Πώς να κρατήσετε ένα πουλί και μια γάτα στο ίδιο σπίτι;

Ενός πουλιού στο ίδιο σπίτι πολύ λιγότερο επικίνδυνη
Ωστόσο, κάνοντας το κλουβί σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και διατηρώντας τη γάτα και το πουλί σας χωριστά, μπορείτε να κάνετε τη διατήρηση μιας γάτας και ενός πουλιού στο ίδιο σπίτι πολύ λιγότερο επικίνδυνη.

Εάν έχετε μια γάτα και θέλετε να υιοθετήσετε ένα πουλί ή το αντίστροφο, μπορεί να ανησυχείτε για το αν τα δύο ζώα θα τα πάνε. Επειδή οι γάτες είναι φυσικοί κυνηγοί και τείνουν να κυνηγούν τα πουλιά, είναι εγγενώς επικίνδυνο να διατηρείτε τους 2 τύπους κατοικίδιων ζώων στο ίδιο σπίτι. Ωστόσο, κάνοντας το κλουβί σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και διατηρώντας τη γάτα και το πουλί σας χωριστά, μπορείτε να κάνετε τη διατήρηση μιας γάτας και ενός πουλιού στο ίδιο σπίτι πολύ λιγότερο επικίνδυνη.

Μέθοδος 1 από 2: να κάνετε το κλουβί σας ασφαλές

 1. 1
  Επιλέξτε ένα κλουβί που είναι βαρύ και ανθεκτικό, ώστε να μην χαθεί. Στερεώστε το πουλί σας σε ένα μεγάλο, βαρύ κλουβί που είναι επίγειο και όχι κρέμεται από ένα στύλο ή τον τοίχο. Η γάτα σας θα είναι πιο πιθανό να χτυπήσει ένα μικρό, ελαφρύ κλουβί, το οποίο μπορεί να τονίσει σοβαρά ή να τραυματίσει το πουλί σας.
  • Για μέγιστη ασφάλεια, επιλέξτε ένα κλουβί που έχει διάμετρο αρκετά μεγάλο, ώστε το πουλί σας να αποφύγει τυχόν ανιχνευτικά πόδια που η γάτα σας μπορεί να κολλήσει μέσα από τις ράβδους υποχωρώντας στο κέντρο του κλουβιού.
 2. 2
  Βεβαιωθείτε ότι η πόρτα του κλουβιού έχει μια κλειδαριά για να εμποδίσει τη γάτα να το ανοίξει. Αντί για ένα απλό μάνδαλο, το οποίο μπορεί να ανοίξει το πουλί ή η γάτα σας, χρησιμοποιήστε ένα συρόμενο κλείδωμα ή ένα λουκέτο για να ασφαλίσετε την πόρτα του κλουβιού. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει τη γάτα σας να μην μπορεί να επιτεθεί στο πουλί σας, αλλά θα αποτρέψει επίσης το πουλί σας να διαφύγει πιθανώς από το κλουβί του.
  • Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε μια συμπαγή πόρτα για το κλουβί πουλιού και όχι σε μια πόρτα με ράβδους για να διατηρήσετε καλύτερα τα ζώα σας από το να μπορούν να το ανοίξουν.
  Ενός "εξερχόμενου" πουλιού στο ίδιο σπίτι
  Αποφύγετε τη διατήρηση μιας γάτας και ενός "εξερχόμενου" πουλιού στο ίδιο σπίτι.
 3. 3
  Αποκτήστε ένα κλουβί με ράβδους που απέχουν 12 έως 34 ίντσες (1,3 έως 1,9 cm). Αυτός είναι ένας λογικός χώρος που θα σας επιτρέψει να δείτε και το πουλί σας μέσα από το κλουβί, αλλά θα κρατήσει επίσης τα πόδια της γάτας σας μακριά από αυτό. Μπορείτε, επίσης, να έχουν το χώρο μεταξύ των ράβδων είναι τόσο μικρό όσο 1/4 ίντσας (0,64 cm) σε πλάτος, αλλά ποτέ δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 3/4 ίντσας (1,9 cm).
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε ένα κλουβί με ράβδους από μέταλλο αντί για πλαστικό. Οι μεταλλικές ράβδοι είναι πολύ ισχυρότερες από τις πλαστικές και θα κάνουν καλύτερη δουλειά να διατηρείτε τα ζώα σας χωριστά.
 4. 4
  Έχετε κρυμμένα σημεία μέσα στο κλουβί στο οποίο το πουλί μπορεί να αισθάνεται ασφαλές. Τοποθετήστε παιχνίδια, κούρνια και κουτιά φωλιών στο κλουβί έτσι ώστε το πουλί να μπορεί να κρυφτεί σε αυτά όποτε αισθάνεται απειλή. Αποφύγετε την τοποθέτηση του κλουβιού πουλιών στη μέση ενός δωματίου ή σε μια περιοχή υψηλής κυκλοφορίας, καθώς αυτό θα τρομάξει επίσης το πουλί σας και θα το θέσει υπό συνεχή πίεση.
  • Η καλύτερη τοποθεσία για το κλουβί σας είναι στη γωνία ενός ήσυχου δωματίου, όπου υπάρχουν 2 τοίχοι πίσω από αυτό. Αυτό θα κάνει το κλουβί να αισθάνεται περισσότερο σαν μια ασφαλή φωλιά για το πουλί σας.
  • Μπορείτε να αγοράσετε κούρνια και κουτιά φωλιών για το κλουβί σας σε οποιοδήποτε κατάστημα κατοικίδιων ζώων που πουλά προμήθειες πουλιών.
 5. 5
  Κλείστε ένα κάλυμμα πάνω από το κλουβί τη νύχτα. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κάλυμμα κλωβού κατασκευασμένο από αναπνεύσιμο ύφασμα, όπως βαμβάκι ή λινό, που θα αποκλείει το φως όταν το τοποθετείτε πάνω από το κλουβί. Έχοντας αυτό το κάλυμμα πάνω από το κλουβί θα βοηθήσει το πουλί σας να νιώσει ασφαλές, καθώς δεν θα αισθάνεται πλέον σαν να παρακολουθείται από μια λεία γάτα.
  • Μπορείτε να αγοράσετε ένα κάλυμμα κλουβιού ειδικά σχεδιασμένο για κλουβιά πουλιών σε οποιοδήποτε κατάστημα κατοικίδιων ζώων που πουλά προμήθειες πουλιών. Μπορείτε επίσης να επανατοποθετήσετε ένα μεγάλο κομμάτι υφάσματος για χρήση ως κάλυμμα, αρκεί να είναι αρκετά παχύ ώστε να αποκλείει το φως.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, βεβαιωθείτε ότι το κάλυμμα του κλουβιού σας πλένεται στο πλυντήριο. Σίγουρα θα συσσωρεύσει σκόνη και πιό μαλακή μετά από να ντυθεί πάνω από το κλουβί σας πολλές φορές.
Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει τη γάτα σας να μην μπορεί να επιτεθεί στο πουλί σας
Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει τη γάτα σας να μην μπορεί να επιτεθεί στο πουλί σας, αλλά θα αποτρέψει επίσης το πουλί σας να διαφύγει πιθανώς από το κλουβί του.

Μέθοδος 2 από 2: διαχωρισμός της γάτας σας και του πουλιού σας

 1. 1
  Αποφύγετε τη διατήρηση μιας γάτας και ενός "εξερχόμενου" πουλιού στο ίδιο σπίτι. Μεγαλύτερα πουλιά, όπως οι παπαγάλοι, δεν είναι ικανοποιημένοι να μείνουν στο κλουβί τους και να απολαύσουν την περιαγωγή γύρω από το σπίτι. Αυτό σχεδόν αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αντιπαράθεση με οποιαδήποτε γάτα που ζει στο σπίτι σας, γι 'αυτό κολλήστε σε μικρότερα είδη πουλιών εάν σκοπεύετε να κρατήσετε και μια γάτα.
 2. 2
  Κλείστε την πόρτα στο δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται το πουλί σας όταν δεν είστε κοντά. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά εκπαιδευμένα είναι τα ζώα σας, εάν τα ένστικτα της γάτας σας κλωτσούν και προσπαθεί να επιτεθεί στο πουλί, ένα από τα κατοικίδια ζώα σας μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά ή ακόμη και να πεθάνει. Ποτέ μην τους δίνετε την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους χωρίς επίβλεψη.
  • Εάν η γάτα σας εξακολουθεί να επιτίθεται στο κλουβί πουλιών ακόμη και όταν βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο, ίσως χρειαστεί να απαγορεύσετε τη γάτα σας από αυτό το δωμάτιο εντελώς και να κρατάτε πάντα την πόρτα κλειστή.
 3. 3
  Δώστε στη γάτα σας άλλες πηγές διέγερσης στο σπίτι σας. Εάν η γάτα σας είναι σχετικά δραστήρια και σκοπεύετε να τη διατηρήσετε σε εσωτερικούς χώρους, δίνοντάς της παιχνίδια και άλλα διαδραστικά ερεθίσματα μπορεί να την αποτρέψει από το να ενδιαφέρεται υπερβολικά για το πουλί σας. Τοποθετήστε ενδιαφέροντα παιχνίδια όπως γρίφους τροφίμων, παιχνίδια τσαλακωμάτων και γρατσουνιές σε διάφορα σημεία σε όλο το σπίτι σας που θα κρατήσουν τη γάτα σας μακριά από το κλουβί.
  • Υπάρχουν πολλά διαφορετικά παιχνίδια που μπορείτε να αγοράσετε για τη γάτα σας που θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον της. Αναζητήστε αυτά τα παιχνίδια σε οποιοδήποτε κατάστημα κατοικίδιων ζώων.
  • Εάν η γάτα σας ενδιαφέρεται γενικά για τα πουλιά και την ύπαιθρο, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε έναν πύργο γάτας και να την τοποθετήσετε κοντά σε ένα παράθυρο. Αυτό θα επιτρέψει στη γάτα σας να επικεντρωθεί στα πουλιά στην άγρια φύση αντί σε εκείνη στο σπίτι σας.
  Αυτό σχεδόν αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αντιπαράθεση με οποιαδήποτε γάτα που ζει στο σπίτι σας
  Αυτό σχεδόν αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αντιπαράθεση με οποιαδήποτε γάτα που ζει στο σπίτι σας, γι 'αυτό κολλήστε σε μικρότερα είδη πουλιών εάν σκοπεύετε να κρατήσετε και μια γάτα.
 4. 4
  Επενδύστε σε ένα περίβλημα γάτας για να κρατήσετε τη γάτα σας έξω. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο ιδιαίτερα εάν η γάτα σας είναι γάτα εξωτερικού χώρου και χρησιμοποιείται για το κυνήγι πουλιών στην άγρια φύση. Αυτός είναι τελικά ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε απόλυτα ότι η γάτα σας δεν θα καταλήξει να πονάει ή να σκοτώνει το πουλί σας.
  • Μπορείτε να αγοράσετε αυτόν τον τύπο περιβλήματος, που ονομάζεται "catio", στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής κατοικίδιων ζώων, όπως η PetSmart και η Pet Supplies Plus.

Προειδοποιήσεις

 • Αντιμετωπίζετε πάντα τις πληγές στα κατοικίδια σας αμέσως. Πάρτε τους στον κτηνίατρο αμέσως εάν μπουν σε ένα απόρριμα και ένας από αυτούς τραυματιστεί.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Εάν υιοθετήσω ένα γατάκι θα γίνει με την πάροδο του χρόνου φίλοι με το πουλί μου;
  Τα γατάκια που μεγαλώνουν γύρω από τα πουλιά είναι λιγότερο πιθανό να επιτεθούν σε ένα πουλί, αλλά ακόμη και όταν εκπαιδεύονται να είναι φιλικά γύρω από τα πουλιά, το ένστικτο του κυνηγού στο αίμα της γάτας δεν μπορεί να αφαιρεθεί, ειδικά όταν γύρω από μικρότερα, πουλιά μεγέθους δαγκώματος. Να παρακολουθείτε πάντα τη γάτα σας όταν βρίσκεστε γύρω από το πουλί σας και να ελέγχετε για σημάδια επιθετικής συμπεριφοράς.
 • Θα επιτέθηκε μια γάτα σε ένα περιστέρι;
  Εξαρτάται από την προσωπικότητα της γάτας και αν μεγάλωσε ή όχι με το περιστέρι. Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν επιτρέπετε στα πουλιά και τις γάτες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Οι γάτες είναι αρπακτικά και τα πουλιά είναι θήραμα.
 • Κρατώ τα περιστέρια μου έξω και μπορούν να πετάξουν έξω από εκεί το κλουβί όποτε θέλουν. Τι πρέπει να κάνω με τη γάτα, το σκύλο, το άλογο και τις άλλες δύο γάτες ενώ τα περιστέρια μου είναι έξω από το κλουβί;
  Ο σκύλος και το άλογο δεν θα ενοχλήσουν τα περιστέρια σας, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά. Οι γάτες θα πρέπει να κρατηθούν μακριά από τα περιστέρια σας καθώς θα μπορούσαν να βλάψουν τα περιστέρια σας. Προσπαθήστε να κρατήσετε τις γάτες σας σε εσωτερικούς χώρους.
 • Το πουλί μου δεν έχει ακριβώς κλουβί. πετάει όποτε και οπουδήποτε. Έχω επίσης σχολείο, τι κάνω;
  Θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα κλουβί για να το διατηρήσετε ενώ είστε μακριά. Μια άλλη επιλογή είναι η ενοικίαση κατοικίδιων ζώων.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail