Πώς να φτιάξετε ένα condo γάτας;

Για να φτιάξετε ένα απλό condo γάτας, ξεκινήστε με ένα κουτί από χαρτόνι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει η γάτα σας στο εσωτερικό. Εάν το κουτί έχει πτερύγια, κόψτε τα με ένα κόφτη κουτιού ή διπλώστε τα προς τα μέσα και ασφαλίστε τα με κόλλα. Γυρίστε το κουτί στο πλάι του, έτσι ώστε η ανοιχτή πλευρά να βλέπει προς εσάς και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε κόλλα υφάσματος για να κολλήσετε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω από την "πόρτα", δημιουργώντας μια κουρτίνα για να δώσετε στη γάτα σας κάποια μυστικότητα. Για να κάνετε το condo πιο άνετο, βάλτε μια πετσέτα ή κουβέρτα από μαλλί. Για να μάθετε πώς να φτιάχνετε ένα condo γάτας από τραπεζάκια, συνεχίστε να διαβάζετε!

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να οδηγήσετε τη γάτα σας στο / στο condo γάτας μαζί της
Εάν η γάτα σας αρέσει να κυνηγάει χορδές ή πειράγματα γάτας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να οδηγήσετε τη γάτα σας στο / στο condo γάτας μαζί της.

Τα condos γάτας διαφέρουν από τα δέντρα γάτας, καθώς περιέχουν περισσότερα cubbies για να κρύψει η γάτα. Είναι ιδανικά για σπίτια με παιδιά ή σκύλους επειδή θα δώσουν στη γάτα ένα μέρος για να κρυφτεί. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει μερικούς τρόπους δημιουργώντας ένα condo γάτας. Θα σας δώσει επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να χρησιμοποιεί το condo.

Μέθοδος 1 από 4: δημιουργία ενός απλού condo γάτας

 1. 1
  Βρείτε ένα κουτί από χαρτόνι αρκετά μεγάλο για να χωράει τη γάτα σας. Εάν υπάρχει ένα μεγάλο κουτί από χαρτόνι στο οποίο η γάτα σας αρέσει ήδη να κοιμάται, σκεφτείτε το να το χρησιμοποιήσετε.
 2. 2
  Τοποθετήστε το κουτί στο πλάι του. Εάν το κουτί έχει ένα πάνω μέρος που διπλώνει, κόψτε το χρησιμοποιώντας ένα κόφτη κουτιού. Μπορείτε επίσης να διπλώσετε τα πτερύγια προς τα μέσα και να τα ασφαλίσετε με κόλλα.
 3. 3
  Σκεφτείτε να βάψετε το κουτί ή να το καλύψετε με ύφασμα. Μπορείτε να βάψετε το κουτί χρησιμοποιώντας βαφή ψεκασμού ή ακρυλικό χρώμα. Μπορείτε επίσης να το καλύψετε με κόλλα και ύφασμα.
  • Εφαρμόστε ακρυλικό χρώμα χρησιμοποιώντας πλατιά βούρτσα ή αφρό βούρτσα. Για να μειώσετε τις πινελιές, απλώστε το χρώμα σε λεπτά στρώματα. Αφήστε το κάθε στρώμα να στεγνώσει πριν εφαρμόσετε ένα άλλο.
  • Εάν ζωγραφίζετε με ψεκασμό το κουτί, πηγαίνετε έξω ή εργαστείτε σε καλά αεριζόμενο χώρο. Φροντίστε να καλύψετε την επιφάνεια εργασίας σας με πολλές εφημερίδες.
  • Για να καλύψετε το κουτί σας με ύφασμα: Κόψτε πέντε κομμάτια υφάσματος. Κάθε ένα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει κάθε πλευρά του κουτιού. Καλύψτε το κουτί με κόλλα και πιέστε το ύφασμα προς τα κάτω. Δουλέψτε στη μία πλευρά κάθε φορά.
 4. 4
  Τοποθετήστε μια πετσέτα ή μια κουβέρτα από μαλλί μέσα στο κουτί. Μπορείτε να το κόψετε ώστε να χωράει μέσα στο κουτί ή απλά να το διπλώνετε. Αυτό θα κάνει το κουτί πιο άνετο για τη γάτα σας.
 5. 5
  Σκεφτείτε να ανοίξετε μια κουρτίνα πάνω από το μπροστινό άνοιγμα του κουτιού. Οι γάτες αγαπούν σκοτεινά, ιδιωτικά μέρη. Κόψτε ένα κομμάτι υφάσματος που είναι το ίδιο με το κουτί σας και ύψος περίπου 1,30 cm (1,27 εκατοστά). Σχεδιάστε μια γραμμή κόλλας υφάσματος πλάτους 1,30 cm κατά μήκος του άνω άκρου, πλησιέστερα στο άνοιγμα. Πιέστε την άκρη της κουρτίνας προς τα κάτω στην κόλλα.
  • Σκεφτείτε να κολλήσετε μια κορδέλα πλάτους 0,5 έως 2,50 cm σε όλη την άκρη του ανοίγματος του κουτιού. Αυτό όχι μόνο θα κρύψει το πάνω άκρο της κουρτίνας, αλλά θα δώσει και στο κουτί κάποια αντίθεση.
 6. 6
  Τοποθετήστε το condo cat σε ένα μέρος που θα παρατηρήσει η γάτα σας. Για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να χρησιμοποιήσει το κουτί, διασκορπίστε μερικές λιχουδιές ή γάτα μέσα στο κουτί.
Εάν η γάτα σας αρνείται να χρησιμοποιήσει το condo γάτας
Εάν η γάτα σας αρνείται να χρησιμοποιήσει το condo γάτας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο πώλησης ή δωρεάς.

Μέθοδος 2 από 4: κατασκευή ενός χαρτονιού για ένα γάδο

 1. 1
  Βρείτε δύο κουτιά σε σχήμα κύβου αρκετά μεγάλα για να χωράει η γάτα σας στο εσωτερικό. Και τα δύο κουτιά πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος. Ένα εξαιρετικό μέρος για να μαζέψετε κουτιά είναι σε κατάστημα τέχνης, κατάστημα ειδών γραφείου ή ταχυδρομείο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τα τοπικά καταστήματά σας τυχόν κουτιά αποστολής. Τα περισσότερα καταστήματα τα πετούν όταν αποσυσκευάσουν τα προϊόντα τους.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να σχεδιάσετε μια πόρτα στο πρώτο κουτί. Πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να περάσει η γάτα σας. Χρησιμοποιήστε τα μουστάκια της γάτας σας ως οδηγία για το πλάτος. Οι γάτες δεν θα περάσουν από τίποτα που δεν μπορούν να περάσουν από τα μουστάκια τους. Η πόρτα μπορεί να έχει οποιοδήποτε σχήμα θέλετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κάτω άκρο. Ακολουθούν ορισμένες ιδέες για να ξεκινήσετε:
  • Ρυθμίστε τις πόρτες σε σχήμα κύκλου και εκτύπωσης ποδιού περίπου 1 έως 5 εκατοστά (2,54 έως 5,08 εκατοστά) πάνω από το κάτω άκρο. Χρησιμοποιήστε μια πλάκα για να εντοπίσετε τον κύκλο ή το πέλμα. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κύπελλο για να εντοπίσετε τα "δάχτυλα" του ποδιού.
  • Ρυθμίστε τοξωτές, τετράγωνες και τριγωνικές πόρτες ακριβώς στο κάτω άκρο.
 3. 3
  Κόψτε την πόρτα χρησιμοποιώντας ένα κόφτη κουτιού. Εάν το κουτί σας ήρθε επίπεδο ή ξεδιπλωμένο, σύρετε ένα μαξιλάρι αυτοθέρμανσης μέσα στο κουτί πριν αρχίσετε να κόβετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαγράψει τυχόν υπολείμματα μολυβιών αφού κόψετε την πόρτα.
 4. 4
  Ασφαλίστε το επάνω και το κάτω μέρος του πρώτου κουτιού, εάν είναι απαραίτητο. Εάν το κουτί σας ήρθε επίπεδο ή ξεδιπλώθηκε, βάλτε το μαζί πρώτα. Κολλήστε τα κάτω πτερύγια κλειστά χρησιμοποιώντας κολλώδη κόλλα, κόλλα ξύλου ή λευκή κόλλα.
 5. 5
  Σκεφτείτε να προσθέσετε ένα παράθυρο στο δεύτερο πλαίσιο. Κάντε το μικρότερο από την πόρτα και ρυθμίστε το να παλεύει στη μέση της πλευράς του κουτιού. Μπορείτε να το κάνετε σε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε, αλλά μπορεί να φαίνεται καλύτερο αν ταιριάζει με την πόρτα. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να σχεδιάσετε το σχήμα και ένα κουτί για να το κόψετε. Διαγράψτε προσεκτικά τυχόν σημάδια μολυβιού που έχουν απομείνει αφού κόψετε το παράθυρο.
  • Εάν το δεύτερο κουτί σας ήρθε επίπεδο / ξεδιπλωμένο, τοποθετήστε ένα αυτο-θεραπευτικό στρώμα κοπής μέσα πριν το κόψετε.
 6. 6
  Ασφαλίστε το κάτω μέρος του δεύτερου κουτιού με κόλλα. Μην ασφαλίσετε το πάνω μέρος ακόμα. Για άλλη μια φορά, εάν το δεύτερο κουτί σας ήταν επίπεδο ή ξεδιπλωμένο, βάλτε το μαζί πρώτα. Κολλήστε τα πτερύγια κλειστά όπως κάνατε με το πρώτο κουτί. Αφήνετε ανοιχτό το δεύτερο κουτί έτσι ώστε να μπορείτε να προσθέσετε μια τρύπα ανίχνευσης στο πάτωμα αργότερα.
 7. 7
  Κολλήστε το δεύτερο κουτί πάνω από το πρώτο κουτί και αφήστε το να στεγνώσει. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πινέλο ή μια αφρώδη βούρτσα για να εφαρμόσετε την κόλλα στην κορυφή του πρώτου κουτιού και στο κάτω μέρος του δεύτερου κουτιού. Πατήστε και τα δύο κουτιά μαζί. Το παράθυρο και η πόρτα μπορούν να βλέπουν προς την ίδια κατεύθυνση, ή μπορούν να βλέπουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
 8. 8
  Χρησιμοποιήστε ένα δείκτη για να εντοπίσετε μια τρύπα ανίχνευσης στο πάτωμα του δεύτερου κουτιού. Τοποθετήστε μια πλάκα κάτω στη γωνία του κουτιού, περίπου 1 έως 5 εκατοστά (2,54 έως 5,08 εκατοστά) μακριά και από τις δύο άκρες. Τραβήξτε γύρω από την πλάκα χρησιμοποιώντας ένα δείκτη και σηκώστε την πλάκα μακριά.
 9. 9
  Κόψτε την τρύπα χρησιμοποιώντας ένα κόφτη κουτιού. Ίσως χρειαστεί να κόψετε την τρύπα μερικές φορές για να περάσετε όλα τα χαρτόνια. Η τρύπα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη για να περάσει η γάτα σας. Εάν η τρύπα είναι πολύ μικρή, κάντε μεγαλύτερη.
 10. 10
  Ασφαλίστε την κορυφή του δεύτερου κουτιού και αφήστε την κόλλα να στεγνώσει. Κολλήστε τα επάνω πτερύγια κλειστά χρησιμοποιώντας κολλώδη κόλλα, κόλλα ξύλου ή λευκή κόλλα.
 11. 11
  Σκεφτείτε να ζωγραφίσετε το condo cat. Μπορείτε να βάψετε και τα δύο κουτιά του ίδιου χρώματος ή των χρωμάτων σε αντίθεση. Εάν θέλετε, μπορείτε ακόμη και να βάψετε το εσωτερικό χείλος των παραθύρων και των θυρών σε ένα χρώμα που αντιτίθεται. Αυτό θα τους βοηθήσει να ξεχωρίσουν περισσότερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαφή ψεκασμού ή ακρυλικό χρώμα.
  • Εάν χρησιμοποιείτε βαφή ψεκασμού, φροντίστε να καλύψετε το χώρο εργασίας σας με εφημερίδα. Χρωματίστε έξω ή σε καλά αεριζόμενο χώρο.
  • Εάν χρησιμοποιείτε ακρυλικό χρώμα, απλώστε το χρώμα χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πινέλο ή μια αφρώδη βούρτσα. Για να έχετε ομαλό φινίρισμα, απλώστε αρκετές λεπτές στρώσεις χρώματος και όχι ένα παχύ στρώμα.
 12. 12
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια κουβέρτα από μαλλί ή μια πετσέτα στο εσωτερικό της γάτας. Μπορείτε να κόψετε την κουβέρτα ή την πετσέτα για να χωράει μέσα στο κουτί σας ή μπορείτε να την διπλώσετε. Το βάζετε μέσα είτε στο δάπεδο του σπιτιού της γάτας σας, ή ακόμα και στα δύο πατώματα. Μην κολλήσετε την κουβέρτα ή την πετσέτα προς τα κάτω. θέλετε να μπορείτε να το αφαιρέσετε έτσι ώστε να μπορείτε να το πλένετε από καιρό σε καιρό.
  • Εάν βάζετε μια κουβέρτα ή μια πετσέτα στο δεύτερο όροφο, βεβαιωθείτε ότι δεν καλύπτετε την τρύπα ανίχνευσης.
 13. 13
  Τοποθετήστε το condo cat σε ένα μέρος όπου η γάτα σας θα το παρατηρήσει. Για να προσελκύσετε τη γάτα σας να τη χρησιμοποιήσει, διασκορπίστε μερικές λιχουδιές γάτας ή catnip και στα δύο κουτιά.
Εάν η γάτα σας δεν χρησιμοποιεί το condo της γάτας
Εάν η γάτα σας δεν χρησιμοποιεί το condo της γάτας, δοκιμάστε να διασκορπίσετε μερικές περιποιήσεις γάτας ή catnip μέσα.

Μέθοδος 3 από 4: δημιουργία ενός condo γάτας χρησιμοποιώντας τραπέζια

 1. 1
  Βρείτε δύο τραπεζάκια. Το ένα πρέπει να έχει σχήμα κύβου, ενώ το άλλο πρέπει να είναι ορθογώνιο. Και τα δύο πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο πλάτος. Ωστόσο, είναι καλό εάν ο ορθογώνιος πίνακας έχει πλάτος μερικές ίντσες / εκατοστά. Το ορθογώνιο τραπεζάκι σαλονιού θα φτιάξει το κάτω μέρος του σπιτιού και το κύβο σε σχήμα θα κάνει την κορυφή.
  • Το τραπεζάκι σαλονιού σε σχήμα κύβου δεν πρέπει να έχει ράφι μεταξύ των ποδιών. Είναι εντάξει εάν το ορθογώνιο έχει ράφι, ωστόσο.
 2. 2
  Σκεφτείτε να βάψετε τα τραπεζάκια του καφέ. Εάν το χρώμα δεν σας αρέσει, μπορείτε πάντα να βάψετε τους πίνακες. Ο γρηγορότερος τρόπος για να γίνει αυτό θα ήταν με βαφή ψεκασμού, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ακρυλικό χρώμα και ένα μεγάλο πινέλο. Μπορείτε να βάψετε και τα δύο τραπέζια με το ίδιο χρώμα. Μπορείτε επίσης να τα βάψετε χρησιμοποιώντας αντίθετα χρώματα.
  • Θα κολλήσετε σχοινί σε μερικά από τα πόδια του τραπεζιού σε μεταγενέστερο βήμα. Ίσως θέλετε να αφήσετε αυτά τα πόδια άβαφα.
  • Εάν θα κολλήσετε λίγο χαλί στην κορυφή του τετραγώνου τραπεζιού (ή στο ράφι στο ορθογώνιο τραπέζι), αφήστε αυτό το μέρος άβαφο.
 3. 3
  Τοποθετήστε το τετράγωνο τραπέζι πάνω από το ορθογώνιο τραπέζι και ασφαλίστε το με κόλλα ξύλου ή μεταλλικά στηρίγματα. Τοποθετήστε το τετράγωνο τραπέζι σε ένα από τα στενά άκρα του ορθογώνιου τραπεζιού. Το άλλο μισό του ορθογώνιου τραπεζιού πρέπει να είναι γυμνό. Αυτό θα δημιουργήσει ένα ράφι για να κάθεται η γάτα. Εάν αφήσατε μερικά από τα πόδια άβαφα, αυτά τα πόδια πρέπει να βλέπουν το μακρύτερο / γυμνό μέρος του ορθογώνιου τραπεζιού.
  • Εάν χρησιμοποιείτε κόλλα ξύλου: βάψτε το κάτω μέρος των ποδιών του τετραγώνου τραπεζιού με ένα παχύ στρώμα κόλλας ξύλου. Τοποθετήστε το τραπέζι κάτω από το ορθογώνιο τραπέζι και αφήστε την κόλλα να στεγνώσει.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μεταλλικά στηρίγματα: Πάρτε τέσσερα μεταλλικά στηρίγματα σχήματος L και βιδώστε τα στο εσωτερικό κάθε ποδιού του τετραγώνου τραπεζιού. Τοποθετήστε τον πίνακα κάτω από το ορθογώνιο τραπέζι. Βιδώστε τα στηρίγματα στην κορυφή του ορθογώνιου τραπεζιού.
 4. 4
  Τυλίξτε σχοινί γύρω από δύο πόδια του τετραγώνου τραπεζιού. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια που τυλίγετε βλέπουν στο ράφι / γυμνό τμήμα του ορθογώνιου τραπεζιού. Γυρίστε όλο το πόδι με τραχύ γυαλόχαρτο και μετά βάψτε τις πρώτες ίντσες / εκατοστά του ποδιού με κόλλα ξύλου. Τυλίξτε το σχοινί γύρω από το πόδι μέχρι να καλύψετε την κόλλα. Χρωματίστε το πόδι με μερικές ακόμη ίντσες / εκατοστά κόλλας και τυλίξτε περισσότερο σχοινί γύρω από αυτό. Συνεχίστε να χρωματίζετε κόλλα και περιτύλιγμα μέχρι να καλύψετε ολόκληρο το πόδι. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για το άλλο πόδι.
  • Σκεφτείτε επίσης να τυλίξετε μερικά από τα πόδια στο ορθογώνιο τραπέζι. Μπορείτε να τυλίξετε ό, τι πόδια θέλετε. Δεν χρειάζεται να είναι το ένα δίπλα στο άλλο, όπως με το τετράγωνο τραπέζι.
  • Αυτά τα περιτυλιγμένα με σχοινί πόδια θα λειτουργούν ως ξύσιμο για τη γάτα σας και θα σώσουν τα έπιπλά σας.
 5. 5
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να καλύψετε την κορυφή του τετραγώνου τραπεζιού με χαλί. Αυτό θα το κάνει πιο άνετο για τη γάτα σας. Μετρήστε την κορυφή του τετραγώνου τραπεζιού σας και αγοράστε λίγο χαλί σύμφωνα με αυτές τις μετρήσεις. Ξύστε την κορυφή με τραχύ γυαλόχαρτο και βάψτε ολόκληρη την επιφάνεια με κόλλα ξύλου. Χρωματίστε το πίσω μέρος του χαλιού με κόλλα ξύλου και, στη συνέχεια, πιέστε το χαλί κάτω στην κορυφή του τραπεζιού.
  • Εάν το ορθογώνιο τραπέζι σας διαθέτει ράφι, σκεφτείτε επίσης να το καλύψετε με χαλί.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα χαλιού που σας αρέσει. Μπορεί να ταιριάζει με το χρώμα του πίνακα ή να το αντιπαραβάλλει. Για παράδειγμα, εάν το τραπέζι σας είναι λευκό, σκεφτείτε μπλε ή κιρκίρι για το χαλί.
 6. 6
  Ρυθμίστε το condo κάτω από το σημείο όπου θα τη δει η γάτα σας. Δώστε στη γάτα σας λίγο χρόνο για να συνηθίσετε το condo. Μπορείτε επίσης να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να τη χρησιμοποιεί αφήνοντας κάποιες περιποιήσεις γάτας ή catnip σε αυτήν.
Για να φτιάξετε ένα απλό condo γάτας
Για να φτιάξετε ένα απλό condo γάτας, ξεκινήστε με ένα κουτί από χαρτόνι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει η γάτα σας στο εσωτερικό.

Μέθοδος 4 από 4: κατασκευή ξύλινων κατοικιών

 1. 1
  Αποκτήστε τέσσερα κουτιά σε σχήμα κύβου, το καθένα 5 εκατοστά (5,08 εκατοστά) μικρότερο από το τελευταίο. Το μεγαλύτερο κουτί πρέπει να έχει πάνω και κάτω, αλλά τα μικρότερα κουτιά χρειάζονται μόνο πάνω. Δεν χρειάζονται πυθμένα καθώς θα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Το μικρότερο κουτί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε η γάτα σας να κυρτώ προς τα μέσα.
  • Για μια γάτα κανονικού μεγέθους, ξεκινήστε με τα 46 εκατοστά (45,72 εκατοστά) ως το μεγαλύτερο κουτί σας. Τα άλλα τρία κουτιά έχουν ως εξής: 41 εκατοστά (40,64 εκατοστά), 36 εκατοστά (35,56 εκατοστά) και 30 εκατοστά (30,48 εκατοστά). Εάν έχετε μια μεγάλη γάτα, όπως το Maine Coon, θα χρειαστείτε μεγαλύτερα κουτιά.
  • Τα κουτιά μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο ή χαρτόνι. Τα ξύλινα κουτιά, ωστόσο, θα είναι πιο ανθεκτικά.
  • Μπορείτε να αγοράσετε τα κουτιά ή να τα φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας φτηνό ξύλο ή μοριοσανίδες. Χρησιμοποιήστε καρφιά ή κόλλα ξύλου για να ενώσετε τα κουτιά.
 2. 2
  Κόψτε τις πόρτες και τα παράθυρα στις πλευρές των κουτιών χρησιμοποιώντας ένα πριόνι. Κάθε κουτί πρέπει να έχει τουλάχιστον μία πόρτα. Χρησιμοποιήστε το πλάτος του μουστάκι της γάτας σας ως οδηγία για την κοπή των πορτών. Οι γάτες δεν θα σέρνονται σε κάτι που είναι πιο στενό από τα μουστάκια.
  • Μπορείτε να κάνετε τα παράθυρα και τις πόρτες ό, τι σχήμα θέλετε, αλλά οι κύκλοι και οι εκτυπώσεις των ποδιών είναι τα πιο δημοφιλή.
  • Εάν προσθέτετε παράθυρα, κάντε τα μικρότερα από τις πόρτες.
 3. 3
  Κόψτε μια τρύπα ανίχνευσης στην επάνω γωνία των τριών μεγαλύτερων κουτιών. Χρησιμοποιήστε μια μικρή πλάκα για να εντοπίσετε την τρύπα και ένα πριόνι για να την κόψετε. Βεβαιωθείτε ότι η τρύπα ταιριάζει μέσα στο μικρότερο κουτί πάνω της. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι οπές ανίχνευσης δεν βρίσκονται στο ίδιο σημείο. θέλετε να είναι κλιμακωτά.
  • Λάβετε υπόψη ότι θα στοιβάζετε αυτά τα κουτιά. Δεν θέλετε οι τρύπες να κρυφοκοιτάζουν κάτω από το επάνω πλαίσιο.
 4. 4
  Χρωματίστε έξω και μέσα στα κουτιά. Μπορείτε να τα βάψετε χρησιμοποιώντας ακρυλικό χρώμα ή βαφή ψεκασμού. Εάν χρησιμοποιείτε βαφή ψεκασμού, ξύλο σε εξωτερικούς χώρους ή σε καλά αεριζόμενο χώρο. Εάν χρησιμοποιείτε ακρυλικό χρώμα, απλώστε το χρώμα χρησιμοποιώντας πινέλο ή πινέλο αφρού. Εφαρμόστε το ακρυλικό χρώμα χρησιμοποιώντας πολλά, λεπτά στρώματα αντί για ένα παχύ στρώμα. Αυτό θα αποτρέψει τυχόν πινελιές.
  • Μπορείτε να βάψετε τα κουτιά με το ίδιο χρώμα ή με αντίθεση χρώματα.
  • Μπορείτε να βάψετε το εσωτερικό των κουτιών με το ίδιο χρώμα με το εξωτερικό. Μπορείτε επίσης να βάψετε το εσωτερικό με διαφορετικό χρώμα.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να βάψετε τις εσωτερικές ζάντες των πορτών και των παραθύρων χρησιμοποιώντας ένα χρωματικό χρώμα. Αυτό θα τους βοηθήσει να ξεχωρίσουν περισσότερο.
 5. 5
  Στοίβα τα κουτιά και ασφαλίστε τα με ξύλινη κόλλα. Τοποθετήστε το μεγαλύτερο κουτί κάτω στο πάτωμα. Καλύψτε τα κάτω άκρα του δεύτερου μεγαλύτερου κουτιού με κόλλα ξύλου. Τοποθετήστε το κουτί κάτω από το μεγαλύτερο κουτί, βεβαιωθείτε ότι μία από τις γωνίες και τις δύο πλευρές είναι ευθυγραμμισμένες. Θα καταλήξετε με μια παχιά προεξοχή γύρω από το μικρότερο κουτί. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία των άλλων κουτιών. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κουτιά είναι ευθυγραμμισμένα στην ίδια γωνία.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες βλέπουν τις προεξοχές.
 6. 6
  Σκεφτείτε το χαλί κόλλας κάτω στα κουτιά. Αυτό μπορεί να κάνει τη γάτα σας πιο άνετη και πιο άνετη για τη γάτα σας. Μπορείτε να κολλήσετε το χαλί μέχρι τον εσωτερικό όροφο κάθε κουτιού ή μόνο τα προεξοχή. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε το χαλί τόσο στον εσωτερικό όροφο όσο και στις προεξοχές. # * Σκεφτείτε να κολλήσετε το χαλί στην κορυφή του μικρότερου κουτιού. Η γάτα σας πιθανότατα θα σκαρφαλώσει πάνω από αυτό το κουτί σε κάποιο σημείο. Μπορείτε επίσης να το κάνετε μια άνετη πέρκα.
 7. 7
  Τοποθετήστε το condo γάτας σε ένα μέρος που η γάτα σας θα συχνάζει. Για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να χρησιμοποιήσει το condo, διασκορπίστε μερικές περιποιήσεις γάτας ή γάτας μέσα σε αυτό.

Συμβουλές

 • Τοποθετήστε το condo cat σε ένα μέρος που συχνάζει η γάτα σας. Η γάτα σας θα είναι πιο πιθανό να παρατηρήσει το condo της γάτας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τη γάτα σας ότι είναι για εκείνη.
 • Μερικές γάτες θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να συνηθίσουν στο condo γάτας.
 • Κάντε το condo της γάτας σας άνετο αφήνοντας μια μαλακή κουβέρτα ή πετσέτα μέσα. Εάν η γάτα σας έχει μια συγκεκριμένη κουβέρτα που της αρέσει, σκεφτείτε να το τοποθετήσετε και στο σπίτι.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο ζωγραφικής του σπιτιού γάτας Μπορείτε να το βάψετε ένα συμπαγές χρώμα ή να προσθέσετε όμορφα σχέδια σε αυτό. Η γάτα σας μπορεί να μην ενδιαφέρεται για το πώς μοιάζει, αλλά αυτό μπορεί να το βοηθήσει να ταιριάζει με τη διακόσμηση του δωματίου σας.
 • Ενθαρρύνετε τη γάτα σας να χρησιμοποιήσει το condo αφήνοντας μερικές λιχουδιές ή catnip μέσα σε αυτό.
 • Εάν η γάτα σας αρνείται να χρησιμοποιήσει το condo γάτας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο πώλησης ή δωρεάς.
 • Ενθαρρύνετε τη γάτα σας να χρησιμοποιήσει το condo με παιχνίδια. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφήσετε το αγαπημένο παιχνίδι της γάτας σας μέσα στο διαμέρισμα. Εάν η γάτα σας αρέσει να κυνηγάει χορδές ή πειράγματα γάτας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να οδηγήσετε τη γάτα σας στο / πάνω στο condo γάτας μαζί της.
 • Επιβραβεύστε τη γάτα σας όταν χρησιμοποιεί το condo με στοργή και προσοχή. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος πριν η γάτα σας χρησιμοποιήσει το condo. Όταν το κάνει, δώστε της μεγάλη προσοχή. Εάν της αρέσει να γρατζουνίζεται κάτω από το πηγούνι ή πίσω από το αυτί, κάντε το. Εάν της αρέσει μια συγκεκριμένη απόλαυση γάτας, δώστε της μερικά.
Τοποθετήστε το condo cat σε ένα μέρος που θα παρατηρήσει η γάτα σας
Τοποθετήστε το condo cat σε ένα μέρος που θα παρατηρήσει η γάτα σας.

Προειδοποιήσεις

 • Προσέξτε τους τύπους παιχνιδιών που αφήνετε στο σπίτι. Μην αφήνετε τίποτα που θα διαλυθεί εύκολα ή που μπορεί να πνιγεί η γάτα σας.
 • Μην αναγκάζετε τη γάτα σας να τη χρησιμοποιήσει. Εάν το κάνετε, η γάτα σας θα αρχίσει να συσχετίζει κακά πράγματα με αυτήν και να την αποφύγει.
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν γάτες κοντά σας όταν το κάνετε. Οι γάτες είναι περίεργα πλάσματα. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να βάψετε τη γάτα σας.
 • Μερικές γάτες δεν τους αρέσουν τα condos γάτας. Εάν η γάτα σας δεν χρησιμοποιεί το condo της γάτας, δοκιμάστε να διασκορπίσετε μερικές περιποιήσεις γάτας ή catnip μέσα.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

Κάνοντας ένα απλό condo γάτας

 • 1 κουτί από χαρτόνι
 • Κόλλα
 • Ύφασμα ή βαφή
 • Κουβέρτες

Φτιάχνοντας ένα χαρτόνι γάτας

 • 2 κουτιά από χαρτόνι, ίδιου μεγέθους
 • Κόλλα
 • Κόφτης κουτιού
 • Αυτοθεραπευτικό χαλί κοπής (προαιρετικό)
 • Κουβέρτα από μανίκι ή πετσέτα (προαιρετικά)
 • Βαφή (προαιρετικό)

Δημιουργία ενός condo γάτας χρησιμοποιώντας τραπέζια

 • 1 τετράγωνο τραπεζάκι
 • 1 ορθογώνιο τραπεζάκι σαλονιού
 • 4 μεταλλικά στηρίγματα και βίδες (προαιρετικά)
 • Ξυλόκολλα
 • Σπρέι μπογιά
 • Σχοινί σίζαλ
 • Χαλί

Κατασκευή ξύλινων condo γάτας

 • 4 κουτιά σε σχήμα κύβου
 • Ξυλόκολλα
 • Χρώμα
 • Χαλί
 • Είδε

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Έκανα το γατάκι μου ένα condo και το έβαλα με μια κουβέρτα για να μπορώ να το πλένω. Αγαπάει την κουβέρτα του, οπότε πώς μπορώ να την αντικαταστήσω ενώ το πλένω;
  Θα προσπαθούσα να βρω μια άλλη κουβέρτα που λατρεύει το γατάκι σας και να τη χρησιμοποιήσω για να καλύψω το condo όποτε χρειαστεί να πλύνετε την πρώτη κουβέρτα. Αυτό θα πρέπει να κρατήσει το γατάκι σας χαρούμενο και ήρεμο έως ότου η κουβέρτα να είναι έτοιμη να τοποθετηθεί πίσω στο διαμέρισμα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail