Πώς να ταξιδέψετε με ένα μικρό κατοικίδιο;

Για να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο με το μικρό κατοικίδιο σας, μεταφέρετέ τον στον κτηνίατρο για ιατρικό έλεγχο για να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά υγιές για να ταξιδέψετε. Εάν είναι, αγοράστε ένα μεταφορέα κατοικίδιων ζώων που αερίζεται και είναι αρκετά μεγάλο για να κρατάει τα μπολ με φαγητό και νερό. Βάλτε μερικά κλινοσκεπάσματα και τα αγαπημένα του παιχνίδια μέσα, ώστε το κατοικίδιό σας να έχει κάτι να παίξει. Ωστόσο, αποφύγετε να πάρετε πάρα πολλά παιχνίδια, καθώς θα μπορούσαν να τραυματίσουν το κατοικίδιο ζώο σας εάν σταματήσετε ξαφνικά. Επιπλέον, ταΐστε το κατοικίδιο ζώο σας τη συνηθισμένη ώρα, χρησιμοποιώντας ένα βαθύ φλιτζάνι φαγητού για να αποφύγετε το χάος στον φορέα. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι νερό για να παρέχετε στο κατοικίδιο ζώο σας γλυκό νερό, καθώς ενδέχεται να διαρρεύσουν μπολ νερού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας σχετικά με το πώς να ταξιδέψετε με το μικρό κατοικίδιο σας με αεροπλάνο, διαβάστε!

Για να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο με το μικρό σας κατοικίδιο
Για να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο με το μικρό σας κατοικίδιο, μεταφέρετέ τον στον κτηνίατρο για ιατρικό έλεγχο για να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά υγιές για να ταξιδέψετε.

Τα μικρά κατοικίδια ζώα (π.χ. χάμστερ, γερβίλους, ινδικά χοιρίδια) δεν χειρίζονται πάντα τα ταξίδια πολύ καλά. Στην πραγματικότητα, το ταξίδι μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό για αυτούς. Όσο ενθουσιασμένοι και να κάνετε ένα ταξίδι με το μικρό σας κατοικίδιο, θα χρειαστεί να βάλετε τόση σκέψη και προετοιμασία στην εμπειρία του ταξιδιού που θα βάλετε στη δική σας. Θα είναι πολύ σημαντικό για εσάς να εξοικειωθείτε με το πώς να προετοιμάσετε επαρκώς το μικρό κατοικίδιο ζώο σας για ταξίδια και να τον φροντίσετε ενώ είναι στο δρόμο μαζί σας.

Μέρος 1 από 5: προετοιμασία να ταξιδέψετε με το μικρό σας κατοικίδιο

 1. 1
  Πάρτε το μικρό σας κατοικίδιο στον κτηνίατρό σας. Το μικρό σας κατοικίδιο θα είναι σε θέση να χειριστεί τα άγχος του ταξιδιού εάν είναι σε καλή υγεία και φυσική κατάσταση. Εάν ταξιδεύετε μαζί του μεταξύ κρατών, πιθανότατα θα χρειαστείτε πιστοποιητικό υγείας από τον κτηνίατρό σας ως απόδειξη ότι το μικρό κατοικίδιο ζώο σας είναι απαλλαγμένο από ασθένειες. Ακόμα κι αν μένετε εντός της πολιτείας, το να βεβαιωθείτε ότι είναι υγιής εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα.
  • Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας αντίγραφο των ιατρικών αρχείων του μικρού σας κατοικιδίου.
  • Εάν το μικρό κατοικίδιο σας παίρνει οποιοδήποτε φάρμακο, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αρκετό για να το καταφέρετε στο ταξίδι. Εάν όχι, λάβετε ένα ξαναγέμισμα από τον κτηνίατρό σας.
  • Εάν ο κτηνίατρός σας αποφασίσει ότι το μικρό κατοικίδιο ζώο σας δεν είναι αρκετά υγιές για ταξίδια, σκεφτείτε να τον κρατήσετε στο σπίτι και να σχεδιάσετε κάποιον να τον φροντίσει ενώ λείπετε. Λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα μικρά κατοικίδια θα προτιμούσαν να μένουν στο σπίτι παρά να ταξιδεύουν.
 2. 2
  Προσδιορίστε τους κτηνιάτρους στον προορισμό σας. Δημιουργήστε μια λίστα με τα κτηνιατρικά νοσοκομεία στον προορισμό σας. Κάτι τέτοιο εκ των προτέρων θα βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους της εύρεσης κτηνιάτρου σε περίπτωση που το μικρό κατοικίδιο ζώο σας χρειάζεται επείγουσα ιατρική περίθαλψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να προσθέσετε σελιδοδείκτες στους ιστότοπους των κτηνιατρικών νοσοκομείων στο τηλέφωνο ή τον φορητό υπολογιστή σας.
 3. 3
  Έχετε ταυτοποίηση για το μικρό σας κατοικίδιο. Πιθανότατα δεν θα ήταν πρακτικό να τοποθετήσετε ένα κολάρο και μια ετικέτα αναγνώρισης στο μικρό σας κατοικίδιο. Εναλλακτικά, τοποθετήστε μια ετικέτα αναγνώρισης στον ταξιδιωτικό φορέα του μικρού σας κατοικιδίου και σε κανονικό κλουβί που περιέχει το όνομά του και τον αριθμό τηλεφώνου σας.
 4. 4
  Κάντε κράτηση ξενοδοχείου σε ξενοδοχείο φιλικό προς τα κατοικίδια. Κάντε την έρευνά σας για να εντοπίσετε τα φιλικά προς τα κατοικίδια ξενοδοχεία στην περιοχή όπου θα ταξιδεύετε. Λάβετε υπόψη ότι ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τα κατοικίδια μπορεί να μην διαθέτει πολλά δωμάτια στα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες με κατοικίδια. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε μια μεγάλη χρέωση ευκολίας για να κάνετε κράτηση για ένα φιλικό προς τα κατοικίδια δωμάτιο.
 5. 5
  Αγοράστε έναν ταξιδιωτικό φορέα για το μικρό σας κατοικίδιο. Οι ταξιδιωτικοί μεταφορείς είναι διαθέσιμοι στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας. Επιλέξτε έναν μεταφορέα με καλό αερισμό, απόδειξη διαφυγής και διαθέτει αρκετό χώρο για τα τρόφιμα, το νερό και τα παιχνίδια του μικρού σας κατοικίδιου. Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, ο μεταφορέας θα πρέπει να μπορεί να ασφαλίζεται και να στερεώνεται με ζώνη ασφαλείας.
  • Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να έχετε μαζί σας και το κανονικό κλουβί του μικρού σας κατοικιδίου. Ο ταξιδιωτικός μεταφορέας πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο ή στο αεροπλάνο.
  • Φροντίστε να συσκευάσετε άφθονο φρέσκο κρεβάτι για τον μεταφορέα και το κανονικό κλουβί του.
  • Εκτός από την επίσκεψή σας στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων, μπορείτε να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας για προτάσεις σχετικά με ταξιδιωτικούς φορείς.
 6. 6
  Φτιάξτε ένα κουτί πρώτων βοηθειών για το μικρό σας κατοικίδιο. Το κουτί πρώτων βοηθειών σας θα είναι η πρώτη γραμμή θεραπείας σε περίπτωση που το μικρό κατοικίδιο ζώο σας αρρωστήσει ή τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Υπάρχουν ορισμένα είδη που πρέπει να περιλαμβάνονται στο κιτ πρώτων βοηθειών, όπως υλικό επίδεσμου, τσιμπιδάκι και στοιχεία επικοινωνίας για κτηνιατρικά νοσοκομεία και έλεγχο δηλητηριάσεων. Εάν αισθάνεστε ότι δεν έχετε χρόνο να βάλετε μαζί σας το κιτ πρώτων βοηθειών, μπορείτε να το αγοράσετε στο διαδίκτυο.
  • Λάβετε υπόψη ότι το κιτ δεν είναι απαραίτητα υποκατάστατο για να τον πάρετε σε κτηνίατρο, ειδικά εάν η ασθένεια ή ο τραυματισμός του είναι σοβαρός.
 7. 7
  Συσκευάστε άφθονο φρέσκο νερό και φαγητό για το μικρό σας κατοικίδιο. Ακόμα κι αν μπορεί να είστε σε θέση να χαλαρώσετε τα διατροφικά σας πρότυπα στο ταξίδι, το μικρό κατοικίδιο ζώο σας θα πρέπει να παραμείνει στην κανονική του διατροφή για να τον κρατήσει υγιή και λιγότερο στρες. Εάν δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα του νερού στον προορισμό σας, συσκευάστε το εμφιαλωμένο νερό για το μικρό σας κατοικίδιο. Αρχίστε να του δίνετε το εμφιαλωμένο νερό πριν από το ταξίδι σας, ώστε να συνηθίσει τη γεύση.
  • Η αποθήκευση του φαγητού του σε αεροστεγή δοχεία θα το διατηρήσει φρέσκο.
  • Επειδή τα φρέσκα προϊόντα μπορεί να χαλάσουν, σκεφτείτε να αγοράσετε φρούτα και λαχανικά στον προορισμό σας για να ταΐσετε το μικρό σας κατοικίδιο.
 8. 8
  Συσκευασία προμηθειών καθαρισμού. Η διατήρηση του καθαρού κλουβιού και του μεταφορέα του κατοικίδιου ζώου σας θα είναι απαραίτητη καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Τα αναλώσιμα που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν χαρτοπετσέτες, απολυμαντικό ασφαλές για κατοικίδια και πινέλο καθαρισμού. Μπορείτε να αγοράσετε όλες αυτές τις προμήθειες από τα τοπικά παντοπωλεία και τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων σας.
Αγοράστε ταξιδιωτικό φορέα για το μικρό σας κατοικίδιο
Αγοράστε ταξιδιωτικό φορέα για το μικρό σας κατοικίδιο.

Μέρος 2 από 5: Κάντε το ταξίδι με τις μικρές γενικές σκέψεις σας για τα κατοικίδια

 1. 1
  Κάντε το ταξιδιωτικό μεταφορέα του μικρού σας κατοικιδίου άνετο. Τοποθετήστε πολλά από τα κανονικά του κρεβάτια στο φορείο. Για να τον διασκεδάσετε, τοποθετήστε και μερικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο φορέα. Ωστόσο, μην βάζετε πολλά παιχνίδια στον μεταφορέα-εάν πρέπει να σταματήσετε ξαφνικά, τα παιχνίδια θα μπορούσαν να πετάξουν και να τραυματίσουν το μικρό σας κατοικίδιο. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να βάζετε ταλαντευόμενα παιχνίδια στον φορέα του, καθώς αυτά θα μπορούσαν εύκολα να τον τραυματίσουν εάν πρέπει να σταματήσετε ξαφνικά.
  • Η τοποθέτηση ρολού χαρτιού τουαλέτας στο φορέα του θα του δώσει ένα άνετο μέρος για να κρυφτεί.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να καλύψετε το φορέα με μια πετσέτα για να του δώσετε έναν σκοτεινό και ήσυχο χώρο στον οποίο θα μπορούσε να αισθανθεί πιο άνετα.
  • Το να του μασάει παιχνίδια θα τον βοηθήσει επίσης να τον κρατά απασχολημένο και διασκεδαστικό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 2. 2
  Διατηρήστε το κανονικό πρόγραμμα σίτισης του μικρού σας κατοικιδίου. Το ταξίδι θα είναι λιγότερο αγχωτικό για το μικρό κατοικίδιό σας εάν είναι σε θέση να συνεχίσει να τρώει στις κανονικές του ώρες. Όταν είναι ώρα να τον ταΐσετε, χρησιμοποιήστε ένα βαθύ φλιτζάνι φαγητού που μπορείτε να στερεώσετε στο πλάι του μεταφορέα για να αποτρέψετε το φαγητό από το να βρωμίζει μέσα στον μεταφορέα. Έχετε ένα πιάτο για τα σφαιρίδια του και ένα άλλο για φρέσκα προϊόντα.
  • Τροφοδοτήστε τον λιγότερο από ό, τι θα κάνατε αν ήσασταν στο σπίτι. Μπορεί να νιώσει πεπτική αναστάτωση εάν τον ταΐσετε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Να γνωρίζετε ότι τα μικρά κατοικίδια μπορεί να μην θέλουν να φάνε σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο. Όταν σταματήσετε, σκεφτείτε να του δώσετε χρόνο να φάει πριν επιστρέψετε στο δρόμο.
 3. 3
  Δώστε στο μικρό σας κατοικίδιο πρόσβαση σε γλυκό νερό. Το μικρό σας κατοικίδιο πρέπει να έχει γλυκό νερό ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, το να διατηρείτε ενυδατωμένο το μικρό κατοικίδιο ζώο σας χωρίς να χάσετε τον μεταφορέα του θα μπορούσε να είναι δύσκολο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε ένα μικρό μπουκάλι νερό στο φορέα του και όχι ένα πιάτο νερού. Μπουκάλια νερού που είναι ιδανικά για ταξιδιωτικούς φορείς διατίθενται στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας.
Προσαρμόστε το μικρό κατοικίδιό σας στο ταξίδι με το αυτοκίνητο
Προσαρμόστε το μικρό κατοικίδιό σας στο ταξίδι με το αυτοκίνητο και τον μεταφορέα του.

Μέρος 3 από 5: Ταξιδεύοντας με το μικρό κατοικίδιο σας με το αυτοκίνητο

 1. 1
  Προσαρμόστε το μικρό κατοικίδιό σας στο ταξίδι με το αυτοκίνητο και τον μεταφορέα του. Εάν το μικρό σας κατοικίδιο δεν έχει συνηθίσει να ταξιδεύει στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να το νιώσετε άνετα με αυτό πριν από την πραγματική ημερομηνία ταξιδιού σας. Τοποθετήστε τον στον μεταφορέα του και αρχίστε να το κάνετε με σύντομες βόλτες με αυτοκίνητο στην περιοχή σας. Εάν φαίνεται να είναι άνετος, βαδίστε τον σταδιακά σε μεγαλύτερες βόλτες με το αυτοκίνητο. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας εάν το μικρό σας κατοικίδιο δεν μπορεί να χαλαρώσει ενώ βρίσκεστε στο αυτοκίνητο.
 2. 2
  Τοποθετήστε το φορέα στο πίσω κάθισμα. Αφού τοποθετήσετε το μικρό σας κατοικίδιο στο μεταφορέα ταξιδιού του, ασφαλίστε το στο πίσω κάθισμα με ζώνη ασφαλείας. Η ασφάλιση του μεταφορέα με ζώνη ασφαλείας θα τον εμποδίσει να κινείται κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Είναι ασφαλέστερο να έχετε τον μεταφορέα στο πίσω κάθισμα, καθώς το να έχετε το μεταφορέα του μικρού σας κατοικιδίου στο κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να τον θέσει σε κίνδυνο να τραυματιστεί από τον αερόσακο εάν πέσετε σε ατύχημα.
 3. 3
  Κάντε τακτικές στάσεις. Κατά τη διάρκεια αυτών των στάσεων, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε το μικρό κατοικίδιό σας και παίξτε μαζί του για να κάνετε πιο άνετα. Εάν είναι απαραίτητο, η στάση θα σας επέτρεπε επίσης να καθαρίσετε το κλουβί του και να γεμίσετε το νερό του.
  • Ποτέ μην αφήνετε το μικρό κατοικίδιό σας χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια μιας στάσης, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα μικρά κατοικίδια ζώα είναι πολύ επιρρεπή σε υπερθέρμανση, η οποία μπορεί να γίνει ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που απαιτεί άμεση κτηνιατρική φροντίδα.

Μέρος 4 από 5: Ταξιδεύοντας με το μικρό κατοικίδιο σας με αεροπλάνο

 1. 1
  Μάθετε για τους κανονισμούς της αεροπορικής σας εταιρείας για ταξίδια με μικρά κατοικίδια. Το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε με ένα μικρό κατοικίδιο. Στην πραγματικότητα, η Ανθρωπιστική Εταιρεία της Ευρώπης συμβουλεύει να ταξιδεύετε με κατοικίδια αεροπορικώς μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Ωστόσο, εάν ο προορισμός σας απαιτεί ταξίδι με αεροπλάνο, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους κανόνες και τους κανονισμούς της αεροπορικής σας εταιρείας για ταξίδια με κατοικίδια.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους κανονισμούς πριν αγοράσετε το εισιτήριό σας.
  • Ο ιστότοπος http://petfriendlytravel.com/airtravel παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς κάθε αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τα ταξίδια για κατοικίδια.
  • Να γνωρίζετε ότι δεν επιτρέπουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες να ταξιδεύουν με μικρά κατοικίδια.
  • Επίσης, λάβετε υπόψη ότι οι αεροπορικές εταιρείες που επιτρέπουν ταξίδια με μικρά κατοικίδια ενδέχεται να απαιτούν από αυτές να παραμείνουν στο χώρο αποσκευών. Σε αυτήν την περίπτωση, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τρόπους για να διατηρήσετε το μικρό κατοικίδιο σας άνετο όταν ταξιδεύετε στο χώρο αποσκευών.
  • Εάν νιώθετε άβολα με τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε το μικρό κατοικίδιό σας χωρίς να μπορείτε να τον δείτε, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο.
 2. 2
  Προσδιορίστε εάν το μεταφορέα του μικρού σας κατοικιδίου μπορεί να χωρέσει κάτω από το κάθισμα. Δεν θέλετε να μάθετε πότε βρίσκεστε στο αεροπλάνο ότι ο μεταφορέας του μικρού σας κατοικιδίου είναι πολύ μεγάλος για να χωρέσει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας. Για να μην συμβεί αυτό, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να καλέσετε την αεροπορική εταιρεία στην οποία θα ταξιδέψετε και να τους δώσετε τις διαστάσεις του μεταφορέα. Εάν ο πάροχος είναι πολύ μεγάλος, αγοράστε ένα μικρότερο στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας.
  • Λάβετε υπόψη ότι η αεροπορική σας εταιρεία ενδέχεται να χρεώσει επιπλέον χρέωση για το μικρό κατοικίδιο σας.
  • Η αεροπορική σας εταιρεία μπορεί επίσης να καθορίσει εάν το ρείθρο πρέπει να είναι σκληρό ή μαλακό, και πιθανότατα θα απαιτήσει ο αερομεταφορέας να αερίζεται και να στεγνώνει.
 3. 3
  Κάντε κράτηση για απευθείας πτήση, εάν είναι δυνατόν. Ακόμα και με το να μπορείτε να μεταφέρετε το μικρό σας κατοικίδιο στο αεροπλάνο, η μεταφορά αεροπλάνων θα μπορούσε να είναι πολύ αγχωτική για αυτόν. Επιπλέον, θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερες επιπλοκές για εσάς, ειδικά αν ελέγχετε τον κανονικό φορέα του. Η κράτηση μιας απευθείας πτήσης θα μειώσει την πιθανότητα απώλειας του τακτικού αερομεταφορέα του και θα κάνει το ταξίδι λιγότερο αγχωτικό για τους δυο σας.
Αφού τοποθετήσετε το μικρό σας κατοικίδιο στο μεταφορέα ταξιδιού του
Αφού τοποθετήσετε το μικρό σας κατοικίδιο στο μεταφορέα ταξιδιού του, ασφαλίστε το στο πίσω κάθισμα με ζώνη ασφαλείας.

Μέρος 5 από 5: άφιξη στον προορισμό σας

 1. 1
  Μεταφέρετε το μικρό σας κατοικίδιο στο κανονικό του κλουβί. Η τοποθέτησή του στο κανονικό κλουβί του θα βοηθήσει το μικρό κατοικίδιό σας να προσαρμοστεί στη νέα τοποθεσία. Τοποθετήστε τα κλινοσκεπάσματα, τα πιάτα με φαγητό και νερό και τα παιχνίδια στο κλουβί πριν τον μεταφέρετε. Τοποθετήστε το κλουβί σε μια ήσυχη περιοχή του δωματίου που δεν έχει άμεσο ηλιακό φως και ρεύματα.
  • Συνεχίστε να κρατάτε το κλουβί του καθαρό ενώ βρίσκεστε στον προορισμό σας.
 2. 2
  Αφήστε το μικρό σας κατοικίδιο να ασκηθεί. Τα μικρά κατοικίδια χρειάζονται καθημερινή άσκηση. Είτε μένετε σε δωμάτιο ξενοδοχείου ή στο σπίτι κάποιου, βρείτε μια ασφαλή περιοχή όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο παιχνιδιού για το μικρό σας κατοικίδιο. Εκτός από την κάλυψη των καθημερινών του αναγκών άσκησης, η άσκηση θα του επιτρέψει να απελευθερώσει κάθε άγχος που είχε κατά τη διάρκεια της οδήγησης στο αυτοκίνητο (ή στο αεροπλάνο).
 3. 3
  Διατηρήστε το κανονικό του πρόγραμμα. Ακριβώς όπως όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να διατηρήσετε το κανονικό πρόγραμμα του μικρού σας κατοικιδίου όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Διατηρήστε συνεπείς τους χρόνους σίτισης και παιχνιδιού. Όσο πιο τακτικά μπορείτε να διατηρήσετε το πρόγραμμά του, τόσο καλύτερα θα εγκλιματιστεί και τόσο λιγότερο άγχος θα είναι.
 4. 4
  Κρατήστε το κλουβί του καθαρό. Θα χρειαστεί να καθαρίσετε το κλουβί του τουλάχιστον αρκετές φορές, ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Εάν τυχαίνει να εξαντλήσετε τα είδη καθαρισμού, παραλάβετε άλλα σε ένα τοπικό παντοπωλείο ή κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Φροντίστε να αντικαταστήσετε τυχόν λερωμένα ή υγρά κλινοσκεπάσματα. Επιπλέον, αφαιρέστε αμέσως οποιοδήποτε άφθονο φαγητό για να μην το χαλάσει.
  • Καθώς καθαρίζετε το κλουβί του, κοιτάξτε τη συνέπεια και την ποσότητα των περιττωμάτων του. Ασυνήθιστα περιττώματα μπορεί να σηματοδοτούν ιατρικό πρόβλημα.

Συμβουλές

 • Το ταξίδι με ένα μικρό κατοικίδιο απαιτεί πολύ προ-προγραμματισμό και προετοιμασία. Εάν αισθάνεστε σαν να μην είστε έτοιμοι για το έργο, σκεφτείτε να τον αφήσετε στο σπίτι και να τον φροντίσετε κάποιον ενώ είστε μακριά..

Προειδοποιήσεις

 • Ελέγξτε τις διεθνείς και εθνικές ταξιδιωτικές απαιτήσεις πριν ταξιδέψετε.
 • Τα μικρά κατοικίδια μπορούν να υπερθερμανθούν γρήγορα σε ένα αυτοκίνητο που δεν είναι κλιματιζόμενο. Τα σημάδια υπερθέρμανσης περιλαμβάνουν λήθαργο, απροθυμία μετακίνησης και αδυναμία. Πάρτε το μικρό σας κατοικίδιο σε έναν κτηνίατρο αμέσως εάν παρατηρήσετε ότι έχει υπερθερμανθεί.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Όταν παίρνω το νέο μου χάμστερ, πόσες φορές την ημέρα το τρέφω;
  Συνήθως, μπορείτε να γεμίσετε το μπολ φαγητού του μία ή δύο φορές την ημέρα. Πάντα να το καθαρίζετε στο τέλος της ημέρας.
 • Τα κατοικίδια πρέπει να ταξιδεύουν σε μεγάλα ταξίδια, όπως διακοπές;
  Εξαρτάται από το πόσο καιρό θα απομακρυνθείτε και από άλλους παράγοντες. Οι περισσότεροι άνθρωποι μισθώνουν απλώς έναν φροντιστή κατοικίδιων ζώων ή ζητούν από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να φροντίσει το κατοικίδιο ζώο τους ενώ βρίσκονται μακριά.
 • Επιτρέπονται οι σκαντζόχοιροι σε πτήσεις προς Καναδά, Τορόντο, Μισισάουγκα;
  Εξαρτάται πραγματικά από την αεροπορική σας εταιρεία. Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία ή μεταβείτε στη διεύθυνση petfriendlytravel.com/airtravel.
 • Πώς μπορώ να οργανώσω τα αναλώσιμα χάμστερ μου ενώ ταξιδεύω;
  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο Tupperware με ασφαλές καπάκι για να αποθηκεύσετε όλα τα αναλώσιμα χάμστερ σας ενώ ταξιδεύετε.
 • Ποια θερμοκρασία πρέπει να είναι ο φορέας για να είναι άνετο το χάμστερ μου;
  Τα χάμστερ έχουν καλύτερη απόδοση σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από 18°C και 24°C. Γενικά η καμπίνα είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία δωματίου για να πετάξουν οι συνοδούς και θα ταιριάζει στο χάμστερ σας. Αλλά σε περίπτωση που το χάμστερ σας μπορεί να είναι κρύο, φέρτε μια επιπλέον κουβέρτα για να μονώσετε το φορέα τους. Επιλέξτε έναν καλά αεριζόμενο φορέα για να αποτρέψετε το υπερβολικό ζεστό χάμστερ σας.
 • Έχω ένα νάνο χάμστερ, και μόλις την πήρα. Ταξιδεύουμε πολύ στην καμπίνα μας. μπορώ να την πάρω στο μικρό της μεταφορέα όταν πηγαίνω στην καμπίνα μου (περίπου 2 ώρες μακριά);
  Φυσικά! Απλώς φροντίστε να την βοηθήσετε να παραμείνει άνετη κατά τη διάρκεια της διαδρομής ακολουθώντας τα βήματα που φαίνονται παραπάνω.

Σχετικά Άρθρα
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail