Πώς να επιλέξετε ένα σκυλί μαζί ως παντρεμένο ζευγάρι;

Για να επιλέξετε ένα σκυλί μαζί ως παντρεμένο ζευγάρι, ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα με αυτό που ψάχνετε και οι δύο σε ένα σκυλί, συμπεριλαμβανομένης της φυλής, του μεγέθους και της ιδιοσυγκρασίας. Στη συνέχεια, εστιάστε σε όσα συμφωνείτε, ώστε να μπορείτε να κάνετε συμβιβασμούς. Θα πρέπει επίσης να αποφασίσετε εάν θέλετε να πάρετε το κατοικίδιο ζώο σας από κτηνοτρόφο ή καταφύγιο. Μόλις έχετε ένα σχέδιο, πηγαίνετε να δείτε πιθανούς σκύλους μαζί και συζητήστε τις σκέψεις σας για τα σκυλιά που συναντάτε με τον σύζυγό σας. Αφού συμφωνήσετε και οι δύο ότι έχετε βρει το σωστό σκυλί, προχωρήστε με τη διαδικασία υιοθεσίας. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου δημιουργίας προϋπολογισμού για τη φροντίδα των σκύλων, συνεχίστε να διαβάζετε!

Για να επιλέξετε ένα σκυλί μαζί ως παντρεμένο ζευγάρι
Για να επιλέξετε ένα σκυλί μαζί ως παντρεμένο ζευγάρι, ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα με αυτό που ψάχνετε και οι δύο σε ένα σκυλί, συμπεριλαμβανομένης της φυλής, του μεγέθους και της ιδιοσυγκρασίας.

Η προσθήκη ενός σκύλου στην οικογένειά σας μπορεί να είναι ένα υπέροχο και συναρπαστικό έργο για ένα ζευγάρι να κάνει μαζί. Στις καλύτερες περιπτώσεις, δεν θα φέρει μόνο ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας, αλλά θα σας φέρει πιο κοντά ως ζευγάρι. Ωστόσο, η επιλογή ενός σκύλου μπορεί επίσης να δημιουργήσει σύγκρουση στη σχέση σας, εάν δεν λάβετε την απόφαση με έναν υποστηρικτικό και δίνοντας τρόπο. Για να επιλέξετε ένα σκυλί με το σύζυγό σας, θα πρέπει να είστε σε θέση να εκφράσετε τις επιθυμίες σας, να ακούσετε τις επιθυμίες τους και να συζητήσετε και να συμβιβαστείτε για να λάβετε μια απόφαση που σας ευχαριστεί και οι δύο.

Μέρος 1 από 3: επικοινωνία με τον σύντροφό σας

 1. 1
  Συζητήστε τις επιθυμίες σας. Πείτε στο σύζυγό σας τι θα θέλατε να κάνετε με ένα σκυλί. Για παράδειγμα, πείτε "Θα μου άρεσε πολύ ένας σκύλος που μπορώ να κάνω βόλτες και να αγκαλιάσω μαζί μου στον καναπέ." Μιλήστε για τις πτυχές της προσωπικότητας που σας αρέσουν, την εμφάνιση που σας φαίνεται ελκυστική και τι περιμένετε να κάνετε με το μελλοντικό σας σκυλί.
  • Αυτή είναι μια ευκαιρία για εσάς να κάνετε την υπόθεσή σας για το είδος του σκύλου που νομίζετε ότι πρέπει να πάρει η οικογένεια.
  • Μπορεί να θέλετε να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τις φυλές σκύλων προτού συζητήσετε το ζήτημα με τον σύντροφό σας. Βρείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη και τι σας αρέσει νωρίτερα. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ανάγκες άσκησης, ανάγκες περιποίησης, πιθανά προβλήματα υγείας και ιδιοσυγκρασία.
 2. 2
  Ακούστε τον σύζυγό σας. Μόλις πείτε στο σύζυγό σας τι θέλετε σε ένα σκυλί, δώστε του την ευκαιρία να κάνει την υπόθεση για αυτό που θέλει. Εφόσον έχουν αφιερώσει χρόνο για να ακούσουν τις επιθυμίες σας, θα πρέπει να τους δώσετε την ευκαιρία να εκφράσουν και τις επιθυμίες τους.
  • Ρωτήστε τον σύζυγό σας τι θέλουν. Πείτε, "Σας έχω πει τι θέλω να κάνω με ένα σκύλο. Τώρα θα ήθελα πολύ να μάθω τι περιμένεις να κάνεις με ένα σκύλο."
  • Ενώ ο σύζυγός σας μιλάει, προσέξτε και μην διακόψετε. Θα πρέπει, ωστόσο, να λάβετε υπόψη σας σε ποια σημεία συμφωνείτε και σε ποια σημεία δεν συμφωνείτε.
 3. 3
  Σημειώστε τι συμφωνείτε και διαφωνείτε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εσείς και ο σύζυγός σας θα συμφωνήσετε για το είδος του σκύλου που θα πάρετε. Ωστόσο, είναι πιο πιθανό ότι θα συμφωνήσετε σε ορισμένα πράγματα που θέλετε σε έναν πιθανό σκύλο και θα διαφωνήσετε με άλλα. Για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να σημειώσετε πρόοδο στην απόφασή σας, κάντε μια λίστα με αυτά που συμφωνείτε και δεν συμφωνείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να εστιάσετε σε αυτό που πρέπει να συζητηθεί περαιτέρω.
  • Για να μάθετε τι συμφωνείτε και δεν συμφωνείτε, θα πρέπει να ξεκινήσετε κάνοντας μια λίστα με όλες τις πτυχές ενός σκύλου που πρέπει να αποφασιστεί. Αυτό σημαίνει πράγματα όπως το μέγεθος και το μήκος του παλτού, καθώς και χαρακτηριστικά προσωπικότητας και ιδιοσυγκρασία.
  Συναρπαστικό έργο για ένα ζευγάρι να κάνει μαζί
  Η προσθήκη ενός σκύλου στην οικογένειά σας μπορεί να είναι ένα υπέροχο και συναρπαστικό έργο για ένα ζευγάρι να κάνει μαζί.
 4. 4
  Συμβιβαστείτε με τον σύζυγό σας. Εφόσον παίρνετε την απόφαση μαζί, ίσως χρειαστεί να συμβιβαστείτε σε ορισμένες από τις επιθυμίες σας. Πείτε στο σύζυγό σας τι πιστεύετε ότι είναι πιο σημαντικό για εσάς και τι είστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε. Ρωτήστε τον σύζυγό σας εάν υπάρχει μια πτυχή με την οποία διαφωνείτε με αυτόν που θα ήταν διατεθειμένος να συμβιβαστεί.
  • Ο συμβιβασμός πηγαίνει αμφίδρομα. Καταστήστε σαφές ότι περιμένετε από τον σύντροφό σας να συμβιβαστεί αν θέλετε να κάνετε το ίδιο. Πείτε "Έχω συμβιβαστεί με το μέγεθος του σκύλου που μπορείτε να πάρετε. Μπορείτε να συμβιβαστείτε με τη φυλή που θέλετε;"
  • Μερικές φορές ο συμβιβασμός καταλήγει να είναι ένα μεσαίο έδαφος που κανένας από εσάς δεν θα έχετε επιλέξει μόνοι σας. Για παράδειγμα, εάν ο σύζυγός σας θέλει ένα πολύ μεγάλο σκυλί και θέλετε ένα μικρό σκυλί, ίσως ο συμβιβασμός είναι να αποκτήσετε ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους.
 5. 5
  Συμφωνήστε για το είδος του σκύλου που θα πάρετε. Ελάτε σε μια συμφωνία για το είδος του σκύλου που θα πάρετε. Ανάλογα με το πόσο διαφορετικό είναι το επιθυμητό σκυλί σας από το επιθυμητό σκυλί του συντρόφου σας, αυτό μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία. Απλώς θυμηθείτε, προσθέτετε ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας και αυτή είναι μια μεγάλη απόφαση, οπότε το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι συναρπαστικό και ευχάριστο και για τα δύο άτομα.
  • Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, τότε ίσως χρειαστεί να καθυστερήσετε τη λήψη ενός σκύλου. Το να καταλήξετε με ένα σκυλί στον οποίο ένας από εσάς δεν επενδύεται θα μπορούσε να δημιουργήσει περιττή και ανθυγιεινή ένταση στη σχέση σας.
  • Αυτή η συμφωνία θα είναι τελικά μια λίστα επιθυμιών με πράγματα που θα αναζητήσετε σε ένα σκυλί. Όταν ψάχνετε έξω για πραγματικά σκυλιά, αυτή η συμφωνία μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί με βάση τα σκυλιά που συναντάτε και πόσο υψηλές είναι οι αρχικές προσδοκίες σας.

Μέρος 2 από 3: μαζεύοντας ένα συγκεκριμένο σκυλί μαζί

 1. 1
  Επιλέξτε ένα μέρος για να πάρετε ένα σκυλί. Συζητήστε αν θα πάρετε σκύλο διάσωσης ή σκύλο από κτηνοτρόφο. Αναζητήστε διαδικτυακούς οργανισμούς στην περιοχή σας και διαβάστε τους ιστότοπους για να περιορίσετε την αναζήτησή σας. Η εξέταση πιθανών σκύλων στο διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό έργο που μπορείτε να κάνετε μαζί.
  • Δεν θα έχουν όλοι οι κτηνοτρόφοι σκύλους που είναι άμεσα διαθέσιμοι για υιοθεσία. Λάβετε αυτό υπόψη εάν θέλετε να υιοθετήσετε από έναν δημιουργό.
  • Τα σκυλιά που βρίσκονται σε οργανισμό διάσωσης ή καταφύγιο χρειάζονται σε μεγάλο βαθμό μια απελπιστική ανάγκη ενός σπιτιού, οπότε θα μπορούσατε να σώσετε μια ζωή υιοθετώντας από αυτόν τον τύπο οργάνωσης.
 2. 2
  Γνωρίστε πιθανούς σκύλους. Πηγαίνετε να δείτε πιθανούς σκύλους μαζί. Περάστε λίγο χρόνο με τον σκύλο, αξιολογώντας την ιδιοσυγκρασία και την υγεία του, καθώς και τις συνθήκες στις οποίες ανατράφηκε. Εάν ο σκύλος βρίσκεται σε καταφύγιο ή οργανισμό διάσωσης, συζητήστε τη συμπεριφορά και την ιστορία του σκύλου με τους εργαζόμενους εκεί. Συνολικά, λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες εκτός από την αξιολόγηση του σκύλου για τον εαυτό σας.
  • Ακριβώς επειδή κάνατε μια λίστα επιθυμητών παραμέτρων μαζί, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος από εσάς παίρνει μόνο την τελική απόφαση. Αντ 'αυτού, πρέπει να εργαστείτε ως ομάδα καθ' όλη τη διαδικασία υιοθέτησης ενός σκύλου.
  Τότε δεν είναι το σωστό σκυλί για αυτούς ως ζευγάρι
  Ωστόσο, εάν και οι δύο άνθρωποι δεν θέλουν ένα συγκεκριμένο σκυλί, τότε δεν είναι το σωστό σκυλί για αυτούς ως ζευγάρι.
 3. 3
  Συζητήστε το σκυλί με το σύζυγό σας. Αφού συναντήσετε έναν πιθανό σκύλο, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να συζητήσετε τον σκύλο με τον σύζυγό σας. Μιλήστε για το πώς ο σκύλος κάνει ή δεν εκπληρώνει αυτό που αποφασίσατε μαζί και αν οι διαφορές είναι εντάξει. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε "Μου άρεσε πολύ η εμφάνιση αυτού του σκύλου και πόσο καλά συμπεριφερόταν σε ένα λουρί. Δεν μου άρεσε το πόσο αποφλοίωσε και ότι πήδηξε πάνω σε όλους που γνώρισε."
  • Μην συμφωνείτε απλώς να υιοθετήσετε το σκυλί επί τόπου χωρίς να το συζητήσετε. Ακόμα κι αν είστε ερωτευμένοι με το σκυλί, η λήψη της απόφασης μαζί απαιτεί να αφιερώσετε χρόνο για να ακούσετε την προοπτική του συντρόφου σας.
  • Αυτή η συζήτηση μπορεί ενδεχομένως να είναι ένα σημείο σύγκρουσης εάν ο ένας σύντροφος αγαπά ένα σκυλί και ο άλλος δεν το κάνει. Ωστόσο, εάν και οι δύο άνθρωποι δεν θέλουν ένα συγκεκριμένο σκυλί, τότε δεν είναι το σωστό σκυλί για αυτούς ως ζευγάρι.
  • Εάν θέλετε ένα σκυλί, αλλά ο σύζυγός σας δεν το κάνει, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να πείσετε τη σύζυγό σας ότι αυτός ο σκύλος είναι ο σωστός. Αυτό μπορεί να είναι πιο πειστικό εάν μπορείτε να επιστρέψετε στη συζήτηση και την απόφασή σας σχετικά με τον τύπο του σκύλου και να δείξετε πόσο καλά αυτός ο δυνητικός σκύλος ταιριάζει στις παραμέτρους που δημιουργήσατε μαζί.
 4. 4
  Λάβετε μια κοινή απόφαση. Μόλις συμφωνήσετε και οι δύο ότι έχετε βρει το σωστό σκυλί, τότε μπορείτε να προχωρήσετε με τη διαδικασία υιοθεσίας. Επικοινωνήστε με τον κτηνοτρόφο, το καταφύγιο ή τον οργανισμό διάσωσης από τον οποίο θέλετε να υιοθετήσετε τον σκύλο. Πηγαίνετε μαζί με τον σύζυγό σας για να πάρετε το νέο σας σκυλί.
  • Η λήψη μιας κοινής απόφασης σημαίνει ότι και οι δύο επενδύεστε στο νέο σκυλί. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα διευκολύνει τη μετάβαση με το νέο σκυλί, καθώς και οι δύο άνθρωποι θα θέλουν να περάσουν χρόνο με το σκυλί και μπορείτε να μοιραστείτε τις εργασίες που σχετίζονται με τη φροντίδα του.

Μέρος 3 από 3: κάνοντας ένα σχέδιο για τη φροντίδα του νέου σκύλου σας

 1. 1
  Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό για τη φροντίδα των σκύλων. Μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικό να αποκτήσετε ένα νέο σκυλί και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει να το χαλάσετε ανόητο. Για να το αποφύγετε αυτό, κάντε έναν προϋπολογισμό για το πόσο θα ξοδέψετε για το σκυλί και για το τι θα ξοδέψετε τα χρήματά σας.
  • Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε έναν προϋπολογισμό για απροσδόκητα έξοδα, όπως κτηνιατρικά έξοδα, έτσι ώστε να διαθέτετε τα χρήματα για τη φροντίδα του σκύλου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Μπορείτε να βρείτε κατά προσέγγιση ετήσιο κόστος φροντίδας σκύλου στο διαδίκτυο. Είναι καλό να ξεκινήσετε με ένα από αυτά και, στη συνέχεια, να προσαρμόσετε τον προϋπολογισμό μόλις έχετε τον πραγματικό σκύλο και να γνωρίζετε το πραγματικό κόστος που συνεπάγεται η φροντίδα του.
  Εάν ο σύζυγός σας θέλει ένα πολύ μεγάλο σκυλί
  Για παράδειγμα, εάν ο σύζυγός σας θέλει ένα πολύ μεγάλο σκυλί και θέλετε ένα μικρό σκυλί, ίσως ο συμβιβασμός είναι να αποκτήσετε ένα μεσαίου μεγέθους σκύλο.
 2. 2
  Συζητήστε ποιος θα κάνει τη φροντίδα του σκύλου. Είναι σημαντικό, αφού επιλέξετε το σκυλί μαζί, να το φροντίζετε και μαζί. Κάντε μια συμφωνία για το ποιος θα κάνει τι φροντίζει ο σκύλος και πότε θα το κάνει. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι εναλλάσσετε εργασίες σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση ή ότι ο καθένας από εσάς έχει ορίσει εργασίες που έχουν συμφωνηθεί.
  • Ορισμένες εργασίες που πρέπει να γίνουν περιλαμβάνουν το περπάτημα, το τάισμα, την περιποίηση και τον καθαρισμό του σπιτιού.
  • Μερικές φορές οι δουλειές που δουλεύουν καλά, ειδικά αν ένα άτομο μισεί μια δουλειά που το άλλο άτομο δεν πειράζει. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι αυτές οι θέσεις εργασίας πρέπει να συμφωνηθούν και θα πρέπει να είναι ανοιχτές στη συζήτηση αργότερα εάν ένα άτομο θέλει πραγματικά μια αλλαγή.
 3. 3
  Διαιρέστε τα καθήκοντα σχετικά ομοιόμορφα. Ακόμα κι αν κάνετε διαφορετικές δουλειές που σχετίζονται με το σκυλί, εσείς και ο σύζυγός σας μπορείτε να τους χωρίσετε σχετικά ομοιόμορφα. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να καταλήξετε σε συμφωνία σχετικά με το πώς μοιάζει "ομοιόμορφα", θα είναι να το συζητήσετε και να συμβιβαστείτε με τον σύντροφό σας.
  • Ακόμα κι αν νομίζετε ότι τα καθήκοντα κατανέμονται ομοιόμορφα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σύντροφός σας θα συμφωνήσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια συζήτηση είναι τόσο σημαντική.
  • Εάν υπάρχουν παιδιά στην οικογένειά σας, μπορείτε επίσης να τα εμπλέξετε στη φροντίδα του σκύλου. Δώστε σε όλα τα παιδιά τις οικογενειακές δουλειές κατάλληλες για ηλικία που σχετίζονται με τον σκύλο. Για παράδειγμα, τα παιδιά που είναι σχολικής ηλικίας είναι συνήθως αρκετά μεγάλα για να είναι υπεύθυνα για τη διατροφή ενός σκύλου. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάνουν.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Ο σκύλος μου πέθανε πρόσφατα. Ο σύζυγός μου θέλει να με πάρει καινούργιο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είμαι έτοιμος. Τι πρέπει να κάνω?
  Εάν δεν είστε έτοιμοι να πάρετε άλλο σκυλί, μιλήστε το με τον σύζυγό σας και πείτε του ότι δεν νομίζετε ότι είναι καιρός. Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, οπότε σκεφτείτε το.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail