Πώς να αποτρέψετε κογιότ;

Για να αποτρέψετε κογιότ, δοκιμάστε να τυλίξετε κουρέλια γύρω από ραβδιά, να τα εμποτίσετε με αμμωνία και να τα βάλετε γύρω από την ιδιοκτησία σας. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ψεκαστήρες με κίνηση ή φώτα για να τρομάξετε κογιότ που περιπλανιούνται στην ιδιοκτησία σας. Εάν δείτε κογιότ, κάντε δυνατούς θορύβους ή ψεκάστε το με ένα σωλήνα, ώστε να φύγει. Εάν το πρόβλημα παραμένει, ίσως θελήσετε να χτίσετε έναν φράκτη γύρω από την ιδιοκτησία σας, ώστε οι κογιότ να μην μπορούν να μπουν. Για να μάθετε πώς να χειρίζεστε με ασφάλεια μια στενή συνάντηση κογιότ, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Για να αποτρέψετε κογιότ
Για να αποτρέψετε κογιότ, δοκιμάστε να τυλίξετε κουρέλια γύρω από ραβδιά, να τα εμποτίσετε με αμμωνία και να τα βάλετε γύρω από την ιδιοκτησία σας.

Οι κογιότ είναι ένας από τους δέκα κορυφαίους τρομακτικό αρπακτικούς στη Βόρεια Ευρώπη. Αυτά τα ζώα δεν αποτελούν συνήθως απειλή για τον άνθρωπο, αλλά μπορούν να κάνουν ένα χάος στη γη σας και να γίνουν επιθετικά σε κοντινή απόσταση. Η απλή αποτροπή της πρόσβασης σε πηγές τροφίμων (όπως τα σκουπίδια) θα τις κρατήσει μακριά. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα φράχτη ή να χρησιμοποιήσετε άλλα αποτρεπτικά για να τα κρατήσετε μακριά. Χτυπώντας τους κογιότ με θόρυβο, εκρήξεις νερού και άλλα μέσα θα τους κάνει να θέλουν να βρουν κάπου αλλού να πάνε.

Μέθοδος 1 από 4: κάνοντας τη γη σας μη ελκυστική για κογιότ

 1. 1
  Κρατήστε τις πηγές τροφίμων μακριά. Οι κογιότ προσελκύονται από εύκολες πηγές τροφίμων που μπορεί να βρεθούν σε εξωτερικούς χώρους, όπως σκουπίδια και τροφές για κατοικίδια. Εάν θέλετε να κρατήσετε μακριά τα κογιότ, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους εύκολους στόχους. Για παράδειγμα:
  • Κρατήστε τα σκουπίδια έξω σε δοχεία με καπάκια ασφάλισης.
  • Εάν ταΐζετε κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους, καθαρίστε τα υπόλοιπα τρόφιμα μόλις τελειώσουν.
  • Μην αφήνετε τα δοχεία νερού να καθίσουν, καθώς τα κογιότ μπορεί να προσπαθήσουν να πιουν από αυτά.
  • Διατηρήστε τους θηλαστές καθαρούς και κλειστούς με ασφάλεια.
  • Εάν έχετε οπωροφόρα δέντρα, πάρτε τα πεσμένα φρούτα αντί να τα αφήσετε στο έδαφος.
 2. 2
  Κόψτε τους θάμνους και τα δέντρα για να αφαιρέσετε το κάλυμμα κογιότ. Εάν υπάρχουν δέντρα με χαμηλά άκρα, θάμνους ή παχιά βούρτσα στη γη σας, καθαρίστε το σε αρκετά πόδια από το έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο, οι κογιότ δεν θα έχουν παχύ κάλυμμα για να κρυφτούν πίσω.
  • Χρησιμοποιήστε κουρευτικές μηχανές, ψαλίδι, ή παρόμοιο εργαλείο για να αφαιρέσετε τυχόν κλαδιά, άκρα ή ανάπτυξη από το κάτω μέρος της βλάστησης.
 3. 3
  Πάρτε ένα ζώο φρουράς. Τα κογιότ είναι σχετικά μικρά ζώα, και συνήθως θήραμα μόνο για μικρά ζώα όπως ποντίκια και κουνέλια. Τα μεγάλα ή επιθετικά ζώα θα τα φοβίσουν. Πάρτε ένα ζώο φρουράς που μπορείτε να αφήσετε έξω.
  • Τα σκυλιά, τα γαϊδούρια και οι λάμα κάνουν όλα καλά ζώα.
Υψηλής ισχύος νεροπίστολα γεμάτα με ξύδι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αποτροπή κογιότ
Υψηλής ισχύος νεροπίστολα γεμάτα με ξύδι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αποτροπή κογιότ.

Μέθοδος 2 από 4: τοποθέτηση ορίου στη γη σας

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά αρώματος. Πάρτε καθαρά κουρέλια, τυλίξτε τα γύρω από ένα ραβδί και βυθίστε τα σε αμμωνία. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε το κουρέλι με κολόνια. Κολλήστε τα στο έδαφος, στα όρια της γης σας. Οι έντονες μυρωδιές που φαίνονται αφύσικες στους κογιότ θα τους τρομάξουν.
  • Αντικαταστήστε τα κουρέλια μετά από κάθε βροχόπτωση.
 2. 2
  Φτιάξτε ένα αποτρεπτικό φράχτη. Οι κογιότ είναι ειδικευμένοι άλτες, αλλά ένας φράχτης ύψους 5 μέτρων (1,5 m) έως 6 μέτρων (1,8 m) μπορεί να τους αποτρέψει. Για να μην τους σκάψουν κάτω από το φράχτη, βεβαιωθείτε ότι πηγαίνει τουλάχιστον 15 εκατοστά (15 cm) στο έδαφος.
  • Ένας ηλεκτρικός φράκτης μπορεί επίσης να λειτουργήσει για να κρατήσει μακριά τα κογιότ.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε ψεκαστήρες με κίνηση. Τοποθετήστε τα στις άκρες της γης σας. Εάν οι κογιότ εισχωρήσουν, οι αισθητήρες θα ενεργοποιηθούν και τα ζώα θα χτυπηθούν με μια έκρηξη νερού. Οι κογιότ μισούν να ενοχλούνται, οπότε αυτό θα τους απομακρύνει.
  • Μπορείτε να βρείτε αυτούς τους ψεκαστήρες στα περισσότερα καταστήματα υλικού και οικιακών ειδών.
 4. 4
  Εγκαταστήστε εξωτερικά φώτα. Συνήθως, τα κογιότ θέλουν να ξαπλώνουν χαμηλά και στην πραγματικότητα είναι πολύ λιγοστά. Τα έντονα φώτα κάνουν την περιοχή να φαίνεται πολύ ορατή για τις προτιμήσεις τους, οπότε θα μείνουν μακριά. Ρυθμίστε τα φωτεινά εξωτερικά φώτα έξω από το σπίτι σας, στην αυλή σας ή όπου κι αν υποψιάζεστε ότι κογιότ κρύβονται.
  • Τα φώτα στροβοσκοπικού θα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά για κογιότ, οπότε πηγαίνετε για αυτά αν μπορείτε να τα βρείτε.
Εάν θέλετε να κρατήσετε μακριά τα κογιότ
Εάν θέλετε να κρατήσετε μακριά τα κογιότ, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους εύκολους στόχους.

Μέθοδος 3 από 4: θολωτές κογιότ

 1. 1
  Κάνετε δυνατό θόρυβο. Εάν βλέπετε πραγματικά κογιότ στη γη σας, αρχίστε αμέσως να κάνετε θόρυβο. Φωνάζοντας, ουρλιάζοντας και χτυπήματα όλοι θα τρομάξουν έναν κογιότ. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα αναδευτήρα γεμίζοντας ένα κουτί ή ένα μπουκάλι με κέρματα, φασόλια και άλλα δυνατά αντικείμενα.
 2. 2
  Ψεκάστε τα κογιότ. Συνδέστε ακροφύσια υψηλής ισχύος, με μεγάλη απόσταση στους εύκαμπτους σωλήνες του κήπου σας. Εάν βλέπετε κογιότ στο βάθος, ανάψτε τον εύκαμπτο σωλήνα και ανατινάξτε τους με νερό. Δεν θα βλάψει τα ζώα, αλλά θα κάνει την αναζήτηση κάπου αλλού για παρέα.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε θανατηφόρα απορρυπαντικά, εάν είναι απαραίτητο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μπορείτε να πυροβολήσετε ή να σκοτώσετε με άλλο τρόπο κογιότ. Ωστόσο, η χρήση θανατηφόρων απορρυπαντικών μπορεί ή δεν επιτρέπεται νόμιμα στην περιοχή σας. Για λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με το τοπικό γραφείο διαχείρισης παιχνιδιών ή το γραφείο επέκτασης νομών.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστόλια paintball ως εναλλακτική λύση για τα θανατηφόρα όπλα.
  • Υψηλής ισχύος νεροπίστολα γεμάτα με ξύδι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αποτροπή κογιότ.
Εάν οι κογιότ εισχωρήσουν
Εάν οι κογιότ εισχωρήσουν, οι αισθητήρες θα ενεργοποιηθούν και τα ζώα θα χτυπηθούν με μια έκρηξη νερού.

Μέθοδος 4 από 4: χειρισμός μιας συνάντησης κογιότ

 1. 1
  Μην τρέχεις. Εάν συναντήσετε ένα κογιότ σε κοντινή απόσταση, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταθείτε στο έδαφος. Η φυγή μπορεί να κάνει το κογιότ να σε δει ως θήραμα.
  • Προσπαθήστε να κάνετε τον εαυτό σας να φαίνεται ψηλότερο. Σηκωθείτε και προσπαθήστε να ξεπεράσετε κάτι σαν κούτσουρο, βράχο ή καρέκλα.
  • Εάν υπάρχουν μικρά παιδιά σε κοντινή απόσταση, πάρτε τα για φύλαξη.
 2. 2
  Μην πλησιάζετε το ζώο. Οι κογιότ προτιμούν κυρίως να διατηρούν τον εαυτό τους. Εάν διατηρήσετε την απόσταση σας από το ζώο, πιθανότατα θα γλιστρήσουν από μόνα τους. Αν ανεβείτε στο ζώο, ωστόσο, μπορεί να αισθάνονται φοβισμένοι και να γίνουν επιθετικοί για να προστατευτούν.
 3. 3
  Κάνουν θόρυβο. Φωνάζοντας, χτυπήματα και φωνάζουμε επίσης για να αποτρέψουν κογιότ σε κοντινή απόσταση. Μόλις δείτε ένα, κάντε λίγο θόρυβο.
  • Διδάξτε τα μικρά παιδιά να φωνάζουν "Φύγε, κογιότ!" αν βλέπουν ένα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν δεν είστε μαζί τους, αλλά ακούστε "κογιότ", θα ξέρετε τι συμβαίνει και μπορείτε να τους βοηθήσετε.
 4. 4
  Δράστε επιθετικά. Κρατήστε την απόσταση σας, αλλά δείξτε το κογιότ ότι είστε κάτι που δεν θέλουν να χάσουν. Κινήστε τα χέρια σας και σφραγίστε τα πόδια σας. Πετάξτε πράγματα όπως βράχια ή μπαστούνια. Κρατήστε κάτι σαν σκούπα, μπαστούνι ή φτυάρι.
  • Εάν τα κογιότ είναι κοινά στην περιοχή σας, ίσως θελήσετε επίσης να μεταφέρετε σπρέι πιπεριού ως αποτρεπτικό.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Υπάρχει εταιρεία που ασχολείται με κογιότ;
  Γενικά εξαρτάται από τον κίνδυνο που θέτει το κογιότ στη γειτονιά σας και σε ποια πόλη βρίσκεστε. Ο έλεγχος των ζώων μπορεί να ζητηθεί για συμβουλές σχετικά με την κατάσταση. Διαφορετικά, εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με το αστυνομικό τμήμα ή το γραφείο σας DNR.

Σχόλια (1)

 • alvajerde
  Αυτό το άρθρο μου έδωσε τόσα πολλά πράγματα για να μοιραστώ με έναν αγαπητό φίλο που σύντομα θα μετακομίσει σε μια νέα περιοχή όπου τα κογιότ είναι πρόβλημα. Δεν μπορώ να βοηθήσω να κινηθώ και να εγκατασταθώ, αλλά τώρα είμαι οπλισμένος με έναν τόνο πληροφοριών για κοινή χρήση! Σας ευχαριστώ!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail