Πώς να αγοράσετε ένα νέο ενυδρείο;

Επικοινωνήστε με ένα τοπικό κατάστημα ενυδρείων για να βρείτε τη σωστή ρύθμιση LED για το ενυδρείο σας
Επικοινωνήστε με ένα τοπικό κατάστημα ενυδρείων για να βρείτε τη σωστή ρύθμιση LED για το ενυδρείο σας.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μια δεξαμενή ψαριών, έχετε πολλές επιλογές στη διάθεσή σας. Ο τύπος της δεξαμενής ψαριών που χρειάζεστε εξαρτάται τόσο από τον τύπο ψαριού που θέλετε να διατηρήσετε όσο και από το είδος του χώρου που διαθέτετε για να στεγάσετε τα ψάρια σας. Όταν παίρνετε ένα νέο ενυδρείο, σκεφτείτε τον τύπο ψαριού που θέλετε και επιλέξτε μια εγκατάσταση ενυδρείου που δεν θα ταιριάζει μόνο άνετα, αλλά θα τα κρατήσει υγιή και ταιριάζει καλά στη ζωή σας.

Μέρος 1 από 3: επιλογή του ενυδρείου σας

 1. 1
  Βρείτε τι ψάρι θέλετε. Η εγκατάσταση του ενυδρείου σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους τύπους ψαριών και τον αριθμό των ψαριών που θέλετε να διατηρήσετε. Θα πρέπει να αποφασίσετε εάν θέλετε αλμυρό νερό ή ψάρι γλυκού νερού και αν θέλετε να διατηρήσετε ένα κρύο ή τροπικό ενυδρείο.
  • Ο αριθμός ψαριών που θέλετε είναι επίσης σημαντικός. Περισσότερα ψάρια θα σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερο χώρο στο ενυδρείο σας. Πέντε γαλόνια (19 λίτρα) είναι λειτουργικά για ένα ή μικρό ψάρι, διαφορετικά είδη ψαριών θα έχουν διαφορετικές ανάγκες.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αριθμομηχανή για να υπολογίσετε περίπου πόσα ψάρια θα κρατήσει ένα ενυδρείο όταν ρυθμιστεί για διαφορετικές διαμορφώσεις, όπως αλάτι ή γλυκό νερό.
  • Δεν υπάρχει κανόνας σχετικά με το πόσα ψάρια θα χωρέσουν σε μια δεξαμενή. Οι τύποι ψαριών, το μέγεθος των ψαριών και ο τρόπος με τον οποίο θα φυτέψετε το ενυδρείο σας θα επηρεάσουν όλα τα ψάρια που μπορείτε να διατηρήσετε. Ωστόσο, ένα μόνο ψάρι θα πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε γαλόνια, και σε μεγαλύτερες δεξαμενές θέλετε τουλάχιστον ένα γαλόνι ανά ψάρι, συχνά περισσότερα.
 2. 2
  Επιλέξτε το μέγεθός σας. Μόλις μάθετε τι είδους ψάρι θέλετε να διατηρήσετε και σε ποιες ποσότητες, μπορείτε να αποφασίσετε πόσο μεγάλη δεξαμενή χρειάζεστε. Δεν υπάρχει καθορισμένος κανόνας για το μέγεθος της δεξαμενής, οπότε εξετάστε όλους τους τύπους ψαριών που σκοπεύετε να διατηρήσετε για να δείτε πόσος χώρος χρειάζονται.
  • Οι διαδικτυακοί οδηγοί ειδών μπορούν να είναι απίστευτα χρήσιμοι για τον υπολογισμό του χώρου που θα χρειαστούν τα ψάρια σας ανά άτομο.
  • Θυμηθείτε ότι, γενικά, τα ψάρια κρύου και γλυκού νερού θα χρειαστούν περισσότερο χώρο από τα τροπικά ψάρια αλμυρού νερού.
  • Σε περίπτωση αμφιβολίας, επιλέξτε μεγαλύτερη δεξαμενή. Είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλέσετε βλάβη στα ψάρια σας τοποθετώντας τα σε πολύ μικρό δοχείο.
 3. 3
  Διαλέξτε ένα υλικό. Οι δεξαμενές ενυδρείου είναι συνήθως ακρυλικές ή γυαλί. Αποφασίστε ποιο υλικό είναι κατάλληλο για εσάς με βάση τον τύπο εγκατάστασης που θέλετε και τις συνθήκες στην περιοχή όπου θα διατηρήσετε το ρεζερβουάρ.
  • Το γυαλί τείνει να χαράζει λιγότερο και μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα το βάρος του νερού, των ψαριών και του εξοπλισμού μέσα στο ενυδρείο χωρίς ειδική βάση. Επίσης, δεν θα είναι κίτρινο και είναι γενικά φθηνότερο για αποστολή.
  • Το ακρυλικό είναι ελαφρύτερο και πιο δύσκολο να σπάσει ή να σπάσει. Οι ακρυλικές δεξαμενές είναι επίσης ευκολότερο να διαμορφωθούν σε διαφορετικά σχήματα και μπορούν να εφοδιαστούν εύκολα με σύστημα υπερχείλισης.
  Ο τρόπος με τον οποίο θα φυτέψετε το ενυδρείο σας θα επηρεάσουν όλα τα ψάρια που μπορείτε να διατηρήσετε
  Οι τύποι ψαριών, το μέγεθος των ψαριών και ο τρόπος με τον οποίο θα φυτέψετε το ενυδρείο σας θα επηρεάσουν όλα τα ψάρια που μπορείτε να διατηρήσετε.
 4. 4
  Αποφασίστε για ένα σύστημα φιλτραρίσματος. Τα συστήματα φιλτραρίσματος περιλαμβάνουν μηχανικά, βιολογικά και χημικά συστατικά, αλλά εστιάζετε σε μεγάλο βαθμό στην επιλογή του μηχανικού τμήματος. Υπάρχουν περίπου μισές δωδεκάδες κοινές ποικιλίες φίλτρων διαθέσιμες για ενυδρεία για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών.
  • Τα φίλτρα ισχύος είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα φιλτραρίσματος από χομπίστες. Κρέμονται στο πίσω μέρος της δεξαμενής και διηθούνται μέσω ενός σωλήνα εισαγωγής και περνούν μέσω ενός χημικού φίλτρου καθώς και ενός βιολογικού σφουγγαριού πριν επιστρέψουν στη δεξαμενή.
  • Τα φίλτρα μπιέλας, που ονομάζονται επίσης φίλτρα υγρού / ξηρού, προτιμούνται συνήθως για δεξαμενές αλμυρού νερού. Χρησιμοποιούν ένα βιολογικό φίλτρο σε ένα διαμέρισμα πριν το φιλτράρισμα σε μια μονάδα ενεργού άνθρακα και το φιλτράρισμα πίσω στο ενυδρείο.
  • Τα φίλτρα γωνίας, επίσης γνωστά ως φίλτρα κουτιού, είναι μια προσιτή επιλογή που συχνά κάθεται στη γωνία της δεξαμενής. Λειτουργούν καλύτερα για μικρές δεξαμενές.
  • Τα φίλτρα δοχείων είναι ισχυρά μηχανικά φίλτρα χρήσιμα για μεγάλα ενυδρεία. Κάθονται κάτω από το ενυδρείο και είναι ισχυρά για μεγάλες, πολλαπλές εγκαταστάσεις ψαριών.

Μέρος 2 από 3: εξοπλισμό της δεξαμενής σας

 1. 1
  Αποφασίστε εάν χρειάζεστε θέρμανση. Τα τροπικά ψάρια απαιτούν συγκεκριμένα έλεγχο του κλίματος για να τα διατηρούν άνετα και υγιή. Εξετάστε τις θερμοκρασίες που είναι απαραίτητες για να κρατήσετε τα ψάρια σας χαρούμενα και αποφασίστε για μια εγκατάσταση θέρμανσης εάν χρειάζεστε.
  • Το μέγεθος του θερμαντήρα που χρειάζεστε εξαρτάται από το μέγεθος της δεξαμενής που έχετε. Ελέγξτε τη συσκευασία του θερμαντήρα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια θερμάστρα κατάλληλη για το μέγεθος της δεξαμενής σας.
  • Ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε θερμαντήρα για το ενυδρείο σας, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι το κλίμα μέσα στο ενυδρείο είναι σταθερό.
 2. 2
  Επιλέξτε τον φωτισμό σας. Ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος για να διασφαλιστεί ότι τα ψάρια σας και κάθε φυτική ζωή στο ενυδρείο σας είναι υγιή. Επιλέξτε μια ρύθμιση φωτισμού που θα σας δώσει την αισθητική που θέλετε διατηρώντας ένα υγιές ενυδρείο.
  • Οι τυπικοί και συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού είναι συνηθισμένοι, εύκολο να αντικατασταθούν και ευνοούνται από αρχάριους και έμπειρους χομπίστες.
  • Τα μεταλλικά αλογονίδια είναι προτιμότερα για μεγάλα συστήματα ενυδρείων.
  • Τα συστήματα φωτός LED είναι όλο και πιο συνηθισμένα, αλλά μπορούν να μεταβληθούν στην ποσότητα της φωτοσυνθετικά ενεργής ακτινοβολίας που εκπέμπουν. Επικοινωνήστε με ένα τοπικό κατάστημα ενυδρείων για να βρείτε τη σωστή ρύθμιση LED για το ενυδρείο σας.
 3. 3
  Επιλέξτε ένα υπόστρωμα. Το σωστό υπόστρωμα εξαρτάται από τους τύπους ψαριών που έχετε, καθώς και από το εάν έχετε ζωντανά φυτά ή συστατικά υφάλων στο ενυδρείο σας. Επιλέξτε ένα υπόστρωμα που θα υποστηρίξει όλα τα ψάρια και τη ζωή των φυτών στο ενυδρείο σας.
  • Το χαλίκι και η άμμος είναι κοινά υποστρώματα ενυδρείων και συνιστώνται για ενυδρεία μόνο για ψάρια χωρίς ζωντανή φυτική ζωή.
  • Ο αραγονίτης και τα θραυσμένα κοράλλια παρέχουν ένα χρήσιμο υπόστρωμα για ενυδρεία υφάλου και ενυδρεία θαλάσσιας ζωής που περιλαμβάνουν καρκινοειδή και τροφοδότες πυθμένα.
  • Ο βερμικουλίτης και ο λατερίτης είναι υποστρώματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν μια φυτευμένη δεξαμενή να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει.
 4. 4
  Επιλέξτε φυτά. Κάποια μορφή βλάστησης ή κρυψώνα πρέπει να διατίθεται στα ψάρια. Αποφασίστε εάν θέλετε ζωντανά ή συνθετικά φυτά στο ενυδρείο σας, και εξετάστε άλλες λειτουργικές διακοσμήσεις που μπορεί να δώσουν διέγερση για τα ψάρια.
  • Είτε χρησιμοποιείτε ζωντανά ή συνθετικά φυτά, επιλέξτε φυτά που μοιάζουν με αυτά που βρίσκονται στους φυσικούς βιότοπους των ψαριών σας. Αυτό βοηθά στην ενθάρρυνση της υγιούς βιολογικής συμπεριφοράς.
  • Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ζωντανά φυτά, βεβαιωθείτε ότι τα φυτά που λαμβάνετε είναι συμβατά με τη ρύθμιση του ενυδρείου σας. Ελέγξτε τις ετικέτες της εγκατάστασης για φωτισμό, θερμοκρασία και απαιτήσεις pH νερού.
  Ίσως θελήσετε ένα περίπτερο για να ανεβάσετε το ενυδρείο στο επίπεδο των ματιών
  Ακόμα και με ένα γυάλινο ενυδρείο, ίσως θελήσετε ένα περίπτερο για να ανεβάσετε το ενυδρείο στο επίπεδο των ματιών και να το διατηρήσετε ασφαλές εντός του χώρου.
 5. 5
  Βρείτε μια κουκούλα. Η κουκούλα παρέχει την απαραίτητη προστασία για το ενυδρείο σας και μπορεί να βοηθήσει στην απόκρυψη ορισμένων εξαρτημάτων, όπως φωτισμός και διήθηση. Βρείτε μια κουκούλα για να ταιριάζει στις φυσικές διαστάσεις της δεξαμενής σας.
  • Συχνά, μπορείτε να βρείτε δεξαμενές που συνοδεύουν την κουκούλα ως μέρος του πακέτου σε τοπικά καταστήματα κατοικίδιων ζώων και ειδικά καταστήματα ενυδρείων.
  • Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η κουκούλα σας μπορεί να φιλοξενήσει φυσικά τον φωτισμό, το φιλτράρισμα και άλλα συστατικά του ενυδρείου σας και να εξακολουθεί να κλείνει σωστά.
 6. 6
  Επιλέξτε ένα περίπτερο. Εάν διαθέτετε ακρυλικό δοχείο, απαιτείται βάση. Ακόμα και με ένα γυάλινο ενυδρείο, ίσως θελήσετε ένα περίπτερο για να ανεβάσετε το ενυδρείο στο επίπεδο των ματιών και να το διατηρήσετε ασφαλές εντός του χώρου. Βρείτε ένα περίπτερο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.
  • Εάν έχετε εξωτερικό σύστημα φιλτραρίσματος, η βάση θα χρησιμεύσει συχνά για την απόκρυψη των στοιχείων του φίλτρου.
  • Οι βάσεις διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και στυλ για να ταιριάζουν σε διαφορετικά ενυδρεία και αισθητική. Ελέγξτε τα τοπικά καταστήματα ενυδρείων και αναζητήστε στο διαδίκτυο για να δείτε τι είναι διαθέσιμο σε εσάς.

Μέρος 3 από 3: αγορά της δεξαμενής σας

 1. 1
  Κοιτάξτε σε ένα κατάστημα. Μόλις ξέρετε τι θέλετε για τη δεξαμενή σας, είναι καιρός να αγοράσετε. Ο έλεγχος ενός τοπικού καταστήματος είναι πάντα ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, καθώς σας επιτρέπει να δείτε ποια σχήματα, μεγέθη και χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα σε εσάς.
  • Φέρτε μια συσκευή μέτρησης ταινιών και μετρήστε τις δεξαμενές με βάση για να βεβαιωθείτε ότι θα ταιριάζουν σωστά στην περιοχή που προορίζονται.
  • Να είστε πρόθυμοι να ψωνίσετε. Διαφορετικά καταστήματα με διαφορετικές εστιάσεις πιθανότατα θα έχουν διαφορετικές επιλογές. Ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων θα έχει όλα όσα χρειάζεται ένας αρχάριος, αλλά οι πιο προηγμένοι ενυδρεία μπορούν να επωφεληθούν από εξειδικευμένες επιλογές στα καταστήματα ενυδρείων.
 2. 2
  Εξετάστε τις δέσμες. Συχνά, οι έμποροι δεξαμενών θα ομαδοποιήσουν ορισμένα είδη όπως το ρεζερβουάρ, το περίπτερο, το φωτισμό και το σύστημα φιλτραρίσματος. Αυτά θα έχουν μόνο υψηλότερη τιμή από τη δεξαμενή, μόνο, αλλά συχνά θα σας εξοικονομήσουν χρήματα για τη συνολική εγκατάσταση της δεξαμενής σας.
  • Εάν γνωρίζετε μια μάρκα δεξαμενών που σας αρέσει, επικοινωνήστε απευθείας με τον αντιπρόσωπο ή ελέγξτε τον ιστότοπό τους για να δείτε εάν προσφέρουν αποκλειστικές προσφορές πακέτων.
 3. 3
  Ψάξτε για χρησιμοποιημένες δεξαμενές. Όταν ένας χομπιστής κάνει τη μετάβαση σε μια μεγαλύτερη δεξαμενή, θα κοιτάζουν συχνά για να πουλήσουν την παλιά τους εγκατάσταση. Ελέγξτε τις τοπικές διαφημίσεις στο χαρτί και στο διαδίκτυο για να δείτε αν υπάρχει κάποιος στην περιοχή σας που πουλάει ένα ενυδρείο στο εύρος μεγεθών που θέλετε.
  • Κατά τον έλεγχο αυτών των διαφημίσεων, ζητήστε πάντα να δείτε τι περιλαμβάνεται. Μερικές φορές, ένα σημαντικό ποσό της εγκατάστασης μπορεί να συμπεριληφθεί, ενώ άλλοι πωλητές μπορεί να προσφέρουν μόνο το ρεζερβουάρ.
  Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι το κλίμα μέσα στο ενυδρείο είναι σταθερό
  Ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε θερμαντήρα για το ενυδρείο σας, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι το κλίμα μέσα στο ενυδρείο είναι σταθερό.
 4. 4
  Ελέγξτε online. Συχνά, μπορείτε να βρείτε προσφορές για ενυδρεία στο διαδίκτυο. Συμβουλευτείτε τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων και τα μεγάλα διαδικτυακά καταστήματα λιανικής πώλησης για να δείτε αν έχουν μέγεθος δεξαμενής για να καλύψουν τις ανάγκες σας. Ελέγξτε προσεκτικά τις διαστάσεις του προϊόντος και μετρήστε το χώρο σας πριν από την παραγγελία.
  • Η ηλεκτρονική παραγγελία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για μεμονωμένα συστατικά ενυδρείου, καθώς και για μικρά ενυδρεία. Τα μεγάλα ενυδρεία μπορεί να είναι δυσκίνητα για ανάκτηση και μπορεί να κοστίσουν πολύ στη ναυτιλία.
 5. 5
  Εξετάστε μια προσαρμοσμένη έκδοση. Εάν έχετε τα μέσα, μια ειδικά κατασκευασμένη δεξαμενή μπορεί να λειτουργήσει καλά για εσάς. Σε συνεργασία με έναν κατασκευαστή ενυδρείων, έχετε την ευκαιρία να σχεδιάσετε μια προσαρμοσμένη δεξαμενή που να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις μεγέθους και χώρου.
  • Οι προσαρμοσμένες κατασκευές είναι συχνά δαπανηρές, αλλά θα περιλαμβάνουν τα πάντα, από το ίδιο το ρεζερβουάρ, έως ένα σύστημα στήριξης και πλήρους φιλτραρίσματος.
  • Αυτές οι κατασκευές προτιμώνται γενικά για μεγαλύτερες δεξαμενές.

Συμβουλές

 • Οι μεγαλύτερες δεξαμενές είναι πιο σταθερές και ευκολότερες στη διαχείριση για αρχάριους. Οι αρχάριοι πρέπει να δοκιμάσουν τουλάχιστον μια δεξαμενή 10 γαλονιών για το πρώτο τους ψάρι.
 • Μην υπερφορτώνετε τη δεξαμενή σας. Τα γεμάτα ψάρια θα αρρωστήσουν και θα πεθάνουν. Τα ευτυχισμένα ψάρια είναι υγιή ψάρια με άφθονο χώρο. Σχεδιάστε ανάλογα κατά την επιλογή της δεξαμενής μεγέθους.

Προειδοποιήσεις

 • Μην καθαρίζετε το εσωτερικό του δοχείου με οικιακά καθαριστικά. Κάτι τέτοιο μπορεί να μολύνει το νερό και να σκοτώσει τα ψάρια σας. Χρησιμοποιείτε μόνο νερό ή ειδικά χημικά για τον καθαρισμό μιας δεξαμενής ψαριών.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Ενυδρείο
 • Βάση και κάλυμμα ενυδρείου
 • Φίλτρο και συναφή αξεσουάρ
 • Φώτα)
 • Χαλίκι
 • Κλιματιστικό νερού
 • Θερμόμετρο
 • Θέρμανση (για τροπικά ψάρια)
 • Βράχια, φυτά κ.λπ.
 • Κιτ δοκιμής

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Έχω πλαστική δεξαμενή 2 γαλονιών. Πώς μπορώ να πείσω τη μαμά μου να αγοράσει μια νέα γυάλινη δεξαμενή 20 γαλονιών;
  Η δεξαμενή σας είναι αποδεκτή μόνο για ένα betta, ενώ 5 γαλόνια είναι καλύτερα, 2 γαλόνια είναι αποδεκτά για αυτά. Είχα 29 δεξαμενές γαλονιού και η αλλαγή του νερού είναι πολλή δουλειά. Θα πρέπει να την πείσετε ότι μπορείτε να αναλάβετε αυτήν τη μεγάλη ευθύνη, αλλά η μικρή δεξαμενή σας είναι ακόμα καλή για ένα μικρό ψάρι betta.
 • Έχω χελώνα, πόσα γαλόνια χρειάζομαι;
  Εξαρτάται από το είδος της χελώνας που έχετε. Θα συνιστούσα δεξαμενή 20 γαλονιών για μικρότερα είδη και 30 ή 40 γαλόνια για μεγαλύτερα είδη. Εάν αγοράσετε μια χελώνα μωρού, ετοιμαστείτε να μεγαλώσει όσο μεγαλώνει.
 • Ποια δεξαμενή είναι καλύτερη για ένα ψάρι betta;
  Συνιστάται οποιαδήποτε δεξαμενή πέντε ή περισσότερων γαλλονιών.
 • Έχω δύο ψάρια betta και και τα δύο είναι αρσενικά. Η δεξαμενή μου μπορεί να χωριστεί μόνο στα τρίτα. Μπορώ να τα βάλω μαζί με ένα διαχωριστικό και να κάνω εβδομαδιαία κάθε στροφή των ψαριών να έχουν τα 2/3 της δεξαμενής;
  Πιθανώς δεν είναι καλή ιδέα να το κάνετε αυτό. Κάθε ψάρι πρέπει να έχει τη δική του περιοχή και να μην μπαίνει σε άλλο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι δεν μεταδίδουν ασθένειες μεταξύ τους και θα έχουν το δικό τους σπίτι με το δικό τους άρωμα. Σας προτείνω να αποφασίσετε ποια ψάρια χρειάζονται τη μεγαλύτερη ποσότητα και στη συνέχεια να τηρήσετε.
 • Πρέπει να αποφύγω τις δεξαμενές με περισσότερο πυρίτιο στις γωνίες;
  Οχι απαραίτητα. Μπορείτε να αγοράσετε όποιο τύπο θέλετε, αρκεί να είναι αρκετά μεγάλο για τα ψάρια σας.
 • Μπορώ να βάλω άλλα ψάρια με χρυσόψαρο;
  Δεν συνυπάρχουν ειρηνικά όλα τα ψάρια με χρυσόψαρο. Τα ψάρια όπως τα mollies και τα barbs δεν πρέπει να διατηρούνται μαζί με χρυσόψαρο, καθώς τέτοια είδη ψαριών μπορούν να τσιμπήσουν στα φανταχτερά πτερύγια των χρυσών. Κάντε μια διεξοδική έρευνα σχετικά με τα είδη ψαριών που είναι συμβατά με το χρυσόψαρο.
 • Ποιο μέγεθος δεξαμενής έχει ύψος 2' μήκος x 18" και τι είδους ψάρι θα μπορούσε να μπει σε αυτό;
  Είναι πιθανώς δεξαμενή ύψους 20 λίτρων. Θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε με μία από τις ακόλουθες επιλογές: ένα betta, 8 τετράμηνα, ένα μπιζέλι, πέντε αρσενικά guppies, πέντε αρσενικά endlers, 8 νάνοι rasboras ή 8 - 10 λευκά σύννεφα βουνού. Θα πρέπει να ακολουθήσετε μόνο μία από αυτές τις επιλογές. Τα τετρά, τα μικρά, και τα rasboras πρέπει να είναι σε ομάδες των 6-8. Το betta πρέπει να είναι από μόνο του, όπως και το καπνιστό μπιζέλι. Με τα guppies και τα endlers, θα μπορούσατε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε (δηλαδή 2 endlers, 3 guppies), αλλά θα πρέπει να έχετε μόνο πέντε συνολικά. Το πρόβλημα με τις δεξαμενές 20 λίτρων είναι ότι δεν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε περισσότερο από 10 λίτρα.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια πλαστική δεξαμενή για τροπικά ψάρια;
  Δεν είναι καλή ιδέα. Το πλαστικό δεν είναι ένα υγιές υλικό για τα ζωντανά όντα. Επιπλέον, δεν θα μπορείτε να απολαύσετε τα χρώματα και την εμφάνισή τους διατηρώντας τα σε ένα πλαστικό δοχείο. Το γυαλί είναι καλύτερο. Ό, τι κι αν κάνετε, απλώς φροντίστε να τα διατηρήσετε σε σωστή θερμοκρασία καθώς τα περισσότερα τροπικά ψάρια χρειάζονται 25°C (περίπου) για να ευδοκιμήσουν.
 • Τα ψάρια μου υπερπληρώνουν τη δεξαμενή ψαριών 5 γαλονιών. Οι γονείς μου δεν θα με αφήσουν να πάρω άλλη δεξαμενή και θέλω να κρατήσω όλα τα ψάρια μου. Τι να κάνω?
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα φίλτρο για τη δεξαμενή σας. Εάν το ρεζερβουάρ σας είναι υπερπληθυσμένο, φροντίστε να πάρετε ένα φίλτρο που έχει σχεδιαστεί για δεξαμενή δέκα γαλλονιών, εάν είναι δυνατόν. Εάν έχετε ήδη ένα φίλτρο, βεβαιωθείτε ότι τα βακτηρίδια νιτροποίησης (βακτήρια που διαλύουν τοξικές χημικές ουσίες από τα απόβλητα ψαριών) έχουν εμβαδόν για να αναπτυχθούν στο φίλτρο. Αυτή η επιφάνεια μπορεί να είναι τόσο βασική όσο μια τσάντα πλέγματος γεμάτη με χαλίκια ή χάντρες πόνυ. Τα βακτήρια θα αναπτυχθούν και θα φαίνονται καφέ και φιλμ. Μην καθαρίζετε αυτήν την μεμβράνη, διαφορετικά τα ψάρια σας θα μπορούσαν να πεθάνουν από τοξικές χημικές ουσίες στη δεξαμενή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ζωντανά φυτά στη δεξαμενή για να απαλλαγείτε από τα απόβλητα ψαριών. Κάντε μια αλλαγή νερού τουλάχιστον 10% δύο φορές την εβδομάδα.

Σχόλια (2)

 • rick17
  Ερευνώ τα ψάρια betta, οπότε ήταν πολύ χρήσιμο.
 • laskares60
  Ο 4χρονος μου ζητάει ένα ψάρι για αρκετό καιρό, αυτό μου έδωσε μερικές καλές συμβουλές αγοράς πριν κατευθυνθώ στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail