Πώς να αναγνωρίσετε μια γάτα βομβάη;

Για να εντοπίσετε μια γάτα της Βομβάης, ξεκινήστε αναζητώντας καθοριστικά χαρακτηριστικά, όπως γυαλιστερή μαύρη γούνα, χρυσά ή χάλκινα μάτια και στρογγυλεμένο κεφάλι και ώμους με μικρή μύτη. Επιπλέον, ελέγξτε αν η γάτα σας έχει ισχυρή μυϊκή δομή, κάτι που είναι συνηθισμένο στις γάτες της Βομβάης. Μπορείτε επίσης να διαπιστώσετε εάν έχετε μια γάτα της Βομβάης παρακολουθώντας για να δείτε εάν έχει μια βόλτα που ταλαντεύεται, ταλαντεύεται, μοιάζει με πάνθηρα. Μια γάτα της Βομβάης θα είναι επίσης πολύ ομιλητική, οπότε εκτός από την παρακολούθηση της γάτας σας, ακούστε την επίσης. Για περισσότερες συμβουλές από τον κτηνιατρικό μας κριτικό, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αναγνώρισης μιας γάτας της Βομβάης από τη νοημοσύνη της, συνεχίστε να διαβάζετε!

Μια γάτα της Βομβάης θα είναι επίσης πολύ ομιλητική
Μια γάτα της Βομβάης θα είναι επίσης πολύ ομιλητική, οπότε εκτός από την παρακολούθηση της γάτας σας, ακούστε την επίσης.

Η γάτα Bombay είναι μια γάτα κατοικίας με την εμφάνιση ενός μικρού πάνθηρα. Λόγω του υποβάθρου του, το Bombay μοιράζεται χαρακτηριστικά τόσο με τα European Shorthairs όσο και με τους Βιρμανούς, αλλά έχει επίσης όλα τα χαρακτηριστικά του. Η προσωπικότητά του είναι επίσης ένα μείγμα των δύο γατών, που είναι και κοινωνικά και ενεργητικά περίεργα. Κατά την αναγνώριση μιας από αυτές τις γάτες, αναζητήστε πρώτα τη μαύρη γούνα και τα μάτια χαλκού.

Μέρος 1 από 2: αναζήτηση ορισμού χαρακτηριστικών

 1. 1
  Ελέγξτε για γυαλιστερή, μαύρη γούνα. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά μιας γάτας της Βομβάης είναι η μαύρη γούνα της, η οποία πρέπει να είναι γυαλιστερή και κοντή. Ο στόχος του αρχικού κτηνοτρόφου ήταν να δημιουργήσει μια γάτα που έμοιαζε με μινιατούρα πάνθηρα, εξ ου και το χρώμα της γούνας.
 2. 2
  Ψάξτε για τα μάτια χρυσού ή χαλκού. Ένα άλλο καθοριστικό χαρακτηριστικό της φυλής είναι τα μάτια της. Εκτράφηκε ειδικά για να έχει μάτια χρυσού ή χαλκού, οπότε αν η γάτα που κοιτάς δεν έχει αυτό το χαρακτηριστικό, δεν είναι καθαρόαιμη Βομβάη.
 3. 3
  Σημειώστε τη στρογγυλή εμφάνιση. Οι βομβίδες τείνουν να έχουν στρογγυλεμένες άκρες. Δηλαδή, έχουν στρογγυλεμένο κεφάλι με μικρή μύτη. Αυτή η τάση συνεχίζεται σε όλο το σώμα της γάτας, με στρογγυλεμένα μάτια, αυτιά και πόδια, καθώς και στρογγυλεμένη ουρά.
 4. 4
  Παρατηρήστε τη μυϊκή αλλά όχι στιβαρή κατασκευή της γάτας. Οι γάτες της Βομβάης τείνουν να είναι μεσαίες έως μεγάλες γάτες. Κυμαίνονται σε βάρος από έξι έως πάνω από δώδεκα κιλά και τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Αν και δεν είναι τόσο γεμάτοι όσο οι Βιρμανικοί, εξακολουθούν να είναι πολύ μυώδεις, έντονα χτισμένες γάτες.
  • Οι Βομβάη τείνουν να αισθάνονται βαρύτεροι από ό, τι εμφανίζονται.
 5. 5
  Αναζητήστε τη χαρακτηριστική βόλτα. Οι Βομβάη γενικά περπατούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Είναι ένα είδος ταλάντευσης, ταλάντευσης με τα πόδια. Είναι ενδιαφέρον ότι μιμείται τον περίπατο ενός πάνθηρα, τη μεγάλη γάτα που εκτράφηκε στη Βομβάη.
Η γάτα Bombay είναι μια οικιακή γάτα με την εμφάνιση ενός μικρού πάνθηρα
Η γάτα Bombay είναι μια οικιακή γάτα με την εμφάνιση ενός μικρού πάνθηρα.

Μέρος 2 από 2: έλεγχος της προσωπικότητάς του

 1. 1
  Δώστε προσοχή σε μια θορυβώδη γάτα. Οι γάτες της Βομβάης είναι αρκετά ομιλητικές και θα συνομιλήσουν μαζί σας. Δεν είναι δυνατά, καθαυτά, απλά θέλουν να μιλούν συχνά. Έχουν ένα ξεχωριστό νιαούρισμα, οπότε θα ξέρετε πότε η γάτα σας θέλει την προσοχή σας. Ωστόσο, δεν θα δείξει κάθε γάτα της Βομβάης αυτό το χαρακτηριστικό.
 2. 2
  Προσέξτε για έξυπνα. Οι Bombays είναι αρκετά έξυπνες γάτες, οπότε προσέξτε για να δείτε αν η γάτα είναι σε θέση να καταλάβει τα πράγματα. Για παράδειγμα, αυτή μπορεί να είναι η γάτα που θα καταλάβει πώς να ανοίξει την πόρτα του υπνοδωματίου σας ή να πάρει τις λιχουδιές που έχετε κρύψει σε ένα ψηλό ράφι. Αυτές οι γάτες λατρεύουν να ασχολούνται με παιχνίδια φεστιβάλ, παιχνίδια παζλ και άλλους τύπους διασκεδαστικών παιχνιδιών γάτας.
 3. 3
  Παρατηρήστε μια περίεργη φύση. Φυσικά, όλες οι γάτες είναι φυσικά περίεργες και περίεργες. Ωστόσο, οι Βομβάη είναι ακόμη περισσότερο. Θα θέλουν πάντα να βρίσκονται στη μέση της δράσης, ώστε να μπορούν να δουν τι συμβαίνει.
 4. 4
  Ελέγξτε για μια ευχάριστη και κοινωνική γάτα. Αυτές οι γάτες είναι αρκετά χαλαρές όταν πρόκειται για κοινωνικές καταστάσεις. Τα πηγαίνουν καλά στις οικογένειες και τα κατοικίδια ζώα, αν και μπορεί να θέλουν να είναι το κυρίαρχο κατοικίδιο στο σπίτι, ειδικά αν υπάρχουν άλλες γάτες. Απολαμβάνουν επίσης να στριφογυρίζουν στην αγκαλιά σας για λίγο χρόνο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Μπορούν οι Bombays να πάρουν γκρίζα μαλλιά όταν γερνούν;
  Ναι, είναι φυσιολογικό για όλες τις γάτες να αρχίζουν να έχουν γκρίζα ή λευκά μαλλιά καθώς μεγαλώνουν, περιλαμβάνονται οι Bombays.
 • Μπορούν οι Bombays να είναι ένα μέσο κατασκευής όταν είναι έξι μηνών μηνών;
  Ναί. Οι πιο υγιείς είναι μεσαίου μεγέθους ήδη από τέσσερις μήνες.
 • Μπορούν οι γάτες της Βομβάης να έχουν επίσης πράσινα μάτια;
  Ναι, μπορούν να έχουν πράσινα μάτια.
 • Η γάτα μου τρέχει μακριά όταν προσπαθώ να τον ζωολογήσω, κοιμάμαι σχεδόν όλη την ώρα και σπάνια νωπά. Ωστόσο, μοιάζει ακριβώς με τη Βομβάη. Είναι Βομβάη;
  Εάν μια γάτα μοιάζει με φυλή, τότε συνήθως είναι αυτή η φυλή. Ενώ υπάρχουν γενικές συμπεριφορές γενικές για ορισμένες φυλές, οι γάτες εξακολουθούν να είναι κάθε άτομο με τη δική του προσωπικότητα.
 • Μήπως οι γάτες της Βομβάης νιώθουν πριν περάσουν πάνω σε κάτι;
  Το κάνουν. Είναι επειδή λένε "γεια" ή είναι ενθουσιασμένοι.
 • Μπορούν μερικές φορές οι Bombays να έχουν ροζ μαξιλάρια;
  Όχι. Η φυλή εκτράφηκε να είναι μαύρη. Εάν έχει ροζ μαξιλάρια, δεν είναι μια Βομβάη, αλλά πιθανώς ένα μείγμα.
 • Ο κτηνίατρός μου είπε ότι θα μπορούσατε να πείτε ότι η γάτα μου ήταν Βομβάη λόγω των διακριτικών δοντιών της (συν το κατάλληλο χρώμα, κ.λπ.). Είναι αλήθεια ότι?
  Πιθανότατα, ναι. Οι κτηνίατροι συνήθως γνωρίζουν για τι μιλούν, οπότε αν σας έλεγαν ότι η γάτα σας ήταν Βομβάη, είναι πιθανότατα αλήθεια.
 • Η γάτα μου έχει επίσης μια πλήρη μαύρη στέγη στο στόμα του. είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό της Βομβάης;
  Ναί. Το δέρμα του είναι εντελώς μαύρο, πράγμα που σημαίνει ότι τα μαξιλάρια και τα μέρη του στόματός του θα είναι επίσης.
 • Το Bombay μου είναι πολύ στοργικό απέναντί μου, αλλά δεν μου αρέσει η γυναίκα μου. Είναι φυσιολογικό;
  Ναί. Τείνουν να συνδέονται με ένα συγκεκριμένο άτομο στην οικογένεια.
 • Μπορεί μια γάτα της Βομβάης να έχει αδερφό;
  Όχι εάν είναι καθαρόαιμη Βομβάη. Εάν η γάτα σας μοιάζει πολύ με τη Βομβάη, αλλά τα αδέλφια τους είναι τσίτι, τότε η γάτα σας είναι πιθανώς μόνο μέρος της Βομβάης.

Σχόλια (4)

 • richardsonruby
  Το Big Boy ήρθε σε εμάς πριν από 2 χρόνια. Φοβόταν πολύ από κανέναν από εμάς, αλλά λιμοκτονούσε, τόσο κοκαλιάρικο. Γι 'αυτό τον ταΐζω κάθε μέρα έξω μέχρι που τελικά μας εμπιστεύτηκε. Τον πήγα στον κτηνίατρο για πυροβολισμούς, εξετάσεις και στειρώσεις. Τώρα είναι τακτικό μέρος της οικογένειάς μας. είναι περίεργος, του αρέσει το νερό από τις βρύσες του νεροχύτη που στάζουν. Λατρεύει να βουρτσίζεται καθημερινά και το χρειάζεται, γιατί κυλάει στο χώμα. Κοιμάται μαζί μας πίσω από τα μοσχάρια μου κάθε βράδυ. Η καλύτερη γάτα ποτέ, και τόσο αγάπη.
 • leonidasnikolop
  Πάντα αναρωτιόμουν αν η γάτα μου ήταν Βομβάη και το άρθρο σου με βοήθησε να αποφασίσω ότι είναι.
 • antonopoulouask
  Δεν ήμουν σίγουρος τι είδους γάτα ήταν ο Onyx έως ότου βρήκα αυτό το άρθρο. Είμαι 100% σίγουρος ότι είναι Βομβάη τώρα. Είναι μια κλασική περιγραφή σε κάθε λεπτομέρεια! Είναι μέλος της οικογένειας και ανυπομονούμε για μια μακρά, ευτυχισμένη ζωή με αυτόν τον μικρό άγγελο!
 • pmpogre
  Όταν πήρα τη γάτα μου νόμιζα ότι ήταν μια γάτα της Βομβάης, αλλά όλοι είπαν ότι ήταν κάτι άλλο. Όταν το διαβάζω, τα πάντα σε αυτήν τη λίστα κάνει τη γάτα μου. Πήρα τον φίλο μου να το διαβάσει και είπε, "Ναι, είναι η γάτα σου." Ναι, ήταν χρήσιμο.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail