Πώς να βοηθήσετε τα κουτάβια να μάθουν δεξιότητες διαχωρισμού;

Τα κιβώτια των κουταβιών σας πρέπει να γίνουν τα μεμονωμένα καταφύγια τους
Τα κιβώτια των κουταβιών σας πρέπει να γίνουν τα μεμονωμένα καταφύγια τους και να τα βοηθήσουν να περιορίσουν το άγχος του χωρισμού τους.

Το άγχος του διαχωρισμού είναι μια κατάσταση στην οποία το κουτάβι ή ο σκύλος που μεγαλώνει εμφανίζει υπερβολικό άγχος όταν μένει μόνος του, συχνά ως αποτέλεσμα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν υπερβολικό γαβγμό ή ουρλιαχτό, ούρηση ή αφόδευση σε εσωτερικούς χώρους, μάσημα και καταστροφή πραγμάτων, βηματοδότηση, σάλιασμα ή υπερβολικό λαχάνιασμα. Βοηθήστε τα κουτάβια σας να αντιμετωπίσουν το άγχος του διαχωρισμού, διδάσκοντάς τους βασικές εντολές ένα προς ένα, επιβραβεύοντάς τα όταν φεύγετε και μένοντας ήρεμοι όταν έρχεστε και πηγαίνετε. Τα κουτάβια εκπαιδεύουν τα κουτάβια στα κλουβιά τους για να τους συνηθίσουν σταδιακά να είναι μόνοι τους και να ρυθμίσουν το άγχος τους.

Μέθοδος 1 από 2: προετοιμασία των κουταβιών σας

 1. 1
  Αντιμετωπίστε τα κουτάβια ξεχωριστά. Όταν εκπαιδεύετε κουτάβια, είναι καλύτερο να τα προσεγγίσετε ξεχωριστά για να τα αποφύγετε να αποσπάσουν την άλλη. Σε περίπου 7-9 εβδομάδες, τα κουτάβια αρχίζουν να μαθαίνουν πώς να είναι μέρος ενός ανθρώπινου σπιτιού και πρέπει να συνδέονται με τους ιδιοκτήτες τους για να το κάνουν αυτό. Ο πολύς χρόνος που αφιερώνεται με έναν αδελφό ή άλλο κατοικίδιο θα διατρέχει τον κίνδυνο να κάνει τη σχέση του μαζί σας δευτερεύουσα ή λιγότερο σημαντική, καθιστώντας την εκπαίδευση πολύ δύσκολη.
 2. 2
  Βοηθήστε τα κουτάβια να συνηθίσετε να είστε μόνοι όταν είστε στο σπίτι. Δίνοντας στα κουτάβια μόνο χρόνο, ακόμα και όταν βρίσκεστε, θα τα κάνει λιγότερο εξαρτημένα από την εταιρεία σας. Κρατήστε τα κουτάβια σε ξεχωριστό δωμάτιο για μικρές χρονικές περιόδους όταν βρίσκεστε στο σπίτι για να τα συνηθίσετε να διαχωρίζονται από εσάς.
  • Μην πηγαίνετε στο δωμάτιο εάν τα κουτάβια κλαίνε ή εάν τους διδάξετε ότι το κλάμα θα τους τραβήξει την προσοχή.
  • Πηγαίνετε στο δωμάτιο μόνο για να ελέγξετε τα κουτάβια όταν είναι ήσυχα.
 3. 3
  Εξουδετερώστε το άγχος των κουταβιών για την αναχώρησή σας. Προσαρμόστε τα κουτάβια σας από το άγχος που βιώνουν όταν φεύγετε από το σπίτι με θεραπείες. Κάθε φορά που πηγαίνετε στο δρόμο, δώστε στα κουτάβια σας (ένα προς ένα) μια «υψηλής αξίας θεραπεία» - δηλαδή κάτι που κάθε κουτάβι αγαπά και παίρνει μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Με την πάροδο του χρόνου, τα κουτάβια σας θα σας συνδέσουν αφήνοντας με ανταμοιβή, σε αντίθεση με το άγχος.
  Η άσκηση των κουταβιών πριν φύγετε θα σας βοηθήσει να κουραστούν ώστε να κοιμούνται όταν έχετε φύγει
  Η άσκηση των κουταβιών πριν φύγετε θα σας βοηθήσει να κουραστούν ώστε να κοιμούνται όταν έχετε φύγει.
 4. 4
  Παίξ'το ψύχραιμος. Τα σκυλιά είναι πολύ εναρμονισμένα με τα ανθρώπινα συναισθήματα και τείνουν να τα αντικατοπτρίζουν στη συμπεριφορά τους (π.χ. ένας σκύλος έχει υπερβολικό ενθουσιασμό γύρω από μια γεμάτη ομάδα ανθρώπων). Τα κουτάβια με άγχος χωρισμού θα είναι ακόμη πιο ευαίσθητα στη συναισθηματική επίδραση των ιδιοκτητών τους ή των ανθρώπων γύρω τους. Όταν φεύγετε από το κουτάβι σας (βγαίνοντας από ένα δωμάτιο ή βγαίνετε από το σπίτι για λίγο), και όταν επιστρέψετε, μείνετε ήρεμοι και αποφύγετε την υπερβολική έξαψη.
 5. 5
  Κρατήστε τα απασχολημένα με μάσημα παιχνίδια. Αφήστε τα κουτάβια με παζλ και μασάτε παιχνίδια όταν είστε μακριά για να τους κρατήσετε απασχολημένους. Τα κουτάβια οδοντοφυΐας λατρεύουν να μασούν και μια ποικιλία από πέντε έως δέκα παιχνίδια μασήματος θα τα κρατήσουν σωματικά και διανοητικά δεσμευμένα στην απουσία σας. Επιλέξτε εύπεπτα μάσημα παιχνίδια (π.χ. Puppystix) ή κοίλα παιχνίδια που μπορείτε να βάλετε φαγητό στη μέση (τα κουτάβια θα πρέπει να εργαστούν σκληρά στο μάσημα για να βγάλουν τα τρόφιμα από το παιχνίδι).
  • Επισκεφθείτε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων για να επιλέξετε από μια ποικιλία επιλογών παιχνιδιού μασήματος.
 6. 6
  Δώστε τους πολλή άσκηση πριν φύγετε. Η άσκηση των κουταβιών πριν φύγετε θα σας βοηθήσει να τα κουράσετε, ώστε να κοιμούνται όταν έχετε φύγει. Πάρτε τα κουτάβια για μια βόλτα ή παίξτε με τα αγαπημένα τους παιχνίδια πριν φύγετε, ώστε να είναι κουρασμένα και λιγότερο πιθανό να αισθάνονται άγχος.
 7. 7
  Αλλάξτε τη ρουτίνα σας, ώστε τα κουτάβια να μην μπορούν να πουν πότε πρόκειται να φύγετε. Εάν τα κουτάβια γνωρίζουν ότι πρόκειται να φύγετε, μπορεί να τους προκαλέσει άγχος και άγχος. Αλλάζοντας τη ρουτίνα σας, θα δυσκολευτείτε να συνειδητοποιήσουν ότι φεύγετε.
  • Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αρχίσετε να φοράτε τα παπούτσια σας γύρω από το σπίτι, ώστε τα κουτάβια να μην σας συνδέουν να φοράτε παπούτσια με το να μένετε μόνοι.
  • Θα μπορούσατε επίσης να ξεκινήσετε να βγείτε από διαφορετικές πόρτες κάθε φορά που φεύγετε. Με αυτόν τον τρόπο τα κουτάβια δεν θα συσχετίσουν μια συγκεκριμένη πόρτα μαζί σας αφήνοντάς τα.
  • Κρατήστε τα κλειδιά σας ενώ περπατάτε γύρω από το σπίτι μερικές φορές για να απευαισθητοποιήσετε τα κουτάβια στον ήχο των κουμπιών.
 8. 8
  Αποφύγετε την τιμωρία της κακής συμπεριφοράς. Εάν τα κουτάβια συμπεριφέρονται εσφαλμένα ενώ λείπετε, η τιμωρία τους μετά δεν θα έχει αποτέλεσμα. Τα σκυλιά ζουν αυτή τη στιγμή, και τα κουτάβια ειδικότερα δεν θα κάνουν τη σύνδεση μεταξύ τιμωρίας (π.χ. επίπληξη) και κάτι που έκαναν νωρίτερα. Μείνετε ήρεμοι και φροντίστε να αποφύγετε να αφήσετε το κουτάβι σας μόνο του μέχρι να είστε σίγουροι ότι δεν θα συμπεριφερθεί ξανά.
  • Για παράδειγμα, αν επιστρέψετε στο σπίτι και δείτε ότι το κουτάβι σας έχει μασήσει ένα παπούτσι, μείνετε χαλαροί, αφαιρέστε το παπούτσι και αποφύγετε να το αφήσετε μόνο του με πρόσβαση στο ράφι παπουτσιών σας ξανά.
  Εάν το άγχος του διαχωρισμού επιμένει
  Εάν το άγχος του διαχωρισμού επιμένει και το κουτάβι σας εξακολουθεί να παρουσιάζει κακή συμπεριφορά, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για βοήθεια.
 9. 9
  Συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Εάν το άγχος του διαχωρισμού επιμένει και το κουτάβι σας εξακολουθεί να παρουσιάζει κακή συμπεριφορά, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για βοήθεια. Επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας για να δείτε εάν μπορεί να υπάρχουν ιατρικοί λόγοι πίσω από τα προβλήματα. Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία που επηρεάζουν το κουτάβι σας, ο κτηνίατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να συστήσει έναν πιστοποιημένο επαγγελματία εκπαιδευτή σκυλιών (CPDT) για να βοηθήσει στην εκπαίδευση του κουταβιού σας και να επιλύσει ζητήματα που σχετίζονται με το άγχος του χωρισμού.
 10. 10
  Διδάξτε βασικές εντολές. Μεγάλο άγχος διαχωρισμού ενός κουταβιού προέρχεται από την ανάγκη για κατεύθυνση. Όταν τα κουτάβια είναι περίπου 12-16 εβδομάδων, δοκιμάστε να τους διδάξετε βασικές εντολές μέσω διόρθωσης και ανταμοιβής. Για να ξεκινήσετε, αυτή η προπόνηση θα πρέπει να διαρκεί μόνο για 10-15 λεπτά μια συνεδρία και θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη και συγκινητική εμπειρία.
  • Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του European Kennel Club στη διεύθυνση http://akc.org/content/dog-training/articles/teach-your-puppy-these-5-basic-commands/ για οδηγίες σχετικά με το πώς να διδάξετε στα κουτάβια σας τα πέντε βασικές εντολές: "Καθίστε", "Μείνετε", "Ξαπλώστε", "Τακούνι" και "Ελάτε εδώ."

Μέθοδος 2 από 2: κουτάβια κατάρτισης κιβωτίων

 1. 1
  Αγορά κιβωτίων. Η εκπαίδευση σε κιβώτια είναι μια μέθοδος που λειτουργεί με το φυσικό ένστικτο των σκύλων για την προσαρμογή της προβληματικής συμπεριφοράς, αν και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως τιμωρία. Τα κιβώτια των κουταβιών σας πρέπει να γίνουν τα μεμονωμένα καταφύγια τους και να τα βοηθήσουν να περιορίσουν το άγχος του χωρισμού τους. Αγοράστε κιβώτια που θα φιλοξενήσουν κουτάβια όταν μεγαλώνουν σε μέγεθος ενηλίκων. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Association of Professional Dog Trainers στη διεύθυνση https://apdt.com/resource-center/choosing-right-crate-size/ για να δείτε μια λίστα με φυλές σκύλων και τα κατάλληλα μεγέθη κλουβιού για αυτούς.
  • Ενώ τα σκυλιά εξακολουθούν να είναι κουτάβια, διαχωρίστε το κιβώτιο με διαχωριστικά ώστε να μην είναι πολύ μεγάλα για αυτά.
 2. 2
  Κάντε τα κιβώτια άνετα. Ευθυγραμμίστε τα κιβώτια με μαλακές κουβέρτες και ρίξτε μερικά παιχνίδια για να τα κάνετε φιλόξενα. Αφήστε τις πόρτες του κιβωτίου ανοιχτές ώστε τα κουτάβια να μπορούν να τα εξερευνήσουν και να βάλουν υπνηλία κουτάβια σε κιβώτια για να κοιμηθούν για να χτίσουν άνετες σχέσεις μαζί τους. Ξεκινήστε να ταΐζετε τα κουτάβια σας μέσα στο κιβώτιο (τόσο λιχουδιές όσο και γεύματα) για να τα συνηθίσετε στην ιδέα να είστε μέσα, αλλά αφήστε τις πόρτες ανοιχτές.
 3. 3
  Δοκιμάστε να κλείσετε την πόρτα. Με κάθε κουτάβι, αρχίστε να κλείνετε την πόρτα του κιβωτίου με το κουτάβι μέσα του για μερικά δευτερόλεπτα κάθε φορά κατά τη διάρκεια του γεύματος. Μείνετε κοντά στο κιβώτιο έως ότου το κουτάβι σας φαίνεται εντάξει με το να είναι μέσα με την πόρτα κλειστή και να μην κλαίει να αφήσει έξω. Αφήστε το δωμάτιο για λίγα λεπτά ενώ το κουτάβι σας είναι μέσα και μετά δώστε τον έπαινο και αντιμετωπίζει ως ανταμοιβή μόλις επιστρέψετε για να το αφήσετε.
  • Αφήστε το δωμάτιο για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα όταν το κουτάβι σας αρχίσει να φαίνεται πιο άνετο.
  Βοηθήστε τα κουτάβια σας να αντιμετωπίσουν το άγχος του διαχωρισμού
  Βοηθήστε τα κουτάβια σας να αντιμετωπίσουν το άγχος του διαχωρισμού, διδάσκοντάς τους βασικές εντολές ένα προς ένα, επιβραβεύοντάς τα όταν φεύγετε και μένοντας ήρεμοι όταν έρχεστε και πηγαίνετε.
 4. 4
  Πήγαινε έξω. Μόλις τα κουτάβια φαίνονται εντάξει με το να μείνουν στα κιβώτια τους για έως και 30 λεπτά, δοκιμάστε να φύγετε από το σπίτι μαζί τους. Τα κουτάβια μπορεί να έχουν άγχος για την επίβλεψη σε μεγάλο χώρο, οπότε τα κουτάβια σας, ενώ είστε έξω, μπορεί να τα κρατήσει ήρεμα και να συμπεριφέρονται Οδηγήστε τα κουτάβια σε κιβώτια περίπου 15-20 λεπτά πριν φύγετε για να αποφύγετε τις συσχετίσεις μεταξύ του χρόνου του κιβωτίου και να βγείτε χωρίς αυτά. Διατηρήστε την αναχώρηση και την άφιξή σας ήρεμη και ήσυχη για να αποφύγετε τα κουτάβια.
  • Κρατήστε τακτικά τακτικά. Τα κουτάβια πρέπει να είναι κιβώτια ενώ βρίσκεστε στο σπίτι επίσης, αλλά σε σύντομα χρονικά διαστήματα. Αποφύγετε να αφήσετε κουτάβια ηλικίας κάτω των 6 μηνών στο κλουβί τους για περισσότερες από 3-4 ώρες κάθε φορά - πρέπει να ανακουφίζονται πιο συχνά από τα μεγαλύτερα σκυλιά.
 5. 5
  Κλουβίστε τα κουτάβια σας όλη τη νύχτα. Μόλις είναι άνω των 6 μηνών, δοκιμάστε τα κουτάβια σας όλη τη νύχτα. Αρχικά, κρατήστε τα κιβώτια στην κρεβατοκάμαρά σας, έτσι ώστε να μπορείτε να αφήσετε τα κουτάβια σας έξω για διαλείμματα μπάνιου εάν είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν τα κουτάβια νιώθουν πιο άνετα με τον ύπνο σε κιβώτια, δοκιμάστε να τα μετακινήσετε έξω από το δωμάτιό σας..
  • Για να συνηθίσετε τα κουτάβια να είναι μόνα, δοκιμάστε να μετακινήσετε τα κιβώτια σε ξεχωριστά δωμάτια.

Σχόλια (1)

 • petehunter
  Έχω νέα κουτάβια για περίπου ένα μήνα τώρα. Δεν ήξερα πώς να αρχίσω να ετοιμάζομαι για να τους χωρίσω. Αυτό το άρθρο βοήθησε.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail