Πώς να αγοράσετε ένα κουτάβι online με ασφάλεια;

Για να αγοράσετε ένα κουτάβι στο διαδίκτυο με ασφάλεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε περάσει από έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο με καλές αναφορές. Να είστε προσεκτικοί αναζητώντας δωρεάν αγγελίες όπως το Craigslist, καθώς οι απατεώνες είναι πιο πιθανό να τα δημοσιεύσουν. Εάν μια διαφήμιση για σκύλο φαίνεται κακώς γραμμένη ή πολύ καλή για να είναι αληθινή, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να είναι απάτη. Επίσης, μην στέλνετε ποτέ χρήματα σε κάποιον μέσω μη ασφαλούς υπηρεσίας τραπεζικού εμβάσματος, όπως η Western Union ή το MoneyGram, καθώς δεν θα μπορείτε να επιστρέψετε τα χρήματά σας εάν πρόκειται για απάτη. Για περισσότερες συμβουλές από τον κτηνίατρο συν-συγγραφέα μας, όπως πώς να βρείτε έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο, διαβάστε!

Πώς μπορώ να ξέρω αν ο ιστότοπος είναι αξιόπιστος όταν προσπαθώ να αγοράσω ένα κουτάβι στο διαδίκτυο
Πώς μπορώ να ξέρω αν ο ιστότοπος είναι αξιόπιστος όταν προσπαθώ να αγοράσω ένα κουτάβι στο διαδίκτυο με ασφάλεια;

Η αγορά ενός κουταβιού μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά η προσθήκη ενός αξιολάτρευτου νέου μέλους στην οικογένειά σας αξίζει τον κόπο. Μπορείτε να βρείτε πολλούς πωλητές στο διαδίκτυο, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας. Αναζητήστε κόκκινες σημαίες σε ιστότοπους πιθανών δημιουργών, όπως προφανή ορθογραφικά λάθη και φωτογραφίες αποθεμάτων που έχουν ληφθεί από άλλους ιστότοπους. Μιλήστε με τους κτηνοτρόφους αυτοπροσώπως ή μέσω τηλεφώνου και ζητήστε αναφορές. Εμπιστευτείτε τους κτηνοτρόφους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για εσάς και τις ικανότητές σας να φροντίζετε ένα σκυλί. Κάντε ό, τι μπορείτε για να βρείτε έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο και αποφύγετε την υποστήριξη κακομεταχείρισης σκύλων αγοράζοντας από ένα κουτάβι. Πριν αγοράσετε στο διαδίκτυο, σκεφτείτε να υιοθετήσετε από ένα τοπικό καταφύγιο ή ομάδα διάσωσης.

Μέρος 1 από 3: εύρεση ενός αξιόπιστου δημιουργού στο διαδίκτυο

 1. 1
  Αναζήτηση στο διαδίκτυο για κτηνοτρόφο ή λέσχη διάσωσης σε απόσταση οδήγησης. Σκεφτείτε να βρείτε έναν κτηνοτρόφο που να είναι αρκετά κοντά για να κάνει μια προσωπική επίσκεψη. Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις ενός δημιουργού είναι ένας από τους πιο ξεκάθαρους τρόπους για να δείτε πόσο νόμιμες είναι. Εμπιστευτείτε τους κτηνοτρόφους που είναι υπερήφανοι που σας δείχνουν την ιδιοκτησία τους.
  • Εάν δεν θέλουν να επιδείξουν τις εγκαταστάσεις τους ή να υπερηφανευτούν για αυτές, αποφύγετε.
  • Ζητήστε να δείτε τις εγκαταστάσεις πλήρως όταν επισκέπτεστε. Αναζητήστε καθαρές συνθήκες και γενικές συμπεριφορές των ζώων για να μετρήσετε την ποιότητα του δημιουργού. Τα σκυλιά πρέπει να είναι φιλικά, κοινωνικά και να μην αποφεύγουν εσάς ή άλλους επισκέπτες.
  • Βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία αναπαράγει μόνο έναν ή μερικούς τύπους σκύλων. Ο κτηνοτρόφος δεν πρέπει να ειδικεύεται σε περισσότερες από μερικές φυλές και πρέπει να παρέχει χώρο διαβίωσης κατάλληλο για το μέγεθος και τη φυλή των σκύλων.
  • Θα πρέπει να γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά, την ιστορία των φυλών τους και τυχόν γενετικά ή αναπτυξιακά προβλήματα. Θα πρέπει να σας βοηθήσουν ανοιχτά και ξεκάθαρα να κατανοήσετε τον τύπο του σκύλου που αγοράζετε.
  • Ζητήστε να δείτε πιστοποίηση ότι και οι δύο γονείς των σκουπιδιών από τους οποίους πιθανότατα θα πάρετε ένα σκυλί έχουν γενετικά δοκιμαστεί για προβλήματα που σχετίζονται με τη φυλή.
 2. 2
  Μιλήστε με τον δημιουργό στο τηλέφωνο. Εάν βρείτε έναν δημιουργό που είναι πολύ μακριά για να επισκεφθείτε, ζητήστε έναν αριθμό τηλεφώνου ή καλέστε τον αριθμό που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό τους Ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πιθανότατα θα είναι το αρχικό μέσο επικοινωνίας σας, ποτέ μην αγοράζετε ένα κουτάβι εκτός εάν έχετε μιλήσει απευθείας στον δημιουργό.
  • Οι κτηνοτρόφοι που ζητούν να μιλήσουν στο τηλέφωνο ή να προσφέρουν εθελοντικά τον αριθμό τηλεφώνου τους στα πρώτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι οι πιο αξιόπιστοι. Αναζητήστε έναν δημιουργό που είναι εύκολα προσβάσιμος και είναι ανοιχτός σχετικά με τα στοιχεία επικοινωνίας του.
  • Εάν δεν προσφέρουν έναν αριθμό τηλεφώνου αμέσως, δοκιμάστε να γράψετε, "Θα ήθελα πραγματικά να μιλήσω μέσω τηλεφώνου. Είμαι πιο άνετα να κάνω μια αγορά από κάποιον με τον οποίο είχα συνομιλήσει και έχω πολλά ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία. "
  • Ελέγξτε τον κωδικό περιοχής με την τοποθεσία του δημιουργού. Εάν δεν ταιριάζουν, βρείτε έναν άλλο δημιουργό.
  • Όταν πραγματοποιείτε την αρχική κλήση, μην αναφέρετε ποια φυλή σας ενδιαφέρει. Τα κουτάβια συνήθως διαθέτουν αρκετές φυλές, οπότε ο κτηνοτρόφος μπορεί να μην γνωρίζει για ποιον ζητάτε. Ωστόσο, ένας γνήσιος κτηνοτρόφος πιθανότατα θα έχει μόνο ένα σκουπίδι έτοιμο κάθε φορά και θα ξέρει αμέσως για ποια φυλή ζητάτε.
 3. 3
  Ζητήστε αναφορές. Όταν επικοινωνείτε με τον πιθανό δημιουργό σας, ζητήστε αναφορές από προηγούμενους πελάτες. Ανατρέξτε στον ιστότοπό τους για μαρτυρίες ή άλλα διαπιστευτήρια. Εάν έχουν μια σελίδα κοινωνικών μέσων, ρίξτε μια ματιά στα σχόλιά τους.
  • Δοκιμάστε να ρωτήσετε, "Υπάρχει πουθενά μπορώ να διαβάσω μαρτυρίες από προηγούμενους πελάτες; Έχετε μια λίστα κριτικών διαθέσιμων ή προσφέρετε αναφορές; Έχετε δεσμούς με κοντινά καταφύγια ή ανθρωπιστικές κοινωνίες;"
  Πώς μπορώ να διαπιστώσω εάν η αγορά ενός κουταβιού στο διαδίκτυο είναι νόμιμη;
  Πώς μπορώ να διαπιστώσω εάν η αγορά ενός κουταβιού στο διαδίκτυο είναι νόμιμη;
 4. 4
  Επικοινωνήστε με τα καταφύγια και τους κτηνιάτρους κοντά στον πιθανό δημιουργό. Πραγματοποιήστε αναζήτηση στο διαδίκτυο για να βρείτε κτηνίατρο κοντά στην τοποθεσία του κτηνοτρόφου και καλέστε τους να ρωτήσουν εάν γνωρίζουν κάτι σχετικά με τις πρακτικές αναπαραγωγής τους. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με κοντινά καταφύγια ή εκπαιδευτές για να ρωτήσετε για την ποιότητα και την αξιοπιστία του δημιουργού.
  • Ρωτήστε τους αν έχουν ακούσει για αυτόν τον συγκεκριμένο κτηνοτρόφο και αν γνωρίζουν κάτι για τις πρακτικές τους.
  • Ρωτήστε εάν έχουν οποιεσδήποτε συστάσεις, ειδικά εάν κάνετε έρευνα για έναν κτηνοτρόφο στην περιοχή σας.
 5. 5
  Αναζητήστε κτηνοτρόφους που σας κάνουν ερωτήσεις. Όταν μιλάτε με τον δημιουργό στο τηλέφωνο, δώστε προσοχή στις ερωτήσεις που σας κάνουν. Μην εμπιστεύεστε έναν δημιουργό που δεν ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για εσάς, καθώς είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρονται μόνο να κερδίσουν χρήματα.
  • Θα πρέπει να σας ρωτήσουν εάν είχατε ποτέ σκύλο, γιατί σας ενδιαφέρει να αγοράσετε ένα σκύλο, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με την οικογένειά σας και ποιος θα είναι ο κύριος φροντιστής.
 6. 6
  Ζητήστε να δείτε εξατομικευμένες φωτογραφίες. Μην εγκαταστήσετε τις φωτογραφίες που διαφημίζουν τον υποψήφιο σκύλο σας στο διαδίκτυο. Ζητήστε από τον δημιουργό να δει μια σειρά φωτογραφιών από διαφορετικές ηλικίες. Επιπλέον, ζητήστε από τον κτηνοτρόφο να τοποθετήσει μια μικρή κάρτα στις φωτογραφίες του σκύλου με το όνομά σας ή την ημερομηνία που αναγράφεται σε αυτό.
  • Ζητήστε αρκετές γωνίες, ώστε να μπορείτε να επαληθεύσετε ότι η κάρτα δεν έχει επεξεργαστεί στην εικόνα.
  • Επιμείνετε να δείτε φωτογραφίες του κουταβιού με τη μητέρα του. Οι γνήσιοι κτηνοτρόφοι θα έχουν πάντα το μητρικό σκυλί κοντά. Από την άλλη πλευρά, οι μύλοι κουταβιών συχνά προσπαθούν να κάνουν δικαιολογίες για το γιατί δεν μπορούν να δείξουν στη μητέρα για να κρύψουν την υποβαθμισμένη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Μέρος 2 από 3: αποφυγή προβλημάτων

 1. 1
  Σκεφτείτε να υιοθετήσετε από ένα καταφύγιο ή ένα κλαμπ διάσωσης. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε μια ηλεκτρονική απάτη είναι να υιοθετήσετε από ένα τοπικό καταφύγιο ή ένα κλαμπ διάσωσης φυλής. Η υιοθέτηση αντί της διαδικτυακής αγοράς θα εξαλείψει όλους τους κινδύνους που σχετίζονται με την αγορά στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής των χρημάτων σας ή της λήψης του σκύλου σας. Επιπλέον, η υιοθέτηση βοηθά στον περιορισμό του υπερπληθυσμού κατοικίδιων ζώων και αποφεύγει τον κίνδυνο στήριξης ενός κουταβιού, ο οποίος μαζικά παράγει ζώα σε κακές συνθήκες διαβίωσης.
 2. 2
  Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την περιήγηση σε δωρεάν αγγελίες. Κατά την αναζήτηση στο διαδίκτυο για έναν αξιόπιστο δημιουργό, θα βρείτε πολλές νόμιμες διαφημίσεις σε ιστότοπους που παραθέτουν δωρεάν αγγελίες. Ωστόσο, θα πρέπει να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο για να ελέγξετε αυτές τις διαφημίσεις. Οι διαδικτυακοί απατεώνες είναι πιο πιθανό να δημοσιεύσουν σε ιστότοπους που δεν απαιτούν αμοιβή για την ανάρτηση διαφημίσεων, όπως το Craigslist.
  Ασφαλές μέρος για να αγοράσω ένα κουτάβι shih tzu;
  Πώς μπορώ να βρω ένα καλό, ασφαλές μέρος για να αγοράσω ένα κουτάβι shih tzu;
 3. 3
  Αναζητήστε προφανή σφάλματα ιστότοπου. Οι διαδικτυακές απάτες συνήθως αντιγράφουν και επικολλούν κείμενο από νόμιμους ιστότοπους δημιουργού. Ανυψώνουν επίσης φωτογραφίες από νόμιμους ιστότοπους, αλλά τις καταγράφουν λανθασμένα.
  • Αναζητήστε αποσπάσματα κειμένου που φαίνονται ασυνεπή, σαν να έχει κλαπεί μια παράγραφος από νόμιμη πηγή και η επόμενη κακή γραφή.
  • Αναζητήστε φωτογραφίες με λάθος λεζάντα. Για παράδειγμα, μπορεί να δείτε μια εικόνα μιας φυλής, αλλά η λεζάντα της ονομάζει μια άλλη φυλή.
  • Ελέγξτε για υδατογραφήματα στις εικόνες που τοποθετήθηκαν εκεί από έναν νόμιμο δημιουργό. Εάν δεν ταιριάζει με το όνομα του ιστότοπου που κοιτάτε, επικοινωνήστε με αυτό το όνομα που δημοσιεύτηκε στο υδατογράφημα.
  • Αναζητήστε τυχόν θολά σημάδια που ενδέχεται να καλύπτουν υδατογραφήματα.
 4. 4
  Μην πέφτετε για τιμές κάτω από την αγοραία αξία. Προσοχή στις χαμηλότερες τιμές κάτω από τα πρότυπα μιας φυλής. Ψάξτε στο διαδίκτυο για μια ποικιλία κτηνοτρόφων και στείλτε email ή καλέστε τους για να ρωτήσετε σχετικά με την τιμολόγηση τους. Κάντε ένα ταξίδι σε ένα τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή δείτε τον ιστότοπό τους για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς φαίνεται μια τυπική τιμή.
  • Εάν βλέπετε μια ακραία τιμή ή μια τιμή που είναι πολύ κάτω από τα περισσότερα από τα άλλα που έχετε δει, είναι πιθανώς μια απάτη.
 5. 5
  Αναφορά περιπτώσεων υποψίας απάτης. Εάν υποψιάζεστε ότι ένας ιστότοπος είναι δόλιος, μπορείτε να τον αναφέρετε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) εάν βρίσκεστε στην Ευρώπη. Χρησιμοποιήστε την τηλεφωνική γραμμή χωρίς χρέωση: 877-FTC-HELP (877-382-4357). Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε μια ηλεκτρονική φόρμα καταγγελίας στον ιστότοπό τους: http://ftc.gov

Μέρος 3 από 3: ολοκλήρωση της αγοράς με ασφάλεια

 1. 1
  Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία εύρεσης κουταβιών. Οι εταιρείες εύρεσης κουταβιών ελέγχουν το ιστορικό του κτηνοτρόφου, εξετάζουν την υγεία του κουταβιού και βεβαιωθούν ότι η γενεαλογία του κουταβιού είναι σωστή. Εξασφαλίζουν επίσης ότι οι εμβολιασμοί είναι ενημερωμένοι και σας βοηθούν με γλωσσικά ζητήματα και μεταφορά, εάν είναι απαραίτητο.
  • Μια νόμιμη εταιρεία εύρεσης κουταβιών θα έχει αποδεδειγμένο ιστορικό, προηγούμενους πελάτες με τους οποίους μπορείτε να μιλήσετε και μια σελίδα κοινωνικών μέσων όπου μπορείτε να ελέγξετε ξανά τα σχόλια.
  • Οι ανιχνευτές κουταβιών δεν είναι εταιρείες μεσεγγύησης. Με άλλα λόγια, δεν κρατούν χρήματα μέχρι να λάβετε τα χρήματά σας για να εξασφαλίσετε τη συναλλαγή. Εάν ένας κτηνοτρόφος ή ένας ανιχνευτής κουταβιών υποβάλει τέτοιες αξιώσεις, πιθανότατα είναι παράνομοι.
 2. 2
  Υπογράψτε ένα καλά καθορισμένο συμβόλαιο. Ο κτηνοτρόφος πρέπει να παρέχει μια διεξοδική σύμβαση που περιλαμβάνει εγγύηση υγείας. Ένας καλός κτηνοτρόφος θα πρέπει να συμφωνήσετε να επιστρέψετε το σκυλί σε περίπτωση που δεν μπορείτε πλέον να το φροντίσετε. Επιπλέον, θα παρέχουν τεκμηρίωση που αποδεικνύει ότι η γραμμή αναπαραγωγής του σκύλου έχει δοκιμαστεί για γενετικά και άλλα ελαττώματα υγείας.
  Για να αγοράσετε ένα κουτάβι στο διαδίκτυο με ασφάλεια
  Για να αγοράσετε ένα κουτάβι στο διαδίκτυο με ασφάλεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε περάσει από έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο με καλές αναφορές.
 3. 3
  Βεβαιωθείτε ότι ο δημιουργός προσφέρει εγγύηση. Ένας καλός κτηνοτρόφος θα προσφέρει εγγύηση σε περίπτωση που το κουτάβι ή ο σκύλος σας εμφανίσει σημάδια προβλημάτων υγείας εντός των πρώτων ημερών από την ιδιοκτησία. Πάρτε το νέο σας σκυλί στον κτηνίατρο εντός 24 ωρών από την παραλαβή του ή την αποστολή του.
  • Ρωτήστε τον δημιουργό για την εγγύησή του προτού ολοκληρώσετε την αγορά σας. Εάν δεν προσφέρουν εγγύηση, βρείτε έναν άλλο δημιουργό.
 4. 4
  Ποτέ μην στέλνετε χρήματα μέσω της Western Union ή Moneygram. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μια μη ασφαλή υπηρεσία τραπεζικού εμβάσματος κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς στο διαδίκτυο. Εάν κάτι πάει στραβά, αυτές οι υπηρεσίες δεν θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε τα χρήματά σας.
  • Χρησιμοποιήστε την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα που θα σας επιτρέψει να αμφισβητήσετε μια συναλλαγή.
  • Πριν παραδώσετε τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας, ρωτήστε τον δημιουργό για τον αριθμό εμπόρου. Καλέστε την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας για να επαληθεύσετε ότι ο αριθμός είναι νόμιμος.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πού μπορώ να αγοράσω ένα κουτάβι online;
  Ελέγξτε το PetFinder για να βρείτε κουτάβια στην περιοχή σας.
 • Πώς μπορώ να βρω ένα καλό, ασφαλές μέρος για να αγοράσω ένα κουτάβι shih tzu;
  Βρείτε έναν καλό και αξιόπιστο δημιουργό με μαρτυρίες από ευτυχείς πελάτες. Το κουτάβι θα έπρεπε να είχε μια φυσική καθώς και όλες τις βολές και τα εμβόλια πριν από την πώληση.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν δέχονται μόνο μετρητά;
  Τα μετρητά είναι εντάξει αρκεί να λάβετε μια απόδειξη για την αγορά που αναφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το κουτάβι, όπως όνομα, εγγραφή #, χωρίς εγγραφή #, φυλή, χρώμα, φύλο, όνομα εγγραφής ή μη εγγεγραμμένο, ποσό, διεύθυνση αγοραστή και πωλητή, αριθμός τηλεφώνου κ.λπ. Ένας καλός δημιουργός θα σας παρέχει όλες αυτές τις πληροφορίες γραπτώς. Μην αφήνετε χωρίς απόδειξη και υγειονομικό δελτίο για το τι έχει εφαρμοστεί στην υγεία του κατοικίδιου ζώου ενώ βρίσκεστε στη φροντίδα του κτηνοτρόφου. Ένα συμβόλαιο θα πρέπει επίσης να δοθεί αυτήν τη στιγμή ή μια γραπτή υπογεγραμμένη δήλωση σχετικά με το τι αναμένεται εάν υπάρχει πρόβλημα με το κουτάβι μετά την αγορά.
 • Πώς μπορώ να ξέρω αν είναι απατεώνας;
  Συνήθως δέχονται προκαταβολές μόνο μέσω της Western Union ή του Moneygram. Οι τιμές είναι συνήθως χαμηλότερες από τις περισσότερες και αν η τιμή αποστολής είναι μικρότερη από 220€, μπορεί να είναι απάτη.
 • Πρέπει να εμπιστευτώ έναν δημιουργό που καλύπτει τα έξοδα αποστολής;
  Όχι. Οι επαγγελματίες κτηνοτρόφοι δεν στέλνουν σκύλους και πολλοί δεν θα επιτρέπουν στα μικρά κουτάβια να πετούν. Οι υπεύθυνοι κτηνοτρόφοι θέλουν να οδηγήσετε το κουτάβι στο σπίτι.
 • Θα ήταν ασφαλές να ρωτήσετε τον πωλητή σε άλλη πολιτεία εάν μπορώ να στείλω ένα γραμμάριο χρημάτων μερικής πληρωμής και, στη συνέχεια, όταν λάβω το κουτάβι, να του στείλω το υπόλοιπο;
  Δεν θα το έκανα αυτό. Εάν σας απατεώνουν, ή εάν αποφασίσουν απλώς να κρατήσουν τα χρήματά σας και να μην σας δώσουν το κουτάβι, έχετε σχεδόν μηδενική νομική προσφυγή και, δυστυχώς, αυτό είναι ένα πολύ κοινό περιστατικό.
 • Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος πληρωμής για ένα σκυλί;
  Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που θα σας επιτρέψει να αμφισβητήσετε μια συναλλαγή. Μπορείτε επίσης να γράψετε μια επιταγή και να καλέσετε την τράπεζά σας για να διακόψετε την πληρωμή, εάν είναι απαραίτητο.
 • Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω όταν το πάρω;
  Πάρτε τον στον κτηνίατρο για να λάβετε έναν εντατικό έλεγχο.
 • Πώς μπορώ να διαπιστώσω εάν η αγορά ενός κουταβιού στο διαδίκτυο είναι νόμιμη;
  Συναντηθείτε με τον πωλητή και το ζώο πριν λάβετε οποιεσδήποτε αποφάσεις, για να δείτε αν έχουν φροντίσει για το κατοικίδιο που πωλείται.
Αναπάντητες ερωτήσεις
 • Τι είναι ένας ιστότοπος που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να αγοράσω ένα κουτάβι με ασφάλεια;
 • Είναι ασφαλές να πληρώσετε για σκύλο χρησιμοποιώντας κάρτες Amazon;
 • Πώς μπορώ να ξέρω αν ο ιστότοπος είναι αξιόπιστος όταν προσπαθώ να αγοράσω ένα κουτάβι στο διαδίκτυο με ασφάλεια;
 • Πώς μπορώ να ξέρω αν κάποιος προσπαθεί να με απάξει όταν πρόκειται να πουλήσει κουτάβια στο διαδίκτυο;

Σχόλια (2)

 • gdicki
  Η αγορά με το MoneyGram δεν βοήθησε. Αποφεύγω μια απάτη!
 • sbuckridge
  Με βοήθησε να αγοράσω ένα σκυλί.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail