Πώς να εφοδιάσετε ένα ζώο για το εξωτικό τρωκτικό σας;

Μπορείτε να επεκτείνετε ένα ξύλινο ζωολογικό τρυπάνι τρυπώντας με το σωστό μέγεθος τρύπα για έναν σωλήνα
Μπορείτε να επεκτείνετε ένα ξύλινο ζωολογικό τρυπάνι τρυπώντας με το σωστό μέγεθος τρύπα για έναν σωλήνα Habitrail για σύνδεση με ένα δεύτερο ζωολογικό κήπο.

Τα ζωάκια ή οι δεξαμενές δεν είναι κατάλληλα για όλα τα τρωκτικά, οπότε πρώτα ελέγξτε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τρωκτικών που έχετε επιλέξει. Τα αρτηριακά ζωικά ζώα είναι ιδανικά για την αναρρίχηση τρωκτικών όπως τα αφρικανικά πυγμαίρια κοιλάδα ή τα ποντίκια συγκομιδής και μια μεγάλη δεξαμενή με καπάκι πλέγματος είναι καλή για τα ποντίκια Zebra. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κάνετε την ιδέα να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον νέο βιότοπο των ζώων σας, ο οποίος πρέπει να είστε πάντα ο μεγαλύτερος χώρος που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Αν και οι τιμές μπορούν να είναι αρκετά μεγάλες, έχετε πάντα την επιλογή να αγοράσετε μεταχειρισμένα ή να ξεκινήσετε ένα έργο για να φτιάξετε το δικό σας.

Βήματα

 1. 1
  Κατασκευάστε ή αγοράστε το βιολογικό σας. Εάν το χρήμα δεν είναι πρόβλημα, μπορείτε να αγοράσετε ένα ζωικό περιβάλλον που έχει ήδη δημιουργηθεί για ένα τρωκτικό. Ωστόσο, αυτά δεν είναι τόσο εμπλουτισμένα ή μεγάλα όσο άλλα και πολλά εμπορεύονται λανθασμένα ως κατάλληλα για αρουραίους ή degus. Το Vivexotic Vivarium 4 μέτρων (1,2 m) είναι μια καλή επιλογή για το African Pygmy Dormice και το φθηνότερο Exo Terra μπορεί να είναι καλό για τα ποντίκια συγκομιδής, αρκεί να έχετε το μεγαλύτερο μέγεθος. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε αυτόν τον οδηγό για να δημιουργήσετε το δικό σας.
 2. 2
  Κολλήστε / τοποθετήστε τυχόν μόνιμα φωτιστικά. Επειδή το μπολ με νερό και φαγητό στο πάτωμα κινδυνεύει να μολυνθεί, ίσως θελήσετε να προσθέσετε ξύλινες προεξοχές κοντά στην κορυφή του περιβλήματός σας. Εάν ναι, φροντίστε να ψεκάσετε μερικές στρώσεις Plasticote ή παρόμοια φιλική προς τα κατοικίδια ουσία για να κάνετε τον καθαρισμό πιο εύκολο. Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε μερικά άγκιστρα ή συνδετήρες στο πλάι του ζώου σας για να βοηθήσετε στην ανάρτηση αντικειμένων.
 3. 3
  Προσθέστε ένα μετρητή θερμοκρασίας. Ορισμένα τρωκτικά πρέπει να διατηρούνται σε μια ορισμένη θερμοκρασία για να αποφευχθεί η κατάσταση της ροπής. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ζωικά ζώα είναι κατασκευασμένα κυρίως για ερπετά, πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί ώστε να μην υπερθερμαίνονται.
  Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε μερικά άγκιστρα ή συνδετήρες στο πλάι του ζώου σας για να βοηθήσετε
  Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε μερικά άγκιστρα ή συνδετήρες στο πλάι του ζώου σας για να βοηθήσετε να κρεμάσετε αντικείμενα.
 4. 4
  Προσθέστε κλαδιά.
  • Κούτσουρα ερπετών - αυτά μπορούν να τοποθετηθούν στο πλάι στη δεξαμενή σας ή να προσαρτηθούν κάθετα. Ορισμένα μπορεί να έχουν τοποθετηθεί πλαστά φυτά.
  • Υποκαταστήματα παπαγάλων - αυτά μπορεί να έχουν συνδετήρες για κλωβούς που μπορείτε να αφαιρέσετε ή να θάβετε με ασφάλεια στο υπόστρωμα.
  • Φυσικό - μπορείτε να πάρετε πεσμένο ξύλο από το τοπικό δάσος. Αυτό πρέπει να πέσει από το δέντρο και να στεγνώσει εντελώς. Πρέπει επίσης να χωράει στο φούρνο σας, γιατί θα πρέπει να ψήνετε στους 200° περίπου για περίπου 20 λεπτά για να σκοτώσετε τυχόν βακτήρια ή μύκητες. Μερικοί φύλακες συνιστούν να αφαιρέσετε επίσης το φλοιό.
 5. 5
  Προσθέστε άλλα είδη αναρρίχησης.
  • Τα δίχτυα φορτίου όπως αυτά που κατασκευάζονται για αρουραίους και κουνάβια είναι πολύ χρήσιμα.
  • Παιχνίδια σχοινιών παπαγάλων για κρεμαστά, μερικά από τα οποία μπορούν να λυγίσουν ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες σας
  • Ξύλινα κουφώματα αναρρίχησης και σκάλες. Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος για το τρωκτικό σας.
  • Σχοινί σίζαλ. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος προσάρτησης αντικειμένων και αν είναι αρκετά παχύς, μπορεί να προσφέρει εξαιρετικό πρόσθετο υλικό αναρρίχησης.
  • Εάν χρησιμοποιείτε δεξαμενή, τότε ίσως χρειαστεί να κρεμάσετε αντικείμενα από το καπάκι του πλέγματος. Αν και αυτό μπορεί να κάνει το άνοιγμα της δεξαμενής δύσκολο, θα παρέχει ζωτικό εμπλουτισμό για το τρωκτικό σας.
  • Εάν χρησιμοποιείτε δεξαμενή, μπορείτε να στερεώσετε αντικείμενα στο πλάι αν βάλετε απορροφητήρες στο ποτήρι.
 6. 6
  Παρέχετε πολλές φωλιές. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον τόσες φωλιές όπως τα ζώα στο βιότοπό σας. Τα τρωκτικά σαν μια δεύτερη τρύπα εξόδου, οπότε μην ανησυχείτε εάν το τρωκτικό σας μασά ένα επιπλέον. Να είστε προετοιμασμένοι να πειραματιστείτε, να βρείτε αυτό που προτιμάτε. Μερικές καλές προτάσεις περιλαμβάνουν:
  • Φωλιές γρασιδιού κατάλληλες για καναρίνια και πουλιά κήπου.
  • Fleecy αιώρες, σωλήνες και κύβοι. Αυτά πωλούνται συχνά με τη δεύτερη οπή εξόδου για να ελαχιστοποιηθεί το μάσημα. Θα κατεδαφιστούν τελικά, αλλά θα διαρκέσουν ένα εκπληκτικά μεγάλο χρονικό διάστημα, αρκεί τα τρωκτικά σας να έχουν άλλα πράγματα που τους αρέσει να μασούν.
  • Οι κοίλες μπάλες γκολφ είναι υπέροχες σαν φωλιές για συγκομιδή ποντικών.
  • Κοίλες καρύδες. Αυτά μπορούν είτε να κρέμονται είτε αυτά με τη συμπαγή βάση μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα.
  • Ερπετά σπήλαια και πυθμένα. Αυτά δεν είναι ιδανικά ως η μοναδική φωλιά, αλλά παρέχουν καλές επιπλέον κρυψώνες.
  • Οι γλάστρες τερακότας είναι μια καλή προσθήκη, καθώς παρέχουν μια δροσερή, σκιερή περιοχή που είναι σημαντική για το καλοκαίρι.
  • Εάν δοθούν τα σωστά υλικά, τα ποντίκια συγκομιδής θα φτιάξουν τις δικές τους φωλιές.
 7. 7
  Συμπεριλάβετε φαγητά και πιάτα με νερό. Θυμηθείτε να τα τοποθετήσετε είτε σε ψηλές προεξοχές, είτε να είναι κρυμμένα κάτω από αντικείμενα όπως το ξύλινο παιχνίδι. Θα χρειαστείτε πολλά πιάτα για να περιέχουν το μείγμα σπόρων, μια καλή πηγή πρωτεΐνης, τροφή εντόμων και τυχόν υποκατάστατα νέκταρ που μπορεί να χρειαστείτε τα τρωκτικά σας. Η διατροφή ποικίλλει ανάλογα με το είδος.
  • Κανονικά κεραμικά πιάτα. Τα αφρικανικά ποντίκια Pygmy μπορούν να πνιγούν σε κανονικά πιάτα, οπότε φροντίστε να αφήσετε ένα στρώμα με βότσαλα ή παρόμοιο για να τους αφήσετε να βγουν έξω.
  • Κρεμαστά πιάτα φαγητού, όπως αυτά που πωλούνται για πουλιά κήπου.
  • Ζωντανά τροφοδοτικά κρίκετ. Αυτά επιτρέπουν σε ένα ασφαλές μέρος για να προσθέσετε ζωντανά τρόφιμα που θα απελευθερωθούν για τα τρωκτικά σας, για να ενθαρρύνετε τη φυσική συμπεριφορά.
  • Κρεμαστά τρόφιμα. Μπορείτε να προσθέσετε σπρέι κεχρί και καρύδια πιθήκου σε χορδές γύρω από το κλουβί σας και να κρεμάσετε από κλαδιά και γάντζους.
 8. 8
  Δώστε τους παιχνίδια!
  • Ένας σιωπηλός στροφέας με βάση το στερεό είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Το μικρότερο μέγεθος είναι καλό για τα αφρικανικά Pygmy Dormice και τα ποντίκια συγκομιδής, αλλά τα ποντίκια Zebra θα χρειαστούν το μεσαίο μέγεθος.
  • Bendy ξύλινο παιχνίδι-stix. Αυτά μπορούν να είναι καμπύλα για κρυψώνες ή σαν κεκλιμένες σκάλες.
  • Ξύλινα πριόνια, σκάλες και πλαίσια αναρρίχησης. Βεβαιωθείτε ότι αυτά είναι το σωστό μέγεθος για το κατοικίδιο ζώο σας, ώστε να μην παγιδευτούν.
  • Σωλήνες. Είτε στερεά είτε διαυγή, αυτά μπορούν να κρεμαστούν ή στο πάτωμα του οικοτόπου. Τα καθαρά σωληνάρια είναι ιδιαίτερα καλά καθώς επιτρέπουν στο εξωτικό τρωκτικό σας να αισθάνεται πιο ασφαλές, ενώ σας επιτρέπει ακόμη να τα παρακολουθείτε να παίζουν.
  Διανομή του εξωτικού τρωκτικού σας
  Οι λοβοί βαμβακιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε υλικό μάσησης και επίσης ασφαλή κλινοσκεπάσματα για την απελευθέρωση και διανομή του εξωτικού τρωκτικού σας.
 9. 9
  Υπόστρωμα και κλινοσκεπάσματα.
  • Μη χρησιμοποιείτε πριονίδια ή τσιπ με βάση το πεύκο ή τον κέδρο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στα τρωκτικά.
  • Είναι κάτι σαν megazorb, finacard, bedexcel ή carefresh.
  • Προσθέστε ένα στρώμα σανού για να παρέχει ζωτική απόκρυψη και για καλό υλικό μάσησης.
  • Οι λοβοί βαμβακιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε υλικό μάσησης και επίσης ασφαλή κλινοσκεπάσματα για την απελευθέρωση και διανομή του εξωτικού τρωκτικού σας.
 10. 10
  Συμπεριλάβετε φυτά. Ορισμένα φυτά με βάση το μετάξι είναι ασφαλή για τρωκτικά, αλλά να γνωρίζετε ότι θα τα μασήσουν, οπότε θα πρέπει να αντικαθίστανται τόσο συχνά. Αυτά παρέχουν καλή απόκρυψη για το τρωκτικό σας και μπορούν επίσης να βοηθήσουν το βιότοπό σας να φαίνεται πιο φυσικό.

Συμβουλές

 • Εάν προσθέτετε ξύλινες προεξοχές, ψεκάστε αρκετές στρώσεις πλαστελόνης ή παρόμοιας φιλικής προς τα κατοικίδια ουσίας για να βοηθήσετε στον καθαρισμό.
 • Εάν η ασφάλεια είναι πρόβλημα, τότε μπορείτε να αγοράσετε κλειδαριές vivarium για τις γυάλινες συρόμενες πόρτες.
 • Μπορείτε να επεκτείνετε ένα ξύλινο ζωολογικό τρυπάνι τρυπώντας με το σωστό μέγεθος τρύπα για έναν σωλήνα Habitrail για σύνδεση με ένα δεύτερο ζωολογικό κήπο.
 • Τα κλαδιά από το ξύλο της περιοχής σας είναι ένα φτηνό και εύκολο αντικείμενο για να εφοδιάσετε το βιβάριό σας, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες για το ψήσιμο τους στο φούρνο που δίνονται παραπάνω.
 • Το σχοινί σίζαλ είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο υλικό αναρρίχησης και βοηθά στη στερέωση αντικειμένων.

Προειδοποιήσεις

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρητή θερμοκρασίας. Ορισμένα τρωκτικά πρέπει να διατηρούνται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για να αποφευχθεί η σφυρηλάτηση και πρέπει επίσης να προσέχετε την υπερθέρμανση.
  Τα καθαρά σωληνάρια είναι ιδιαίτερα καλά καθώς επιτρέπουν στο εξωτικό τρωκτικό σας να αισθάνεται πιο ασφαλές
  Τα καθαρά σωληνάρια είναι ιδιαίτερα καλά καθώς επιτρέπουν στο εξωτικό τρωκτικό σας να αισθάνεται πιο ασφαλές, ενώ σας επιτρέπει ακόμη να τα παρακολουθείτε να παίζουν.
 • Τα αφρικανικά πυγμαία ποντίκια μπορούν να πνιγούν σε κανονικά πιάτα με νερό. Είτε χρησιμοποιήστε ρηχά, είτε αφήστε ένα στρώμα με βότσαλα ή παρόμοιο για να τους επιτρέψετε να ανέβουν.
 • Εάν χρησιμοποιείτε καπάκι με πλέγμα για αφρικανικά ποντίκια Pygmy, βεβαιωθείτε ότι οι τρύπες στο πλέγμα δεν θα τους επιτρέψουν να διαφύγουν.
 • Εάν έχετε πραγματοποιήσει διεξοδικά την έρευνά σας και αναπαράγετε τα τρωκτικά σας, βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τυχόν ζευγάρια που παρατηρείτε για να γνωρίζετε πότε δεν πρέπει να ενοχλείτε τη φωλιά.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail