Πώς να διατηρήσετε ενεργό έναν εσωτερικό σκύλο;

Για να διατηρήσετε ενεργό έναν εσωτερικό σκύλο, παίξτε διελκυστίνδα κουνώντας ένα μαλακό σχοινί μπροστά του και τραβώντας για λίγα λεπτά. Επιπλέον, παίξτε στο σπίτι με ένα μαλακό γεμιστό ζώο, ώστε να μην καταστρέψετε τα έπιπλα. Εάν πρέπει να αφήσετε τον σκύλο στο σπίτι μόνος του, δώστε του ένα μάσημα παιχνίδι, ώστε να έχει κάτι να παίξει ενώ λείπετε. Μπορείτε επίσης να δώσετε στο σκυλί σας ένα παιχνίδι παζλ, οπότε πρέπει να εκτελέσει μια δραστηριότητα πριν πάρει τις λιχουδιές. Μαζί με παιχνίδια εσωτερικού χώρου, φροντίστε να περπατάτε το σκυλί σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, καθώς χρειάζεται ακόμα χρόνο έξω. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας σχετικά με τον τρόπο εγγραφής του σκύλου σας σε μαθήματα δραστηριοτήτων, συνεχίστε να διαβάζετε!

Διατηρώντας το σκυλί σας χαρούμενο και ενεργό
Μπορούν να παίξουν, να ταΐσουν και να περπατήσουν το σκυλί σας όταν δεν είστε σπίτι, διατηρώντας το σκυλί σας χαρούμενο και ενεργό.

Τα σκυλιά χρειάζονται ψυχική και σωματική διέγερση σε καθημερινή βάση για να παραμείνουν ενεργοί. Τα σκυλιά που ζουν μέσα, ωστόσο, μπορεί να μην ασκούν τόσο άσκηση όσο και τα υπαίθρια σκυλιά. Για να διατηρήσετε το σκυλί σας ενεργό, μπορείτε να παίξετε πολλά διαφορετικά παιχνίδια χωρίς να φύγετε από το σπίτι. Το παιχνίδι με τους ανθρώπους και τα σκυλιά είναι επίσης σημαντικό, γι 'αυτό εισαγάγετε το σκυλί σας σε διαφορετικούς συμπαίκτες. Ωστόσο, όλα τα σκυλιά χρειάζονται ενεργή άσκηση. Ακόμα κι αν το σκυλί σας ζει σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να βρείτε δραστηριότητες που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας.

Μέθοδος 1 από 3: παίζοντας μέσα με το σκυλί σας

 1. 1
  Εκπαιδεύστε το σκυλί σας κάθε μέρα. Η εκπαίδευση του σκύλου σας καθημερινά θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το μυαλό σας υποκινημένο και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με το σκυλί σας και να διασκεδάσετε μαζί. Στοχεύστε σε δύο προπονήσεις 5 έως 10 λεπτών καθημερινά για να εργαστείτε σε εντολές, όπως sit, come, heel και drop it. Φροντίστε να ανταμείψετε το σκυλί σας με λιχουδιές, χάιδεμα και πολλούς επαίνους για τη σκληρή δουλειά του.
 2. 2
  Σύρετε ένα σχοινί. Βρείτε ένα παιχνίδι σκύλου με μαλακό σχοινί και ανακινήστε το μπροστά από το σκυλί. Όταν το πιάσουν, κρατήστε το σχοινί για να παίξετε διελκυστίνδα. Μην αφήνετε εύκολα. Αφήστε το σκυλί να τραβήξει για λίγα λεπτά πριν κερδίσει κάποιος από εσάς. Ο σκύλος μπορεί να σας φέρει το σχοινί για να παίξετε ξανά.
 3. 3
  Πετάξτε τα μαλακά παιχνίδια. Μπορείτε να παίξετε στο σπίτι με το σκυλί σας, αρκεί να χρησιμοποιείτε μαλακά παιχνίδια αντί για σκληρές ή αναστατωμένες μπάλες. Βρείτε ένα παιχνίδι όπως ένα γεμισμένο ζώο, ένα τσίμπημα παιχνίδι, ή μια τσόχα. Πετάξτε λίγα μέτρα μακριά. Πείτε "fetch" ή "go get it" καθώς ρίχνετε. Ο σκύλος πρέπει να σηκώσει το παιχνίδι και να το φέρει πίσω. Πετάξτε το ξανά μέχρι να κουράσετε εσείς ή ο σκύλος.
  • Ακόμα και με ένα μαλακό παιχνίδι, δεν πρέπει να στοχεύετε σε κάτι που μπορεί να σπάσει ή να είναι πολύτιμο.
 4. 4
  Βάλτε τα τρόφιμα σε παιχνίδια παζλ. Τα παιχνίδια παζλ διατηρούν το σκυλί σας ψυχικά και σωματικά αφοσιωμένο. Βάλτε μια λιχουδιά ή κάποια κροτίδα μέσα. Παρακολουθήστε καθώς το σκυλί σας προσπαθεί να το βγάλει έξω. Για μια επιπλέον πρόκληση, κρύψτε τους γρίφους των τροφίμων γύρω από το σπίτι. Ο σκύλος σας θα μπορεί να μυρίζει τις λιχουδιές μέσα και θα κυνηγάει για να τις βρει.
  • Πολλά παιχνίδια παζλ είναι πλαστικά δοχεία με κουμπιά και ένα διαμέρισμα για μια απόλαυση. Ο σκύλος σας θα πατήσει και θα πατήσει τα κουμπιά μέχρι να ανοίξει το διαμέρισμα.
  • Μερικά παιχνίδια παζλ είναι μπάλες που ο σκύλος σας πρέπει να κυλήσει και να γυρίσει για να απελευθερώσει την απόλαυση.
  • Μπορείτε να γεμίσετε ένα παιχνίδι KONG με φυστικοβούτυρο ή την ημερήσια αποζημίωση του σκύλου σας. Ο σκύλος σας θα περάσει πολύ καιρό προσπαθώντας να γλείψει το φαγητό.
 5. 5
  Δώστε τους μάσημα παιχνίδια. Τα μάσημα παιχνίδια ανακουφίζουν την επιθυμία του σκύλου σας να μασάει. Εάν ο σκύλος σας μείνει μόνος του στο σπίτι, ένα παιχνίδι μασήματος μπορεί να τους κρατήσει δεσμευμένους ενώ είναι μόνοι. Τα καλά παιχνίδια μασήματος περιλαμβάνουν:
  • Μασήστε τα σχοινιά
  • Παιχνίδια με τσίμπημα
  • Πλαστικά οστά
  • Η οδοντοφυΐα κολλάει
  • Καουτσούκ μπάλες
Βρείτε ένα παιχνίδι σκύλου με μαλακό σχοινί
Βρείτε ένα παιχνίδι σκύλου με μαλακό σχοινί και ανακινήστε το μπροστά από το σκυλί.

Μέθοδος 2 από 3: κοινωνικοποίηση του σκύλου σας

 1. 1
  Φτιάξτε ένα playdate με ένα άλλο σκυλί. Πολλά σκυλιά απολαμβάνουν να παίζουν, να κυνηγούν και να παλεύουν μεταξύ τους. Εάν έχετε έναν φίλο με ένα σκυλί, ίσως θελήσετε να προγραμματίσετε μια ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούν να φέρουν το σκυλί τους για να παίξουν με το δικό σας.
  • Εισαγάγετε τα σκυλιά αργά και επιβλέψτε τα όταν αρχίζουν να παίζουν μεταξύ τους.
 2. 2
  Μίσθωση σκύλου. Εάν βρίσκεστε συχνά έξω από το σπίτι για εργασία ή ταξίδια, ίσως θελήσετε να βρείτε έναν σκύλο που μπορεί να φροντίζει με συνέπεια το σκυλί σας. Μπορούν να παίξουν, να ταΐσουν και να περπατήσουν το σκυλί σας όταν δεν είστε σπίτι, διατηρώντας το σκυλί σας χαρούμενο και ενεργό.
 3. 3
  Πάρτε το σκυλί στην καθημερινή φροντίδα. Αντί να παίρνετε καθημερινά φροντιστή, μπορείτε να αφήσετε το σκυλί σας σε ένα κέντρο παιδικής μέριμνας ενώ πηγαίνετε στη δουλειά. Αντί να μένει μόνος στο σπίτι, το σκυλί σας θα τρέχει και θα παίζει όλη την ημέρα.
 4. 4
  Παρακολουθήστε μια τάξη υπακοής. Μια τάξη υπακοής θα αφήσει το σκυλί σας να κοινωνικοποιηθεί με νέους ανθρώπους και σκύλους, ενώ τους διδάσκει ένα νέο κόλπο. Ακόμα κι αν ο σκύλος σας είναι ήδη εκπαιδευμένος, μπορείτε να δοκιμάσετε να επισκεφτείτε μια προχωρημένη τάξη. Ο εκπαιδευτής μπορεί να έχει ακόμη κόλπα για να ασκήσει το σκυλί σας σε εσωτερικούς χώρους.
 5. 5
  Επισκεφτείτε το πάρκο σκυλιών. Ορισμένα δημόσια πάρκα διαθέτουν πάρκα σκύλων εκτός λουριού. Αυτά επιτρέπουν στον σκύλο σας να τρέχει ελεύθερα. Μπορούν επίσης να παίξουν και να ασκηθούν με άλλα σκυλιά. Οι εβδομαδιαίες επισκέψεις στο πάρκο σκυλιών μπορούν να βοηθήσουν το σκυλί σας να παραμείνει σε φόρμα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας καταλαβαίνει και ακούστε την εντολή "έλα" προτού τα πάρετε σε ένα πάρκο σκυλιών. Εάν ο σκύλος σας σε μάχη με ένα άλλο σκυλί, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα σας απαντήσει.
  • Μην πάρετε σκύλο στο πάρκο σκύλων έως ότου έχουν εμβολιαστεί με τη λύσσα.
Φροντίστε να περπατάτε το σκυλί σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα
Μαζί με παιχνίδια εσωτερικού χώρου, φροντίστε να περπατάτε το σκυλί σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, καθώς χρειάζεται ακόμα χρόνο έξω.

Μέθοδος 3 από 3: άσκηση του σκύλου σας

 1. 1
  Περπατήστε το σκυλί σας. Τα σκυλιά πρέπει να πάνε έξω για να εξαλείψουν και να ασκηθούν. Πρέπει να στοχεύσετε να περπατήσετε το σκυλί σας για τουλάχιστον τριάντα λεπτά την ημέρα. Αυτό μπορεί να χωριστεί σε δύο συνεδρίες δεκαπέντε λεπτών, μία το πρωί και μία το βράδυ.
  • Εάν δεν μπορείτε να περπατήσετε το σκυλί σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ίσως θελήσετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία περιπατητή σκύλων.
 2. 2
  Παρακολουθήστε μια τάξη ευκινησίας. Τα μαθήματα ευκινησίας είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε με το σκυλί σας. Αυτά τα μαθήματα θα διδάξουν στο σκυλί σας πώς να τρέξει μέσα από μια πορεία εμποδίων ενώ δίνετε οδηγίες. Οι δραστηριότητες διατηρούν τις ψυχικές και σωματικές δεξιότητες του σκύλου σας αιχμηρές.
  • Μπορείτε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας εάν γνωρίζουν κάποια καλά μαθήματα ή μπορείτε να μιλήσετε με έναν εκπαιδευτή σκύλων για περισσότερες πληροφορίες.
 3. 3
  Επισκεφθείτε μια πισίνα για σκύλους. Ορισμένες περιοχές διαθέτουν ειδικές εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες για σκύλους. Εάν το σκυλί σας μπορεί να κολυμπήσει, αυτό μπορεί να είναι μια καλή δραστηριότητα για να τα διατηρήσετε ενεργά, ειδικά το χειμώνα όταν οι μεγάλες βόλτες μπορεί να μην είναι επιλογή.
  • Οι σκύλοι με κοντές μύτες, όπως το pekingese και τα αγγλικά μπουλντόγκ, δεν πρέπει να κολυμπούν.
 4. 4
  Αγοράστε ένα διάδρομο σκύλου. Εάν ο σκύλος σας δεν μπορεί να εγκαταλείψει το σπίτι σας για πλήρη βόλτα, ίσως θελήσετε να επενδύσετε σε διάδρομο σκύλου. Αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθούν τα σκυλιά να ασκούνται σε εσωτερικούς χώρους. Αυτοί οι διάδρομοι μπορούν να παραγγελθούν μέσω Διαδικτύου ή μπορείτε να μιλήσετε στον κτηνίατρό σας.
Για να διατηρήσετε ενεργό έναν εσωτερικό σκύλο
Για να διατηρήσετε ενεργό έναν εσωτερικό σκύλο, παίξτε διελκυστίνδα κουνώντας ένα μαλακό σχοινί μπροστά του και τραβώντας για λίγα λεπτά.

Συμβουλές

 • Ακόμα και εσωτερικοί σκύλοι πρέπει να πάνε έξω για να εξαλείψουν. Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας έχει τη δυνατότητα να βγαίνει έξω για τουλάχιστον λίγο κάθε μέρα.
 • Τα σκυλιά πρέπει να περπατούν καθημερινά για άσκηση, διέγερση και κοινωνικοποίηση. Εάν δεν μπορείτε να περπατήσετε το σκυλί σας με συνέπεια, ίσως θελήσετε να αναζητήσετε την πρόσληψη ενός σκύλου ή να τους μεταφέρετε σε παιδικό σταθμό έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν αυτήν την προσοχή.
 • Εάν έχετε πολλά άτομα στο νοικοκυριό σας, ίσως θελήσετε να ορίσετε κάθε μέρα μια διαφορετική μέρα για να ασκήσετε και να παίξετε με το σκύλο. Αυτό θα διασφαλίσει ότι ο σκύλος θα ασκεί ένα συγκεκριμένο ποσό άσκησης την ημέρα.
 • Ορισμένες φυλές, όπως οι λαβές Λαμπραντόρ ή σύνορα, είναι πολύ ενεργητικές και απαιτούν περισσότερη άσκηση. Άλλα σκυλιά, όπως τα μπουλντόγκ, μπορεί να μην κάνουν καλά με υπερβολική άσκηση.

Προειδοποιήσεις

 • Εάν περπατάτε το σκυλί σας σε χειμερινές ή χιονισμένες συνθήκες, βεβαιωθείτε ότι φορούν μποτάκια. Μπορεί επίσης να χρειάζονται ένα παλτό.
 • Τα σκυλιά που δεν λαμβάνουν αρκετή διέγερση μπορεί να αρχίσουν να καταστρέφουν καταστροφικά το σπίτι σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι γίνεται αν ο σκύλος μου δεν του αρέσει να μασάει παιχνίδια;
  Τα σκυλιά μπορεί να είναι ιδιαίτερα. Δοκιμάστε μια διαφορετική ποικιλία: μαλακά παιχνίδια με τσίμπημα, μαλακά παιχνίδια με τσαλακωμένο υλικό στο εσωτερικό, σχοινί μασώμενα παιχνίδια, Kongs κ.λπ. Τελικά, εάν ο σκύλος σας είναι μεγαλύτερος ή απλά χαμηλός-κλειδί, ίσως χρειαστεί να βρείτε άλλο τρόπο για να παρακινήσετε το σκυλί σας να παίξουμε.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail