Πώς να κοινωνικοποιήσετε το σκυλί σας;

Για να κοινωνικοποιήσετε το κουτάβι σας, ξεκινήστε εκθέτοντάς το σε νέους ανθρώπους και εμπειρίες όταν είναι 3-12 εβδομάδων, αφού τότε τα σκυλιά δέχονται τα νέα πράγματα. Για παράδειγμα, αφήστε άλλους ανθρώπους να χειριστούν το κουτάβι σας, να το παίξουν σε διαφορετικές επιφάνειες και να το αφήσουν να ακούσει δυνατούς ή άγνωστους θορύβους. Φροντίστε να διατηρήσετε αυτές τις συνεδρίες έκθεσης σύντομες, ώστε να μην κατακλύζετε το κουτάβι σας. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγγραφής σε μια τάξη κοινωνικοποίησης σε ένα κέντρο κοινότητας ή σε κατάστημα κατοικίδιων ζώων, όπου μπορεί να είναι γύρω από άλλα κουτάβια που μαθαίνουν παρόμοια πράγματα. Για συμβουλές από τον κτηνιατρικό μας αξιολογητή σχετικά με τον τρόπο κοινωνικοποίησης του μεγαλύτερου σκύλου σας, διαβάστε!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κοινωνικοποιήσετε το σκυλί σας
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κοινωνικοποιήσετε το σκυλί σας, όπως να προσκαλέσετε άτομα, να κάνετε το σκυλί σας σε καθημερινές βόλτες και να εγγραφείτε στο σκυλί σας σε μαθήματα υπακοής

Η κοινωνικοποίηση του σκύλου σας είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας είναι άνετο και συμπεριφέρεται σε άλλα ζώα και ανθρώπους. Θα πρέπει να ξεκινήσετε την κοινωνικοποίηση του σκύλου σας όταν είναι νέος και να συνεχίσετε να τον κοινωνικοποιείτε καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του για να διατηρήσετε τα μαθήματα κοινωνικοποίησης. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κοινωνικοποιήσετε το σκυλί σας, όπως να προσκαλέσετε άτομα, να κάνετε το σκυλί σας σε καθημερινές βόλτες και να εγγραφείτε στο σκυλί σας σε μαθήματα υπακοής

Μέθοδος 1 από 3: κοινωνικοποίηση ενός κουταβιού

 1. 1
  Εκθέστε το κουτάβι σας σε νέα άτομα και εμπειρίες ηλικίας από 3 έως 12 εβδομάδων. Τα κουτάβια από την ηλικία των 3 έως 12 εβδομάδων είναι η πιο αποδεκτή από τις νέες εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει να εκθέσετε το κουτάβι σας σε όσο το δυνατόν περισσότερες (αλλά ασφαλείς) καταστάσεις, όπως άλλα κατοικίδια ζώα και ζώα, ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και μεγεθών, βόλτες με οχήματα, υπαίθρια κ.λπ. εκτίθενται σε:
  • Άγνωστα άτομα διαφορετικών φύλων, μεγεθών, ηλικιών και εθνοτήτων. Έχετε πρόθυμους ανθρώπους να κατοικίδιο και να χειρίζονται το κουτάβι με θετικό τρόπο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας εκτίθεται σε άτομα που φορούν καπέλα, μπουφάν και μπότες.
  • Παιδιά. Εάν δεν έχετε παιδιά στο σπίτι σας, φέρτε το κουτάβι σας σε ένα πάρκο όπου παίζουν τα παιδιά (βεβαιωθείτε ότι είναι εντάξει να φέρετε ένα σκυλί σε αυτό το πάρκο.) Αφήστε το κουτάβι να δει και να ακούσει τα παιδιά να παίζουν.
  • Άλλα ζώα / κατοικίδια. Εάν δεν έχετε άλλο κατοικίδιο, ρωτήστε έναν φίλο με μια γάτα ή άλλο κατοικίδιο εάν μπορείτε να εκθέσετε το κουτάβι σας στα κατοικίδια ζώα του. Μην έχετε το κουτάβι να παίζει με το κατοικίδιο ζώο, αλλά αντ 'αυτού το κουτάβι να καθίσει ήρεμα στο πλάι σας καθώς το κατοικίδιο κάνει τη δουλειά του.
  • Άτομα που κάνουν διαφορετικές δραστηριότητες. Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας εκτίθεται σε άτομα που χρησιμοποιούν κυλίνδρους, αναπηρικά αμαξίδια, καλάμια, άσκηση, τζόκινγκ και τρέξιμο.
  • Διαφορετικές επιφάνειες περπατήματος / καθισμάτων. Αφήστε το κουτάβι σας να περπατήσει και να καθίσει σε λάσπη, ολισθηρές επιφάνειες, χαλιά, πλακάκια, μέταλλα (όπως ένα τραπέζι εξέτασης κτηνιάτρου), χαλίκια, γέφυρες, βρωμιά, ξύλινα πατώματα.
  • Θόρυβοι. Μερικά κουτάβια μπορεί να φοβούνται με ηλεκτρικές σκούπες, ανεμιστήρες, στεγνωτήρες μαλλιών, κουδούνια, φωνές, τραγούδι εάν δεν εκτίθενται σε αυτά.
  • Ταξίδια. Ειδικά σε ένα αυτοκίνητο, έτσι τα ραντεβού για κτηνιατρικά και περιποιητικά δεν είναι τόσο αγχωτικά
  • Περίεργα πράγματα. Μερικά κουτάβια μπορεί να φοβούνται περίεργα πράγματα όπως πλαστικές σακούλες, ομπρέλες, παλτό βροχής ή καροτσάκια μωρών εάν δεν εκτίθενται σε αυτά ενώ είναι μικρά.
 2. 2
  Βοηθήστε το κουτάβι σας να αισθάνεται άνετα κατά τη διάρκεια των συνεδριών έκθεσης. Θυμηθείτε ότι όλα είναι νέα και παράξενα για το κουτάβι σας. Είναι δική σας ευθύνη να εισαγάγετε νέα πράγματα στο κουτάβι σας με έναν ήρεμο, καθησυχαστικό τρόπο για να τον βοηθήσετε να εγκλιματιστεί με επιτυχία στον κόσμο μας. Αφιερώστε χρόνο για να καθησυχάσετε το κουτάβι σας και να του προσφέρετε λιχουδιές για να του ανταμείψετε για καλή συμπεριφορά.
  • Διατηρήστε αυτές τις συνεδρίες έκθεσης σύντομες, ώστε να μην κατακλύζετε το κουτάβι σας.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση κατά την εισαγωγή του κουταβιού σας σε μια νέα εμπειρία. Ορισμένες εμπειρίες μπορεί να κατακλύσουν ένα κουτάβι και να τον κάνουν να φοβάται. Μην το κάνετε πολύ, ούτε προσπαθήστε να ηρεμήσετε το κουτάβι σας, καθώς μπορεί να συσχετίσει την προσοχή με τη φοβερή αντίδρασή του. Αντ 'αυτού, απομακρύνετέ τον από αυτό που τον κατακλύζει, πηγαίνετε σε μια ήσυχη περιοχή και αφήστε τον να παίξει με ένα αγαπημένο παιχνίδι ή απλά καθίστε μαζί του μέχρι να είναι ήρεμος. Μόλις είναι ήρεμος, μπορείτε να τον παρουσιάσετε σταδιακά σε αυτές τις εμπειρίες, ώστε να έχει χρόνο να προσαρμοστεί στην καινοτομία της κατάστασης.
  • Εάν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου σας (όπως ένα μεγάλο, θορυβώδες πλήθος), είναι καλύτερο να τον πάρετε σπίτι. Αν είναι κάτι λιγότερο τρελό, προσπαθήστε να μείνετε εκτός δρόμου με το κουτάβι σας και αφήστε τον να είναι παρατηρητής.
 4. 4
  Λάβετε υπόψη ότι το κουτάβι σας θα δεχτεί λιγότερο τις νέες εμπειρίες καθώς μεγαλώνει. Μετά από περίπου 12 εβδομάδες ηλικίας έως περίπου 18 εβδομάδες, η αποδοχή νέων εμπειριών από το κουτάβι σας θα αρχίσει να εξαντλείται και το κουτάβι σας θα γίνει πιο προσεκτικό. Αυτή η αλλαγή είναι φυσιολογική και βοηθά το κουτάβι να μάθει να προστατεύεται από τον κίνδυνο όταν δεν εξαρτάται πλέον από τη μητέρα του να την προστατεύει.
 5. 5
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε στο κουτάβι σας σε τάξη κοινωνικοποίησης. Τα μαθήματα κοινωνικοποίησης προσφέρονται σε κοινοτικά κέντρα, κτηνιατρικές κλινικές και μεγάλα καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Αυτά τα μαθήματα εισάγουν τα κουτάβια σε πολλές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων άλλων κουταβιών, ανθρώπων, σκύλων και μια ποικιλία από αξιοθέατα, ήχους, μυρωδιές και εξοπλισμό. Τα κουτάβια επιτρέπεται από τα λουριά τους να παίζουν και να παίζουν με άλλα κουτάβια και με τους ιδιοκτήτες των άλλων κουταβιών. Αυτό τους βοηθά να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους και σκύλους και, μέσω των άλλων κουταβιών, να μάθουν να είναι ευγενικοί με το στόμα τους.
  • Τα βασικά μαθήματα υπακοής περιλαμβάνονται συνήθως στις τάξεις κοινωνικοποίησης. Ανάλογα με τον αρχηγό, ορισμένα μαθήματα περιλαμβάνουν μια εισαγωγή στους ήχους όπως η κυκλοφορία, οι ήχοι κατασκευής και άλλοι περίεργοι ήχοι μέσω της χρήσης CD ή άλλων μέσων για να τους βοηθήσουν να μετριάσουν την απάντηση του φόβου τους σε αυτούς τους θορύβους.
Μην επιχειρήσετε να τον κοινωνικοποιήσετε μόνοι σας
Εάν ο σκύλος σας δείχνει κάποια τάση να δαγκώνει ή να επιτίθεται με άλλο σκύλο, μην επιχειρήσετε να τον κοινωνικοποιήσετε μόνοι σας.

Μέθοδος 2 από 3: κοινωνικοποίηση ενός ενήλικα σκύλου

 1. 1
  Ζητήστε βοήθεια από ζώο συμπεριφοριστή ή κτηνίατρο. Εάν έχετε ένα μεγαλύτερο κουτάβι ή ένα σκύλο που δεν είχε κοινωνική σχέση ως κουτάβι, θα πρέπει να συνεργαστείτε με το σκύλο για να γίνει αποδεκτός πολίτης σκύλου. Τα σκυλιά που μεγάλωσαν ως σκύλοι αναπαραγωγής "κουτάβι", αυτά που είχαν κακή κοινωνικοποίηση κουταβιών ή που μεγάλωσαν από τη γέννηση μακριά από άλλα σκυλιά γίνονται συχνά κακοποιούμενα ενήλικα σκυλιά.
  • Πριν προσπαθήσετε να κοινωνικοποιήσετε έναν ενήλικο σκύλο, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή ενός συμπεριφοριστή ζώων ή ενός κτηνιάτρου με εκπαίδευση στην κοινωνικοποίηση των σκύλων. Η τοπική ανθρωπιστική σας κοινωνία μπορεί να έχει συμπεριφοριστές ζώων στο προσωπικό ή ένα κολέγιο κτηνιατρικής θα έχει εκπαιδευμένους συμπεριφοριστές.
  • Εάν ο σκύλος σας δείχνει κάποια τάση να δαγκώνει ή να επιτίθεται με άλλο σκύλο, μην επιχειρήσετε να τον κοινωνικοποιήσετε μόνοι σας. Επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία. Είναι καλύτερα να παραδεχτείτε ότι χρειάζεστε βοήθεια με το σκυλί σας παρά να τον τραυματίσετε, να μαλακώσετε ή να σκοτώσετε άλλο ζώο ή ακόμα και έναν άνθρωπο.
  • Μην επιχειρήσετε να κοινωνικοποιήσετε το σκυλί σας, εκτός εάν είστε σε θέση να διατηρείτε τον απόλυτο φυσικό έλεγχο του σκύλου σας ανά πάσα στιγμή. Εάν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να το κάνετε, μην επιχειρήσετε να κοινωνικοποιήσετε το σκυλί σας.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε ένα ρύγχος και καπάκι κεφαλής για τον έλεγχο του σκύλου σας. Για να αποτρέψετε το σκυλί σας από το δάγκωμα ενός άλλου σκύλου ή ενός ανθρώπου, χρησιμοποιήστε το ρύγχος και το κεφάλι στηρίγματος ή έναν απαλό οδηγό. Το ρύγχος καλύπτει το στόμα του σκύλου σας και το κολάρο κεφαλής προσκολλάται στο ρύγχος για να σας βοηθήσει να τον ελέγξετε καλύτερα. Το κολάρο κεφαλής ταιριάζει γύρω από το ρύγχος και πίσω από τα αυτιά του σκύλου. Εφαρμόζει ήπια πίεση και σας επιτρέπει να έχετε τον έλεγχο του σκύλου με λεπτό έλεγχο λουριού.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε ένα ρύγχος καλαθιού αντί για ένα νάιλον ρύγχος. Ένα ρύγχος καλαθιού θα επιτρέψει στο σκυλί σας να λαχταριστεί, έτσι τα σκυλιά παραμένουν δροσερά. Μπορεί επίσης να πιει νερό φορώντας ένα ρύγχος καλαθιού.
  • Συνηθίστε το σκυλί σας να φοράει το ρύγχος και το καπάκι στο κεφάλι στα όρια του σπιτιού σας προτού φέρετε το σκυλί έξω φορώντας αυτά τα αντικείμενα. Ακολουθήστε τις οδηγίες που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη κεφαλή σας.
  • Μπορείτε επίσης να ταιριάξετε το σκυλί σας με ένα λουρί, ώστε να μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε αν χρειαστεί για να ελέγξετε το σκυλί σας.
 3. 3
  Ζητήστε από έναν φίλο να σας βοηθήσει να εισαγάγετε το σκυλί σας στο σκυλί του. Θα πρέπει να έχετε και τα δύο σκυλιά σε λουριά και να κρατάτε περίπου 10 μέτρα το ένα από το άλλο, οπότε είναι απαραίτητο να έχετε δύο άτομα στη διάθεσή σας για να κάνετε την εισαγωγή. Προσπαθήστε μόνο να εισαγάγετε το σκυλί σας σε ένα σκυλί που είναι φιλικό προς τα άλλα σκυλιά και που βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενός ιδιοκτήτη που γνωρίζετε καλά.
 4. 4
  Επιλέξτε έναν ουδέτερο χώρο για να κάνετε την εισαγωγή. Μην προσπαθήσετε να εισαγάγετε τα σκυλιά σας στο σπίτι σας ή στην πίσω αυλή σας. Αυτοί οι χώροι είναι το υπάρχον έδαφος του σκύλου σας και είναι πιο πιθανό να είναι επιθετικός όταν βρίσκεται σε αυτά. Επιλέξτε έναν ουδέτερο χώρο όπως το κατώφλι ενός φίλου (όχι το κατώφλι του φίλου του ιδιοκτήτη του σκύλου) ή ένα κοντινό πάρκο σκύλων.
 5. 5
  Εισαγάγετε το σκυλί σας στο σκυλί του φίλου σας. Περπατήστε μέχρι το φίλο σας, με το σκυλί σας δίπλα σας (στο λουρί του). Μην αφήνετε τα σκυλιά σας να πλησιάσουν πολύ. Σταθείτε έτσι ώστε εσείς και ο φίλος σας να είστε μεταξύ τους. Εάν το σκυλί σας γρυλίζει, γυρίστε και περπατήστε μακριά. Κάντε το σκυλί σας να καθίσει με την πλάτη του στο άλλο σκυλί μέχρι να ηρεμήσει. Όταν ηρεμήσει, ανταμείψτε τον με ένα ήσυχο «καλό αγόρι».
  • Ανάλογα με τον σκύλο, αυτή η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί για μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες.
  • Κρατήστε και τα δύο σκυλιά σε λουριά και χωρίστε το ένα από το άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Βεβαιωθείτε ότι ο φίλος σας κρατά το σκύλο του στο λουρί του και απέχει περίπου 10 μέτρα μακριά σας στην αρχή και μετά από οποιεσδήποτε επιθετικές αντιδράσεις. Αυξήστε την απόσταση εάν είναι απαραίτητο.
 6. 6
  Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του σκύλου σας. Παρακολουθήστε και τα δύο σκυλιά για να δείτε τι κάνουν όταν εισάγονται, αλλά δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο σκυλί σας. Εάν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας φαίνεται χαλαρός και χαρούμενος, τότε θα πρέπει να είστε σε θέση να τον πλησιάσετε όσο το σκυλί του φίλου σας φαίνεται επίσης χαλαρό και χαρούμενο. Εάν ένα ή και τα δύο σκυλιά εμφανίζουν σημάδια επιθετικότητας (δόντια που σφίγγουν, γρύλισμα, τεταμένη στάση), τότε πρέπει να τα απομακρύνετε πιο μακριά.
  • Προσέξτε για σημάδια, όπως φιόγκους παιχνιδιού (βάζοντας τα μπροστινά πόδια και χαμηλώνοντας το κεφάλι και τους ώμους) και μια χαλαρή στάση. Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι αισθάνεται παιχνιδιάρικο και όχι επιθετικό.
 7. 7
  Αποσπάστε το σκυλί σας με λιχουδιές για να μειώσετε την ένταση. Εάν το σκυλί σας γίνει επιθετικό, σταματήστε την εισαγωγή απομακρύνοντας τα σκυλιά το ένα από το άλλο. Μιλήστε με το σκυλί σας με μια χαλαρωτική φωνή και προσπαθήστε να τον ηρεμήσετε. Δείξτε του μια απόλαυση και έπειτα δώστε του μια απλή εντολή και ανταμείψτε τον με την απόλαυση μόλις το κερδίσει. Μην αφήνετε τα σκυλιά να πλησιάσουν το ένα το άλλο αν κάποιος φαίνεται επιθετικός.
  • Μην δίνετε μόνο στο σκυλί σας μια θεραπεία αμέσως χωρίς λόγο. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει την επιθετική συμπεριφορά τους.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να διατάξετε το σκυλί σας να καθίσει ή να ολοκληρώσετε μια άλλη παρόμοια απλή εργασία.
  • Εάν η πρώτη προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα επιθετική συμπεριφορά από ένα ή και τα δύο σκυλιά, αυξήστε την απόσταση μεταξύ των σκύλων και προσπαθήστε να εισαγάγετε ξανά τα σκυλιά.
  • Εάν ο σκύλος σας δεν έχει θετική αντίδραση τη στιγμή που έχετε προσπαθήσει να τον εισαγάγετε σε άλλο σκυλί για 15 λεπτά, σταματήστε και δοκιμάστε ξανά άλλη μέρα. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε αρκετές φορές πριν το σκυλί σας αντιδράσει θετικά στον άλλο.
 8. 8
  Επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει υπερβολική επιθετικότητα ή εάν δεν βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Εάν ο σκύλος σας δεν εμφανίζει σημάδια αποδοχής μετά από αρκετές προσπάθειες να τον εισαγάγει σε άλλο σκυλί ή εάν η επιθετικότητα του είναι σοβαρή (πνεύμονας, γρυλίσματος, γαβγίσματος κ.λπ.), επικοινωνήστε με έναν συμπεριφοριστή ζώων ή έναν πιστοποιημένο επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων.
Μην επιχειρήσετε να κοινωνικοποιήσετε το σκυλί σας
Μην επιχειρήσετε να κοινωνικοποιήσετε το σκυλί σας, εκτός εάν είστε σε θέση να διατηρείτε τον απόλυτο φυσικό έλεγχο του σκύλου σας ανά πάσα στιγμή.

Μέθοδος 3 από 3: συνεχής κοινωνικοποίηση

 1. 1
  Προσκαλέστε άτομα συχνά. Για να κρατήσετε το σκυλί σας κοινωνικοποιημένο, θα πρέπει να συνεχίσετε να τον παρουσιάζετε σε νέους ανθρώπους και ζώα. Το να βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας έχει τακτική έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και ζώων θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη δουλειά που έχετε κάνει για να τον κοινωνικοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συνεχιζόμενη κοινωνικοποίηση ως τρόπο για να βοηθήσετε το σκυλί σας να κατακτήσει τους φόβους του για ορισμένα άτομα ή αντικείμενα.
  • Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σας φοβάται άντρες με γενειάδες, προσκαλέστε μερικούς γενειοφόρους άνδρες να δειπνήσουν. Αφού το σκυλί σας έχει συνηθίσει τον τρόπο εμφάνισής τους, ζητήστε του να ταΐσει το σκυλί σας με μερικές λιχουδιές. Αυτό θα βοηθήσει το σκυλί σας να αισθάνεται πιο άνετα με γενειοφόρους άνδρες.
 2. 2
  Πάρτε το σκυλί σας σε συχνές βόλτες. Το περπάτημα του σκύλου σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τον κοινωνικοποιήσετε και να τον συνηθίσετε σε νέα αξιοθέατα και ήχους. Προσπαθήστε να κάνετε το σκυλί σας για έναν σύντομο περίπατο στη γειτονιά σας καθημερινά Πάρτε διαφορετικές διαδρομές κάθε μέρα για να εκθέσετε το σκυλί σας σε νέα αξιοθέατα και ήχους.
  • Δοκιμάστε να βρείτε έναν ήσυχο πάγκο στο πάρκο και αφήστε το σκυλί σας να παρατηρήσει τα αξιοθέατα και τους ήχους γύρω του.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε ένα ρύγχος εάν το σκυλί σας δαγκώνει. Εάν το σκυλί σας είναι επιθετικό και επιρρεπές σε δάγκωμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ρύγχος κάθε φορά που θα υπάρχουν νέα άτομα ή ζώα. Αυτό θα βοηθήσει να αποτρέψει το σκυλί σας να τραυματίσει σοβαρά ή ακόμα και να σκοτώσει άλλο ζώο ή άτομο. Οι ρύγχοι είναι επίσης εξαιρετικά εργαλεία κατάρτισης, επειδή επιτρέπουν στο σκυλί σας να βιώσει νέους ανθρώπους και ζώα με τρόπο χαμηλού κινδύνου.
 4. 4
  Ζητήστε βοήθεια εάν η συμπεριφορά του σκύλου σας δεν βελτιωθεί. Μερικά σκυλιά μπορεί να μην ανταποκρίνονται καλά στις προσπάθειες κοινωνικοποίησης. Εάν ο σκύλος σας δεν βελτιωθεί με συνεχείς προσπάθειες κοινωνικοποίησης, ζητήστε τη βοήθεια ενός συμπεριφοριστή ζώων ή πιστοποιημένου επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για παραπομπή εάν δεν είστε σίγουροι πού να ψάξετε.
  • Εξετάστε την ομαδική προπόνηση ή την ατομική εκπαίδευση για το σκυλί σας. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση υπακοής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το σκυλί σας να συμπεριφέρεται σε άλλα ζώα και ανθρώπους. Η συμμετοχή του σκύλου σας σε μαθήματα υπακοής μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να τον παρουσιάσετε σε νέα ζώα και ανθρώπους, αλλά πολλοί εκπαιδευτές σκύλων προσφέρουν επίσης συνεδρίες ένας-προς-έναν.

Συμβουλές

 • Δοκιμάστε τα προϊόντα φερομόνης που είναι ευχάριστα για σκύλους (DAP) για να βοηθήσετε το νέο κουτάβι σας και το υπάρχον σκυλί να αισθάνονται πιο άνετα. Το DAP έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά το άγχος και το άγχος σε σκύλους. Μπορείτε να αγοράσετε κολάρα DAP και άλλα προϊόντα σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων και διαδικτυακά.
 • Μην τιμωρείτε το σκυλί σας για το γαβγίζει σε άλλα σκυλιά. Μπορεί να τον διδάξει να συσχετίσει άλλα σκυλιά με τιμωρία, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αντίθεσή του σε άλλα σκυλιά.
Πριν προσπαθήσετε να κοινωνικοποιήσετε έναν ενήλικο σκύλο
Πριν προσπαθήσετε να κοινωνικοποιήσετε έναν ενήλικο σκύλο, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή ενός συμπεριφοριστή ζώων ή ενός κτηνιάτρου με εκπαίδευση στην κοινωνικοποίηση των σκύλων.

Προειδοποιήσεις

 • Να είστε προσεκτικοί όταν εισάγετε το σκυλί σας σε νέα άτομα. Εάν δεν είναι συνηθισμένος στους ανθρώπους, μπορεί να φλοιώσει ή ακόμα και να προσπαθήσει να δαγκώσει. Κρατήστε τον πάντα υπό τον έλεγχό σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας είχε τις λήψεις του πριν αρχίσετε να τον κοινωνικοποιείτε με άλλα σκυλιά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κτηνιατρικής συνιστά να ξεκινήσει η κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλιά (εκτός του άμεσου νοικοκυριού) μετά το πρώτο σετ βολών που μπορούν να χορηγηθούν σε ηλικία 7-8 εβδομάδων.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Διάσωσα ένα σκυλί πριν από τρεις εβδομάδες. Είναι επιθετική σε ανθρώπους και σε άτομα με άλλα σκυλιά. Την πήρα για να την ελέγξω, αλλά σήμερα το πρωί με έριξε. Παρακαλώ βοηθήστε!
  Οι περισσότερες διασώσεις συνεργάζονται με συμπεριφοριστές που μπορούν να σας συμβουλέψουν και να σας βοηθήσουν. Η επιθετικότητα είναι ένα περίπλοκο θέμα και χρειάζεται προσεκτική αξιολόγηση ή μπορεί να καταλήξετε να επιδεινώσετε το πρόβλημα. Συχνά οφείλεται στο φόβο, παρά στην απόλυτη δυσάρεστη κατάσταση. Αν σας έσκυψε, τότε ένας τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς είναι να το φιμώσετε ενώ εργάζεστε για την κακή συμπεριφορά. Θα μπορούσε να είναι ότι πρέπει να επανεκπαιδεύεται για να αισθάνεται λιγότερο απειλημένη, οπότε η βοήθεια ενός εκπαιδευτή σκύλου ή συμπεριφοριστή ζώων είναι απαραίτητη.
 • Ο τετράχρονος μου Σιβηρίας γεροδεμένος είναι τυφλός. Χρησιμοποιώ τις ίδιες μεθόδους για να τον κοινωνικοποιήσω;
  Είναι εξίσου σημαντικό για έναν τυφλό σκύλο να οδηγεί και να έχει πλούσια και ικανοποιημένη ζωή με όσους βλέπουν, οπότε έχετε απόλυτο δίκιο να τον κοινωνικοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε τις μεθόδους που περιγράφονται εδώ, αλλά να γνωρίζετε ότι δεν θα πάρει ενδείξεις γλώσσας του σώματος από άλλα σκυλιά, οπότε ίσως χρειαστεί να επιλέξετε φιλικά ή ήπια σκυλιά για να συναντηθεί. Επίσης, μπορεί να κατακλυστεί ευκολότερα, καθώς είναι πιο πιθανό να μπερδευτεί, γι 'αυτό πάρτε τα πράγματα αργά και ποτέ δεν τον αναγκάζετε να βρει μια κατάσταση. Προσπαθήστε να μην αλλάξετε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, οπότε όταν συναντάτε ένα νέο σκυλί, κάντε αυτό ένα οικείο μέρος, ώστε να ξέρει πού να ξεφύγει αν τα πράγματα γίνουν πάρα πολύ.
 • Έχω ένα χρυσόχρονο. Ξοδεύω πολύ χρόνο μαζί του και είμαι πολύ μικρός 63 ετών. Θέλω να κοινωνικοποιηθεί. Είναι πολύ αργά;
  Όχι. Είναι ακόμα κουτάβι μέχρι τα δύο, οπότε έχετε χρόνο. Προσπαθήστε να τον πάρετε σε μέρη με άλλα σκυλιά, όπως παραλίες, αν υπάρχουν κοντά σας. Κάντε βόλτες στη γειτονιά και προσκαλέστε φίλους με σκύλους να παίξουν. Προσπαθήστε επίσης να προσκαλέσετε τα παιδιά της γειτονιάς να τον κατοικίδιο. Τα Goldens είναι φυσικά κοινωνικά και αγαπούν τα παιδιά.
 • Το πεντάμηνο ροτβάιλερ μου είναι πολύ ενθουσιασμένο στο λουρί όταν βλέπει άλλους ανθρώπους να περπατούν. Πώς μπορώ να την κάνω να ηρεμήσει;
  Η απάντηση είναι πολύ απλή. Πρέπει να περιμένεις να παραμείνει ήρεμη. Εάν περιμένετε να ενθουσιαστεί, θα αρχίσετε να τεντώνεστε και το αισθάνεται αυτό. Τα σκυλιά κάνουν ό, τι κάνουν οι ιδιοκτήτες τους. Ακριβώς όπως σε ένα πακέτο, τα άλλα σκυλιά ακολουθούν το άλφα. Είστε ο άλφα. Επομένως, δώστε ένα παράδειγμα. Όταν ενθουσιάζεται, μην τη σηκώνεις. Ηρεμήστε την με απαλές, ήρεμες πινελιές στην πλάτη της. Μην προσπαθήσετε να την σταματήσετε. Απλά χτυπήστε την. Εάν ακόμα δεν σταματήσει, συνεχίστε να περπατάτε, κρατώντας την δίπλα σας. Μην την κοιτάς. Συνεχίστε να περπατάτε ευθεία. Θυμηθείτε, είστε ο άλφα. Είσαι υπεύθυνος.
 • Έχω ένα μείγμα pitbull 18 μηνών. Είναι καλός με τους ανθρώπους, αλλά περιφρονεί άλλα ζώα. Τι μπορώ να κάνω?
  Το καλύτερο στοίχημά σας θα ήταν να επικοινωνήσετε με έναν αξιόπιστο συμπεριφοριστή ζώων για να συνεργαστείτε με εσάς και το σκυλί σας σε αυτό το ζήτημα. Σε 18 μήνες, οι συνήθειες του κατοικίδιου ζώου σας είναι αρκετά ριζωμένες και πιθανότατα θα χρειαστεί εκπαίδευση σε επαγγελματικό επίπεδο για να αντιστραφεί αυτή η συμπεριφορά.

Σχόλια (2)

 • sarai22
  Τα βήματα και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζετε ένα σκυλί από την αρχή είναι χρήσιμα, ειδικά για νέους ιδιοκτήτες.
 • greta74
  Ευχαριστώ, είναι καλό να μάθετε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές. Πάντα με ηρεμία, αλλά με τον έλεγχο του σκύλου σας, είναι αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail