Πώς να αγοράσετε παιχνίδια σκύλου;

Όταν αγοράζετε παιχνίδια για σκύλους, ελέγξτε αν το προϊόν έχει αφαιρούμενα μέρη, όπως κορδόνι, κορδέλες και λαστιχένιες ταινίες, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πνιγμό. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε την ετικέτα για τυχόν τοξικά υλικά όπως μόλυβδο, χρώμιο και φορμαλδεΰδη, για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για το σκυλί σας. Μην αγοράζετε τίποτα αρκετά μικρό ώστε το σκυλί σας να το καταπιεί για να μην πνιγεί. Εάν θέλετε να το δώσετε ένα μαλακό παιχνίδι, λάβετε υπόψη ότι ορισμένα γεμίσματα, όπως κέλυφος και χάντρες από πολυστυρένιο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας σε περίπτωση κατάποσης. Επίσης, αναζητήστε παιχνίδια από ανθεκτικά υλικά, όπως σκληρό νάιλον ή καουτσούκ, τα οποία θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Για περισσότερες συμβουλές, όπως πώς να επιλέξετε τα καλύτερα παιχνίδια για την ηλικία του σκύλου σας, διαβάστε!

Τα ανθεκτικά παιχνίδια από σκληρό νάιλον ή σκληρό καουτσούκ κάνουν υπέροχα μάσημα παιχνίδια
Τα ανθεκτικά παιχνίδια από σκληρό νάιλον ή σκληρό καουτσούκ κάνουν υπέροχα μάσημα παιχνίδια, καθώς ο σκύλος σας δεν θα μπορεί εύκολα να τα διαλύσει.

Τα παιχνίδια, ενώ είναι διασκεδαστικά και ευχάριστα για τον σκύλο σας, είναι απαραίτητο συστατικό της συνολικής υγείας και ευεξίας του. Όχι μόνο τα παιχνίδια διατηρούν το σκυλί σας διασκεδαστικό, αλλά μπορούν επίσης να αποκρούσουν προβλήματα συμπεριφοράς και να του προσφέρουν άνεση. Ως υπεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου, θα πρέπει να σκεφτείτε και να εξετάσετε την αγορά ποιοτικών παιχνιδιών για το σκυλί σας.

Μέρος 1 από 2: αγορά ασφαλών παιχνιδιών σκύλου

 1. 1
  Εξετάστε τα παιχνίδια για επικίνδυνα συστατικά. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια ασφαλή για το σκυλί σας. Τα παιχνίδια με αφαιρούμενα μέρη (π.χ. κορδόνι, κορδέλες, λαστιχένιες ταινίες), μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία - αυτά τα μικρά μέρη θα μπορούσαν να προκαλέσουν πνιγμό στο σκυλί σας ή να αναπτύξουν εντερική απόφραξη εάν τα καταπιεί. Και τα δύο αυτά σενάρια θα απαιτούσαν κτηνιατρική φροντίδα.
  • Τα πλαστικά μάτια σε ένα γεμισμένο ζώο μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα.
  • Ο σκύλος σας μπορεί να του αρέσει παιχνίδια με τσίμπημα ή κουδούνια λόγω του ήχου που κάνουν. Ωστόσο, αυτά τα εσωτερικά συστατικά θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή σε περίπτωση κατάποσης. Επιτηρήστε στενά το σκυλί σας εάν παίζει με αυτούς τους τύπους παιχνιδιών για να διασφαλίσετε ότι δεν καταπίνει τα στοιχεία που προκαλούν θόρυβο.
 2. 2
  Διαβάστε την ετικέτα παιχνιδιού. Αν και ένα παιχνίδι σκύλου φαίνεται αβλαβές, μπορεί να περιέχει υλικό που θα μπορούσε να είναι τοξικό για το σκυλί σας. Για παράδειγμα, ορισμένα παιχνίδια σκύλου μπορεί να επικαλυφθούν με τοξικά βαριά μέταλλα (π.χ. κάδμιο, μόλυβδος, χρώμιο). Άλλα παιχνίδια μπορούν να επικαλυφθούν με επιβραδυντικά πυρκαγιάς ή προφυλακτήρες λεκέδων που περιέχουν τέτοια τοξικά συστατικά όπως η φορμαλδεΰδη.
  • Λάβετε υπόψη ότι η συσκευασία του προϊόντος ενδέχεται να μην περιέχει πληροφορίες σχετικά με το τι είναι κατασκευασμένο το παιχνίδι. Συχνά, οι πληροφορίες είναι περισσότερο για διαφήμιση και, επομένως, θα μπορούσαν να αφήσουν σημαντικές λέξεις για την ασφάλεια του παιχνιδιού.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή παιχνιδιών για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς κατασκευάζουν τα παιχνίδια σκυλιών τους.
  • Εάν η ετικέτα δεν παρέχει πολλές πληροφορίες, μπορείτε να μυρίσετε το παιχνίδι - ένα έντονο άρωμα μπορεί να είναι ενδεικτικό υπολειμματικών χημικών ουσιών από τη διαδικασία κατασκευής. Επιπλέον, τα φωτεινά βαμμένα υφάσματα θα μπορούσαν να περιέχουν τοξικά υλικά.
  • Σε παιχνίδια που περιέχουν μόλυβδο, το μόλυβδο μπορεί να βγει στο στόμα του σκύλου σας όταν το παιχνίδι μασάται μερικώς και βραχεί με το σάλιο του.
 3. 3
  Αγοράστε παιχνίδια που είναι αρκετά μεγάλα για το σκυλί σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μεγαλύτερα σκυλιά. Τα παιχνίδια που είναι πολύ μικρά μπορούν εύκολα να καταποθούν, και έτσι να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού ή απόφραξης. Στην ιδανική περίπτωση, το σκυλί σας δεν πρέπει να μπορεί να χωράει ολόκληρο το παιχνίδι στο στόμα του.
 4. 4
  Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε γεμιστά παιχνίδια. Τα σκυλιά λατρεύουν τα γεμιστά παιχνίδια. Ωστόσο, η πλήρωση ενός γεμισμένου παιχνιδιού μπορεί να είναι επιβλαβής για το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας εάν το καταπιεί. Ιδιαίτερα επικίνδυνα γεμίσματα περιλαμβάνουν κέλυφος και χάντρες από πολυστυρένιο.
  • Τα γεμισμένα παιχνίδια σκύλου που φέρουν την ένδειξη ασφαλή για παιδιά κάτω των τριών ετών δεν είναι πιθανό να έχουν επικίνδυνα γεμίσματα.
  • Παρακολουθήστε προσεκτικά το σκυλί σας εάν παίζει με γεμιστά παιχνίδια. Αντικαταστήστε τα παιχνίδια όταν παρατηρήσετε μια σχισμένη ραφή ή άλλη ζημιά που θα παρέχει εύκολη πρόσβαση στο γέμισμα.
 5. 5
  Επιλέξτε μια ασφαλή έκδοση των ακατέργαστων οστών. Τα σκυλιά απολαμβάνουν να μασούν σε ωμά οστά. Όχι μόνο ένα ακατέργαστο οστό θα κρατούσε το σκυλί σας απασχολημένο, αλλά θα ενίσχυε επίσης τα οστά του σαγονιού του και θα βοηθούσε στη διατήρηση της οδοντικής του υγιεινής. Ωστόσο, τα οστά ακατέργαστου δέρματος, ειδικά εκείνα που κατασκευάζονται από ένα μεγάλο φύλλο ακατέργαστου δέρματος που τυλίγεται και δένεται σε κάθε άκρο, μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό.
  • Ψάξτε για πιεσμένα ωμά οστά. Όταν μασάτε και μαλακώνετε, τα συμπιεσμένα ωμά οστά θα σπάσουν σε μικρά κομμάτια που θα είναι ασφαλή και εύκολο να καταπιούν το σκυλί σας.
Αν και ένα παιχνίδι σκύλου φαίνεται αβλαβές
Αν και ένα παιχνίδι σκύλου φαίνεται αβλαβές, μπορεί να περιέχει υλικό που θα μπορούσε να είναι τοξικό για το σκυλί σας.

Μέρος 2 από 2: αγοράζοντας τα σωστά παιχνίδια για το σκυλί σας

 1. 1
  Επιλέξτε άφθαρτα παιχνίδια. Τα σκυλιά τείνουν να βλέπουν τα παιχνίδια καθώς οι λύκοι βλέπουν το θήραμα, και έτσι αρέσουν τα παιχνίδια που έχουν γεύση σαν φαγητό, κάνουν θόρυβο ή / και μπορούν να διαχωριστούν. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε πολύ ανθεκτικά παιχνίδια. Τα άφθαρτα παιχνίδια είναι συνήθως κατασκευασμένα από σκληρό νάιλον ή σκληρό καουτσούκ.
  • Τα παιχνίδια Kong είναι πολύ ανθεκτικά.
  • Με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και τα άφθαρτα παιχνίδια μπορούν να αναπτύξουν αιχμηρές ή τραχιές άκρες που θα μπορούσαν να τραυματίσουν το σκυλί σας. Αντικαταστήστε τα παιχνίδια όταν δείτε αυτά τα σημάδια φθοράς.
  • Τα σχοινιά που περιέχουν σκληρό νάιλον ή καουτσούκ είναι ανθεκτικά, αλλά μπορούν να ξετυλιχτούν με την πάροδο του χρόνου. Αντικαταστήστε το σχοινί εάν δεν είναι πλέον άθικτο.
 2. 2
  Αγοράστε παιχνίδια που θα κρατήσουν το σκυλί σας απασχολημένο. Είτε μεγάλα ή μικρά, μικρά ή μεγάλα, το σκυλί σας θα χρειαστεί παιχνίδια που θα τον αποσπάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κύβοι τροφίμων μπορούν να κρατήσουν το σκυλί σας εύκολα διασκεδαστικό. Μικρά κομμάτια φαγητού χωράνε εύκολα στον κύβο, αλλά δεν πέφτουν εύκολα πίσω - υπάρχει ένας λαβύρινθος μέσα στον κύβο, οπότε το σκυλί σας θα πρέπει να το κυλήσει για να βγάλει το φαγητό.
  • Οι μπάλες θεραπείας είναι παρόμοιες με τους κύβους τροφίμων, αλλά το φαγητό βγαίνει πιο εύκολα. Αντιμετωπίζει μπάλες θα ήταν καλό για το σκυλί σας αν του αρέσει γρήγορες ανταμοιβές χωρίς να κάνει πολλή δουλειά.
  • Τα παιχνίδια Kong είναι ένας άλλος τύπος παιχνιδιού «ψυχαγωγίας». Όχι μόνο μπορείτε να αποκρύψετε λιχουδιές μέσα σε αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως παιχνίδι ανάκτησης.
 3. 3
  Αγοράστε παιχνίδια μασήματος για το σκυλί σας. Το σκυλί σας πιθανότατα θα θέλει πάντα κάτι να μασάει. Τεχνικά, ωστόσο, ο σκύλος σας δεν μασάει το παιχνίδι, αλλά προσπαθεί να σκίσει και να κουράσει το παιχνίδι με τους προπολεμικούς και γομφίους του («δόντια μύλου»), σαν να ήταν το παιχνίδι θήραμα. Τα ανθεκτικά παιχνίδια από σκληρό νάιλον ή σκληρό καουτσούκ κάνουν υπέροχα μάσημα παιχνίδια, καθώς ο σκύλος σας δεν θα μπορεί εύκολα να τα διαλύσει.
  • Οι πρόδρομοι και οι γομφίοι του σκύλου σας βρίσκονται στο πίσω μέρος του στόματος του. Μπορεί να καταλήξει να καταπιεί ένα μικρό παιχνίδι μασήματος στις προσπάθειές του να το διαλύσει, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει πνιγμό. Βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι μασήματος είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην μπορεί να χωρέσει όλα αυτά στο πίσω μέρος του στόματός του.
  • Τα οδοντικά παιχνίδια μασήματος θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα δόντια του σκύλου σας καθαρά. Επιλέξτε παιχνίδια μάρκας οδοντιατρικής μασήματος που είναι κατασκευασμένα από μαλακό υλικό και θα μαλακώσουν και θα διαλυθούν όταν έρθετε σε επαφή με το σάλιο του σκύλου σας.
 4. 4
  Επιλέξτε διαδραστικά παιχνίδια για σκύλους. Όσο το σκυλί σας αρέσει να παίζει με τα παιχνίδια του, να θυμάστε ότι τα παιχνίδια δεν είναι υποκατάστατα της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Στην πραγματικότητα, το σκυλί σας πιθανότατα θα ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιχνίδια του αν παίζετε μαζί του. Παραδείγματα διαδραστικών παιχνιδιών περιλαμβάνουν παιχνίδια σχοινιών και μπάλες.
  • Ακόμα κι αν ένα παιχνίδι δεν φαίνεται ιδιαίτερα διαδραστικό, μπορείτε να το κρύψετε και να ενθαρρύνετε το σκυλί σας να το βρει. Το να παίζεις «κρυφτό» με τον σκύλο σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσεις μαζί του.
  • Τα παιχνίδια με σχοινιά δεν είναι καλά διαδραστικά παιχνίδια για επιθετικούς σκύλους. Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να ενθαρρύνουν το τραχύ και επιθετικό παιχνίδι.
 5. 5
  Διαλέξτε παιχνίδια με βάση το στάδιο ζωής του σκύλου σας. Οι ανάγκες και οι προτιμήσεις του παιχνιδιού του σκύλου σας θα αλλάξουν καθώς προχωρά στα διάφορα στάδια της ζωής (κουτάβι, ενήλικας, ηλικιωμένος). Για παράδειγμα, ένα κουτάβι οδοντοφυΐας θα χρειαζόταν ένα ανθεκτικό μάσημα παιχνίδι, αλλά ένας μεγαλύτερος σκύλος μπορεί να κάνει καλά με ένα μαλακό παιχνίδι που θα μπορούσε να στόμα χωρίς να χρησιμοποιήσει τα δόντια του.
  • Ένα κουτάβι ή νεαρός ενήλικος σκύλος που είναι γεμάτος ενέργεια θα χρειαζόταν παιχνίδια που θα τον κρατούσαν ενεργό (π.χ. παιχνίδι με σχοινιά), αλλά ένας μεγαλύτερος σκύλος μπορεί να προτιμά παιχνίδια που μπορεί εύκολα να παίξει όταν βρίσκεται σε ένα μέρος.
  • Τα σκυλιά τείνουν να παίζουν λιγότερο καθώς μεγαλώνουν.
Να αγοράσετε ποιοτικά παιχνίδια για το σκυλί σας
Ως υπεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου, θα πρέπει να σκεφτείτε και να αγοράσετε ποιοτικά παιχνίδια για το σκυλί σας.

Συμβουλές

 • Τα σκυλιά μπορεί να είναι επιλεκτικά με τα παιχνίδια τους, οπότε μπορεί να περάσετε από κάποια δοκιμή και σφάλμα για να προσδιορίσετε ποια παιχνίδια προτιμά το σκυλί σας.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να διατηρήσετε τα παιχνίδια του σκύλου σας σε κουτί παιχνιδιών ή σε άλλο μεγάλο δοχείο.
 • Τα σκυλιά μπορούν να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τα παιχνίδια τους με την πάροδο του χρόνου. Δώστε στο σκυλί σας αρκετά παιχνίδια για να παίξετε κάθε φορά και περιστρέψτε τα έξω μία φορά την εβδομάδα. Σε κάθε περιστροφή, θα πρέπει να υπάρχουν διάφοροι τύποι παιχνιδιών.
 • Αρκετές εταιρείες παιχνιδιών σκύλων είναι γνωστές για την κατασκευή παιχνιδιών υψηλής ποιότητας από μη τοξικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://thebark.com/content/choosing-safe-dog-toys?page=2 για μια λίστα και περιγραφή αυτών των εταιρειών.
Να θυμάστε ότι τα παιχνίδια δεν είναι υποκατάστατα της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης
Όσο το σκυλί σας αρέσει να παίζει με τα παιχνίδια του, να θυμάστε ότι τα παιχνίδια δεν είναι υποκατάστατα της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης.

Προειδοποιήσεις

 • Η κτηνιατρική φροντίδα θα χρειαζόταν εάν ο σκύλος σας πνιγεί ή εμποδιστεί μετά την κατάποση ενός παιχνιδιού. Η ασθένεια που προκαλείται από τοξικότητα θα απαιτούσε επίσης κτηνιατρική φροντίδα.
 • Ορισμένες χημικές ουσίες στα παιχνίδια σκύλων (π.χ. μόλυβδος, χρώμιο, φορμαλδεΰδη) είναι τοξικές για τους σκύλους.
 • Μικρά αντικείμενα όπως κορδέλες, κορδόνια και ελαστικές ταινίες είναι πιθανοί κίνδυνοι πνιγμού για σκύλους.
 • Με την πάροδο του χρόνου, η αγορά παιχνιδιών σκυλιών μπορεί να γίνει ακριβή.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Το 9μηνο εργαστήριό μας θέλει πάντα να με συνοδεύει στο αυτοκίνητο. Πώς μπορώ να την κάνω να καταλάβει ότι δεν μπορεί πάντα να έρθει μαζί μου;
  Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το κιβώτιο να την εκπαιδεύσετε ή να της δώσετε μια διαδραστική απόλαυση / παιχνίδι όπως το Busy Bone όταν φεύγετε από το σπίτι. Οποιοδήποτε είδος ένδειξης ή τελετουργίας μπορεί να συσχετιστεί μαζί σας αφήνοντας όταν δεν θα σας συνοδεύει.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail