Πώς να φροντίσετε για έναν πυρκαγιά με πυρκαγιά (Bombina Orientalis);

Για να φροντίσετε έναν πυρκαγιά με φρύνο, φυλάξτε το σε μια γυάλινη δεξαμενή που κρατά τουλάχιστον 10 γαλόνια και γεμίστε τη μία πλευρά της δεξαμενής με το έδαφος και το άλλο μισό με αποχλωριωμένο νερό. Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε φυτά, βράχια, ξύλα και ξύλα, ώστε ο φρύνος σας να έχει πολλά μέρη για να κρυφτεί. Δεδομένου ότι οι φρύνοι με πυρκαγιά αναπτύσσονται σε υγρά περιβάλλοντα, ψεκάστε τη δεξαμενή και διατηρήστε το υπόστρωμα υγρό για να διατηρήσετε την υγρασία 50-70 τοις εκατό. Επίσης, εγκαταστήστε μια υπεριώδη λάμπα πάνω από τη δεξαμενή και δώστε τον φρύνο σας 10 ώρες φωτός κάθε μέρα. Για να μάθετε πώς να τροφοδοτείτε έναν φρύνο με φλόγα, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο ενυδρείου για να βελτιώσετε την ποιότητα του νερού
Συμβουλή: Εάν έχετε μεγαλύτερη επιφάνεια νερού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο ενυδρείου για να βελτιώσετε την ποιότητα του νερού.

Παρά το όνομά τους, οι φρύνοι με πυρκαγιά είναι στην πραγματικότητα βατράχοι. Εγγενής στην Κορέα, τη βορειοανατολική Κίνα και τη νοτιοανατολική Ρωσία, οι πυρκαγιές είναι κοινά αμφίβια κατοικίδια ζώα που είναι ιδανικά για την αρχή ερπετολόγος. Οι περιβαλλοντικές ανάγκες τους είναι ελάχιστες σε σύγκριση με άλλα αμφίβια. Γενικά, οι φρύνοι με πυρκαγιά είναι ανθεκτικοί και εύκολο στη φροντίδα. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αμφίβια, οι πυρκαγιές είναι ενεργές κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθιστώντας τα συναρπαστικά πλάσματα για να παρακολουθήσουν οι νεότεροι φύλακες.

Μέρος 1 από 3: δημιουργία ενός περιβλήματος

 1. 1
  Αποκτήστε ένα ενυδρείο 10 έως 15 λίτρων (38 έως 57 λίτρων). Ένα ενυδρείο ή άλλο δοχείο παρόμοιου μεγέθους παρέχει αρκετό χώρο για 2 ή 3 φρύνους. Βεβαιωθείτε ότι το περίβλημα έχει αρκετό χώρο στο δάπεδο για να συμπεριλάβετε περιοχές γης και νερού για αυτά τα ημι-υδρόβια πλάσματα.
  • Ενώ ένα ενυδρείο μπορεί να είναι καλύτερο για εσάς, αν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε τους φρύνους σας, ένα δοχείο με αδιαφανείς πλευρές μπορεί να είναι λιγότερο αγχωτικό για τα ζώα.
  • Οι πυρκαγιές θέλουν να πηδούν, οπότε βεβαιωθείτε ότι το περίβλημα που έχετε έχει ένα καπάκι για να μην τα βγείτε έξω. Το πλαστικό ή το συρματόπλεγμα είναι ωραίο.
 2. 2
  Αντιμετωπίστε το νερό με ένα πρόσθετο ενυδρείου μια μέρα νωρίτερα. Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, χρησιμοποιήστε ένα κλιματιστικό ή πρόσθετο ενυδρείου για να αφαιρέσετε το χλώριο και άλλες χημικές ουσίες από το νερό που μπορεί να βλάψουν τον φρύνο σας. Αφήστε το νερό να καθίσει για 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου προτού το εισαγάγετε στο περίβλημα του φρύνου σας.
  • Εάν δεν θέλετε να περάσετε από το πρόβλημα της προετοιμασίας του νερού της βρύσης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εμφιαλωμένο νερό πηγής. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό. Δεν έχει ορυκτά που χρειάζονται φρύνοι με φλόγες.

  Συμβουλή: Εάν έχετε μεγαλύτερη επιφάνεια νερού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο ενυδρείου για να βελτιώσετε την ποιότητα του νερού. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο βράχο ή ένα κομμάτι ξύλου από ξύλο για την εκτροπή, ώστε το φίλτρο να μην δημιουργεί ρεύμα στο νερό.

 3. 3
  Ευθυγραμμίστε την έκταση της γης σας με 3 έως 10 εκατοστά (7,6 έως 10,2 cm) υπεδάφους. Οι φρύνοι με πυρκαγιά είναι ημι-υδρόβιοι, επομένως χρειάζονται τόσο γη όσο και νερό. Σχέδιο για την έκταση γης να καλύπτει τουλάχιστον το ήμισυ του εμβαδού του περιβλήματος. Χρησιμοποιήστε καθαρό σακούλα χωρίς χώμα - λιπάσματα και άλλα πρόσθετα μπορεί να βλάψουν τους πυρκαγούς φρύνους. Προσθέστε φλοιό φελλού για να διαχωρίσετε το υπόστρωμα από το νερό.
  • Μπορείτε να βρείτε υλικά υποστρώματος σε οποιοδήποτε κατάστημα κήπου. Ορισμένα εξωτικά καταστήματα κατοικίδιων ζώων μπορεί επίσης να έχουν υλικά υποστρώματος συσκευασμένα ειδικά για χρήση σε περιβλήματα αμφιβίων.
  • Το Topsoil προσφέρει μια πιο φυσική εμφάνιση για το περίβλημα και δεν θα βλάψει τις πυρκαγιές σας εάν κατάποση κατά λάθος μέρος του μαζί με το φαγητό τους. Μερικές πυρκαγιές θέλουν επίσης να σκάβουν στο χώμα για να κρυφτούν. Τα βρύα και τα βρύα java κάνουν επίσης καλά υποστρώματα.
  • Εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε ζωντανά φυτά στο περίβλημα, ίσως χρειαστείτε βαθύτερο υπόστρωμα, ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών.

  Παραλλαγή: Εάν χρησιμοποιείτε μεγάλους ποταμούς για να δημιουργήσετε τις περιοχές της γης σας, μπορεί να μην χρειάζεστε καθόλου υπόστρωμα.

 4. 4
  Χρησιμοποιήστε φλοιό, πέτρες και ξύλα για να δημιουργήσετε παραλλαγές στην περιοχή της γης σας. Τα εξωτικά καταστήματα κατοικίδιων ζώων έχουν διάφορα είδη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε την έκταση του περιβλήματος του φρύνου σας. Επιλέξτε αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν και θα παρέχουν διαφορετικά επίπεδα και κρυψώνες στην περιοχή της γης.
  • Το περίβλημα του πυρκαγιάς του φρύνου σας μπορεί να είναι τόσο απλό ή τόσο φανταχτερό όσο θέλετε. Τουλάχιστον, ο βάτραχος σας χρειάζεται υψηλές και χαμηλές περιοχές, μια πλαγιά στο νερό και περιοχές κάλυψης όπου μπορεί να κρυφτεί.
 5. 5
  Ρίξτε 1 έως 5 εκατοστά (2,5 έως 5,1 cm) επεξεργασμένου νερού στην περιοχή του νερού. Τοποθετήστε πέτρες ποταμού σε όλη την περιοχή του νερού για να δημιουργήσετε ρηχά μέρη. Παρά τις ημι-υδρόβιες δημιουργίες, οι πυρκαγιές δεν θέλουν να βυθιστούν στο νερό και δεν τους αρέσει πολύ το κολύμπι.
  • Χρησιμοποιήστε πέτρες ή βρύα γύρω από την άκρη της περιοχής του νερού για να δημιουργήσετε μια απαλή κλίση στο νερό, έτσι ώστε ο βάτραχος σας να μπορεί εύκολα να εισέλθει και να βγει.
  • Προσθέστε κομμάτια από ξύλα παρασυρόμενου ξύλου ή ποταμού στο νερό, ιδιαίτερα στα βαθύτερα μέρη, έτσι ώστε ο βάτραχος σας να μπορεί να ξεκουραστεί αν το θέλει.

  Παραλλαγή: Μπορείτε επίσης να βάλετε το νερό σε ένα ρηχό πιάτο και να τοποθετήσετε το όλο πράγμα στο περίβλημα. Η χρήση ενός πιάτου μπορεί να διευκολύνει την αλλαγή του νερού όταν λερωθεί.

 6. 6
  Προσθέστε φυτά νερού για να δώσετε στον φρύνο σας καταφύγιο. Μπορείτε να αναπτύξετε πλωτή βλάστηση, όπως το frogbit του Αμαζονίου και το γιγαντιαίο σαλβίνια, στην επιφάνεια του νερού για να καλύψετε τον φρύνο σας καθώς κινείται μέσα από το νερό. Υδρόβια φυτά όπως φτέρες προσθέτουν επίσης μια φυσική πινελιά στο περίβλημα και βοηθούν στη διατήρηση του νερού καθαρό.
  • Μπορείτε να αυξήσετε το βάθος του νερού σας, όπως απαιτείται, για να φιλοξενήσετε τα φυτά νερού. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιες πιο ρηχές περιοχές, καθώς και πολλά βράχια ή ξύλα για να προσγειωθεί ο βάτραχος σας σε βαθύτερα νερά.
  • Οι πυρκαγιές θέλουν επίσης να σκάβουν, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα υδρόβια φυτά βρίσκονται σε βάθος που θα τους αποτρέψει να ξεριζωθούν.

  Συμβουλή: Προσθέστε ένα φως πυρακτώσεως εάν έχετε ζωντανά φυτά που αναπτύσσονται στο περίβλημα για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά έχουν άφθονο φως.

 7. 7
  Δημιουργήστε ένα κουτί απόκρυψης, ώστε ο φρύνος σας να αισθάνεται ασφαλής. Οποιοδήποτε αντικείμενο, όπως μια σπασμένη γλάστρα, μεγάλα κομμάτια από ξύλο από ξύλο ή άλλο δοχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρυφό κουτί όπου ο βάτραχος σας μπορεί να πάει όταν αισθάνεται απειλητικός. Εκτός από το μεγαλύτερο κρυφό κουτί, συμπεριλάβετε πολλές καλυμμένες περιοχές σε όλο το περίβλημα όπου ο φρύνος σας μπορεί να αναζητήσει καταφύγιο.
  • Οι κρεμαστές πέτρες, τα φυτά και τα ξύλα από ξύλο δημιουργούν όλα κρυψώνες καθώς επίσης και προσθέτοντας ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στο περίβλημα.
  • Εάν έχετε πολλές πυρκαγιές, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά κρησφύγετα που κάθε ένα από αυτά μπορεί να κρύψει ταυτόχρονα με ασφάλεια.
 8. 8
  Παρακολουθήστε τη θερμοκρασία στο περίβλημα και ρυθμίστε όπως απαιτείται. Οι φρύνοι με πυρκαγιά είναι άνετοι σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε ίσως να μην χρειάζεται να κάνετε πολλές ρυθμίσεις. Η πυρκαγιά σας θα είναι μια χαρά με εύρος θερμοκρασίας μεταξύ 65 και 26°C (18 και 26°C).
  • Τοποθετήστε ένα θερμόμετρο στο περίβλημα για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας. Οι φρύνοι με πυρκαγιά κινδυνεύουν εάν η θερμοκρασία αυξηθεί στους 28°C. Θα είναι εντάξει σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο 10°C, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε το περίβλημα μακριά από παράθυρα ή περιοχές με υγρασία.
 9. 9
  Διατηρήστε την υγρασία 50 έως 70 τοις εκατό. Η σωστή υγρασία είναι ίσως η πιο σημαντική προϋπόθεση για την ευημερία των πυρκαγιών σας. Παρακολουθήστε την υγρασία με ένα υγρόμετρο και χρησιμοποιήστε έναν υδροστάτη για να διατηρήσετε το σωστό επίπεδο υγρασίας στο περίβλημα. Αυτά τα εργαλεία διατίθενται σε εξωτικά καταστήματα κατοικίδιων ζώων.
  • Η διατήρηση υγρού του υποστρώματος και η χρήση υδραυλικών βοηθούν στη διατήρηση των σωστών επιπέδων υγρασίας.
  • Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε νερό που χρησιμοποιείται σε αδερφές ή ομίχλη έχει ρυθμιστεί με κλιματιστικό ενυδρείου ή πρόσθετο εκτός εάν χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο νερό πηγής.
 10. 10
  Χρησιμοποιήστε ένα υπεριώδες φως για να παρέχετε 10 ώρες φωτός κάθε μέρα. Οι φρύνοι με πυρκαγιά έχουν έναν κύκλο φωτός που απαιτεί περίπου 10 ώρες φωτός και 14 ώρες σκοτάδι σε μια περίοδο 24 ωρών. Ένα υπεριώδες φως μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σωστή ισορροπία φωτός.
  • Πολλά υπεριώδη φώτα μπορούν να ρυθμιστούν σε ένα χρονοδιακόπτη, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τον ίδιο κύκλο φωτός για τις πυρκαγιές σας καθημερινά χωρίς να χρειάζεται να ανάβετε και να σβήνετε χειροκίνητα το φως.
Εγκαταστήστε μια υπεριώδη λάμπα πάνω από τη δεξαμενή
Επίσης, εγκαταστήστε μια υπεριώδη λάμπα πάνω από τη δεξαμενή και δώστε τον φρύνο σας 10 ώρες φωτός κάθε μέρα.

Μέρος 2 από 3: σίτιση του πυρκαγιού φρύνου σας

 1. 1
  Παρέχετε καθημερινές τροφές ζωντανών γρύλων για τον πρώτο χρόνο. Όπως τα περισσότερα αμφίβια, οι φρύνοι με πυρκαγιά αναγνωρίζουν μόνο ζωντανό θήραμα. Ζωντανά γρύλοι, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή κατάστημα ζωοτροφών, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους. Μπορείτε να συμπληρώσετε με κεριά σκουλήκια, γαιοσκώληκες και παρόμοια είδη διατροφής.
  • Για νέους πυρκαγιές, ταΐζετε όσο περισσότερο μπορούν να φάνε σε 10 ή 15 λεπτά. Αυτό συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 2 και 6 γρύλων.
 2. 2
  Δώστε στους ενήλικες φρύνους με πυρκαγιές ζωντανούς γρύλους κάθε 2 ή 3 ημέρες. Μόλις οι φρύνοι σας έχουν ωριμάσει, συνεχίστε να τους ταΐζετε το ίδιο ποσό. Ωστόσο, μειώστε τη σίτιση από καθημερινή σε μία φορά κάθε 2 ή 3 ημέρες.
  • Για τους περισσότερους ενήλικες φρύνους με φλόγες, αυτό κυμαίνεται μεταξύ 2 και 6 ζωντανών ειδών διατροφής σε κάθε σίτιση.

  Συμβουλή: Μερικοί φύλακες χρησιμοποιούν λαβίδα ή λαβίδα για να παραδώσουν φαγητό στις κοιλιές τους. Εάν ταΐζετε τους φρύνους σας με το χέρι, φορέστε γάντια και πλύνετε τα χέρια σας μετά.

 3. 3
  Προσθέστε ερπετά συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων μία φορά κάθε 2 έως 4 τροφές. Αγοράστε ερπετά βιταμίνες και συμπληρώματα ανόργανων συστατικών υψηλής ποιότητας από ένα τοπικό κατάστημα εξωτικών κατοικίδιων ζώων ή στο διαδίκτυο. Για να το χρησιμοποιήσετε, καλύψτε τους γρύλους ή άλλα ζωντανά τρόφιμα με το συμπλήρωμα πριν το ταΐσετε.
  • Στο πρώτο έτος του φρύνου σας, δώστε του συμπληρώματα με κάθε άλλη σίτιση.
  • Εάν δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα των συμπληρωμάτων, ρωτήστε τον εξωτικό κτηνίατρό σας για τις μάρκες που προτείνουν.
 4. 4
  Αφαιρέστε αμέσως τα μη φαγητά ή τα νεκρά τρόφιμα. Τόσο οι νεκροί όσο και οι ζωντανοί γρύλοι και άλλα είδη διατροφής μπορούν δυνητικά να βρώσουν το νερό και να προκαλέσουν ανισορροπία στον βιότοπο του φρύνου σας. Όταν είναι σαφές ότι οι κοιλιές σας τρώγονται, αφαιρέστε αμέσως τα υπολείμματα και απορρίψτε τα.
  • Φοράτε πάντα γάντια όταν φτάνετε μέσα στο περίβλημα του φρύνου και πλύνετε τα χέρια σας αμέσως μετά την απόρριψη των υπολειμμάτων.
Εντοπίστε έναν εξωτικό κτηνίατρο κατοικίδιων ζώων στην περιοχή σας που ειδικεύεται στα αμφίβια
Πριν φέρετε το φρύνο σας στο σπίτι, εντοπίστε έναν εξωτικό κτηνίατρο κατοικίδιων ζώων στην περιοχή σας που ειδικεύεται στα αμφίβια.

Μέρος 3 από 3: συντήρηση του περιβλήματος

 1. 1
  Καθαρίστε το υπόστρωμα καθημερινά για να απομακρύνετε τα απόβλητα και τους μύκητες. Κάθε μέρα, κοιτάξτε πάνω από το υπόστρωμα και αφαιρέστε οτιδήποτε φαίνεται βρώμικο ή αδυσώπητο. Εάν ο μύκητας αρχίζει να αναπτύσσεται, αφαιρέστε τον μύκητα και το υπόστρωμα αμέσως γύρω του και αντικαταστήστε το.
  • Περιστρέψτε απαλά το χώμα με ένα δάχτυλο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μολυσματικές ουσίες που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια. Να φοράτε πάντοτε γάντια, καθώς τα λάδια στα χέρια σας μπορούν να βλάψουν τις πυρκαγιές σας.
  • Εάν απαιτείται πιο εκτεταμένος καθαρισμός, ίσως θελήσετε να αφαιρέσετε πρώτα τις εστίες πυρκαγιάς από το περίβλημα. Τοποθετήστε τα σε ένα κουβά ή πλαστικό δοχείο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα καλά αεριζόμενο καπάκι, ώστε να μην πηδούν έξω.

  Συμβουλή: Αφαιρέστε τα απόβλητα, όπως τα κόπρανα, αμέσως μόλις τα δείτε. Αυτό μπορεί γρήγορα να λερώσει το περιβάλλον του φρύνου σας.

 2. 2
  Αλλάξτε το νερό όταν γίνεται θολό ή λερωμένο. Το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το νερό εξαρτάται από το μέγεθος της εγκατάστασής σας και τον αριθμό των πυρκαγιών που έχετε. Εάν το νερό στο περίβλημά σας αποτελείται από ένα μικρό πιάτο με νερό, αλλάξτε το κάθε μέρα. Οι μεγαλύτερες περιοχές νερού ενδέχεται να χρειάζεται να αλλάζονται μόνο εβδομαδιαίως.
  • Εάν έχετε φίλτρο ενυδρείου για το νερό σας, πιθανότατα θα πρέπει να το αλλάζετε μόνο μία φορά κάθε δεύτερη εβδομάδα. Ωστόσο, ακόμα και αν έχετε φίλτρο, θα πρέπει να παρακολουθείτε την ποιότητα του νερού καθημερινά και να απομακρύνετε τα απόβλητα και άλλους ρύπους.
 3. 3
  Πασπαλίστε νερό στο υπόστρωμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε νερό που έχει ρυθμιστεί και αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες ή πάρτε εμφιαλωμένο νερό πηγής. Βρέξτε το υπόστρωμα έτσι ώστε να είναι υγρό.
  • Ελέγξτε την υγρασία του υποστρώματος πριν προσθέσετε περισσότερο νερό. Μην το αφήνετε να είναι υγρό ή καταγεγραμμένο στο νερό.
  • Εάν χρησιμοποιείτε πέτρες ποταμού αντί για υπόστρωμα, απλώς ψεκάστε τις με νερό έτσι ώστε οι πέτρες να είναι υγρές. Δεν πρέπει να έχετε νερό συγκέντρωσης πάνω ή ανάμεσα σε πέτρες (εκτός εάν οι πέτρες βρίσκονται στην άκρη της περιοχής νερού).
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να καθαρίσετε το περίβλημα όταν είναι απαραίτητο. Εάν οι πλευρές του περιβλήματος χρειάζονται καθαρισμό, αφαιρέστε τα πάντα από το περίβλημα (συμπεριλαμβανομένων των φρύνων) και στη συνέχεια σκουπίστε το με ζεστό νερό μόνο. Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι, απολυμαντικά ή άλλα καθαριστικά, καθώς θα μπορούσαν να βλάψουν τους φρύνους σας.
  • Καθαρίστε τυχόν χαρακτηριστικά στο περίβλημα με ζεστό νερό επίσης.
  • Πετάξτε το παλιό υπόστρωμα και αντικαταστήστε το με νέο υπόστρωμα όταν επιστρέψετε τα πάντα στο καθαρό περίβλημα.

  Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία και η υγρασία είναι κατάλληλες πριν επιστρέψετε τις εστίες πυρκαγιάς στο περίβλημά τους.

Συμβουλές

 • Παρόλο που συνήθως μπορείτε να βρείτε φρύνους με φλόγες σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων, επικοινωνήστε με την τοπική ερπετολογική σας κοινωνία και μάθετε αν υπάρχουν τοπικοί κτηνοτρόφοι. Οι φρύνοι με πυρκαγιές στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων είναι συνήθως άγριοι. Οι φρύνοι αιχμαλωσίας από τοπικούς κτηνοτρόφους θα είναι σε καλύτερη υγεία.
 • Πριν φέρετε το φρύνο σας στο σπίτι, εντοπίστε έναν εξωτικό κτηνίατρο κατοικίδιων ζώων στην περιοχή σας που ειδικεύεται στα αμφίβια. Βεβαιωθείτε ότι έχουν εμπειρία με πυρκαγιές.
 • Ενώ μπορείτε να κρατήσετε έναν μόνο φρύνο, είναι πιο ευτυχισμένοι σε ομάδες. Επιλέξτε μια ομάδα 2 ή 3 θηλυκών εκτός εάν σκοπεύετε να τα αναπαραγάγετε.
Εφόσον οι φρύνοι με πυρκαγιά ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα
Εφόσον οι φρύνοι με πυρκαγιά ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα, ψεκάστε τη δεξαμενή και διατηρήστε το υπόστρωμα υγρό για να διατηρήσετε την υγρασία 50-70 τοις εκατό.

Προειδοποιήσεις

 • Μην αναμιγνύετε φρύνους με άλλα πλάσματα. Οι εκκρίσεις του δέρματος είναι τοξικές και μπορεί να σκοτώσουν άλλους συντρόφους του περιβλήματος. Οι πυρκαγιές φρύνοι είναι επίσης επιθετικοί και μπορεί να επιτεθούν σε άλλα ζώα.
 • Οι εκκρίσεις του δέρματος των πυρκαγιών φρύνων δεν είναι τοξικές για τον άνθρωπο, εκτός εάν καταπιούνται. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να χειρίζεστε τον φρύνο σας με φλόγες χωρίς να φοράτε γάντια, καθώς τα υπολείμματα σαπουνιού και τα λάδια στο δέρμα σας μπορούν να το βλάψουν. Πάντα να πλένετε τα χέρια σας μετά την εργασία με τον φρύνο σας ή το περίβλημά του.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Ενυδρείο 10 έως 15 γαλόνια (38 έως 57 L) ή παρόμοιο μέγεθος δοχείου
 • Μπλούζα, βρύα ή άλλο υπόστρωμα
 • Κλιματιστικό ή πρόσθετο
 • Φυτά, πετρώματα ή άλλα χαρακτηριστικά
 • Θερμόμετρο και θερμοστάτης
 • Υγρόμετρο και υδροστάτης
 • Υπεριώδες φως
 • Ζωντανές τροφοδοσίες
 • Ερπετά συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων συστατικών

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Λειτουργεί ένα δοχείο 12 λίτρων;
  Όχι. Για έναν φρύνο θα χρειαστείτε μια δεξαμενή 10 λίτρων (37,9 L). Για δύο φρύνους πάρτε μια δεξαμενή δεκαπέντε λίτρων. Και για τρία, πάρτε είκοσι γαλόνια. Δεν πρέπει να τοποθετείτε περισσότερους από τρεις φρύνους στο ίδιο κλουβί.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια λάμπα γραφείου για να τη διατηρώ αρκετά ζεστή μόνο για την ημέρα;
  Οχι; μια λάμπα γραφείου παράγει φως, αλλά μόνο μια μικρή ποσότητα θερμότητας.
 • Πώς μπορώ να απορρίψω τον φρύνο με νεκρή φωτιά;
  Μην το ξεπλύνετε, καθώς αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές για το περιβάλλον. Το να το πετάς απλώς θα το κάνεις, ή θα το θάβεις αν θέλεις να του δώσεις μια πιο περίπλοκη κηδεία.
 • Είναι ένα ενυδρείο 5 γαλονιών κατάλληλο για έναν φρύνο;
  Ναι, αλλά συμβουλευτείτε το προσωπικό σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα είδη αντικειμένων και τη διακόσμηση που πρέπει να βάλετε μέσα.

Σχόλια (1)

 • cruickshankjase
  Μερικές εξαιρετικές συμβουλές εδώ για αρχάριους σαν εμένα.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail