Πώς να αντιμετωπίσετε τα κομμάτια στα ινδικά χοιρίδια;

Για τη θεραπεία των εξογκωμάτων στα ινδικά χοιρίδια, είναι σημαντικό να πάρετε το ινδικό χοιρίδιο σας για να δείτε έναν κτηνίατρο, καθώς τα εξογκώματα συχνά χρειάζονται χειρουργική επέμβαση ή αντιβιοτικά. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας προτείνει να αφαιρέσετε το κομμάτι χειρουργικά, να το τρυπήσετε και να το αποστραγγίσετε ή να κάνετε ένεση με αντιβιοτικά για να το καθαρίσετε. Αφού το ινδικό χοιρίδιο σας λάβει θεραπεία, βοηθήστε το να ανακάμψει διατηρώντας το σε μια ήρεμη, ήσυχη περιοχή και διατηρώντας το σημείο τομής καθαρό. Θα πρέπει επίσης να δώσετε στο ινδικό χοιρίδιο σας οποιοδήποτε φάρμακο συνταγογραφείται από τον κτηνίατρο. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να αποτρέψετε τα κομμάτια στα ινδικά χοιρίδια, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Για τη θεραπεία των εξογκωμάτων στα ινδικά χοιρίδια
Για τη θεραπεία των εξογκωμάτων στα ινδικά χοιρίδια, είναι σημαντικό να πάρετε το ινδικό χοιρίδιο σας για να δείτε έναν κτηνίατρο, καθώς τα εξογκώματα συχνά χρειάζονται χειρουργική επέμβαση ή αντιβιοτικά.

Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να αναπτύξουν εξογκώματα στο σώμα τους. Συχνά, ο όρος «εξογκώματα» αναφέρεται σε πρησμένους λεμφαδένες του λαιμού που γίνονται αποστήματα (τσέπες λοίμωξης). Ωστόσο, τα κομμάτια μπορεί επίσης να είναι κύστεις (τσέπες γεμάτες με υγρά), λιπόματα (όγκοι με λίπος) ή όγκοι του δέρματος. Μερικά κομμάτια μπορούν να κάνουν τα ινδικά χοιρίδια πολύ άρρωστα και άβολα εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία. Εάν δείτε ένα κομμάτι στο ινδικό χοιρίδιο σας, μεταφέρετε το ινδικό χοιρίδιο στον κτηνίατρό σας για διάγνωση και θεραπεία. Όσο πιο γρήγορα ο κτηνίατρός σας μπορεί να θεραπεύσει το ινδικό χοιρίδιο σας, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να γίνει ξανά υγιές.

Μέρος 1 από 3: θεραπεία του εξογκώματος

 1. 1
  Ζητήστε κτηνιατρική θεραπεία. Τα εξογκώματα στα ινδικά χοιρίδια συχνά απαιτούν κτηνιατρική θεραπεία. Συχνά, η θεραπεία περιλαμβάνει χειρουργική αφαίρεση του κομματιού. Εάν το κομμάτι μολυνθεί, το ινδικό χοιρίδιο σας θα χρειαζόταν αντιβιοτικά για να αποτρέψει την εξάπλωση της λοίμωξης μετά τη χειρουργική επέμβαση.
  • Να μην προσπαθήσουμε για τη θεραπεία μιας κατ 'αποκοπή για τη δική σας.
 2. 2
  Συζητήστε τις προκλήσεις της θεραπείας. Η αφαίρεση του κομματιού ινδικού χοιριδίου μπορεί να είναι δύσκολη. Εάν το κομμάτι μολυνθεί, αφαιρώντας χειρουργικά θα μπορούσε να απελευθερώσει βακτήρια στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται σηψαιμία. Επίσης, το πύον εντός ενός αποστήματος ινδικού χοιριδίου έχει μια παχιά, σαν τυρί μορφή, καθιστώντας την τυπική θεραπεία αποστήματος-τριβή και αποστράγγιση-αναποτελεσματική σε πολλές περιπτώσεις. Το τέντωμα ενός αποστήματος συνεπάγεται το άνοιγμα του με ένα αιχμηρό όργανο.
  • Μερικές φορές, τα αποστήματα μπορούν να σχηματίσουν επεκτάσεις τύπου δακτύλου και να επεκταθούν σε κοντινούς ιστούς, καθιστώντας δύσκολη την πλήρη αφαίρεση.
  • Τα αποστήματα του στόματος είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω της θέσης τους. Μπορούν να διογκωθούν και να μπλοκάρουν το λαιμό. Επίσης, εάν το απόστημα σπάσει, το πύον θα μπορούσε να πνιγεί θανάσιμα ένα ινδικό χοιρίδιο.
  • Η απομάκρυνση μιας κύστης μπορεί επίσης να είναι δύσκολη, καθώς το υγρό στο εσωτερικό της μπορεί να περιέχει βακτήρια.
 3. 3
  Αφήστε τον κτηνίατρό σας να αφαιρέσει χειρουργικά το κομμάτι. Εάν το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ο κτηνίατρός σας θα αναισθητοποιήσει το ινδικό χοιρίδιο σας και θα αφαιρέσει το κομμάτι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα ινδικό χοιρίδιο μπορεί να πάει σπίτι την ίδια ημέρα της χειρουργικής επέμβασης. Ωστόσο, εάν το ινδικό χοιρίδιο σας έχει απόστημα στο στόμα, ο κτηνίατρός σας μπορεί να θέλει να νοσηλεύσει το ινδικό χοιρίδιο σας λόγω της πιθανότητας σοβαρών προβλημάτων υγείας.
  • Για ένα απόστημα, η πλήρης αφαίρεση είναι πολύ σημαντική. Εάν η αφαίρεση είναι ελλιπής, το απόστημα θα μπορούσε να επανέλθει.
  • Η χειρουργική αφαίρεση ενός όγκου του δέρματος είναι συχνά θεραπευτική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται άλλη θεραπεία για τη θεραπεία του όγκου. Ωστόσο, ένας πιο επιθετικός όγκος μπορεί να απαιτεί πρόσθετη θεραπεία μετά την αφαίρεση.
 4. 4
  Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας και αποστραγγίστε το απόστημα. Το χορό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για αποστήματα στο στόμα ή στο σαγόνι. Αφού αναισθητοποιήσετε το ινδικό χοιρίδιο σας, ο κτηνίατρός σας θα έκοβε πρώτα το απόστημα και θα στραγγίξει το υγρό με χειρουργική αποστράγγιση. Στη συνέχεια, θα ξεπλύνουν το κενό απόστημα με αντισηπτικό διάλυμα. Στη συνέχεια, ο κτηνίατρός σας μπορεί να συσκευάσει το κενό απόστημα με αντιβιοτικά σφαιρίδια. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η επιλογή θεραπείας καθιστά πιο πιθανό να επιστρέψει ένα απόστημα.
  • Ξεπλύνετε το απόστημα σημαίνει να το γεμίσετε με ένα υγρό διάλυμα (το αντισηπτικό) και στη συνέχεια να αναρροφήσετε το υγρό. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να χρειαστεί να ξεπλύνετε το απόστημα αρκετές φορές για να βεβαιωθείτε ότι όλο το πύον είναι έξω.
  • Τα αντιβιοτικά σφαιρίδια θα είναι αποτελεσματικά για 2-6 μήνες.
 5. 5
  Αφήστε τον κτηνίατρό σας να ενέσει το απόστημα με αντιβιοτικά. Δεν χρειάζονται όλα τα αποστήματα χειρουργική αφαίρεση. Εάν το απόστημα του ινδικού χοιριδίου σας έχει διάμετρο μικρότερη από 1 cm, ο κτηνίατρός σας θα μπορούσε να ενέσει αντιβιοτικά απευθείας στο απόστημα. Ο κτηνίατρός σας θα ένενε το αντιβιοτικό στον τοίχο του αποστήματος. Εναλλακτικά, ο κτηνίατρός σας μπορεί να θέλει να ξεπλένει το απόστημα περιοδικά, αντί να το αφαιρεί.
  • Η τακτική έξαψη του αποστήματος θα βοηθήσει στην αποτροπή του προβλήματος από το να προκαλέσει προβλήματα. Ο κτηνίατρός σας θα σας ενημερώσει πόσο συχνά πρέπει να ξεπλένεται το απόστημα.
Εάν έχετε άλλα ινδικά χοιρίδια
Εάν έχετε άλλα ινδικά χοιρίδια, φυλάξτε τα σε ξεχωριστό κλουβί από το άρρωστο ινδικό χοιρίδιο.

Μέρος 2 από 3: φροντίδα του ινδικού χοιριδίου σας μετά από χειρουργική επέμβαση

 1. 1
  Τοποθετήστε το ινδικό χοιρίδιο σας σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Όταν μεταφέρετε το ινδικό χοιρίδιο σας στο σπίτι μετά τη χειρουργική επέμβαση, αφήστε το να ανακάμψει σε μια ήρεμη, ήσυχη περιοχή. Τοποθετήστε το κλουβί του ινδικού χοιριδίου σας σε μια περιοχή που δεν έχει πολλή κίνηση από εσάς ή άλλα μέλη του νοικοκυριού σας. Εάν έχετε άλλα ινδικά χοιρίδια, φυλάξτε τα σε ξεχωριστό κλουβί από το άρρωστο ινδικό χοιρίδιο.
 2. 2
  Δώστε τα αντιβιοτικά του ινδικού χοιριδίου σας. Εάν το κομμάτι που αφαιρέθηκε χειρουργικά ήταν απόστημα ή μολυσμένη κύστη, το ινδικό χοιρίδιο σας θα χρειαστεί αντιβιοτικά για την πρόληψη της μετεγχειρητικής λοίμωξης. Επειδή ορισμένα αντιβιοτικά μπορούν να κάνουν τα ινδικά χοιρίδια εξαιρετικά άρρωστα, ο κτηνίατρός σας θα συνταγογραφήσει ένα αντιβιοτικό ασφαλές για τα ινδικά χοιρίδια. Να μην αγοράζουν αντιβιοτικά σε ένα κατοικίδιο ζώο κατάστημα? μπορεί να μην είναι ασφαλή για το ινδικό χοιρίδιο σας.
  • Τα ινδικά χοιρίδια χρειάζονται συνήθως τουλάχιστον έναν γύρο αντιβιοτικών μετά τη χειρουργική αφαίρεση ενός αποστήματος. Ο κτηνίατρός σας θα καθορίσει πόσο καιρό το ινδικό χοιρίδιο σας θα χρειαστεί θεραπεία με αντιβιοτικά.
  • Για να δώσετε το αντιβιοτικό χάπι, κρατήστε το ινδικό χοιρίδιο σας, ανοίξτε το στόμα του και βάλτε το χάπι όσο πιο πίσω στο στόμα μπορείτε. Εάν μπορείτε να τοποθετήσετε το χάπι κοντά στους γομφίους, το ινδικό χοιρίδιο σας δεν θα μπορεί να το φτύνει εύκολα.
  • Δώστε την πλήρη πορεία των αντιβιοτικών. Μην σταματήσετε τη θεραπεία με αντιβιοτικά όταν το ινδικό χοιρίδιο σας αρχίσει να φαίνεται και να αισθάνεται καλύτερα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων.
 3. 3
  Καθαρίστε την πληγείσα περιοχή. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, διατηρήστε το σημείο τομής καθαρό και απαλλαγμένο από ακαθαρσίες και συντρίμμια. Για να καθαρίσετε το σημείο τομής, χρησιμοποιήστε μια καθαρή, ελαφρώς υγρή πετσέτα και τρίψτε απαλά γύρω από την τομή. Αυτή η περιοχή μπορεί να είναι λίγο επώδυνη για το ινδικό χοιρίδιο σας, επομένως δεν θέλετε να ασκήσετε υπερβολική πίεση.
  • Εξετάστε το σημείο τομής για σημεία λοίμωξης: ερυθρότητα, πρήξιμο, απόρριψη. Εάν το σημείο τομής φαίνεται ανώμαλο, μεταφέρετε το ινδικό χοιρίδιο στον κτηνίατρό σας για θεραπεία.
 4. 4
  Προγραμματίστε ένα ραντεβού παρακολούθησης. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να θέλει να δει ξανά το ινδικό χοιρίδιο σας μετά τη χειρουργική επέμβαση για να παρακολουθεί την ανάρρωσή του. Κατά τη διάρκεια αυτού του ραντεβού παρακολούθησης, ο κτηνίατρός σας θα εξετάσει την περιοχή της τομής, θα αφαιρέσει ράμματα (εάν είναι απαραίτητο) και θα αξιολογήσει γενικά την κατάσταση του ινδικού χοιριδίου σας.
Μεταφέρετε το ινδικό χοιρίδιο στον κτηνίατρό σας για διάγνωση
Εάν δείτε ένα κομμάτι στο ινδικό χοιρίδιο σας, μεταφέρετε το ινδικό χοιρίδιο στον κτηνίατρό σας για διάγνωση και θεραπεία.

Μέρος 3 από 3: πρόληψη μελλοντικών κομματιών

 1. 1
  Αφαιρέστε αιχμηρά αντικείμενα από το κλουβί. Δεν θα μπορείτε να αποτρέψετε όγκους, αλλά μπορείτε να αποτρέψετε αποστήματα και κύστεις. Επειδή τα αποστήματα και οι κύστες σχηματίζονται μετά από ένα τραύμα διάτρησης, αφαιρέστε οξύ ή τραχύ από το κλουβί του ινδικού χοιριδίου σας. Για παράδειγμα, τα άχυρα κλινοσκεπάσματα μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα ενός ινδικού χοιριδίου. Αντί για άχυρα κλινοσκεπάσματα, χρησιμοποιήστε χάρτινα κλινοσκεπάσματα όπως το CareFresh® ή τα απορρίμματα γάτας του Yesterday's News.
  • Εάν κάποιο από τα παιχνίδια του ινδικού χοιριδίου σας έχει αιχμηρές άκρες, αφαιρέστε και αυτά. Τα ιδανικά παιχνίδια για ένα κλουβί ινδικού χοιριδίου είναι άδειο χαρτί υγείας ή χαρτοπετσέτες, καθώς είναι μαλακά και λεία.
  • Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό του ινδικού χοιριδίου σας δεν έχει αιχμηρές άκρες που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ούλα του.
 2. 2
  Ξεχωριστοί μαχητές κλουβιών μάχης. Εάν στεγάζετε πολλά ινδικά χοιρίδια, διαχωρίστε τα εάν παλεύουν ή εκφοβίζουν ο ένας τον άλλον. Όταν δαγκώνουν ο ένας τον άλλον, αυτό το δάγκωμα μπορεί να μολυνθεί και να σχηματίσει απόστημα ή κύστη.
 3. 3
  Διορθώστε τα οδοντικά προβλήματα. Η αποφλοίωση (ακατάλληλη ευθυγράμμιση των δοντιών) είναι ένα κοινό οδοντικό πρόβλημα στα ινδικά χοιρίδια. Εάν τα δόντια δεν ευθυγραμμιστούν σωστά, μπορούν να μεγαλώνουν και να τρυπούν το εσωτερικό του στόματος. Αυτή η πληγή μπορεί να οδηγήσει σε απόστημα ή κύστη. Εάν τα δόντια του ινδικού χοιριδίου σας δεν είναι ευθυγραμμισμένα, μεταφέρετε το ινδικό χοιρίδιο στον κτηνίατρό σας για θεραπεία.
  • Η διόρθωση οδοντικών προβλημάτων στα ινδικά χοιρίδια απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Ο κτηνίατρός σας θα χρησιμοποιεί εξειδικευμένα οδοντιατρικά εργαλεία για να κόβει και να ευθυγραμμίζει ξανά τα δόντια.

Συμβουλές

 • Η πρόγνωση για ένα κομμάτι ινδικού χοιριδίου εξαρτάται από τη θέση του και τι προκάλεσε. Τα τραύματα διάτρησης που αντιμετωπίζονται νωρίς συνήθως έχουν καλή πρόγνωση.
 • Μερικές φορές, τα αποστήματα θα σπάσουν από μόνα τους. Εάν συμβεί αυτό, το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να εξακολουθεί να χρειάζεται αντιβιοτικά.
 • Προσπαθήστε να αποφύγετε να σηκώσετε το ινδικό χοιρίδιο σας πολύ μετά το χειρουργείο. Αυτό μπορεί να τους κάνει άβολα και να προσθέσει στον πόνο. Επίσης, συνιστάται να επιτρέπετε στον κτηνίατρό σας να δώσει στα ινδικά χοιρίδια σας τα αντιβιοτικά και να τα αφήσετε εκεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
Εάν το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Εάν το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ο κτηνίατρός σας θα αναισθητοποιήσει το ινδικό χοιρίδιο σας και θα αφαιρέσει το κομμάτι.

Προειδοποιήσεις

 • Τα αντιβιοτικά μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρο εντερικό πρόβλημα που ονομάζεται εντεροτοξαιμία σε ινδικά χοιρίδια. Τα σημάδια εντεροτοξαιμίας περιλαμβάνουν ξαφνική αδυναμία, διάρροια, απώλεια όρεξης και κοιλιακή αίσθηση ζύμης. Η εντεροτοξαιμία απαιτεί εντατική θεραπεία (υγρά, ενδοφλέβια αντιβιοτικά, ουσίες για την απομάκρυνση των τοξινών). Η ανάκτηση είναι δυνατή, αλλά δεν θα επιβιώσουν όλα τα ινδικά χοιρίδια εάν πάσχουν από αυτήν την ασθένεια.
 • Μια μη θεραπευμένη κύστη ή απόστημα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη, επώδυνη και δύσκολη στη θεραπεία.
 • Η θεραπεία ενός αποστήματος των δοντιών μπορεί να περιλαμβάνει την αφαίρεση του προσβεβλημένου δοντιού και τον επιθετικό καθαρισμό της πληγείσας περιοχής.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Το ινδικό μου χοιρίδιο έχει ένα μεγάλο μαλακό ψαλιδωτό κομμάτι στο πλάι του. Τι μπορεί να είναι αυτό και πώς μπορώ να τον βοηθήσω;
  Είναι πιθανό κύστη ή απόστημα. Το κομμάτι θα πρέπει να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί από κτηνίατρο. Εάν είναι όγκος, θα χρειαστεί χειρουργική αφαίρεση.
 • Τι πρέπει να κάνω αν έρθει η κύστη;
  Απευθυνθείτε αμέσως στον ιατρό σας, επειδή μπορεί να χρειαστείτε περισσότερες εξετάσεις ή εργασία αίματος.
 • Τι γίνεται αν δεν μπορώ να πάω στον κτηνίατρο;
  Πρέπει να πάτε στον κτηνίατρο. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για το ινδικό χοιρίδιο σας, ειδικά εάν το κομμάτι είναι καρκίνος. Μέρος του να είσαι υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων λαμβάνει επαρκή ιατρική περίθαλψη για το ζώο σου. Εάν δεν μπορείτε να τον φροντίσετε, βρείτε κάποιον άλλο που μπορεί ή παραδώστε τον σε καταφύγιο.
 • Πόσο κοστίζει μια διαδικασία όπως αυτό;
  Το κόστος της χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση ενός αποστήματος κυμαίνεται από τη χώρα και την περιοχή στην οποία κατοικείτε. Ωστόσο, μπορούν να κυμαίνονται από 220€ έως 600€ κατά μέσο όρο.
 • Είναι πιθανό ότι θα πεθάνει στη χειρουργική επέμβαση;
  Μόνο αν κάτι πάει στραβά στη διαδικασία. Ο θάνατος είναι απίθανο. Για να μειώσετε περαιτέρω τις πιθανότητες, βρείτε κτηνίατροι και χειρουργούς με υψηλές κριτικές ή που είναι γνωστό ότι είναι αξιόπιστοι και εξειδικευμένοι.

Σχόλια (1)

 • iordanessakella
  Πόσο υπέροχα ενημερωτικές είναι αυτές οι κοινές πληροφορίες. Θα πάρω τον κ. Winnie Piggy στο πρώτο κτηνίατρο τη Δευτέρα. Το κομμάτι βρίσκεται στο δεξί του γοφό, και κυριολεκτικά αναδύθηκε όλη τη νύχτα. Σας ευχαριστώ πολύ για την παροχή αυτών των υπέροχων πληροφοριών.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail