Πώς να φροντίσετε το Labradoodles;

Για να φροντίσετε σωστά για ένα labradoodle, ξεκινήστε να εκπαιδεύετε το σκυλί σας το συντομότερο δυνατό χρησιμοποιώντας ένα σύστημα βασισμένο σε ανταμοιβές Για παράδειγμα, μπορείτε να το διδάξετε βασικές εντολές όπως "καθίστε", "έλα" και "μείνετε". Θα πρέπει επίσης να ασκείτε το labradoodle καθημερινά χρησιμοποιώντας δραστηριότητες υψηλής ενέργειας, όπως τρέξιμο ή παιχνίδι. Επιπλέον, κοινωνικοποιήστε το εργαστήριό σας ενθαρρύνοντάς το να αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους και σκύλους. Η λήψη του σκύλου σας σε μαθήματα υπακοής είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε τις κοινωνικές του δεξιότητες. Τέλος, παρακολουθήστε το labradoodle σας κάνοντας το μικροτσίπ στο γραφείο του κτηνιάτρου σας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για περισσότερες συμβουλές από τον κτηνίατρο συν-συγγραφέα μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου καλλωπισμού και τροφοδοσίας του εργαστηρίου σας!

Για να φροντίσετε σωστά για ένα labradoodle
Για να φροντίσετε σωστά για ένα labradoodle, ξεκινήστε να εκπαιδεύετε το σκυλί σας το συντομότερο δυνατό χρησιμοποιώντας ένα σύστημα βασισμένο σε ανταμοιβές

Τα Labradoodles είναι μοναδικά σκυλιά που φαίνονται σταυρός μεταξύ Labrador Retrievers και Poodles. Τα Labradoodles αναπτύχθηκαν για να είναι υποαλλεργικά σκυλιά, αλλά κάνουν επίσης διασκεδαστικά και ελκυστικά κατοικίδια για οικογένειες. Είναι πολύ έξυπνοι και, λόγω της κληρονομιάς τους, είναι εύκολο να εκπαιδευτούν εάν είστε αρκετά υπομονετικοί και ξεκινήσετε νωρίς. Εάν φροντίσετε το Labradoodle σας με τον σωστό τρόπο, θα έχει μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή.

Μέθοδος 1 από 4: φροντίδα για την ευημερία του labradoodle

 1. 1
  Εκπαιδεύστε το σκυλί σας. Το Labradoodle σας είναι μια υπέροχη φυλή για προπόνηση. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινήστε να τον εκπαιδεύετε νωρίς, τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες που τον έχετε. Ξεκινήστε διδάσκοντάς του βασικές εντολές με ένα σύστημα βάσει ανταμοιβής.
  • Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας κεράσματα για να κερδίσετε την προσοχή του, δείξτε του πώς να κάνει μια εντολή όπως «καθίστε» και μετά δώστε του μια απόλαυση. Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να μπορέσει να κάνει το κόλπο μόνοι σας.
  • Αυτό θα λειτουργήσει με τις περισσότερες βασικές εντολές, με πρόσθετες εντολές όπως «έλα», «διαμονή» ή «ανατροπή».
  • Μπορείτε να ξεκινήσετε ήδη από οκτώ εβδομάδες, αλλά η προσοχή του μπορεί να είναι μικρή. Να είστε υπομονετικοί και τελικά θα μάθει.
 2. 2
  Άσκηση του σκύλου σας. Το Labradoodle σας θα πρέπει να ασκεί υψηλή ενέργεια καθημερινά. Είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο για να περπατήσει και να τρέξει με. Είναι ανθεκτικός και ενεργητικός, οπότε θα κάνει έναν εξαιρετικό συνεργάτη. Μπορείτε επίσης να παίξετε μαζί σας και άλλες δραστηριότητες υψηλής ενέργειας μαζί του. Αυτό θα τον κρατήσει ενεργό, χαρούμενο και θα βοηθήσει να κάψει λίγο από την ενέργειά του.
  • Εάν δεν τον ασκήσετε αρκετά, μπορεί να είναι πιο πιθανό να ασκήσει την ενέργειά του με άλλους τρόπους, όπως μάσημα, αποφλοίωση ή σκάψιμο.
  • Περιμένετε μέχρι να είναι μεγαλύτερος από εννέα μήνες για να τρέξει μαζί του. Εάν είναι νεότερος, τα πόδια του δεν θα αναπτυχθούν αρκετά.
 3. 3
  Κοινωνικοποιήστε το σκυλί σας. Προκειμένου το Labradoodle να συμπεριφέρεται καλά και να είναι καλό σε άλλους ανθρώπους και ζώα, πρέπει να τον κοινωνικοποιήσετε μέσα στις πρώτες οκτώ έως 18 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον ταξιδέψετε σε άτομα όλων των ηλικιών, φύλων και μεγεθών, καθώς και να τον εισαγάγετε σε όλα τα είδη ζώων. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα φοβάται ούτε θα επιτίθεται σε κανέναν τύπο ατόμου ή ζώου.
  • Πάρτε τον σε ένα πάρκο σκυλιών ή περπατώντας μαζί σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δει όλα τα διαφορετικά είδη ανθρώπων.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μαθήματα υπακοής ή μαθήματα κοινωνικοποίησης κουταβιών. Ελέγξτε το τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή ρωτήστε τον κτηνίατρό σας.
  • Περιμένετε μέχρι τον πρώτο γύρο εμβολιασμών για να τον εισαγάγετε σε άλλα σκυλιά.
 4. 4
  Μικροτσίπ το σκυλί σας. Για να παρακολουθείτε τον σκύλο σας σε περίπτωση που χαθεί, κλαπεί ή εξαφανιστεί, σκεφτείτε να πάρετε ένα μικροτσίπ για αυτόν. Πρόκειται για μια σχετικά ανώδυνη διαδικασία για το σκύλο σας, γενικά κοστίζει κάτω από 37€ και μπορεί να γίνει από τον κτηνίατρό σας κατά τη διάρκεια μιας κανονικής επίσκεψης.
Εάν φροντίσετε το Labradoodle σας με τον σωστό τρόπο
Εάν φροντίσετε το Labradoodle σας με τον σωστό τρόπο, θα έχει μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή.

Μέθοδος 2 από 4: περιποίηση του labradoodle σας

 1. 1
  Βουρτσίστε τη γούνα του. Το σγουρό γούνινο παλτό του Labradoodle θα πρέπει να βουρτσίζεται εβδομαδιαίως για να κρατήσει τα χαλιά. Η γούνα του μπορεί να είναι οπουδήποτε από κυματιστές έως σφιχτά σγουρές, οπότε η ποσότητα χαλιών που μπορεί να αναπτυχθεί σε αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με την υφή.
  • Εάν τα μαλλιά του είναι πραγματικά σγουρά, ίσως χρειαστεί να τα βουρτσίζετε δύο φορές την εβδομάδα.
  • Ενώ τον βουρτσίζετε, αναζητήστε ψύλλους, τσιμπούρια, κομμάτια, θραύσματα, ψώρα, εξογκώματα ή άλλες ανωμαλίες του δέρματος.
  • Όταν πηγαίνει από κουτάβι σε ενήλικο σκυλί, θα χρειαστεί να καθαρίζετε πιο συχνά τη γούνα του. Τα πιο μαλακά μαλλιά του κουταβιού του θα αρχίσουν να μπλέκονται με τα σγουρά μαλλιά των ενηλίκων και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εάν παραμείνουν μόνα τους πολύ μακριά.
 2. 2
  Πάρτε τον στους groomers. Ενώ το Labradoodle εξακολουθεί να είναι κουτάβι, μπορείτε να αρχίσετε να τον πηγαίνετε στους groomers κάθε λίγες εβδομάδες ή μήνες, ώστε να το συνηθίσει. Αφού είναι περίπου ενός έτους, θα πρέπει να πηγαίνει στους groomers κάθε τέσσερις έως έξι μήνες για να κάνει γούνα.
  • Πολλοί ιδιοκτήτες επιθυμούν να πάρουν το Labradoodle τους στους groomers μεταξύ αυτών των επισκέψεων, περίπου κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, για να διατηρήσουν το παλτό του, να κοιτάξουν τα νύχια τους και να τον κάνουν να κολυμπήσει.
 3. 3
  Φροντίστε τα νύχια του. Δεδομένου ότι το Labradoodle είναι μεγάλο σκυλί, μπορεί να μην χρειάζεται να κόβει τα νύχια του κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, θα πρέπει να τα κοιτάζετε κάθε εβδομάδα όταν τον βουρτσίζετε. Ελέγξτε για πόνο, σπασμένα νύχια ή οποιαδήποτε ανάγκη πρέπει να κοπεί.
  • Εάν τα νύχια του πρέπει να κοπούν, φροντίστε να προσέχετε για τα γρήγορα τα νύχια, τα οποία θα είναι ροζ, γιατί είναι εκεί που βρίσκονται τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία.
  • Εάν τον πηγαίνετε στο groomer κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, μπορούν να φροντίσουν τα νύχια του όταν πρέπει να κοπούν.
 4. 4
  Βουρτσίστε τα δόντια του. Τα δόντια του Labradoodle είναι σημαντικά, επομένως πρέπει να τα βουρτσίζετε μία φορά την εβδομάδα. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας με οδοντόκρεμα σκύλου και, στη συνέχεια, μεταβείτε σε ένα απαλό πέρασμα με μια σκάβοντας οδοντόβουρτσα την επόμενη μέρα και, στη συνέχεια, φτάστε στο σημείο όπου μπορείτε να βουρτσίζετε όλα τα δόντια του την επόμενη μέρα. Θα γίνει πιο εύκολο καθώς συνηθίζει στη διαδικασία.
  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ανθρώπινη οδοντόκρεμα σε σκύλο επειδή είναι τοξικό.
Τουλάχιστον εντός των πρώτων έξι μηνών που τον έχετε
Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινήστε να τον εκπαιδεύετε νωρίς, τουλάχιστον εντός των πρώτων έξι μηνών που τον έχετε.

Μέθοδος 3 από 4: παροχή κατάλληλης διατροφής

 1. 1
  Αγοράστε τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Το Labradoodle χρειάζεται τρόφιμα υψηλής ποιότητας για να είναι υγιές και ευτυχισμένο. Κοιτάξτε τις ετικέτες της τροφής για σκύλους που αγοράζετε. Τα δύο πρώτα συστατικά πρέπει να είναι το κρέας και τα λαχανικά για να διασφαλιστεί ότι είναι ένα υψηλής ποιότητας φαγητό. Φροντίστε να αποφύγετε τα τρόφιμα με υποπροϊόντα κρέατος στα πρώτα συστατικά.
  • Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες μάρκες θα ταΐσετε το σκυλί σας, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας.
 2. 2
  Αποφύγετε την υπερβολική σίτιση του σκύλου σας. Επειδή το Labradoodle σας είναι πιο επιρρεπές σε καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν αρθρίτιδα, να είστε πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με το πόσο τον ταΐζετε. Εάν γίνει υπέρβαρο, τα οστά του θα έχουν υπερβολική πίεση πάνω τους, κάτι που μπορεί να κάνει αυτές τις καταστάσεις πιο πιθανές. Κοιτάξτε στο πίσω μέρος της σακούλας φαγητού ή του κουτιού για να δείτε τις προτάσεις σερβιρίσματος για το βάρος του.
  • Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να του ταΐσετε πάρα πολλές λιχουδιές όλη την ημέρα. Οι θερμίδες σε αυτά μπορούν να αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου και να τον αναγκάσουν να αυξήσει το βάρος. Αν θέλετε να τον ανταμείψετε, δοκιμάστε τα καρότα μωρών ή τα κονσερβοποιημένα, χωρίς αλάτι πράσινα φασόλια.
 3. 3
  Δοκιμάστε μια ωμή διατροφή. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την εμπορική τροφή που βρίσκετε για το Labradoodle, σκεφτείτε μια ωμή διατροφή. Αυτή είναι μια διατροφή που κάνετε τον εαυτό σας στο σπίτι. Ποτέ μην ξεκινήσετε αυτήν τη δίαιτα χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας και έναν ειδικό για τη διατροφή των ζώων. Το Labradoodle έχει συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες που δεν θα ικανοποιηθούν εάν δεν γνωρίζετε πώς να ισορροπήσετε τη διατροφή του, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια.
  • Υπάρχουν ορισμένοι πόροι ιστού που έχουν πολλές διαφορετικές συνταγές ωμών τροφών για σκύλους που έχουν δημιουργηθεί από διατροφολόγους, αλλά ρωτήστε πάντα τον διατροφολόγο ή τον κτηνίατρό σας πρώτα.
Εάν τον πηγαίνετε στο groomer κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες
Εάν τον πηγαίνετε στο groomer κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, μπορούν να φροντίσουν τα νύχια του όταν πρέπει να κοπούν.

Μέθοδος 4 από 4: λήψη κατάλληλης κτηνιατρικής φροντίδας

 1. 1
  Να τον εμβολιάσει. Όταν λαμβάνετε το κουτάβι Labradoodle από έναν κτηνοτρόφο ή άλλο ιδιοκτήτη, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είχε κάνει τον πρώτο εμβολιασμό, τον πρώτο γύρο του αφυγραντήρα και μια αρχική φυσική εξέταση. Μόλις τον υιοθετήσετε, θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο ακόμη θεραπείες αποξήρανσης καθώς και διάφορους άλλους εμβολιασμούς. Αυτά περιλαμβάνουν:
  • Ενισχυτής Distemper σε εννέα και 12 εβδομάδες, στη συνέχεια ένα άλλο ετησίως
  • Εμβόλιο Lyme σε εννέα εβδομάδες με αναμνηστικό στις 12 εβδομάδες
  • Εμβόλιο λύσσας στις 12 εβδομάδες και στη συνέχεια μία φορά το χρόνο
 2. 2
  Παρέχετε προληπτική φροντίδα. Μόλις το Labradoodle σας κάνει το πρώτο έτος εμβολίων, πρέπει να τον πάει στον κτηνίατρο μία φορά το χρόνο για να κάνει σωματική και να τραβήξει ό, τι χρειάζεται. Μόλις γίνει 10 ετών, θα πρέπει να μεταφέρεται στον κτηνίατρο δύο φορές το χρόνο.
  • Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε προληπτικά φάρμακα από τον κτηνίατρό σας κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας εάν το σκυλί σας πρέπει να τα παίρνει όλο το χρόνο ή μόνο κατά τη διάρκεια της σεζόν.
 3. 3
  Σπρώξτε ή στειρώστε το σκυλί σας. Περίπου το Labradoodle σας είναι έξι μηνών, αποφασίστε εάν θέλετε να στειρωθεί (ή να σπυρωθεί εάν είναι γυναίκα). Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων καρκίνων, στην αποτροπή επιθετικής συμπεριφοράς, στη διακοπή ανεπιθύμητης συμπεριφοράς θερμότητας και στην εξάλειψη της πιθανότητας ανεπιθύμητων κουταβιών.
 4. 4
  Προσέξτε για συγκεκριμένες συνθήκες φυλής. Υπάρχουν μερικές συνθήκες στις οποίες το Labradoodle σας θα είναι πιο ευαίσθητο. Δεν θα είναι τόσο ευαίσθητος στις καταστάσεις που επηρεάζουν καθαρόαιμα Poodles και Labradors, αλλά υπάρχουν μερικά κοινά στη φυλή μείγματος. Αυτά τα θέματα υγείας περιλαμβάνουν:
  • Η δυσπλασία του ισχίου, η οποία επηρεάζει τις αρθρώσεις του ισχίου και μπορεί να οδηγήσει σε αρθρίτιδα.
  • Η δυσπλασία του αγκώνα, η οποία προκαλείται από την ανώμαλη ανάπτυξη του αγκώνα και μπορεί να οδηγήσει σε χωλότητα και αρθρίτιδα
  • Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς, όπου ο αμφιβληστροειδής στο μάτι εκφυλίζεται με την πάροδο του χρόνου
  • Η νόσος του von Willebrand, η οποία είναι μια ασθένεια πήξης του αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη απώλεια αίματος από ακόμη και μικρούς τραυματισμούς.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς μπορώ να επιλέξω ένα καλά-αναπαραγμένο Labradoodle;
  Βρείτε έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο και πείτε τους τι ψάχνετε σε ένα σκυλί. Θα μπορούν να σας βοηθήσουν εάν έχετε απορίες. Είναι επίσης μια υπέροχη ιδέα να κοιτάξετε καταφύγια και να βρείτε το τέλειο σκυλί για εσάς!

Σχόλια (1)

 • swiftsister
  Αυτό ήταν χρήσιμο με πολλούς τρόπους. Το διάβασα αυτό και μετέτρεψε το σκυλί μου Τζίντζερ σε ένα υπέροχο εργαστήριο.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail