Πώς να κόψετε τα φτερά ενός παπαγάλου;

Για να κόψετε τα φτερά ενός παπαγάλου, ξεκινήστε μιλώντας στον κτηνίατρό σας και βεβαιωθείτε ότι το πουλί σας είναι αρκετά μεγάλο για να έχει τα φτερά του κομμένα, καθώς η κοπή των φτερών ενός μωρού πουλιού μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των φτερών του. Εάν ο κτηνίατρος σας δώσει το εντάξει, τυλίξτε το πουλί σας σε μια πετσέτα και ζητήστε από έναν βοηθό να κρατήσει το πουλί σταθερά, αλλά απαλά. Στη συνέχεια, τραβήξτε 1 πτέρυγα από την πετσέτα και χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε τα άκρα από τα εξωτερικά 6 φτερά. Τότε, κάντε το ίδιο στην άλλη πτέρυγα. Τέλος, ελέγξτε τα φτερά του παπαγάλου σας μία φορά το μήνα και κόψτε τα εξωτερικά φτερά όπως απαιτείται. Για συμβουλές από τον κτηνιατρικό μας αξιολογητή σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του πουλιού σας εάν κόψετε κατά λάθος ένα φτερό καρφίτσας, συνεχίστε να διαβάζετε.

Για να κόψετε τα φτερά ενός παπαγάλου
Για να κόψετε τα φτερά ενός παπαγάλου, ξεκινήστε μιλώντας στον κτηνίατρό σας και βεβαιωθείτε ότι το πουλί σας είναι αρκετά μεγάλο για να έχει τα φτερά του κομμένα, καθώς η κοπή των φτερών ενός μωρού πουλιού μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των φτερών του.

Το ψαλίδισμα των φτερών είναι αμφιλεγόμενο. Μπορεί να εμποδίσει το πουλί σας να πετάξει έξω και να δραπετεύσει, αλλά μπορεί να τραυματιστεί από προσγείωση όταν δεν μπορούν πλέον να πετάξουν σωστά. Σκεφτείτε πρώτα προσεκτικά και σκεφτείτε τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνουν οι εκπαιδευτές και συμπεριφοριστές πουλιών, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης πουλιών που κάνει κλικ σε ένα πουλί να θυμάται, ώστε να μπορείτε να τους αφήσετε με ασφάλεια από το κλουβί τους. Εάν πραγματικά δεν έχετε άλλη επιλογή, σκεφτείτε το ψαλίδισμα ως έσχατη λύση.

Μέρος 1 από 3: καθορισμός πότε και εάν θα κλιπ

 1. 1
  Αναρωτηθείτε αν θέλετε να κόψετε τα φτερά του πουλιού σας. Υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα και στις δύο πλευρές - τόσο υπέρ όσο και κατά της αποκοπής. Εκείνοι που το προειδοποιούν λένε ότι τα πουλιά προορίζονταν να πετάξουν και δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στις φυσικές κλίσεις ενός παπαγάλου. Το ψαλίδισμα των φτερών του παπαγάλου τους στερεί αυτήν τη βασική ελευθερία. Σκεφτείτε πρώτα άλλες επιλογές.
  • Εάν σκοπεύετε να δείξετε το πουλί σας, δεν πρέπει ποτέ να περικοπεί.
 2. 2
  Εκπαιδεύστε το πουλί σας. Οι παπαγάλοι ανταποκρίνονται πολύ καλά στην εκπαίδευση με κλικ και μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον παπαγάλο σας για να επιστρέψει σε εσάς όταν καλείται. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εκπαίδευση κλικ για να τροποποιήσετε τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τον παπαγάλο σας να παραμείνει ευτυχισμένος και ασφαλής.
  • Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε τη δουλειά για να εκπαιδεύσετε έναν παπαγάλο, τότε ίσως θελήσετε να επανεξετάσετε εάν η λήψη ενός πουλιού είναι κατάλληλη για εσάς.
 3. 3
  Κουμπώστε τα φτερά για λόγους ασφαλείας στο εσωτερικό. Υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι να αφήσετε το πουλί σας να πετάξει ελεύθερα στο σπίτι σας. Μπορούν ενδεχομένως να καταστρέψουν τα φτερά τους, να χτυπήσουν τα πράγματα και να καταναλώσουν πράγματα που δεν πρέπει. Πολλά είδη οικιακής χρήσης μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους παπαγάλους, όπως τουαλέτες και άλλα στάσιμα νερά, λάμπες και σόμπες που ζεσταίνουν, ανεμιστήρες οροφής, κορδόνια σε περσίδες και παράθυρα και καθρέφτες.
  • Αναρωτηθείτε γιατί θέλετε ένα πουλί εάν δεν θέλετε να πετάξει ή δεν αισθάνεστε ότι το σπίτι σας είναι ένα ασφαλές περιβάλλον. Σκεφτείτε ότι ένα διαφορετικό κατοικίδιο μπορεί να είναι πιο κατάλληλο.
  Μην κόβετε τα φτερά ενός παπαγάλου
  Μην κόβετε τα φτερά ενός παπαγάλου.
 4. 4
  Αποτρέψτε το πουλί σας να διαφύγει. Οι παπαγάλοι είναι γρήγοροι και μπορούν να επωφεληθούν από οποιαδήποτε ανοιχτή πόρτα ή παράθυρο για να βγείτε. Μόλις βγείτε έξω, μπορεί να είναι δύσκολο να επιστρέψετε το πουλί αν δεν τα έχετε εκπαιδεύσει. Με τα κομμένα φτερά, η πιθανότητα διαφυγής μειώνεται. Και αν το πουλί σας βγει, είναι πολύ πιο εύκολο να τα πάρετε πίσω.
 5. 5
  Μην κόβετε τα φτερά ενός παπαγάλου. Τα φτερά των πτηνών δεν πρέπει να κόβονται μέχρι να πετάξει το πουλί. Το ψαλίδισμα πολύ νωρίς μπορεί να εμποδίσει την τακτική ανάπτυξη των φτερών.
 6. 6
  Αποφασίστε εάν θέλετε έναν κτηνίατρο να κόψει τα φτερά του πουλιού σας. Εάν δεν το έχετε κάνει ποτέ πριν, συνιστάται να το κάνετε ο κτηνίατρός σας την πρώτη φορά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί και στη συνέχεια να αποφασίσετε αν θέλετε να συνεχίσετε να το κάνετε στο σπίτι.

Μέρος 2 από 3: κοπή των φτερών

 1. 1
  Ετοιμαστείτε να κόψετε τα φτερά. Βρείτε έναν βοηθό, μια πετσέτα κατάλληλη για το μέγεθος του πουλιού, ένα κοφτερό ψαλίδι και στυπτική σκόνη, που διατίθεται σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Η στυπτική σκόνη είναι απαραίτητη εάν καταλήξετε να κόψετε πάρα πολύ και ο παπαγάλος σας αιμορραγεί. Εάν δεν θέλετε να κόψετε τα φτερά του παπαγάλου σας, ζητήστε από τον βοηθό να τα κλιπ.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα. Τραβήξτε την πετσέτα και στα δύο χέρια σας. Μείνετε χαλαροί και αντιμετωπίστε το πουλί σας. Τυλίξτε απαλά την πετσέτα γύρω της αν είναι δυνατόν. Εάν όχι, ρίξτε την πετσέτα πάνω από το πουλί και τοποθετήστε απαλά αλλά σταθερά το δείκτη σας στο πάνω μέρος του κεφαλιού του και τα άλλα δάχτυλά σας γύρω από τις πλευρές του κάτω ράμματος. Αυτό θα αποτρέψει το δάγκωμα και θα επιτρέψει σε εσάς και τον βοηθό σας να τακτοποιήσετε την πετσέτα με ασφάλεια. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια είναι ασφαλισμένα μέσα στην πετσέτα για να αποφύγετε το ξύσιμο.
  • Τα πουλιά είναι πολύ ευαίσθητα στο άγχος και είναι πιθανό το πουλί να έχει καρδιακή προσβολή όταν συγκρατείται βίαια.
  Πόσο θα κόστιζε ένας κτηνίατρος να κόβει τα φτερά του παπαγάλου;
  Πόσο θα κόστιζε ένας κτηνίατρος να κόβει τα φτερά του παπαγάλου;
 3. 3
  Προσδιορίστε ποια φτερά θα κόψετε. Τραβήξτε μια πτέρυγα από το προσκέφαλο και βρείτε τα κύρια φτερά πτήσης. Αυτά θα είναι τα τελευταία δέκα και μακρύτερα φτερά στην πτέρυγα. Μιλήστε στον κτηνίατρό σας πριν κόψετε την πρώτη φορά - διαφορετικά πουλιά (ανάλογα με το μέγεθος) μπορεί να χρειαστούν διαφορετικά φτερά.
 4. 4
  Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι, κόψτε τα άκρα από το εξωτερικό έξι ή επτά. Αφήστε μερικά εκατοστά μεταξύ του κομμένου άκρου του φτερού και των μικρότερων φτερών παραπάνω. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αφήσετε το εξωτερικό ένα ή δύο μόνο για χάρη της εμφάνισης, αλλά αυτό είναι ανεπιθύμητο, καθώς αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να δώσει στο πουλί σας τον ανελκυστήρα που χρειάζεται για να πετάξει.
 5. 5
  Αποφύγετε να κόψετε τα φτερά "αίματος" ή "καρφίτσας". Αυτά τα φτερά είναι καινούργια και μόλις αρχίζουν να μεγαλώνουν, εξακολουθούν να είναι προικισμένα με κηρώδη θήκη και άφθονη παροχή αίματος για ανάπτυξη. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε το αίμα στο φτερό σωλήνα. Γενικά, εάν κόψετε κατά λάθος ένα από αυτά, το αίμα θα πήξει από μόνο του. Ωστόσο, εάν καταλήξετε να τραυματίσετε ένα από αυτά, το αίμα πιθανότατα δεν θα πήξει. Εάν δεν έχετε εμπειρία, θα πρέπει να διατηρήσετε το Kwik Stop ή άλλη στυπτική σκόνη εύχρηστο για να σταματήσετε αμέσως την αιμορραγία. Τα πουλιά έχουν πολύ λίγο αίμα, οπότε είναι σημαντικό να σταματήσετε γρήγορα την αιμορραγία.
 6. 6
  Κόψτε την άλλη πτέρυγα. Κάντε το με τον ίδιο τρόπο που κάνατε την πρώτη πτέρυγα. Το να κόβεις λιγότερο από τις δύο πλευρές είναι πολύ καλύτερο από το να κόβεις τη μία πτέρυγα (κάνοντας τη λίστα πουλιών στη μία πλευρά και ανίκανη να πετάξεις).

Μέρος 3 από 3: διατήρηση κομμένων φτερών

 1. 1
  Κόψτε ανάλογα με το βάρος και τη δύναμη του πουλιού. Μια καλή περιποίηση φτερών θα επιτρέψει στο πουλί σας να ασκήσει τα θωρακικά άκρα ή τους μυς με φτερά και θα του δώσει κάποια ικανότητα ακτογραμμής. Το πουλί σας δεν πρέπει να πέσει σαν βράχος όταν προσπαθεί να πετάξει, αφού η προσγείωση στο στήθος του μπορεί να σκοτώσει ένα βαρύτερο πουλί. Περικοπή πάντα λιγότερο παρά περισσότερο μέχρι να δείτε πώς προσαρμόζεται το πουλί σας. Οι βαρύτεροι παπαγάλοι όπως το African Grays θα πρέπει να περικοπούν λιγότερο σοβαρά, ενώ οι περισσότεροι κοκατόροι πρέπει να περικόπτονται περισσότερο.
  Εάν δεν θέλετε να κόψετε τα φτερά του παπαγάλου σας
  Εάν δεν θέλετε να κόψετε τα φτερά του παπαγάλου σας, ζητήστε από τον βοηθό να τα κουρέψει.
 2. 2
  Ελέγχετε τα φτερά του πουλιού σας κάθε μήνα, ψαλιδίζοντας όταν χρειάζεται Επίσης, αποφασίστε για μια ημέρα που θα είναι "Ημέρα αποκοπής" και σημειώστε την στο ημερολόγιό σας κάθε μήνα. Αυτή θα πρέπει να είναι η ημέρα που θα επιθεωρήσετε τα φτερά του παπαγάλου - μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλα για να κλιπ. Τότε θα σηματοδοτούσατε μια άλλη ημερομηνία στο μέλλον για να δείτε (μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες μπροστά) εάν τα φτερά του παπαγάλου είναι αρκετά μεγάλα.
 3. 3
  Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε την περιποίηση όπως θα έπρεπε. Ο κτηνίατρός σας θα μπορεί να σας δώσει προτάσεις εάν πιστεύει ότι δεν έχετε καταφέρει να κόψετε τα φτερά του παπαγάλου σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι άλλο μπορεί να σταματήσει να αιμορραγεί εάν η εφαρμογή αμύλου αραβοσίτου δεν λειτουργεί;
  Η απώλεια αίματος από ένα κομμένο φτερό μπορεί να είναι σοβαρή, ακόμη και απειλητική για τη ζωή. Μια άκρη είναι να συγκρατήσετε το φτερό στο 90 μοίρες σε μια μπάρα σαπουνιού και, στη συνέχεια, να σπρώξετε το φτερό βαθιά μέσα στο σαπούνι, έτσι το τελευταίο σχηματίζει βύσμα (όπως φελλό σε ένα μπουκάλι). Εάν αυτό δεν λειτουργεί, επικοινωνήστε επειγόντως με έναν κτηνίατρο. Το φτερό μπορεί να χρειαστεί να καθαριστεί για να σταματήσει η ροή, αλλά μην το επιχειρήσετε στο σπίτι.
 • Λειτουργεί με parakeets;
  Είμαι βέβαιος ότι λειτουργεί με parakeets όπως και με άλλες φυλές.
 • Πόσο θα κόστιζε ένας κτηνίατρος να κόβει τα φτερά του παπαγάλου;
  Εξαρτάται από τον κτηνίατρο, αλλά πιθανότατα θα είναι 5 έως 20 δολάρια ή λίγο περισσότερο για έναν έμπειρο κτηνίατρο των πτηνών.
 • Μπορώ να κόψω τα φτερά του παπαγάλου μου ή πρέπει να το κάνει ο κτηνίατρος;
  Είναι καλύτερο να αφήσετε τον κτηνίατρο να το κάνει, εκτός εάν σας διδάξει πώς να το κάνετε σωστά.
 • Πόσος χρόνος χρειάζεται ένας παπαγάλος για να ξαναγεννήσουν τα φτερά του;
  Χρειάστηκε ο παπαγάλος μου Quaker σχεδόν ένα χρόνο για να ξαναπλασιάσει όλα τα φτερά της πτήσης, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πετάξει. Μόλις τα φτερά του παπαγάλου σας φτάσουν σε ένα ορισμένο μήκος (διαφέρει από τον παπαγάλο στον παπαγάλο) θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν ξανά. Τα επίπεδα διατροφής, υγείας και άγχους θα επηρεάσουν το ρυθμό ανάπτυξης. Ελέγχετε τα φτερά του παπαγάλου σας κάθε μήνα σε δύο για ανάπτυξη.
 • Μπορείς να κόψεις τα νύχια ενός παπαγάλου;
  Ναι, εάν τα νύχια είναι υπερβολικά μεγάλα. Αλλά πάντα προσέχετε να απεικονίζετε το ζωντανό μέρος του νυχιού, το γρήγορο. Φροντίστε να κόψετε κάτω από το γρήγορο, ώστε να μην το κόψετε και να μην τραυματίσετε το πουλί ή να κάνετε το νύχι να αιμορραγεί.
 • Πρέπει να εφαρμόσω τίποτα στο ψαλίδι πριν το φτερά;
  Όχι, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι ευκρινείς.
 • Γιατί ο παπαγάλος μου έχασε τα φτερά του;
  Υπάρχουν δύο δυνατότητες. Μπορεί να βρίσκεται σε φυσική φάση τήξης. Τα περισσότερα πουλιά περνούν από αυτό περιοδικά αφού φτάσουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία και είναι απολύτως φυσικό. Εάν δεν βγαίνει από το κλουβί αρκετά, θα μπορούσε επίσης να τονίσει, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τα πουλιά να μαζέψουν τα φτερά τους ή απλά να τα χάσουν με επιταχυνόμενο ρυθμό. Τέλος, μπορεί να γερνάει. Αυτό αρχίζει να συμβαίνει τελικά.
 • Είναι σκληρό να κόβεις φτερά;
  Αυτό έχει συζητηθεί πολύ, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, ναι είναι. Τα πουλιά με ψαλιδωμένα φτερά στερούνται μιας από τις βασικές τους ανάγκες: πτήση. Αυτό είναι σαν να χτυπάμε τα πόδια μας, ώστε να μην μπορούσαμε ποτέ να περπατήσουμε πουθενά. Επίσης, τα πουλιά με ψαλιδισμένα φτερά εξακολουθούν να προσπαθούν να πετάξουν, αλλά συντρίβουν τη γη που τους κινδυνεύει να τραυματιστούν.
 • Γιατί κόβονται τα φτερά των πουλιών;
  Τα φτερά κόβονται για να τους εμποδίσουν να πετάξουν. Το επιχείρημα υπέρ του ψαλιδίσματος των πτερυγίων είναι ότι επιτρέπει στο πουλί να περνάει χρόνο έξω από το κλουβί, αλλά χωρίς τον κίνδυνο να διαφύγουν. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι πιο ανθρώπινοι τρόποι για να το κάνετε αυτό. Τα έξυπνα πουλιά, όπως οι παπαγάλοι, μπορούν να εκπαιδευτούν σε ανάκληση, σαν σκύλος.

Σχόλια (2)

 • oscarbrown
  Πώς να σταματήσετε την αιμορραγία σε περίπτωση που κόψετε ένα φτερό αίματος ήταν πιο χρήσιμο. Οι εικόνες είναι επίσης καλές.
 • aimiliasamaras
  Πολύ χρήσιμα και ενημερωτικά βήματα. Το να βλέπεις φωτογραφίες βοήθησε επίσης πολύ στη διαδικασία αποκοπής πτέρυγας. Πολλή προ-και μετά τη φροντίδα για το ψαλίδισμα των φτερών και γύρω από την υγεία και την ασφάλεια για το φτερωτό κατοικίδιο ζώο σας! Σας ευχαριστώ!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail