Πώς να διατηρήσετε έναν άγριο φρύνο ως κατοικίδιο;

Για να διατηρήσετε έναν άγριο φρύνο ως κατοικίδιο ζώο, αγοράστε ένα ενυδρείο 15 λίτρων με πλέγμα ή κάλυμμα οθόνης και ευθυγραμμίστε τον πυθμένα με μη γονιμοποιημένο χώμα ή βρύα. Τοποθετήστε τη δεξαμενή από το άμεσο ηλιακό φως και τοποθετήστε ένα ρηχό πιάτο μη χλωριωμένου νερού στη δεξαμενή για να μουλιάσει ο βάτραχος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα κομμάτι ξύλου, μερικούς μεγάλους βράχους και μερικά φυτά για να παρέχουν καταφύγιο και κρυψώνες. Τροφοδοτήστε τον φρύνο 1-2 ζωντανά έντομα, όπως γρύλοι ή σκουλήκια, κάθε μέρα και προσθέστε μια σκόνη συμπληρώματος ασβεστίου στο φαγητό μερικές φορές την εβδομάδα. Για συμβουλές σχετικά με το χειρισμό του φρύνου σας, διαβάστε!

Το να διατηρείτε έναν άγριο φρύνο ως κατοικίδιο μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς
Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τη σίτιση των ζωντανών εντόμων του φρύνου σας, το να διατηρείτε έναν άγριο φρύνο ως κατοικίδιο μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς.

Εάν δείτε πολλούς φρύνους στην αυλή σας ή γύρω από το σπίτι σας, ίσως σκεφτείτε να προσπαθήσετε να πιάσετε έναν και να το κρατήσετε ως κατοικίδιο. Αν και οι άγριοι φρύνοι δεν κάνουν υπέροχα μακροχρόνια κατοικίδια ζώα, είναι σχετικά φθηνά για φροντίδα και μπορεί να είναι διασκεδαστικό να φροντίζετε για λίγο. Γνωρίζοντας πώς να πιάσετε, να στεγάσετε και να τροφοδοτήσετε τον βάτραχο σας, μπορείτε να βρείτε ένα κατοικίδιο ζώο που θα λατρεύει να φροντίζεται.

Μέθοδος 1 από 3: στέγαση του φρύνου

 1. 1
  Κρατήστε τον φρύνο σας σε δεξαμενή ενυδρείου 15 US gal (57 L). Ένας βάτραχος χρειάζεται αρκετό χώρο για να μετακινηθεί όταν διατηρείται ως κατοικίδιο. Αγοράστε μια δεξαμενή 15 US gal (57 L) από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή στο διαδίκτυο για να κρατήσετε το βάτραχο σας. Η δεξαμενή πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 61 εκατοστά (61 εκατοστά), ύψος 30 εκατοστά (30 εκατοστά) και 30 εκατοστά (30 εκατοστά) ευρεία για να κρατήσει τον φρύνο σας ευτυχισμένο.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια δεξαμενή με πλέγμα ή κάλυμμα οθόνης που στερεώνεται σφιχτά για να αποτρέψετε τη διαφυγή του φρύνου σας. Το καπάκι θα εμποδίσει το φρύνο σας να πηδήξει έξω από τη δεξαμενή και θα πρέπει να είναι πλέγμα ή κόσκινο για να παρέχει τον κατάλληλο εξαερισμό
  • Οι φρύνοι είναι άνετοι σε θερμοκρασία δωματίου και στο φως της ημέρας, οπότε δεν χρειάζεται να αγοράσετε θερμαντήρες ή λάμπες για τον φρύνο σας.
  • Κρατήστε τη δεξαμενή μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, επειδή ο υπερβολικός ήλιος μπορεί να βλάψει τον φρύνο σας.
  • Εάν θέλετε να πιάσετε περισσότερους από 1 φρύνος για να το διατηρήσετε ως κατοικίδιο, θα χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ. Για κάθε επιπλέον φρύνο που θέλετε να διατηρήσετε στη δεξαμενή, θα χρειαστείτε μια δεξαμενή που είναι 5 US gal (19 L) μεγαλύτερη. Ωστόσο, η διατήρηση περισσότερων από 4 ή 5 φρύνων μπορεί να απαιτήσει μια πολύ μεγάλη δεξαμενή ή να οδηγήσει σε αναπάντεχη αναπαραγωγή ορισμένων από τους φρύνους σας.
 2. 2
  Προσθέστε ένα υλικό υποστρώματος όπως το eco earth ή βρύα στη δεξαμενή. Ένα υπόστρωμα είναι οποιοδήποτε υλικό που μοιάζει με βρωμιά που μπορείτε να τοποθετήσετε στο κάτω μέρος της δεξαμενής του φρύνου σας που θα απορροφήσει τα απόβλητά του και θα του δώσει κάτι για να εισχωρήσει. Αγοράστε λίγο οικολογικό χώμα, βρύα ή τεμαχισμένα φύλλα και ρίξτε 3 έως 10 εκατοστά (7,6 έως 10,2 cm) στη βάση της δεξαμενής σας.
  • Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ειδικό υλικό υποστρώματος σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, το οποίο θα διασφαλίσει ότι ο φρύνος σας είναι εξαιρετικά άνετος.
  • Μην χρησιμοποιείτε τίποτα πολύ σκληρό, όπως χαλίκι ή άμμο, ως υπόστρωμα. Θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για τον φρύνο σας εάν το καταπιεί.
  • Για να διευκολύνετε τον βάτραχο σας να σκάψει μέσα στο υπόστρωμα, βρέξτε το με ένα μπουκάλι ψεκασμού μη χλωριωμένου νερού κάθε λίγες μέρες.
 3. 3
  Δώστε στον φρύνο σας ένα πιάτο από μη χλωριωμένο νερό για να καθίσετε. Ενώ οι φρύνοι δεν πίνουν τόσο νερό όσο πολλά άλλα κοινά κατοικίδια ζώα, πρέπει να περάσουν πολύ την ημέρα μούσκεμα στο νερό για να παραμείνουν ενυδατωμένοι. Κρατήστε ένα μεγάλο πιάτο ή μια πισίνα μη χλωριωμένου νερού στη δεξαμενή στην οποία μπορεί να καθίσει ο βάτραχος σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ψηλότερο από το ύψος του φρύνου σας, αλλιώς μπορεί να πνιγεί.
  • Χρησιμοποιήστε δισκία αποχλωρίωσης για να αφαιρέσετε το χλώριο από νερό βρύσης ή γεμίστε το πιάτο με εμφιαλωμένο νερό. Μην χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό, καθώς θα λείπουν πολλά θρεπτικά συστατικά που πρέπει να επιβιώσουν οι φρύνοι.
  • Ακόμη και οι μικρές ποσότητες χλωρίου που βρίσκονται στα περισσότερα νερά της βρύσης θα είναι επιβλαβείς για τον φρύνο σας, οπότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε νερό που φιλτράρεται, εμφιαλώνεται ή έχει υποστεί επεξεργασία για χλώριο.
  • Εάν παρατηρήσετε ότι το νερό γίνεται θολό, θα πρέπει να το αλλάξετε. Αυτό μπορεί να είναι τόσο συχνά μια φορά την ημέρα για να κρατήσετε τον φρύνο σας ευτυχισμένο.
  • Το νερό πρέπει να είναι αρκετά ρηχό για να καθίσει ο βάτραχος σας, αλλά όχι τόσο ρηχά που δεν μπορεί να μουλιάσει σωστά. Δοκιμάστε και διατηρήστε το βάθος του νερού σας περίπου στο μισό του ύψους του φρύνου σας.
 4. 4
  Προσθέστε μερικές κρυψώνες στη δεξαμενή σας. Οι φρύνοι λατρεύουν να έχουν μέρη για να κρυφτούν και πράγματα να σκαρφαλώσουν, οπότε η προσθήκη ορισμένων διακοσμήσεων στη δεξαμενή του φρύνος θα το κάνει πολύ πιο ευτυχισμένο. Προσθέστε ένα κομμάτι ξύλου, μερικούς μεγάλους βράχους και μερικά φυτά για να κάνετε το νέο σπίτι του φρύνου να αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν βάζετε τίποτα στη δεξαμενή που θα μπορούσε να πέσει και να βλάψει τον φρύνο. Δοκιμάστε και χρησιμοποιήστε αντικείμενα χαμηλού και πλάτους και όχι κάτι πολύ ψηλό.
  • Συγκεντρώστε μερικά φυτά, βράχια ή κλαδιά από την περιοχή όπου πιάσατε τον φρύνο σας για να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Οτιδήποτε φυσικό συγκεντρωθεί από την αυλή σας πρέπει να είναι ασφαλές, ενώ η εισαγωγή ξένων ή παράξενων αντικειμένων μπορεί να ενοχλήσει τον φρύνο σας.
 5. 5
  Αποφύγετε να χειρίζεστε το βάτραχο όσο το δυνατόν περισσότερο. Ενώ ο φρύνος σας πρέπει να είναι ευτυχισμένος που ζει στη δεξαμενή του, μάλλον δεν θα συνηθίσει να μαζεύεται και να παίζεται. Παρακολουθήστε τον φρύνο σας καθώς κυλάει και σας κρατάει παρέα, αλλά προσπαθήστε να τον αγγίξετε όσο το δυνατόν λιγότερο.
  • Εκτός από το να κάνει τον βάτραχο άβολο ή νευρικό, τα λάδια στο δέρμα σας μπορεί να είναι επιβλαβή για τον βάτραχο με υπερβολική επαφή.
 6. 6
  Καθαρίζετε τη δεξαμενή κάθε μήνα με καθαρό νερό. Βγάλτε τον φρύνο σας από τη δεξαμενή και κρατήστε το κάπου ασφαλές. Αφαιρέστε το υπόστρωμα και οτιδήποτε άλλο στο δοχείο. Χρησιμοποιήστε ένα πανί βρεγμένο με καθαρό νερό για να καθαρίσετε το εσωτερικό της δεξαμενής και να καθαρίσετε το γυαλί, ξεπλένοντας το πανί όποτε λερωθεί. Στεγνώστε τους τοίχους της δεξαμενής με ένα νέο πανί και προσθέστε νέο υπόστρωμα και κρυψώνες. Στη συνέχεια, βάλτε τον φρύνο σας πίσω στη δεξαμενή.
  • Κρατήστε τον φρύνο σας σε μικρότερη δεξαμενή ή φέροντα critter ενώ καθαρίζετε την κύρια δεξαμενή. Βεβαιωθείτε ότι έχει άφθονο νερό στη δεξαμενή συγκράτησης έτσι ώστε να παραμένει άνετο.
Θα πρέπει να παρέχετε τουλάχιστον δέκα γαλόνι δεξαμενή για έναν άγριο φρύνο
Θα πρέπει να παρέχετε τουλάχιστον δέκα γαλόνι δεξαμενή για έναν άγριο φρύνο.

Μέθοδος 2 από 3: σίτιση του φρύνου σας

 1. 1
  Αγοράστε ζωντανά έντομα για να ταΐσετε τον φρύνο σας. Οι άγριοι φρύνοι έχουν συνηθίσει να κυνηγούν για να πιάσουν το φαγητό τους, οπότε δεν θα ενδιαφέρονται για φαγητά που δεν κινούνται. Αγοράστε μερικά ζωντανά σκουλήκια και γρύλους από το τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας και κατεβάστε τα προσεκτικά στη δεξαμενή του φρύνου σας για να το ταΐσετε. Μπορείτε επίσης να ταΐσετε τα έντομα φρύνων που βρίσκετε στη φύση.
  • Τροφοδοτήστε μόνο τα έντομα των φρύνων σας που θα μπορούν να χωράνε εύκολα στο στόμα. Διαφορετικά, μπορεί να πνιγεί ενώ προσπαθείτε να φάτε.
  • Οι φρύνοι είναι σαρκοφάγοι και λαμβάνουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τους από την κατανάλωση εντόμων. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τη σίτιση των ζωντανών εντόμων του φρύνου σας, το να διατηρείτε έναν άγριο φρύνο ως κατοικίδιο μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς.
 2. 2
  Τροφοδοτείτε τον φρύνο σας 1 ή 2 έντομα κάθε μέρα. Ο φρύνος σας δεν θα χρειαστεί να φάει πολλά για να παραμείνει υγιής και ευτυχισμένος, αλλά πρέπει να τρέφεται τακτικά για να παραμείνει ζωντανός. Δώστε το φρύνο σας 1 ή 2 έντομα κάθε μέρα, ταΐζοντάς το περισσότερο ή συχνότερα εάν παρατηρήσετε ότι χάνει βάρος.
  • Εάν ταΐζετε τα φρύδια σας σε μικρότερα έντομα, όπως μυρμήγκια ή πασχαλίτσες, θα πρέπει να το ταΐζετε δύο φορές περισσότερο ή δύο φορές συχνότερα για να το διατηρείτε υγιές.
 3. 3
  Προσθέστε μια σκόνη συμπληρώματος ασβεστίου στο φαγητό μερικές φορές κάθε εβδομάδα. Για να διατηρήσετε υγιή τον φρύνο σας, ενισχύστε τη διατροφή του με σκόνη συμπληρώματος ασβεστίου ή βιταμινών μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Πασπαλίστε μια μικρή ποσότητα συμπληρώματος σε σκόνη που έχει σχεδιαστεί για φρύνους πάνω από το φαγητό του φρύνου πριν το ταΐσετε.
  • Συμπληρωματικές πούδρες κατασκευασμένες ειδικά για να διατηρούν υγιείς τους φρύνους μπορείτε να βρείτε στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας ή κοιτάζοντας στο διαδίκτυο.
  • Στην άγρια φύση, το φυσικό ηλιακό φως θα βοηθήσει τους φρύνους να επεξεργαστούν το ασβέστιο πιο αποτελεσματικά. Όταν φυλάσσονται σε δεξαμενή ή σε εσωτερικούς χώρους, χρειάζονται ένα συμπλήρωμα για να αντισταθμίσουν την απουσία ηλιακού φωτός και να τα διατηρήσουν υγιή.
Εάν θέλετε να πιάσετε περισσότερους από 1 φρύνος για να το κρατήσετε ως κατοικίδιο
Εάν θέλετε να πιάσετε περισσότερους από 1 φρύνος για να το κρατήσετε ως κατοικίδιο, θα χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο δεξαμενή.

Μέθοδος 3 από 3: πιάνοντας έναν φρύνο

 1. 1
  Αναζητήστε φρύνους σε σκοτεινά, υγρά μέρη. Οι φρύνοι χρειάζονται πολύ νερό και πολύ λίγο φως του ήλιου για να ζήσουν ευτυχισμένα, έτσι τείνουν να περνούν χρόνο σε σκιερά μέρη με πολύ νερό. Κοιτάξτε γύρω από την αυλή σας σε σκοτεινά, υγρά μέρη για να δείτε αν μπορείτε να βρείτε έναν φρύνο για να πιάσετε. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να βγείτε από το κυνήγι φρύνος το σούρουπο, ειδικά σε μια μέρα που βρέθηκε πρόσφατα.
  • Κοιτάξτε μέσα, γύρω και κάτω από θάμνους ή κορμούς όταν προσπαθείτε να βρείτε το νέο σας κατοικίδιο. Οι φρύνοι μπορεί να καούν από υπερβολικό άμεσο ηλιακό φως, οπότε ίσως χρειαστεί να κοιτάξετε σε μερικά κρυμμένα μέρη για να βρείτε ένα.
  • Την άνοιξη, οι αρσενικοί φρύνοι θα καθίσουν σε λίμνες νερού και θα κλαίνε δυνατά για να βρουν έναν σύντροφο. Ακούστε για δυνατά κροκά, ή κοιτάξτε σε λίμνες και λακκούβες για να προσπαθήσετε να βρείτε έναν φρύνο.
  • Εάν δεν υπάρχει πουθενά που πιστεύετε ότι οι φρύνοι θα μπορούσαν να κρυφτούν, δοκιμάστε να δημιουργήσετε μια μικρή περιοχή που θα είναι πιο άνετη για μία. Κάντε μια μικρή λακκούβα, προσθέστε μερικές κρυψώνες και προσθέστε μερικές διακοσμήσεις για να φτιάξετε μια περιοχή που θα προσελκύσει φρύνους.
 2. 2
  Μετακινήστε αργά για να πιάσετε έναν φρύνο με τα χέρια σας. Είστε πολύ μεγαλύτερος από έναν φρύνο, οπότε θα πρέπει να μετακινηθείτε αργά, ήσυχα και προσεκτικά για να πιάσετε έναν φρύνο στα χέρια σας χωρίς να τον φοβάτε. Γονατίστε αργά μπροστά από τον φρύνο και χτυπήστε τα χέρια σας γύρω από τον φρύνο. Σηκώστε το από το έδαφος, κρατώντας το προσεκτικά για να μην σταματήσει ξαφνικά.
  • Εάν αισθάνεστε κάτι υγρό στα χέρια σας, μην πανικοβληθείτε. Ο βάτραχος απελευθερώνει νερό από την ουροδόχο κύστη του, δεν κατουρεί πάνω σας.
  • Εάν ο βάτραχος πηδήξει από τα χέρια σας, μπορεί να τραυματιστεί χτυπώντας το έδαφος πολύ σκληρά.
  • Προσπαθήστε και αποφύγετε να χειρίζεστε πάρα πολύ τον φρύνο, καθώς τα λάδια στο δέρμα σας μπορούν να το βλάψουν. Μετακινήστε τον φρύνο σας σε ένα δοχείο συγκράτησης όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
 3. 3
  Δράστε γρήγορα για να πιάσετε έναν φρύνο με δίχτυ. Ενώ θα πρέπει να κινηθείτε αργά και ήσυχα για να πλησιάσετε έναν φρύνο, θα πρέπει να κινηθείτε με μια γρήγορη κίνηση για να τον πιάσετε σε δίχτυ. Περιστρέψτε κάτω από τον φρύνο με ένα δίχτυ σφαλμάτων, αφήνοντας το πάνω μέρος του διχτυού να αναδιπλωθεί, ώστε ο βάτραχος να μπορέσει να περάσει σε αυτό. Μόλις ο βάτραχος φτάσει πιο πέρα στο δίχτυ, σηκώστε το και περιστρέψτε το πάνω μέρος για να αποφύγετε το άλμα.
  • Θα χρειαστείτε μεγάλο στόχο να πιάσετε σωστά έναν φρύνο! Εάν χάσετε και χτυπήσετε τον βάτραχο με την άκρη του διχτυού, μπορεί να τον τραυματίσετε.
  • Μην κρατάτε το βάτραχο στο δίχτυ σας για πολύ καιρό, καθώς δεν θα είναι πολύ άνετο γι 'αυτό!
 4. 4
  Κρατήστε τον φρύνο κάπου με άφθονο νερό ενώ το μετακινείτε. Οι φρύνοι χρειάζονται πολύ νερό για να μουλιάσουν για να παραμείνουν άνετοι. Φέρτε μαζί σας ένα μικρό δοχείο δεξαμενών, εμπορευματοκιβωτίων ή critter όταν πηγαίνετε για κυνήγι φρύνος. Γεμίστε το με 1/2 ίντσες (1,3 cm) μη χλωριωμένο νερό για να κρατήσει το ευτυχισμένο βάτραχος όπως μπορείτε να προχωρήσουμε στο νέο σπίτι της.
  • Τα περισσότερα νερά της βρύσης έχουν λίγο χλώριο, το οποίο μπορεί να είναι επιβλαβές για τους φρύνους. Χρησιμοποιήστε νερό βρύσης που έχει υποστεί επεξεργασία με δισκίο αποχλωρίωσης, ή φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να διατηρήσετε τον φρύνο σας υγιές καθώς το μετακινείτε.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερβολική πτώση του νερού, καθώς αυτό μπορεί να διαταράξει τον φρύνο.
 5. 5
  Μεταφέρετε το βάτραχο στο νέο περίβλημά του. Μετακινήστε το δοχείο, το ρεζερβουάρ ή το κοντέινερ μέσα σας έτσι ώστε να είναι πολύ κοντά στη δεξαμενή σας. Βγάλτε το καπάκι από τη δεξαμενή και βγάλτε γρήγορα τον φρύνο από το προσωρινό του δοχείο, προτού το κατεβάσετε απαλά στη νέα του δεξαμενή. Μετά από 1 ή 2 ημέρες, θα πρέπει να προσαρμοστεί στη δεξαμενή και να περάσει ευτυχώς.
  • Εάν η δεξαμενή σας είναι αρκετά μεγάλη, θα μπορούσατε επίσης να κατεβάσετε τη δεξαμενή μεταφοράς στο νέο περίβλημα. Αφήστε το καπάκι στη δεξαμενή μεταφοράς ανοιχτό για να αφήσετε τον φρύνο σας να πηδήξει όταν αισθάνεται άνετα.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει το καπάκι μόλις ο βάτραχος σας είναι στη δεξαμενή.
  • Εάν ο βάτραχος σας δεν φαίνεται να προσαρμόζεται στη δεξαμενή και φαίνεται δυστυχισμένος, ίσως χρειαστεί να τον αφήσετε πίσω στη φύση. Δοκιμάστε και βρείτε έναν διαφορετικό φρύνο που θα είναι πιο ευτυχισμένος στην αιχμαλωσία.
Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ειδικό υλικό υποστρώματος σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων
Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ειδικό υλικό υποστρώματος σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, το οποίο θα διασφαλίσει ότι ο φρύνος σας είναι εξαιρετικά άνετος.

Συμβουλές

 • Κρατήστε τον φρύνο σας μακριά από άλλα κατοικίδια που μπορεί να το δοκιμάσουν ή να το τρομάξουν.
 • Αντικαταστήστε το υπόστρωμα στη δεξαμενή του φρύνου σας κάθε 2 μήνες περίπου για να το διατηρήσετε καθαρό και φρέσκο.

Προειδοποιήσεις

 • Πάντα να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά το χειρισμό ενός φρύνου, καθώς μπορεί να μεταφέρει βακτήρια ή ακόμη και μερικές τοξίνες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο.
 • Πρέπει πάντα να πλένετε τα χέρια σας μετά το χειρισμό ενός φρύνου, καθώς μπορεί να εκκρίνουν μικρές ποσότητες δηλητηρίου που μπορεί να είναι επιβλαβή εάν καταπιούνται.
 • Ελέγξτε τις τοπικές οδηγίες για να βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμο να πιάνετε και να διατηρείτε φρύνους ως κατοικίδια ζώα στην περιοχή σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι τρώω έναν άγριο φρύνο που έπιασα;
  Αν πάτε στο PetSmart, έχουν σακούλες μικρών, μεσαίων και μεγάλων γρύλων. Αυτά είναι καλά ορεκτικά. Αν ο βατράχος σας βαρεθεί από αυτά, προσπαθήστε να βρείτε ένα κατάστημα δόλωμα με κεριά ή σκουλήκια.
 • Οι φρύνοι θέλουν να κολυμπούν συχνά;
  Δεν νομίζω. Το δικό μου περνά τον περισσότερο χρόνο στη στεριά. Απλά κάθεται στο νερό για ενυδάτωση.
 • Ο φρύνος μου θα φάει μόνο σφάλματα;
  Ναι, οι φρύνοι έχουν δίαιτα μόνο για σφάλματα. Υπάρχουν επίσης ειδικά συμπληρώματα που μπορείτε να αγοράσετε για αυτά.
 • Πώς αποθηκεύετε τον φρύνο σας σε μικρό χώρο;
  Θα πρέπει να παρέχετε τουλάχιστον δέκα γαλόνι δεξαμενή για έναν άγριο φρύνο.
 • Πώς μπορώ να πω αν είναι αγόρι ή κορίτσι;
  Όταν κρατάτε έναν φρύνο, τοποθετήστε απαλά τον αντίχειρα και το δάχτυλό σας δείκτη πίσω από τα μάτια και μπροστά από τα μπροστινά πόδια του. ασκήστε λίγη πίεση, όχι πάρα πολύ, ώστε να μην βλάψει τον φρύνο. αν γίνει σωστά, ένας αρσενικός φρύνος πρέπει να κλαίει Μια γυναίκα δεν θα. Αυτό συμβαίνει επειδή το αρσενικό πιστεύει ότι ένα άλλο αρσενικό είναι πάνω από αυτό προσπαθώντας να ζευγαρώσει. Εκτός από αυτό, αν γνωρίζετε το είδος, ερευνήστε άλλα σημεία που προσδιορίζουν το φύλο.
 • Μπορούν οι φρύνοι να τρώνε τσιμπούρια;
  Όχι. Εάν προσπαθήσετε να τροφοδοτήσετε έναν φρύνο ένα τσιμπούρι, το τσιμπούρι μπορεί να δαγκώσει τον φρύνο σας.
 • Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να διαπιστώσετε εάν ένας φρύνος είναι γυναίκα ή άντρας;
  Ελέγξτε το λαιμό του φρύνου. Ο λαιμός ενός αρσενικού φρύνου θα είναι σκοτεινός, συνήθως ένα μπλε χρώμα. Ο λαιμός μιας γυναίκας θα έχει το ίδιο χρώμα με το στομάχι της. Τα θηλυκά είναι επίσης μεγαλύτερα από τα αρσενικά.
 • Αν πιάσω έναν αρσενικό και θηλυκό φρύνο, θα ζευγαρώσουν;
  Είναι αδύνατο να πούμε με βεβαιότητα, αλλά αν δεν θέλετε να ζευγαρώσουν, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δεν το κρατάτε χωριστά.
 • Πρέπει να αφήσω τους φρύνους μου να φύγουν αυτή την ερχόμενη άνοιξη;
  Είναι η επιλογή σας, αλλά η απελευθέρωσή τους πίσω στη φύση θα τους κάνει αρκετά χαρούμενους. Καθώς είναι εποχή ζευγαρώματος, η φυλή τους μπορεί να ευδοκιμήσει τοπικά εάν τους αφήσετε να φύγουν. Εάν θέλετε πραγματικά να τα κρατήσετε, φυλάξτε τα.
 • Είναι οι φρύνοι επικίνδυνοι για τα σκυλιά;
  Εξαρτάται από τον τύπο του φρύνου που έχετε. Πολλοί φρύνοι απελευθερώνουν μια χημική απέκκριση από την πλάτη τους, η οποία, κατά την κατάποση, δημιουργεί μια ισχυρή παραισθησιογόνο αντίδραση που μπορεί να αδυνατίσει τον σκύλο σας, ειδικά εάν είναι μικρότερη φυλή. Αυτή η απέκκριση είναι ένας αμυντικός μηχανισμός καθώς η πικρή γεύση θα κάνει τους περισσότερους αρπακτικούς να φτύνουν τον φρύνο με αηδία και πιθανότατα να αποτρέψουν τον αρπακτικό να μην επιτεθεί ξανά σε έναν φρύνο.

Σχόλια (30)

 • hmatthews
  Ευχαριστώ πολύ. Αποφάσισα να κάνω μια βόλτα στη γειτονιά μου, και τυχαία έπεσα στην ποδιά μια γυναικεία φρύνος που φάνηκε να πίστευε ότι το να παίζεις Crossy Road ήταν μια καλή ιδέα. Το έφερα σπίτι, και ήμουν πολύ μπερδεμένος ως προς το τι πρέπει να κάνω με αυτό, οπότε κοίταξα στο διαδίκτυο και το πρώτο πράγμα που είδα ήταν αυτό. Ήταν πολύ χρήσιμο και χαίρομαι που μοιραστήκατε τις γνώσεις σας μαζί μου.
 • daniel50
  Αυτό ήταν υπέροχο και καταλαβαίνω πώς να φροντίζω τον νέο μου φρύνο τώρα.
 • feesttyrique
  Σας ευχαριστώ! Τα παιδιά μου βρήκαν έναν φρύνο στην αυλή και θέλουν πραγματικά να τον κρατήσουν, τουλάχιστον για λίγο. Τώρα μπορεί να είναι ευτυχισμένος και άνετος εδώ.
 • xkalybas
  Έχω δύο φρύνους και με βοήθησες να βρω τρόπους για να ταΐσω, να καθαρίσω και να βεβαιωθώ τι και τι να μην χρησιμοποιώ.
 • torreyjohnston
  Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο βοηθά τους νέους κατόχους φρύνων, ακόμα και τους κατόχους προχωρημένων φρύνων!
 • kaelynritchie
  Έχω έναν βάτραχο και έναν φρύνο. Ήθελα να δω αν τα φρόντιζα σωστά.
 • maurosanastasio
  Πολύ καλά. Το χρησιμοποίησα με τον φρύνο μου και είναι υγιής και χαρούμενος.
 • freddycruicksha
  Αυτό με βοηθά να ξέρω πώς να ταΐσω τον δηλητηριώδη φρύνο μου, ευχαριστώ για τη βοήθεια!
 • pwood
  Έπιασα έναν φρύνο μισό από το μέγεθος του χεριού μου, οπότε είναι κάπως παλιός. Είναι ήρεμος και έχουμε δεσμό. Δεν σκοπεύω να τον κρατήσω μακρύ, αρκετά καιρό μέχρι να ξέρω ότι είναι έτοιμος. Θα τον λείψω όταν φύγει, και νομίζω ότι θα μου λείψει.
 • justenhansen
  Βρήκα δύο νέους φρύνους στην αυλή μου. Αυτή ήταν μια τεράστια βοήθεια.
 • vincenzomedhurs
  Ανατρέφω άγριους βατράχους και πρέπει να γνωρίζω πολλές πληροφορίες. Αυτό το άρθρο παρέχει αυτές τις πληροφορίες.
 • tkokkinos
  Το όλο άρθρο βοηθάει. Μου άρεσε πολύ η πληροφορία και ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε. Είμαι στο NC και έχω έναν μικρό φρύνο που, τα τελευταία τρία χρόνια, έφτασε στο κατάστρωμα μου. Θα με αφήσει να τον πάρει. Μετακομίζω στο VA και το άρθρο είναι χρήσιμο αν τον πάρω μαζί μου.
 • jonesgeorgia
  Έχω έναν κήπο γεμάτο φρύνοι. (και σαλαμάνδρες) Ένας φρύνος κάνει εξαιρετική δουλειά τρώγοντας μυρμήγκια και γυμνοσάλιαγκες. Θα τους προσφέρω ακόμη περισσότερες κρυψώνες. Είναι πραγματικά φίλοι του κηπουρού!
 • fkarabias
  Βγήκα στο υπόστεγο του κήπου μου για προμήθειες κηπουρικής, βρήκα αυτή την όμορφη και μεγάλη. Υποθέτω ότι ο φρύνος τρέφεται καλά με όλα τα είδη σφαλμάτων στο υπόστεγο. Βάλτε μερικές επιπλέον παροχές υγρής βρωμιάς, χαλικιού λίθου και φλοιού υγρού ξύλου και χωρίστε χαμηλό πιάτο γλυκού νερού. Έχει αρκετά διαμερίσματα. Ελπίζω ο βάτραχος να αρέσει αράχνες!
 • vpapagos
  Βοήθησε γιατί αν ταΐζεις έναν άγριο βάτραχο μπορεί να πνιγεί.
 • alexanderwalker
  Αυτό το άρθρο ήταν πολύ χρήσιμο για την οκτώχρονη εγγονή μου. Έχουμε πολλούς φρύνους στην αυλή μας και θα ήθελε να το έχει σαν κατοικίδιο. Έμαθε πολλά για τους φρύνους των κατοικίδιων ζώων και πιστεύει ότι μπορεί να είναι μια καλή φρουρά φρύνος. Τώρα ξέρει να μην τα χειρίζεται ή να τα πιέζει.
 • aliyakessler
  Μου αρέσει πολύ πώς οργανώνεται το άρθρο. Εκτιμώ πώς προέβλεψε όλες τις ερωτήσεις μας σχετικά με τον φρύνο που βρήκαμε. Σας ευχαριστώ!
 • wymanhettinger
  Πραγματικά βοήθησε πολύ. Ο μικρός αδερφός μου μόλις έπιασε τον πρώτο του φρύνο και αποφάσισε να τον κρατήσει ως κατοικίδιο ζώο, οπότε με είχε αναζητήσει καλούς τρόπους για να κρατήσει έναν φρύνο. Αυτό τον έκανε πραγματικά ενθουσιασμένο για το νεογέννητο κατοικίδιο του.
 • robertsnicole
  Έχω πολλούς φρύνους στον μικρό κήπο μου. Αυτό είναι το πιο τολμηρό. Αυτός (ή αυτή) τρώει σφάλματα και γυμνοσάλιαγκες που είναι μεγάλη βοήθεια για μένα. Το άρθρο σας μου έδωσε ιδέες για το πώς να κάνω το βιότοπό τους ακόμα καλύτερο για αυτούς. Ευχαριστώ!
 • florence58
  Μου άρεσε πολύ που μου είπες πώς να φτιάξεις σπίτι. Ο τρόπος που φαντάστηκα να το έκανε ήταν πολύ λανθασμένος, οπότε τώρα ξέρω πώς να φτιάχνω / διακοσμήσω τη δεξαμενή του πριν πάρω το πρώτο μου κατοικίδιο! Ευχαριστώ συντάκτες!
 • duanewelch
  Πάντα μου άρεσαν οι βάτραχοι και οι φρύνοι. Τον τελευταίο καιρό, οι φρύνοι έρχονταν στο σπίτι μου όταν νόμιζα ότι έπιναν νερό. Τώρα, ξέρω ότι πιθανότατα δεν έπαιζαν στο μπολ.
 • nia18
  Η γνώση του μεγέθους της δεξαμενής που χρειάζεται και τι να τοποθετηθεί στη δεξαμενή για έναν υγιή βάτραχο ήταν χρήσιμη. Ο εγγονός μου (4 ετών) είναι γοητευμένος με σφάλματα και σκουλήκια και φρύνους. Αγαπάει τη φύση και ήθελε πραγματικά να κρατήσει αυτόν τον φρύνο, έτσι ώστε όλες οι πληροφορίες ήταν απίστευτα χρήσιμες.
 • dylan38
  Αυτό βοήθησε πραγματικά, βρήκα έναν αφυδατωμένο φρύνο στο δρόμο και δεν ήξερα τι να κάνω μαζί του. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρει, ώστε να μπορώ να τον βάλω πίσω στη φύση.
 • ewunsch
  Έχω μερικούς φοίνικες Καλιφόρνια που έχω συλλέξει σήμερα. Τελικά ξέρω πώς να το φροντίζω. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Βοήθησε πολύ. Να εχεις μια ωραια μερα.
 • rickyjacobson
  Το άρθρο ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο με το να ξέρεις πώς να κρατάς έναν άγριο φρύνο ασφαλή και υγιή ως βραχυπρόθεσμο "κατοικίδιο". Συγκεκριμένα, η γνώση του περιβάλλοντος που πρέπει να δημιουργηθεί και ποια τρόφιμα για την παροχή του φρύνου ήταν χρήσιμα. Υπέροχες εικόνες που συνοδεύουν τις πληροφορίες.
 • abner26
  Βοήθησα τα δύο μωρά μου να ζουν!
 • bette16
  Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή! Η κόρη μου λατρεύει τους φρύνους. Κάθε φορά που κάποιος πέφτει στην πισίνα μας, βάζει ένα σε έναν κουβά με νερό. Πάντα πρέπει να στραγγίζω το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας νερού που βάζει, γιατί ξέρω ότι οι φρύνοι δεν ζουν σε νερό αρκετά βαθιά για να κολυμπήσουν.
 • atalante95
  Αυτό με βοήθησε γιατί βρήκα έναν φρύνο στην αυλή μου σήμερα!
 • hueljanie
  Με βοήθησε λέγοντας μου τι τρώνε. Έχω έναν φρύνο στο δοχείο φράουλας μου και τρώει τα σφάλματα αλλά από τότε που έφυγε αυτός ο βάτραχος, τα φυτά φράουλας μου πέθαναν.
 • alexane86
  Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Πολύ χρήσιμο. Είστε όλοι φοβεροί.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail