Πώς να φροντίσετε για μια σκιά του σάου;

Για να φροντίσετε την περιποίηση του shaw, κρατήστε το σε μια μεγάλη γυάλινη δεξαμενή που είναι τουλάχιστον 4 μέτρα με 2 μέτρα, ώστε να έχει άφθονο χώρο για να τρέξει και να εξερευνήσει. Δεδομένου ότι οι σκουπίδια του shaw λατρεύουν το λαγούμι, ευθυγραμμίστε το κάτω μέρος της δεξαμενής με κλινοσκεπάσματα ασβεστίου ή καλαμποκιού με βάθος τουλάχιστον 5 εκατοστών. Θα πρέπει επίσης να βάλετε μια ποικιλία παιχνιδιών στη δεξαμενή, όπως σχοινιά, σκάλες και μάσημα παιχνίδια, για να διατηρήσετε τη διασκέδαση του σακακιού σας. Για φαγητό, θα πρέπει να του δώσετε τροφή με σβόλους και να συμπληρώσετε τη διατροφή του με φρούτα και λαχανικά. Επιπρόσθετα, δώστε την κουκούλα 0,5 κουταλιά της σούπας κρέατος κάθε μέρα, όπως σκουλήκια γεύματος ή κονσερβοποιημένη τροφή για γάτες, ώστε να παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να αλληλεπιδράσετε με το σακάκι σας, διαβάστε!

Θα πρέπει επίσης να βάλετε μια ποικιλία παιχνιδιών στη δεξαμενή
Θα πρέπει επίσης να βάλετε μια ποικιλία παιχνιδιών στη δεξαμενή, όπως σχοινιά, σκάλες και μάσημα παιχνίδια, για να διατηρήσετε τη διασκέδαση του σακακιού σας.

Το Shaw's Jirds είναι υπέροχα μικρά οικογενειακά κατοικίδια - γεμάτα ενέργεια και στοργή. Επιπλέον απαιτούν πολύ λίγο καθαρισμό μετά! Είναι λίγο μεγαλύτεροι από τους συγγενείς τους, αλλά ζουν όσο καιρό (συνήθως 5-7 ετών). Χρειάζονται μια μεγάλη δεξαμενή για να τρέχουν και να σκαρφαλώνουν μέσα με πολλά παιχνίδια και σωλήνες. Βοηθήστε την παράδοσή σας να παραμείνει υγιής, ενεργός και ενδιαφέρεται για το φαγητό της, δίνοντάς της μια ποικιλία στο γεύμα. Συμπεριλάβετε τροφή με σβόλους, σπόρους, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ακόμα και λίγο κρέας κάθε τόσο!

Μέθοδος 1 από 3: Δημιουργία ενός άνετου σπιτιού για την περιπέτεια σας

 1. 1
  Επιλέξτε μια τοποθεσία για να κρατήσετε την παράξενη στο σπίτι σας. Τα αρσενικά είναι κοινωνικά και θέλουν να ζουν ζευγάρια, τα θηλυκά είναι εδαφικά και πρέπει να ζουν μόνα τους. Μόλις αποφασίσετε να πάρετε μια σκύλα κατοικίδιων ζώων Shaw, θα πρέπει να σκεφτείτε πού να κρατήσετε το ζώο όταν το φέρετε στο σπίτι. Πρέπει να επιλέξετε ένα δωμάτιο όπου οι άνθρωποι είναι συχνά παρόντες, έτσι ώστε το κατοικίδιο ζώο σας να μην είναι απομονωμένο ή να μείνει μοναχικό, αλλά και ένα μέρος όπου άλλα ζώα στο σπίτι σας δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό.
  • Οι σκουπίδια του Shaw ευδοκιμούν σε άνυδρες ρυθμίσεις θερμοκρασίας δωματίου. Αυτό θα ήταν περίπου 21°C. Εάν τα διατηρήσετε σε τοποθεσία που είναι πολύ ζεστή, πολύ κρύα ή πολύ υγρή, είναι πιθανό να εμφανίσουν λοίμωξη από κρύο ή αναπνευστική.
  • Τοποθετήστε το ρεζερβουάρ πάνω από ένα τραπέζι ή άλλη επίπεδη επιφάνεια που βρίσκεται πάνω από το έδαφος. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του κλωβού από το να χτυπηθεί από ατύχημα.
 2. 2
  Αγοράστε μια γυάλινη δεξαμενή ή ένα μεγάλο γερμπαρίριο. Τα Jirds είναι πολύ ενεργά ζώα, οπότε χρειάζονται ένα αρκετά μεγάλο περίβλημα εάν διατηρούνται ως κατοικίδια ζώα. Θα χρειαστεί να πάρετε μια γυάλινη δεξαμενή που είναι τουλάχιστον 4 ft (1,2 m) έως 2 ft (0,61 m) για να περιέχει ένα ζευγάρι jirds.
  • Θυμηθείτε να κρατάτε πάντα ένα καπάκι στο κλουβί για να αποφύγετε τη διαφυγή. Οι Jirds είναι εξαιρετικοί ορειβάτες και άλτες, οπότε δεν θέλετε το κατοικίδιό σας να μπορεί να βγει. Ένα καπάκι σύρματος ή πλέγματος πρέπει να είναι επαρκές.
  • Οι γυναικείες σκουπίδια θα πρέπει να εγκλωβίζονται μόνοι τους, εκτός εάν εισάγονται στους καγκάτες τους σε πολύ νεαρή ηλικία.
  • Προσέξτε για το πού κρατάτε το γυάλινο δοχείο σας. Το άμεσο ηλιακό φως θα μπορούσε να προκαλέσει υπερθέρμανση γρήγορα. Αντ 'αυτού, αναζητήστε περιοχές που θα έχουν πάντα μερική σκιά.
 3. 3
  Γεμίστε τη δεξαμενή με κλινοσκεπάσματα. Δεδομένου ότι οι jirds λατρεύουν να σκάβουν και να σκαρφαλώνουν, χρειάζονται ένα στερεό στρώμα κλινοσκεπασμάτων σε ολόκληρο το πάτωμα της δεξαμενής τους. Τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να έχουν βάθος τουλάχιστον 2 in (5,1 cm) σε όλη την έκταση, ώστε να επιτρέπεται το λαγούμι. Τα κλινοσκεπάσματα απορροφούν επίσης τα ούρα και τα κόπρανα.
  • Αποφύγετε τα ξέσματα από ξύλο πεύκου και κέδρου για κλινοσκεπάσματα, καθώς μπορεί να είναι ερεθιστικά για τις σκουπίδια. Επιλέξτε ασβέστη, καλαμπόκι, ή κλινοσκεπάσματα Carefresh.
 4. 4
  Δώστε μερικά παιχνίδια. Τα Jirds είναι ενεργά τρωκτικά, οπότε φροντίστε να τους δώσετε πολλά πράγματα για να τα κρατήσετε απασχολημένα ενώ βρίσκονται στο κλουβί τους. Θα πρέπει να εξετάσετε έναν τροχό άσκησης, καθώς και διάφορους σωλήνες και σήραγγες.
  • Οι Jirds είναι επίσης άπληστοι ορειβάτες, οπότε συμπεριλάβετε μερικά παιχνίδια αναρρίχησης μέσα στο κλουβί τους - διάφορα σχοινιά, σκάλες, κλαδιά ή ακόμα και παιχνίδια παπαγάλων.
  • Συμπεριλάβετε και μερικά μάσημα παιχνίδια για να διατηρήσετε το jird ενεργό και χαρούμενο. Ξύλινα κλαδιά και σωλήνες από χαρτόνι λειτουργούν καλά για αυτό.
  • Αποφύγετε να τοποθετείτε κλαδιά πεύκου και κέδρου ή ξέσματα μέσα στη δεξαμενή του jird, καθώς μπορεί να είναι επιβλαβή για τα μικρά τρωκτικά.
  Όπως πώς να αλληλεπιδράσετε με το σακάκι σας
  Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να αλληλεπιδράσετε με το σακάκι σας, διαβάστε!
 5. 5
  Δώστε στον jird σας αρκετό χρόνο άσκησης. Για να διατηρήσετε το σαγόνι σας χαρούμενο και υγιές, θα πρέπει να αλληλεπιδράτε με αυτό και να παίζετε μαζί του σε τακτική βάση. Η παροχή τροχού άσκησης στη δεξαμενή του είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε την πλάτη σας να παραμείνει ενεργή. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε έναν μεγάλο τροχό χάμστερ και να αφήσετε την περιπλάνησή σας να κυλήσει μέσα σε αυτό - απλώς βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε πάντα τον χρόνο της μπάλας του χάμστερ.
  • Ο καλύτερος τύπος τροχού άσκησης για το σκύλο του κατοικίδιου ζώου σας είναι αυτός με διάμετρο τουλάχιστον 8 ιντσών (20 cm) από συρματόπλεγμα, χωρίς πλαστικά μέρη.
 6. 6
  Αλληλεπιδράστε με την περίεργη σας. Θα πρέπει να ασχοληθείτε με την πλάτη του Shaw σας για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη του δεσμού μεταξύ εσάς και του κατοικίδιου ζώου σας. Μιλήστε με την μπάρα σε απαλούς, χαλαρωτικούς τόνους. Αφήστε το να μάθει να αναγνωρίζει τη φωνή σας. Αντιμετωπίζετε συχνά την περιπλάνησή σας έτσι ώστε να παραμένει κοινωνικοποιημένη με τους ανθρώπους.
  • Μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα για να σας εμπιστευτείτε αρκετά για να το κρατήσετε. Ξεκινήστε αργά, τοποθετώντας το χέρι σας μέσα στη δεξαμενή του jird και αφήστε το να συνηθίσει τη μυρωδιά σας. Μόλις δεν σας φοβάται πλέον, προχωρήστε στο να κουνάτε απαλά την περιφέρεια μέσα στο κλουβί του. Αφού είναι άνετο με αυτό, μπορείτε να το δοκιμάσετε.
 7. 7
  Καθαρίστε το δοχείο όπως απαιτείται. Συνήθως πρέπει να αλλάζετε τα κλινοσκεπάσματα στη δεξαμενή του jird σας μία φορά κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Αλλά θα πρέπει να παρακολουθείτε την καθαριότητα του περιβλήματος του σκύλου σας σε καθημερινή βάση. Εάν χυθεί λίγο φαγητό ή νερό, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα λερωμένα κλινοσκεπάσματα και να τα αντικαταστήσετε μόλις το παρατηρήσετε.
  • Εάν το κρεβάτι φαίνεται υπερβολικά λερωμένο από τα κόπρανα ή τα ούρα σας, θα πρέπει επίσης να το αλλάζετε πιο συχνά.
  • Εάν φαίνεται να υπάρχει μυρωδιά από το κλουβί, ίσως θέλετε να το καθαρίσετε νωρίτερα.
 8. 8
  Καθαρίζετε τακτικά τη δεξαμενή. Το ρεζερβουάρ σας πρέπει να καθαρίζεται περίπου μία φορά κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα παιχνίδια και τα αναλώσιμα, να πετάξετε όλα τα κλινοσκεπάσματα και να καθαρίσετε τη δεξαμενή με καθαριστικό ψεκασμού petsafe και ένα ύφασμα ή ιστούς κάποιου είδους, ξεπλένοντας θα απομακρύνει τα καλά βακτήρια που μόλις προσθέσατε, σαν να ξεπλένετε το στόμα σας με νερό αφού βουρτσίζετε τα δόντια σας. Αφήστε το δοχείο να στεγνώσει εντελώς πριν προσθέσετε νέο κρεβάτι, θα μπορούσατε να το σκουπίσετε με μια καθαρή πετσέτα ή να το στεγνώσετε με στεγνωτήρα μαλλιών στο κρύο περιβάλλον.
  • Θα χρειαστεί επίσης να καθαρίζετε τα πιάτα του φαγητού και του νερού κάθε μέρα για να αποφύγετε την καταστροφή των τροφίμων. Πετάξτε κάθε παλιό φαγητό και καθαρίστε τα πιάτα με ένα καθαριστικό κλουβιού petsafe, μην χρησιμοποιείτε ποτέ σαπούνι, ακόμη και αν είναι ήπιο σαν να υπάρχουν κομμάτια από αυτό, μπορεί να τα κάνει σοβαρά άρρωστα
  • Θυμηθείτε να βάλετε την περιπλάνησή σας κάπου ασφαλή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού - όπως ένα άλλο κλειστό κλουβί, μια μπάλα χάμστερ ή μια μπανιέρα, πρέπει να τα παρακολουθήσετε, ωστόσο, καθώς μπορούν να πηδήξουν μέχρι και τα δύο πόδια ή περισσότερο και να ξεφύγουν. Προτείνεται να κλείσετε την πόρτα του μπάνιου!

Μέθοδος 2 από 3: σίτιση του σαγιονάρου σας

 1. 1
  Δώστε στο jird σας μια βασική διατροφή σβόλων και σπόρων. Δώστε στην περίπτωσή σας ένα σφαιροειδές φαγητό όπου κάθε κομμάτι είναι πανομοιότυπο. Το Gerbil muesli λειτουργεί καθώς είναι σχεδόν το ίδιο ζώο. Δώστε στη συνέχεια μια πολύ μικρή ποσότητα τυριού τσένταρ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και το πολύ τρεις. Αυτό βοηθά στην προσθήκη πρωτεϊνών. Λίγο καρότο ή μήλο κάθε τόσο και μετά δεν θα βλάψει ούτε. Δώστε τους σπόρους με φειδώ ως λιχουδιές, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
  • Συνήθως, η περίπτωσή σας θα τρώει περίπου 1 κουταλιά της σούπας (15 mL) 2 US κουταλιά της σούπας (30 mL) κάθε μέρα.
 2. 2
  Συμπληρώστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά. Οι Jirds ευδοκιμούν με κάποια ποικιλία στη διατροφή τους. Πρέπει να συμπληρώσετε τους σβόλους και τους σπόρους με λίγο φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Δοκιμάστε να δώσετε στην κατοικία σας μικρά κομμάτια καρότων, πεπονιών, αγγουριών, μπρόκολου, αχλαδιών ή μήλων. Μην βάζετε φρέσκα φρούτα στο μπολ με ξηρά τροφή και μην αφαιρείτε τα μη αφαιρεμένα φρούτα και λαχανικά, καθώς τα παλιά τρόφιμα θα μπορούσαν να τα βλάψουν.
  • Κόψτε τα φρούτα και τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια που θα είναι ευκολότερο για τη διαχείριση της κουκούλας σας.
  • Προσπαθήστε να δίνετε την κουταλιά σας 1 κουταλιά της σούπας (15 mL) φρέσκων φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα.
  Για να διατηρήσετε το σαγόνι σας χαρούμενο
  Για να διατηρήσετε το σαγόνι σας χαρούμενο και υγιές, θα πρέπει να αλληλεπιδράτε με αυτό και να παίζετε μαζί του σε τακτική βάση.
 3. 3
  Παρέχετε λίγο κρέας. Σε αντίθεση με τους συγγενείς του gerbil, οι σκύλες του Shaw χρειάζονται πραγματικά λίγο κρέας στη διατροφή τους. Πολύ περισσότερο εάν είναι έγκυοι. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δώσετε στην παράδοσή σας μικρές ποσότητες κονσερβοποιημένων τροφών για γάτες ή σκουλήκια για να παράσχετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μικρά κομμάτια από κρύο βραστό χοιρινό είναι επίσης καλό.
  • Ένας καλός κανόνας θα ήταν να δώσετε την κουταλιά σας 12 κουταλιές της σούπας (7,4 mL) κρέατος κάθε δεύτερη μέρα.
 4. 4
  Παρέχετε συνεχή πρόσβαση σε φρέσκο πόσιμο νερό. Η κουκούλα σας μπορεί να μην πίνει πολύ, αλλά είναι απαραίτητο το νερό να είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει να δώσετε το περίεργο νερό σας σε ένα μπουκάλι, καθώς δεν πρέπει να βρέξουν τα παλτά τους, καθώς μπορούν να ρίξουν. Σταματά επίσης τον κίνδυνο να χύσουν νερό και να βρωμίσουν το κρεβάτι τους.
  • Τα μπουκάλια νερού χρειάζονται τακτικό καθαρισμό, ειδικά γύρω από το σωλήνα πόσης, για να αφαιρέσουν τυχόν συντρίμμια ή κλινοσκεπάσματα που πιάνονται σε αυτό.

Μέθοδος 3 από 3: παρακολούθηση πιθανών προβλημάτων υγείας

 1. 1
  Παρακολουθήστε τις διατροφικές σας συνήθειες. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παρακολουθείτε την υγεία του σκύλου σας είναι να βεβαιωθείτε ότι το ζώο τρώει και πίνει τακτικά. Εάν παρατηρήσετε αλλαγές στην όρεξη ή τη δίψα του jird, σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας.
  • Η απώλεια όρεξης ή δίψας μπορεί να είναι ένα σημάδι αναπνευστικών λοιμώξεων, όγκων, αναπαραγωγικών ασθενειών ή άλλων ασθενειών.
 2. 2
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το παλτό τους, θα πρέπει να είναι φωτεινό και απαλό με αξιοπρεπή λάμψη. Τα μάτια τους πρέπει να είναι φωτεινά και γεμάτα ζωή, καθώς και καθαρά από βλεννογόνο. Ελέγξτε τα αυτιά και τη μύτη τους για βλεννογόνο και αίμα. Προσπαθήστε να μην αφήσετε τα δόντια τους να μεγαλώσουν πολύ, καθώς μεγαλώνουν συνεχώς ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε. Δώστε τους ξύλινο μάσημα που αγοράστηκε από καταστήματα κατοικίδιων ζώων για να ροκανίσει.
 3. 3
  Επιβεβαιώστε ότι το jird σας διατηρεί το σωματικό του βάρος. Η απώλεια βάρους ή η αύξηση είναι συχνά συμπτωματικό ενός μεγαλύτερου ιατρικού προβλήματος. Τα Jirds ζυγίζουν συνήθως περίπου 70-120 γραμμάρια (2-4 ουγκιές), με τα αρσενικά να τείνουν προς το βαρύτερο άκρο του φάσματος και τα θηλυκά να ζυγίζουν συνήθως στην κάτω περιοχή αυτής της κλίμακας.
  • Με ένα τόσο μικρό ζώο, οποιαδήποτε αλλαγή βάρους (εκτός από ένα μωρό που μεγαλώνει στο βάρος του ενήλικα) είναι σημαντική, ακόμη και λίγα γραμμάρια.
 4. 4
  Παρατηρήστε τυχόν αλλαγές συμπεριφοράς. Θα πρέπει να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά του jird σας σε καθημερινή βάση και να παρατηρείτε τυχόν αλλαγές που ενδέχεται να συμβούν. Εάν η περιπλάνησή σας αρχίζει να κοιμάται πιο συχνά, κοιμάται μακριά από τους συμμαθητές της ή ενεργεί ληθαργική ή αδίστακτος, όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι σημάδια υποκείμενων ιατρικών προβλημάτων.
  • Εάν παρατηρήσετε αλλαγές στη συμπεριφορά, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για επαγγελματική γνώμη.
  Κρατήστε το σε μια μεγάλη γυάλινη δεξαμενή που είναι τουλάχιστον 4 μέτρα με 2 μέτρα
  Για να φροντίσετε την περιποίηση του shaw, κρατήστε το σε μια μεγάλη γυάλινη δεξαμενή που είναι τουλάχιστον 4 μέτρα με 2 μέτρα, ώστε να έχει άφθονο χώρο για να τρέξει και να εξερευνήσει.
 5. 5
  Επιθεωρήστε το παλτό σας. Κοιτάξτε το παλτό σας και παρατηρήστε τυχόν αλλαγές που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν αλλαγές στην υφή, τη λάμψη ή το πάχος των μαλλιών σας.
  • Θα πρέπει επίσης να προσέχετε για τυχόν εξογκώματα, εξογκώματα, κηλίδες ή πληγές στο δέρμα και το πρόσωπό σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι μάχης μεταξύ των συμμαχικών ή ενδεικτικών σοβαρότερων ιατρικών προβλημάτων.
  • Η αιματηρή βλέννα γύρω από το πρόσωπο του jird μπορεί να αποτελεί ένδειξη κρύου ή άλλου αναπνευστικού προβλήματος.
 6. 6
  Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας. Συνήθως, οι σκουπίδια του Shaw είναι αρκετά ανθεκτικά μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται πολλή ιατρική φροντίδα από τον κτηνίατρό σας. Εάν γίνετε νευρικοί ή υποψιάζεστε ότι κάτι δεν πάει καλά με την παράδοσή σας, καλέστε τον κτηνίατρό σας και κλείστε ραντεβού το συντομότερο δυνατό.
  • Ο κτηνίατρος θα εξετάσει την περιπέτεια του κατοικίδιου ζώου σας, θα του δώσει μια φυσική εξέταση και ίσως ακόμη και να πραγματοποιήσει κάποιες εξετάσεις. Είναι πιθανό ο κτηνίατρός σας να εκτελέσει ορισμένες εξετάσεις αίματος, να πάρει δείγμα κοπράνων ή να κάνει ακτινογραφίες.
 7. 7
  Διαβάστε ένα λεπτομερές εγχειρίδιο gerbil, καθώς αυτά είναι τα πιο παρόμοια ζώα με τα jirds. Μπορεί να σας δώσει μια καλή ιδέα για το πώς να φροντίζετε τις παράξενες. Ίσως ακόμη και να έχετε ένα gerbil πρώτα για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για αυτό.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail