Πώς να προσδιορίσετε εάν θα πάρετε ένα ανώτερο σκυλί;

Για να προσδιορίσετε εάν θα πάρετε έναν ανώτερο σκύλο, λάβετε υπόψη ότι δεν πρέπει να πάνατε ένα σκύλο εάν έχει μια κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος ή το άγχος. Ωστόσο, εάν η ακράτεια του σκύλου σας προέρχεται από τα γηρατειά και αφήνει ένα χάος στο δέρμα του, τότε η χρήση πάνων είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης του σκύλου σας και να το διατηρήσετε καθαρό και άνετο. Μόλις αποφασίσετε να πάρετε το σκύλο σας, θυμηθείτε ότι θα πρέπει να αλλάζετε συχνά για να αποτρέψετε εξανθήματα, λοιμώξεις και βρωμιά. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του πώς να επιλέξετε τις σωστές πάνες για το σκυλί σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

Εάν το σκυλί σας διαρρέει πολύ
Εάν το σκυλί σας διαρρέει πολύ, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε απορρίμματα ακράτειας μίας χρήσης ή πλένονται στην πάνα του σκύλου σας που πλένεται για να απορροφήσει την υγρασία.

Τα μεγαλύτερα σκυλιά συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την ακράτεια. Μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, ειδικά όταν το σπίτι σας κινδυνεύει συνεχώς να λερωθεί από ούρα ή περιττώματα. Μάθετε αν η πάνα του σκύλου σας είναι η καλύτερη λύση για εσάς και το κατοικίδιο ζώο σας λαμβάνοντας υπόψη την κατάστασή τους, τους πόρους σας και τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Κάτι τέτοιο θα εξασφαλίσει ότι τα λυκόφως του σκύλου σας θα είναι τόσο υγιή και άνετα όσο μπορούν.

Μέθοδος 1 από 3: αξιολόγηση της κατάστασής σας

 1. 1
  Προσέξτε για σημάδια ακράτειας. Τα ηλικιωμένα σκυλιά έχουν συχνά προβλήματα με τον έλεγχο της ούρησης και των εντέρων. Εάν έχουν συχνά ατυχήματα σε εσωτερικούς χώρους ή στάζουν ούρα γύρω από το σπίτι, είναι μια αιτία ανησυχίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι πάνες μπορεί να αποτελούν μέρος της λύσης.
  • Μερικά σκυλιά επηρεάζονται μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Ελέγχετε τακτικά για να δείτε εάν τα κρεβάτια τους έχουν λερωθεί, καθώς αυτό μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη ακράτειας.
 2. 2
  Προσέξτε για το γλείψιμο. Ακόμα κι αν ο σκύλος σας δεν αφήνει λακκούβες γύρω από το σπίτι, μπορεί να στάζουν ούρα. Το συνεχές γλείψιμο της περιοχής της ουρήθρας ή ο ερεθισμός του δέρματος γύρω από αυτό είναι επίσης σημάδια ακράτειας.
 3. 3
  Προσδιορίστε εάν είναι μια χρόνια πάθηση. Δεν είναι μόνιμη όλη η ακράτεια. Μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας προσωρινής ή θεραπευτικής κατάστασης, όπως άγχος ή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Ή, μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας πιο σοβαρής ασθένειας. Κλείστε ραντεβού με τον κτηνίατρό σας για να προσδιορίσετε την αιτία της ακράτειας του σκύλου σας και να δείτε εάν είναι πιθανό να είναι ένα μακροπρόθεσμο ζήτημα.
  • Μην καταφεύγετε στη χρήση πάνες πριν ελέγξετε εάν η υποκείμενη κατάσταση είναι θεραπεύσιμη ή όχι.
 4. 4
  Σκεφτείτε την υγιεινή του σκύλου σας. Εάν η τρέχουσα ακράτεια του σκύλου σας αφήνει χάος στο δέρμα τους, θέτει το κατοικίδιο ζώο σας σε κίνδυνο μολύνσεων και ερεθισμών. Εάν συμβαίνει αυτό, η χρήση πάνες είναι ένας καλός τρόπος για να μετριαστεί ο κίνδυνος μόλυνσης και να τους κρατήσει καθαρό και άνετο.
  • Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο, καθώς δεν θα χρειαστεί να τα πλένετε αρκετές φορές την ημέρα.
 5. 5
  Μην πάνατε σκύλο εάν το ζήτημα είναι διάρροια. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει διάρροια, οι πάνες δεν είναι πιθανό να είναι καλή επιλογή για λόγους υγιεινής. Η διάρροια είναι βρώμικη και περιέχει πολύ οξύ, το οποίο μπορεί να κάψει το δέρμα του σκύλου σας εάν δεν το καθαρίσετε αμέσως.
 6. 6
  Εξετάστε το κόστος. Οι πάνες μιας χρήσης κυμαίνονται από περίπου 7,50€-11€ ανά 12 συσκευασίες. Οι πάνες που πλένονται μπορούν να κυμαίνονται οπουδήποτε από 5,20€-22€ ανά πάνα. Είναι πιθανό να χρειάζεστε 2-5 πάνες την ημέρα, κάτι που μπορεί να είναι σημαντικό κόστος. Εάν δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε εναλλακτικές επιλογές αντιμετώπισης της ακράτειας του σκύλου σας.
  • Μακροπρόθεσμα, οι πάνες που πλένονται είναι πιο οικονομικές. Ωστόσο, είναι επίσης περισσότερο εντάσεως εργασίας, καθώς θα πρέπει να κάνετε πολλά ρούχα.
  • Υπάρχουν επίσης άλλα σχετικά αξεσουάρ, όπως ζαρτιέρες για να διατηρείτε τις πάνες στη θέση τους.
 7. 7
  Λάβετε υπόψη τη χρονική δέσμευση. Η χρήση πάνας μπορεί να προστατεύσει το σπίτι και τα μαλακά έπιπλα, αλλά δεν είναι απαραίτητα μια επιλογή χωρίς προσπάθεια. Εάν χρησιμοποιείτε πάνες στο σκυλί σας, θα πρέπει να αλλάζονται συχνά για την αποφυγή εξανθημάτων, λοιμώξεων και βρωμιών. Εάν εσείς ή κάποιος άλλος φροντιστής δεν πρόκειται να φροντίσετε το σκυλί σας καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε μια εναλλακτική λύση για τις πάνες.
  • Εάν ο σκύλος σας κάνει αφόδευση, κάποιος θα πρέπει να είναι έτοιμος να αλλάξει αμέσως την πάνα του.
  • Εάν ο σκύλος σας ασχολείται κυρίως με ουρολογικά προβλήματα, θα πρέπει να αλλάζετε την πάνα του σκύλου σας μερικές φορές την ημέρα.
  • Ακριβώς όπως τα γεννητικά όργανα ενός μωρού πρέπει να καθαρίζονται κάθε φορά που αλλάζει η πάνα του, το ίδιο κάνει και το σκυλί σας.
 8. 8
  Αποφασίστε εάν θα βελτιώσει το σκυλί και την ποιότητα ζωής σας. Εάν η ακράτεια είναι το μόνο σημαντικό πρόβλημα υγείας του σκύλου σας, η χρήση πάνες για να κάνετε το γήρατό σας πιο άνετο είναι πιθανώς καλή ιδέα. Εάν οι πάνες είναι η πιο βολική λύση στα θέματα του κατοικίδιου ζώου σας, τότε είναι επίσης πιθανώς καλή ιδέα για εσάς ως ιδιοκτήτης κατοικίδιων.
  • Από την άλλη πλευρά, εάν το σκυλί σας αντιστέκεται σταθερά να φοράτε πάνες ή κάτι τέτοιο επηρεάζει σημαντικά την άνεση και / ή την κινητικότητά τους, πιθανότατα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για το κατοικίδιο ζώο σας.
Εάν ο σκύλος σας ασχολείται κυρίως με ουρολογικά προβλήματα
Εάν ο σκύλος σας ασχολείται κυρίως με ουρολογικά προβλήματα, θα πρέπει να αλλάζετε την πάνα του σκύλου σας μερικές φορές την ημέρα.

Μέθοδος 2 από 3: εξέταση εναλλακτικών λύσεων

 1. 1
  Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για ιατρικές επιλογές. Μερικές φορές οι καταστάσεις που προκαλούν ακράτεια μπορούν να αντιμετωπιστούν με συμπληρώματα ορμονών, φάρμακο ή / και χειρουργική επέμβαση. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για πιθανές θεραπείες ή θεραπείες για το σκυλί σας που θα καθιστούσαν τις πάνες περιττές.
  • Εάν ο σκύλος σας λαμβάνει συνταγογραφούμενα φάρμακα, ρωτήστε αν κάποιο από τα φάρμακά του μπορεί να προκαλεί ακράτεια ως παρενέργεια. Εάν συμβαίνει αυτό, μια προσαρμογή στη δοσολογία τους μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
  • Λάβετε υπόψη ότι πολλές από αυτές τις θεραπείες μπορεί να είναι δαπανηρές, προσωρινές ή / και να έχουν σοβαρές παρενέργειες. Φροντίστε να συμπεριλάβετε αυτές τις εκτιμήσεις στην απόφασή σας σχετικά με το εάν θα τις ακολουθήσετε ή όχι σε σχέση με την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων με πάνες και άλλα μέτρα.
 2. 2
  Δημιουργήστε έναν καθορισμένο χώρο για το σκυλί σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να περιορίσετε το σκυλί σας σε μια περιοχή του σπιτιού σας που είναι εύκολο να καθαριστεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να προστατέψετε ενεργά μια περιοχή του σπιτιού σας τοποθετώντας πλαστικά καλύμματα καλυμμένα με πετσέτες ή κουβέρτες που πλένονται εύκολα.
  • Υπάρχει επίσης ειδικό κρεβάτι για σκύλους ακράτειας για να διατηρείτε τα δάπεδα σας καθαρά και το σκυλί σας να κοιμάται σε μια λακκούβα.
  • Μπορείτε επίσης να προστατέψετε τα έπιπλα και τα δάπεδα με πλεκτά μαξιλάρια, τα οποία διατίθενται από οποιαδήποτε ιατρική επιχείρηση.
  • Λάβετε υπόψη ότι αυτή η εναλλακτική λύση για τις πάνες είναι επίσης εντατική, καθώς περιλαμβάνει συνεχές πλύσιμο και καθαρισμό. Παρουσιάζει επίσης μια σημαντική αλλαγή στην αισθητική και την καθαριότητα του σπιτιού σας.
 3. 3
  Δώστε στον σκύλο σας περισσότερο χρόνο. Το να αφήσετε το σκυλί σας να περιπλανηθεί θα σας βοηθήσει να το κρατήσετε καθαρό και να μετριάσετε τις ανησυχίες τους για ατυχήματα.
  • Αυτό είναι επίσης ωραίο να κάνετε για το σκυλί σας εάν αποφασίσετε να τα βάλετε σε πάνες, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να περάσουν μέρος της ημέρας χωρίς πάνα.
  • Θυμηθείτε να το κάνετε μόνο όταν το επιτρέπει ο καιρός. Τα ηλικιωμένα σκυλιά είναι λιγότερο ικανά να ρυθμίσουν τις θερμοκρασίες του σώματός τους και δεν πρέπει να μείνουν χωρίς επίβλεψη σε ζεστό ή κρύο καιρό.
Εάν ο σκύλος σας αντιμετωπίζει μακροχρόνια ακράτεια
Εάν ο σκύλος σας αντιμετωπίζει μακροχρόνια ακράτεια, οι πάνες που πλένονται θα είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτική λύση.

Μέθοδος 3 από 3: επιλογή των σωστών πάνες

 1. 1
  Επιλέξτε ανάμεσα σε πάνες που πλένονται και μίας χρήσης. Εάν ο σκύλος σας αντιμετωπίζει προβλήματα βραχυπρόθεσμης ακράτειας, η λήψη μιας συσκευασίας πάνες μίας χρήσης είναι ίσως η καλύτερη λύση. Εάν ο σκύλος σας αντιμετωπίζει μακροχρόνια ακράτεια, οι πάνες που πλένονται θα είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτική λύση.
  • Παρά τις επιπτώσεις στο κόστος, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε πάνες μιας χρήσης, επειδή είναι πιο βολικές. Οι πάνες που πλένονται, πρέπει να πλένονται τακτικά.
  • Τα άλλα πλεονεκτήματα των πάνων που πλένονται περιλαμβάνουν καλύτερη εφαρμογή και μικρότερο θόρυβο από το σκουριασμένο πλαστικό όταν ο σκύλος σας κινείται.
 2. 2
  Συμπληρώστε πάνες με μαξιλάρια ακράτειας για βαριές διαρροές. Εάν το σκυλί σας διαρρέει πολύ, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε απορρίμματα ακράτειας μίας χρήσης ή πλένονται στην πάνα του σκύλου σας που πλένεται για να απορροφήσει την υγρασία. Εάν ο σκύλος σας κάνει αφόδευση στην πάνα του, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια επένδυση μίας χρήσης για τον εύκολο και υγιεινό καθαρισμό.
 3. 3
  Εξετάστε μια κοιλιά για τα αρσενικά σκυλιά. Εάν έχετε ένα αρσενικό σκυλί που δυσκολεύεται μόνο να στάζει στα ούρα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια ζώνη της κοιλιάς αντί της πάνας. Οι ταινίες της κοιλιάς είναι περιτυλίγματα που πλένονται στο πλυντήριο και παρέχουν προστασία από διαρροές προστατεύοντας ταυτόχρονα το δέρμα του σκύλου σας.
  • Οι ζώνες της κοιλιάς τείνουν να είναι λιγότερο αποφρακτικές από τις πάνες για το σκύλο σας και λιγότερη ταλαιπωρία για σας, καθώς γενικά βελτιώνουν και σβήνουν.
 4. 4
  Αποκτήστε το σωστό μέγεθος. Οι πάνες γενικά διατίθενται σε πέντε μεγέθη, από εξαιρετικά μικρά έως πολύ μεγάλα, που έχουν διαφορετικά σχετικά βάρη και μεγέθη μέσης.
  • Ελέγξτε το γράφημα μεγέθους για κάθε μάρκα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό μέγεθος. Γενικά, οι αναλύσεις για βάρη και μεγέθη μέσης είναι οι εξής: εξαιρετικά μικρές - 4-8 λίβρες / 10-13" , μικρές - 8-15 λίβρες / 13-19", μεσαίες - 15-35 λίβρες / 18-25" , μεγάλο - 35-55 lbs / 20-27", πολύ μεγάλο - 55-90 lbs / 25-34" .
  • Τα αρσενικά σκυλιά χρειάζονται μερικές φορές ένα μέγεθος για να φιλοξενήσουν τα γεννητικά τους όργανα.
  • Για να βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος είναι σωστό, θα πρέπει να δοκιμάσετε τις πάνες στο σκυλί σας. Θα πρέπει να είναι αρκετά άνετο για να αποφευχθεί η διαρροή αλλά αρκετά άνετο ώστε να μην προκαλεί σκασίματα, ειδικά γύρω από τα ελαστικά ανοίγματα.
Για να προσδιορίσετε εάν θα πάρετε έναν ανώτερο σκύλο
Για να προσδιορίσετε εάν θα πάρετε έναν ανώτερο σκύλο, λάβετε υπόψη ότι δεν πρέπει να πάνατε ένα σκύλο εάν έχει μια κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος ή άγχος.

Συμβουλές

 • Ενώ οι πάνες μπορεί να φαίνονται άβολα, το σκυλί σας είναι πιθανό να είναι πιο άνετο και σίγουρο να φοράτε ένα εάν έχει σοβαρό πρόβλημα ακράτειας.
 • Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να κάνετε κράτηση πάνες για εκείνες τις στιγμές που το σκυλί σας τις χρειάζεται περισσότερο. Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σας έχει προβλήματα μόνο όταν κοιμάται, μπορείτε να τους βάλετε μια πάνα ακριβώς όταν κοιμάται για έναν υπνάκο ή ένα κρεβάτι.
 • Θυμηθείτε να είστε πάντα υπομονετικοί και ευγενικοί με τον γηράσκοντα σκύλο σας. Η ακράτεια είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά δεν έχουν κανέναν έλεγχο σε αυτό. Τα σκυλιά δεν τους αρέσει να λερώνουν τα σπίτια τους περισσότερο από εσάς.
 • Μπορείτε να διατηρήσετε καθαρό το πάνα σας σκύλο διατηρώντας τα μαλλιά τους πολύ κοντά στην πίσω πλευρά και τις ουρές τους και χρησιμοποιώντας υποαλλεργικά μωρομάντηλα.

Προειδοποιήσεις

 • Είναι σημαντικό να επιβλέπετε το σκυλί σας ενώ φορούν πάνα, ειδικά στην αρχή. Μερικά σκυλιά μπορεί να μπουν στον πειρασμό να τρώνε τις πάνες τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά πεπτικά προβλήματα.
 • Να φοράτε πάντα γάντια όταν αλλάζετε πάνες, ώστε να αποφεύγετε τα βακτήρια από τα περιττώματα του κατοικίδιου ζώου σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Ο σκύλος μου είναι 150 λίβρες. Rotweiller malamute mix. Υπάρχει πάνα αρκετά μεγάλη για αυτόν;
  Ναί. Ελέγξτε σε μέρη όπως το Walmart ή το Petco για να βρείτε μια πάνα που θα ταιριάζει στο σκυλί σας.
 • Ο σκύλος μου παλεύει με την πάνα. Τι πρέπει να κάνω?
  Δοκιμάστε και δώστε του πολλές λιχουδιές κατά τη διάρκεια και μετά την τοποθέτηση της πάνας. Οι ηλικιωμένοι είναι πεισματάρης, αλλά αν πάρει πολλές ανταμοιβές, θα αρχίσει να μαθαίνει ότι ίσως η πάνα δεν είναι τόσο κακό πράγμα!
 • Πώς μπορώ να μιλήσω στον κτηνίατρό μου για την ευθανασία για τον 16χρονο σκύλο μου;
  Οι περισσότεροι κτηνίατροι θα τιμήσουν την απόφαση του ιδιοκτήτη. Σε τελική ανάλυση, το να «βάζεις» ένα παλαιότερο σκύλο είναι πολύ πιο ανθρώπινο από το να το πετάς ή ακόμα και να το πας σε καταφύγιο. Εάν ο κτηνίατρος ρωτήσει γιατί, έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής και το αν ο σκύλος έχει πόνο ή πόνο. Απλώς πείτε στον κτηνίατρό σας γιατί νομίζετε ότι είναι ώρα και στοιχηματίζω ότι θα συμφωνήσει.

Σχόλια (1)

 • ilenehammes
  Μου αρέσουν τα πάντα για το άρθρο. Έχω σώσει ένα σκυλί πριν από λίγα χρόνια. Είναι περίπου 16 χρονών και έπρεπε να την φέρω τόσο συχνά στον κτηνίατρο, επειδή υπήρχε μια προσβολή από τον πρωκτό της. Τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι έχω τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ πάνες.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail