Πώς να ξέρετε αν τα περιστέρια είναι κατάλληλα για εσάς;

Για να προσδιορίσετε εάν τα περιστέρια είναι κατάλληλα για εσάς, σκεφτείτε εάν μπορείτε να παρέχετε το είδος της διατροφής που χρειάζονται, που είναι κυρίως σπόροι, φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να παρέχετε ένα μεγάλο κλουβί πτήσης που θα τους προσφέρει αρκετό χώρο για να πετάξουν, να ασκηθούν, να παίξουν και να πετάξουν. Αναζητήστε μια προστατευμένη περιοχή έξω από το σπίτι σας όπου μπορείτε να βάλετε το κλουβί, καθώς πιθανότατα θα είναι πολύ μεγάλο για να διατηρηθεί σε εσωτερικό χώρο. Πριν αγοράσετε περιστέρια ή οποιαδήποτε κατοικία και εξοπλισμό, εξετάστε τον προϋπολογισμό σας για να προσδιορίσετε τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Θα χρειαστεί πιθανώς να ξοδέψετε τουλάχιστον 220€ για να ξεκινήσετε. Δεδομένου ότι ορισμένα περιστέρια μπορούν να ζήσουν έως και 25 χρόνια, είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι μακροπρόθεσμες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών τροφίμων και κτηνιάτρων. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες συμβουλές από τον κτηνίατρο συν-συγγραφέα μας, συμπεριλαμβανομένου του πώς να προσδιορίσετε εάν τα περιστέρια είναι κατάλληλα για την προσωπικότητά σας.

Για να προσδιορίσετε εάν ένα περιστέρι είναι κατάλληλο για εσάς
Για να προσδιορίσετε εάν ένα περιστέρι είναι κατάλληλο για εσάς, πρέπει να γνωρίζετε τι χρειάζεται να φάει.

Τα περιστέρια είναι κοινά πουλιά που είναι απαλά και είναι γνωστά για τους ήχους τους. Εάν σκέφτεστε να έχετε ένα ως κατοικίδιο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το χρόνο που χρειάζονται, το κόστος της συντήρησής τους και αν θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας σε ένα κατοικίδιο. Με λίγη φροντίδα και προσοχή μπορείτε να αποφασίσετε αν ένα περιστέρι είναι το κατάλληλο κατοικίδιο για εσάς.

Μέρος 1 από 2: καθορισμός των απαιτήσεων φροντίδας

 1. 1
  Εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις για σωστή διατροφή. Για να προσδιορίσετε εάν ένα περιστέρι είναι κατάλληλο για εσάς, πρέπει να γνωρίζετε τι χρειάζεται να φάει. Τα περιστέρια τείνουν να τρώνε ένα μείγμα σπόρων και φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Οι σπόροι θα πρέπει να αποτελούν περίπου το 60 έως 70 τοις εκατό της διατροφής των πουλιών, με μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών να αποτελούν το υπόλοιπο.
  • Υπάρχουν μερικά φρούτα και λαχανικά που δεν πρέπει να τρώνε ένα περιστέρι, συμπεριλαμβανομένων των αβοκάντο και των σπόρων φρούτων.
  • Τα περιστέρια χρειάζονται επίσης πρόσβαση στο τρίξιμο για να αφομοιώσουν σωστά τους σπόρους που τρώνε.
 2. 2
  Ανακαλύψτε πώς να δημιουργήσετε έναν κατάλληλο βιότοπο για ένα περιστέρι. Τα περιστέρια χρειάζονται πολύ χώρο για να κυματίζουν, έτσι τα κλουβιά τους πρέπει να είναι μεγαλύτερα από τα κλουβιά για τα περισσότερα άλλα πουλιά κατοικίδιων ζώων. Συντηρούνται συνήθως σε κλουβιά πτήσης, τα οποία πρέπει να έχουν πλάτος 24" , βάθος 24" και ύψος 24" τουλάχιστον.
  • Θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε το μεγαλύτερο κλουβί που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά για τα περιστέρια σας. Αυτό θα τους αφήσει να πετάξουν και να ασκηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Τα περιστέρια θα χρειαστούν επίσης μια ποικιλία από κούρνια και παιχνίδια για να συνεχίσουν να απασχολούνται. Φροντίστε επίσης να τους δώσετε κούρνια με διαφορετικές διαμέτρους, για να ασκήσετε τα πόδια τους.
  • Τα περιστέρια χρειάζονται πολύ χώρο, επειδή πρέπει να είναι σε θέση να πετούν μέχρι τις πέρκες και τα πιάτα φαγητού αντί να ανεβαίνουν πάνω τους, όπως μπορούν να κάνουν άλλα πουλιά, όπως οι παπαγάλοι.
 3. 3
  Βρείτε ένα μέρος για να διατηρήσετε το κλουβί του περιστεριού σας. Δεδομένου ότι το κλουβί ενός περιστεριού πρέπει να είναι σχετικά μεγάλο, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί ένα μέρος στο εσωτερικό για να το κρατήσει. Εάν θέλετε πραγματικά να διατηρήσετε τα περιστέρια αλλά έχετε ένα μικρό σπίτι, ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε το κλουβί του σε εξωτερικούς χώρους.
  • Η διατήρηση ενός κλουβιού σε εξωτερικούς χώρους απαιτεί το κλουβί να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες και τις ακραίες θερμοκρασίες. Προσπαθήστε να κρατήσετε το κλουβί σας μακριά από το έδαφος και μακριά από πράγματα όπως πρόχειρα.
  Προσοχή μπορείτε να αποφασίσετε αν ένα περιστέρι είναι το κατάλληλο κατοικίδιο για εσάς
  Με λίγη φροντίδα και προσοχή μπορείτε να αποφασίσετε αν ένα περιστέρι είναι το κατάλληλο κατοικίδιο για εσάς.
 4. 4
  Καθορίστε εάν μπορείτε να πληρώσετε για τα έξοδα εκκίνησης. Για να προσδιορίσετε εάν ένα περιστέρι είναι κατάλληλο για εσάς, υπολογίστε πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε σε αυτό. Γενικά, πρέπει να ξοδέψετε τουλάχιστον 220€ για όλο τον εξοπλισμό και το πουλί. Ωστόσο, μπορεί να κοστίσει περισσότερο ανάλογα με την ποιότητα των αναλωσίμων που αγοράζετε. Κάντε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό για τον εαυτό σας και καθορίστε εάν έχετε αναλώσιμο εισόδημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κόστος εκκίνησης.
  • Το κόστος εκκίνησης περιλαμβάνει το κόστος του πουλιού, το κλουβί, τα πιάτα φαγητού και νερού, τα τρόφιμα, τις πέρκες και άλλες προμήθειες.
 5. 5
  Υπολογίστε το μακροπρόθεσμο κόστος. Εκτός από το αρχικό κόστος, η φροντίδα των περιστεριών απαιτεί να αγοράζετε προμήθειες για τη ζωή του πουλιού - για 10 έως 25 χρόνια, ανάλογα με την ποικιλία και τη φροντίδα που λαμβάνουν. Το πιο προφανές μακροπρόθεσμο κόστος είναι η τροφή των πουλιών, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλα έξοδα, όπως καθαρισμός προμηθειών.
  • Το μακροπρόθεσμο κόστος μπορεί επίσης να περιλαμβάνει το κόστος της κτηνιατρικής περίθαλψης. Αυτό μπορεί ή όχι να απαιτείται, αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Μέρος 2 από 2: Λαμβάνοντας υπόψη τη συμβατότητά σας

 1. 1
  Δέσμευση να ξοδεύετε χρόνο φροντίζοντας τα περιστέρια σας κάθε μέρα. Τα περιστέρια χρειάζονται φροντίδα κάθε μέρα. Η καθημερινή φροντίδα που απαιτείται περιλαμβάνει την κάλυψη του κλουβιού τους τη νύχτα και την αποκάλυψή του το πρωί, την παροχή φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τον καθαρισμό και την αντικατάσταση των σπόρων σε πιάτα με σπόρους και τον καθαρισμό και την αντικατάσταση του νερού του πουλιού. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να περνάτε λίγο χρόνο κάθε μέρα γύρω από το κλουβί ώστε να μπορείτε να κολλήσετε με το πουλί.
  • Υπάρχουν επίσης εβδομαδιαίες δουλειές που θα πρέπει να ολοκληρώσετε για να φροντίσετε σωστά το περιστέρι. Η πιο χρονοβόρα από αυτές είναι ο καθαρισμός του κλουβιού του πουλιού σας από πάνω προς τα κάτω.
  • Εάν νομίζετε ότι έχετε το χρόνο να κάνετε όλα αυτά, τότε ένα περιστέρι μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς.
  Είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι μακροπρόθεσμες δαπάνες
  Δεδομένου ότι ορισμένα περιστέρια μπορούν να ζήσουν έως και 25 χρόνια, είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι μακροπρόθεσμες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών τροφίμων και κτηνιάτρων.
 2. 2
  Μην περιμένετε ένα χαριτωμένο κατοικίδιο. Τα περιστέρια δεν είναι χαριτωμένα κατοικίδια που απολαμβάνουν το χειρισμό Πρέπει να αντιμετωπίζονται σπάνια, καθώς ο χειρισμός μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στο πουλί. Ωστόσο, ωφελούνται από την αλληλεπίδραση. Πρέπει να αφήνετε τα περιστέρια από τα κλουβιά τους τακτικά ή να τα κρατάτε σε ζεύγη, έτσι ώστε να έχουν διέγερση το ένα από το άλλο.
  • Εάν προσπαθήσετε να έχετε πολύ άμεση επαφή με ένα περιστέρι, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό του πουλιού όταν πετάξει μακριά από εσάς στο κλουβί του.
  • Ενώ τα περιστέρια δεν προσφέρουν άμεση επαφή, εξακολουθούν να κάνουν καλά κατοικίδια. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν ιδιαίτερα τη μαλακή επένδυση που κάνουν τα περιστέρια.
 3. 3
  Περιμένετε ένα ήρεμο και απαλό κατοικίδιο που είναι εύκολο να το φροντίσετε. Ένα περιστέρι μπορεί να είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο που είναι εύκολο να το φροντίσετε. Παρόλο που θα πρέπει να την κάνετε καθημερινή φροντίδα, αυτό δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Αν θέλετε ένα υπέροχο αρχάριο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα περιστέρι.
  • Σε σύγκριση με άλλα πουλιά, όπως οι παπαγάλοι, ο χρόνος που απαιτείται για τη φροντίδα ενός περιστεριού είναι ελάχιστος.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Οι γονείς μου είναι διαζευγμένοι και πάω μπρος-πίσω. Ο πατέρας μου δεν θέλει πραγματικά να φροντίσει πολύ, τι πρέπει να κάνω εκτός από το να πάρω επιπλέον φαγητό και δίσκους νερού;
  Δεδομένου ότι είναι περιστέρια, δεν χρειάζονται τόνους χειρισμού και κοινωνικοποίησης με τους ανθρώπους. Απλά βεβαιωθείτε ότι το χαρτί αλλάζει, το κλουβί καλύπτεται και υπάρχει καθαρό φαγητό και νερό. Εάν ο μπαμπάς σας δεν είναι πρόθυμος να κάνει αυτά τα πράγματα, τα πουλιά μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail