Πώς να αναγνωρίσετε μια αράχνη Hobo;

Για να αναγνωρίσετε μια αράχνη hobo, ξεκινήστε κοιτάζοντας το μέγεθος και το χρωματισμό της, καθώς οι αράχνες hobo έχουν μήκος κατά μέσο όρο μικρότερο από 2,50 cm με καφέ σώμα και πόδια και κίτρινα σημάδια στην κοιλιά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μεγεθυντικό φακό για να εξετάσετε την παλτό της αράχνης, τα οποία μοιάζουν με 2 μεγάλα γάντια του μποξ στο κεφάλι της, για να δείτε εάν η παλλή είναι μεγεθυμένη, καθώς αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των αρσενικών αράχνων hobo. Στη συνέχεια, ελέγξτε τον ιστό της αράχνης για να δείτε αν είναι στο επίπεδο του εδάφους ή του υπογείου, έχει σχήμα χοάνης και δεν είναι κολλώδης, που είναι όλες ενδείξεις του ιστού της αράχνης. Για περισσότερες συμβουλές, όπως πώς να εντοπίσετε το δάγκωμα μιας αράχνης και να αποτρέψετε μια μόλυνση, διαβάστε παρακάτω!

Οι αράχνες Hobo συγχέονται μερικές φορές με την καφέ αράχνη
Οι αράχνες Hobo συγχέονται μερικές φορές με την καφέ αράχνη, αλλά μπορείτε να ελέγξετε το χρώμα και το μέγεθος της αράχνης, καθώς και τον ιστό της αράχνης και το δάγκωμα της αράχνης για να αναγνωρίσετε σωστά την αράχνη.

Η αράχνη hobo, επίσης γνωστή ως «επιθετική αράχνη σπιτιού», εισήχθη κατά λάθος στη Βορειοδυτική Ευρώπη τη δεκαετία του 1980 και τώρα μπορεί να βρεθεί στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό και σε περιοχές του Καναδά. Το δάγκωμα μιας αράχνης hobo μπορεί να είναι επικίνδυνο και σοβαρό, οδηγώντας σε προβλήματα υγείας και βλάβη γύρω από την περιοχή του δαγκώματος. Οι αράχνες Hobo συγχέονται μερικές φορές με την καφέ αράχνη, αλλά μπορείτε να ελέγξετε το χρώμα και το μέγεθος της αράχνης, καθώς και τον ιστό της αράχνης και το δάγκωμα της αράχνης για να αναγνωρίσετε σωστά την αράχνη.

Μέρος 1 από 3: έλεγχος του χρώματος και του μεγέθους της αράχνης

 1. 1
  Βεβαιωθείτε ότι η αράχνη έχει καφέ σώμα και κίτρινα σημάδια στην κοιλιά της. Οι αράχνες Hobo έχουν ένα καφέ μπροστινό σώμα, όπου τα πόδια του, επίσης καφέ, είναι προσαρτημένα. Υπάρχουν συνήθως πιο σκούρα καφέ σημάδια στο μπροστινό του σώμα που μπορεί να φανεί αν εξετάσετε την αράχνη από κοντά. Θα πρέπει επίσης να δείτε ένα μοτίβο κίτρινων σημάνσεων στο κάτω μέρος του σώματος ή της κοιλιάς, αν και μπορεί να χρειαστείτε μικροσκόπιο ή μεγεθυντικό φακό για να εντοπίσετε τις κίτρινες ενδείξεις.
 2. 2
  Προσδιορίστε το μέγεθος της αράχνης. Οι αράχνες Hobo είναι συχνά μικρότερες από άλλες αράχνες. Οι αρσενικές αράχνες hobo μπορούν να έχουν μήκος 7-13,55 mm (32 - 96 in) και οι θηλυκές αράχνες hobo να έχουν μήκος 9,5-16,5 mm (0,38- 0,63 in). Μπορεί να είναι χρήσιμο να συγκρίνετε την αράχνη με μια καφέ αράχνη για να δείτε αν φαίνεται μικρότερη.
  • Οι αράχνες Hobo έχουν επίσης κοντύτερα πόδια από άλλες αράχνες, με μήκος ποδιών μικρότερη από δύο έως τρεις ίντσες.
  Οι μικρότερες λεπτομέρειες στο σώμα της αράχνης μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν ασχολείστε
  Οι μικρότερες λεπτομέρειες στο σώμα της αράχνης μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν ασχολείστε με μια αράχνη hobo.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε ένα μεγεθυντικό φακό ή ένα μικροσκόπιο για να εξετάσετε την παλτό της αράχνης. Τα πιο διακριτικά χαρακτηριστικά μιας αράχνης hobo μπορούν να φανούν καλύτερα με μεγεθυντικό φακό ή μικροσκόπιο. Οι μικρότερες λεπτομέρειες στο σώμα της αράχνης μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν ασχολείστε με μια αράχνη hobo.
  • Οι αρσενικές αράχνες χόμπο θα έχουν δύο μεγάλες παλμούς, μία σε κάθε πλευρά του κεφαλιού τους από το στόμα τους, που μπορεί να μοιάζουν με γάντια του μποξ κάτω από ένα μικροσκόπιο. Αυτά τα palpi είναι τα αρσενικά γεννητικά όργανα και μπορεί να εμφανίζονται πρησμένα. Οι θηλυκές αράχνες hobo έχουν επίσης palpi αλλά δεν φαίνονται πρησμένες.
  • Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε λεπτές, σχεδόν καθαρές τρίχες που ονομάζονται plumose setae στο σώμα της αράχνης. Για να δείτε αυτές τις τρίχες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό φακό χεριών σε ένα μικροσκόπιο. Θα βάλει το επίπεδο στο σώμα της αράχνης και είναι δύσκολο να δει κανείς με γυμνό μάτι.
 4. 4
  Επιβεβαιώστε ότι η αράχνη δεν είναι άλλος τύπος αράχνης. Οι αράχνες Hobo συχνά συγχέονται με καφέ αράχνες και άλλες αράχνες. Ωστόσο, μπορείτε να προσδιορίσετε αρκετούς φυσικούς δείκτες στην αράχνη για να επιβεβαιώσετε ότι είναι χόμπι και όχι άλλος τύπος αράχνης.
  • Ελέγξτε εάν η αράχνη έχει κηλίδες στο στέρνο της, η οποία είναι η επίπεδη ασπίδα όπως το τμήμα στην κορυφή της αράχνης, που περιβάλλεται από τα πόδια της. Εάν υπάρχουν τρία ή τέσσερα φωτεινά σημεία στο στέρνο, δεν πρόκειται για αράχνη.
  • Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε δύο μεγάλες, ξεχωριστές ρίγες στο μπροστινό μέρος του σώματός της, όπου είναι προσκολλημένα τα μπροστινά πόδια του. Εάν υπάρχουν δύο μεγάλες, διακριτές ρίγες, η αράχνη πιθανότατα δεν είναι αράχνη hobo. Οι αράχνες Hobo έχουν ασαφή ή διάχυτα μοτίβα στο μπροστινό τμήμα του σώματός τους.
  • Ψάξτε για τα πόδια που φαίνονται λαμπερά, άτριχα και σκούρο πορτοκαλί χρώμα. Αυτές είναι όλες οι ενδείξεις ότι η αράχνη δεν είναι αράχνη.
  • Σε αντίθεση με τις καφετιές αράχνες, οι αράχνες hobo δεν έχουν σκοτεινές ζώνες στα πόδια τους ή μοτίβο βιολιού στα κεφάλια τους. Οι καφετιές αράχνες δεν έχουν σημάδια στην κοιλιά τους, ενώ οι αράχνες hobo.

Μέρος 2 από 3: κοιτάζοντας τον ιστό της αράχνης

 1. 1
  Επιβεβαιώστε ότι ο ιστός βρίσκεται στο επίπεδο του εδάφους. Οι αράχνες Hobo δεν είναι κατακόρυφοι ορειβάτες, επομένως συνήθως θα χτίζουν τους ιστούς τους στο επίπεδο του εδάφους ή κάτω από το επίπεδο του εδάφους σε υπόγεια. Εάν ο ιστός βρίσκεται σε επίπεδο εδάφους ή κάτω από το σημείο του εδάφους, μπορεί να κοιτάτε έναν ιστό αράχνης.
  Μπορείτε να προσδιορίσετε αρκετούς φυσικούς δείκτες στην αράχνη για να επιβεβαιώσετε ότι είναι χόμπι
  Ωστόσο, μπορείτε να προσδιορίσετε αρκετούς φυσικούς δείκτες στην αράχνη για να επιβεβαιώσετε ότι είναι χόμπι και όχι άλλος τύπος αράχνης.
 2. 2
  Ελέγξτε εάν ο ιστός έχει σχήμα χοάνης. Το hobo spider είναι μέλος της οικογένειας funnel-web spider. Χρησιμοποιούν τα μακριά πόδια και τις ικανότητές τους για τη δημιουργία ιστών που έχουν σχήμα χοάνης ή σωλήνα.
  • Αυτοί οι ιστοί σε σχήμα χοάνης μπορούν να συνδέονται μεταξύ δύο σταθερών αντικειμένων στο επίπεδο του εδάφους, όπως δύο καλλιεργητές ή δύο κλαδιά δέντρων. Μερικές φορές, οι αράχνες hobo θα δημιουργήσουν επίσης ιστούς κάτω από την πλευρά των σπιτιών, σε υπόγεια και μεταξύ φυτών ή ζιζανίων.
  • Σε αντίθεση με τις αράχνες hobo, οι καφετιές αράχνες δεν χτίζουν ιστούς. Επομένως, εάν παρατηρήσετε έναν ιστό που έχει σχήμα διοχέτευσης στο περιβάλλον της αράχνης, μπορείτε να αποκλείσετε την κατάταξη της αράχνης ως καφέ ξανακλείσιμο.
 3. 3
  Σημειώστε εάν ο ιστός δεν είναι κολλώδης στην αφή. Σε αντίθεση με άλλες αράχνες, οι αράχνες hobo δημιουργούν μη κολλώδεις ιστούς. Ο ιστός θα ταξιδέψει το θήραμα και η αράχνη του χόμπο θα επιτεθεί στο θήραμα πριν μπορέσει να ξεφύγει.
  • Οι αράχνες Hobo έχουν κακή όραση, οπότε τείνουν να είναι πιο επιθετικοί στον άνθρωπο παρά σε άλλες αράχνες. Εν μέρει, οι αράχνες hobo είναι επιθετικές, διότι αν δεν επιτεθούν, θα μπορούσαν να πεθάνουν από την πείνα.

Μέρος 3 από 3: εξέταση του δαγκώματος της αράχνης

 1. 1
  Ψάξτε για τυχόν φουσκάλες ή ανοιχτές πληγές γύρω από το δάγκωμα. Τα περισσότερα δαγκώματα αράχνης χόμπο νιώθουν αρχικά ανώδυνα. Μπορεί να παρατηρήσετε ένα μικρό δάγκωμα που εμφανίζεται κόκκινο, όπως ένα δάγκωμα κουνουπιών. Αλλά μέσα σε 24 ώρες, το δάγκωμα θα αρχίσει να εξελίσσεται σε κυψέλη. Μέσα σε 24-36 ώρες, η κυψέλη θα σπάσει, αφήνοντας μια ανοιχτή πληγή. Σε αυτό το σημείο, το σώμα σας αντιδρά στο δηλητήριο της αράχνης.
  Για να αναγνωρίσετε μια αράχνη hobo
  Για να αναγνωρίσετε μια αράχνη hobo, ξεκινήστε κοιτάζοντας το μέγεθος και το χρωματισμό της, καθώς οι αράχνες hobo έχουν μήκος κατά μέσο όρο μικρότερο από 2,50 cm με καφέ σώμα και πόδια και κίτρινα σημάδια στην κοιλιά.
 2. 2
  Σημειώστε εάν παρουσιάσετε σοβαρό πονοκέφαλο, ναυτία ή κόπωση. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του δαγκώματος της αράχνης είναι μια σοβαρή κεφαλαλγία, ναυτία και κόπωση. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε προσωρινή απώλεια μνήμης και εξασθένηση της όρασης λόγω του δαγκώματος. Αυτά τα συμπτώματα πιθανότατα θα εμφανιστούν εντός 24-36 ωρών από το δάγκωμα.
  • Εάν το δάγκωμα της αράχνης της hobo δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να έχετε επαναλαμβανόμενες παρενέργειες λόγω της δηλητηρίασης, όπως σοβαρούς πονοκεφάλους, ναυτία, έμετο, πόνο στην περιοχή του δαγκώματος και συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.
 3. 3
  Ζητήστε ιατρική περίθαλψη εάν έχετε δάγκωμα από αράχνη. Εάν έχετε δαγκωθεί από μια αράχνη, πρέπει πρώτα να καθαρίσετε καλά την πληγή με αντισηπτικό. Δείξτε το δάγκωμα σε γιατρό για να πάρετε αντιβιοτικά και / ή εμβόλιο τετάνου για να αποτρέψετε μια μόλυνση.
  • Τα περισσότερα τσιμπήματα αράχνης θα τριχούν μέσα σε τρεις εβδομάδες από το αρχικό δάγκωμα και θα αφήσουν μια μόνιμη ουλή στο σώμα σας. Εάν το δάγκωμα αναπτύσσεται σε λιπώδη ιστό στο σώμα σας, όπως στο εσωτερικό των χεριών ή των ποδιών σας, το δάγκωμα μπορεί να είναι πολύ βαθύ και να μην επουλωθεί για δύο έως τρία χρόνια.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι είδους αράχνη τρυπάει το δέρμα γρήγορα και απότομα, αφήνοντας μια μεγάλη, επώδυνη πτέρυγα που γίνεται μαύρο και μπλε;
  Τα δαγκώματα αράχνης Hobo δεν εξελίσσονται σε κυψέλη ή ανοιχτή πληγή μόνο 24 ώρες μετά το δάγκωμα. Εάν το welt γίνεται μαύρο και μπλε και αισθάνεται οδυνηρό αμέσως μετά το δάγκωμα, είναι πιθανό να μην δαγκώσει αράχνη. Μπορεί να σας δαγκώθηκε από μια καφέ αράχνη. Ανατρέξτε στο (Fiddleback) -Spider-Bites για περισσότερες πληροφορίες.
 • Οι αράχνες hobo πηδούν ή ξεκινούν;
  Οχι δεν το κάνουν. Αλλά είναι αρκετά γρήγοροι δρομείς όπως η γιγαντιαία αράχνη.
 • Τι γίνεται αν η αράχνη έχει ζώνες στα πόδια της;
  Η αράχνη πιθανότατα δεν είναι αράχνη χόμπο εάν έχει ζώνες ή δαχτυλίδια στα πόδια της.
 • Θα λειτουργεί το Wintergreen καθώς και το μέντα;
  Όχι. Η Wintergreen δεν έχει τα ίδια τερπένια με τη μέντα και δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην απωθητική αράχνη. Ο Wintergreen δεν είναι καν στην οικογένεια των δυόσμων. Ο πλησιέστερος συγγενής με τη μέντα είναι πιθανώς δυόσμο, το οποίο παράγει επίσης διαφορετικά τερπένια που δεν είναι πιθανό να λειτουργήσουν ενάντια στις αράχνες (αν και μερικά από αυτά μπορεί να λειτουργήσουν κατά των κουνουπιών) Εάν δεν έχετε μέντα στο χέρι, δοκιμάστε ξύδι, καθώς οι αράχνες θεωρούν ότι το ξίδι είναι επίσης δυσάρεστο. Ο συνδυασμός μερικών σταγόνων ελαίου μέντας σε μια βάση ξύδι, αντί για απλό νερό, κάνει ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό σπρέι.
 • Μπορεί ένα δάγκωμα αράχνης να σκοτώσει μια μικρή γάτα;
  Είναι απίθανο, καθώς η κοινή γάτα είναι ο μόνος γνωστός αρπακτικός της αράχνης του Χόμπο. Πολλοί άνθρωποι θα τοποθετήσουν το κουτί απορριμμάτων της γάτας στην περιοχή όπου παρατηρούν τις αράχνες hobo να εισέρχονται στο σπίτι τους (σωλήνες στο μπάνιο, πόρτα κ.λπ.). Ακόμα και τα γατάκια μπορούν να πιάσουν και να σκοτώσουν αράχνες.
 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας αράχνης hobo και μιας αράχνης λύκου και έχουν τα ίδια μοτίβα στο κεφάλι ή στην κοιλιά τους;
  Οι αράχνες Wolf είναι ελαφρώς μεγαλύτερες και δεν περιστρέφουν τους ιστούς. Οι αράχνες Hobo δημιουργούν ιστούς τύπου χοάνης. Δεν έχουν τα ίδια μοτίβα.
 • Ήμουν λίγο πριν από 3 ημέρες από έναν άγνωστο. Έχω σοβαρό πόνο στον αυχένα και το αριστερό μου χέρι είναι αδύναμο. Υπάρχουν πολλά τσιμπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου και προς το λαιμό μου. Τι πρέπει να κάνω?
  Πηγαίνετε σε γιατρό. Με βάση το δάγκωμα, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να καθορίσει τι τσιμπήσατε και ποιες προφυλάξεις πρέπει να λάβετε.
 • Υπάρχει τρόπος να απωθήσει τις αράχνες προς το καλό;
  Οι αράχνες δεν τους αρέσει το μέντα. Μπορείτε να ψεκάσετε λάδι μέντας στο σπίτι σας, να βάλετε τσαγιέρες μέντας ή φύλλα στις γωνίες του δωματίου κ.λπ.
 • Τι τρώνε οι αράχνες hobo;
  Οι αράχνες Hobo τρώνε διάφορα έντομα και άλλα αραχνοειδή.
 • Έχει μια αράχνη hobo τις ίδιες τρεις σειρές ματιών με μια αράχνη λύκου;
  Οχι δεν το κάνουν. Έχουν δύο σειρές.
Αναπάντητες ερωτήσεις
 • Οι αράχνες hobo δαγκώνουν σκύλους ή γάτες;

Σχόλια (11)

 • bridgettehyatt
  Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες σας επιβεβαίωσαν ότι έχω πράγματι αράχνες στο σπίτι μου.
 • papamarkouparas
  Οι ερωτήσεις που έθεσαν οι άνθρωποι και οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν πιο χρήσιμες.
 • nona58
  Με βοήθησε να ανακαλύψω εάν πρέπει να δω έναν γιατρό.
 • ikertzmann
  Τράβηξα πρόσφατα από μια αράχνη hobo και τώρα θεραπεύω τον εαυτό μου. Οι πληροφορίες που μας παρείχατε με βοήθησαν να κατανοήσω καλύτερα τις αράχνες και τα δαγκώματά τους. Δεν έχω δει έναν γιατρό και έχω πιέσει έξω / καθαρίζοντας τη νεκρή σάρκα και αποστειρώνοντας με τρίψιμο αλκοόλ και Neosporin καθημερινά, καθώς επίσης και κρατώντας το επίδεσμο. Φαίνεται να λειτουργεί καλά. Δεν θα συνιστούσα σε κανέναν άλλον να αντιμετωπίζει ένα δάγκωμα από τους προφανείς κινδύνους. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
 • phlessasanthoul
  Πολλές καλές εικόνες και επαλήθευση σε αυτές τις αράχνες. Έχω πρόβλημα με τις αράχνες hobo, και δεν έχουμε πάρει ακόμα λίγο, αλλά είναι τρομακτικό.
 • denamurazik
  Όλες οι καλές πληροφορίες! Ευχαριστώ πολύ!
 • wuckertsimeon
  Με τις φωτογραφίες και τη συζήτηση, μπόρεσα να πω ότι η αράχνη, για την οποία με ενδιέφερε, σίγουρα δεν ήταν αράχνη.
 • umarshall
  Έχουμε πολλές αράχνες εδώ, είναι καλό να μπορούμε να αναγνωρίσουμε κάποιες.
 • clare53
  Βοήθησε πολύ. Σκέφτηκα ότι είχα συγκάτοικοι Χόμπο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ξαπλωμένοι.
 • rashawn97
  Επιβεβαίωσε τις γνώσεις μου αντιμετωπίζοντας απλά γεγονότα που ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει.
 • madelinelind
  Έδειξε και εξήγησε το χόμπο και την καφέ αράχνη. Έχω καφέ αράχνες.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail