Πώς να φτιάξετε σκάλες σκύλου;

Για να δημιουργήσετε τα πλαϊνά πάνελ για ένα σύνολο σκάλων σκύλου, ξεκινήστε τοποθετώντας μια άκοπη πλαϊνή σανίδα σε επίπεδη επιφάνεια. Επιλέξτε μια γωνία για να είναι η κάτω μπροστινή γωνία και κάντε ένα σημάδι μολυβιού 15 εκατοστά από αυτό. Μετά από αυτό, βρείτε τη γωνία διαγώνια απέναντι από την κάτω μπροστινή γωνία και κάντε ένα σημάδι 20 εκατοστά μπροστά του. Συνδυάστε τα 2 σημάδια σχεδιάζοντας μια ευθεία γραμμή μεταξύ τους και μετά κόψτε τη γραμμή με ένα κυκλικό πριόνι. Επαναλάβετε αυτό με μια δεύτερη πλαϊνή σανίδα. Για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε πέλματα πέλματος και να συναρμολογήσετε τις σκάλες, διαβάστε!

Είτε πρόκειται για την εκτέλεση κόλπων είτε για να περιηγηθείτε στο σπίτι
Είτε πρόκειται για την εκτέλεση κόλπων είτε για να περιηγηθείτε στο σπίτι, κάθε σκύλος αξίζει το δικό του σετ σκύλων.

Είτε πρόκειται για την εκτέλεση κόλπων είτε για να περιηγηθείτε στο σπίτι, κάθε σκύλος αξίζει το δικό του σετ σκάλες για κατοικίδια. Αν και υπάρχουν πολλές επαγγελματικές επιλογές εκεί έξω, η οικοδόμηση της δικής σας σκάλας είναι μια διασκεδαστική, απλή εργασία που θα δώσει στο σκυλί σας κάτι μοναδικό για να ανεβείτε.

Μέθοδος 1 από 3: προετοιμασία των ξύλινων πλευρών

 1. 1
  Κάντε ένα σημάδι πάνω στο ξύλο 6 in (15 cm) ψηλότερα από την κάτω μπροστινή γωνία. Τοποθετήστε 1 από τις πλευρικές σανίδες σας σε ένα επίπεδο τραπέζι εργασίας. Επιλέξτε μια γωνία για να είναι το κάτω μέτωπο της σκάλας και, με τη βοήθεια ταινίας μέτρησης ή χάρακα, κάντε ένα σημάδι μολυβιού 6 σε (15 cm) πάνω από τη γωνία.
 2. 2
  Δημιουργήστε ένα σημάδι στο ξύλο 8 in (20 cm) μπροστά από την επάνω πίσω γωνία. Βρείτε τη γωνία που βρίσκεται διαγώνια απέναντι από την κάτω μπροστινή γωνία. Αυτή θα είναι η πίσω πίσω γωνία της σκάλας. Χρησιμοποιώντας μια μεζούρα ή χάρακα, δημιουργήστε ένα σημάδι μολυβιού 8 in (20 cm) μπροστά από τη γωνία.
 3. 3
  Σχεδιάστε μια γραμμή μεταξύ των 2 σημείων. Τοποθετήστε ένα τετράγωνο πλαισίου ή ευθεία άκρη πάνω από τη σανίδα. Ευθυγραμμίστε το εργαλείο έτσι ώστε το ένα από τα άκρα του να ακουμπά και στα δύο σημάδια. Κρατήστε το εργαλείο προς τα κάτω με το χέρι σας και, στη συνέχεια, εντοπίστε κατά μήκος της άκρης με ένα μολύβι, δημιουργώντας μια σταθερή γραμμή.
 4. 4
  Κόψτε τη σημειωμένη γραμμή με ένα κυκλικό πριόνι. Τοποθετήστε την ξύλινη σανίδα σας σε ένα ανθεκτικό τραπέζι εργασίας ή πριονίδι. Τοποθετήστε τη σανίδα έτσι ώστε η χαραγμένη γραμμή να μην είναι πάνω στο τραπέζι και, στη συνέχεια, ασφαλίστε τη σανίδα με σφιγκτήρες ξύλου. Ρυθμίστε το κυκλικό πριόνι σας στην 1 πλευρά της σημειωμένης γραμμής και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη συσκευή και κόψτε αργά το ξύλο. Όταν τελειώσετε, επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία με την άλλη πλαϊνή σανίδα.
  • Κατά το πριόνισμα, φοράτε γάντια εργασίας βαρέως τύπου και προστατευτικά γυαλιά για ασφάλεια.
Για να δημιουργήσετε τα πλαϊνά πάνελ για ένα σύνολο σκάλων σκύλου
Για να δημιουργήσετε τα πλαϊνά πάνελ για ένα σύνολο σκάλων σκύλου, ξεκινήστε τοποθετώντας μια άκοπη πλαϊνή σανίδα σε επίπεδη επιφάνεια.

Μέθοδος 2 από 3: εγκατάσταση των πέλματος πέλματος

 1. 1
  Ρυθμίστε μια κατακόρυφη σφήνα 0,75 ίντσες (1,9 cm) από το μπροστινό άκρο της πλευρικής σανίδας. Τοποθετήστε την πλαϊνή σανίδα κόντρα πλακέ σας σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας. Εντοπίστε την κάτω μπροστινή γωνία και μετρήστε πίσω για απόσταση 0,75 ίντσες (1,9 cm). Εφαρμόστε κόλλα ξύλου στην ευρύτερη πλευρά της οριζόντιας σφήνας πέλματος και τοποθετήστε την έτσι ώστε το μπροστινό άκρο να ευθυγραμμιστεί με τη μετρούμενη απόσταση.
 2. 2
  Τοποθετήστε τις υπόλοιπες σφήνες χρησιμοποιώντας τον πρώτο ως οδηγό. Με το πρώτο σφιγκτήρα σας ασφαλισμένο, τα υπόλοιπα θα πρέπει να τοποθετηθούν στη θέση τους φυσικά. Ευθυγραμμίστε το άκρο 1,5 in (3,8 cm) ενός μακρού οριζόντιου πέλματος πέλματος με την επάνω πίσω πλευρά του πρώτου πέλματος πέλματος και, στη συνέχεια, κρατήστε το πατημένο με ξύλινη κόλλα. Στη συνέχεια, ευθυγραμμίστε τον πυθμένα 1,5 ίντσας (3,8 cm) ενός κάθετου πέλματος πέλματος με την επάνω πίσω πλευρά του οριζόντιου πέλματος πέλματος και ασφαλίστε το με κόλλα. Επαναλάβετε αυτό με μια άλλη κάθετη και μακρά οριζόντια σφήνα πέλματος, δημιουργώντας ένα μοτίβο σκάλας.
  • Για να αφήσετε αρκετό χώρο για τις οριζόντιες ανυψώσεις, η άνω πλευρά 1,5 in (3,8 cm) κάθε κατακόρυφου πέλματος πέλματος πρέπει να παραμείνει ακάλυπτη.
 3. 3
  Ολοκληρώστε τη δομή στήριξης με την κοντή οριζόντια σφήνα πέλματος. Για να ολοκληρώσετε τους οδηγούς στήριξης της σκάλας, τοποθετήστε το άκρο 1,5 in (3,8 cm) του κοντού οριζόντιου πέλματος πέλματος στο πάνω οπίσθιο άκρο του τελικού κάθετου πέλματος πέλματος. Στη συνέχεια, στερεώστε τη σανίδα με κόλλα ξύλου. Όταν τελειώσετε, θα πρέπει να υπάρχει διάκενο 0,75 in (1,9 cm) μεταξύ του άκρου του κοντού οριζόντιου πέλματος και της άκρης της πλαϊνής σανίδας.
 4. 4
  Καρφώστε τις σφήνες σας στον πίνακα. Βεβαιωθείτε ότι κάθε σφήνα είναι επίπεδο χρησιμοποιώντας ένα τετράγωνο ταχύτητας. Στη συνέχεια, στερεώστε κάθε σφήνα στο ταμπλό με καρφιά φινιρίσματος 1 in (2,5 cm). Χρησιμοποιήστε 3 έως 4 καρφιά ανά σφήνα και χωρίστε τα όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Στη συνέχεια, επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία εγκατάστασης με την άλλη πλαϊνή σανίδα.
Ευθυγραμμίστε τον πυθμένα 1,5 ίντσας (3,8 cm) ενός κάθετου πέλματος πέλματος με την επάνω πίσω πλευρά
Στη συνέχεια, ευθυγραμμίστε τον πυθμένα 1,5 ίντσας (3,8 cm) ενός κάθετου πέλματος πέλματος με την επάνω πίσω πλευρά του οριζόντιου πέλματος πέλματος και ασφαλίστε το με κόλλα.

Μέθοδος 3 από 3: συναρμολόγηση των σκαλοπατιών

 1. 1
  Συνδέστε τους κάθετους ανυψωτές σας στις κάθετες σφήνες. Τοποθετήστε ξύλινη κόλλα στο μπροστινό άκρο της χαμηλότερης κάθετης σφήνας και, στη συνέχεια, πιέστε μια κάθετη ανύψωση σε αυτήν. Βεβαιωθείτε ότι ο ανυψωτής είναι επίπεδος και, στη συνέχεια, ασφαλίστε τον πιέζοντας τα καρφιά 1,25 ιντσών (3,2 cm) μέσω του μπροστινού μέρους του ανυψωτήρα στη σφήνα. Κάντε το ίδιο για τα άλλα 2 κατακόρυφα ανυψωτικά και πτερύγια και, στη συνέχεια, συνδέστε τα αντίθετα άκρα των ανυψωτικών με τις σφήνες στην άλλη πλευρική σανίδα.
 2. 2
  Διορθώστε τις οριζόντιες ανυψώσεις σας στις οριζόντιες σφήνες. Ψεκασμός κόλλας ξύλου στο κάτω άκρο μιας οριζόντιας ανύψωσης και τα άνω άκρα των 2 παράλληλων οριζόντιων σφηνών. Πιέστε το ανυψωτικό πάνω στις σφήνες, βεβαιωθείτε ότι το μπροστινό άκρο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το παρακείμενο κατακόρυφο ανυψωτικό. Στη συνέχεια, ασφαλίστε το ανυψωτικό σπρώχνοντας τα καρφιά 1,25 ιντσών (3,2 cm) μέσα από το μπροστινό και το πάνω μέρος του ανυψωτήρα στις οριζόντιες σφήνες. Επαναλάβετε αυτό με τα υπόλοιπα ανυψωτικά.
 3. 3
  Καρφώστε τη σανίδα στήριξης στο πίσω μέρος της σκάλας. Καλύψτε τα πίσω άκρα της σκάλας σας με ξύλινη κόλλα και, στη συνέχεια, πιέστε τη σανίδα στήριξης σε αυτήν. Η σανίδα πρέπει να κάθεται επίπεδη στις πλευρικές σανίδες και στην άνω οριζόντια ανύψωση. Στη συνέχεια, ασφαλίστε τη σανίδα στήριξης καρφώνοντας τα καρφιά 1,25 ιντσών (3,2 cm) μέσω της σανίδας στην υπόλοιπη σκάλα.
Τοποθετήστε το άκρο 1,5 in (3,8 cm) του κοντού οριζόντιου πέλματος πέλματος στο πάνω οπίσθιο άκρο
Για να ολοκληρώσετε τους οδηγούς στήριξης της σκάλας, τοποθετήστε το άκρο 1,5 in (3,8 cm) του κοντού οριζόντιου πέλματος πέλματος στο πάνω οπίσθιο άκρο του τελικού κάθετου πέλματος πέλματος.

Συμβουλές

 • Αυτός ο οδηγός χρησιμοποιεί μετρήσεις που έχουν σχεδιαστεί για ένα σύνολο σκάλων σκύλου με 3 βήματα. Για να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη σκάλα, αυξήστε ανάλογα τις μετρήσεις.
 • Μόλις συναρμολογήσετε τη βασική σκάλα, δοκιμάστε να το βάψετε, να το βάψετε, να προσθέσετε ξύλο στο πλάι ή να το διακοσμήσετε όπως θέλετε.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Μεζούρα ή χάρακα
 • Μολύβι
 • Πλατεία πλαισίου ή ευθεία άκρη
 • Πλατεία ταχύτητας
 • Τρυπάνι
 • Κυκλικό πριόνι
 • Ξυλόκολλα
 • Σφυρί ή όπλο νυχιών
 • Καρφιά φινιρίσματος 1,25 ιντσών
 • 1 ίντσες (2,5 cm)

Κόντρα πλακέ

 • (2) πλευρικές σανίδες 0,5 in (1,3 cm) x 2 ft (61 cm) x 17,25 in (43,8 cm)
 • (3) Κατακόρυφα ανυψωτικά 1 in (2,5 cm) x 1 ft (30 cm) x 5,5 in (14 cm)
 • (3) οριζόντια ανυψωτικά 1 in (2,5 cm) x 1 ft (30 cm) x 8 in (20 cm)
 • (3) 1 σε (2,5 cm) x 1,5 σε (3,8 cm) x 5,5 σε (14 cm) κάθετα πέλματα πέλματος
 • (2) 1 in (2,5 cm) x 1,5 in (3,8 cm) x 8 in (20 cm) μήκος
 • (1) 1 in (2,5 cm) x 1,5 in (3,8 cm) x 5 in (13 cm) κοντό οριζόντιο πέλμα πέλματος
 • (1) σανίδα στήριξης 1 in (2,5 cm) x 25 in (64 cm) x 17,25 in (43,8 cm)
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail