Πώς να εκπαιδεύσετε μια γάτα για να σταματήσετε να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε;

Για να εκπαιδεύσετε μια γάτα να σταματήσει να κάνει σχεδόν οτιδήποτε, βάλτε ένα υλικό με δυσάρεστη υφή στην περιοχή που δεν θέλετε να πάει η γάτα σας, όπως αλουμινόχαρτο ή ταινία διπλής όψης. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε την περιοχή με citronella, αλόη ή εσπεριδοειδή, τα οποία θα αποτρέψουν τη γάτα σας καθώς δεν θα της αρέσει η μυρωδιά. Εάν η γάτα σας έχει κακή συμπεριφορά όταν είναι στρες ή υπερκινητική, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα διαχύτη φερομόνης γάτας ή ένα σπρέι, το οποίο θα το κάνει πιο ήρεμο, έτσι είναι λιγότερο πιθανό να δράσει. Για περισσότερες συμβουλές, όπως πώς να χρησιμοποιήσετε δυσάρεστες γεύσεις και ήχους για να σταματήσετε τη γάτα σας από την κακή συμπεριφορά, διαβάστε!

Για να εκπαιδεύσετε μια γάτα να σταματήσει να κάνει σχεδόν οτιδήποτε
Για να εκπαιδεύσετε μια γάτα να σταματήσει να κάνει σχεδόν οτιδήποτε, βάλτε ένα υλικό με δυσάρεστη υφή στην περιοχή που δεν θέλετε να πάει η γάτα σας, όπως αλουμινόχαρτο ή ταινία διπλής όψης.

Μπορεί να αγαπάτε τη γάτα σας περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο, αλλά υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές, όπως το σκίσιμο των επίπλων, το ξύσιμο των ανθρώπων και η είσοδος σε περιοχές στις οποίες δεν θέλετε να έχει πρόσβαση, που είναι απλά απαράδεκτες. Θα πρέπει να εξασκήσετε υπομονή και επιμονή για να αποτρέψετε την κακή συμπεριφορά της γάτας σας. Με ορισμένες προσαρμογές στη ρουτίνα της και τη χρήση τεχνικών διόρθωσης, θα πρέπει να μπορείτε να εμποδίσετε τη γάτα σας να ασκήσει κακή συμπεριφορά.

Μέρος 1 από 3: προσδιορισμός της αιτίας της κακής συμπεριφοράς

 1. 1
  Κατανοήστε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα συμπεριφοράς στις γάτες. Αν και κάθε γάτα είναι μοναδική και μπορεί να έχει συγκεκριμένα ζητήματα ή συγκεκριμένες κακές συμπεριφορές, οι περισσότερες γάτες ενεργούν με επτά τρόπους:
  • Αποφυγή απορριμμάτων ή άρνηση χρήσης απορριμμάτων.
  • Σήμανση επίπλων και άλλων αντικειμένων με τα ούρα τους.
  • Ξύσιμο επίπλων και άλλων αντικειμένων στο σπίτι σας. Η γάτα σας μπορεί επίσης να ξύσει εσάς ή άλλους όταν παίζετε.
  • Ενεργεί επιθετικά απέναντι σε άλλους ανθρώπους ή απέναντι στον ιδιοκτήτη του.
  • Ενεργεί επιθετικά απέναντι σε άλλες γάτες στο σπίτι.
  • Εμφάνιση άγχους ή άγχους.
  • Εν ενεργεία φοβισμένοι για αντικείμενα ή ανθρώπους.
 2. 2
  Φέρτε τη γάτα σας στον κτηνίατρο για έλεγχο για να αποκλείσετε τυχόν ιατρικά προβλήματα. Μερικές φορές οι γάτες θα ανταποκριθούν ή θα παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς επειδή αγωνίζονται με ένα ιατρικό ζήτημα. Για παράδειγμα, η γάτα σας μπορεί να αρνηθεί να χρησιμοποιήσει το κουτί απορριμμάτων του λόγω λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος ή μπορεί να δράσει επιθετικά απέναντί σας επειδή βιώνει σωματικό πόνο που δεν είναι άμεσα εμφανής σε εσάς. Ορισμένες γάτες φοβούνται τους ανθρώπους ή τα αντικείμενα λόγω προβλημάτων όρασης και υπερθερμαίνονται λόγω υπερθυρεοειδισμού.
  • Η μεταφορά της γάτας σας στον κτηνίατρο για έλεγχο θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν ιατρικά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την κακή συμπεριφορά της γάτας σας και να την αντιμετωπίσουν αμέσως ώστε να μην επιδεινωθεί. Εάν ο κτηνίατρός σας δίνει στη γάτα σας καθαρό λογαριασμό υγείας, μπορείτε να εστιάσετε σε ζητήματα στο περιβάλλον της γάτας σας που μπορεί να προκαλούν την κακή συμπεριφορά του.
  Μια άλλη γάτα που εκφοβίζει τη γάτα σας στο σπίτι
  Μια άλλη γάτα που εκφοβίζει τη γάτα σας στο σπίτι, οδηγεί σε αποφυγή απορριμμάτων και επιθετικότητα.
 3. 3
  Αναγνωρίστε τυχόν περιβαλλοντικές αιτίες για την κακή συμπεριφορά της γάτας σας. Μόλις η γάτα σας απαλλαγεί από ιατρικά προβλήματα, μπορείτε να σκεφτείτε γιατί η γάτα σας μπορεί να εμφανίζει μία ή περισσότερες από αυτές τις κακές συμπεριφορές. Κοιτάξτε το περιβάλλον του για τυχόν σκανδάλη κακής συμπεριφοράς, όπως:
  • Ένα βρώμικο ή κακώς διατηρημένο κουτί απορριμάτων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αποφυγή απορριμμάτων.
  • Μια άλλη γάτα που εκφοβίζει τη γάτα σας στο σπίτι, οδηγεί σε αποφυγή απορριμμάτων και επιθετικότητα.
  • Μια νέα γάτα στο σπίτι, η οποία μπορεί να προκαλέσει σημάδια στα ούρα. Ένα νέο σκυλί στο σπίτι μπορεί επίσης να κάνει τη γάτα σας να δρα φοβισμένη ή επιθετική.
  • Η έλλειψη γρατσουνιών, που μπορεί να οδηγήσει στη γάτα σας να ξύσει τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα στο σπίτι.

Μέρος 2 από 3: διόρθωση της συμπεριφοράς της γάτας σας

 1. 1
  Αποφύγετε τη σωματική ή προφορική τιμωρία της γάτας σας. Η σωματική ή προφορική επίπληξη της γάτας σας είναι ένας από τους λιγότερο επιτυχημένους τρόπους για τη διόρθωση της κακής συμπεριφοράς της γάτας σας. Στην πραγματικότητα, το χτύπημα της γάτας σας ή το φωνάζοντας σε αυτόν μπορεί να οδηγήσει τη γάτα σας να δράσει πιο φοβισμένη γύρω σας, να είναι λιγότερο πρόθυμη να παίξει με άλλους ανθρώπους και να εμφανίσει πιο επιθετικό ξύσιμο και δάγκωμα. Η γάτα σας πιθανότατα θα συνεχίσει να ενεργεί όταν είστε εκτός θέασης, καθώς ξέρει ότι μπορεί να κάνει τη συμπεριφορά χωρίς τιμωρία εάν δεν μπορείτε να τον δείτε.
  • Η σωματική ή λεκτική τιμωρία είναι γενικά αναποτελεσματική, καθώς οι βραχυπρόθεσμες λύσεις στα προβλήματα της γάτας σας και δεν θα εμποδίσουν τη γάτα σας να δράσει. Αντ 'αυτού, θα δημιουργήσει ένα πιο αγχωτικό περιβάλλον για εσάς και για τη γάτα σας. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να μην φωνάζεις ή να χτυπάς τη γάτα σου όταν κάνουν κάτι κακό, όπως τα ούρα να σηματοδοτούν τα έπιπλά σου ή να πηγαίνουν στο μπάνιο στο χαλί αντί για το κουτί απορριμάτων, είναι σημαντικό να πάρεις μια βαθιά ανάσα ως ιδιοκτήτης και να προσπαθήσεις για να χρησιμοποιήσετε μια πιο αποτελεσματική τεχνική διόρθωσης.
 2. 2
  Πρακτική αποτροπής και θετικής ενίσχυσης. Αντί να τιμωρήσετε τη γάτα σας, μάλλον προσφέρετέ τους μια προτιμότερη εναλλακτική λύση από το αντικείμενο της κακής συμπεριφοράς τους:
  • Εάν η γάτα σας γρατσουνίζει τον αγαπημένο σας καναπέ ή στο πλάι του κρεβατιού σας, είναι πιθανώς επειδή αυτά τα αντικείμενα μυρίζουν έντονα σαν τον αγαπημένο τους ιδιοκτήτη και προσπαθούν να αναμίξουν το άρωμά τους με το δικό σας. Προσδιορίστε αυτό τοποθετώντας μια γρατσουνιά δίπλα στην περιοχή που τους αρέσει να γρατσουνίζει. Οι γρατζουνιές δημοσιεύσεις πρέπει να τοποθετούνται σε «κοινωνικές» περιοχές στο σπίτι σας, όπου περνάτε πολύ χρόνο. Εάν χρειάζονται περισσότερη ενθάρρυνση, πασπαλίζουμε λίγο catnip στο γρατσουνιές.
  • Οι γάτες χρειάζονται τουλάχιστον ένα κουτί απορριμμάτων ανά γάτα στο νοικοκυριό. Τα απορρίμματα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Σε αντίθετη περίπτωση, οι γάτες θα πάνε στο μπάνιο έξω από το κιβώτιο απορριμμάτων ή θα πολεμήσουν μεταξύ τους λόγω αυξημένων εντάσεων γύρω από την ιδιωτικότητα - με παρόμοιο τρόπο με τα αδέλφια ή τα ζευγάρια που μάχονται για το μπάνιο!
  • ΜΗΝ αποσπάσετε τη γάτα σας. Αυτό είναι σκληρό, αφύσικο και θα οδηγήσει σε μια ζωή πόνου και ευαισθησίας στο πόδι για αυτούς. Αντ 'αυτού, μπορείτε να βάλετε κολλώδες χαρτί, αλουμινόχαρτο ή βαριά πλαστικά χαλιά σε περιοχές που θα θέλατε να αποφύγει η γάτα σας. Αυτό μπορεί να είναι αντιαισθητικό, αλλά οι γάτες γενικά δεν τους αρέσει να περπατούν σε οποιαδήποτε από αυτές τις υφές.
  • ΜΗΝ προσπαθείτε να αποτρέψετε μια γάτα με μυρωδιές, όπως η τοποθέτηση υφασμάτων ή βαμβακερών μπαλών εμποτισμένων με citronella, άρωμα, αποσμητικό χώρου, εσπεριδοειδή, αλόη, λάδι ευκαλύπτου και λάδι χειμώνα σε αντικείμενα ή επιφάνειες - αυτό είναι ανεύθυνο και μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξικό στη γάτα σας. Εάν υποψιάζεστε ότι η γάτα σας έχει καταπιεί ή εισπνεύσει τέτοιες ουσίες, πάρτε τις αμέσως στον κτηνίατρο.
  • ΜΗΝ προσπαθείτε να αποτρέψετε μια γάτα με γεύσεις, όπως η τοποθέτηση συγκεκριμένων τροφίμων σε επιφάνειες που η γάτα σας αρέσει να μασάει ή να ξύνεται. Αυτές οι μέθοδοι - όπως πικρό μήλο, προϊόντα εσπεριδοειδών, καυτές σάλτσες, πιπέρι καγιέν ή τζελ αλόης - μπορεί να είναι τοξικές για τη γάτα σας εάν εισπνέουν ή καταπιούν.
  • Ήχος: Η χρήση θορύβων που τρομάζουν τη γάτα σας μπορεί να τον αποτρέψει να κάνει μια συμπεριφορά ή να πάει στην επιφάνεια. Ωστόσο, δυνατοί ήχοι σε κοντινή απόσταση, όπως το σφύριγμα, μπορεί να βλάψουν τα αυτιά τους. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε κλικ ή χειροκρότημα για να τους εκπλαγείτε ακριβώς όπως πρόκειται να κάνει κάτι που θεωρείτε κακή συμπεριφορά και θα έρθει να συσχετίσει τη συμπεριφορά με αρνητικό ήχο.
  Θα πρέπει να υπάρχει κιβώτιο απορριμμάτων για κάθε γάτα
  Εάν υπάρχουν πολλές γάτες στο νοικοκυριό σας, θα πρέπει να υπάρχει κιβώτιο απορριμμάτων για κάθε γάτα, καθώς και ένα επιπλέον κουτί απορριμμάτων.
 3. 3
  Αγνοήστε τη γάτα σας όταν ενεργεί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παιχνιδιού. Εάν παρατηρήσετε ότι η γάτα σας ασχολείται με τραχύ ή επιθετικό παιχνίδι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παιχνιδιού, μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε αυτήν τη συμπεριφορά αποσύροντας την προσοχή σας από αυτές ή δίνοντάς τους ένα μεγάλο γεμιστό παιχνίδι για να βγάλουν την απογοήτευσή τους. Πασπαλίστε το παιχνίδι με λίγο catnip για να τα ηρεμήσετε.
  • Κάνετε αυτό περπατώντας σε άλλο δωμάτιο και κλείνοντας την πόρτα. Περιμένετε μέχρι να ηρεμήσει πριν τον αγγίξετε ή να τον αντιμετωπίσετε. Αυτό θα του δείξει ότι η κακή του συμπεριφορά αναστατώνει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα τον αποθαρρύνει από το να ενεργήσει ξανά.
  ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΟΥ

  Θυμηθείτε να ανταμείψετε τη γάτα σας για την καλή συμπεριφορά, επίσης. Οι γάτες μπορούν να μάθουν να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε - είναι όλα σχετικά με τη θετική ενίσχυση. Σχεδόν ποτέ δεν θέλετε να τιμωρήσετε τη γάτα σας. Αντ 'αυτού, ανταμείψτε τους όταν κάνει κάτι που σας αρέσει. Αυτή η ανταμοιβή μπορεί να είναι μια απόλαυση, αλλά μπορεί επίσης να είναι τόσο απλή όσο μια μικρή γρατσουνιά πίσω από τα αυτιά.

Μέρος 3 από 3: προσαρμογή του περιβάλλοντος και της ρουτίνας της γάτας σας

 1. 1
  Εξασκηθείτε στην καλή υγιεινή των απορριμμάτων. Εάν η γάτα σας εμφανίζει αποφυγή κουτιών απορριμμάτων, είναι σημαντικό να εξασκήσετε καλή υγιεινή για να απορρίψετε τη χρήση απορριμμάτων. Αυτό σημαίνει να μαζεύετε και να αλλάζετε τα σκουπίδια κάθε μέρα, να πλένετε καλά το κουτί απορριμμάτων μία φορά την εβδομάδα και να βεβαιώνεστε ότι το κουτί απορριμμάτων είναι ελκυστικό για τη γάτα σας. Στις περισσότερες γάτες δεν αρέσουν τα κουτιά απορριμμάτων με κουκούλες ή επένδυση, καθώς μπορεί να είναι άβολο γι 'αυτές, οπότε αποφύγετε τη χρήση κουτιού απορριμμάτων με κουκούλα ή επένδυση.
  • Εάν υπάρχουν πολλές γάτες στο νοικοκυριό σας, θα πρέπει να υπάρχει κιβώτιο απορριμμάτων για κάθε γάτα, καθώς και ένα επιπλέον κουτί απορριμμάτων. Προσπαθήστε να απλώσετε τα κουτιά απορριμμάτων, ώστε κάθε γάτα να έχει αρκετό χώρο και ιδιωτικό απόρρητο για να κάνει την επιχείρησή της. Αναζητήστε μια ήσυχη περιοχή στο σπίτι όπου η γάτα σας μπορεί ακόμα να κοιτάξει γύρω και να δει αν κάποιος έρχεται πίσω της.
  • Βεβαιωθείτε ότι το κουτί των απορριμμάτων είναι αρκετά μεγάλο ώστε η γάτα σας να κάθεται άνετα και να έχει μία έως δύο ίντσες απορριμμάτων στο κουτί. Οι γάτες αντιπαθούν κουτιά απορριμμάτων που είναι πολύ βαθιά με απορρίματα.
 2. 2
  Παρέχετε γρατσουνιές και καθημερινές συνεδρίες παιχνιδιού. Οι περισσότερες γάτες δρουν λόγω πλήξης ή υπό διέγερση, οπότε είναι σημαντικό να δεσμευτείτε σε καθημερινές συνεδρίες παιχνιδιού με τη γάτα σας. Χρησιμοποιήστε ένα παιχνίδι ή πολλά παιχνίδια, όταν παίζετε με τη γάτα σας για να τον αποτρέψετε από το να παίζει τραχύ με τα χέρια ή τα χέρια σας. Στρέψτε την προσοχή του στα παιχνίδια κατά τη διάρκεια των συνεδριών παιχνιδιού και αλλάξτε τα παιχνίδια κάθε εβδομάδα, ώστε να μην βαρεθεί.
  • Οι ξύσιμοι στύλοι είναι επίσης καλοί για να αποτρέψουν τη γάτα σας από το ξύσιμο επίπλων ή άλλων υφασμάτων. Τοποθετήστε γρατσουνιές σε κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού σας ή στα αγαπημένα σημεία της γάτας σας.
  Εάν η γάτα σας εμφανίζει αποφυγή κουτιών απορριμμάτων
  Εάν η γάτα σας εμφανίζει αποφυγή κουτιών απορριμμάτων, είναι σημαντικό να εξασκήσετε καλή υγιεινή για να απορρίψετε τη χρήση απορριμμάτων.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε φερομόνες γάτας για να μειώσετε το άγχος στο σπίτι. Εάν η γάτα σας έχει σήμανση ούρων ή ψεκασμό ούρων, μπορεί να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε μια συνθετική φερομόνη γάτας στο σπίτι. Μπορεί να μειώσει το άγχος και να αποτρέψει τη σήμανση της γάτας σας εάν αισθάνεται άγχος ή φόβο.
  • Αυτή η φερομόνη παραδίδεται συνήθως μέσω ενός διαχύτη ή ενός σπρέι και μπορεί να βρεθεί στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι κάνει καλή γρατσουνιά;
  Θα μπορούσατε απλά να πάρετε ένα κομμάτι ξύλου και να το ακουμπήσετε στον τοίχο. Μπορείτε επίσης να τυλίξετε ένα σχοινί νήματος ή σιζάλ γύρω από μια σανίδα ξύλου. Αυτό θα της δώσει μια ανώμαλη επιφάνεια που προτιμούν ορισμένες γάτες. Μπορείτε επίσης να πάρετε στη γάτα σας ένα ξύσιμο από χαρτόνι. τα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων τα πωλούν. Φαίνονται να είναι το αγαπημένο των γατών!
 • Πώς μπορώ να σταματήσω τη γάτα μου να με ζυμώσει με τα νύχια της πριν ξαπλώσει στην αγκαλιά μου;
  Δυστυχώς, είναι αδύνατο να γίνει αυτό. Το ζύμωμα είναι ένα ένστικτο που πηγαίνει πίσω όταν η γάτα σας ήταν γατάκι. Είναι ένα σημάδι ότι η γάτα σας βλέπει ως τη μητέρα της! Αυτό που μπορείτε να κάνετε, ωστόσο, είναι να κάνετε το ζύμωμα λιγότερο επώδυνο καλύπτοντας την αγκαλιά σας με μια κουβέρτα. Επίσης, θυμηθείτε να κόβετε τα νύχια της γάτας σας τακτικά. ποτέ δεν την αποκάλυψα, ωστόσο.
 • Πώς μπορώ να σταματήσω τη γάτα μου να σηκωθεί στα έπιπλα;
  Κολλήστε ταινία διπλής όψης στα έπιπλα, όπου κι αν συνήθως ανεβαίνει. Δεν θα τους αρέσει η αίσθηση της κολλώδους επιφάνειας. Αφήστε την ταινία για μια εβδομάδα και μετά αφαιρέστε την, η γάτα σας δεν θα γνωρίζει ότι έχει φύγει.
 • Πώς εκπαιδεύετε μια γάτα για να μην βγείτε έξω;
  Καθιστώντας τους εσωτερικούς χώρους όσο πιο ελκυστικούς και ικανοποιητικούς, μπορείτε να μειώσετε την επιθυμία της γάτας να εξερευνήσει σε εξωτερικούς χώρους. Οι τακτικές περιλαμβάνουν το παιχνίδι με τη γάτα 2 - 3 φορές την ημέρα, την παροχή τροφοδοτών παζλ και τη δημιουργία ενός φιλικού για γατάκια περιβάλλοντος με υψηλές πέρκες, πεζοδρόμια γατάκι και ασφαλή σημεία χαλάρωσης σε μια γάτα ή παρόμοια.
 • Πώς μπορώ να εκπαιδεύσω τη γάτα μου να μην ξύσει τα έπιπλα;
  Οι γάτες πρέπει να γρατσουνίσουν, οπότε η απάντηση είναι να παρέχει γρατσουνιές που θα απολαύσει η γάτα. Οι γάτες ξύσιμο επίπλων προτιμούν συνήθως κάθετες επιφάνειες, οπότε λάβετε αρκετές ανθεκτικές κάθετες γρατσουνιές. Μπορεί να σας βοηθήσει να τα καλύψετε σε παρόμοιο ύφασμα με τα έπιπλα. Πάρτε απαλά τα πόδια του γατάκι και κάντε γρατσουνιές για να μεταφέρετε λίγο από το άρωμά της. Έπαινο το γατάκι όταν χρησιμοποιεί τις δημοσιεύσεις.
 • Γιατί μια γάτα χρησιμοποιεί το πάτωμα δίπλα στο κουτί απορριμμάτων; Αυτό συμβαίνει ακόμη και όταν το κουτί είναι καθαρό.
  1. Το κουτί απορριμμάτων μπορεί να είναι πολύ μικρό για τη γάτα σας. Το κουτί απορριμμάτων πρέπει να είναι ενάμισι φορές το μήκος της γάτας σας. Μερικές φορές η γάτα μας κατούριζε ακριβώς δίπλα στο κουτάκι. Σταμάτησε μόλις αλλάξαμε σε ένα μεγαλύτερο μοντέλο. 2. Ο τύπος απορριμμάτων μπορεί να είναι δυσάρεστος για τη γάτα σας, ίσως θελήσετε να αλλάξετε σε άλλο τύπο / μάρκα. Συνιστάται επίσης η χρήση απορριμμάτων χωρίς άρωμα. 3. Εάν έχετε κουτί με κουκούλα, προσπαθήστε να μεταβείτε σε ακάλυπτο, ή τουλάχιστον προσπαθήστε να αφαιρέσετε τις πόρτες του. Η γάτα σας μπορεί να αισθάνεται ανασφαλής χωρίς να μπορεί να δει το περιβάλλον.
 • Πώς μπορώ να κρατήσω τη γάτα μου από τον πάγκο;
  Το πιο σημαντικό, φροντίστε να μην αφήνετε ποτέ φαγητό ή κάτι νόστιμο στον πάγκο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε απομακρυσμένες παγίδες τιμωρίας, έτσι ώστε όταν η γάτα πηδά επάνω, να πάρει μια άσχημη έκπληξη (αλλά προφανώς δεν βλάπτει τη γάτα) Αυτό δίνει στη γάτα έναν υγιή σεβασμό ότι ο μετρητής δεν είναι ένα καλό μέρος για να είναι. Δοκιμάστε ένα ψεκασμό πεπιεσμένου αέρα με ενεργοποιημένη την κίνηση SSSCat ή εξισορρόπηση ενός δίσκου ψησίματος στην άκρη του μετρητή.
 • Γιατί με συνεπάγεται; Πώς μπορώ να τον σταματήσω;
  Το να στέκεται μπροστά σας και να εμποδίζετε το δρόμο σας είναι το σημάδι του ότι είστε οικογένεια. Οι γάτες τρίβουν τα πλευρά τους μαζί για να ενισχύσουν τον οικογενειακό δεσμό. τα πόδια σας είναι ακριβώς το υψηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει. Χτύπησε το πλευρό του με τα χέρια σου μερικές φορές, τότε θα πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να τρίβει στα πόδια σου.
 • Μαθαίνουν οι γάτες αν τις τιμωρείτε;
  Όχι. Επιπλέον, η γάτα θα μάθει αλλά όχι το μάθημα που σκοπεύατε να διδάξετε. Οι γάτες δεν συνδέουν «αιτία και αποτέλεσμα», οπότε αν τιμωρήσετε μια γάτα για άλμα σε πάγκο, δεν συνδέουν την τιμωρία με την πράξη αλλά με εσάς. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η γάτα μαθαίνει να φοβάται εσένα αντί να μαθαίνει να μην πηδά.
 • Πώς μπορώ να σταματήσω να δαγκώνει τη γάτα μου;
  Μην παίζετε με τη γάτα σας χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ως δόλωμα, διαφορετικά θα το συνηθίσει. Αντ 'αυτού, πάρτε ένα παιχνίδι γάτας.

Σχόλια (19)

 • ubednar
  Ευχαριστώ για τις πολύ καλές συμβουλές σας. Ήταν πραγματικά απλοί και υπέροχοι.
 • zakary23
  Κάθε βήμα με βοήθησε να καταλάβω την πρόσφατα αποκτηθείσα γάτα μου 14 ετών.
 • mondricka
  Δεν συνειδητοποίησα ότι φωνάζοντας τη γάτα μου δεν θα με βοηθούσε να τον εκπαιδεύσω. Σας ευχαριστώ!
 • darezakary
  Θα πάρω σύντομα ένα γατάκι και θέλω να προσπαθήσω να κάνω τα πάντα σωστά. Το άρθρο σας ήταν πιο χρήσιμο. Είχα πάντα σκύλους και ήξερα ότι η εκπαίδευση ενός γατακιού θα ήταν ένα εντελώς νέο παιχνίδι.
 • gweimann
  Πολλές καλές πληροφορίες σε αυτό το άρθρο!
 • deborahboehm
  Έμαθα πώς να την εμποδίζει να κατουρήσει στο κρεβάτι μου με αλουμινόχαρτο.
 • collierblair
  Θα δοκιμάσω μερικές από τις ιδέες για να κρατήσω το γατάκι μου μακριά από το φυτό νεφρίτη μου - αγαπά να σκαρφαλώνει και να μασάει.
 • dino87
  Παίρνω μια γάτα σύντομα και πρέπει να την εκπαιδεύσω, έτσι σκέφτηκα ότι αυτό θα βοηθούσε. Είναι χρήσιμο μέχρι τώρα!
 • jaron21
  Δεν είμαι άτομο γάτας, αλλά μαθαίνω αργά. Έχω μερικές καλές πληροφορίες και ελπίζω ότι θα βοηθήσει. Σας ευχαριστώ.
 • antonettagaylor
  Αυτό το άρθρο με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι το γατάκι μου δεν είναι απλώς «κακό», αλλά ότι υπάρχουν λόγοι για συγκεκριμένη συμπεριφορά των ζώων. Θα προσπαθήσω να είμαι πιο υπομονετικός και να εκπαιδεύσω το γατάκι μου, αντί να το επαναπατρίσω. Υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορώ να χρησιμοποιήσω εδώ.:)
 • dorothea47
  Αυτό το άρθρο είναι ελαστικό. Έχω μια γάτα που ανεβαίνει τις κουρτίνες και βοήθησε!
 • abraamtheodorid
  Χρειάζεστε βοήθεια με τις περισσότερες συμπεριφορές σε αυτό το άρθρο. Θα δούμε αν κάποια από τις λύσεις βοηθά. Ευχαριστώ πολύ.
 • ioanna48
  Κάνατε καταπληκτική δουλειά με αυτήν την παρουσίαση. Μου έδωσε πολλές καλές ιδέες σχετικά με τον τρόπο ελέγχου της συμπεριφοράς της γάτας μου.
 • schultzgermaine
  Έψαχνα τρόπους για να αποτρέψω τη γάτα μου να κάνει ορισμένα πράγματα και βρήκα πολλές προτάσεις εδώ.
 • brandy04
  Βοήθησε να βάλουμε λάδι ευκαλύπτου στο έδαφος των φυτών για να αποθαρρύνουμε το σκάψιμο στα φυτά.
 • yadirabreitenbe
  Το κοίταξα αυτό, καθώς ήθελα συμβουλές για το τραχύ παιχνίδι του γατακιού μου, δηλαδή ξύσιμο και δάγκωμα. Θα λάβω αυτές τις προτάσεις την επόμενη φορά που θα συμβεί.
 • zmayer
  Τα άρθρα ήταν εξαιρετικά ενημερωτικά και στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν ορισμένα από τα πράγματα που είχα υποψιαστεί. Σας ευχαριστώ.
 • rozellagorczany
  Υπέροχες, υγιείς συμβουλές! Έχω πολλές γάτες και οι πληροφορίες για τα σκουπίδια άνοιξαν τα μάτια.:)
 • drosia38
  Η ανάγνωση αυτού του άρθρου με βοήθησε να καταλάβω πολλά από τη συμπεριφορά της γάτας μας. Είμαστε κάτοχοι γατών για πρώτη φορά, οπότε μαθαίνουμε. Ευχαριστώ. Υπέροχο άρθρο!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail