Πώς να προσδιορίσετε εάν ένας σκύλος είναι αφυδατωμένος;

Για να προσδιορίσετε εάν ένας σκύλος είναι αφυδατωμένος, παρακολουθήστε τον για να δείτε αν ενεργεί ανήσυχος ή ανήσυχος, βηματοδοτεί πολύ ή γλείφει τα χείλη του, τα οποία είναι όλα σημάδια αφυδάτωσης. Μπορείτε επίσης να ανυψώσετε το χαλαρό δέρμα στο πίσω μέρος του λαιμού του και να παρακολουθήσετε πόσο γρήγορα ή αργά επιστρέφει μετά την απελευθέρωσή του. Μια ανοιξιάτικη αίσθηση σημαίνει ότι ο σκύλος είναι ενυδατωμένος, αλλά αν το δέρμα χρειάζεται περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα για να επιστρέψει στο φυσιολογικό, τότε ο σκύλος αφυδατώνεται Επιπλέον, ελέγξτε αν ο σκύλος σας έχει ξηρά, κολλώδη ούλα ή βαθιά κίτρινα ούρα, τα οποία είναι επίσης σημάδια αφυδάτωσης. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αναγνώρισης των παραγόντων κινδύνου για ένα σκυλί που είναι αφυδατωμένο, συνεχίστε να διαβάζετε!

Εάν το σκυλί σας είναι αφυδατωμένο
Εάν το σκυλί σας είναι αφυδατωμένο, μπορεί να παρατηρήσετε ασυνήθιστη συμπεριφορά, όπως ανησυχία ή βηματοδότηση, σαν να ψάχνετε νερό.

Ένας σκύλος θα αφυδατωθεί εάν χάσει περισσότερο υγρό από ό, τι πίνει. Για παράδειγμα, ένας σκύλος με αναστατωμένο στομάχι που χάνει υγρό λόγω διάρροιας ή / και έμετος κινδυνεύει να αφυδατωθεί πολύ γρήγορα. Τα σκυλιά μπορούν να αφυδατωθούν και για πολλούς άλλους λόγους. Το να μην έχετε πρόσβαση σε νερό σε μια καυτή ημέρα, για παράδειγμα, μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Η αναγνώριση της αφυδάτωσης είναι το πρώτο βήμα είτε για τη διόρθωση του προβλήματος μόνοι σας, διασφαλίζοντας ότι ο σκύλος έχει αρκετό πόσιμο ή ζητώντας κτηνιατρική βοήθεια εάν χρειαστεί.

Μέρος 1 από 2: έλεγχος για σημάδια αφυδάτωσης

 1. 1
  Δώστε προσοχή στη συμπεριφορά του σκύλου σας. Ένας αφυδατωμένος σκύλος με την ενέργεια να το ζητήσει συνήθως ζητά νερό να πιει. Εάν το σκυλί σας είναι αφυδατωμένο, μπορεί να παρατηρήσετε ασυνήθιστη συμπεριφορά, όπως ανησυχία ή βηματοδότηση, σαν να ψάχνετε νερό.
  • Ο σκύλος σας μπορεί να γλείφει επανειλημμένα τα χείλη του και / ή να έχει μια ανήσυχη έκφραση του προσώπου εάν δεν μπορεί να βρει αρκετό νερό.
  • Μερικά αφυδατωμένα σκυλιά θα ξαπλώσουν επίσης με τη μύτη τους να ακουμπά στο νερό.
 2. 2
  Ελέγξτε το σκύλο του σκύλου. Η κλασική δοκιμή αφυδάτωσης που πιθανότατα έχετε δει ο κτηνίατρος κάνει στην κλινική των ζώων ανυψώνει το σκύλο του σκύλου. Αυτό που μετρά πραγματικά αυτό το τεστ είναι η ελαστική ανάκρουση του δέρματος, η οποία μειώνεται με την αφυδάτωση. Για να κάνετε αυτήν τη δοκιμή μόνοι σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
  • Εντοπίστε το σκύλο του σκύλου. Αυτό είναι το χαλαρό δέρμα στους ώμους του σκύλου ή στο πίσω μέρος του λαιμού του.
  • Ανυψώστε το χνούδι. Πιάστε το δέρμα και σηκώστε το απαλά δύο έως τρεις ίντσες πάνω από την πλάτη του σκύλου σε κάθετη κατεύθυνση.
  • Απελευθερώστε τη σφήνα και παρατηρήστε. Πλήρως ενυδατωμένο δέρμα αναπηδά αμέσως. Όταν υπάρχει αφυδάτωση, το δέρμα είναι λιγότερο ελαστικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψει τόσο γρήγορα.
  • Εάν το δέρμα διαρκεί περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα για να επιστρέψει στο φυσιολογικό, ο σκύλος αφυδατώνεται.
  Ένας αφυδατωμένος σκύλος με την ενέργεια να το κάνει συνήθως θα αναζητήσει νερό για να πιει
  Ένας αφυδατωμένος σκύλος με την ενέργεια να το κάνει συνήθως θα αναζητήσει νερό για να πιει.
 3. 3
  Ελέγξτε τα ούλα του σκύλου. Τα ούλα είναι ένας καλός δείκτης πρώιμης αφυδάτωσης. Τα κανονικά ούλα είναι υγρά και λαμπερά, μοιάζουν με τα δικά μας. Τα αφυδατωμένα ζώα έχουν συχνά ξηρά ή κολλώδη αίσθηση ούλων, επειδή παράγουν λιγότερο σάλιο.
  • Να γνωρίζετε ότι τα ανήσυχα ή φοβισμένα ζώα μπορεί επίσης να έχουν ξηρά ούλα. Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας είναι χαλαρό όταν ελέγχετε τα ούλα ή μπορεί να παραπλανηθείτε.
 4. 4
  Ελέγξτε τα ούρα του σκύλου σας. Εάν ένας σκύλος δεν παίρνει αρκετό νερό, το σώμα του θα λάβει αυτόματα μέτρα για τη διατήρηση υγρού. Σε αυτήν την περίπτωση, είτε δεν θα ουρήσει επειδή η κύστη της είναι άδεια, ή τα ούρα που παράγει θα είναι πολύ συγκεντρωμένα. Τα συμπυκνωμένα ούρα είναι βαθύ κίτρινο χρώμα.
  • Αυτό συμβαίνει επειδή οι νεφροί του σκύλου εργάζονται σκληρά για να ανακυκλώσουν νερό στο σώμα και να το κρατήσουν.
  • Σημειώστε εάν ο σκύλος σας φαίνεται να ουρεί λιγότερο από το συνηθισμένο ή εάν τα ούρα του είναι ασυνήθιστο χρώμα.
 5. 5
  Δείτε έναν κτηνίατρο. Εάν το σκυλί σας φαίνεται υγιές και υπάρχει μια απλή εξήγηση για την κατάσταση του σκύλου σας, όπως ένα άδειο μπολ με νερό, δώστε στον σκύλο νερό και προσέξτε για σημάδια βελτίωσης. Εάν, ωστόσο, ο σκύλος είναι αφυδατωμένος και φαίνεται άρρωστος ή εάν η παροχή νερού δεν βοηθά, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.
  • Μερικά αφυδατωμένα ζώα πρέπει να λαμβάνουν υγρά μέσω IV για να προστατεύσουν τις λειτουργίες των οργάνων τους ενώ ενυδατώνουν.
Ο σκύλος είναι αφυδατωμένος
Εάν, ωστόσο, ο σκύλος είναι αφυδατωμένος και φαίνεται άρρωστος ή εάν η παροχή νερού δεν βοηθά, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.

Μέρος 2 από 2: αναγνώριση των παραγόντων κινδύνου για αφυδάτωση

 1. 1
  Παρακολουθήστε την παροχή νερού. Υπάρχουν πολλές περιστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν την αφυδάτωση ενός σκύλου, αλλά η πιο προφανής και εύκολη στον έλεγχο είναι η πρόσβαση του σκύλου σας στο νερό.
  • Εάν ο σκύλος πίνει όλο το νερό του, ή το μπολ του νερού χτυπηθεί και αφήνεται χωρίς ξαναγέμισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας έχει άφθονο νερό, ειδικά τις ζεστές μέρες.
  • Η αφυδάτωση μπορεί να συμβεί γρήγορα, μερικές φορές μέσα σε μία ώρα περίπου ανάλογα με τη θερμοκρασία.
 2. 2
  Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί πίνει τακτικά. Ακόμα κι αν ο σκύλος σας έχει πρόσβαση σε νερό, θα αφυδατωθεί εάν δεν το πίνει αρκετά συχνά. Παρακολουθήστε το σκυλί σας για να βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεται συχνά το μπολ νερού.
  • Για παράδειγμα, ένας μεγαλύτερος σκύλος που πάσχει από αρθρίτιδα και είναι πολύ επώδυνος για να σηκωθεί και να πιει όταν διψάει κινδυνεύει να αφυδατωθεί.
  • Το πρόβλημα επιδεινώνεται εάν ο σκύλος έχει άλλα προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη ή νεφρική νόσο, επειδή το σώμα του τείνει να παράγει πολλά ούρα. Ένας σκύλος με αυτά τα προβλήματα θα χάσει υγρό με ταχύτερο ρυθμό από ένα υγιές ζώο. Αυτή η μορφή αφυδάτωσης είναι χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι αναπτύσσεται αργά για αρκετές ημέρες και είναι πιθανό να επανεμφανιστεί.
  • Ομοίως, εάν ένας σκύλος είναι άρρωστος και σταματήσει να τρώει και να πίνει λόγω έλλειψης όρεξης, κινδυνεύει από αφυδάτωση.
 3. 3
  Προσοχή στη διάρροια. Τα υδαρή κόπρανα περιέχουν πολλά υγρά, πράγμα που σημαίνει ταχύτερη απώλεια νερού και συνεπώς αυξημένο κίνδυνο αφυδάτωσης.
  • Εάν ο σκύλος πίνει αρκετά, μειώνεται ο κίνδυνος αφυδάτωσης. Ένας σκύλος χωρίς πρόσβαση σε νερό ή χωρίς επιθυμία να πιει, ωστόσο, μπορεί να αφυδατωθεί πολύ γρήγορα εάν πάσχει από διάρροια.
  Μια ανοιξιάτικη αίσθηση σημαίνει ότι ο σκύλος είναι ενυδατωμένος
  Μια ανοιξιάτικη αίσθηση σημαίνει ότι ο σκύλος είναι ενυδατωμένος, αλλά αν το δέρμα χρειάζεται περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα για να επιστρέψει στο φυσιολογικό, τότε ο σκύλος αφυδατώνεται
 4. 4
  Προσέξτε για εμετό. Ο έμετος μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα επειδή ο σκύλος δεν μπορεί να συγκρατήσει οποιοδήποτε νερό πίνει.
  • Παρακολουθήστε προσεκτικά ένα σκυλί που κάνει εμετό και επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο εάν υποψιάζεστε ότι είναι αφυδατωμένο ή εάν η πάθηση εμφανίζεται συχνά.

Συμβουλές

 • Αν νομίζετε ότι το σκυλί σας διψά, μην περιμένετε μέχρι να δείτε αυτά τα συμπτώματα. Απλώς γεμίστε το μπολ με νερό του σκύλου όποτε πέσει.
 • Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη και τη θεραπεία της αφυδάτωσης είναι να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει πάντα άφθονο καθαρό πόσιμο νερό.

Προειδοποιήσεις

 • Εάν ο σκύλος σας φαίνεται αδύναμος, κουρασμένος ή / και δεν θα πιει ή εάν το νερό δεν μειώνει τα συμπτώματα αφυδάτωσης, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο.
 • Χωρίς θεραπεία, η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων. Αυτό μπορεί τελικά να είναι θανατηφόρο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Ο 6χρονος σκύλος μου σταμάτησε ξαφνικά να τρώει και να πίνει νερό αφού του έδωσα ένα μπάνιο με ένα νέο σαμπουάν για ψύλλους και τσιμπούρια. Φαίνεται ότι έχει πυρετό και είναι επίσης λήθαργος. Τι συμβαίνει?
  Θα μπορούσε να έχει αλλεργική αντίδραση στο νέο σαμπουάν, το οποίο θα μείωνε την όρεξη και τη δίψα του. Απενεργοποιήστε αμέσως το σαμπουάν. Υπάρχουν πολλές άλλες θεραπείες ψύλλων και κροτώνων.
 • Ο σκύλος μου κάνει εμετό για περίπου 24 ώρες και κλαίει και ανήσυχος. Και οι δύο κλινικές ζώων σε κοντινή απόσταση έχουν μικτές κριτικές. Τι πρέπει να κάνω?
  Μην ανησυχείτε για τις κριτικές, απλώς επιλέξτε μία και φύγετε. Όποιος εργάζεται ως κτηνίατρος είναι πεπειραμένος και πρέπει να είναι σε θέση να σας βοηθήσει.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν ο σκύλος μου προσπαθεί να φάει αλλά κάνει εμετό λίγο αργότερα;
  Μπορεί να έχει συμπαγή απόφραξη ή λοίμωξη στο στομάχι που προκαλείται από φαγητό όπως φύλλα, κ.λπ. Όταν έχει κάνει την επιχείρησή του, δώστε του μια κουταλιά της σούπας TCP, αυτό είναι φθηνό από οποιονδήποτε φαρμακοποιό. Εάν ήταν λοίμωξη, αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει. Εάν δεν βοηθά, πάρτε τον στον κτηνίατρο.
 • Τι γίνεται αν δεν πίνει νερό παρόλο που υπάρχει πολύ νερό γύρω του;
  Δοκιμάστε να δώσετε στον πάγο σας παγάκια για να γλείψετε, θα μοιάζει με μια απόλαυση σε αυτούς, επειδή είναι διαφορετική και μια εξαιρετική μέθοδος ενυδάτωσης. Εάν αυτό αποτύχει και το σκυλί σας είναι αφυδατωμένο, πάρτε τον στον κτηνίατρο.
 • Ποιο είναι καλύτερο για την ενυδάτωση ενός σκύλου, Pedialyte ή νερού;
  Το Pedialyte περιέχει ηλεκτρολύτες που αντικαθιστούν εκείνους που χάθηκαν όταν ένας σκύλος κάνει εμετό ή έχει διάρροια. Από την άποψη αυτή, το Pedialyte είναι ανώτερο από το νερό. Ωστόσο, πολλά σκυλιά δεν αρέσουν την αλμυρή γεύση και θα αρνηθούν να πιουν Pedialyte, οπότε, είναι πολύ καλύτερο εάν ο σκύλος πίνει νερό από τίποτα καθόλου.
 • Τι μπορώ να κάνω για ένα σκύλο που δεν τρώει ή δεν χρησιμοποιεί την τουαλέτα και κάνει εμετό οτιδήποτε τρώει και πίνει;
  Πρέπει να μεταφέρετε το σκυλί σας σε κτηνίατρο αμέσως.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν ο σκύλος μου δεν θέλει να πιει;
  Ελέγξτε για τα σημάδια για να δείτε εάν είναι αφυδατωμένο (βλ. Πώς να προσδιορίσετε εάν ένας σκύλος είναι αφυδατωμένος) και αν είναι, προσπαθήστε να το κάνετε δελεαστικό για αυτόν, πιέστε το με μια πλαστική σύριγγα από του στόματος ή ζητήστε από τον κτηνίατρο να χορηγήσει υγρά. Εάν δεν είναι αφυδατωμένο, μην ανησυχείτε πολύ. Ίσως δεν είναι αρκετά διψασμένος για να θέλει ένα ποτό ακόμα.
 • Τι γίνεται αν ο σκύλος μου συνεχίσει να κάνει εμετό και δεν μπορεί να συγκρατήσει νερό;
  Πάρτε τον στον κτηνίατρο και κάντε τα υγρά υπο Q. Το σώμα του θα τα απορροφήσει αν δεν μπορεί να τα στομαχίσει.
 • Ο 2χρονος Γερμανός Ποιμενικός μου ξεσηκώνει παντού. Πίνει νερό αλλά δεν τρώει το φαγητό του και δεν έχει εντερικές κινήσεις. Πώς μπορώ να ξέρω αν υπάρχει κάτι λάθος;
  Πάρτε τα σε έναν κτηνίατρο το συντομότερο δυνατόν. Θα μπορούσε να υπάρχει ένα ξένο αντικείμενο στο στομάχι τους.
 • Ο σκύλος μου έχει υπερθερμανθεί και πίνει νερό αλλά τώρα κάνει εμετό. Τι πρέπει να κάνω?
  Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε δροσερό μέρος και μειώστε τη θερμοκρασία του σώματος βρέχοντας το παλτό και τα πόδια της. Εάν έπινε πολύ νερό με μία κίνηση, αυτό θα την έκανε να αρρωστήσει. Αφήστε το στομάχι της να ξεκουραστεί για μισή ώρα και, στη συνέχεια, της προσφέρετε μικρές ποσότητες νερού και περιμένετε να δείτε αν αυτό παραμένει. Μπορείτε επίσης να χτυπήσετε τα ούλα και τη γλώσσα της με μια υγρή πετσέτα για να την κάνετε πιο άνετη. Εάν συνεχίσει να κάνει εμετό, τότε είναι σημαντικό να δείτε τον κτηνίατρο.

Σχόλια (3)

 • richardsnick
  Πολύ χρήσιμο, ευχαριστώ. Ίσως μπορώ να ξεκουραστώ λίγο απόψε.
 • jaleel27
  Ο σκύλος μου έμετο πολύ. Δεν μπορούσα να το αντέξω πολύ περισσότερο έως ότου βρήκα αυτόν τον ιστότοπο, οπότε είπα στο γιατρό μου για αυτόν τον ιστότοπο και πραγματικά βοήθησε το σκυλί μου. Είπα στους φίλους μου για τον ιστότοπο. Δούλεψε επίσης για αυτούς. Αυτή είναι η ιστορία μου.
 • xrutherford
  Είναι πολύ χρήσιμο.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail