Πώς να φροντίσετε τα σκυλιά βουνού bernese;

Για να φροντίσετε ένα σκύλο βουνού της Βέρνης, ταΐστε το υψηλής ποιότητας φαγητό που έχει τα πρώτα συστατικά κρέατος και λαχανικών. Φροντίστε να ακολουθήσετε τη συνιστώμενη ποσότητα σίτισης και περιορίστε την πρόσβαση του σκύλου σας σε θεραπείες και θραύσματα τραπεζιού, ώστε να διατηρεί ένα υγιές βάρος. Επιπλέον, βουρτσίζετε τη γούνα του τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να μην μπλέκεται ή να δένεται. Θα πρέπει επίσης να ασκήσετε το σκυλί σας περπατώντας το για τουλάχιστον 30 λεπτά, δύο φορές την ημέρα και παίζοντας παιχνίδια, όπως frisbee ή fetch. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου κοινωνικοποίησης του σκύλου σας στο Βέρνη, συνεχίστε να διαβάζετε!

Καθώς και όλα τα σκυλιά
Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι το σκυλί σας στο Βέρνη, καθώς και όλα τα σκυλιά, χρειάζονται ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να είναι υγιή, όπως και οι άνθρωποι.

Το Bernese mountain dog είναι ένα μεγάλο σκυλί που κατάγεται από την Ελβετία και προοριζόταν να είναι σκύλος αγροκτήματος. Αυτά τα σκυλιά είναι υπέροχα με τους ανθρώπους και κάνουν υπέροχα κατοικίδια για τους σωστούς ανθρώπους. Δεδομένου ότι είναι τόσο μεγάλο, αυτά τα σκυλιά χρειάζονται ειδική φροντίδα και διαβίωση για να είναι ευτυχισμένοι και υγιείς. Εάν σκέφτεστε ένα από αυτά τα σκυλιά, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να τα φροντίσετε.

Μέθοδος 1 από 4: παροχή της σωστής διατροφής

 1. 1
  Τροφοδοτήστε το το σωστό φαγητό. Τα σκυλιά των Βέρνης έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες. Δεδομένου ότι είναι τόσο μεγάλα, αυτά τα σκυλιά χρειάζονται τροφή για σκύλους υψηλής ποιότητας και παρέχουν ισορροπία θρεπτικών ουσιών. Αναζητήστε τροφές για σκύλους που έχουν πραγματικά συστατικά αντί για πληρωτικά Τα πρώτα τρία ή τέσσερα συστατικά πρέπει να είναι κρέας και λαχανικά. Το κρέας ανά προϊόντα και το σιτάρι πρέπει να βρίσκονται πιο μακριά στη λίστα.
  • Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι να ταΐσετε το σκυλί σας, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας ή τον κτηνοτρόφο από τον οποίο προμηθευτείτε το σκυλί σας.
  • Τα σκυλιά των βουνών Bernese θα ζήσουν μακρά, ευτυχισμένη ζωή με αυτά τα τρόφιμα. Ωστόσο, προσέξτε την ευαισθησία των τροφίμων ή τη δυσανεξία σε σχέση με ορισμένα συστατικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εμετό στο σκυλί σας, διάρροια ή ερεθισμό του δέρματος. Εάν συμβεί αυτό, δείτε τον κτηνίατρό σας για να προσδιορίσετε τι προκαλεί το πρόβλημα.
 2. 2
  Συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο ζώων. Εάν δεν είστε σίγουροι για ορισμένα τρόφιμα, ίσως θελήσετε να φτιάξετε τη δική σας τροφή για σκύλους ή να βάλετε το σκύλο σας στο βουνό Bernese σε μια ωμή διατροφή. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, αλλά θα πρέπει να συνεργαστείτε με έναν διατροφολόγο ζώων για να βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας παίρνει μια ισορροπημένη διατροφή. Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι το σκυλί σας στο Βέρνη, καθώς και όλα τα σκυλιά, χρειάζονται ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να είναι υγιή, όπως και οι άνθρωποι.
  • Ζητήστε παραπομπή από τον κτηνίατρό σας για έναν αξιόπιστο και καταρτισμένο διατροφολόγο ζώων. Υπάρχουν επίσης πολλές διαδικτυακές πηγές που περιγράφουν τα διάφορα σπιτικά τρόφιμα που μπορείτε να φτιάξετε.
 3. 3
  Τροφοδοτήστε την τη σωστή ποσότητα. Για να αποφύγετε πάνω ή κάτω από τη διατροφή του σκύλου σας, ακολουθήστε την προτεινόμενη ποσότητα τροφής για το κατοικίδιό σας τρόφιμα σκυλιών. Αυτό θα είναι σημαντικό ποσό, δεδομένου ότι τα σκυλιά των βουνών Bernese είναι τόσο μεγάλα, οπότε βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας παίρνει το σωστό ποσό. Για να μειώσετε αυτόν τον κίνδυνο, ταΐστε το σκυλί σας με τη συνιστώμενη ποσότητα κάθε μέρα και αποφύγετε να του ταΐσετε πάρα πολλές λιχουδιές ή θραύσματα τραπεζιού.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να δώσετε στο κατοικίδιό σας φυσικές λιχουδιές, όπως καρότα μωρών ή αλατισμένα κονσέρβες πράσινων φασολιών.
 4. 4
  Αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να βλάψουν, και σε ορισμένες περιπτώσεις να σκοτώσουν, το σκυλί σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα του σκύλου σας δεν μπορεί να επεξεργαστεί συγκεκριμένα τρόφιμα, γι 'αυτό τα τρόφιμα προκαλούν προβλήματα. Κρατήστε τα μακριά από το σκυλί σας στο Βέρνη, το οποίο μπορεί να είναι πιο δύσκολο, καθώς μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση σε μετρητές και ακόμη και σε χαμηλά ράφια. Φυλάσσετε αυτά τα προϊόντα σε κλειστά ράφια στα οποία δεν μπορεί να φτάσει. Αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνουν:
  • Σοκολάτα
  • Αβοκάντο
  • Σταφύλια και σταφίδες
  • Ορισμένα καρύδια
  • Αλκοόλ
  • Κρεμμύδια, σκόρδο και σχοινόπρασο
  • Ζύμη ζύμης
  • Τρόφιμα χωρίς ζάχαρη
 5. 5
  Παρακολουθήστε το βάρος της. Παρόλο που οι σκύλοι βουνού Bernese είναι μεγάλα σκυλιά, μπορούν ακόμα να είναι υπέρβαροι. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς είναι ήδη τόσο μεγάλο, αλλά πρέπει πάντα να γνωρίζετε το βάρος του σκύλου σας. Το συνιστώμενο υγιές βάρος για ένα θηλυκό σκύλο Βέρνης είναι 45 κιλά και 50 κιλά ή λίγο παραπάνω για ένα αρσενικό σκύλο.
  • Ο σκύλος βουνού της Βέρνης θεωρείται υπέρβαρος εάν έχει βάρος 10 έως 20% περισσότερο από το ιδανικό βάρος της. Αυτό είναι περίπου 110 έως 54 κιλά.
  • Οτιδήποτε περισσότερο από 20% σε βάρος θεωρείται παχύσαρκο. Η παχυσαρκία μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της και να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας.
 6. 6
  Ενυδατώστε το σκυλί σας. Τα σκυλιά χρειάζονται συνεχή παροχή φρέσκου και καθαρού νερού για να τους βοηθήσουν να αφομοιώσουν το φαγητό τους. Δεδομένου ότι τα σκυλιά των βουνών της Βέρνης είναι τόσο μεγάλα, πιθανότατα θα πιει περισσότερο από ένα μικρότερο σκυλί, οπότε παρακολουθήστε προσεκτικά τη στάθμη του νερού για να βεβαιωθείτε ότι έχει πολλά.
  • Πρέπει επίσης να καθαρίζετε το μπολ νερού κάθε τόσο συχνά με σαπούνι και νερό, στη συνέχεια να το ξεπλένετε και να το στεγνώνετε. Αυτό θα μειώσει κάθε πιθανότητα φυκών ή βακτηρίων που μπορεί να αναπτυχθούν στο μπολ εάν δεν καθαριστούν σωστά.
Παρόλο που τα σκυλιά του Βέρνη είναι μεγάλα σκυλιά
Παρόλο που τα σκυλιά του Βέρνη είναι μεγάλα σκυλιά, μπορούν να είναι υπέρβαρα.

Μέθοδος 2 από 4: περιποίηση του σκύλου σας

 1. 1
  Φροντίστε τη γούνα της. Τα σκυλιά των Βέρνης έχουν μακρά, μεταξένια γούνα που χρειάζεται εβδομαδιαία φροντίδα. Βουρτσίστε τη γούνα της τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να μην μπλέκεται και να δένεται. Αυτό θα βοηθήσει επίσης την ανάπτυξη του δέρματος και θα ενθαρρύνει την κυκλοφορία.
  • Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε για κρότωνες και ψύλλους ενώ το βουρτσίζετε. Κοιτάξτε κοντά στο δέρμα και τρέξτε τα δάχτυλά σας πάνω από τη γούνα της ενώ την βουρτσίζετε για να ελέγξετε για κρότωνες.
  • Χρησιμοποιήστε επίσης αυτή τη φορά για να ελέγξετε αν υπάρχουν ανωμαλίες του δέρματος, όπως κύστεις, εξογκώματα ή προσκρούσεις. Επίσης, αναζητήστε ερεθισμό και ερυθρότητα του δέρματος. Εάν βρείτε κάτι, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας για να βρείτε την αιτία.
  • Η γούνα του σκύλου του βουνού Bernese δεν είναι γενικά κοντή, αλλά απλώς διατηρείται τακτοποιημένη.
 2. 2
  Κόψτε τα νύχια της. Εκτός από τη φροντίδα της γούνας της, θα πρέπει επίσης να φροντίσετε τα νύχια της. Μπορείτε να κάνετε τον κτηνίατρό σας να το κάνει αυτό ή μπορείτε να το δοκιμάσετε στο σπίτι. Μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνετε στην αρχή στο σπίτι, αλλά αφού το συνηθίσει, πιθανότατα θα σας αφήσει να το κάνετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι κάνετε, ώστε να αποφύγετε να κόψετε πολύ και να τραυματίσετε το γρήγορο των νυχιών της. Αυτό είναι επώδυνο και μπορεί να τους προκαλέσει μόλυνση.
  • Ακόμα κι αν ο κτηνίατρος φροντίζει τα νύχια της, θα πρέπει να περιποιηθείτε τη γούνα γύρω από τα πόδια της. Θα πρέπει να διατηρείται τακτοποιημένο αλλά αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει τα πόδια της.
 3. 3
  Φροντίστε τα δόντια της. Τα σκυλιά Bernese mountain επωφελούνται από το βούρτσισμα των δοντιών τους κάθε μέρα. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της πανούκλας και των βακτηρίων που συσσωρεύονται στο στόμα της. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ανθρώπινη οδοντόκρεμα σε σκύλο επειδή μπορεί να προκαλέσει ασθένεια επειδή το φθόριο είναι δηλητηριώδες για τους σκύλους. Αγοράστε οδοντόκρεμα σκύλου και οδοντόβουρτσα σκύλου, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων ή από τον κτηνίατρό σας
  • Ίσως χρειαστεί να ξεκινήσετε αργά για να την προσαρμόσετε στο αίσθημα του βουρτσίσματος των δοντιών της. Ξεκινήστε αφήνοντάς την να γλείψει την οδοντόκρεμα από το δάχτυλό σας, τρίβοντάς την στα ούλα της με το δάχτυλό σας και στη συνέχεια βουρτσίζετε λίγο κάθε φορά μέχρι να σας αφήσει να κάνετε όλα τα δόντια της. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα ή περισσότερο.
  • Ενώ βουρτσίζετε τα δόντια της, αναζητήστε επίσης χαλαρά ή κατεστραμμένα δόντια και ελέγξτε τη συνολική υγεία του στόματος 0,5
  • Μπορείτε επίσης να της δώσετε ενισχυμένες οδοντιατρικές λιχουδιές ή φαγητό για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της συσσώρευσης πλάκας. Εάν ο σκύλος σας έχει πολλή συσσώρευση παρά το θάμπωμα των δοντιών του, ο κτηνίατρός σας μπορεί επίσης να καθαρίσει τα δόντια της.
Το Bernese mountain dog είναι ένα μεγάλο σκυλί που κατάγεται από την Ελβετία
Το Bernese mountain dog είναι ένα μεγάλο σκυλί που κατάγεται από την Ελβετία και προοριζόταν να είναι σκύλος αγροκτήματος.

Μέθοδος 3 από 4: φροντίδα για την ποιότητα ζωής

 1. 1
  Έχετε αρκετά μεγάλο χώρο διαβίωσης. Ένας ορεινός σκύλος Bernese δεν μπορεί να ζήσει σε ένα μικρό διαμέρισμα ή σπίτι. Δεδομένου ότι είναι τόσο μεγάλα, χρειάζονται επαρκή χώρο. Μπορεί να είναι πολύ ευτυχισμένη σε ένα μεσαίο ή μεγάλο σπίτι. Εάν δεν έχετε μεγάλο σπίτι, σκεφτείτε να την στεγάσετε έξω. Πολλά σκυλιά ορεινών βουνών της Βέρνης μπορούν να ζήσουν αρκετά ευτυχισμένα έξω, ειδικά σε κρύο καιρό, αρκεί να έχουν τις κατάλληλες προμήθειες. Αυτό περιλαμβάνει:
  • Ένα μεγάλο σπίτι σκύλων
  • Πολλά μονωμένα κλινοσκεπάσματα, όπως ξηρό, καθαρό άχυρο και μια ζεστή κουβέρτα
  • Πρόσβαση στη σκιά όταν ο καιρός είναι ζεστός
  • Πρόσβαση σε άφθονο νερό
  • Βεβαιωθείτε ότι ποτέ δεν αλυσοδέσατε το σκυλί σας έξω.
 2. 2
  Άσκηση του σκύλου σας. Τα σκυλιά των βουνών Bernese πρέπει να ασκούνται καθημερινά. Ξεκινήστε με τουλάχιστον 30 λεπτά με τα πόδια ή δουλειά δύο φορές την ημέρα. Το να τα βάζεις έξω δεν είναι αρκετό, ειδικά αν η αυλή σου είναι μικρή. Σκεφτείτε να τρέξετε ή να κάνετε τζόκινγκ με το σκυλί σας καθώς γίνεται πιο δυνατό. Αυτό θα βοηθήσει να κάψει περισσότερη ενέργεια και να την βοηθήσει να είναι πιο ευτυχισμένη.
  • Εκτός από τους περιπάτους, παίξτε παιχνίδια με το σκυλί σας, όπως το Frisbee ή φέρετε για να του δώσετε περισσότερη άσκηση και να το διασκεδάσετε. Επιπλέον, θα βοηθήσει τη σχέση της μαζί σας περισσότερο.
  • Ποτέ μην δίνετε στο σκυλί σας στο βουνό Bernese μικρά παιχνίδια ή μπάλες γιατί μπορεί να το καταπιεί κατά λάθος, κάτι που μπορεί να την προκαλέσει ασφυξία ή πνιγμό.
 3. 3
  Κοινωνικοποιήστε την. Ξεκινώντας όταν είναι κουτάβι, ο Βέρνενος σκύλος βουνού σας πρέπει να κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά καθώς και ανθρώπους. Γνωρίστε την σε ανθρώπους και σκύλους μέσω περιπάτων στο πάρκο ή μέσω γειτονιάς. Σκεφτείτε να την πάρετε σε ένα πάρκο σκυλιών με άλλους λάτρεις των σκύλων.
  • Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα γκρουπ ή ένα πάρκο σκύλου μόνοι σας, πολλά καταστήματα κατοικίδιων ζώων και κοινότητες έχουν μαθήματα κοινωνικοποίησης. Αυτό θα ξεκινήσει αυτήν τη διαδικασία σε μια ασφαλή και ελεγχόμενη ατμόσφαιρα. συμπεριφορά.
  • Μπορείτε επίσης να την πάρετε σε μαθήματα υπακοής ταυτόχρονα, γεγονός που δίνει και την έκθεσή του σε άλλα σκυλιά.
Δεδομένου ότι τα σκυλιά των βουνών Bernese είναι τόσο μεγάλα
Αυτό θα είναι σημαντικό ποσό, δεδομένου ότι τα σκυλιά των βουνών Bernese είναι τόσο μεγάλα, οπότε βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας παίρνει το σωστό ποσό.

Μέθοδος 4 από 4: παρακολούθηση της υγείας της

 1. 1
  Κάντε τακτικούς ελέγχους. Για να διατηρήσετε το σκυλί σας σε καλή υγεία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το παίρνετε συχνά στον κτηνίατρο. Αυτό θα ακολουθήσει τη συνεχιζόμενη υγεία και ευεξία της. Αυτό ξεκινά προτού την πάρετε με τον κτηνοτρόφο, ο οποίος θα την υποβάλει στις έξι εβδομάδες για εξετάσεις για να ελέγξει για κήλες και σκουλήκια, καθώς και προβλήματα οφθαλμών, καρδιών, αυτιών και πνευμόνων, καθώς και κατάλληλους εμβολιασμούς.
  • Στις 12 εβδομάδες, ο σκύλος σας χρειάζεται τον εμβολιασμό της λύσσας.
  • Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η νόσος του Lyme είναι συχνή, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε τον εμβολιασμό της νόσου Lyme. Αυτό μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο εάν ο σκύλος σας περνά πολύ χρόνο έξω ή εάν ζείτε σε μια φάρμα.
 2. 2
  Ψάξτε για συγκεκριμένες ασθένειες φυλής. Υπάρχουν ορισμένες συνθήκες που είναι πιο επιρρεπείς σε σκύλους ορεινών βουνών της Βέρνης. Αυτές οι καταστάσεις προκαλούν δυσπλασία ισχίου, φούσκωμα και ρήξη του κρανιακού συνδέσμου, που προσβάλλει το γόνατο. Έχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.
  • Εάν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας εμφανίζει σημάδια ασθένειας, όπως λήθαργος, μειωμένη όρεξη, έμετος, ανησυχία ή πόνο, μιλήστε αμέσως στον κτηνίατρό σας. Αυτά μπορεί να είναι σημάδια φουσκώματος.
 3. 3
  Ζητήστε ή να στειρώσετε το σκυλί σας Όταν ο σκύλος σας είναι ηλικίας έξι έως εννέα μηνών, σκεφτείτε να το ψεκάσετε ή να στειρώσετε. Αυτό θα προσφέρει οφέλη για την υγεία της, όπως οι όγκοι μειωμένης πιθανότητας, ο καρκίνος των όρχεων και οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με ορισμένα ζητήματα συμπεριφοράς και ανεπιθύμητα κουτάβια.
  • Εάν θέλετε να αναπαράγετε το κατοικίδιο ζώο σας, προφανώς δεν πρέπει να το κάνετε αυτό.
 4. 4
  Παρέχετε προληπτικά φάρμακα. Για να διασφαλίσετε τη συνολική υγεία του σκύλου σας, δώστε της προληπτικό φάρμακο. Αυτό μπορεί να είναι φάρμακο ψύλλων, όπως τοπικές αλοιφές ή κολάρο ψύλλων. Αυτό περιλαμβάνει επίσης φάρμακα για τον καρδιακό σκουλήκι, το οποίο διατίθεται ως δισκίο μία φορά το μήνα ή με βολή που διαρκεί έως και έξι μήνες. Αυτά θα σκοτώσουν τυχόν καρδιακούς οργανισμούς στο σύστημα του σκύλου σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι ελέγχεται τακτικά για καρδιακές βλάβες. Αυτή η ασθένεια είναι διαδεδομένη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ακόμη και θάνατο.
  • Εάν ο σκύλος σας καταλήξει με καρδιακά σκουλήκια, η θεραπεία είναι διαθέσιμη, αλλά γενικά είναι σκληρή τόσο για εσάς όσο και για εσάς. Είναι επίσης ακριβό και μπορεί να χρειαστούν μήνες για να απαλλαγούμε από αυτό.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πότε χάνουν τα δόντια τους ο Βέρνης;
  Αρχίζουν να χάνουν τα δόντια των κουταβιών τους σε ηλικία περίπου 4-8 μηνών.
 • Ο Μπερνέζος μου είναι τεσσάρων ετών φέτος. Πότε θα αρχίσει να ενεργεί σαν ένα μεγαλύτερο σκυλί και όχι ένα κουτάβι;
  Θα πρέπει να ενεργούν μεγαλύτερα σε ηλικία τεσσάρων ή πέντε ετών, εάν εκπαιδεύονται και φροντίζονται σωστά, αλλά δεν θεωρούν δεδομένο το υπερβολικό κουτάβι.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail