Πώς να αναγνωρίσετε μια χιονισμένη κουκουβάγια;

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να προσδιορίσετε μια χιονισμένη κουκουβάγια
Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να προσδιορίσετε μια χιονισμένη κουκουβάγια.

Θέλατε ποτέ να εντοπίσετε αυτό το μυστήριο κουκουβάγια που πετάει πάνω από το σπίτι σας κάθε βράδυ; Εάν ναι, αυτό είναι το άρθρο για εσάς! Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να προσδιορίσετε μια χιονισμένη κουκουβάγια.

Μέθοδος 1 από 3: κοιτάζοντας την εμφάνιση

 1. 1
  Κοιτάξτε το μοτίβο στο σώμα του πουλιού. Οι αρσενικές χιονισμένες κουκουβάγιες είναι εντελώς λευκές με μακριά, απλά φτερά και σπάνια μερικά μαύρα σημάδια. Τα θηλυκά έχουν σειρές από τετράγωνα μαύρα μπαλώματα, διακριτικά σημάδια στο σώμα και τα φτερά τους.
  • Οι Baby Snowy Owls είναι εντελώς διαφορετικές. Έχουν γκρίζο, χνουδωτό σώμα με μικροσκοπικά ακανόνιστα λευκά μπαλώματα, όπου τα φτερά τους δεν έχουν ακόμη χρώμα.
 2. 2
  Κοιτάξτε το άνοιγμα φτερών. Οι χιονισμένες κουκουβάγιες έχουν τεράστια πλάτη φτερών περίπου 125-150 εκατοστών (49-59 ίντσες)
  • Τα φτερά τους είναι ευθεία στην κορυφή και στρογγυλεμένα στην άκρη, με αιχμηρές άκρες στο τέλος.
  • Υπάρχουν περίπου 4 αιχμηρές άκρες στο τέλος των φτερών Snowy Owls.
  • Οι χιονισμένες κουκουβάγιες μπορούν να πετάξουν αβίαστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να το χρησιμοποιήσουν ως τεχνική κυνηγιού.
 3. 3
  Σκεφτείτε ότι τα αρσενικά και θηλυκά σχήματα ράμφος είναι πολύ διαφορετικά. Τα αρσενικά έχουν ένα μυτερό, γαντζωμένο ράμφος, ενώ τα θηλυκά έχουν ένα ίσιο ράμφος, λιγότερο αισθητά καμπύλο, που φαίνεται σχεδόν να βυθίζεται στο δέρμα τους. Όταν πετούν και τα δύο φύλα, είναι δύσκολο να πεις το σχήμα του ράμματος, οπότε κάνεις αυτήν την παρατήρηση καλύτερα σε μια Χιονισμένη Κουκουβάγια σε ένα δέντρο
  • Η αιχμηρή άκρη ενός ράμματος Snowy Owl διευκολύνει την αρπαγή του λαιμού από το λαιμό και εξασθενεί τη δύναμη των ζώων να σπρώχνουν το ράμφος και να τρέχουν μακριά.
Θέλατε ποτέ να εντοπίσετε αυτό το μυστήριο κουκουβάγια που πετάει πάνω από το σπίτι σας κάθε βράδυ;
Θέλατε ποτέ να εντοπίσετε αυτό το μυστήριο κουκουβάγια που πετάει πάνω από το σπίτι σας κάθε βράδυ;

Μέθοδος 2 από 3: εξέταση μοτίβων πτήσης

 1. 1
  Παρατηρήστε εάν η κουκουβάγια που κοιτάτε έχει σταθερό ρυθμό πτέρυγας, ρυθμικό με πιο αργό ρυθμό από ό, τι αισιόδοξος. Η πτήση τους μοιάζει πολύ με εκείνη μιας πάπιας ή φασιανού, που τείνουν να χτυπούν άγρια τα φτερά τους χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό.
  • Όλα τα φτερά των κουκουβαγιών είναι μεγαλύτερα και ευκολότερα να διακριθούν στον αέρα από τα πουλιά όπως τα Finches και τα βυζιά. Εάν δείτε μια μεγάλη, σταθερή πτέρυγα, πιθανότατα ανήκει σε ένα αρπακτικό πουλί ή μια κουκουβάγια.
 2. 2
  Κοιτάξτε το πουλί κατά την πτήση. Οι χιονισμένες κουκουβάγιες κάνουν τον κανονικό ρυθμό και ρυθμό για περίπου 25 δευτερόλεπτα, και μετά μπαίνουν σε 5 δευτερόλεπτα. Τα φτερά τους λειτουργούν σαν αλεξίπτωτο, μεταφέροντας μια χιονισμένη κουκουβάγια με τον άνεμο. Οι ρυθμοί αργής πτέρυγας τους είναι χαριτωμένοι όταν τους βλέπετε στον αέρα και ένα αξέχαστο θέαμα.
  • Οι κουκουβάγιες δεν παρασύρονται πάνω και κάτω όταν πετούν. Σε αντίθεση με τα περισσότερα πουλιά, τα φτερά τους τους επιτρέπουν να πετούν ευθεία και όχι σε άγρια φρενίτιδα.
 3. 3
  Παρακολουθήστε τα φτερά του πουλιού όταν βρίσκονται κατά την πτήση. Τα φτερά των χιονισμένων κουκουβαγιών μοιάζουν με χιόνι κατά την πτήση, και τα φραγμένα μαύρα μπαλώματα σε μια γυναίκα είναι μόλις ορατά από ύψος.
  • Τα φτερά του Baby Snowy Owls είναι γκρι χαλίκι και πιθανότατα θα εμφανιστούν έτσι. Για να αναγνωρίσετε ένα μωρό από έναν γονέα, κοιτάξτε τη σταθερότητα της πτήσης του πουλιού.
Τραβήξτε μια φωτογραφία της κουκουβάγιας
Τραβήξτε μια φωτογραφία της κουκουβάγιας και ρωτήστε έναν τοπικό παρατηρητή / εμπειρογνώμονα πουλιών για τη γνώμη τους σχετικά με το είδος.

Μέθοδος 3 από 3: παρατηρώντας το μέγεθος των χιονισμένων κουκουβαγιών

 1. 1
  Κοιτάξτε το μέγεθος του πουλιού. Οι χιονισμένες κουκουβάγιες έχουν συνήθως μέγεθος περίπου 50-65 εκατοστά (20-26 ίντσες), περίπου τόσο μεγάλο όσο ένα μικρό αρπακτικό πουλί όπως ο Μέρλιν. Ακόμα κι αν μια χιονισμένη κουκουβάγια πετά, το μέγεθός της είναι ακόμα εύκολο να επεξεργαστεί σε σχέση με άλλα πουλιά.
  • Κοιτάξτε σε ένα βιβλίο για φωτογραφίες κουκουβαγιών. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πουλί που είδατε.
 2. 2
  Αγοράστε βιβλίο για κουκουβάγιες και άλλα αρπακτικά πουλιά είτε online είτε σε κατάστημα βιβλίων. Το βιβλίο θα σας δώσει μια γραπτή και οπτική αναφορά για να σας βοηθήσει.
 3. 3
  Βγάλτε μερικά κιάλια και προσαρμόστε τα στη σωστή ρύθμιση ματιών για εσάς. Μέσα από κιάλια, μπορείτε πραγματικά να πείτε τα χαρακτηριστικά του πουλιού σας, ακόμη και στον ουρανό.
  • Τα κιάλια μπορούν να διπλωθούν και να ληφθούν οπουδήποτε. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε ένα κατάστημα με σούπερ μάρκετ με θέμα τη φύση ή στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για κιάλια, οπότε σκεφτείτε να αγοράσετε από δεύτερο χέρι.
 4. 4
  Τραβήξτε μια φωτογραφία της κουκουβάγιας και ρωτήστε έναν τοπικό παρατηρητή / εμπειρογνώμονα πουλιών για τη γνώμη τους σχετικά με το είδος.
  • Σκεφτείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία ή να δημιουργήσετε ένα σκίτσο του πουλιού καθώς και ένα γραπτό αρχείο των πουλιών που έχετε παρατηρήσει. Θα μπορούσε απλώς να ήταν μια θεαματική χιονισμένη κουκουβάγια.
  • Κρατήστε όλες τις παρατηρήσεις σας, συμπεριλαμβανομένων σημειώσεων, φωτογραφιών και σκίτσων σε ένα περιοδικό. Αυτό βοηθά στην οργάνωση των ευρημάτων σας σε ένα μέρος, αντί να έχετε πολλά χαρτιά παντού.

Συμβουλές

 • Έχετε έναν παρατηρητή πουλιών. Θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν το πουλί σας.
 • Ελέγξτε την τοπική βιβλιοθήκη σας για βιβλία για πουλιά.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμμετάσχετε σε μια τοπική ομάδα παρακολούθησης πουλιών.

Προειδοποιήσεις

 • Μην προσπαθήσετε να πιάσετε μια χιονισμένη κουκουβάγια εάν είναι σπάνιες στην περιοχή σας. Είναι κομψά πλάσματα και δεν κάνουν πολύ κακό.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πού μπορώ να δω μια χιονισμένη κουκουβάγια;
  Μπορούν να βρεθούν σε όλες τις ΗΠΑ την άνοιξη και το καλοκαίρι και να μεταναστεύσουν γύρω από τον Καναδά το φθινόπωρο και το χειμώνα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail