Πώς να τροποποιήσετε τα κόλπα με βάση τους φυσικούς περιορισμούς ενός ηλικιωμένου σκύλου;

Για να τροποποιήσετε τα κόλπα, ώστε ο μεγαλύτερος σκύλος σας να μπορεί να τα κάνει, μειώστε πόσο συχνά ζητάτε από το σκυλί σας να κάνει κόλπα όπως "καθίστε", "σταθείτε" ή "ξαπλώστε" αφού μπορεί να είναι σκληρά στις αρθρώσεις των μεγαλύτερων σκύλων. Αντ 'αυτού, εστιάστε σε απλούστερα κόλπα που δεν απαιτούν πολλή κίνηση, όπως "μιλήστε", "φιλί" και "τακούνι". Επιπλέον, εάν η ακοή του σκύλου σας αρχίζει να εξασθενεί, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε απλές χειρονομίες αντί για λέξεις για τις εντολές σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας να μένει όποτε βάζετε το χέρι σας μπροστά σας. Ή, εάν η όραση του σκύλου σας επιδεινώνεται, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε περισσότερες λεκτικές εντολές για τα κόλπα σας. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα clicker εκπαίδευσης και να διδάξετε στο σκυλί σας να κάνει κόλπα όταν κάνετε κλικ με αυτό. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας,όπως πώς να διδάξετε έναν κωφό σκύλο να ανταποκρίνεται σε χειρονομίες χεριών, συνεχίστε να διαβάζετε!

Ενώ παίζετε με τις άλλες αισθήσεις του σκύλου σας
Τέλος, εάν το όραμα του παλιού σκύλου σας εξασθενίσει, μπορείτε να βοηθήσετε το σκυλί σας, δίνοντας έμφαση στα λεκτικά στοιχεία ή στην εκπαίδευση με κλικ, ενώ παίζετε με τις άλλες αισθήσεις του σκύλου σας.

Καθώς το σκυλί σας γερνάει, θα είναι δύσκολο να εκτελέσει πολλά από τα κόλπα που ήταν φυσικά ικανό στο παρελθόν. Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να αλλάξετε τα κόλπα για να διευκολύνετε την απόδοση του σκύλου σας. Εάν ο σκύλος σας πάσχει από προβλήματα αρθρώσεων και μυών, περιορίστε την ένταση και τη διάρκεια των κόλπων του για να μειώσετε τυχόν πόνο ή δυσφορία. Εάν η ακοή του σκύλου σας αποτύχει, θα πρέπει να το επαναλάβετε για να ανταποκριθείτε σε οπτικά στοιχεία, να αλλάξετε τον τόνο της φωνής σας ή να ενσωματώσετε ένα κολάρο δόνησης. Τέλος, εάν το όραμα του παλιού σκύλου σας εξασθενίσει, μπορείτε να βοηθήσετε το σκυλί σας, δίνοντας έμφαση στα λεκτικά στοιχεία ή στην εκπαίδευση με κλικ, ενώ παίζετε με τις άλλες αισθήσεις του σκύλου σας.

Μέθοδος 1 από 3: αλλαγή κόλπων για σκύλους με προβλήματα αρθρώσεων ή μυών

 1. 1
  Ελαχιστοποιήστε τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Καθώς το σκυλί σας μεγαλώνει, μπορεί να υποφέρει από πόνο στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα. Εξαιτίας αυτού, ορισμένα επαναλαμβανόμενα κόλπα μπορεί να είναι επώδυνα ή δύσκολα για το σκυλί σας να εκτελέσει. Για παράδειγμα, αποφύγετε το σκυλί σας να κάθεται επανειλημμένα και να ξαπλώνει. Αυτό θα επιδεινώσει τους πόνους των αρθρώσεων.
  • Γενικά, προσπαθήστε να περιορίσετε πόσο συχνά το ηλικιωμένο σκυλί σας εκτελεί σωματικά περίπλοκα ή απαιτητικά κόλπα.
  • Τονίστε εύκολα κόλπα, όπως ομιλία, φιλί ή φτέρνα.
 2. 2
  Περιορίστε τα κόλπα που ασκούν πίεση στις αρθρώσεις του σκύλου. Μην κάνετε το κατοικίδιο ζώο σας να κάνει κόλπα όπως καθίστε, σταθείτε ή ξαπλώστε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό ασκεί επιπλέον πίεση στις αρθρώσεις και τους μυς τους. Φροντίστε να περιορίσετε τη διάρκεια και τη συχνότητα τέτοιων ειδών κόλπων. Αντ 'αυτού, ενθαρρύνετε κόλπα όπως το άγγιγμα ή το χαμόγελο που περιορίζουν τη φθορά των αρθρώσεων.
  • Αφήστε το ηλικιωμένο σκυλί σας να ξαπλώσει και αποφύγετε να καθίσετε ή να σταθείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  Μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας για να ανταποκριθεί στις νοηματικές ενδείξεις που δίνετε
  Αντί για λεκτικά στοιχεία, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας για να ανταποκριθεί στις νοηματικές ενδείξεις που δίνετε.
 3. 3
  Μειώστε τον αριθμό των κόλπων που περιλαμβάνουν άλμα ή τρέξιμο. Παρόλο που ο σκύλος σας μπορεί να λατρεύει τα πράγματα, η υπερβολική σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι σκληρή στις αρθρώσεις και τους μυς του. Αντ 'αυτού, διατηρήστε τη φυσική δραστηριότητα, απλώς τονώστε λίγο. Μην αφήνετε το σκυλί σας να τρέχει τόσο μακριά για να πάρει πράγματα ή να ανεβείτε τόσο ψηλά για να τα ανακτήσετε. Γενικά, προσπαθήστε να επιβραδύνετε τα πράγματα και να τα κάνετε πιο εύκολα.
  • Για παράδειγμα, εάν παίζετε fetch, ρίξτε την μπάλα ή κολλήστε στο μισό όσο θα κάνατε κανονικά. Θα μπορούσατε επίσης να ρίξετε το αντικείμενο όσο πριν, απλά μην το κάνετε τόσο συχνά.

Μέθοδος 2 από 3: αλλαγή κόλπων για σκύλο με προβλήματα ακοής

 1. 1
  Βασιστείτε περισσότερο σε οπτικές ενδείξεις. Εάν η ακοή του σκύλου σας εξασθενίσει, θα πρέπει να βασιστείτε σε οπτικά σύμβολα για να μεταφέρετε νόημα στο σκυλί σας. Τα περισσότερα εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν ήδη πάρει μια σειρά από οπτικά στοιχεία, όπως η γλώσσα του σώματός σας ή οι ελαφρές χειρονομίες των χεριών. Στην πραγματικότητα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το σκυλί σας ήδη ανταποκρίνεται σε ορισμένα οπτικά στοιχεία χωρίς να τα εκπαιδεύετε ενεργά για να το κάνετε. Ωστόσο, εάν αρχικά εκπαιδεύσατε το σκυλί σας να ανταποκρίνεται σε λεκτικές εντολές όπως "καθίστε" και "μείνετε", δοκιμάστε να ενσωματώσετε απλές χειρονομίες χεριών. Για παράδειγμα, εάν θέλετε το σκυλί σας να καθίσει, μετακινήστε το χέρι σας προς τα κάτω.
  • Μπορείτε επίσης να διδάξετε στον σκύλο σας κάποια απλή νοηματική γλώσσα για να το βοηθήσει να αναγνωρίσει τις ενδείξεις του. Αντί για λεκτικά στοιχεία, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας για να ανταποκριθεί στις νοηματικές ενδείξεις που δίνετε.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πράγματα όπως φακούς ή δείκτες λέιζερ για να κατευθύνετε ένα σκυλί σε ρυθμίσεις χαμηλού φωτισμού. Ωστόσο, φροντίστε να μην λάμψετε το λέιζερ στα μάτια του σκύλου σας.
  • Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια επανεκπαίδευση για να κάνετε το σκυλί σας να ανταποκριθεί σε αυτά τα νέα οπτικά στοιχεία.
 2. 2
  Αλλάξτε το γήπεδο σας. Ορισμένοι σκύλοι με προβλήματα ακοής μπορούν ακόμα να ακούσουν συγκεκριμένα βήματα. Ο σκύλος σας μπορεί να σας ακούσει αν αυξήσετε ή μειώσετε τον τόνο της φωνής σας. Εξασκηθείτε στη χρήση διαφορετικών τόνων όταν δίνετε εντολές στο σκυλί σας και δείτε ποια είναι η καλύτερη.
  Εάν η ακοή του σκύλου σας εξασθενίσει
  Εάν η ακοή του σκύλου σας εξασθενίσει, θα πρέπει να βασιστείτε σε οπτικά σύμβολα για να μεταφέρετε νόημα στο σκυλί σας.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε ένα κολάρο δόνησης. Μια δόνηση, σε αντίθεση με ένα κολάρο σοκ, κάθεται γύρω από το λαιμό του σκύλου σας και του δίνει απαλές δονήσεις όταν πατάτε ένα απομακρυσμένο κουμπί. Με κάποια προπόνηση, μπορείτε να δυσκολευτείτε να ακούσετε μεγαλύτερα σκυλιά για να ανταποκριθείτε στις δονήσεις στο κολάρο. Εάν το σκυλί σας εξακολουθεί να έχει μέρος της ακοής του, δονήστε το κολάρο δίνοντας το λεκτικό σύνθημα. Με την πάροδο του χρόνου, θα ανταποκρίνεται μόνο στη δόνηση.
  • Φροντίστε να αποφύγετε να αγοράσετε ένα κολάρο που σοκ και δονείται. Δεν θέλετε να βλάψετε το σκυλί σας κατά λάθος κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
 4. 4
  Εκπαιδεύστε το σκυλί σας για να ανταποκριθεί στο νέο σήμα. Είτε αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε σήματα χεριών, αλλαγμένο βήμα ή κολάρο δόνησης, θα πρέπει να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας για να συσχετίσετε το νέο σήμα με τη δράση. Χρησιμοποιήστε θετική ενίσχυση, όπως μια θεραπεία ή χάιδεμα, για να βοηθήσετε το σκυλί σας να μάθει τη νέα ένδειξη.
  • Επειδή δεν θα μπορεί να ακούσει τον τόνο της φωνής σας, θα πρέπει να βασιστείτε σε λιχουδιές και χάιδεμα για να ανταμείψετε την καλή συμπεριφορά του σκύλου σας. Δώστε στο σκυλί σας λίγη τροφή και άφθονη σωματική αγάπη όταν εκτελεί τα κόλπα του σωστά.

Μέθοδος 3 από 3: διάφορα κόλπα για σκύλο με προβλήματα όρασης

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε περισσότερα λεκτικά στοιχεία. Όταν ο σκύλος σας ήταν νεότερος, βασίστηκε σε έναν συνδυασμό λεκτικών και οπτικών ενδείξεων. Ωστόσο, με την κακή όρασή του, θα πρέπει να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας για να βασιστείτε περισσότερο στα λεκτικά στοιχεία. Για παράδειγμα, εάν εκπαιδεύσατε τον σκύλο σας να καθίσει ή να σταθεί ως απάντηση σε οπτικές ενδείξεις, θα πρέπει να το εκπαιδεύσετε ξανά για να ανταποκριθείτε καλύτερα στις λεκτικές εντολές "καθίστε" και "μείνετε".
  • Για να αποφύγετε την επανεκπαίδευση του σκύλου σας όταν είναι μεγαλύτερος, διδάξτε το να ανταποκρίνεται σε οπτικά και λεκτικά στοιχεία όταν είναι νεαρό.
  Εάν η ακοή του σκύλου σας αποτύχει
  Εάν η ακοή του σκύλου σας αποτύχει, θα πρέπει να το επαναλάβετε για να ανταποκριθείτε σε οπτικά στοιχεία, να αλλάξετε τον τόνο της φωνής σας ή να ενσωματώσετε ένα κολάρο δόνησης.
 2. 2
  Ενσωμάτωση εκπαίδευσης κλικ. Το clicker μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να εκπαιδεύσετε έναν τυφλό σκύλο επειδή βοηθά στην ενίσχυση των εντολών σας. Όταν ο σκύλος σας κάνει ό, τι διατάξατε, κάντε κλικ στο clicker. Τελικά, ο σκύλος θα ανταποκριθεί στο κλικ και όχι στη φωνή σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ο σκύλος σας πάσχει επίσης από προβλήματα ακοής και δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στο ύψος της φωνής σας.
  • Εάν γνωρίζετε ότι η όραση του σκύλου σας επιδεινώνεται, ξεκινήστε να το εκπαιδεύετε αμέσως. Αυτό θα κάνει τη μετάβαση στη χρήση μόνο λεκτικών εντολών πολύ πιο εύκολη.
  • Μπορείτε επίσης να εκπαιδεύσετε ένα σκυλί με κακή όραση για να ανταποκριθείτε σε ένα κολάρο δόνησης.
 3. 3
  Προσελκύστε τις άλλες αισθήσεις του σκύλου σας. Καθώς το όραμα του σκύλου σας μειώνεται, τα παιχνίδια που κάνουν θόρυβο θα το βοηθήσουν να εκτελέσει πολλά από τα προηγούμενα κόλπα του. Χρησιμοποιήστε μπάλες που κουδουνίζουν ή κουδουνίζουν. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αρωματικά παιχνίδια για τα οποία πρέπει να αναζητήσει το σκυλί σας μυρίζοντας το παιχνίδι και φέροντάς το πίσω. Τα αρωματικά παιχνίδια είναι ιδανικά για πιο αργό παιχνίδι.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Μπορούν τα παλιά σκυλιά να μάθουν κόλπα;
  Σίγουρα τα παλιά σκυλιά μπορούν να μάθουν κόλπα. Ωστόσο, μαθαίνουν πιο αργά, ώστε να είναι υπομονετικοί. Επίσης, μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, όπως να σας ακούσουν ή να σας δουν καθαρά, γι 'αυτό λάβετε υπόψη αυτό και προσαρμόστε ανάλογα τη μέθοδο προπόνησής σας.
 • Πώς εκπαιδεύετε ένα μεγαλύτερο σκυλί να κατουρήσει σε ένα μαξιλάρι;
  Ξεκινήστε βάζοντας ούρηση στο σύνθημα, εάν δεν είναι ήδη. Εάν ο σκύλος έχει συνηθίσει να κατουρήσει σε ένα συγκεκριμένο μέρος, βάλτε το κατούρημα εκεί και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την εντολή. Μόλις ο σκύλος μάθει ότι είναι ΟΚ για να κατουρήσει στο μαξιλάρι, μπορείτε να το μετακινήσετε σε μια επιλεγμένη τοποθεσία και να δώσετε στον σκύλο την εντολή.
 • Πώς διδάσκετε ένα παλιό σκυλί να ανατραπεί;
  Η ίδια τεχνική ισχύει για σκύλο οποιασδήποτε ηλικίας. Ξεκινήστε με το σκυλί ξαπλωμένο στο στέρνο τους, χρησιμοποιώντας μια λιχουδιά για να δελεάσουν το κεφάλι τους προς τον ώμο και ελαφρώς ψηλά, έτσι ώστε η κίνηση του κεφαλιού του σκύλου να τους ενθαρρύνει να κυλήσουν. Δώστε πολλούς επαίνους και εξασκηθείτε άφθονα.
 • Είναι πολύ αργά για να εκπαιδεύσετε ένα σκυλί;
  Όχι, δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να εκπαιδεύσετε και ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να μάθει ο σκύλος. Απλώς προσέξτε ότι εργάζεστε μέσα στις φυσικές ικανότητες ενός μεγαλύτερου σκύλου (για παράδειγμα, το να καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να κάνει τον σκύλο να πονάει αν έχει άκαμπτους γοφούς). Επίσης, χρησιμοποιήστε μια άπειρη υπομονή, καθώς ο σκύλος πρέπει να ξεπεράσει πολλές κακές συνήθειες.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail