Πώς να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα άνετης γάτας;

Για να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα άνετης γάτας, ξεκινήστε γλιστρώντας το άνοιγμα του λαιμού πάνω από το κεφάλι της γάτας σας. Στη συνέχεια, στερεώστε το άνοιγμα του λαιμού γύρω από το λαιμό της γάτας σας, ώστε να μην μπορεί να κουνάει ένα πόδι μέσα από την τρύπα. Ωστόσο, μην το φερμουάρτε τόσο σφιχτά που η γάτα σας δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Μόλις η τσάντα άνεσης είναι γύρω από το λαιμό της, σηκώστε τη γάτα σας προς τα πάνω και κλείστε το μακρύ φερμουάρ κατά μήκος της πλάτης της. Εάν η γάτα σας αντιστέκεται σε αυτό, δοκιμάστε να την γυρίσετε στην πλάτη για να στερεώσετε το μακρύ φερμουάρ. Μόλις η γάτα σας είναι στην τσάντα, βεβαιωθείτε ότι δεν την αφήνετε μόνη της, καθώς μπορεί να πανικοβληθεί ή να τραυματιστεί προσπαθώντας να δραπετεύσει. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου κοπής των νυχιών της γάτας σας ενώ βρίσκεστε σε μια τσάντα άνετης γάτας, διαβάστε!

Για να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα άνετης γάτας
Για να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα άνετης γάτας, ξεκινήστε γλιστρώντας το άνοιγμα του λαιμού πάνω από το κεφάλι της γάτας σας.

Αν και οι γάτες είναι οικόσιτα ζώα, μπορεί να είναι ανεξέλεγκτες όταν πανικοβάλλονται. Μην προσπαθήσετε να κρατήσετε μια γάτα με τα χέρια σας αν γίνει έντονα ανθεκτική στη συγκράτηση. Μια ανθεκτική υφασμάτινη τσάντα κάνει έναν καλό φορέα γάτας έκτακτης ανάγκης και μπορεί να κάνει θαύματα για να ηρεμήσει τη γάτα, να τη διατηρήσει ασφαλή και να σας κρατήσει ασφαλείς επίσης. Μια τσάντα άνετης γάτας, επίσης γνωστή ως τσάντα συγκράτησης, μπορεί να κάνει δυνατή τη φαρμακευτική αγωγή, την εξέταση, τη θεραπεία και τον περιορισμό σχεδόν κάθε γάτας, ακόμη και άγριων.

Μέρος 1 από 3: τοποθέτηση μιας γάτας σε μια τσάντα άνεσης

 1. 1
  Αγοράστε μια τσάντα άνεσης. Οι τσάντες άνεσης έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν μια γάτα άνετα και σας επιτρέπουν να έχετε ασφαλή πρόσβαση σε διάφορα μέρη του σώματός της, ανάλογα με το τι πρέπει να κάνετε (π.χ., κόψτε τα νύχια της, βάλτε φάρμακα στα μάτια ή τα αυτιά της). Είναι συνήθως κατασκευασμένα από χοντρό καμβά ή νάιλον και έχουν διάφορα ανοίγματα για πρόσβαση στα διάφορα μέρη του σώματος.
  • Οι τσάντες άνεσης γάτας είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας.
  • Σε γενικές γραμμές, υπάρχει ένα άνοιγμα λαιμού που μπορεί να χαλαρώσει και να σφίξει και ένα μακρύ φερμουάρ που τρέχει κάτω από τη μέση της τσάντας.
  • Αν και όλες οι τσάντες άνεσης γάτας λειτουργούν γενικά με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένες παραλλαγές σχεδιασμού. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας εάν δεν είστε σίγουροι πώς να αποφασίσετε ποιο θα ήταν καλύτερο για τη γάτα σας.
 2. 2
  Τοποθετήστε το λαιμό της τσάντας άνεσης πάνω από το κεφάλι της γάτας σας. Η τοποθέτηση της γάτας σας σε μια τσάντα άνεσης μπορεί να είναι δύσκολη, οπότε μην εκπλαγείτε εάν η γάτα σας δεν είναι ακριβώς πρόθυμος συμμετέχων στη διαδικασία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε την τσάντα πάνω από το κεφάλι της. Με τη γάτα σας να κάθεται σε ένα τραπέζι ή άλλη επίπεδη και στιβαρή επιφάνεια, χαλαρώστε το άνοιγμα του σάκου στο λαιμό και γλιστρήστε το κεφάλι της μέσα από το άνοιγμα.
  • Η υπόλοιπη τσάντα πρέπει να κρέμεται χαλαρά κάτω από την πλάτη της.
  • Βεβαιωθείτε ότι το μακρύ φερμουάρ είναι φερμουάρ πριν τοποθετήσετε το κεφάλι της γάτας σας μέσα από το άνοιγμα του λαιμού.
 3. 3
  Στερεώστε το άνοιγμα του λαιμού. Οι λεπτομέρειες για τη στερέωση του ανοίγματος του λαιμού μπορεί να ποικίλλουν από το ένα σχέδιο του σάκου στο άλλο, αλλά η γενική ιδέα είναι να σφίξετε το άνοιγμα έτσι ώστε η γάτα σας να μην μπορεί να κουνάει ένα από τα πόδια της. Ωστόσο, μην το σφίξετε πάρα πολύ! Η γάτα σας μπορεί να έχει δυσκολία στην αναπνοή εάν κάνετε το λαιμό να ανοίξει πολύ σφιχτό.
  • Ελέγξτε τη στεγανότητα του ανοίγματος του λαιμού τοποθετώντας ένα δάχτυλο στο άνοιγμα. Αυτό το ένα δάχτυλο πρέπει να χωράει εύκολα, αλλά άνετα, μέσα από το άνοιγμα.
  • Ρυθμίστε ανάλογα το άνοιγμα εάν είναι πολύ σφιχτό ή πολύ χαλαρό.
 4. 4
  Φερμουάρ στο μακρύ φερμουάρ. Με το κεφάλι της γάτας σας ασφαλισμένο, γυρίστε την στην πλάτη της ή ανυψώστε την (χωρίς να την γυρίσετε στην πλάτη) για να φερμουάρει το μακρύ φερμουάρ που τρέχει στο μήκος της τσάντας. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε και τους δύο τρόπους, ανάλογα με το πόσο ανθεκτική είναι η τοποθέτηση της γάτας σας στην τσάντα. Ελιγτείτε απαλά τα πόδια και την ουρά της στην τσάντα, κάτι που μπορεί να είναι λίγο δύσκολο εάν η γάτα σας είναι ιδιαίτερα αδύναμη.
  • Το φερμουάρ πρέπει να τρέχει κάτω από την κοιλιά της.
  • Όταν φερμουάρτε την τσάντα, προσέξτε να μην πιάσει καμία γούνα της στο φερμουάρ.
 5. 5
  Δοκιμάστε μια εναλλακτική μέθοδο τοποθέτησης της γάτας σας στην τσάντα άνεσης. Εάν το σάκο της τσάντας πάνω από το λαιμό της γάτας σας δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε πρώτα το υπόλοιπο σώμα της στην τσάντα. Βάλτε την τσάντα στο τραπέζι με το μακρύ φερμουάρ ανοιχτό και βάλτε τη γάτα σας στη μέση της τσάντας.
  • Πιέστε απαλά τα πόδια και την ουρά της στην τσάντα, τραβήξτε προς τα πάνω τις πλευρές της τσάντας γύρω της και φερμουάρ της με το μακρύ φερμουάρ που τρέχει το μήκος της πλάτης της. Για άλλη μια φορά, προσέξτε να μην πιάσει τη γούνα της στο φερμουάρ.
  • Με το σώμα της άνετα στην τσάντα, τυλίξτε το άνοιγμα του λαιμού πάνω από το λαιμό και σφίξτε.
Μόλις η τσάντα άνεσης είναι γύρω από το λαιμό της
Μόλις η τσάντα άνεσης είναι γύρω από το λαιμό της, σηκώστε τη γάτα σας προς τα πάνω και κλείστε το μακρύ φερμουάρ κατά μήκος της πλάτης της.

Μέρος 2 από 3: εκτέλεση διαδικασιών με τη γάτα σας στην τσάντα άνεσης

 1. 1
  Κόψτε τα νύχια της γάτας σας. Με τη γάτα σας άνετα στην τσάντα, πιθανότατα θα έχετε ευκολότερο χρόνο να κόψετε τα νύχια της. Ανάλογα με τη σχεδίαση της τσάντας, ίσως χρειαστεί να ξετυλίξετε ένα μικρό φερμουάρ για να ανοίξετε μια μικρή οπή πρόσβασης μέσω της οποίας θα τραβήξετε ένα από τα πόδια της γάτας σας. Αγγίξτε και κάντε μασάζ στα νύχια της γάτας σας για να την χαλαρώσετε πριν αρχίσετε να κόβετε τα νύχια της.
  • Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για κουρευτικές μηχανές νυχιών, όπως κουρευτικές μηχανές ανθρώπινων νυχιών, και κουρευτικές μηχανές τύπου «γκιλοτίνα» ή «ψαλίδι». Χρησιμοποιήστε όποιο τύπο θέλετε.
  • Πάρτε το πόδι της γάτας σας με το ένα χέρι και πιέστε απαλά με τον αντίχειρα και το δάχτυλό σας στην άρθρωση ακριβώς πίσω από το νύχι για να επεκτείνετε το νύχι.
  • Κόψτε μόνο την άκρη του νυχιού. Αυτό θα σας αποτρέψει να κόψετε κατά λάθος το γρήγορο, κάτι που θα ήταν πολύ επώδυνο για τη γάτα σας και θα προκαλούσε αιμορραγία στα νύχια.
  • Εάν το νύχι αρχίσει να αιμορραγεί, χτυπήστε την άκρη του σε λίγο άμυλο αραβοσίτου ή στυπτική σκόνη (διατίθεται στο τοπικό φαρμακείο σας).
 2. 2
  Δώστε τις οφθαλμικές σταγόνες της γάτας σας. Οι γάτες δεν τους αρέσουν τα πράγματα στα μάτια τους, έτσι ώστε η γάτα σας να συγκρατείται με ασφάλεια στην τσάντα άνεσης θα κάνει τη διαδικασία να προχωρήσει λίγο πιο ομαλά. Κρατήστε την στην αγκαλιά σας, με το μη κυρίαρχο χέρι σας τυλιγμένο στο σώμα της, για να την κάνει να νιώσει πιο άνετα.
  • Βάλτε το κεφάλι της γάτας σας στο μη κυρίαρχο χέρι σας, με τον αντίχειρά σας και άλλα δάχτυλα κάτω από την κάτω γνάθο. Γείρετε το κεφάλι της προς τα πάνω.
  • Τραβήξτε το κάτω μέρος του βλεφάρου με τον αντίχειρα του μη κυρίαρχου χεριού σας. Χορηγήστε τον καθορισμένο αριθμό σταγόνων στο μάτι της, φροντίζοντας να μην αγγίξετε το μάτι της με το άκρο του εφαρμογέα.
  • Δώστε στη γάτα σας μια θεραπεία αφού της δώσετε τις οφθαλμικές σταγόνες.
 3. 3
  Καθαρίστε και θεραπεύστε τα αυτιά της γάτας σας. Για να χειριστείτε τα αυτιά της γάτας σας, κρατήστε την στην αγκαλιά όπως θα κάνατε αν της έδιναν οφθαλμικές σταγόνες. Τυλίξτε το μη κυρίαρχο χέρι σας γύρω από την πλευρά του κεφαλιού της γάτας σας, απέναντι από το αυτί στο οποίο θέλετε να εργαστείτε. Χρησιμοποιήστε τον αντίχειρα αυτού του χεριού για να κρατήσετε πατημένο το αυτί. Για να καθαρίσετε το αυτί, χρησιμοποιήστε το διάλυμα καθαρισμού αυτιών που συνιστά ο κτηνίατρός σας.
  • Πιέστε μερικές σταγόνες στο εσωτερικό του αυτιού, καθώς και κάτω στο κανάλι του αυτιού. Η γάτα σας μπορεί να αρχίσει να κουνάει το κεφάλι της, δημιουργώντας ένα χάος καθώς η λύση πετά από το αυτί της.
  • Κάντε απαλό μασάζ στη βάση του αυτιού της γάτας σας με τον αντίχειρα και το δείκτη σας για να βεβαιωθείτε ότι η λύση φτάνει στο αυτί της.
  • Χρησιμοποιήστε μια μπάλα από βαμβάκι για να μαζέψετε απαλά το εσωτερικό του αυτιού της για να αφαιρέσετε τυχόν συντρίμμια ή εκκρίσεις.
  • Για να θεραπεύσετε τα αυτιά της, χρησιμοποιήστε την ίδια μέθοδο που κάνατε για να καθαρίσετε τα αυτιά της. Σας κάνει να δώσετε το φάρμακο αφού τα αυτιά της είναι καθαρά.
 4. 4
  Χορηγήστε από του στόματος φαρμακευτική αγωγή στη γάτα σας. Το να έχετε τη γάτα σας σε μια σακούλα θα σας κάνει λίγο πιο εύκολο να δώσετε στη γάτα σας ένα χάπι, αλλά να γνωρίζετε ότι θα μπορούσε ακόμα να προσπαθήσει να σας δαγκώσει. Για να της δώσετε ένα χάπι, τοποθετήστε την έτσι ώστε το σώμα της να βλέπει μακριά σας. Τοποθετήστε το μη κυρίαρχο χέρι σας πάνω από το κεφάλι της, με τον αντίχειρα και τα δάχτυλά σας στραμμένα προς τα κάτω και στις δύο πλευρές της για να κρατήσετε το κεφάλι σας ακίνητο. Γείρετε το κεφάλι της προς τα πάνω.
  • Με το κυρίαρχο χέρι σας, κρατήστε το χάπι μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας και χρησιμοποιήστε το μεσαίο δάχτυλό σας για να τραβήξετε προς τα κάτω την κάτω γνάθο της και να ανοίξετε το στόμα της.
  • Μόλις ανοίξετε το στόμα της, τοποθετήστε γρήγορα το χάπι τόσο πίσω στο κέντρο της γλώσσας όσο μπορείτε να το διαχειριστείτε χωρίς να δαγκωθείτε. Κρατήστε το στόμα κλειστό και τρίψτε το στο λαιμό της για να την καταπιεί.
  • Μην εκπλαγείτε αν φτύνει το χάπι. Μπορείτε να συνεχίσετε να προσπαθείτε εάν η γάτα σας δεν σας δαγκώνει.
Συμπεριλαμβανομένου του τρόπου κοπής των νυχιών της γάτας σας ενώ βρίσκεστε σε μια τσάντα άνετης γάτας
Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου κοπής των νυχιών της γάτας σας ενώ βρίσκεστε σε μια τσάντα άνετης γάτας, διαβάστε!

Μέρος 3 από 3: λήψη προφυλάξεων όταν η γάτα σας βρίσκεται στην τσάντα άνεσης

 1. 1
  Μείνετε με τη γάτα σας όταν είναι στην τσάντα. Μπορεί να είστε ασφαλείς από το κακό - κυρίως - με τη γάτα σας στην τσάντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αφήσετε στις δικές της συσκευές. Για παράδειγμα, εάν στερεώσετε το λαιμό που ανοίγει πολύ σφιχτά και η γάτα σας αρχίσει να παλεύει, θα μπορούσε να δυσκολευτεί πολύ να αναπνεύσει. Επιπλέον, εάν είναι αρκετά έξυπνη, μπορεί να είναι σε θέση να βρει έναν τρόπο να σπρώξει ένα πόδι μέσα από ένα άνοιγμα.
  • Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνετε τη γάτα σας χωρίς επίβλεψη όταν βρίσκεται στην τσάντα άνεσης.
 2. 2
  Παραμείνετε προσεκτικοί όταν η γάτα σας βρίσκεται στην τσάντα άνεσης. Λάβετε υπόψη ότι δεν είστε 100% ασφαλείς από τσιμπήματα και γρατζουνιές όταν η γάτα σας βρίσκεται στην τσάντα άνεσης. Θα μπορούσε ακόμη να σας δαγκώσει εάν της χορηγείτε από του στόματος φάρμακα, και μπορεί ακόμη και να προσπαθήσει να σας κάνει ένα κτύπημα σε σας εάν έχετε ένα από τα πόδια της έξω. Ακόμα και όταν συγκρατείται, η γάτα σας θα έχει το ένστικτο αυτοσυντήρησής της και θα προσπαθήσει να κάνει ό, τι μπορεί για να προστατευθεί.
  • Το να αφήσετε το φύλακά σας να έχει ως αποτέλεσμα να γδαρθείτε ή να δαγκώσετε.
 3. 3
  Ρυθμίστε τη στεγανότητα της τσάντας άνεσης όπως απαιτείται. Οι τσάντες άνεσης είναι εξαιρετικά χρήσιμες, αλλά μόνο όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Εάν η τσάντα είναι πολύ σφιχτή, η γάτα σας μπορεί να αρχίσει να πανικοβάλλεται. Μια τσάντα που είναι πολύ χαλαρή δεν θα συγκρατούσε τη γάτα σας αρκετά. Εάν χρησιμοποιείτε την τσάντα άνεσης για πρώτη φορά, προσέξτε πόσο καλά συγκρατείται η γάτα σας και κάντε τις κατάλληλες ρυθμίσεις.
  • Η γάτα σας μπορεί να μην της αρέσει να βρίσκεται στην τσάντα, αλλά μπορεί να την ανεχθεί περισσότερο εάν είναι άνετη όταν βρίσκεται μέσα σε αυτήν.
Μια τσάντα άνετης γάτας
Μια τσάντα άνετης γάτας, επίσης γνωστή ως τσάντα συγκράτησης, μπορεί να κάνει δυνατή τη φαρμακευτική αγωγή, την εξέταση, τη θεραπεία και τον περιορισμό σχεδόν κάθε γάτας, ακόμη και άγριων.

Συμβουλές

 • Βγάλτε τη γάτα σας από την τσάντα άνεσης με την αντίστροφη σειρά του τρόπου με τον οποίο την τοποθετείτε.
 • Καθώς η γάτα σας γίνεται πιο άνετη με την τσάντα άνεσης, θα είναι ευκολότερο να την τοποθετήσετε και να εκτελέσετε διαφορετικές δραστηριότητες.
 • Η χρήση μιας τσάντας άνεσης σάς επιτρέπει να συγκρατήσετε τη γάτα σας χωρίς να την βλάψετε. Άλλες μέθοδοι συγκράτησης μπορεί να είναι πολύ ισχυρές, κάτι που θα έκανε τη γάτα σας να αγωνίζεται περισσότερο και ενδεχομένως να σας δαγκώσει ή να σας γρατσουνίσει.
 • Οι τσάντες άνεσης μπορούν να είναι μια πιο αποτελεσματική μέθοδος συγκράτησης από τις πετσέτες.
 • Οι τσάντες άνεσης γάτας είναι επίσης χρήσιμες στο γραφείο του κτηνιάτρου, ειδικά εάν η γάτα σας γίνει σπασμένη όταν ο κτηνίατρός σας πρέπει να την εξετάσει ή να πάρει δείγμα αίματος.

Προειδοποιήσεις

 • Λόγω του ένστικτου αυτοσυντήρησης της γάτας σας, η γάτα σας μπορεί να προσπαθήσει να σας δαγκώσει ή να σας ξύσει ενώ προσπαθείτε να την βάλετε στην τσάντα άνεσης.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς αυτό παρέχει ασφάλεια για τη γάτα;
  Οι γάτες μπορούν να βλάψουν τον εαυτό τους καθώς και εσείς σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν ενώ προσπαθείτε να κόψετε τα νύχια ή να τους δώσετε φάρμακα. Η τσάντα άνεσης μειώνει τον κίνδυνο οτιδήποτε συμβαίνει σε κανέναν από εσάς. Πρέπει ακόμα να είστε ευγενικοί και προσεκτικοί.
 • Γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τόσο άσχημο για μια γάτα;
  Αυτό δεν σημαίνει καθόλου την αιλουροειδή. Δεν τους βλάπτει και δεν τους κακοποιείτε. Σας επιτρέπει απλά να έχετε πρόσβαση σε περιοχές όπως τα πόδια, τα νύχια και τα δόντια.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail