Πώς να ξέρετε εάν η γάτα σας χρειάζεται τροφή χωρίς γλουτένη;

Η γάτα σας μπορεί να επωφεληθεί από μια τροφή χωρίς γλουτένη
Εάν τα συμπτώματα της γάτας σας επανεμφανιστούν, η γάτα σας μπορεί να επωφεληθεί από μια τροφή χωρίς γλουτένη.

Το να καταλάβετε εάν η γάτα σας χρειάζεται τροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να είναι σημαντικό μέρος της διατήρησης της υγείας της γάτας σας. Οι αλλεργίες στη γλουτένη είναι σπάνιες στις γάτες και οι περισσότερες δίαιτες γάτας χωρίς γλουτένη είναι μια προσπάθεια να προσελκύσουν ανθρώπους χωρίς γλουτένη, αλλά ορισμένες γάτες μπορεί να υποφέρουν από πραγματική ευαισθησία. Μπορείτε να παρακολουθείτε τη γάτα σας για σημάδια αλλεργίας στη γλουτένη ή δυσανεξίας. Εάν υποψιάζεστε ότι η γάτα σας είναι ευαίσθητη στη γλουτένη, κλείστε ραντεβού με τον κτηνίατρό σας, ώστε να αποκλείσουν τις περιβαλλοντικές αλλεργίες και τα δερματικά προβλήματα για να διαπιστώσουν εάν συνιστάται δίαιτα εξάλειψης των τροφίμων.

Μέθοδος 1 από 2: αναζήτηση σημείων δυσανεξίας στη γλουτένη

 1. 1
  Παρακολουθήστε για συνεχές ξύσιμο. Όταν μια γάτα έχει αλλεργία ή δυσανεξία σε ένα συγκεκριμένο τροφικό αλλεργιογόνο, όπως η γλουτένη, μπορεί να αναπτύξει μικρές, ωχρές προσκρούσεις στο δέρμα ως απόκριση στο αλλεργιογόνο. Αυτά τα μικρά, γεμάτα με υγρά χτυπήματα θα προκαλέσουν το ξύσιμο της γάτας. Τα κοινά μέρη για τα χτυπήματα και το επόμενο ξύσιμο περιλαμβάνουν την περιοχή της κεφαλής και του λαιμού.
 2. 2
  Δώστε προσοχή στο συνεχές γλείψιμο. Εάν η γάτα σας έχει αλλεργία στη γλουτένη ή δυσανεξία, μπορεί να αρχίσει να γλείφει επίμονα τα πόδια, τα πόδια ή την κοιλιά της. Το γλείψιμο μπορεί να είναι αποτέλεσμα φλεγμονής. Μπορεί επίσης να δείξει αλλεργική απόκριση σε αλλεργιογόνα όπως η γλουτένη.
 3. 3
  Παρακολουθήστε το παλτό της γάτας σας. Οι ευαισθησίες στα τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν τη γούνα της γάτας σας. Για παράδειγμα, μια αλλεργία στα αιλουροειδή μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση και γενική επιδείνωση του παλτού της γάτας σας. Εάν παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές στη γούνα της γάτας σας, θα μπορούσε να δείξει μια ευαισθησία στα τρόφιμα.
 4. 4
  Προσέξτε για γαστρεντερική δυσφορία. Ευαισθησία στη γλουτένη μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερικά προβλήματα στα ζώα. Προσέξτε για σημάδια γαστρεντερικής δυσφορίας όπως διάρροια ή έμετο, καθώς αυτά θα μπορούσαν να είναι δείκτες αλλεργίας ή δυσανεξίας σε τρόφιμα.
 5. 5
  Προσέξτε για αποφυγή φαγητού. Εάν η γάτα σας έχει δυσανεξία στο φαγητό της, μπορεί να αποφευχθεί το φαγητό. Προσέξτε τις συμπεριφορές αποφυγής στη γάτα σας. Εάν η γάτα σας επιλέγει να μην φάει, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η τρέχουσα τροφή για γάτες τους προκαλεί αγωνία.
 6. 6
  Κατανοήστε αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν άλλα ιατρικά προβλήματα. Εάν η γάτα σας παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα, μπορεί να σημαίνει ότι έχουν δυσανεξία ή αλλεργία στη γλουτένη. Ωστόσο, αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να υποδηλώνουν άλλες υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να εξετάσει τη γάτα σας για να προσδιορίσει την αιτία των συμπτωμάτων.
Τοποθετήστε τη γάτα σας σε τροφή για γάτες χωρίς γλουτένη για τουλάχιστον 8 εβδομάδες
Τοποθετήστε τη γάτα σας σε τροφή για γάτες χωρίς γλουτένη για τουλάχιστον 8 εβδομάδες.

Μέθοδος 2 από 2: βάζοντας τη γάτα σας σε δίαιτα χωρίς γλουτένη

 1. 1
  Μιλήστε στον κτηνίατρό σας. Πριν αλλάξετε τη διατροφή της γάτας σας, πρέπει να μιλήσετε στον κτηνίατρό σας. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η γάτα σας έχει δυσανεξία ή αλλεργία στη γλουτένη. Για να γίνει αυτή η αξιολόγηση, ο κτηνίατρος θα κάνει μια φυσική εξέταση και θα σας ρωτήσει σχετικά με το ιατρικό ιστορικό της γάτας σας. Ο κτηνίατρός σας μπορεί επίσης να κάνει εξετάσεις σάλιου ή αίματος.
 2. 2
  Ελέγξτε τη λίστα συστατικών. Η γλουτένη βρίσκεται συνήθως σε τροφές για γάτες. Επιλέξτε μια τροφή για γάτες που δεν περιέχει συστατικά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε συστατικά που θα μπορούσαν να μολυνθούν με γλουτένη, όπως βρώμη, φαγόπυρο, ρύζι ή κινόα. Όποτε είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα τρόφιμο με ετικέτα χωρίς γλουτένη.
  • Μπορείτε να επιλέξετε ένα υγρό ή ξηρό φαγητό, εφόσον δεν περιέχει συστατικά που περιέχουν γλουτένη.
 3. 3
  Δοκιμάστε μια δοκιμή 2 μηνών. Τοποθετήστε τη γάτα σας σε τροφή για γάτες χωρίς γλουτένη για τουλάχιστον 8 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, παρακολουθήστε προσεκτικά τα συμπτώματα της γάτας σας και σημειώστε εάν βελτιώνονται ή εξαφανίζονται. Στο τέλος του δεύτερου μήνα, δώστε στη γάτα σας μια τροφή που περιέχει γλουτένη για μία εβδομάδα. Εάν τα συμπτώματα της γάτας σας επανεμφανιστούν, η γάτα σας μπορεί να επωφεληθεί από μια τροφή χωρίς γλουτένη.
 4. 4
  Συνέχεια με τον κτηνίατρό σας μετά τη δοκιμαστική περίοδο του μήνα. Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε τη διατροφή της γάτας σας, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τον κτηνίατρό σας για να συζητήσετε την πρόοδο της γάτας σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να κοινοποιήσετε αλλαγές στην υγεία της γάτας σας στον κτηνίατρό σας και να αντιμετωπίσετε τυχόν άλυτα προβλήματα.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail