Πώς να ταΐσετε τη γάτα σας με φυσικά τρόφιμα;

Εάν θέλετε να τροφοδοτήσετε τη γάτα σας με μια φυσική διατροφή υγρού φαγητού, μιλήστε πρώτα στον κτηνίατρό σας για τις σκέψεις τους σχετικά με το ποια τρόφιμα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και ποια να αποφύγετε. Ξεκινήστε αργά να εισαγάγετε τη γάτα σας στο βρεγμένο φαγητό, αναμειγνύοντάς την με την κροτίδα στην αρχή και, στη συνέχεια, σταδιακά σταματώντας την κροκέτα με την πάροδο του χρόνου. Φροντίστε να μαζέψετε το μπολ 30 λεπτά μετά την τοποθέτησή του, ώστε το βρεγμένο φαγητό να μην ξεκουραστεί για πολύ και να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία 2 έως 3 φορές την ημέρα, έτσι ώστε η γάτα σας να έχει αρκετό φαγητό. Εάν θέλετε να ταΐσετε τη γάτα σας σε μη μεταποιημένα τρόφιμα, δείτε εάν ενδιαφέρεται να φάει αυγά ή λίγο άπαχο κρέας από μαγειρεμένα πουλερικά, μαγειρεμένο σολομό ή μαγειρεμένο μπακαλιάρο ή καλκάνι. Για περισσότερες συμβουλές, όπως πώς να αλλάξετε τη γάτα σας σε μια ωμή διατροφή, συνεχίστε να διαβάζετε!

Εάν θέλετε να δώσετε στη γάτα σας φυσικά τρόφιμα
Εάν θέλετε να δώσετε στη γάτα σας φυσικά τρόφιμα, το πρώτο βήμα είναι να τα αλλάξετε σε βρεγμένο φαγητό.

Οι γάτες, ως είδος, είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγα. Αυτό σημαίνει ότι η διατροφή τους πρέπει να περιλαμβάνει κυρίως κρέας. Ωστόσο, οι πιο συνηθισμένες τροφές για γάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φυτικές πρωτεΐνες και υφίστανται μεγάλες ποσότητες επεξεργασίας. Εάν θέλετε να σταματήσετε να σερβίρετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα της γάτας σας και να τα μετατρέψετε σε μια φυσική διατροφή, ξεκινήστε με τη μετάβασή τους σε μια υγρή τροφή. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε υγιή φυσικά τρόφιμα στα γεύματά τους, και ακόμη και να μετατρέψετε τη γάτα σε ωμή διατροφή, με τη βοήθεια κτηνιάτρου.

Μέθοδος 1 από 3: μετάβαση της γάτας σας σε βρεγμένα τρόφιμα

 1. 1
  Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με την αλλαγή της διατροφής της γάτας σας. Η διατροφική διατροφή της γάτας σας είναι σημαντική και η υγεία του ζώου θα μπορούσε να υποστεί βλάβη εάν κάνετε μια κακή αλλαγή στη διατροφή τους. Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας και ζητήστε τη συμβουλή τους σχετικά με τη δίαιτα γάτας.
  • Δείτε εάν ο κτηνίατρος συνιστά να παρέχετε στη γάτα σας μια φυσική (ή ωμή) διατροφή και ρωτήστε ποιες συγκεκριμένες τροφές - και σε ποιες ποσότητες - προτείνουν τη διατροφή της γάτας σας.
 2. 2
  Αποφύγετε να σερβίρετε τη γάτα σας ξηρά τροφή Παρόλο που η πλειονότητα των εμπορικών τροφών για γάτες παρασκευάζονται από αποξηραμένα κροκέτα, αυτά περιέχουν στην πραγματικότητα σχετικά μικρή θρεπτική αξία για τις γάτες. Η αποξηραμένη κροκέτα δεν περιέχει καθόλου νερό, δίνει στις γάτες υπερβολική ποσότητα υδατανθράκων και συχνά περιέχει φυτικές πρωτεΐνες και όχι ζωικές πρωτεΐνες που οι γάτες πρέπει να παραμείνουν υγιείς.
  • Η ξηρή κροκέτα είναι επίσης πολύ επεξεργασμένη και περιέχει λίγα φυσικά συστατικά. Εάν θέλετε να δώσετε στη γάτα σας φυσικά τρόφιμα, το πρώτο βήμα είναι να τα αλλάξετε σε βρεγμένο φαγητό.
 3. 3
  Εισαγάγετε τη γάτα σας σε βρεγμένα τρόφιμα. Εάν η γάτα σας τρώει μόνο ξηρό κροκέτα, τώρα είναι η ώρα να τα αλλάξετε σε βρεγμένο φαγητό. Μην αφήνετε την υγρή τροφή καθισμένη όλη τη μέρα για τη γάτα σας. τα ταΐζετε σε δύο ή τρεις καθημερινές ώρες γεύματος. Εάν η γάτα δεν τρώει το βρεγμένο φαγητό μέσα σε 30 λεπτά, πάρτε ξανά το φαγητό. Για να διευκολύνετε τη μετάβαση, μπορείτε να ξεκινήσετε αναμιγνύοντας σε μια μέτρια ποσότητα ξηρού φαγητού με το βρεγμένο φαγητό και, στη συνέχεια, σταδιακά σταδιακά να σταματήσετε.
  • Μπορείτε να βρείτε ένα υψηλής ποιότητας βρεγμένο φαγητό για αγορά στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Μιλήστε με το προσωπικό ή τον ιδιοκτήτη και ζητήστε τις συστάσεις τους για μια βρεγμένη τροφή για γάτες.
  • Διαβάστε επίσης την ετικέτα διατροφής σε μερικές διαφορετικές μάρκες υγρών τροφίμων. Ορίστε την επιλογή που παρέχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, χαμηλούς υδατάνθρακες και πολλές βιταμίνες. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε μια υγρή τροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε κόκκους.
 4. 4
  Ταΐστε τη γάτα σας με βρεγμένη τροφή για γάτες. Μια υψηλής ποιότητας κονσερβοποιημένη τροφή για γάτες θα περιέχει υγιείς πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά για τη γάτα σας. Ενώ τα υγρά κονσερβοποιημένα τρόφιμα υφίστανται κάποιο βαθμό επεξεργασίας, είναι πολύ λιγότερο από τις υψηλές ποσότητες επεξεργασίας που γίνονται για την αποξηραμένη κροκέτα. Η υγρή τροφή είναι επίσης χαμηλή σε υδατάνθρακες, γεγονός που θα ωφελήσει τη διατροφή της γάτας σας. Η διατροφή μιας γάτας πρέπει να έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, με τους υδατάνθρακες να συνθέτουν μόνο το 1-2% της συνολικής διατροφής.
  • Οι γάτες που ζουν στη φύση παίρνουν ένα μεγάλο ποσοστό του νερού τους από τα τρόφιμα που τρώνε, καθώς η σάρκα των ζώων έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Το σερβίρισμα της γάτας σας σε υψηλής ποιότητας βρεγμένο φαγητό μπορεί να προσφέρει στις γάτες ένα φυσικό μέσο για να παραμένουν ενυδατωμένοι.
Εάν θέλετε να σταματήσετε να σερβίρετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα της γάτας σας
Εάν θέλετε να σταματήσετε να σερβίρετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα της γάτας σας και να τα μετατρέψετε σε μια φυσική διατροφή, ξεκινήστε με τη μετάβασή τους σε μια υγρή τροφή.

Μέθοδος 2 από 3: σίτιση της γάτας σας σε μη μεταποιημένα τρόφιμα

 1. 1
  Τροφοδοτήστε τα πουλερικά που μαγειρεύονται στη γάτα σας. Εάν ζούσαν στην άγρια φύση, τα κρέατα ζώων θα αποτελούσαν το βασικό στοιχείο της διατροφής των γατών και είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά τρόφιμα που μπορείτε να εξυπηρετήσετε τη γάτα σας. Οι γάτες θα τρώνε σχεδόν όλους τους τύπους κρέατος, συμπεριλαμβανομένου του βοείου κρέατος και του χοιρινού κρέατος. Ωστόσο, τα μαγειρεμένα πουλερικά (κοτόπουλο ή γαλοπούλα) είναι το καλύτερο για τη γάτα σας.
  • Όταν σερβίρετε για πρώτη φορά τα πουλερικά που μαγειρεύονται στη γάτα, δώστε του μια μικρή έως μέτρια ποσότητα κρέατος, σε περίπτωση που δεν της αρέσει η γεύση. Ξεκινήστε δίνοντας στη γάτα σας περίπου 0,25 φλιτζάνι (2 γραμμάρια) κρέατος.
  • Αποφύγετε να δίνετε το κρέας της γάτας σας με πολύ λιπαρό ιστό. Αν και οι γάτες θα τρώνε το λίπος, τους παρέχει λίγη πρωτεΐνη και δεν παρέχει οφέλη διατροφής. Υπερβολικό λίπος με ένα γεύμα μπορεί επίσης να προκαλέσει διάρροια στη γάτα σας.
 2. 2
  Δώστε στη γάτα σας μικρά κομμάτια μαγειρεμένου σολομού. Ο σολομός είναι πλούσιος σε υγιή λίπη και πρωτεΐνες και θα κάνει ένα υγιές συμπλήρωμα στη διατροφή της γάτας σας. Πασπαλίστε μια μικρή χούφτα σολομού πάνω από το φαγητό της γάτας σας κατά το δείπνο.
  • Ο σολομός βρίσκεται συχνά σε βρεγμένες εμπορικές τροφές για γάτες, οπότε αν δώσετε στη γάτα σας επιπλέον σολομό, απλώς αυξάνετε την ποσότητα μιας πρωτεΐνης που ήδη λαμβάνουν.
 3. 3
  Τροφοδοτήστε τον γάδο σας με μαγειρεμένο γάδο ή καλκάνι. Και τα δύο αυτά ψάρια είναι υγιή για τις γάτες να τρώνε και δεν θα έχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου, τα οποία είναι γνωστό ότι μεταφέρουν σαρκοφάγα ψάρια όπως τόνος ή ξιφία. Οι περισσότεροι τύποι ψαριών είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και θα δώσουν στις γάτες σας πρωτεΐνες και βιταμίνες που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς.
  • Φροντίστε να ταΐζετε μόνο τα ψάρια που μαγειρεύονται στη γάτα σας, καθώς τα ωμά ψάρια μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες. Για παράδειγμα, τα ωμά ψάρια γλυκού νερού μπορεί να περιέχουν αυγά ταινίας και τα ωμά λιπαρά ψάρια περιέχουν θειαμινάση, η οποία διαλύει τη θειαμίνη, μια βιταμίνη που χρειάζεται το σώμα της γάτας σας.
  • Όπως και με τον σολομό, μπορείτε να πασπαλίσετε μια μικρή χούφτα μαγειρεμένου μπακαλιάρου ή καλκάνι πάνω από το φαγητό της γάτας σας με το δείπνο τους.
 4. 4
  Σερβίρετε περιστασιακά τα αυγά της γάτας σας. Τα αυγά μπορούν να λειτουργήσουν ως συμπλήρωμα διατροφής υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες για γάτες σπιτιού. Οι γάτες πιθανότατα θα σκουπίσουν τα αυγά που βάζετε μπροστά τους, αλλά θα πρέπει να σερβίρονται μόνο μαγειρεμένα αυγά. Προετοιμάστε τα αυγά με βρασμό ή ανακατεύοντας τα. Αποφύγετε να δίνετε στις γάτες ωμά αυγά ή αυγά που είναι εν μέρει ωμά. Αυτό περιλαμβάνει μαλακά βραστά, τηγανητά ή λαθραία αυγά.
  • Αν και τα αυγά θεωρούνται κυρίως ως τρόφιμα για ανθρώπινη κατανάλωση, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και θα αποτελούσαν μέρος της φυσικής διατροφής μιας γάτας, εάν ζούσαν στην άγρια φύση.
Μπορείτε να προσθέσετε υγιή φυσικά τρόφιμα στα γεύματά τους
Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε υγιή φυσικά τρόφιμα στα γεύματά τους, και ακόμη και να μετατρέψετε τη γάτα σε ωμή διατροφή, με τη βοήθεια ενός κτηνιάτρου.

Μέθοδος 3 από 3: αλλαγή της γάτας σας σε μια ωμή διατροφή

 1. 1
  Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας. Αν και ο αριθμός των ιδιοκτητών γατών που υποστηρίζουν την εξυπηρέτηση της γάτας σας ως ωμή διατροφή αυξάνεται, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες που πρέπει να συζητήσετε με έναν κτηνίατρο ή έναν διατροφολόγο ζώων. Αν και τα ωμά τρόφιμα είναι τα πιο φυσικά, υπάρχουν πάντοτε σχετικοί κίνδυνοι για την υγεία. Για παράδειγμα, τα ωμά κρέατα μπορεί να μολυνθούν με βακτήρια ή μπορεί να μεταφέρουν παράσιτα.
  • Επιπλέον, μπορεί να είναι δύσκολο να συνδυάσετε τη σωστή ωμή διατροφή για τη γάτα σας. Οι γάτες έχουν συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες και χωρίς τη βοήθεια κτηνιάτρου, θα είναι δύσκολο να συναρμολογηθεί μια διατροφικά πλήρης ωμή διατροφή για τη γάτα σας.
 2. 2
  Σερβίρετε τη γάτα σας μια ποικιλία ωμών κρεάτων. Οι γάτες είναι φημισμένοι επιλεκτικοί τρώγοντες και θα έχουν τόσο ιδιαίτερη σημασία για την ωμή τροφή τους όσο και για κάθε άλλο είδος τροφής. Αγοράστε νωπό κρέας που παρασκευάζεται στο εμπόριο στο τοπικό μανάβικο: ξεκινήστε με κοινούς τύπους όπως πουλερικά, βόειο κρέας και χοιρινό. Ορισμένες γάτες μπορεί επίσης να προτιμούν κρέατα θηραμάτων, όπως φασιανός, ορτύκια και κουνέλι.
  • Πριν το σερβίρετε, κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια που η γάτα σας μπορεί να μασήσει χωρίς μεγάλη δυσκολία. Στοχεύστε σε κομμάτια που έχουν κυβική ίντσα (2,3 κυβικά εκατοστά).
  • Δώστε το ωμό φαγητό στις γάτες σας σε δύο ή τρία συγκεκριμένα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αποφύγετε να αφήσετε το ωμό φαγητό να καθίσει για περισσότερο από 30 λεπτά, καθώς μπορεί να συσσωρεύσει βακτήρια ή να αρχίσει να χαλάσει.
 3. 3
  Δώστε στη γάτα σας συμπληρώματα ασβεστίου. Ενώ η πλειονότητα της διατροφής που χρειάζεται μια γάτα θα προέρχεται απευθείας από το κρέας, είναι επίσης σημαντικό οι γάτες να έχουν ασβέστιο στη διατροφή τους. Μπορείτε να αγοράσετε ένα συμπλήρωμα ασβεστίου στο τοπικό κατάστημα προμήθειας κατοικίδιων ζώων ή στο κατάστημα υγιεινής διατροφής. Συμβουλευτείτε την ετικέτα διατροφής ή μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για να προσδιορίσετε πόση καθημερινή ποσότητα ασβεστίου χρειάζεται η γάτα σας.
  • Μερικοί πιο φιλόδοξοι λάτρεις των πρώτων τροφίμων θα αγοράσουν βόειο κρέας ή χοιρινό κρέας με το κόκκαλο ακόμα, και στη συνέχεια θα αλέσουν το ίδιο το οστό για να συμπληρώσουν τη διατροφή της γάτας.
  • Μην σερβίρετε το αγελαδινό γάλα της γάτας σας. Οι γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και το αγελαδινό γάλα μπορεί να είναι επιβλαβές για το πεπτικό τους σύστημα.
 4. 4
  Συμπληρώστε την ωμή διατροφή της γάτας σας με περιστασιακά λαχανικά. Δεδομένου ότι οι γάτες είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγα, χρειάζονται μια διατροφή με βάση το κρέας, αλλά μπορούν να έχουν άλλες περιστασιακές προσθήκες. Για παράδειγμα, δεδομένου ότι το κρέας έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι γάτες μπορούν να επωφεληθούν από περιστασιακές μερίδες ενός λαχανικού, προκειμένου να παρέχουν τραχύτητα και να διατηρήσουν το πεπτικό τους σύστημα καλά.
  • Περιστασιακά σερβίρετε το μπρόκολο ή τα καρότα στον ατμό της γάτας σας, εκτός από το ωμό φαγητό τους, σε κανονικές ώρες γεύματος. Αν και μπορείτε να δοκιμάσετε να αναμίξετε ένα λαχανικό με το κρέας της γάτας σας, μπορεί να τείνουν να τρώνε το μπρόκολο ή τα καρότα εάν τα τοποθετήσετε σε ξεχωριστό πιάτο.
Εάν θέλετε να τροφοδοτήσετε τη γάτα σας με μια φυσική διατροφή υγρού φαγητού
Εάν θέλετε να τροφοδοτήσετε τη γάτα σας με μια φυσική διατροφή υγρού φαγητού, μιλήστε πρώτα στον κτηνίατρό σας για τις σκέψεις τους σχετικά με το ποια τρόφιμα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και ποια να αποφύγετε.

Συμβουλές

 • Η πλειονότητα της διατροφής της γάτας σας πρέπει να είναι μια υγιεινή, φυσική τροφή, όχι θραύσματα επιτραπέζιου ή λιχουδιές. Ακόμα κι αν ταΐζετε "ανθρώπινα" τρόφιμα φιλικά προς τα κατοικίδια ζώα (όπως μικρά κομμάτια τυριού, ψωμιού ή λαχανικών), βεβαιωθείτε ότι αυτά αποτελούν μόνο το 10-15% της συνολικής διατροφής της γάτας.
 • Όταν σερβίρετε ωμά τρόφιμα γάτας, βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι ζεστό. Οι γάτες είναι πιο πιθανό να τρώνε ζεστά ωμά τρόφιμα από το κρέας που λαμβάνεται κατευθείαν από το ψυγείο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Η γάτα μου κυνηγά καθημερινά πουλιά, ποντίκια, σκίουρους και άλλους ζωγράφους και τα τρώει. Δίνουμε ωμό κοτόπουλο, συκώτι, μηρούς και στομάχους, καθώς και τρόφιμα καλής ποιότητας για κατοικίδια. Είναι μια ισορροπημένη διατροφή;
  Αν και οι γάτες είναι φτιαγμένες για να τρώνε μικρά ζώα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο για να καταλάβετε πώς η κυνήγι της γάτας σας ταιριάζει στη διατροφή της στο σύνολό της.
 • Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ταΐσω τη γάτα μου σε βρεγμένα τρόφιμα;
  Ναι, η σίτιση υγρού φαγητού είναι μια χαρά. Είναι πολύ καλύτερο από το κροτίδα, από την άποψη της βιολογικής καταλληλότητας. Εάν έχετε έναν προϋπολογισμό και αγοράζετε ξηρά τροφή, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε ένα γεύμα με βρεγμένο φαγητό τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail