Πώς να αγοράσετε μια νέα κοιλιά φωτιάς;

Για να αγοράσετε μια κοιλιά πυρκαγιάς, αναζητήστε ενδείξεις ότι το καινούργιο είναι υγιές, συμπεριλαμβανομένης μιας πορτοκαλιάς κοιλιάς και χωρίς περικοπές ή μυκητιασική ανάπτυξη στο δέρμα. Επειδή τα νεφελώδη μάτια είναι ένα σημάδι ενός άρρωστου αρχάριου, ελέγξτε αν τα μάτια του είναι καθαρά καφέ ή μαύρο χρώμα. Εάν επιλέγετε ένα καινούργιο από μια ομάδα, επιλέξτε ένα που είναι μεγαλύτερο, καθώς τα μικρότερα, τα κακή τροφοδοσία μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο ασθένειας και πρόωρου θανάτου. Πριν πραγματοποιήσετε μια αγορά, αναζητήστε φυσικά σημάδια κακής υγείας, όπως φουσκωμένη κοιλιά, δυσκολία στην αναπνοή ή λήθαργο. Μόλις λάβετε την απόφασή σας, αγοράστε μια δεξαμενή για το καινούργιο, το οποίο θα πρέπει να περιέχει κυρίως νερό με ξηρή περιοχή από βρύα ή σάπια φύλλα. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου παροχής του κατάλληλου φωτισμού για το νέο σας, διαβάστε!

Για να αγοράσετε μια πυρκαγιά νεώτερη κοιλιά
Για να αγοράσετε μια πυρκαγιά νεώτερη κοιλιά, αναζητήστε σημάδια ότι το νεότερο είναι υγιές, συμπεριλαμβανομένης μιας πορτοκαλί κοιλιάς, και δεν υπάρχουν περικοπές ή μυκητιασική ανάπτυξη στο δέρμα.

Τα νεογέννητα με πυρκαγιά είναι κοινά και εύκολα στη φροντίδα αμφιβίων που βρίσκονται συχνά σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων και διατίθενται από διάφορους κτηνοτρόφους. Η επιλογή ενός καλού newt είναι σημαντική, ωστόσο, για να διασφαλιστεί ότι θα έχετε ένα υγιές και μακράς διαρκείας κατοικίδιο ζώο. Είτε επιλέγετε το ελαφρώς μεγαλύτερο ιαπωνικό πυρκαγιά, είτε το μικρότερο, πιο ομαλό κινεζικό πυρκαγιά, το να βρείτε το σωστό κατοικίδιο από το σωστό κατάστημα θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το νέο σας κατοικίδιο.

Μέρος 1 από 3: εύρεση ενός καταστήματος κατοικίδιων ζώων

 1. 1
  Επισκεφθείτε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Ενώ υπάρχουν ειδικά καταστήματα για αμφίβια σε ορισμένες περιοχές, πολλά τυπικά καταστήματα κατοικίδιων ζώων φέρουν νεώτερα πυρκαγιά. Καλέστε τα τοπικά καταστήματα κατοικίδιων ζώων για να δείτε εάν προσφέρουν νέα.
  • Συγκρίνετε τις τιμές σε πολλά καταστήματα. Θα πληρώσετε υψηλότερη τιμή για τα νέα από μια πιο αξιόπιστη πηγή, αλλά ανεξάρτητα από το ότι πιθανώς δεν χρειάζεται να ξοδέψετε περισσότερα από 22€ για το νέο σας.
  • Ρωτήστε το κατάστημα κατοικίδιων ζώων, "Πώς παίρνετε τα νέα σας;" Θέλετε το κατάστημα να γνωρίζει από πού προέρχεται το νέο σας, ώστε να μπορείτε να εξετάσετε το υπόβαθρο και τη φήμη του προμηθευτή. Οι Newts ζουν 6-10 χρόνια. Εάν διαπιστώσετε μέσω κριτικών ότι το κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας πουλά νεώτερα που έχουν φήμη για μικρότερες ζωές, κοιτάξτε αλλού.
 2. 2
  Ελέγξτε τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Ορισμένες τοποθεσίες πωλούν νεώτερα πυρκαγιά μέσω διαδικτυακών καταστημάτων. Αναζητήστε ένα κατάστημα με ανθρωπιστικές πολιτικές αποστολής και εγγυημένη άφιξη.
  • Ελέγξτε την πολιτική αποστολής του διαδικτυακού παρόχου. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούν ένα κουτί με επένδυση που είναι ειδικά κατασκευασμένο για την αποστολή ερπετών, καθώς και πακέτα θέρμανσης ή ψύξης για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του νεότερου.
  • Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι ο πάροχός σας θα αποστείλει τη νέα νύχτα ή την επόμενη μέρα. Η βραδύτερη αποστολή μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό άγχος στα νεώτερα, επηρεάζοντας την υγεία τους. Ο Νιούτς που αφήνεται πολύ καιρό χωρίς φροντίδα μπορεί επίσης να πεθάνει.
  • Εάν η πολιτική αποστολής δεν καθορίζεται στον ιστότοπο, καλέστε ή στείλτε email στον πάροχο για να ρωτήσετε, "Πώς στέλνετε τα νέα σας;" Μην αγοράζετε από έναν πάροχο που δεν χρησιμοποιεί κατάλληλο εξοπλισμό αποστολής ή που δεν θα αποσταλεί όλη τη νύχτα.
 3. 3
  Κοιτάξτε σε τοπικές διαφημίσεις για κατοικίδια. Εξετάστε το ενδεχόμενο να βρείτε έναν πωλητή μέσω διαφημιστικών περιοδικών αμφιβίων ή τοπικών εφημερίδων. Ενδέχεται επίσης να μπορείτε να συνδεθείτε με τοπικούς πωλητές μέσω ιστότοπων δημοσίευσης κοινότητας, όπως το Craigslist.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε την τοπική διαφήμιση ως μέσο διάσωσης νέων που δεν είναι πλέον επιθυμητές από τους τρέχοντες κατόχους τους.
  • Επικοινωνήστε με τους τρέχοντες ιδιοκτήτες για να δείτε εάν είναι πρόθυμοι να συμπεριλάβουν το νεότερο περιβάλλον και τον εξοπλισμό φροντίδας με επιπλέον χρέωση. Αυτός είναι συχνά ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε έναν πλήρη βιότοπο σε καλή τιμή.
Δύο νεόνια φωτιάς στην ίδια δεξαμενή 10 λίτρων;
Μπορώ να στεγάσω δύο φρύνους κοιλιάς πυρκαγιάς και δύο νεόνια φωτιάς στην ίδια δεξαμενή 10 λίτρων;

Μέρος 2 από 3: επιλογή του νέου σας

 1. 1
  Ψάξτε για υγιές δέρμα. Εάν αγοράζετε ένα νέο στο Διαδίκτυο, ζητήστε φωτογραφίες και γραπτή επαλήθευση της κατάστασης του νέου. Διαφορετικά, ελέγξτε το νέο για:
  • Ένα λαμπερό πορτοκαλί υπογάστριο
  • Δεν υπάρχουν ορατές περικοπές ή εκδορές στο δέρμα
  • Δεν αναπτύσσονται μύκητες ή μεμβράνες στο δέρμα του νέου
  • Χωρίς φούσκωμα ή φούσκωμα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος
 2. 2
  Ελέγξτε για υγιή μάτια. Συννεφιά μάτια μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός άρρωστου νεοφερμένου. Ένας υγιής νέος μπορεί να έχει καθαρά μάτια με μαύρο-καφέ χρώμα.
  • Η θόλωση και ο αποχρωματισμός στα μάτια είναι σημάδια ενός άρρωστου νεοφερμένου. Μην αγοράζετε ένα καινούργιο με θολά μάτια και μην επιστρέφετε όσα έχουν αποσταλεί με σημάδια ασθένειας.
 3. 3
  Βρείτε ένα μεγαλύτερο νέο. Θέλετε ένα νέο που τρέφεται καλά από την αρχή. Αποφύγετε μικρά, ληθαργικά νέα, καθώς ενδέχεται να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ασθένειας και πρόωρου θανάτου.
  • Η μέση κινεζική πυρκαγιά που είναι νεώτερος έχει μήκος 2-10 εκατοστά από έναν ενήλικα και θα πρέπει να φαίνεται παχιά με την κοιλιά να αγγίζει σχεδόν το πάτωμα.
  • Ο μέσος ιαπωνικός πυρκαγιάς μπορεί να φτάσει τα 4-15 εκατοστά ως ενήλικας, αν και οι νέοι μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο 5 εκατοστά. Τα νέα ιαπωνικά είναι πιο λεπτά αλλά πρέπει να είναι τόσο παχιά από τα πίσω πόδια τους όσο βρίσκονται κοντά στο κεφάλι τους.
 4. 4
  Ψάξτε για συμπτώματα ασθένειας. Ενδέχεται να παρατηρήσετε σημάδια ασθένειας στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή κατά τις πρώτες ημέρες από την απόκτηση ενός νέου. Μιλήστε στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων σχετικά με την πολιτική επιστροφής τους για να δείτε εάν καλύπτει ζώα που εμφανίζουν σημάδια ασθένειας αμέσως μετά την αγορά.
  • Η ταχεία απώλεια βάρους, η αναστατωμένη αναπνοή, ο λήθαργος, η διάρροια, η φούσκωμα στην κοιλιά και η κακή ισορροπία είναι όλα σημάδια ασθένειας στα νέα.
Προσπάθησα να αγοράσω μια καινούργια κοιλιά φωτιάς εδώ
Προσπάθησα να αγοράσω μια καινούργια κοιλιά φωτιάς εδώ και αρκετό καιρό και μου είπαν ότι υπήρχε απαγόρευση.

Μέρος 3 από 3: ρύθμιση του νέου σας

 1. 1
  Βρείτε μια δεξαμενή. Ο καινούργιος σας θα χρειαστεί ένα βιότοπο μόλις φτάσει. Χρησιμοποιήστε μια γυάλινη ή ακρυλική δεξαμενή ως terrarium. Δέκα γαλόνια είναι το ελάχιστο μέγεθος που χρειάζεστε για ένα νέο. Για περισσότερα νέα, θα χρειαστείτε περισσότερο χώρο.
  • 1-2 newts: 10 γαλόνι (37,9 L)
  • 3-5 newts: 20 γαλόνια (75,7 L)
 2. 2
  Πάρτε ένα καλό υπόστρωμα. Οι Newts προτιμούν έναν κυρίως υδάτινο βιότοπο, με μικρή έκταση. Δοκιμάστε ομαλή πλάκα ή χαλίκι για την περιοχή του νερού, και μια περιοχή γης με έδαφος βρύα ή στρώματα.
  • Φυτέψτε την έκταση με διακοσμητικά φυτά που έχουν μεγάλα, πλατιά φύλλα, καθώς και στοιβαγμένους βράχους για χαλάρωση.
  • Οι νεοσσοί με πυρκαγιά συχνά εκτιμούν επίσης την υποβρύχια βλάστηση.
 3. 3
  Ρυθμίστε τον έλεγχο του κλίματος. Οι Newts χρειάζονται σταθερό κλίμα 58-20°C ή 14-20°C. Το να αφήσετε ένα νέο να ζεσταθεί ή να είναι πολύ κρύο θα μπορούσε να βλάψει την υγεία του.
  • Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες θερμότητας σε κρύα κλίματα για να διατηρήσετε τα νερά σας ζεστά.
  • Εάν ο καινούργιος βιότοπός σας γίνεται πολύ ζεστός, ο κλιματισμός είναι συχνά η καλύτερη επιλογή. Εάν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, ορισμένοι νέοι ιδιοκτήτες έχουν κρυώσει με επιτυχία τα κατοικίδια ζώα τους χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες πάνω από τη δεξαμενή ή παγοκύστες στους εξωτερικούς τοίχους του οικοτόπου.
 4. 4
  Παρέχετε καλό φωτισμό. Οι Newts χρειάζονται 10-12 ώρες φωτισμού UVA πλήρους φάσματος την ημέρα. Αγοράστε λαμπτήρες και κατάλληλους λαμπτήρες που ταιριάζουν στην άκρη του terrarium σας.
  • Ενδέχεται να μπορείτε να παρέχετε κατάλληλο φωτισμό και θέρμανση με τον ίδιο λαμπτήρα. Ελέγξτε τη συσκευασία για να δείτε εάν οι λαμπτήρες θερμότητας προσφέρουν επίσης υπεριώδη ακτινοβολία.
  Πιστεύω ότι το newt κοιλιά της πυρκαγιάς απαγορεύεται στο Κεντάκι επειδή είχαν προβλήματα
  Πιστεύω ότι το newt κοιλιά της πυρκαγιάς απαγορεύεται στο Κεντάκι επειδή είχαν προβλήματα με τα χωροκατακτητικά είδη στο παρελθόν.
 5. 5
  Τροφοδοτήστε το νέο σας. Αγοράστε φαγητό ταυτόχρονα με την αγορά του νέου σας. Ζωντανές και συσκευασμένες τροφές παρέχουν και οι δύο καλή διατροφή για το νεογέννητο σας, εάν χρησιμοποιείται σωστά.
  • Οι παγωμένες προνύμφες κουνουπιών, τα κονσερβοποιημένα σαλιγκάρια και οι λυοφιλιωμένες γαρίδες είναι όλα τα συνηθισμένα συστατικά σε μια εγχώρια νέα διατροφή.
  • Η προσθήκη ζωντανών φαγητών, όπως blackworms, bloodworms, earthworms και crickets, βοηθά στη διατήρηση της ισορροπημένης διατροφής του νεογέννητου σας, ενώ το κυνήγι τους διατηρεί το νεότερο σας ενεργό.

Συμβουλές

 • Σκεφτείτε να αγοράσετε δύο ή τρία για να ξεκινήσετε. Εξοικειωθείτε με το κόστος και την ευθύνη του να έχετε νέα πριν να πάρετε πάρα πολλά.

Προειδοποιήσεις

 • Μην χειρίζεστε ένα νέο για πολύ καιρό. Μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα σας και τα έλαια στο δέρμα σας μπορεί να βλάψουν το νεογέννητό σας. Να φοράτε πάντοτε γάντια από λατέξ κατά το χειρισμό.
 • Οι νεότεροι από τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων σε στιλ μεγάλου κουτιού ενδέχεται να είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες και πρόωρο θάνατο από ό, τι από καταστήματα ειδικών ειδών ή κτηνοτρόφους.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πόσο κοστίζουν τα νερά της κοιλιάς;
  Εξαρτάται από το πού τα αγοράζετε, την ηλικία του νέου, κ.λπ., αλλά θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε τουλάχιστον 7,50€-20€.
 • Μπορώ να στεγάσω δύο φρύνους κοιλιάς πυρκαγιάς και δύο νεόνια φωτιάς στην ίδια δεξαμενή 10 λίτρων;
  Μπορεί να είναι εντάξει αν βεβαιωθείτε ότι τρέφονται σε διαφορετικούς χρόνους. Ελέγξτε ξανά το Google.
 • Προσπάθησα να αγοράσω μια καινούργια κοιλιά φωτιάς εδώ και αρκετό καιρό και μου είπαν ότι υπήρχε απαγόρευση. Μπορείς να με βοηθήσεις? Είμαι στο Κεντάκι.
  Πιστεύω ότι το newt κοιλιά της πυρκαγιάς απαγορεύεται στο Κεντάκι επειδή είχαν προβλήματα με τα χωροκατακτητικά είδη στο παρελθόν. Θέλουν να προστατεύσουν την τοπική άγρια φύση και έτσι δεν επιτρέπουν όλα τα εξωτικά κατοικίδια ζώα.
 • Πού μπορώ να αγοράσω νεώτερα φωτιά στην κοιλιά;
  Δοκιμάστε Zookeeper, PetCo, PetSmart ή Rivers and Reefs. Όπου και να το αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι το νέο είναι υγιές.
 • Θα μπορούσα να αγοράσω μια πυρκαγιά καινούργια;
  Θα ήταν καλύτερα αν το πήρατε αυτοπροσώπως, ώστε να μπορείτε να δείτε αν είναι υγιές.
 • Οι νεότεροι της κοιλιάς τρώνε νιφάδες;
  Όλα εξαρτώνται από το νέο. Μερικά όπως νιφάδες και άλλα όχι, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να δώσετε τις νεότερες νιφάδες σας για να δείτε πώς ανταποκρίνεται.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail