Πώς να αναγνωρίσετε μια αράχνη αχυρώνα;

Για να εντοπίσετε μια αράχνη, εξετάστε το χρώμα της αράχνης που κοιτάτε. Εάν είναι ένα ελαφρύ, κρεμώδες καφέ χρώμα, θα μπορούσε να είναι μια αράχνη. Επίσης, κοιτάξτε τα πόδια της αράχνης για να δείτε αν είναι ριγέ με μικρές άσπρες τρίχες πάνω τους, κάτι που αποτελεί καθοριστικό χαρακτηριστικό των αραχνών αχυρώνα. Μπορείτε επίσης να αναγνωρίσετε μια αράχνη αχυρώνα κοιτάζοντας την κοιλιά της. Εάν έχει σχήμα αυγού και δυσανάλογα μεγάλο σε σύγκριση με τα πόδια, μπορεί να κοιτάτε μια αράχνη. Για να μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τον ιστό της αράχνης, κάντε κύλιση προς τα κάτω!

Για να αναγνωρίσετε μια αράχνη
Για να αναγνωρίσετε μια αράχνη, εξετάστε το χρώμα της αράχνης που κοιτάτε.

Αράχνες αχυρώνας (Araneus cavaticus), παρά το κοινό τους όνομα, βρίσκονται κοντά σε διάφορα κτίρια, βεράντες και σπηλιές, εκτός από αχυρώνες. Είναι μέρος μιας οικογένειας αραχνών που ονομάζονται υφαντές σφαίρας, που ονομάζονται επειδή περιστρέφουν τους ιστούς τους σε κυκλικό σχήμα. Οι ιστοί των αραχνών αχυρώνα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλοι, οπότε είναι κοινό για τους ανθρώπους να μπαίνουν στον ιστό της αράχνης. Ο τίτλος του τίτλου στο διάσημο παιδικό βιβλίο Charlotte's Web είναι μια αράχνη. Ωστόσο, εάν προσπαθείτε να εντοπίσετε μια αράχνη που έχετε βρει, μπορεί να είναι δύσκολο εάν βασίζεστε μόνο στις εικόνες αυτού του βιβλίου. Η γνώση μερικών αναγνωριστικών ενδιαιτημάτων και χαρακτηριστικών του σώματος θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε κάποιον με αυτοπεποίθηση.

Μέθοδος 1 από 3: αναγνώριση της εμφάνισης της αράχνης

 1. 1
  Σημειώστε το μέγεθος του σώματός τους. Οι θηλυκές αράχνες μεγαλώνουν σε 0,88 της ίντσας (2,22 εκατοστά), ενώ τα αρσενικά είναι ελαφρώς μικρότερα στα 1,90 cm (1,91 εκατοστά). Μετρήστε από το πίσω μέρος των πίσω ποδιών στο μπροστινό μέρος των μπροστινών ποδιών. Αλλά απλώς εκτιμήστε τα μήκη από την όραση, αφού αγγίζοντας την αράχνη πιθανότατα θα την τρομάξει και θα την τρομάξει.
 2. 2
  Ψάξτε για ανοιχτό καφέ χρώμα. Οι αράχνες σιταποθηκών είναι γενικά ένα ελαφρύ, κρεμώδες καφέ χρώμα, με μικρή διακύμανση τόνου σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες αράχνες. Το καφέ χρώμα της αράχνης του αχυρώνα χρησιμεύει για να το καλύψει, οπότε ίσως χρειαστεί να κοιτάξετε προσεκτικά για να εντοπίσετε την παρουσία αυτής της αράχνης.
 3. 3
  Παρατηρήστε διακριτικά σημάδια στα πόδια. Ένα βασικό χαρακτηριστικό των αραχνών αχυρώνα είναι η λωρίδα ή διάστικτη εμφάνιση των ποδιών τους. Ο χρωματικός τόνος εναλλάσσεται από μεσαίο έως ανοιχτό καφέ ή λευκό, δίνοντας στα πόδια μια ριγέ όψη. Ένα άλλο κλειδί για την ταυτοποίησή τους είναι οι μικρές άσπρες τρίχες που καλύπτουν τα πόδια.
 4. 4
  Δώστε προσοχή στην κοιλιά. Η κοιλιά σχήματος αυγού, κάπως επιμήκης της αράχνης, είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σύγκριση με τα πόδια, περισσότερο από ό, τι με τις περισσότερες αράχνες. Αυτό μπορεί να του δώσει μια πρησμένη, σχεδόν παραμορφωμένη εμφάνιση. Υπάρχουν επίσης σκούρα καφέ κηλίδες προς το πίσω άκρο της κοιλιάς, σε μοτίβο που μοιάζει κάπως με στρατιωτικό καμουφλάζ.
 5. 5
  Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά. Εάν πιστεύετε ότι έχετε βρει έναν υποψήφιο, τραβήξτε μια ψηφιακή φωτογραφία του που μπορείτε να μεγεθύνετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να ρίξετε μια καλύτερη ματιά στις λεπτομέρειες της ανατομίας του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μεγεθυντικό φακό για τον ίδιο σκοπό, μαζί με έναν φακό εάν ο ιστός βρίσκεται σε σκοτεινή περιοχή.
Πώς πεθαίνουν οι αράχνες
Πώς πεθαίνουν οι αράχνες, εκτός από την κατανάλωση άλλων αραχνών;

Μέθοδος 2 από 3: εντοπισμός συμπεριφορών αράχνης

 1. 1
  Εντοπίστε τον ιστό σε σχήμα σφαίρας. Οι αράχνες σιταποθηκών αποτελούν μέρος της οικογένειας αραχνών που είναι γνωστές ως υφαντές σφαίρας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, όλες οι αράχνες σε αυτήν την οικογένεια περιστρέφουν κυκλικούς ιστούς. Η διάμετρος του σφαιρικού τμήματος του ιστού της αράχνης είναι συνήθως δύο έως τρία πόδια (0,61 έως 0,91 μέτρα).
 2. 2
  Αναζητήστε την αναδημιουργία ιστού το βράδυ. Οι υφαντές Orb δίνουν μεγάλη προσοχή είτε στην επιδιόρθωση είτε στην ανοικοδόμηση των ιστών τους καθημερινά. Οι αράχνες Barn ξαναχτίζουν τους ιστούς τους κάθε βράδυ. Ξεκινούν δημιουργώντας ένα πλαίσιο σε σχήμα ηλιοφάνειας για τον ιστό, και στη συνέχεια περιστρέφοντας το κυκλικό μέρος σε σπειροειδές μοτίβο, λειτουργώντας από το εξωτερικό προς τα μέσα.
 3. 3
  Δώστε προσοχή στη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όντας νυχτερινές, οι αράχνες αχυρώνα μπορεί να είναι ευκολότερο να εντοπιστούν τη νύχτα, όταν θα είναι απασχολημένοι με την περιστροφή του ιστού τους. Αλλά μπορούν επίσης να εντοπιστούν κατά τη διάρκεια της μέσης ημέρας, όταν μπορούν να βρεθούν καθισμένοι προς τα κάτω στο μέσο του ιστού. Μερικές φορές ξεκουράζονται κάπου απομονωμένοι από τον Ιστό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν ένα έντομο πιαστεί στον ιστό, θα βγει στο σημείο όπου μπλέκεται και θα το περιστρέψει σε ένα σάκο από μετάξι για να το φάει αργότερα.
 4. 4
  Αναγνωρίστε το θήραμά τους. Τα έντομα που θα μπλέκονται στον ιστό της αράχνης είναι συνήθως ιπτάμενα σφάλματα όπως κουνούπια, μύγες και σκώροι. Αυτό συμβαίνει ειδικά εάν ο ιστός είναι χτισμένος κοντά σε ένα βεράντα, καθώς αυτά τα είδη εντόμων είναι γνωστό ότι προσελκύονται από τα φώτα τη νύχτα. Αλλά τα επίγεια έντομα όπως τα μυρμήγκια και τα σκαθάρια μπορούν περιστασιακά να πέσουν στον ιστό επίσης.
  • Οι αράχνες αχυρώνα τρώνε δύο φορές το βάρος τους σε έντομα κάθε μέρα.
Οι ιστοί των αραχνών αχυρώνα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλοι
Οι ιστοί των αραχνών αχυρώνα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλοι, οπότε είναι κοινό για τους ανθρώπους να μπαίνουν στον ιστό της αράχνης.

Μέθοδος 3 από 3: εντοπισμός οικοτόπων αράχνης

 1. 1
  Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε εντός του εύρους τους. Αράχνες αχυρώνας βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη, τόσο δυτικά όσο το Τέξας, και στον νοτιοανατολικό Καναδά.
 2. 2
  Αναζητήστε τεμνόμενες επιφάνειες. Οι αράχνες σιταποθήκης είναι πιθανότερο να χτίσουν τους ιστούς τους όπου υπάρχουν ορθάνοιχτες κάθετες επιφάνειες, όπως σε φράχτες, δέντρα, ζιζάνια, ανοιχτές πόρτες, κουφώματα, στροφές σε πέτρινους τοίχους, όπου μια στήλη στήριξης συναντά την οροφή ή το δάπεδο και μεταξύ του δέντρου κλαδια δεντρου. Και πρέπει να υπάρχει άφθονος ανοιχτός χώρος μεταξύ των επιφανειών, καθώς τα στηρίγματα του ιστού μερικές φορές εκτείνονται πάνω από 10 μέτρα (3,05 μέτρα).
 3. 3
  Ακολουθήστε τα έντομα. Μια αράχνη αχυρώνα, όπως και οι περισσότερες αράχνες, θα χτίσει τον ιστό της κοντά σε όπου είναι γνωστό ότι μετακινούνται έντομα. Αναζητήστε φώτα βεράντας κοντά σε πόρτες και τέντες, και γωνίες κουφωμάτων, όπου συνήθως τα ιπτάμενα έντομα μαζεύονται ή περνούν.
 4. 4
  Αναζήτηση αργά το απόγευμα και βράδυ. Οι αράχνες σιταποθηκών είναι νυχτερινές, επομένως κρύβονται σε σκοτεινές γωνίες κατά τη διάρκεια της μέσης της ημέρας. Όμως αργότερα το απόγευμα και το βράδυ, βρίσκονται στο κέντρο των ιστών τους, περιμένοντας να πιάσουν το θήραμα. Αργότερα το βράδυ, μπορείτε να τους βρείτε να ξαναχτίζουν τους ιστούς τους, κάτι που κάνουν μία φορά την ημέρα.
  • Μην ενοχλείτε τον ιστό όταν προσπαθείτε να εντοπίσετε μια αράχνη αχυρώνα. Εάν η αράχνη αισθάνεται απειλητική, θα πέσει από τον ιστό της και θα τρέξει μακριά.
Είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σύγκριση με τα πόδια
Η κοιλιά σχήματος αυγού, κάπως επιμήκης της αράχνης, είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σύγκριση με τα πόδια, περισσότερο από ό, τι με τις περισσότερες αράχνες.

Συμβουλές

 • Οι αράχνες σιταποθηκών ζουν συνήθως για περίπου 1 έτος και γίνονται θήραμα από άλλες αράχνες, ειδικά από άλλες αράχνες.
 • Οι αράχνες στριφογυρίζουν τους ιστούς τους έξω από κτίρια, μερικές φορές μέσα σε αχυρώνα, αλλά κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να μπορούν να πιάσουν ιπτάμενα έντομα. Είναι σπάνιο να βρεθεί μια αράχνη αχυρώνα μέσα σε ένα σπίτι.
 • Μια αράχνη αχυρώνα που αισθάνεται ότι απειλείται μπορεί να "αναπηδήσει" πάνω-κάτω στη μέση του ιστού της, έτσι ώστε να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από ό, τι είναι. Ωστόσο, οι αράχνες δεν είναι επιθετικές και δεν επιτίθενται σε ανθρώπους.

Προειδοποιήσεις

 • Οι αράχνες σιταποθηκών είναι πολύ ευεργετικές επειδή ελέγχουν τον πληθυσμό των εντόμων, οπότε είναι καλύτερο να μην ενοχλείτε τους ιστούς τους.
 • Οι αράχνες αγκαθιών δαγκώνουν, αλλά μην ανησυχείτε, τα δαγκώματα δεν είναι δηλητηριώδη. Το δάγκωμα παράγει μια αίσθηση τσίμπημα παρόμοια με ένα τσίμπημα μελισσών.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πόσο επικίνδυνο είναι μια αράχνη αχυρώνα;
  Η αράχνη δεν είναι καθόλου πολύ επικίνδυνη. Γενικά αποφεύγουν τους ανθρώπους και αν σας δαγκώνουν, το δάγκωμα τους δεν είναι δηλητηριώδες.
 • Πώς οι αράχνες barn περιστρέφουν έναν ιστό;
  Έχουν αδένες που παράγουν το μεταξωτό υλικό και για ώρες σύρουν γραμμές σε προϋπάρχουσες δομές σε μοτίβα μέχρι να αποκτήσουν τον επιθυμητό ιστό.
 • Τι είδους web γυρίζει;
  Μια αράχνη αχυρώνα περιστρέφει έναν ιστό που μοιάζει με τροχό βαγόνι. Έχουν 3 τέταρτο της ίντσας (20 mm) σε μήκος και έχουν κίτρινο και καφέ χρώμα.
 • Πόσο καιρό ζουν οι αράχνες;
  Οι αράχνες σιταποθηκών ζουν συνήθως για περίπου 1 έτος και γίνονται θήραμα από άλλες αράχνες, ειδικά από άλλες αράχνες. Οι αράχνες στριφογυρίζουν τους ιστούς τους έξω από κτίρια, μερικές φορές μέσα σε αχυρώνα, αλλά κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να μπορούν να πιάσουν ιπτάμενα έντομα. Είναι σπάνιο να βρεθεί μια αράχνη αχυρώνα μέσα σε ένα σπίτι.
 • Πώς πεθαίνουν οι αράχνες, εκτός από την κατανάλωση άλλων αραχνών;
  Πεθαίνουν από τα γηρατειά, σκοτώνονται από ανθρώπους όπως εσείς και εμένα, άλλα ζώα που τα τρώνε και φυσικά τραυματίζονται.
 • Μήπως οι αράχνες αχυρώνα;
  Ναί. Πολύ κακά. Μόλις απαλλαγείτε από την αράχνη από την κατοικία σας, καθαρίστε το χάος που έκανε.
 • Πώς ακούγεται μια αράχνη αχυρώνα;
  Οι περισσότερες αράχνες δονείται για να επικοινωνούν με άλλες αράχνες, αλλά αν οι αράχνες αισθάνονται απειλές, θα σφυριχτούν σαν φίδια.
 • Πόσο μεγάλη μπορεί να γίνει μια αράχνη αχυρώνα;
  Έχουν πλάτος τουλάχιστον 2-10 εκατοστά.
 • Ζουν μαζί οι αράχνες αχυρώνα;
  Οι μικρότερες αρσενικές αράχνες δεν τείνουν να περιστρέφουν τους ιστούς και συνήθως περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους περιπλανιζόμενες, προσπαθώντας να βρουν μια γυναίκα για να ζευγαρώσουν. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες αράχνες που βλέπετε στους ιστούς τείνουν να είναι οι μεγαλύτερες γυναίκες. Οι αράχνες της σιταποθήκης είναι νυχτερινά πλάσματα.
 • Τι τρώνε οι αράχνες;
  Διάφορα είδη σφαλμάτων που κολλούν στον ιστό τους. Τρώνε ακόμη και άλλες αράχνες αχυρώνα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail