Πώς να διατηρήσετε ένα κατοικίδιο όταν έχετε γάτες;

Για να διατηρήσετε ένα κατοικίδιο όταν έχετε γάτες, φυλάξτε το νέο κατοικίδιο σε ξεχωριστό δωμάτιο για μια εβδομάδα, έτσι ώστε τα ζώα να μπορούν να συνηθίσουν το άρωμα του άλλου. Στη συνέχεια, ανοίξτε την πόρτα μια ρωγμή και αφήστε τα ζώα να κοιτάζουν το ένα το άλλο μερικές φορές για αρκετές ημέρες. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τα ζώα σε ουδέτερο χώρο και αφήστε τα να αλληλεπιδράσουν ενώ επιβλέπετε. Δώστε στα ζώα τροφή ή παιχνίδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ώστε να δημιουργηθούν θετικοί συσχετισμοί. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας σχετικά με τον τρόπο ολοκλήρωσης της διαδικασίας ολοκλήρωσης, διαβάστε παρακάτω!

Πρέπει να κρατάτε τις γάτες στο δωμάτιό του όταν το νέο κατοικίδιο είναι έξω
Πρέπει να κρατάτε τις γάτες στο δωμάτιό του όταν το νέο κατοικίδιο είναι έξω και να κρατάτε το νέο κατοικίδιο στο δωμάτιό του όταν αφήνετε τις γάτες έξω.

Παρά το γεγονός ότι το στερεότυπο των γατών είναι ευερέθιστα γύρω από άλλα κατοικίδια ζώα, μπορούν να μάθουν να ανέχονται και ακόμη και να παίζουν με μια ποικιλία άλλων ζώων. Όταν οι γάτες μεγαλώνουν μαζί με πουλιά, κοτόπουλα, αρουραίους, σκύλους και άλλα ζώα, αναπτύσσουν μια σχέση μαζί. Χρειάζεται λίγη δουλειά, ωστόσο, και μπορεί να μην βλέπετε αποτελέσματα για μερικούς μήνες - με επιμονή και καθημερινή δουλειά, τα κατοικίδια ζώα σας τελικά θα πάνε καλά και θα αναρωτηθείτε πώς πήρε τόσο πολύ καιρό για τη γάτα σας να κάνει ένα νέο φίλε!

Μέθοδος 1 από 3: προετοιμασία του σπιτιού και της γάτας σας για τον νεοφερμένο

 1. 1
  Σημειώστε τις εδαφικές τάσεις των γατών σας, για παράδειγμα επισημαίνοντας τη μυρωδιά της. Προτού αρχίσετε να σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα νέο κατοικίδιο ζώο, αποκτήστε μια καλή κατανόηση του πώς συμπεριφέρεται μια γάτα εδαφική. Εάν σηματοδοτεί την περιοχή του πολύ συχνά σε πολλά διαφορετικά μέρη κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να περιμένετε ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσει σε έναν νέο σύντροφο που μοιράζεται το χώρο. Εάν μια γάτα ξαπλώνει και δεν αισθάνεται την ανάγκη να ψεκάζει συνεχώς τις φερομόνες της, μπορείτε να περιμένετε ότι η διαδικασία εισαγωγής θα πάει πολύ πιο ομαλά.
  • Εάν μια γάτα τείνει να ενεργεί επιθετικά όταν εισβάλλεται στην επικράτειά της, π.χ. από τις άλλες γάτες σας, τότε ίσως χρειαστεί να προετοιμαστείτε για να αντιμετωπίσετε την επιθετικότητα της απέναντι στο νέο κατοικίδιο αγοράζοντας ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 2. 2
  Αφήστε δύο ξεχωριστά δωμάτια για να κρατήσετε τις γάτες σας και το νέο κατοικίδιο ζώο. Στην αρχή, θα πρέπει πάντα να κρατάτε το νέο κατοικίδιο μακριά από τις γάτες σας, καθώς όταν δεν είστε κοντά για να επιβλέπετε τις αλληλεπιδράσεις τους μπορεί να ξεσπάσει η μάχη. Δημιουργήστε ένα δωμάτιο για τις γάτες σας με ένα κουτί απορριμμάτων, παιχνίδια, φαγητό και νερό και δημιουργήστε ένα άλλο δωμάτιο σε μια άλλη περιοχή του σπιτιού για το νέο κατοικίδιο ζώο σας με τις ανάγκες τους ικανοποιημένες επίσης.
  • Με την πάροδο του χρόνου, τα κατοικίδια ζώα σας θα συνηθίσουν σταδιακά το άρωμα του άλλου, αλλά οι γάτες δεν τους αρέσουν οι αλλαγές και συνήθως αντιδρούν αρνητικά σε έναν νέο σύντροφο εάν δεν εισαχθούν σωστά αργά.
  • Κρατήστε ένα μικρό κατοικίδιο στο δωμάτιό σας, εάν δεν είναι πολύ δυνατό, για να το παρακολουθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά κρατήστε τις γάτες σας σε διαφορετικό δωμάτιο ανά πάσα στιγμή έως ότου προσαρμοστούν η μία στην άλλη.
 3. 3
  Επιλέξτε ένα νέο κατοικίδιο που ταιριάζει στο επίπεδο δραστηριότητας της γάτας σας. Εάν μια γάτα είναι πολύ νεαρή και παιχνιδιάρικη, ένα νεαρό κουτάβι ή ένα ενεργητικό πουλί χωρίς πτήση, όπως μια νεαρή πάπια, μπορεί να είναι καλές επιλογές. Εάν μια γάτα είναι τεμπέλης και δεν τρέχει πολύ, πιθανότατα θα είναι μια χαρά με ένα μεγαλύτερο κατοικίδιο ζώο ή ακόμα και με τρωκτικά και μεγάλες σαύρες - αν και οι γάτες τρομοκρατούνται ιδιαίτερα από τα φίδια και πιθανότατα δεν θα πάνε ποτέ.
  • Σκεφτείτε και τις ανάγκες του νέου κατοικίδιου ζώου σας. Αν θέλετε να πάρετε ένα παλιό σκύλο ή γάτα, μπορεί να μην είναι πολύ φιλικό προς ένα γατάκι και ένα περίεργο γατάκι. Εάν θέλετε να πάρετε ένα ψάρι, πρέπει να κρατήσετε το ενυδρείο του καλυμμένο για να αποτρέψετε μια περίεργη γάτα να κολυμπήσει.
Αφήστε τις γάτες σας να ρίξουν μια ματιά στο νέο κατοικίδιο
Ανοίξτε την πόρτα μια ρωγμή, ώστε κανένα κατοικίδιο ζώο να μην μπορεί να ξεφύγει σε άλλο δωμάτιο και αφήστε τις γάτες σας να ρίξουν μια ματιά στο νέο κατοικίδιο.

Μέθοδος 2 από 3: εισαγωγή του νέου κατοικίδιου στις γάτες σας

 1. 1
  Κρατήστε τα ζώα σε ξεχωριστά δωμάτια για μια εβδομάδα, εναλλασσόμενα να είναι έξω Πριν φέρετε το νέο κατοικίδιο κατοικίδιο, βάλτε τις γάτες σας στο δωμάτιο που έχετε ορίσει και κλείστε την πόρτα. Μόλις το νέο κατοικίδιο ζώο έρθει μαζί σας, φυλάξτε το στο δωμάτιό του χωρίς τις γάτες έως ότου οι γάτες σας συνηθίσουν τη μυρωδιά του. Πρέπει να κρατάτε τις γάτες στο δωμάτιό του όταν το νέο κατοικίδιο είναι έξω και να κρατάτε το νέο κατοικίδιο στο δωμάτιό του όταν αφήνετε τις γάτες έξω.
  • Είναι χρήσιμο να διατηρείτε το νέο κατοικίδιο στην κρεβατοκάμαρά σας, ώστε να μπορείτε να αφήσετε τις γάτες σας έξω τη νύχτα και να αφήσετε το νέο σας κατοικίδιο έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα προσαρμόσει τα κατοικίδια ζώα σας στη μυρωδιά του άλλου, καθώς θα μοιράζονται εν αγνοία τους τους ίδιους χώρους, αν και σε διαφορετικούς χρόνους.
 2. 2
  Τροφοδοτήστε τις γάτες σας και το νέο κατοικίδιο σε κάθε πλευρά μιας πόρτας. Όταν οι γάτες σας βρίσκονται στο δωμάτιο και το νέο κατοικίδιο είναι έξω και συνηθίζει στο σπίτι, τροφοδοτήστε το ακριβώς δίπλα στην πόρτα που οδηγεί στο δωμάτιο της γάτας. Τα τρόφιμα των γατών σας πρέπει να τοποθετηθούν επίσης κοντά στην πόρτα, ώστε να αναγκάζονται να τρώνε κοντά στο νέο κατοικίδιο.
  • Εάν το νέο σας κατοικίδιο είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει κάτω από την πόρτα, όπως για παράδειγμα τρωκτικό ή μικρό ερπετό, μετακινήστε το κλουβί κοντά στην πόρτα ενώ οι γάτες σας είναι περιορισμένες, έτσι το άρωμά του θα περάσει από την πόρτα χωρίς να διακινδυνεύσει να επιτεθεί το νέο κατοικίδιο.
  • Αυτό συσχετίζει τη μυρωδιά του νέου κατοικίδιου ζώου με φαγητό, το οποίο οι γάτες θα συνδέσουν με καλά πράγματα και ανταμοιβές.
 3. 3
  Τρίψτε ένα πανί στο νέο κατοικίδιο ζώο και αφήστε το με τις γάτες σας στο δωμάτιο. Το πανί θα απορροφήσει πολύ το άρωμα του νέου κατοικίδιου ζώου, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να αφεθεί στο δωμάτιο των γατών, ώστε να διερευνήσει τις μυρωδιές. Κάντε το αντίστροφο επίσης, ώστε το νέο κατοικίδιο ζώο σας να συνηθίσει το άρωμα των γατών.
  • Στα ζώα, οι μυρωδιές σημαίνουν πολύ περισσότερα από τις εμφανίσεις. Εάν οι γάτες και το νέο κατοικίδιο ζώο χρησιμοποιούνται για τις μυρωδιές του άλλου, θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αρχίσουν να πολεμούν ή να ενεργούν επιθετικά και εδαφικά.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφήσετε λίγο χαλαρό δέρμα από ένα νέο ερπετό κατοικίδιο ζώο, εάν έχει, στο δωμάτιο της γάτας, ώστε να μυρίζει άμεσα νέο ζώο. Τα ρούχα μπορεί να μην λειτουργούν τόσο καλά στα ερπετά, καθώς δεν δημιουργούν τόσο λάδι στο δέρμα τους όσο και τα θηλαστικά.
 4. 4
  Στηρίξτε την πόρτα ανοιχτή ελαφρώς, ώστε οι γάτες σας να μπορούν να δουν το νέο κατοικίδιο. Ανοίξτε την πόρτα μια ρωγμή, ώστε κανένα κατοικίδιο ζώο να μην μπορεί να ξεφύγει σε άλλο δωμάτιο και αφήστε τις γάτες σας να ρίξουν μια ματιά στο νέο κατοικίδιο. Ενώ οι μυρωδιές σημαίνουν πολύ περισσότερα από τις εμφανίσεις, οι γάτες μερικές φορές μπορεί να φοβούνται από μεγάλα σκυλιά ή μπορεί να δελεαστούν από ένα μικρό κουνέλι ή τρωκτικό.
  • Τα μικρά ζώα που θα μπορούσαν να περάσουν από την πόρτα θα πρέπει να φυλάσσονται στο κλουβί ενώ τα εισαγάγετε στις γάτες οπτικά, ώστε να μην ξεφύγουν και να διακινδυνεύσουν να επιτεθούν.
  • Αφήστε τα κατοικίδια ζώα σας να ρίξουν μια ματιά ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια μερικών ημερών προτού τους αφήσετε να συναντηθούν απευθείας. Αυτό θα τους αφήσει να συνηθίσουν την παρουσία και την εμφάνιση του άλλου, έτσι ώστε η τελική συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο να πηγαίνει πιο ομαλά.
  • Μην ανοίγετε την πόρτα περισσότερο από μια ρωγμή, όχι περισσότερο από 2,50 cm, έτσι ώστε κανένα κατοικίδιο δεν μπορεί να επιτεθεί ή να φτάσει στο άλλο.
 5. 5
  Επιτηρήστε τα κατοικίδια μαζί στο ίδιο δωμάτιο και χρησιμοποιήστε φαγητό για να τα αποσπάσετε. Μετά από μία ή δύο εβδομάδες, αφήστε τα κατοικίδια ζώα σας να συναντηθούν σε ένα ουδέτερο δωμάτιο. Το μπάνιο είναι ένα καλό μέρος, καθώς υπάρχουν λίγα μέρη για να κρυφτούν και μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τα κατοικίδια.
  • Ρυθμίστε μια ψηλή πύλη ή κλείστε την πόρτα πίσω σας για να βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδια ζώα πρέπει να συναντηθούν και να γνωριστούν μεταξύ τους.
  • Χειριστείτε το νέο κατοικίδιο ζώο και δείξτε στις γάτες ότι το αποδέχεστε, το οποίο μπορεί να το βοηθήσει να καταλάβει ότι το νέο κατοικίδιο δεν είναι ούτε εχθρός ούτε θήραμα - τουλάχιστον όσο παρακολουθείτε.
  • Τα μικρά κατοικίδια πρέπει να διατηρούνται στο κλουβί τους, ώστε να μην τρέχουν και να κρυφτούν κάτω από έναν πάγκο ή να προσπαθήσουν να αποφύγουν τη γάτα. Τα σκυλιά και τα μεγάλα ζώα είναι ωραία για να τα κρατήσετε μακριά, αλλά τα τρωκτικά και άλλα μικρά ζώα μπορεί να προσπαθήσουν να διαφύγουν πανικού και όχι να συνηθίσουν την παρουσία της γάτας.
 6. 6
  Χρησιμοποιήστε παιχνίδια και φαγητό για να κάνετε τα κατοικίδια να παίζουν και να τρώνε μαζί στο ίδιο δωμάτιο. Εάν το νέο ζώο σας αρέσει να παίζει, όπως π.χ. ένα σκυλί ή ένα μεγάλο τρωκτικό, φέρτε ένα παιχνίδι εκεί που θα πρέπει να μοιραστεί με τις γάτες. Τροφοδοτήστε τα ζώα υπό την επίβλεψή σας στο ίδιο δωμάτιο για να μειώσετε το άγχος μεταξύ των κατοικίδιων ζώων και να τα κάνετε να συσχετίζουν τη σίτιση με την παρουσία του άλλου.
  • Δεν χρειάζεται να τα ταΐζετε το ένα δίπλα στο άλλο, εάν υπάρχει κάποιο επίπεδο εχθρότητας. Ακόμη και η διατροφή τους σε ξεχωριστές γωνίες του ίδιου δωματίου θα βοηθήσει τα κατοικίδια ζώα σας να συνδυάσουν την καλή αίσθηση του φαγητού με το άρωμα του άλλου κατοικίδιου.
  • Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό με τα κουτάβια και τα γατάκια, καθώς θα μάθουν να συσχετίζουν το παιχνίδι με τα αγαπημένα τους παιχνίδια παίζοντας το ένα με το άλλο, μειώνοντας την εχθρότητα μεταξύ των στερεοτυπικά αντίθετων κατοικίδιων ζώων.
 7. 7
  Αφήστε τα ζώα να έχουν ελεύθερη βασιλεία στο σπίτι, μετά από μερικές εβδομάδες. Μόνο αφού είστε σίγουροι ότι τα κατοικίδια ταιριάζουν εάν τους αφήσετε να έχουν ελεύθερη βασιλεία στο σπίτι. Παρακολουθήστε ακόμη τις γάτες και το νέο κατοικίδιο ζώο, ωστόσο, καθώς η εδαφική συμπεριφορά μπορεί να εμφανιστεί εάν το νέο κατοικίδιο ζώο βρει έναν από τους ασφαλείς χώρους των γατών, όπως ήταν.
  • Τα μικρά κατοικίδια πρέπει να διατηρούνται στο κλουβί τους, αλλά με την πάροδο του χρόνου αρχίστε να τα εισάγετε στις γάτες που τα κρατούν στα χέρια σας έξω από το κλουβί. Επιτηρείτε πάντα τις αλληλεπιδράσεις της γάτας σας με μικρά κατοικίδια ζώα και χρησιμοποιήστε ένα κλουβί με αρκετά σφιχτές ράβδους που δεν μπορεί να επιτεθεί στο νέο κατοικίδιο ζώο σας μέσω του τριψίματος.
  • Αγοράστε ένα νέο κρεβάτι ή ένα άλλο ειδικό μέρος για να ξαπλώσετε το νέο κατοικίδιο ζώο σας και φτιάξτε το δικό του για να το εμποδίσετε να αναλάβει περιοχές που συχνά χρησιμοποιούν οι γάτες.
  • Συνεχίστε να ταΐζετε μαζί τα κατοικίδια ζώα σας και να προσφέρετε λιχουδιές όταν τα κατοικίδια ζώα σας συμπεριφέρονται μεταξύ τους.
Φυλάξτε το στο δωμάτιό του χωρίς τις γάτες έως ότου οι γάτες σας συνηθίσουν τη μυρωδιά του
Μόλις το νέο κατοικίδιο ζώο έρθει μαζί σας, φυλάξτε το στο δωμάτιό του χωρίς τις γάτες έως ότου οι γάτες σας συνηθίσουν τη μυρωδιά του.

Μέθοδος 3 από 3: διατηρώντας τα κατοικίδια σας ασφαλή

 1. 1
  Επιβλέψτε τα κατοικίδια ζώα σας όταν είναι μαζί. Μέχρι να περάσουν μερικοί μήνες, οι εντάσεις μπορούν ακόμα να ξεσηκωθούν και τα κατοικίδια ζώα σας μπορούν να γίνουν επιθετικά μεταξύ τους. Για τους πρώτους μήνες, προσπαθήστε να παρακολουθείτε στενά το πώς ενεργούν τα κατοικίδια ζώα σας και να ανταποκρίνεστε γρήγορα σε τυχόν φωνές ή κραυγές που ακούτε εάν βρίσκεστε σε άλλο δωμάτιο.
 2. 2
  Αναζητήστε σημάδια επιθετικότητας στις γάτες σας και στο νέο κατοικίδιο. Τα σημάδια επιθετικότητας στις γάτες περιλαμβάνουν την εκτροφή, το σφύριγμα, τη συχνότητα σήμανσης του εδάφους τους, και ακόμη και ξαφνικών, κρυφών επιθέσεων. Αναζητήστε σημάδια επιθετικότητας στα άλλα κατοικίδια ζώα σας όσον αφορά το είδος του - μια σαύρα παρακολούθησης θα αντιδρά πολύ διαφορετικά στην επιθετικότητα από ό, τι ένας σκύλος, για παράδειγμα.
  • Γενικά, ένα ζώο θα εμφανίζεται επιθετικό εάν δείχνει τα δόντια του, ανυψώνεται για να μεγαλώσει ή διαφορετικά τα μαλλιά του θα σταθούν στο τέλος. Φροντίστε να προσέχετε σημάδια επιθετικότητας στο συγκεκριμένο κατοικίδιο ζώο σας, καθώς ποικίλλει αρκετά.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να εμποδίσετε τις γάτες σας να πολεμούν με το νέο κατοικίδιο. Τα μπουκάλια ψεκασμού είναι ο πιο αποτελεσματικός και πιο συνηθισμένος τρόπος για τον έλεγχο της συμπεριφοράς μιας γάτας. Εάν οι γάτες σας δρουν ιδιαίτερα σκληρά με το νέο σας κατοικίδιο, ψεκάστε το μερικές φορές με νερό για να το ερεθίσετε και θα φύγει από τη σκηνή. Χρησιμοποιείτε μόνο τακτικό νερό βρύσης ή καθαρό νερό, καθώς οτιδήποτε άλλο μπορεί να βλάψει τα μάτια και το δέρμα της γάτας σας.
  • Μια καλή εναλλακτική λύση είναι να χτυπήσετε ένα τηγάνι ή να κάνετε έναν δυνατό θόρυβο κοντά στις γάτες για να τους τρομάξετε να φύγουν. Ποτέ μην χτυπάτε τις γάτες σας και μην προσπαθείτε να τις σπάσετε με το χέρι, διαφορετικά μπορεί να γδαρθείτε.
  • Από την άλλη πλευρά, εάν οι γάτες σας συμπεριφέρονται καλά γύρω από το νέο κατοικίδιο ζώο, δώστε του ειδικές λιχουδιές όπως φρέσκο ψάρι και κοτόπουλο για να ενισχύσετε την καλή συμπεριφορά του.
 4. 4
  Αποτρέψτε τις μάχες χωρίζοντας τα ζώα στα κλειστά δωμάτιά τους. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τους αγώνες είναι να αποφύγετε να αφήσετε τα κατοικίδια ζώα σας να έχουν οποιαδήποτε φυσική επαφή. Εάν οι γάτες ή το νέο σας κατοικίδιο ενεργούν επιθετικά, χωρίστε τα στα κλειστά δωμάτιά τους για μερικές ώρες και, στη συνέχεια, επαναφέρετέ τα αργά υπό την επίβλεψή σας.
  • Εάν το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα κακό και οι γάτες απλά δεν θέλουν να δεχτούν το νέο κατοικίδιο ζώο, σκεφτείτε να πάρετε τις επιθετικές γάτες σε έναν κτηνίατρο για να δείτε εάν έχει προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς οι περισσότερες γάτες θα δεχτούν έναν νέο σύντροφο εντός μερικών μηνών.
  • Επαναλάβετε ξανά τη διαδικασία της αργής εισαγωγής εάν τα κατοικίδια ζώα σας δεν ταιριάζουν.
  • Οι γάτες είναι αρπακτικά από τη φύση τους και έχουν το ένστικτο να κυνηγούν μικρότερα ζώα. Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το εάν μπορείτε ή όχι να εμπιστευτείτε τη γάτα σας μόνη της με άλλα ζώα, μην την αφήσετε χωρίς επιτήρηση.

Συμβουλές

 • Όσο πρέπει να προσπαθείτε να αποτρέψετε τις μάχες όταν ξεσπάσουν, ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την επιθετικότητα είναι να ανταμείψετε τα κατοικίδια ζώα σας για καλή συμπεριφορά. Κρατάτε πάντα λιχουδιές κοντά για να ανταμείψετε τα κατοικίδια ζώα σας.
 • Δοκιμάστε να καλύψετε τα νύχια των γατών σας με πλαστικά καπάκια που αγοράζονται από το κατάστημα για να μειώσετε τη συχνότητα τραυματισμού ενώ παίζετε. Δεν θα σας επιτρέψουν όλες οι γάτες να το κάνουν αυτό, αλλά είναι ένα αξιοπρεπές αποτρεπτικό μέσο εάν το επιτρέπουν οι γάτες σας.
Για να διατηρήσετε ένα κατοικίδιο όταν έχετε γάτες
Για να διατηρήσετε ένα κατοικίδιο όταν έχετε γάτες, φυλάξτε το νέο κατοικίδιο σε ξεχωριστό δωμάτιο για μια εβδομάδα, ώστε τα ζώα να μπορούν να συνηθίσουν το άρωμα του άλλου.

Προειδοποιήσεις

 • Τα βακτήρια εμφανίζονται στο σάλιο της γάτας που μπορεί να είναι επιβλαβή και μολυσματικά για τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, που δαγκώνεται από μια γάτα. Εάν εμφανιστεί δάγκωμα, συνιστάται στο άτομο να λάβει άμεση ιατρική φροντίδα, ειδικά εκείνους που υποπτεύεστε ότι έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Ποτέ μην αφήνετε μια γάτα οποιασδήποτε ηλικίας μόνη της με ένα άλλο ζώο που μπορεί να είναι το φυσικό θήραμά του (π.χ. τρωκτικά, κουνέλια, πουλιά, σαύρες). Οι γάτες εξακολουθούν να έχουν ισχυρά ένστικτα κυνηγιού που μπορούν να ενεργοποιηθούν ενώ είστε έξω από το δωμάτιο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πρέπει να κρατήσω τα πουλιά και τις γάτες μου ξεχωριστά;
  Ναί. Κρατήστε τα ξεχωριστά για να αποφύγετε προβλήματα και πιθανούς τραυματισμούς.
 • Έχω δύο γάτες η μία είναι μεγάλος κυνηγός η άλλη όχι τόσο πολύ, αλλά πώς τις εισάγω σε ψάρια σε μια μεγάλη δεξαμενή αφού τους αρέσει να ανεβαίνουν
  Οι γάτες έχουν φυσικά ένα περίεργο ένστικτο για να ερευνήσουν τα ψάρια, αλλά όσο το ενυδρείο είναι βαρύ και έχει ισχυρό καπάκι, δεν θα πρέπει να μπορεί να μπει!
 • Λειτουργεί αυτή η τακτική με γκέκο (λεοπάρδαλη);
  Η γάτα μου πραγματικά δεν με απασχολήθηκε με το γκέκο μου, αλλά αν δεν έχετε καπάκι στο βιότοπο του γκέκο, θα πρέπει σίγουρα να πάρετε ένα.
 • Η γάτα μου έχει αρχίσει να χτυπά το κλουβί. Τι πρέπει να κάνω?
  Δοκιμάστε να πάρετε ένα κλουβί που κρέμεται από το ταβάνι. Ή ψεκάζετε τη γάτα σας με νερό κάθε φορά που την πιάνετε.
 • Μπορώ να έχω γάτα αν έχω ήδη 2 πουλιά;
  Ναι, πολλοί άνθρωποι έχουν γάτες / σκύλους με πουλιά, ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να τους κρατήσετε χωρισμένους σε διαφορετικά δωμάτια για λίγο και να τους παρουσιάσετε αργά ο ένας στον άλλο. Εάν η σχέση φαίνεται να είναι καλή, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, αλλά υπό την επίβλεψή σας μια περιστασιακή "συνάντηση" θα ήταν εντάξει. Εάν η σχέση φαίνεται να είναι επικίνδυνη για οποιοδήποτε από τα ζώα, κρατήστε τα χωριστά.
 • Τι γίνεται αν έχω ψάρια ή καραβίδες;
  Διατηρήστε τα ψάρια ή τους καραβίδες προστατευμένους σε ένα περίβλημα ή ενυδρείο με καπάκι.
 • Ρώτησα τους γονείς μου αν θα μπορούσαν να μου πάρουν τσιντσιλά, αλλά συνεχίζουν να λένε ότι οι δύο γάτες μου θα το σκότωναν. Τι πρέπει να κάνω?
  Δυστυχώς, οι γονείς σου έχουν δίκιο. Οι γάτες είναι φυσικοί θηρευτές και θα κυνηγήσουν και θα σκοτώσουν ένα τσιντσιλά. Δεν θα συνιστούσα να κρατάτε ένα τσιντσιλά σε ένα σπίτι με γάτες.
 • Το conure μου επιτίθεται στη γάτα μου. Τι πρέπει να κάνω?
  Κρατήστε το πουλί σας μακριά από τη γάτα σας καθώς δεν θέλετε να βλάψετε κανένα από τα κατοικίδια ζώα σας. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια.
 • Η γάτα μου είναι μεγάλος κυνηγός και του αρέσει να βρίσκεται στο δωμάτιό μου. Σκέφτομαι να υιοθετήσω μερικούς αρουραίους και να τους κρατήσω στο δωμάτιό μου. Τι πρέπει να κάνω?
  Είναι θήραμα και αρπακτικό. Έχετε ένα δωμάτιο για να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά. Θα μπορούσατε να σας βγάλουν αρουραίους από αυτό το δωμάτιο και να παίξετε μαζί τους στο δωμάτιό σας, αλλά όταν δεν έχετε τα μάτια σας, η γάτα σας δεν χρειάζεται να φάει σνακ.

Σχόλια (1)

 • pink18
  Σας ευχαριστώ, το πουλί και οι γάτες μου είναι οι καλύτεροι φίλοι τώρα! Είμαι τόσο χαρούμενος.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail