Πώς να απενεργοποιήσετε τη γάτα σας;

Πριν απενεργοποιήσετε τη γάτα σας, λάβετε υπόψη ότι πρέπει να το κάνετε μόνο όταν είναι απαραίτητο, όπως εάν κόβετε τα νύχια της γάτας σας ή δίνετε φάρμακο. Για να ξεκινήσετε, αφαιρέστε το κολάρο της γάτας σας εάν φοράει ένα και πιάστε το τρίξιμο ή το χαλαρό δέρμα, στο πίσω μέρος του λαιμού της γάτας σας. Εάν η γάτα σας αγωνίζεται ή μειώνει, αφήστε την να δοκιμάσει μια διαφορετική τεχνική. Εάν η γάτα σας χαλαρώνει όταν τραβάτε τα χνούδια της, τραβήξτε ένα κλιπ, όπως ένα συνδετικό ή κλιπ κουζίνας, και κόψτε το όπου τα δάχτυλά σας κρατούν τη σφήνα. Για να μάθετε πώς να προχωρήσετε εάν η γάτα σας δεν ανταποκρίνεται στα κλιπ, κάντε κύλιση προς τα κάτω!

Εάν η γάτα παλεύει ή νιώθει
Εάν η γάτα παλεύει ή νιώθει, αφήστε την και δοκιμάστε μια διαφορετική τακτική, όπως το τύλιγμα της γάτας.

Μπορείτε να "απενεργοποιήσετε" τις περισσότερες γάτες με ένα συνδετικό συνδετήρα. Μερικές φορές ονομάζεται PIBI, ή Pinch-Induced Behavioral Inhibition, αυτή η διαδικασία είναι ασφαλής και άνετη για σχεδόν όλες τις γάτες. Αυτό λειτουργεί καλύτερα αν η γάτα σας γνωρίζει. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη διαδικασία μόνο όταν είναι απαραίτητο, όχι μόνο για διασκέδαση.

Μέρος 1 από 2: δοκιμή της γάτας

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε το μόνο όταν είναι απαραίτητο. Σε μια μελέτη, τριάντα από τις τριάντα μία γάτες αντέδρασαν θετικά και καμία δεν έδειξε σημάδια πόνου ή φόβου. Ωστόσο, η γάτα σας μπορεί να μην την απολαμβάνει. Πολλοί τεχνικοί κτηνιάτρων θεωρούν τις τεχνικές «καθαρισμού» παλιομοδίτικες και πολύ έντονες για τακτική χρήση. Μερικοί λένε ότι αυτή η τεχνική είναι μια πιο ήπια επιλογή, αλλά αυτό είναι αμφιλεγόμενο.
  • Δοκιμάστε το όταν πρέπει να κόψετε τα νύχια της γάτας ή να του δώσετε φάρμακο.
 2. 2
  Αφαιρέστε το κολάρο. Θα χρειαστείτε πλήρη πρόσβαση στο λαιμό της γάτας. Εάν αφήσετε το γιακά, μπορεί να πνιγεί ή να τσιμπήσει τη γάτα.
 3. 3
  Βρείτε το σκατά. Οι γάτες έχουν μια χαλαρή πτυχή του δέρματος στο πίσω μέρος του λαιμού, που ονομάζεται σκραφ. Εάν η γάτα σας έχει ένα ασυνήθιστα μικρό σκραφ, το οποίο δεν μπορείτε εύκολα να πιάσετε, προσέξτε. Δεν θέλετε να τσιμπήσετε πολύ σκληρά.
 4. 4
  Πιάστε τη μάζα και παρακολουθήστε την αντίδραση της γάτας. Πιάστε σφιχτά τη μάζα και παρακολουθήστε την αντίδραση της γάτας σας. Εάν η γάτα χαλαρώσει, πιθανότατα θα ανταποκριθεί καλά στο επόμενο βήμα: απενεργοποίηση. Εάν η γάτα παλεύει ή νιώθει, αφήστε την και δοκιμάστε μια διαφορετική τακτική, όπως το τύλιγμα της γάτας.
  • Εάν η γάτα δεν χαλαρώνει ούτε αγωνίζεται, αναζητήστε διασταλμένους μαθητές, περιστρεφόμενα αυτιά ή γρήγορη αναπνοή, που είναι σημάδια φόβου.
  • Όσο πιο κοντά στα αυτιά κρατάτε τη γάτα, τόσο περισσότερο έλεγχο έχετε στο κεφάλι της γάτας.
  • Ποτέ μην προσπαθείτε να σηκώσετε τη γάτα σας από το χνούδι του λαιμού της.
Εάν η γάτα χαλαρώθηκε όταν πιάσατε τη σκραφ
Εάν η γάτα χαλαρώθηκε όταν πιάσατε τη σκραφ, το κλιπ πρέπει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Μέρος 2 από 2: απενεργοποίηση της γάτας

 1. 1
  Τοποθετήστε ένα κλιπ πάνω από το τρίξιμο της γάτας. Εάν η γάτα χαλάρωσε όταν πιάσατε το χνούδι, το κλιπ πρέπει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Σε μια μελέτη, τα συνδετικά δύο ιντσών (5 cm) είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα. Τοποθετήστε το κλιπ πάνω από το χνούδι, ακριβώς πίσω από τα αυτιά.
  • Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα κλιπ κουζίνας ή ένα μανταλάκι. Μικρότερα ή πιο δυνατά κλιπ μπορεί να προκαλέσουν επώδυνη πρέζα, αλλά οι αντιδράσεις των γατών ποικίλλουν.
 2. 2
  Σπρώξτε απαλά τη γάτα στο πλάι της. Μια χαλαρή γάτα μπορεί να πέσει μόνη της. Εάν δεν το κάνει, μια απαλή ώθηση στα πίσω πόδια πρέπει να το πείσει. Μια πλήρως χαλαρή γάτα μπορεί να φέρει τα πόδια της κοντά στο πρόσωπό της ή / και να κυρτώσει με την ουρά της προς τα κάτω ή μεταξύ των ποδιών της.
  • Εάν η γάτα στέκεται, η ουρά μεταξύ των ποδιών είναι ένα σημάδι φόβου, όχι άνεσης.
 3. 3
  Προσθέστε επιπλέον κλιπ εάν είναι απαραίτητο. Ορισμένες γάτες μπορεί να μην χαλαρώνουν πλήρως, αλλά δεν εμφανίζουν σημάδια φόβου ή δυσφορίας. Εάν συμβεί αυτό, βάλτε ένα ή δύο ακόμη κλιπ στο σκραφ, σε μια γραμμή κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Σταματήστε και αφαιρέστε τα κλιπ εάν η γάτα παλεύει, νυχτερίζει ή αναπνέει έντονα.
  • Ορισμένες γάτες ανταποκρίνονται σε κλιπ τοποθετημένα οπουδήποτε κατά μήκος του δέρματος πάνω από τη σπονδυλική στήλη, σε ολόκληρη την πλάτη. Αυτό συνήθως έχει μικρότερο αποτέλεσμα από το λαιμό.
 4. 4
  Αφαιρέστε τα κλιπ μετά από λίγα λεπτά. Δεν υπάρχουν συστάσεις εμπειρογνωμόνων για το πόσο καιρό μπορούν να παραμείνουν τα κλιπ. Τα περισσότερα κλιπ δεν πρέπει να προκαλέσουν ζημιά στο δέρμα της γάτας σας, αλλά η γάτα σας μπορεί να ενοχληθεί μετά από λίγο. Στοχεύστε σε μια σύντομη, θετική εμπειρία για να διευκολύνετε τις μελλοντικές διαδικασίες.

Συμβουλές

 • Ορισμένες εταιρείες πωλούν κλιπ που διατίθενται στο εμπόριο ως κλιπ για γάτες. Δεν είναι σαφές πώς αυτά διαφέρουν από τα κανονικά κλιπ. Ορισμένοι πελάτες παραπονούνται ότι αυτά τα κλιπ είναι ισχυρότερα από τα συνδετικά συνδετικά και προκαλούν πόνο σε ορισμένες γάτες.
 • Πλύνετε τα χέρια σας με καθαρό νερό ή αρωματικό σαπούνι πριν χειριστείτε τη γάτα. Οι γάτες μπορεί να αντιδράσουν στη μυρωδιά του αρώματος, της λοσιόν ή άλλων ζώων.

Προειδοποιήσεις

 • Εάν η γάτα γίνει επιθετική, σταματήστε αμέσως την άσκηση.
 • Ποτέ μην σηκώνετε μια γάτα μόνη της. Εάν πρέπει να μετακινήσετε τη γάτα, στηρίξτε τα πίσω πόδια με το άλλο σας χέρι.
 • Μην δοκιμάζετε συχνά αυτήν την άσκηση στη γάτα σας. Χρησιμοποιήστε το μόνο αν είναι απαραίτητο, καθώς μπορεί να κάνει τη γάτα σας λυπημένη.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Κλιπ συνδετήρα 5,10 cm (ή μανταλάκι)

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Θα μπορούσε αυτή η μέθοδος να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των δοντιών της γάτας χωρίς μάχη;
  Ναι, αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των δοντιών μιας γάτας. Απλά προσέξτε, καθώς ορισμένες γάτες δεν ανταποκρίνονται καλά στην απενεργοποίηση.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κλιπ στεγνώματος υφασμάτων;
  Ναι, ανάλογα με το μέγεθος της γάτας. Εάν η γάτα σας έχει βαριά αναπνοή και έντονα αυτιά, το κλιπ πονάει. Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο κλιπ ή ένα που δεν κρατά τόσο σφιχτό.
 • Πρέπει να βάλω τα κλιπ προς τα πίσω, όπως φαίνεται στην εικόνα;
  Όχι, αυτό είναι ένα σφάλμα στις εικόνες. Έχετε καλό μάτι για να το καταλάβετε.
 • Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε το συνδετικό συνδετήρα στο χνούδι ενός γατακιού;
  Όχι, καθώς τείνουν να είναι κοφτερά και το γατάκι είναι ευαίσθητο. Δεν θα θέλατε να το ρισκάρετε. Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο κλιπ.
 • Μπορώ να τον ενεργοποιήσω ξανά όταν τελειώσω ή πρέπει να αποκτήσω νέα γάτα;
  Απλώς αφαιρέστε το κλιπ και θα πρέπει να είναι εντάξει Ορισμένες γάτες ακόμη και γουργουρίζουν όταν σκαρφαλώνουν / απενεργοποιούνται, οπότε αν σταματήσει να χτυπάει, επανενεργοποιήθηκε.
 • Η γάτα υφίσταται μόνιμη βλάβη κατά την απενεργοποίηση;
  Καθόλου. Όλες οι γάτες έχουν εξελιχθεί να είναι "εντάξει" όταν τσιμπάτε αυτό το μέρος του σώματός τους. Τα γατάκια δαγκώνονται πάντοτε από τη μητέρα τους στο χνούδι του λαιμού τους και όλες οι γάτες μεγαλώνουν χωρίς μόνιμη ζημιά. Είστε ασφαλείς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους (αλλά να τις χρησιμοποιείτε μόνο όταν είναι απαραίτητο).
 • Μόλις απενεργοποιηθεί, μπορεί να περπατήσει;
  Δεν θα έπρεπε. Ο σκοπός είναι να κρατήσετε τη γάτα ακίνητη ενώ κόβετε τα νύχια της ή κάτι τέτοιο. Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε το κλιπ και θα συνεχίσει την κανονική του συμπεριφορά.
 • Τι επιτυγχάνει αυτό; Τι κάνει στη γάτα;
  Απλώς τους κάνει ήρεμους, οπότε δεν θα σας γρατσουνίσουν και θα σας πολεμήσουν όταν προσπαθείτε να κόψετε τα νύχια τους, να χορηγήσετε φάρμακα ή κάτι παρόμοιο.
 • Μπορώ να το κάνω για να πλύνω τη γάτα μου;
  Ναι, αλλά να θυμάστε ότι δεν λειτουργεί με όλες τις γάτες και θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο σε μεγαλύτερες γάτες.
 • Είναι ένας καλός τρόπος για να ηρεμήσετε μια τρελή γάτα;
  Εάν η γάτα είναι ήδη θυμωμένη, τότε όχι, είναι απίθανο να βοηθήσει. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα όταν έχετε μια γάτα που είναι ήρεμη, αλλά πρέπει να κάνετε κάτι που δεν θα τους αρέσει, όπως να εφαρμόσετε μια θεραπεία ψύλλων ή να δώσετε ένα χάπι.

Σχόλια (10)

 • bonnie28
  Μου άρεσε ολόκληρο το άρθρο, πολύ καλές πληροφορίες.
 • kochterence
  Δεν ήξερα πώς να προσδιορίσω το φύλο ενός γατάκι.
 • banastasiades
  Πήγα να απενεργοποιήσω τη γάτα μου, αλλά κατά λάθος έκοψα το σήμα της γάτας. Χρειάστηκαν μερικές ώρες για να τον επανεκκινήσετε, αλλά φαίνεται ότι είναι μόνο επειδή χρειάζεται ενημέρωση λογισμικού. Εκτός από αυτό, ήταν πολύ χαλαρός και χαρούμενος. Ευχαριστώ!
 • triantaphyllide
  Έχουμε μια περσική γάτα. Καλή συμπεριφορά γενικά, αλλά μερικές ενοχλητικές συνήθειες. Αυτό το άρθρο οδηγού βοήθησε πάρα πολύ εδώ, ευχαριστώ.
 • donnashaw
  Αυτό ήταν χρήσιμο, καθώς δεν ήξερα πώς να απενεργοποιήσετε εύκολα μια γάτα και αυτός ο τρόπος είναι χρήσιμος όταν κόβετε τα νύχια των ποδιών. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες.:)
 • yhunt
  Πρόσωπο σκύλου που προσπαθεί να καταλάβει ότι μεγαλώνει μια γάτα. Συλλέξαμε αρκετές πληροφορίες. Σας ευχαριστώ!
 • pmpogre
  Με βοήθησε να μάθω πώς να φροντίζω μια γάτα.
 • genevieverunte
  Σας ευχαριστούμε που το κάνατε χωρίς ραφή. Μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες μαζί με το λεξιλόγιο. Πολύ εύκολο να κατανοηθεί.
 • theophaneskedik
  Έχουμε μια ουρά bob που δαγκώνει. Κρατώντας την από το χνούδι και λέγοντας «όχι δάγκωμα», εκπαιδεύτηκε τελικά να μην δαγκώσει μόνο λέγοντας αυτές τις λέξεις. Μερικά bob-tail φαίνεται ότι δεν έχουν απομακρυνθεί πολύ από τα ξαδέλφια τους.
 • revamiller
  Με βοήθησε επειδή το κόψιμο των νυχιών μιας γάτας μπορεί να είναι ενοχλητικό, οπότε το να το ηρεμήσουμε είναι μια καλή τεχνική.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail