Πώς να βουρτσίζετε χαλάκια από τα μαλλιά του σκύλου;

Για να βουρτσίσετε τα χαλιά από τα μαλλιά του σκύλου, ψεκάστε καλά το παλτό του σκύλου σας με ένα απατηλό και δουλέψτε μέσα από τη γούνα με ένα πινέλο. Όταν εντοπίσετε ένα χαλί, κρατήστε το στη βάση και χαλαρώστε αργά τη δεμένη γούνα με τα δάχτυλά σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ψεκάσετε επίμονα χαλιά με άμυλο καλαμποκιού και να τα επεξεργαστείτε με μια χτένα αποτρίχωσης. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, κόψτε προσεκτικά το χαλί με ηλεκτρικές κουρευτικές μηχανές ή φέρτε το σκυλί σας σε έναν περιποιητή για βοήθεια! Για συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσετε μια χτένα αποτρίχωσης, διαβάστε!

Για να βουρτσίσετε τα χαλιά από τα μαλλιά του σκύλου
Για να βουρτσίσετε τα χαλιά από τα μαλλιά του σκύλου, ψεκάστε καλά το παλτό του σκύλου σας με ένα απατηλό και δουλέψτε μέσα από τη γούνα με ένα πινέλο.

Ο καλύτερος τρόπος για να βουρτσίζετε τα χαλιά από τα μαλλιά του σκύλου σας είναι να αποτρέψετε τη δημιουργία τους στην πρώτη θέση. Τα χαλιά θα επιδεινωθούν μόνο, οπότε πρέπει να αφαιρεθούν. Εάν το σκυλί σας έχει χαλάκια στο παλτό του, αυτή η συμβουλή θα σας βοηθήσει να τα ξεμπλέξετε.

Μέθοδος 1 από 2: βούρτσισμα των χαλιών

 1. 1
  Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας είναι ήρεμο. Η αφαίρεση χαλιών μπορεί να είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη διαδικασία για το σκυλί σας. Τα σκυλιά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και τα χαλιά μπορούν να τραβήξουν και να ασκήσουν πίεση στο δέρμα. Καλύψτε το σκύλο σας, μιλήστε τον με ήρεμη φωνή και δώστε του λιχουδιές καθώς ξεκινάτε.
  • Προσπαθήστε να κάνετε το σκυλί να ξαπλώσει αν μπορείτε.
 2. 2
  Ψεκάστε το παλτό με απαγωγό. Πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να ψεκάσετε το παλτό του σκύλου σας με ένα σπρέι. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τα χαλιά και να τα κάνετε πιο εύκολα να τα πλένετε. Αφήστε το εκρηκτικό σπρέι στο παλτό για λίγα λεπτά.
  • Τα απαγχονιστικά σπρέι μπορεί να μην λειτουργούν πάντα. Δεν θα λειτουργούν σε σοβαρά στρώματα στο παλτό του σκύλου σας.
 3. 3
  Βουρτσίστε το σκυλί σας. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να εντοπίσετε τα στρώματα. Ένα πινέλο με κουρτίνες έχει συρμάτινες τρίχες που κάμπτονται ελαφρώς στα άκρα. Βεβαιωθείτε ότι οι τρίχες δεν αγγίζουν το δέρμα του σκύλου σας.
  • Τα χαλάκια βρίσκονται συχνά γύρω από τα αυτιά, κάτω από το λαιμό, κάτω από την κοιλιά και κατά μήκος των πίσω ποδιών.
 4. 4
  Κρατήστε το χαλί στη βάση. Βάλτε τη βάση του χαλιού στο χέρι σας, στο τμήμα που βρίσκεται πιο κοντά στο δέρμα του σκύλου σας. Αυτό προστατεύει το δέρμα του σκύλου σας από υπερβολικό τράβηγμα και ζημιά καθώς προσπαθείτε να επεξεργαστείτε το χαλί. Σας εμποδίζει επίσης να μην κάψετε τη βούρτσα του δέρματος του σκύλου σας, καθώς το χέρι σας βρίσκεται ανάμεσα στη βούρτσα και το δέρμα του σκύλου.
  Ο καλύτερος τρόπος για να βουρτσίζετε τα χαλιά από τα μαλλιά του σκύλου σας είναι να αποτρέψετε τη
  Ο καλύτερος τρόπος για να βουρτσίζετε τα χαλιά από τα μαλλιά του σκύλου σας είναι να αποτρέψετε τη δημιουργία τους στην πρώτη θέση.
 5. 5
  Ξεβιδώστε το χαλί με τα δάχτυλά σας. Όταν βρείτε χαλάκια, αρχίστε να τα ξεμπερδέψετε με τα δάχτυλά σας. Φροντίστε να είστε πολύ απαλοί. Τα χαλάκια τραβούν οδυνηρά το δέρμα του σκύλου σας. Διευκολύνετε τα μαλλιά στο χαλί χωριστά λίγο κάθε φορά. Αυτό θα διαρκέσει λίγο, οπότε πρέπει να έχετε υπομονή.
 6. 6
  Τρίψτε το άμυλο αραβοσίτου στο χαλί. Το άμυλο καλαμποκιού χρησιμοποιείται συχνά ως υποβιβαστικό βοήθημα. Μπορεί να χαλαρώσει και να ξεμπερδέψει τη γούνα.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ψεκάσετε ένα ελαφρύ παλτό λάδι καρύδας σε κάθε χαλί και μετά να το χτενίσετε.
 7. 7
  Διαλέξτε το χαλί. Όταν το χαλί είναι πολύ μπερδεμένο και τα δάχτυλά σας δεν λειτουργούν, δοκιμάστε να το διαλέξετε με μια χτένα ή άλλο εργαλείο αποστράγγισης αντί να το χτενίζετε. Αυτή η δράση συλλογής βοηθά στη διάσπαση των μαλλιών. Σηκώστε το εργαλείο μέσα και έξω από τα μαλλιά αντί να τραβήξετε μέσα. Πηγαίνετε από τα άκρα προς τη βάση. Θέλετε να χαλαρώσετε τα μαλλιά. Μην ανησυχείτε για τον πλήρη διαχωρισμό.
 8. 8
  Χτενίστε το με μια χτένα. Μόλις διαχωρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από το χαλί με τα δάχτυλά σας, περάστε μέσα από το χαλί με χτένα. Τραβήξτε τη χτένα μέσα από το χαλί από τη βάση μέχρι την άκρη.
  • Εάν το χαλί είναι κακό, χτενίστε από την άκρη στη βάση για να μειώσετε την πίεση στα μαλλιά του σκύλου σας. Χρησιμοποιήστε μια κίνηση πειράγματος αντί να χτενίζετε ευθεία.
  • Φροντίστε να κρατάτε το χαλί για να μην τραβάτε το δέρμα του σκύλου σας.
 9. 9
  Δοκιμάστε μια γκανιότα. Εάν το χαλί δεν βγαίνει μετά τη χρήση των δακτύλων σας και της χτένας ή της βούρτσας, δοκιμάστε ένα χαλί. Χτενίστε το απαλά μέσα από τα χαλιά. Η τσουγκράνα έχει αιχμηρά δόντια που βοηθούν στην κοπή του χαλιού.
 10. 10
  Τελειώστε το βούρτσισμα. Μόλις το χαλάκι χαλαρώσει αρκετά, χρησιμοποιήστε το πινέλο για να τελειώσετε το βούρτσισμα. Φροντίστε να βουρτσίζετε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν τα μαλλιά. Συνεχίστε να βάζετε το υπόλοιπο παλτό του σκύλου σας.
Προσπάθησα να βουρτσίσω χαλάκια από τα μαλλιά του σκύλου μου
Προσπάθησα να βουρτσίσω χαλάκια από τα μαλλιά του σκύλου μου, αλλά ο αδερφός μου είπε ότι είναι αφράτο και θέλει να παραμείνει.

Μέθοδος 2 από 2: κοπή των χαλιών

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε ένα χαλί splitter. Εάν το χαλί δεν σπάσει ή χαλαρώσει με τα δάχτυλά σας, το τσουγκράνα ή τη χτένα, δοκιμάστε ένα χαλί. Συνεχίστε να κρατάτε το χαλί στη βάση. Χρησιμοποιήστε το χαλί splitter για να κόψετε το στρώμα σε μικρότερες λωρίδες. Αφού το κόψετε σε μικρότερα τμήματα, προσπαθήστε να το επεξεργαστείτε με τα δάχτυλά σας ή με μια χτένα.
  • Χρησιμοποιήστε μια κίνηση πριονίσματος όταν κόβετε τα μαλλιά.
  • Να είστε προσεκτικοί χρησιμοποιώντας ένα mat splitter. Έχει αιχμηρή άκρη ξυραφιού και μπορεί να τραυματίσει σοβαρά το σκυλί σας. Προσέχετε πάντα τα αυτιά, τις πτυχές του δέρματος, το χαλαρό δέρμα και την άκρη της ουράς.
 2. 2
  Δοκιμάστε ηλεκτρικές κουρευτικές μηχανές. Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε κουρευτές. Χρησιμοποιήστε τις κουρευτικές μηχανές για να ξυρίσετε αργά το χαλί. Αυτό μπορεί να αφήσει ένα γυμνό έμπλαστρο όπου έχετε ξυρίσει το παλτό.
  • Φροντίστε να προσέχετε προσεκτικά καθώς κόβετε το χαλί. Μην κόβετε πολύ κοντά στο δέρμα του σκύλου σας.
 3. 3
  Πάρτε το σκύλο στους groomers. Εάν τα χαλάκια είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν, ή το σκυλί σας δεν συνεργάζεται, πάρτε το σκυλί σας στους groomers. Μπορούν να ξυρίσουν το σκυλί ή να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις, την εμπειρία και τα εργαλεία τους για να αφαιρέσουν τα χαλάκια ευκολότερα από ό, τι μπορείτε.
 4. 4
  Αποφύγετε τη χρήση ψαλιδιού. Αν και ορισμένοι άνθρωποι προτείνουν τη χρήση ψαλιδιού, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση τους στο κατοικίδιο ζώο σας. Μπορείτε να τραυματίσετε σοβαρά το σκυλί σας, ειδικά γύρω από τις ευαίσθητες περιοχές όπως τα αυτιά. Το ψαλίδι μπορεί να κόψει το δέρμα ή να τραβήξει και να το στραγγίσει. Ακόμη και τα εργαλεία απομάκρυνσης μπορεί να είναι επικίνδυνα λόγω των λεπίδων τους.
  • Εάν δεν αισθάνεστε άνετα χρησιμοποιώντας αυτά τα αιχμηρά αντικείμενα στο σκυλί σας, τότε πάρτε τον σε έναν επαγγελματία.

Συμβουλές

 • Πάντα να βουρτσίζετε και να χτενίζετε το μακρύ παλτό ενός σκύλου πριν από το μπάνιο, διαφορετικά τυχόν ελαφρώς ματ μαλλιά θα είναι χειρότερα μετά.
  Σας εμποδίζει επίσης να μην κάψετε τη βούρτσα του δέρματος του σκύλου σας
  Σας εμποδίζει επίσης να μην κάψετε τη βούρτσα του δέρματος του σκύλου σας, καθώς το χέρι σας βρίσκεται ανάμεσα στη βούρτσα και το δέρμα του σκύλου.
 • Βουρτσίστε το σκυλί σας εβδομαδιαίως για να αποτρέψετε την εμφάνιση μελλοντικών χαλιών.
 • Ξεκινήστε με το τέλος του χαλιού και όχι με τις ρίζες. Εάν προσπαθήσετε να χαλαρώσετε το χαλί από κάτω προς τα πάνω, θα προκαλέσετε πόνο.
 • Το βούρτσισμα με πινέλο είναι εντάξει για μια επιφανειακή βούρτσα. Αλλά μια μεταλλική χτένα απαιτείται πάντα για τυχόν κόμπους στις ρίζες. Προσέξτε να μην σκιστείτε τρίχα. Οι κόμβοι πρέπει να πειραχτούν.
 • Όταν στεγνώνετε το σκυλί σας, στεγνώστε με μια πετσέτα και τυλίξτε το γύρω του. Προσπαθήστε να κάνετε το σκυλί να παραμείνει τυλιγμένο τόσο πολύ ώστε η θερμότητα του σώματός του να στεγνώσει το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας.
 • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα γάντζο βελονάκι για να διαχωρίσετε το χαλί πριν χρησιμοποιήσετε ένα διαχωριστικό.
 • Μην προσπαθήσετε να τραβήξετε το χαλί με το χέρι. Αυτό μπορεί να τραυματίσει το σκυλί σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πρέπει να ξυρίσω το σκυλί μου πριν του κάνω μπάνιο;
  Ναι, αλλά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για τυχόν περικοπές ή ξυράφι. Να είστε πολύ απαλοί και σκουπίστε όλα τα μαλλιά πριν κάνετε το σκυλί σας μπάνιο.
 • Προσπάθησα να βουρτσίσω χαλάκια από τα μαλλιά του σκύλου μου, αλλά ο αδερφός μου είπε ότι είναι αφράτο και θέλει να παραμείνει. Πρέπει να χρησιμοποιήσω τη βαζελίνη;
  Όχι, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή μια χτένα τύπου λαγωνικού για να διαχωρίσετε το χαλί από το δέρμα. Στη συνέχεια, χωρίστε το στρώμα όσο το δυνατόν περισσότερο χρησιμοποιώντας ένα διαχωριστικό χαλιών ή τα δάχτυλά σας, και στη συνέχεια επεξεργαστείτε το απαλά χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το χαλί θα πρέπει να το κόψετε έτσι ώστε να μην προκαλεί περιττό άγχος ή πόνο στο σκυλί σας. Εάν το χαλί είναι πολύ κοντά στο δέρμα, είναι ασφαλέστερο να το ξυρίσετε ή να κάνετε επαγγελματική εργασία σε αυτό. Στη συνέχεια, κρατήστε το σκυλί σας βουρτσισμένο μερικές φορές την ημέρα. Μια τσουγκράνα υπόστρωμα όπως το Paws Pamper Undercoat Rake είναι ιδανική για φυλές με διπλή επίστρωση και μια χτένα με λαστιχένιο και λαγωνικό είναι πάντα καλό στο χέρι.

Σχόλια (9)

 • jastjohan
  Σίγουρα με βοήθησε, γιατί έχω τρία Shih Tzus και έχω πολλά προβλήματα με χαλάκια. Μου έδωσε ιδέες για το πώς να τις αφαιρέσω. Σας ευχαριστώ.
 • margaret32
  Αυτή ήταν μια μεγάλη βοήθεια. Το μικρό μου shitzu έχει λιγότερα μπερδεμένα μαλλιά τώρα, και ελπίζουμε ότι θα φύγουν σύντομα.
 • olgabaumbach
  Βοηθούσα να χωρίσω το χαλί με τα δάχτυλά μου και να χρησιμοποιώ απατεώνες Επίσης, κρατώντας το χαλί κοντά στο δέρμα των σκύλων και μετά βούρτσισμα.
 • nick68
  Μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να βγάλω τα μαλλιά του σκύλου και με βοήθησε να χρησιμοποιήσω τα σωστά εργαλεία. Σας ευχαριστώ.
 • zhilpert
  Έχετε ένα τεριέ του Γιορκσάιρ και ενδιαφερόταν να μάθει ότι πρέπει να βουρτσιστεί πριν από το μπάνιο του.
 • lewisluke
  Τα χαλάκια του σκύλου μου είναι τρομερά. Δεν μπορώ να αντέξω έναν groomer αυτή τη στιγμή. αυτό το άρθρο υπήρξε μεγάλη βοήθεια. Ευχαριστώ.
 • vmraz
  Ποτέ δεν σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ένα σπρέι που να ξεπλένει στα Μαλτέζικα όταν προσπαθώ να αφαιρέσω τα μπερδεμένα μαλλιά. Θα αγοράσω λίγο το συντομότερο δυνατόν.
 • qcruickshank
  Εξήγησα ότι έκανα λάθος έχω 1 χρονών Lhasa Apso, Αν και δεν θα τον δείξω, αρνούμαι να τον ξυρίσω. Δεν συνεργάζεται καθόλου. Αγόρασα όλα τα εργαλεία και τα μαλακτικά που μπορώ να βρω. Γίνεται καλύτερο. Ευχαριστώ.
 • theonemylona
  Το άρθρο έδωσε σαφείς οδηγίες και διάφορες μεθόδους για την αφαίρεση μπερδεμάτων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail