Πώς να φροντίσετε μια ευρωπαϊκή γάτα με μπούκλες;

Για να φροντίσετε την ευρωπαϊκή γάτα με μπούκλες, αφιερώστε χρόνο για να παίξετε μαζί της τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να τη διατηρήσετε ενεργή και περίεργη. Όταν παίζετε μαζί, ζητήστε από τη γάτα σας να κυνηγήσει μια μπάλα ή μια βελούδινη φιγούρα στο τέλος ενός παιχνιδιού με ράβδο ψαρέματος και να περιστρέψετε τα παιχνίδια κάθε λίγες μέρες για να κρατήσετε τη γάτα σας ενδιαφέρουσα. Οι ευρωπαϊκές γάτες με μπούκλες αγαπούν να σκαρφαλώνουν, να σκαρφαλώνουν και να πηδούν, γι 'αυτό δώστε στη γάτα σας έναν πύργο γάτας ή ένα δέντρο γάτας, ώστε να μπορεί να ανέβει με ασφάλεια. Για να διατηρήσετε το παλτό της γάτας σας υγιές, βουρτσίστε το τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα εάν έχει κοντά μαλλιά και δύο φορές την εβδομάδα εάν έχει μακριά μαλλιά. Αν και οι ευρωπαϊκές γάτες μπούκλες τείνουν να είναι αρκετά υγιείς, μπορούν να έχουν στενά αυτιά, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τα αυτιά της γάτας σας εβδομαδιαίως και καλέστε τον κτηνίατρό σας εάν παρατηρήσετε σημάδια μόλυνσης όπως βρωμιά, ερυθρότητα ή οσμή. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να κόψετε τα νύχια της γάτας σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

Γι 'αυτό δώστε στη γάτα σας έναν πύργο γάτας ή ένα δέντρο γάτας
Οι ευρωπαϊκές γάτες με μπούκλες αγαπούν να σκαρφαλώνουν, να σκαρφαλώνουν και να πηδούν, γι 'αυτό δώστε στη γάτα σας έναν πύργο γάτας ή ένα δέντρο γάτας, ώστε να μπορεί να αναρριχηθεί με ασφάλεια.

Η ευρωπαϊκή γάτα μπούκλα είναι μια παιχνιδιάρικη, έξυπνη και στοργική γάτα που αρχικά εκτράφηκε στη δεκαετία του 1980. Αυτή η φυλή έρχεται σε πολλά χρώματα και είναι συνήθως πολύ υγιής. Αυτές οι ενεργές και κοινωνικές γάτες χρειάζονται πολύ χρόνο παιχνιδιού, οπότε φροντίστε να παίζετε συχνά μαζί τους και να τους παρέχετε ασφαλείς χώρους για αναρρίχηση και άλμα. Εάν παρέχετε ένα παιχνιδιάρικο περιβάλλον, βουρτσίζετε τακτικά τη γούνα τους και καθαρίζετε τα αυτιά σας και μιλάτε στον κτηνίατρό σας για τον καθαρισμό των δοντιών και την υγεία των αυτιών, μπορείτε να φροντίσετε μια ευρωπαϊκή γάτα με μπούκλες.

Μέθοδος 1 από 3: παροχή παιχνιδιού παιχνιδιού

 1. 1
  Σχεδιάστε να παίζετε με τη γάτα σας κάθε μέρα. Αυτές οι γάτες διατηρούν την προσωπικότητα και το παιχνιδιάρικο γατάκι τους μέχρι την ενηλικίωση και έχουν αναφερθεί ως "Peter Pan" των γατών. Μπορούν ακόμη και να μάθουν να παίζουν φέτος! Διατηρήστε τη γάτα σας ευτυχισμένη, δραστήρια και περίεργη παίζοντας με τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για περιόδους 15 λεπτών.
  • Βάλτε στην άκρη ορισμένα παιχνίδια για το παιχνίδι σας και χρησιμοποιήστε τα μόνο όταν αλληλεπιδράτε. Περιστρέψτε τα κάθε λίγες μέρες για να κρατήσετε τη γάτα σας ενδιαφέρουσα.
  • Ζητήστε από τη γάτα σας να κυνηγήσει μια μπάλα ή μια βελούδινη φιγούρα στο τέλος ενός παιχνιδιού με καλάμι.
  • Τρίψτε λίγο catnip σε ένα από τα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
 2. 2
  Τόνισε το μυαλό τους με παιχνίδια παζλ. Οι ευρωπαϊκές γάτες με μπούκλες είναι πολύ έξυπνες. Δώστε στη γάτα σας προκλητικά παιχνίδια παζλ για να αποτρέψετε την πλήξη και να ικανοποιήσετε την περιέργειά τους.
  • Αγοράστε ένα παζλ διατροφής σε απευθείας σύνδεση ή στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας. Για να κερδίσει μια απόλαυση, η γάτα σας θα πρέπει να λύσει το παζλ και να μετακινήσει κομμάτια γύρω από το ταμπλό για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό. Αυτά τα παιχνίδια κοστίζουν περίπου 15€ ΗΠΑ
  • Φτιάξτε ένα διαδραστικό παιχνίδι στο σπίτι. Βάλτε μερικές τρύπες σε ένα άδειο μπουκάλι νερό, γεμίστε το με μερικές λιχουδιές και ασφαλίστε το πλαστικό καπάκι. Αφήστε τη γάτα σας να παίζει με το παιχνίδι για να απελευθερώσετε τις λιχουδιές. Αυτό θα επιτρέψει στη γάτα σας να ασκήσει τις ικανότητες κυνηγιού και άλματος.
 3. 3
  Δώστε στη γάτα σας μέρη για αναρρίχηση. Οι ευρωπαϊκές γάτες με μπούκλες αγαπούν να σκαρφαλώνουν, να πέρνουν και να πηδούν. Παρέχετε στη γάτα σας έναν πύργο γάτας ή ένα δέντρο γάτας ώστε να μπορούν να ανέβουν με ασφάλεια. Καθώς κάθεται στην κορυφή ενός πύργου γάτας, η γάτα σας μπορεί να ερευνήσει το περιβάλλον της και να κάψει κάποια από την άφθονη ενέργειά της πηδώντας και ανεβαίνοντας.
  • Αγοράστε ένα δέντρο γάτας ή έναν πύργο στο διαδίκτυο ή στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας. Έρχονται σε διάφορα μεγέθη και ύψη και κοστίζουν μεταξύ 37€ και 110€
Η ευρωπαϊκή γάτα μπούκλα είναι μια παιχνιδιάρικη
Η ευρωπαϊκή γάτα μπούκλα είναι μια παιχνιδιάρικη, έξυπνη και αγαπημένη γάτα που αρχικά εκτράφηκε στη δεκαετία του 1980.

Μέθοδος 2 από 3: καλλωπισμός μιας ευρωπαϊκής γάτας με μπούκλες

 1. 1
  Καλλωπίζετε μια μικρή γάτα κάθε εβδομάδα. Αυτή η φυλή έρχεται σε μεγάλες και με κοντά μαλλιά ποικιλίες και έχει ένα ομαλό, μεταξένιο παλτό που είναι επίπεδο. Αυτή η φυλή δεν έχει υπόστρωμα, που σημαίνει ότι ρίχνει πολύ λίγο. Μια ευρωπαϊκή μπούκλα με κοντά μαλλιά απαιτεί πολύ μικρό περιποίηση και πρέπει να χτενίζεται μόνο μία φορά την εβδομάδα.
  • Περάστε τη χτένα προς τα πίσω μέσα από το παλτό της γάτας με κοντά μαλλιά για να αφαιρέσετε τα νεκρά μαλλιά.
 2. 2
  Βουρτσίστε μια μακρυμάλλη γάτα δύο φορές την εβδομάδα. Εάν έχετε μια μακρυμάλλη ευρωπαϊκή γάτα μπούκλα, σχεδιάστε να βουρτσίζετε το παλτό της δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί η χαλάρωση της γούνας και η σύγχυση.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να βουρτσίζετε μια μακρυμάλλη ευρωπαϊκή γάτα με μπούκλες πιο συχνά κατά τους θερμότερους μήνες, καθώς ρίχνει περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
 3. 3
  Ελέγχετε τα αυτιά κάθε εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα κυρτά αυτιά της ευρωπαϊκής μπούκλα για βρωμιά, ερυθρότητα ή οσμή. Εάν παρατηρήσετε σημάδια λοίμωξης όπως οσμή, ερυθρότητα ή πρήξιμο, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας.
 4. 4
  Καθαρίστε τα αυτιά τους όταν παρατηρήσετε βρωμιά. Εάν παρατηρήσετε βρωμιά στα αυτιά της γάτας σας, καθαρίστε τα με βαμβάκι ή μαλακό πανί. Βρέξτε το βαμβάκι ή το πανί με ένα καθαριστικό αυτιών σχεδιασμένο για χρήση σε γάτες. Να είστε ευγενικοί κατά τον καθαρισμό, ώστε να μην βλάψετε ή να καταστρέψετε τον χόνδρο στα αυτιά του.
  • Τα βαμβακερά επιχρίσματα μπορεί να βλάψουν το εσωτερικό αυτί, οπότε μην τα χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα αυτιά της γάτας σας.
  Για να φροντίσετε την ευρωπαϊκή γάτα με μπούκλες
  Για να φροντίσετε την ευρωπαϊκή γάτα με μπούκλες, αφιερώστε χρόνο για να παίξετε μαζί της τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να τη διατηρήσετε ενεργή και περίεργη.
 5. 5
  Αφαιρέστε την έξοδο των ματιών με ένα υγρό πανί. Εάν παρατηρήσετε ότι η οφθαλμική εκκένωση συσσωρεύεται στη γωνία των ματιών της γάτας σας, χρησιμοποιήστε ένα υγρό, ζεστό πανί για να σκουπίσετε την περιοχή. Αφού σκουπίσετε το ένα μάτι, χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό τμήμα του υφάσματος για να σκουπίσετε το άλλο. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης βακτηρίων ή λοιμώξεων από το ένα μάτι στο άλλο.
 6. 6
  Κόψτε τα νύχια της γάτας σας κάθε δύο εβδομάδες. Τα νύχια της ευρωπαϊκής γάτας σας πρέπει να κόβονται κάθε δύο εβδομάδες. Σχεδιάστε να κόψετε τα νύχια σας όταν η γάτα είναι υπνηλία και χαλαρή. Κάντε απαλό μασάζ στο πόδι της γάτας σας για τρία δευτερόλεπτα και αφήστε τη γάτα σας να μυρίζει τα κουρευτικά πριν ξεκινήσετε. Κλιπ μόνο το λευκό άκρο των νυχιών.
  • Βρείτε έναν τοπικό καλλωπιστή ή ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να κόψει τα νύχια του εάν δεν θέλετε να κάνετε αυτήν την εργασία στο σπίτι.

Μέθοδος 3 από 3: Διατήρηση της γάτας σας υγιούς

 1. 1
  Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για στενά κανάλια αυτιών. Ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές γάτες μπούκλες είναι σχετικά υγιείς λόγω του μεγάλου γενετικού τους ιστορικού, μερικές γεννιούνται με στενά αυτιά. Αυτά τα στενά κανάλια μπορούν να οδηγήσουν σε συσσώρευση κεριών και μολύνσεις. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με λοιμώξεις του αυτιού, συσσώρευση και προληπτική φροντίδα στο σπίτι. Ο έλεγχος των αυτιών της εβδομαδιαίως και ο καθαρισμός όταν είναι απαραίτητο μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των αυτιών της γάτας σας
 2. 2
  Πάρτε τη γάτα σας για έναν ετήσιο έλεγχο. Η ευρωπαϊκή γάτα με μπούκλες πρέπει να τη βλέπει ο κτηνίατρος τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για μια γενική εξέταση και να λαμβάνει τις ετήσιες λήψεις της. Θα πρέπει επίσης να το μεταφέρετε τακτικά στον κτηνίατρο για να το ενημερώνετε σχετικά με τον αφυγραντήρα και τον έλεγχο των παρασίτων, όπως οι θεραπείες ψύλλων. Εάν η γάτα σας είναι άρρωστη ή τραυματισμένη, φροντίστε να την πάρετε αμέσως στην κλινική.
  Μπορείτε να φροντίσετε μια ευρωπαϊκή γάτα με μπούκλες
  Εάν παρέχετε ένα παιχνιδιάρικο περιβάλλον, βουρτσίζετε τακτικά τη γούνα τους και καθαρίζετε τα αυτιά σας και μιλάτε στον κτηνίατρό σας για τον καθαρισμό των δοντιών και την υγεία των αυτιών, μπορείτε να φροντίσετε μια ευρωπαϊκή γάτα με μπούκλες.
 3. 3
  Παρέχετε στη γάτα σας ποιοτική τροφή και νερό γάτας. Οι ευρωπαϊκές γάτες με μπούκλες δεν έχουν συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις. Μια γάτα που δεν έχει ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες μπορεί να απολαύσει ποιοτική εμπορική τροφή γάτας πλούσια σε πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα και υδατάνθρακες. Φροντίστε να παρέχετε καθαρό νερό για τη γάτα σας ανά πάσα στιγμή. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με την επιλογή του καλύτερου φαγητού για το κατοικίδιο ζώο σας.
  • Αφήστε την ξηρή τροφή για γατάκια όλη την ημέρα. Τα γατάκια θα τρώνε όσο χρειάζονται όταν τα χρειάζονται. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τη διατροφή ευρωπαϊκών γατάκια μπούκλα ξηρό φαγητό γατάκι ή κονσερβοποιημένα τρόφιμα γατακιών.
  • Οι ενήλικες γάτες πρέπει να τρέφονται δύο φορές την ημέρα. Περάστε τα γεύματα έξω από οκτώ έως δώδεκα ώρες. Το ποσό εξαρτάται από το μέγεθος και το επίπεδο δραστηριότητας της γάτας σας. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για συστάσεις.
  • Η παχυσαρκία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για τις γάτες, οπότε φροντίστε να τρώτε στη γάτα σας τη σωστή ποσότητα τροφής.
 4. 4
  Βουρτσίστε τα δόντια της γάτας σας στο σπίτι. Για να διατηρήσετε τα δόντια και τα ούλα της γάτας σας υγιή και καθαρά, σχεδιάστε να βουρτσίζετε τα δόντια της τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το βούρτσισμα βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης πέτρας και πλάκας, οι οποίες μπορούν να σταματήσουν την περιοδοντική νόσο. Χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για γάτες και έχει εγκριθεί από τον κτηνίατρό σας.
  • Εάν έχετε ένα ευρωπαϊκό γατάκι μπούκλα, ξεκινήστε να βουρτσίζετε τα δόντια του σε νεαρή ηλικία, ώστε να εξοικειωθεί με αυτήν τη διαδικασία.
 5. 5
  Σκεφτείτε να αγοράσετε ασφάλιση κατοικίδιων ζώων. Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι πιο ακριβή για γάτες καθαρής φυλής από τις γάτες μικτής φυλής, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας θα λάβει τη θεραπεία που χρειάζεται σε περίπτωση που αρρωστήσει ή τραυματιστεί. Παρόλο που η ευρωπαϊκή γάτα δεν έχει αναμενόμενα γενετικά ελαττώματα ή προβλήματα υγείας, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να καλύψετε τους κτηνιατρικούς λογαριασμούς εάν χρειαστεί. Μια πολιτική για μια γάτα μπορεί να κοστίζει περίπου 130€ ΗΠΑ ετησίως.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πόσο συχνά πρέπει να βουρτσίζω το European Curl μου;
  Βουρτσίστε περίπου 2-4 φορές την εβδομάδα ή όσο συχνά χρειάζεται για να διατηρήσετε τη γούνα χωρίς σύγχυση.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail