Πώς να ταΐσετε έναν κόκκινο παπαγάλο;

Για να ταΐσετε σωστά τον κόκκινο παπαγάλο σας, ξεκινήστε επιλέγοντας μια τροφή πουλιών που έχει διαμορφωθεί για μικρούς και μεσαίους παπαγάλους. Το φαγητό που επιλέγετε μπορεί να είναι είτε σπόρο είτε με βάση το σβόλο. Επιπλέον, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τη διατροφή του παπαγάλου σας με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, όπως καλαμπόκι, μπιζέλια, καρότα, σπανάκι, μπανάνες και μήλα. Εάν ο παπαγάλος σας έχει προβλήματα υγείας ή δεν είστε σίγουροι ότι παίρνει αρκετά θρεπτικά συστατικά από το φαγητό του, μιλήστε στον κτηνίατρό σας για την παροχή συμπληρωμάτων βιταμινών ή ανόργανων συστατικών. Δώστε στον παπαγάλο σας μια κουταλιά της σούπας κάθε τροφή πουλιών και φρούτα ή λαχανικά κάθε μέρα και βεβαιωθείτε ότι έχει πάντα πρόσβαση σε γλυκό νερό. Για συμβουλές από τον κτηνίατρο συν-συγγραφέα μας σχετικά με τον τρόπο αποφυγής επικίνδυνων τροφίμων, συνεχίστε να διαβάζετε!

Δώστε στον παπαγάλο σας μια κουταλιά της σούπας κάθε τροφή πουλιών
Δώστε στον παπαγάλο σας μια κουταλιά της σούπας κάθε τροφή πουλιών και φρούτα ή λαχανικά κάθε μέρα και βεβαιωθείτε ότι έχει πάντα πρόσβαση σε γλυκό νερό.

Ένας κόκκινος παπαγάλος είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο που είναι φιλικό και κοινωνικό. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον κοκκινωπό παπαγάλο σας υγιές και χαρούμενο, απαιτείται μια σωστή διατροφή. Επιλέξτε μια ισορροπημένη διατροφή για το πουλί σας που αποτελείται τόσο από τροφές πουλιών όσο και από συνδυασμό φρούτων και λαχανικών και προσφέρετε στο πουλί σας μια υγιή ποσότητα τροφής κάθε μέρα.

Μέθοδος 1 από 3: επιλογή μιας ισορροπημένης διατροφής

 1. 1
  Επιλέξτε μια τυποποιημένη τροφή για πουλιά. Οι κόκκινοι παπαγάλοι χρειάζονται δίαιτα ειδικά για μικρά και μεσαία πουλιά. Μια διατροφική διατροφή παρέχει επιπλέον βιταμίνες και μέταλλα που το πουλί σας θα πάρει φυσικά στη φύση. Μπορείτε να αγοράσετε είτε ένα σβόλο είτε μια σιτηρά με βάση τη διατροφή για το πουλί σας σε ένα τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων.
  • Ενώ μια τροφή για τα πουλιά είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας, η τροφή των πουλιών από μόνη της δεν επαρκεί για να διατηρείται υγιής ένας κόκκινος-κοιμισμένος παπαγάλος. Θα πρέπει να συμπληρώνεται με άλλα τρόφιμα για την υγεία του πουλιού σας.
  • Λάβετε υπόψη ότι ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε σπόρους εμπλουτισμένους με βιταμίνες, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τη διατροφή των πουλιών σας με φρούτα και λαχανικά. Οι βιταμίνες στους εμπλουτισμένους με βιταμίνες σπόρους εφαρμόζονται στους φλοιούς των σπόρων, τους οποίους τα πουλιά δεν τρώνε.
 2. 2
  Παρέχετε ένα υγιές μείγμα φρούτων και λαχανικών. Οι κόκκινοι παπαγάλοι χρειάζονται επίσης φρούτα και λαχανικά για να παραμείνουν υγιείς. Συμπληρώστε τη διατροφή των πουλιών σας με υγιεινά προϊόντα από το σούπερ μάρκετ. Φροντίστε να πλένετε τα τρόφιμα πριν τα ταΐσετε στον παπαγάλο σας.
  • Τα καλαμπόκια, τα μπιζέλια, το σπανάκι, τα πράσινα φασόλια, τα καρότα και ο μαϊντανός είναι υπέροχα λαχανικά για τον παπαγάλο σας.
  • Δοκιμάστε φρούτα όπως μπανάνες, πιπεριές, μήλα και πορτοκάλια.
 3. 3
  Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για ένα συμπλήρωμα διατροφής. Με μια τυποποιημένη δίαιτα με βάση το σβόλο ή τους σπόρους, οι περισσότεροι παπαγάλοι με κόκκινες κοιλιές δεν χρειάζονται συμπληρώματα. Ωστόσο, εάν ο παπαγάλος σας έχει προβλήματα υγείας, όπως ανεπάρκειες ασβεστίου, ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει την ανάμειξη ενός συμπληρώματος διατροφής με το φαγητό του κόκκινου παπαγάλου σας.
  • Δεν είναι καλή ιδέα να εισαγάγετε συμπληρώματα χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα έναν κτηνίατρο. Η άσκοπη προσθήκη συμπληρωμάτων στη διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας θα μπορούσε να είναι επιβλαβής.
Για να ταΐσετε σωστά τον κόκκινο παπαγάλο σας
Για να ταΐσετε σωστά τον κόκκινο παπαγάλο σας, ξεκινήστε επιλέγοντας μια τροφή πουλιών που έχει διαμορφωθεί για μικρούς και μεσαίους παπαγάλους.

Μέθοδος 2 από 3: τακτική σίτιση του παπαγάλου σας

 1. 1
  Τροφοδοτήστε τον παπαγάλο σας με μια κουταλιά της σούπας σβόλων κάθε μέρα. Οι παπαγάλοι θα πρέπει να έχουν λίγο πάνω από μια κουταλιά της σούπας του τυποποιημένου φαγητού τους καθημερινά. Μια κουταλιά της σούπας πρέπει να παρέχει στο πουλί σας επαρκή ποσότητα τροφής. Εάν έχετε περισσότερα από ένα πουλιά, φροντίστε να προσθέσετε αρκετές κουταλιές της σούπας ανά πουλί.
  • Οι παπαγάλοι τρώνε συνήθως τη δική τους ώρα, οπότε δώστε το φαγητό το πρωί και αφήστε τον παπαγάλο να φάει όλη την ημέρα.
 2. 2
  Παρέχετε ίσες ποσότητες φρούτων και λαχανικών. Εκτός από μια κουταλιά της σούπας τροφή για πουλιά, δώστε περίπου μια κουταλιά της σούπας φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα. Για να διατηρήσετε τη διατροφή των πουλιών σας διαφορετική, προσθέστε διαφορετικές ποικιλίες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα. Για παράδειγμα, δώστε στο πουλί σας μια φέτα πορτοκαλιού και ένα σωρό σπανάκι την επόμενη μέρα.
  • Όπως τα σφαιρίδια, μπορείτε απλά να αφήσετε το φαγητό έξω για να φάει το πουλί σας όλη την ημέρα.
 3. 3
  Προσθέστε συμπληρώματα σε μαλακά τρόφιμα. Εάν ο κτηνίατρός σας πρότεινε ένα συμπλήρωμα διατροφής, ο ευκολότερος τρόπος για να φάνε το πουλί σας είναι να το προσθέσετε σε μαλακά τρόφιμα. Ανακατέψτε τα συμπληρώματα σε μαλακότερα φρούτα και λαχανικά, όπως πορτοκάλια και μαλακότερα φυλλώδη χόρτα. Μην βάζετε συμπληρώματα στο νερό, καθώς αυτό μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βακτηρίων.
 4. 4
  Βεβαιωθείτε ότι το πουλί σας έχει καθαρό νερό. Το πουλί σας πρέπει να έχει πρόσβαση σε φρέσκο, καθαρό νερό ανά πάσα στιγμή. Φυλάσσετε ένα μπολ γλυκού νερού στο κλουβί του πουλιού σας. Αλλάξτε το νερό εάν παρατηρήσετε ότι είναι θολό ή αλλιώς βρώμικο.
Η τροφή των πουλιών από μόνη της δεν επαρκεί για να διατηρείται υγιής ένας κόκκινος-κοιμισμένος παπαγάλος
Ενώ μια τροφή για τα πουλιά είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας, η τροφή των πουλιών από μόνη της δεν επαρκεί για να διατηρείται υγιής ένας κόκκινος-κοιμισμένος παπαγάλος.

Μέθοδος 3 από 3: αποφυγή επικίνδυνων τροφίμων και πρακτικών σίτισης

 1. 1
  Μην ταΐζετε τα λαχανικά σε κονσέρβες πουλιών. Όταν πρόκειται για λαχανικά, κολλήστε σε φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά. Ποτέ μην ταΐζετε τα κονσερβοποιημένα λαχανικά πουλιών σας, καθώς αυτό μπορεί να είναι κακό για την υγεία των πουλιών.
 2. 2
  Κρατήστε το αβοκάντο και τη σοκολάτα μακριά από το πουλί σας. Ποτέ μην ταΐζετε το αβοκάντο ή τη σοκολάτα πουλιών σας και μην κρατάτε αυτές τις ουσίες μακριά από το κλουβί του πουλιού σας ανά πάσα στιγμή. Τόσο το αβοκάντο όσο και η σοκολάτα είναι δηλητηριώδη στους κόκκινους παπαγάλους. Σε περίπτωση κατάποσης, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά και μερικές φορές θανατηφόρα προβλήματα υγείας.
 3. 3
  Καθαρίζετε τακτικά τα μπολ με φαγητό και νερό. Κάθε μέρα, αφαιρείτε τα μπολ με φαγητό και νερό από το κλουβί του πουλιού σας. Πλύνετε τα με καθαρό νερό και σαπούνι πιάτων. Αφήστε τα να στεγνώσουν πριν τα επιστρέψετε στο κλουβί του πουλιού σας.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail