Πώς να αγοράσετε ένα κουτάβι μεγαλόσωμος της Σιβηρίας;

Για να αγοράσετε ένα κουτάβι της Σιβηρίας μεγαλόσωμος, αναζητήστε έναν κτηνοτρόφο στην περιοχή σας σε έναν ιστότοπο όπως το Siberian Husky Club of Europe. Παρόλο που η αγορά ενός κουταβιού από το κατάστημα κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι φθηνότερη, λάβετε υπόψη ότι πολλά καταστήματα κατοικίδιων ζώων δεν παρέχουν στα σκυλιά τους επαρκή φροντίδα και πολλά κουτάβια θα έχουν γενετικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς. Μόλις βρείτε έναν τοπικό κτηνοτρόφο, καλέστε τους και ρωτήστε για τα διαθέσιμα κουτάβια τους. Πολλοί κτηνοτρόφοι αναπαράγουν μόνο τα σκυλιά τους κάθε 2-3 χρόνια, γι 'αυτό να είστε προετοιμασμένοι να συμπεριληφθείτε σε μια λίστα αναμονής. Μόλις τα κουτάβια είναι διαθέσιμα, φροντίστε να κανονίσετε μια συνάντηση πριν από την έγκριση, ώστε να μπορείτε να γνωρίσετε τα κουτάβια. Όταν φτάσετε, να είστε προετοιμασμένοι για τον κτηνοτρόφο να σας ρωτήσει για την προηγούμενη εμπειρία κατοικίδιων ζώων σας και για την οικογένειά σας για να διασφαλίσετε ότι θα φροντίσετε πολύ καλά το νέο κουτάβι. Για να μάθετε πώς να προετοιμάζεστε για ένα νέο γεροδεμένο κουτάβι της Σιβηρίας, διαβάστε περισσότερα από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας!

Να φροντίσετε το νέο κουτάβι της Σιβηρίας
Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο σχετικά με το πώς να εκπαιδεύσετε και να φροντίσετε το νέο κουτάβι της Σιβηρίας.

Τα Σιβηρικά huskies είναι στοργικά, διασκεδαστικά, υψηλής ενέργειας, κοινωνικά σκυλιά που χρειάζονται ιδιοκτήτες που έχουν δεσμευτεί να τους δώσουν την άσκηση και τη συντροφιά που χρειάζονται. Κάνουν υπέροχα κατοικίδια για ενεργές οικογένειες που σκοπεύουν να συμπεριλάβουν το σκυλί στις δραστηριότητές τους. Η αγορά ενός κουταβιού Σιβηρίας Husky είναι μια μακρά διαδικασία και περιλαμβάνει προετοιμασία, προσεκτική επιλογή και επαρκή γνώση της φυλής.

Μέθοδος 1 από 3: προετοιμασία για τη δέσμευση

 1. 1
  Μάθετε για τη φυλή. Πριν λάβετε την απόφαση να αγοράσετε ένα κουτάβι Σιβηρίας Husky, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η φυλή είναι κατάλληλη για εσάς. Τα Σιβηρικά Huskies είναι διασκεδαστικά αλλά αλλάζουν σκυλιά. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο τρόπος ζωής σας ταιριάζει με τις ανάγκες ενός γεροδεμένου.
  • Οι Σιβηριοί αγαπούν τους ανθρώπους και τείνουν να κάνουν πιστούς οικογενειακούς σκύλους. Είναι έξυπνες και εξαιρετικά εκπαιδευμένες φυλές και λατρεύουν το περπάτημα, την πεζοπορία και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
  • Οι Σιβηριοί είναι φημισμένοι φτωχοί φύλακες καθώς τείνουν να τους αρέσουν όλοι, ακόμη και πιθανοί εισβολείς. Αυτό μπορεί να είναι καλό, ωστόσο, εάν ψάχνετε για ένα φιλικό προς τους ανθρώπους σκυλί.
  • Οι Σιβηριοί τείνουν να έχουν αρπακτικές κινήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κυνηγήσουν γάτες ή άλλα μικρά ζώα στο σπίτι σας. Εάν έχετε γάτες, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια διαφορετική φυλή ή να συζητήσετε τις ανησυχίες σας με έναν εκπαιδευτή σκύλων.
  • Οι Σιβηριοί έχουν κάποια μειονεκτήματα. Τείνουν να έχουν προβλήματα με το σκάψιμο και το τρέξιμο και μερικές φορές δεν έρχονται όταν καλούνται. Επίσης, ρίχνουν πολλά, σε μεγάλες ποσότητες τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
  • Οι Σιβηριοί χρειάζονται πολλή σωματική δραστηριότητα για να παραμείνουν ευτυχισμένοι και υγιείς. Εάν δεν είστε αφοσιωμένοι στην καθημερινή άσκηση, όπως το τρέξιμο και το περπάτημα, θα πρέπει να εξετάσετε μια διαφορετική φυλή.
  ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΟΥ

  Ο Pippa elliott, ένας αδειοδοτημένος κτηνίατρος, συμβουλεύει: "Τα Σιβηρικά Huskies ανήκουν καλύτερα σε άτομα που θέλουν να διατηρήσουν τη φόρμα τους! Είναι διαβόητοι για το ότι έχουν μια ισχυρή κίνηση περιαγωγής, η οποία συνεργάστηκε με κακή ανάκληση, σημαίνει ότι η άσκηση με λουρί είναι καλύτερη. Επειδή είναι τόσο ενεργός σκύλος, αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει επίσης να έχει άφθονη ενέργεια για να συμβαδίσει με τον σκύλο του.

 2. 2
  Βεβαιωθείτε ότι θέλετε ένα κουτάβι. Ένα νέο κουτάβι μπορεί να είναι μια συναρπαστική προσθήκη στο σπίτι σας, αλλά και μια μεγάλη δέσμευση χρόνου. Βεβαιωθείτε ότι ζυγίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της υιοθέτησης ενός κουταβιού πριν από την έναρξη της διαδικασίας.
  • Ένα νέο κουτάβι πιθανότατα δεν θα είναι οικιακό και ενώ μπορεί να έχει μάθει μερικές βασικές εντολές από τον πρώην φροντιστή της, θα χρειαστεί πολλή εκπαίδευση. Χρειάζεται λίγο χρόνο για ένα κουτάβι να μάθει τα όρια και πρέπει να είστε σε θέση να αφιερώσετε χρόνο για να εκπαιδεύσετε το νέο σας κατοικίδιο. Εάν έχετε ένα πολύ απασχολημένο πρόγραμμα, ένας ενήλικος σκύλος μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.
  • Ένα άλλο ζήτημα σχετικά με την υιοθέτηση ενός κουταβιού είναι ότι τα καθαρόαιμα κουτάβια Σιβηρίας Husky συνήθως αγοράζονται πολύ από έναν κτηνοτρόφο. Εάν έχετε επιφυλάξεις σχετικά με την αγορά από έναν κτηνοτρόφο για διάσωση, ξέρετε ότι είναι απίθανο να βρείτε ένα κουτάβι μέσω των πολλών σιβηρικών Husky διασώσεων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Οι διάσωση φιλοξενούν συνήθως μεγαλύτερα σκυλιά που έχουν εγκαταλειφθεί από προηγούμενους ιδιοκτήτες. Εάν η καρδιά σας είναι έτοιμη να αγοράσει από μια διάσωση, πιθανότατα θα πρέπει να υιοθετήσετε ένα μεγαλύτερο σκυλί.
 3. 3
  Κατανοήστε τους κινδύνους αγοράς από καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα κουτάβι Σιβηρίας Husky, θα πρέπει να αποφύγετε να το κάνετε σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Αγοράστε μόνο από αξιόπιστους κτηνοτρόφους που έχουν καλή ηθική όσον αφορά τη φροντίδα και την ανατροφή των κουταβιών τους.
  • Τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων διατηρούν τα κουτάβια σε συνθήκες που πολλές θεωρούν ανήθικες. Τα κουτάβια γενικά διατηρούνται σε περιορισμένους κλωβούς. Ενώ πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων κατοικίδιων ζώων ισχυρίζονται ότι αγοράζουν μόνο από υπεύθυνους κτηνοτρόφους, οι ηθικοί κτηνοτρόφοι δεν θα πουλούσαν ποτέ σε κατάστημα κατοικίδιων ζώων.
  • Οι αξιόπιστοι κτηνοτρόφοι κάνουν γενετικές δοκιμές στα σκυλιά τους για να βεβαιωθούν ότι δεν περνούν επιβλαβείς συνθήκες υγείας. Οι κτηνοτρόφοι που κάνουν επιχειρήσεις με καταστήματα κατοικίδιων ζώων συνήθως δεν πραγματοποιούν γενετικούς ελέγχους και ένα κουτάβι που θα πάρετε από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων μπορεί να έχει σοβαρές συνθήκες υγείας και δαπανηρές αργότερα στη ζωή.
  • Η αγορά από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων σημαίνει ότι δεν θα συναντήσετε τους γονείς ενός κουταβιού. Επίσης, δεν θα δείτε ένα κουτάβι να αλληλεπιδρά με τα σκουπίδια της. Αυτό καθιστά δύσκολη τη μέτρηση της προσωπικότητας ενός σκύλου και να ξέρετε αν ένα κουτάβι είναι κατάλληλο για εσάς και το σπίτι σας.
  • Τα κουτάβια των κατοικίδιων ζώων έχουν συχνά προβλήματα συμπεριφοράς λόγω του περιορισμού τους σε ένα κλουβί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να τσιμπήσουν και να τείνουν να είναι υπερκινητικοί και δύσκολο να εκπαιδευτούν και να ελεγχθούν.
  Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα κουτάβι Σιβηρίας Husky
  Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα κουτάβι Σιβηρίας Husky, θα πρέπει να αποφύγετε να το κάνετε σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων.
 4. 4
  Αποφασίστε εάν τα χαρτιά AKC είναι σημαντικά για εσάς. Πολλοί κτηνοτρόφοι διαθέτουν τα κουτάβια τους με εγγραφή AKC. Αυτό μπορεί ή όχι να σας ενδιαφέρει ανάλογα με το γιατί αγοράζετε ένα σκυλί.
  • Το AKC σημαίνει European Kennel Association. Τα έγγραφα εγγραφής AKC χορηγούνται σε οποιοδήποτε κουτάβι αρκεί και οι δύο γονείς τους να είναι εγγεγραμμένοι στο AKC. Δεν λέει τίποτα για την υγεία ή την προσωπικότητα του κουταβιού. Με άλλα λόγια, μια εγγραφή AKC δεν εγγυάται ένα κουτάβι υψηλότερης ποιότητας.
  • Εάν δεν σκοπεύετε να αναπαραγάγετε ή να δείξετε το Husky σας σε επαγγελματικό επίπεδο, πιθανώς δεν χρειάζεστε έγγραφα εγγραφής AKC. Ένα κουτάβι που προορίζεται απλώς να είναι κατοικίδιο ζώο πιθανώς δεν χρειάζεται χαρτιά. Δεν υπάρχει τίποτα εγγενές λάθος με έναν δημιουργό που προσφέρει χαρτιά AKC, αλλά αν δεν σκοπεύετε να εμφανίσετε ή να αναπαραγάγετε, δεν χρειάζεται να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε κτηνοτρόφους που προσφέρουν χαρτιά AKC.
  • Ίσως θελήσετε να ζητήσετε να δείτε το γενεαλογικό κουτάβι, ωστόσο. Όσον αφορά τη μέτρηση της συμπεριφοράς και τα πιθανά προβλήματα υγείας, ένα γενεαλογικό είναι πιθανότατα πιο σημαντικό. Μπορείτε να δείτε αν υπήρξε πολλή αναπαραγωγή στο οικογενειακό ιστορικό του κουταβιού σας. Τα κουτάβια που είναι επιρρεπή σε αναπαραγωγή τείνουν να έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς.

Μέθοδος 2 από 3: εύρεση δημιουργού

 1. 1
  Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε έναν καλό κτηνοτρόφο. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε έναν συμπαγή δημιουργό. Μάθετε πώς να αναγνωρίσετε έναν καλό κτηνοτρόφο προτού συμφωνήσετε να αγοράσετε ένα κουτάβι.
  • Οι καλοί κτηνοτρόφοι θέλουν να συναντηθούν με πιθανούς αγοραστές πριν πραγματοποιήσουν μια πώληση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υπεύθυνοι και ηθικοί κτηνοτρόφοι θέλουν να βεβαιωθούν ότι τα κουτάβια τους πάνε σε καλά σπίτια. Εάν ένας δημιουργός κάνει πολλές ερωτήσεις, μην ανησυχείτε. Αυτό είναι θετικό. Αυτό σημαίνει ότι ο κτηνοτρόφος νοιάζεται για την υγεία και την ασφάλεια των κουταβιών της.
  • Ένας καλός κτηνοτρόφος θα σας σέβεται και θα σας επιτρέπει να κάνετε ερωτήσεις. Ο κτηνοτρόφος από τον οποίο αγοράζετε δεν πρέπει να έχει επιφυλάξεις σχετικά με το να σας επιτρέπει να συναντηθείτε και να αλληλεπιδράσετε με τη μητέρα και τον πατέρα των κουταβιών.
  • Ένας καλός κτηνοτρόφος θα πρέπει να μπορεί να σας παρέχει πιστοποιητικά υγείας για όλα τα κουτάβια σε σκουπίδια. Αυτά τα πιστοποιητικά θα σας διαβεβαιώσουν ότι το κουτάβι σας δεν είναι επιρρεπές σε προβλήματα υγείας ειδικά για τη φυλή.
 2. 2
  Αναζητήστε έναν κτηνοτρόφο στην περιοχή σας. Μόλις μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια ενός δημιουργού ποιότητας, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας.
  • Το Διαδίκτυο είναι ένας θαυμάσιος πόρος για να βρείτε κτηνοτρόφους. Το AKC διαθέτει έναν ιστότοπο που σας επιτρέπει να αναζητάτε κτηνοτρόφους ανά φυλή και τοποθεσίες.
  • Ο Σιβηριανός γεροδεμένος σύλλογος της Ευρώπης έχει επίσης μια λίστα παραπομπών δημιουργών στον ιστότοπό τους.
  • Δεν είναι πάντοτε δυνατό να βρεθεί ένας διαψεύσιμος κτηνοτρόφος σε λογική απόσταση. Ίσως χρειαστεί να κάνετε μερικά ταξίδια διανυκτέρευσης για να συναντηθείτε με έναν κτηνοτρόφο, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για αυτό εάν είστε δεσμευμένοι να αποκτήσετε έναν Σιβηρικό γεροδεμένο.
 3. 3
  Επικοινωνήστε με τον δημιουργό και οργανώστε μια συνάντηση. Μόλις επιλέξετε έναν κτηνοτρόφο, επικοινωνήστε μαζί του και ρωτήστε για να γνωρίσετε τα κουτάβια.
  • Επιλέξτε έναν κτηνοτρόφο που έχει ένα τρέχον ή επερχόμενο σκουπίδια. Πολλοί κτηνοτρόφοι αναπαράγουν μόνο τα σκυλιά τους μία φορά κάθε 2 έως 3 χρόνια, οπότε θέλετε να επιλέξετε κάποιον που έχει κουτάβια διαθέσιμο τώρα ή σύντομα.
  • Να είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με το ποιος ζει στην οικογένειά σας, εάν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας θέλουν το κουτάβι και αν το κουτάβι θα περιοριστεί σωστά στο σπίτι σας. Οι καλοί κτηνοτρόφοι δεν πωλούν κουτάβια σε κανέναν.
  • Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη φυλή, ο κτηνοτρόφος είναι καλός να ρωτήσει. Θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει τυχόν ερωτήσεις που έχετε.
  • Δείτε πότε μπορείτε να έρθετε από τη συνάντηση των κουταβιών. Θυμηθείτε, πιθανότατα δεν θα φύγετε με ένα κουτάβι την ίδια μέρα που θα συναντήσετε τα σκουπίδια. Οι καλοί κτηνοτρόφοι θα θέλουν να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε την απόφασή σας.
Για να μάθετε πώς να προετοιμαστείτε για ένα νέο γεροδεμένο κουτάβι της Σιβηρίας
Για να μάθετε πώς να προετοιμαστείτε για ένα νέο γεροδεμένο κουτάβι της Σιβηρίας, διαβάστε περισσότερα από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας!

Μέθοδος 3 από 3: επιλογή ενός κουταβιού

 1. 1
  Παρακολουθήστε τα σκουπίδια ως ομάδα. Παρατηρήστε πρώτα τα κουτάβια ως ομάδα. Μπορείτε να μάθετε πολλά για την ιδιοσυγκρασία ενός κουταβιού παρακολουθώντας πώς συμπεριφέρονται κατά τη διάρκεια ομαδικών αλληλεπιδράσεων.
  • Τα κουτάβια που είναι δειλά είναι ένα κακό σημάδι. Ακόμα κι αν μόνο μερικά κουτάβια φαίνονται ντροπαλά, φλοιός και αποφεύγουν την επαφή, υπάρχει μια καλή πιθανότητα τέτοιες συμπεριφορές είναι μέρος των γονιδίων τους. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ορισμένα κουτάβια είναι τώρα φιλικά, οι τάσεις για λιτότητα μπορεί να εμφανιστούν αργότερα.
  • Τα κανονικά κουτάβια θα είναι φιλικά και εμπιστευτικά των ξένων. Θα πρέπει να σας καλωσορίσουν πηδώντας και ρίχνοντας τα ρούχα ή τα κορδόνια σας. Πολλοί άνθρωποι μαζεύονται με τέτοιες συμπεριφορές καθώς ανησυχούν ότι τα κουτάβια είναι ανυπάκουοι ή υπερκινητικοί. Αυτό μάλλον δεν ισχύει. Απλώς δεν έχουν μάθει όρια, κάτι που είναι καλό. Φυσικά εμπιστεύονται.
  • Προσέξτε για τα κουτάβια που δεν φαίνεται ούτε πολύ δειλά ούτε πολύ αυταρχικά. Δεν θέλετε να καταλήξετε με ένα λιτό κουτάβι, αλλά επίσης δεν θέλετε άλφα που μπορεί να είναι δύσκολο να εκπαιδευτεί.
 2. 2
  Αλληλεπιδράστε με τα διαθέσιμα κουτάβια ένα προς ένα. Αφού παρατηρήσετε τα κουτάβια ως ομάδα, ζητήστε να δείτε αυτά που σας ενδιαφέρουν ξεχωριστά.
  • Πρέπει να κατανοήσετε πώς συμπεριφέρεται ένα κουτάβι όταν χωρίζεται από τους συζύγους της. Στην ιδανική περίπτωση, το κουτάβι θα συνεχίσει να είναι ήρεμο και φιλικό ακόμη και μακριά από το πακέτο.
  • Ενώ αλληλεπιδράτε με τα κουτάβια ένα προς ένα, πάρτε την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις. Ο κτηνοτρόφος σας πρέπει να έχει πληροφορίες για την προσωπικότητα κάθε κουταβιού που μπορεί να χάσετε σε μια σύντομη επίσκεψη.
 3. 3
  Ζητήστε να δείτε πιστοποιητικά υγείας του κουταβιού και των γονιών της. Αφού επιλέξετε ένα κουτάβι, θα πρέπει να ζητήσετε να δείτε τα πιστοποιητικά υγείας αυτού του κουταβιού καθώς και τους γονείς της.
  • Τα σιβηρικά χάσκυ είναι γενικά αρκετά υγιή, αλλά ορισμένα ζητήματα γενετικής υγείας πρέπει να αποτελούν προειδοποιητικό σημάδι. Η Σιβηρία huskies είναι επιρρεπής σε χρόνιες παθήσεις που απαιτούν μακροχρόνια, δαπανηρή θεραπεία.
  • Η δυσπλασία του ισχίου είναι μια κατάσταση στην οποία το οστό του μηρού ταιριάζει ακατάλληλα στην υποδοχή του ισχίου. Οι σοβαρές περιπτώσεις απαιτούν χειρουργική επέμβαση και μπορούν να προκαλέσουν άλλα προβλήματα, όπως η αρθρίτιδα. Η δυσπλασία του ισχίου μπορεί να είναι καταστροφική για τα σκυλιά που λατρεύουν να τρέχουν και να τραβούν. Εάν δείτε ιστορικό δυσπλασίας του ισχίου, προσέξτε. Σκεφτείτε σοβαρά την πιθανότητα το κουτάβι σας να αναπτύξει τελικά την κατάσταση και αν θα μπορούσατε να χειριστείτε οικονομικά και συναισθηματικά την κατάσταση.
  • Τα προβλήματα των ματιών, όπως ο νεανικός καταρράκτης και η δυστροφία του κερατοειδούς, μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα στο Siberian Huskies. Αυτά τείνουν να ξεκινούν νωρίς, μερικές φορές πριν από την ηλικία των 2 ετών και συνήθως δεν μπορούν να διορθωθούν με χειρουργική επέμβαση. Η τύφλωση είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα και ενώ οι περισσότεροι Σιβηριοί μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα τυφλά, εάν ανησυχείτε για την ανατροφή ενός τυφλού σκύλου, ίσως θελήσετε να πάτε σε έναν άλλο κτηνοτρόφο εάν προβλήματα οφθαλμών εμφανίζονται στην οικογένεια του κουταβιού σας.
  • Θυμηθείτε, τα περισσότερα σκυλιά θα έχουν κάποιο είδος προβλήματος υγείας στα ιατρικά τους αρχεία. Εάν δεν είναι μια χρόνια κατάσταση των αρθρώσεων ή των ματιών, το κουτάβι σας είναι απίθανο να το κληρονομήσει. Ωστόσο, ακόμη και αν οι γονείς του κουταβιού σας δεν έχουν ιστορικό ορισμένων καταστάσεων υγείας, αυτό δεν είναι απαραίτητα εγγύηση ότι το κουτάβι σας θα είναι απαλλαγμένο από μακροχρόνια προβλήματα υγείας. Ακόμα και χωρίς γενετική προδιάθεση μπορεί να αναπτυχθούν προβλήματα ισχίου και ματιών, αλλά η υγεία των γονέων μειώνει την πιθανότητά τους.
  Για να αγοράσετε ένα κουτάβι της Σιβηρίας μεγαλόσωμος
  Για να αγοράσετε ένα κουτάβι της Σιβηρίας μεγαλόσωμος, αναζητήστε έναν κτηνοτρόφο στην περιοχή σας σε έναν ιστότοπο όπως το Siberian Husky Club of Europe.
 4. 4
  Πάρτε χρόνο για να το σκεφτείτε. Αφού επισκεφτείτε τα κουτάβια, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε ποιο κουτάβι θέλετε.
  • Ακόμα κι αν έχετε την καρδιά σας σε ένα συγκεκριμένο κουτάβι, δώστε το τουλάχιστον μια μέρα. Θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι για την απόφασή σας όταν αγοράζετε ένα νέο κουτάβι. Το να επιστρέψεις ένα κατοικίδιο είναι μια συναισθηματικά δύσκολη εμπειρία.
  • Εάν είναι δυνατόν, δείτε εάν μπορείτε να επισκεφθείτε ξανά τα κουτάβια εάν δεν είστε σίγουροι ποιο θέλετε. Ένας καλός κτηνοτρόφος είναι απίθανο να σας πιέσει σε μια γρήγορη απόφαση. Επενδύονται για να διασφαλίσουν ότι τα κουτάβια τους έχουν χαρούμενα, υγιή μακροχρόνια σπίτια.

Προειδοποιήσεις

 • Ποτέ μην αγοράζετε ένα κουτάβι εάν ο κτηνοτρόφος αρνείται να σας δείξει γύρω από τα κυνοτροφεία του, δεν θα σας αφήσει να συναντήσετε τους γονείς του κουταβιού ή να παρέχετε πιστοποιητικά υγείας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Έχω δύο γάτες που είναι και οι δύο πολύ ωραίες. Παίρνουμε ένα γεροδεμένο κουτάβι. Τι πρέπει να κάνω?
  Στην αρχή, αφήστε τους να έχουν σύντομες αλληλεπιδράσεις με την εποπτεία σας. Αφήστε τους να συναντηθούν αργά ο ένας με τον άλλον, και σταδιακά τους αφήστε να έχουν περισσότερο χρόνο ο ένας στον άλλο (όπως παρακολουθείτε φυσικά). Για μερικές περαιτέρω συμβουλές, ανατρέξτε στα άρθρα οδηγιών Εισαγωγή σκύλων σε γάτες, Παρουσιάστε μια παλαιότερη γάτα σε έναν νέο σκύλο και Εισαγάγετε ένα νέο κουτάβι στη μόνιμη γάτα.
 • Πώς μπορώ να εκπαιδεύσω ένα γεροδεμένο;
  Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο σχετικά με το πώς να εκπαιδεύσετε και να φροντίσετε το νέο κουτάβι σιβηρίας.
 • Η μαμά μου δεν θα με αφήσει να πάρω κουτάβι για τα 13α γενέθλιά μου. Οποιαδήποτε συμβουλή?
  Δείξτε στη μητέρα σας πόσο υπεύθυνος είστε. Κάνετε τις δουλειές του σπιτιού τακτικά και με συνέπεια, ώστε να αποδείξετε ότι θα είστε αξιόπιστοι περπατώντας και ταΐζετε το σκυλί. Μην την ρωτάτε επανειλημμένα. Εξοικονομήστε χρήματα, ώστε να μπορείτε να συνεισφέρετε στο κόστος απόκτησης σκύλου. Ρωτήστε την ξανά όταν έχει καλή διάθεση.
 • Είναι φιλικοί προς άλλα σκυλιά;
  Τα περισσότερα Σιβηρικά Huskies είναι γενικά φιλικά προς άλλα σκυλιά, αν και αν δεν μεγαλώσουν με γάτες, μπορεί να είναι επιθετικά απέναντι στις γάτες.
 • Υπάρχει κάτι που πρέπει να ανησυχώ μετά την αγορά ενός μεγαλόσωμου κουταβιού;
  Απλώς βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ότι ο μεγαλόσωμος σας θα μεγαλώσει για να γίνει μεγάλος. Εάν δεν έχει γίνει ήδη για εσάς, πάρτε το γεροδεμένο σας στειρωμένο / στειρωμένο και εμβολιάστε. Όταν περνούν τη φάση της οδοντοφυΐας τους, φροντίστε να βγείτε πραγματικά σημαντικά έπιπλα και να γνωρίζετε ότι μπορεί να σκίσουν τα πράγματα. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα ραβδί οδοντοφυΐας Kong Puppy, το οποίο ικανοποιεί την επιθυμία τους να μασήσουν.

Σχόλια (1)

 • predovicalanna
  Ζητώντας από τους κτηνοτρόφους ερωτήσεις για τους γονείς του κουταβιού.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail