαριστικό κλουβιού
 • Γάντια μιας χρήσης
 • Κλινοσκεπάσματα και εφημερίδα
 • Φρέσκο φαγητό και νερό

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Γιατί πρέπει να βγάλω το ζώο από το κλουβί;
  Πρέπει να αφαιρέσετε το ζώο από το κλουβί, ώστε να μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα και καλά το κλουβί. Εάν το ζώο είναι μέσα, ελαχιστοποιεί τη διαθέσιμη περιοχή για καθαρισμό. Τους θέτει επίσης ως κίνδυνο κατάποσης κατά λάθος προϊόντων καθαρισμού.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail