Πώς να μεταφέρετε ψάρια;

Εάν πρέπει να μεταφέρετε ψάρια, βεβαιωθείτε ότι δεν υπήρχαν στο παρελθόν χημικές ουσίες στον κάδο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, γεμίστε το με νερό από τη δεξαμενή σας και βάλτε τα ψάρια σας μέσα. Τοποθετήστε τον κάδο σε σκοτεινό μέρος, ώστε τα ψάρια να είναι λιγότερο ενεργά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εναλλακτικά, γεμίστε 0,33 μιας ειδικής σακούλας ψαριού με νερό και βάλτε 1 ψάρι σε κάθε σακούλα. Τοποθετήστε τις σακούλες σε δοχείο με μόνωση με φούσκα, ώστε να μην σκάσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Για να μάθετε πώς να φροντίζετε στολίδια στη δεξαμενή σας, όπως βράχους και διακοσμήσεις, διαβάστε!

Τοποθετήστε το περιτύλιγμα φυσαλίδας μεταξύ του σάκου ψαριού
Τοποθετήστε το περιτύλιγμα φυσαλίδας μεταξύ του σάκου ψαριού και του δοχείου ή άλλων σακουλών ψαριών.

Τα ενυδρεία είναι υπέροχα χόμπι και τα ψάρια είναι υπέροχα κατοικίδια για πολλούς ανθρώπους. Όταν παίρνετε ψάρια, περιμένετε να τα αφήσετε στη δεξαμενή τους και να μην τα μετακινήσετε. Ωστόσο, εάν μετεγκαθιστάτε, ίσως να μην θέλετε να δώσετε τα ψάρια σας μακριά. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας τα ψάρια σας με ασφάλεια τοποθετώντας τα σε κατάλληλα δοχεία και τα επαναφέρετε στη δεξαμενή τους το συντομότερο δυνατό.

Μέθοδος 1 από 4: εξασφάλιση της ασφάλειας των ψαριών σας πριν από το ταξίδι

 1. 1
  Σχέδιο για τη μεταφορά των ψαριών σας. Σε αντίθεση με ορισμένα κατοικίδια, δεν μπορείτε απλά να βάλετε μια δεξαμενή ψαριού ή ένα μπολ ψαριού στο αυτοκίνητο και να φύγετε. Αντ 'αυτού, πρέπει να καταλάβετε πώς θα τα μεταφέρετε. Τα περισσότερα ψάρια μπορούν να επιβιώσουν για περίπου 48 ώρες ταξιδιού, αλλά πέρα από αυτό αυξάνετε τον κίνδυνο να μην επιβιώσουν.
  • Όταν σταματήσετε για τη νύχτα, πρέπει να πάρετε μαζί σας το ψάρι. Μην τα αφήνετε χωρίς επιτήρηση σε αυτοκίνητα ή ρυμουλκούμενα.
  • Εάν πρέπει να πετάξετε με τα ψάρια σας, επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία για να μάθετε ποιες απαιτήσεις έχουν για τη μεταφορά ψαριών.
 2. 2
  Αλλάξτε το νερό για λίγες μέρες πριν μετακινηθείτε. Μέρος του νερού στο ενυδρείο σας πρέπει να αλλάξει πριν από τη μεταφορά και τη μεταφορά του ενυδρείου. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι το νερό στη δεξαμενή είναι καθαρό. Σβήστε το 20% του νερού στο ενυδρείο καθημερινά για πέντε ημέρες πριν από τη μεταφορά του ενυδρείου.
 3. 3
  Αποφύγετε τη σίτιση των ψαριών σας για μία έως δύο ημέρες πριν μετακινηθείτε. Όταν ταξιδεύετε, δεν θέλετε τα ψάρια σας να μπερδεύουν το νερό περισσότερο από ό, τι πρέπει. Τα ψάρια μπορούν να πάνε περίπου μια εβδομάδα χωρίς φαγητό, έτσι θα είναι καλά κατά τη διάρκεια της κίνησής σας. Μην τους δίνετε φαγητό για 24 έως 48 ώρες πριν από τη μεταφορά τους.
 4. 4
  Περιμένετε μέχρι την τελευταία δυνατή στιγμή για να συσκευάσετε τα ψάρια. Δεν πρέπει να συσκευάζετε τα ψάρια μέχρι να είστε έτοιμοι να πάτε. Δεν πρέπει να συσκευάζονται και να περιμένουν να μεταφερθούν. Θέλετε να αφιερώσετε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο για να μεταφέρετε τα ψάρια σας.
  • Θα πρέπει επίσης να σχεδιάσετε να αποσυσκευάσετε τα ψάρια σας μόλις φτάσετε στον προορισμό σας. Πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που αποσυσκευάζετε.
 5. 5
  Αποφύγετε τα περιττά ταξίδια με τα ψάρια σας. Τα ψάρια δεν είναι κατοικίδια που μεταφέρονται εύκολα. Δεν πρέπει να τους πάρετε διακοπές μαζί σας ή να τους μεταφέρετε σε ένα όχημα για διασκέδαση. Τα ψάρια είναι πολύ εύθραυστα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα μεταφέρετε μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, όπως όταν κινείστε.
Δεν μπορείτε απλά να βάλετε μια δεξαμενή ψαριού ή ένα μπολ ψαριού στο αυτοκίνητο
Σε αντίθεση με ορισμένα κατοικίδια, δεν μπορείτε απλά να βάλετε μια δεξαμενή ψαριού ή ένα μπολ ψαριού στο αυτοκίνητο και να φύγετε.

Μέθοδος 2 από 4: επιλογή εμπορευματοκιβωτίου για μεταφορά

 1. 1
  Τοποθετήστε τα ψάρια σας σε πλαστικές σακούλες. Ένας τρόπος μεταφοράς των ψαριών σας είναι να τα βάλετε σε πλαστικές σακούλες. Μπορείτε να πάρετε πλαστικές σακούλες ψαριών από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Γεμίστε τη σακούλα το ένα τρίτο του δρόμου γεμάτη με νερό από το ενυδρείο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα ψάρι σε κάθε πλαστική σακούλα. Μην βάζετε πολλά ψάρια στην ίδια σακούλα.
  • Τοποθετήστε μια δεύτερη τσάντα πάνω από την πρώτη σακούλα έτσι ώστε να είναι επιπλέον προστατευμένη. Αυτό βοηθά σε περίπτωση διαρροής της σακούλας.
  • Χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια ταινία για να ασφαλίσετε τις σακούλες, έτσι ώστε τα ψάρια και το νερό να μην βγαίνουν.
  • Εάν πρόκειται να έχετε τα ψάρια σε σακούλες για περισσότερο από μία ώρα, πάρτε λίγο καθαρό οξυγόνο από το τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας για να τα τοποθετήσετε στις σακούλες μαζί τους.
 2. 2
  Μεταφέρετε τα ψάρια σε κάδους των 5 λίτρων. Ένας κάδος πέντε λίτρων μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος μεταφοράς πολλών ψαριών στο ίδιο δοχείο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει ένα νέο κουβά και μην χρησιμοποιείτε έναν που είχε χημικά μέσα τους. Ο κάδος μπορεί να έχει υπολειμματικά χημικά, τα οποία μπορεί να σκοτώσουν ή να βλάψουν τα ψάρια σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει τον κάδο με ένα στεγανό καπάκι.
  • Γεμίστε τον κάδο με νερό από τη δεξαμενή σας.
 3. 3
  Βάλτε τα ψάρια σε ένα δοχείο. Ένας άλλος τρόπος για να μεταφέρετε τα ψάρια σας είναι σε ένα ανθεκτικό δοχείο με καπάκι. Γεμίστε το δοχείο με νερό από τη δεξαμενή. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι ασφαλές, ώστε τα ψάρια σας να μην πέσουν και το νερό να μην διαρρεύσει.
  • Αυτό μπορεί να είναι καλό για ψάρια με αιχμηρά πτερύγια ή που μπορούν να βγουν από μια πλαστική σακούλα.
 4. 4
  Μεταφέρετε το ενυδρείο εάν είναι μικρό. Μικρές δεξαμενές μπορούν να μετακινηθούν με τα ψάρια και το νερό σε αυτό. Οι μεγάλες δεξαμενές δεν πρέπει ποτέ να μετακινούνται ως μονάδα. Εάν μετακινήσετε το ενυδρείο με νερό και ψάρι, φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα άλλα αντικείμενα. Βγάλτε όλους τους βράχους, τις διακοσμήσεις και τα φίλτρα. Αυτά μπορεί να χαλαρώσουν και να βλάψουν τα ψάρια σας. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε λίγο νερό. Αυτό βοηθά στη μείωση του κινδύνου διαρροής, ενώ παράλληλα δίνει στα ψάρια σας λιγότερο χώρο για αναπήδηση.
  • Ωστόσο, ακόμη και οι μικρές δεξαμενές μπορεί να είναι δύσκολο να μετακινηθούν. Είναι πολύ βαριά, αλλά και εύθραυστα. Εάν ρίξετε τη δεξαμενή και σπάσει, μπορεί να χάσετε όλα τα ψάρια σας.
  • Οι δεξαμενές που μετακινούνται με νερό σε αυτές είναι πιο πιθανό να σπάσουν ή να σπάσουν.
 5. 5
  Μεταφέρετε τα ψάρια σας σε ένα μονωμένο, ασφαλές δοχείο. Εάν έχετε τοποθετήσει τα ψάρια σας σε μια σακούλα ή μικρά δοχεία, θα πρέπει να τα συσκευάσετε σε ασφαλή φορέα. Τοποθετήστε το περιτύλιγμα φυσαλίδας μεταξύ του σάκου ψαριού και του δοχείου ή άλλων σακουλών ψαριών. Βεβαιωθείτε ότι είναι ανθεκτικά, ώστε να μην κυλούν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ψάρια σας.
  • Εάν έχετε ένα μονωμένο δοχείο, σκεφτείτε να μεταφέρετε τα ψάρια σας σε αυτό. Ένα ψυγείο για πικ-νικ ή φελιζόλ θα είναι ιδανικό για αυτό.
 6. 6
  Επιλέξτε ένα δοχείο αρκετά μεγάλο για τα ψάρια σας. Ανεξάρτητα από το δοχείο που θα επιλέξετε για τα ψάρια σας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα αρκετά μεγάλο για να κολυμπήσουν. Δεν χρειάζονται τόνο δωματίου, αλλά θα πρέπει να είναι άνετα. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το δοχείο είναι αρκετά μεγάλο ώστε το νερό να έχει αρκετό οξυγόνο για τα ψάρια.
  • Θα πρέπει να γεμίσετε το δοχείο μόνο περίπου το ένα τρίτο του τρόπου γεμάτο. Το υπόλοιπο δοχείο πρέπει να είναι ανοιχτό για οξυγόνο.
 7. 7
  Τοποθετήστε όλα τα φυτά σε πλαστικές σακούλες. Εάν έχετε ζωντανά φυτά στο ενυδρείο σας, θα πρέπει να τα βάλετε σε πλαστικές σακούλες γεμάτες με νερό από τη δεξαμενή. Αυτό θα διατηρήσει τις συνθήκες κοντά σε αυτό που βρίσκονται στη δεξαμενή και θα βοηθήσει στη διατήρηση των καλών, βασικών βακτηρίων ζωντανών στα φυτά.
Γεμίστε 0,33 μιας ειδικής σακούλας ψαριού με νερό
Εναλλακτικά, γεμίστε 0,33 μιας ειδικής σακούλας ψαριού με νερό και βάλτε 1 ψάρι σε κάθε σακούλα.

Μέθοδος 3 από 4: διατηρώντας τα ψάρια σας ασφαλή ενώ ταξιδεύετε

 1. 1
  Γεμίστε τα δοχεία με νερό από την κορυφή του δοχείου. Πρέπει να τοποθετήσετε τα ψάρια σας σε νερό από τη δεξαμενή και όχι από τη βρύση. Γεμίστε το δοχείο μεταφοράς σας με νερό από την κορυφή της δεξαμενής. Αυτό το νερό είναι το καθαρότερο. Εάν πάρετε νερό από τον πυθμένα, θα τοποθετήσετε απόβλητα στο μικρό δοχείο και πιθανόν να τα εκθέσετε σε βακτήρια που έχουν καθίσει στο κάτω μέρος.
 2. 2
  Αποφύγετε την τοποθέτηση αντικειμένων στο δοχείο με τα ψάρια σας. Δεν πρέπει να προσθέσετε τον αγαπημένο σας βράχο ή το φυτό του ψαριού σας στον κάδο ή στο δοχείο μαζί τους. Τα ψάρια πρέπει να είναι το μόνο πράγμα στον κάδο, εκτός από το νερό από τη δεξαμενή σας. Τυχόν επιπλέον αντικείμενα ενδέχεται να μετακινούνται και να βλάπτουν τα ψάρια σας.
 3. 3
  Ρυθμίστε τη θερμοκρασία. Τα ψάρια πρέπει να παραμείνουν στην κανονική θερμοκρασία του νερού τους. Τυχόν διακυμάνσεις στη θερμοκρασία του νερού μπορεί να προκαλέσουν αρρώστια στα ψάρια σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το νερό του ψαριού σας στην ίδια θερμοκρασία με το κανονικό ενυδρείο τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα μεταφέρετε στο τμήμα του οχήματός σας όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό ή τη θερμάστρα.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μόνωση στο δοχείο μεταφοράς. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας.
  • Ελέγξτε τη θερμοκρασία του ψαριού για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο.
 4. 4
  Τοποθετήστε τα ψάρια σας σε σκοτεινό μέρος. Η μεταφορά των ψαριών σε σκοτεινότερη κατάσταση μπορεί να τους βοηθήσει να μην γίνουν υπερβολικοί. Τα ψάρια είναι ενεργά και ξύπνια κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν είναι φωτεινά έξω. Τη νύχτα, είναι λιγότερο δραστήριοι. Τοποθετήστε κάτι πάνω από τα ψάρια εάν βρίσκονται σε ένα δοχείο όπου μπορεί να πάρει φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φύλλο ή χαλί πάνω από το δοχείο.
 5. 5
  Αποφύγετε να ταΐζετε τα ψάρια σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το ταξίδι είναι πολύ αγχωτικό για τα ψάρια σας, οπότε δεν θέλετε να κάνετε τίποτα για να προκαλέσετε περισσότερο άγχος. Μην ανησυχείτε για το άνοιγμα σάκων ή δοχείων για να ταΐσετε τα ψάρια σας. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση της ανάγκης για εξάλειψη, η οποία μπορεί να κάνει το νερό που ταξιδεύει σε βρώμικο.
 6. 6
  Επαναφέρετε τα ψάρια στη δεξαμενή όταν φτάσετε. Εάν μεταφέρετε ψάρια σε κάδο, μπορείτε να τα ρίξετε και το νερό απευθείας στη δεξαμενή. Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα δίχτυ για να τα μετακινήσετε από τον κάδο στη δεξαμενή.
  • Εάν μεταφέρατε τα ψάρια σας σε σακούλες, τοποθετήστε τις σακούλες πάνω από το νερό και αφήστε τους να επιπλέουν. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού στους σάκους. Όταν η θερμοκρασία του νερού και στα δύο είναι παρόμοια, μπορείτε να ρίξετε τα ψάρια στη δεξαμενή.
Εάν πρέπει να μεταφέρετε ψάρια
Εάν πρέπει να μεταφέρετε ψάρια, βεβαιωθείτε ότι δεν υπήρχαν στο παρελθόν χημικές ουσίες στον κάδο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Μέθοδος 4 από 4: φροντίδα της δεξαμενής

 1. 1
  Αδειάστε το νερό της δεξαμενής σε ένα δοχείο για ψάρια. Αφού ασφαλίσετε τα ψάρια και τα φυτά, τοποθετήστε το 80 τοις εκατό του νερού της δεξαμενής σε έναν κάδο ή σακούλες για ψάρια. Αυτό το νερό πρέπει να ληφθεί από την κορυφή της δεξαμενής, όχι κοντά στον πυθμένα. Αυτό περιορίζει την ποσότητα των απορριμμάτων που παίρνετε μαζί σας.
 2. 2
  Τοποθετήστε τις διακοσμήσεις σε νερό δεξαμενής. Εάν έχετε πετρώματα και άλλες διακοσμήσεις στη δεξαμενή σας, τοποθετήστε τα σε μια σακούλα γεμάτη με νερό από τη δεξαμενή. Αυτό θα διατηρήσει τα ευεργετικά βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί στα στολίδια.
  • Μην μεταφέρετε αυτά τα πράγματα στη δεξαμενή. Η δεξαμενή μπορεί να σπάσει εάν μετακινηθεί με αντικείμενα μέσα σε αυτό.
 3. 3
  Συσκευάστε τα μέσα φίλτρου σωστά. Ο τρόπος μεταφοράς του μέσου φίλτρου εξαρτάται από το πόσο μακριά θα πάτε. Για σύντομες κινήσεις όπου η δεξαμενή δεν θα διαχωριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τοποθετήστε το μέσο φίλτρου σε καθαρό, στεγανό δοχείο χωρίς χημικά. Μην το καθαρίζεις.
  • Για μεγάλες κινήσεις, μπορείτε να καθαρίσετε το φίλτρο και να το επαναφέρετε όταν φτάσετε στον προορισμό. Μπορεί επίσης να θέλετε να το πετάξετε και να αγοράσετε ένα νέο.
 4. 4
  Βάλτε ξανά το ενυδρείο σας. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, θα πρέπει να επανατοποθετήσετε τη δεξαμενή σας όπως ήταν πριν. Τοποθετήστε τις διακοσμήσεις και τα βράχια στη δεξαμενή και στη συνέχεια γεμίστε τα με το νερό που κρατήσατε από τη δεξαμενή. Αντικαταστήστε όλα τα φίλτρα, τους θερμαντήρες και τις αντλίες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ζωντανά φυτά πίσω στο ενυδρείο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Έχω ένα μονωμένο κιβώτιο για μεσημεριανό για να μεταφέρω τα ψάρια μου. Θα λειτουργήσουν αυτές οι μέθοδοι για να φέρω τα ψάρια μου από το κατάστημα εάν είναι μια ώρα μακριά;
  Εάν μόνο μία ώρα ταξιδιού, θα πρέπει να είναι καλά στην τσάντα που παρέχεται από το κατάστημα. Απλώς σιγουρευτείτε ότι λέτε στον άντρα στο κατάστημα ότι κάνετε αυτό.
 • Μεταφέρουμε τα ψάρια από μια πολύ δροσερή θερμοκρασία σε πολύ θερμότερη θερμοκρασία. Έχετε κάποιες προτάσεις;
  Τα περισσότερα ψάρια μπορούν να εγκλιματιστούν εντός της ασφαλούς περιοχής τους. Οι αλλαγές θερμοκρασίας πρέπει να είναι σταδιακές και καθώς τις μετακινείτε, θα έχουν ήδη περάσει κάποιες αλλαγές. Εάν η θερμοκρασία του σπιτιού σας είναι γενικά πιο ζεστή, οι θερμαντήρες δεξαμενών θα έχουν λιγότερη δουλειά για να διατηρήσουν την ίδια θερμοκρασία.
 • Πόσο καιρό μπορούν τα ψάρια να παραμείνουν με ασφάλεια στη σακούλα πριν τα μεταφέρουν στη δεξαμενή;
  Όχι περισσότερο από μία ή δύο μέρες.
 • Η μέθοδος της τσάντας θα λειτουργήσει με ένα betta, που χρειάζεται πρόσβαση στον αέρα;
  Ναι, απλώς μην το κρατάτε στην τσάντα περισσότερο από ό, τι χρειάζεται, και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός αέρας στην τσάντα (δεν θα πρέπει να γεμίζεται εντελώς με νερό).
 • Θα επιβιώσουν τα ψάρια μου σε διήμερη μεταφορά;
  Εξαρτάται πραγματικά από τον τρόπο με τον οποίο φροντίζετε τα ψάρια σας κατά τη μεταφορά. Εάν το μόνο που κάνετε είναι να το κολλήσετε στην τσάντα και να το αφήσετε εκεί για δύο ημέρες, πιθανότατα θα περάσει. Ωστόσο, εάν ελέγχετε τακτικά τα ψάρια σας και βεβαιώνεστε ότι έχει όλα όσα χρειάζεται, είναι πιο πιθανό να επιβιώσει.
 • Μπορώ να ταξιδέψω με ψάρια σε αεροπλάνο;
  Εξαρτάται από τους κανονισμούς των αεροπορικών εταιρειών. Εάν τα ψάρια δεν επιτρέπονται στο αεροπλάνο, κάτι που συμβαίνει μερικές φορές, μπορείτε να τα στείλετε στον εαυτό σας.
 • Θα μπορούσατε να ορίσετε "κίνηση μεγάλων αποστάσεων";
  Μια κίνηση μεγάλων αποστάσεων είναι μια κίνηση που απαιτεί πολλές ώρες για να φτάσει. Αυτό ισχύει μόνο για αυτό το άρθρο.
 • Πώς μπορώ να μεταφέρω ψάρια σε αυτοκίνητο;
  Χρησιμοποιήστε μια κλειστή τσάντα. Φροντίστε να μεταφέρετε τα ψάρια στη δεξαμενή όσο πιο γρήγορα και ομαλά γίνεται όταν φτάσετε στο σπίτι.
 • Πώς πρέπει να μετακινήσω ένα πολύ μεγάλο ψάρι;
  Χρησιμοποιήστε έναν κάδο με καπάκι για να το μεταφέρετε. Εάν είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να κοστίσει λίγο για να το μετακινήσετε, χρησιμοποιώντας μια αιώρα φαλαινών, ένα φορτηγό και πολύ νερό ενυδρείου.
 • Τι συμβαίνει όταν τα ψάρια πιέζονται;
  Θα ξέρετε πότε το ψάρι σας είναι αγχωμένο ή αναστατωμένο καθώς τείνει να αναπνέει γρηγορότερα και να μένει ακίνητο. Τα ψάρια καλύπτονται με προστατευτική επικάλυψη λάσπης και εάν γίνουν άγχος, κάνουν λιγότερο και επιρρεπείς σε μόλυνση. Επιπλέον, το άγχος καθιστά το ανοσοποιητικό τους σύστημα πιο αδύναμο. Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι τους, πρέπει να κρατήσετε τα φώτα σβηστά για να τα διατηρήσετε ήρεμα και να μειώσετε το θόρυβο και την κίνηση στο δωμάτιο ψαριών, ώστε να μπορούν να αναρρώσουν. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές θεραπείες κατά του στρες, αν και δεν είμαι σίγουρος πόσο αποτελεσματικά είναι.
Αναπάντητες ερωτήσεις
 • Μετακομίζω από τη Νεβάδα στο Κάνσας και έχω μαύρα μαλάκια και 2 μεσαία απορροφητικά ψάρια σε ένα καθαρό δοχείο 10 γαλονιών. Σκοπεύω να αγοράσω έναν αεριστήρα με μπαταρία για χρήση εν κινήσει. Πώς θα κάνουν τα ψάρια μου;
 • Έχω ένα oscar cichlid και ένα pleco, και τα δύο τουλάχιστον 25 εκατοστά. Κινούμαστε και θα είναι, να δώσουμε ή να πάρουμε, 10-11 ώρες με το αυτοκίνητο. Πώς μπορώ να κάνω την κίνηση λιγότερο αγχωτική για αυτούς;
 • Σκοπεύω να κάνω μια κίνηση σε όλη τη χώρα, η οποία θα διαρκέσει 4 ή 5 ημέρες για να οδηγήσει. Έχω ένα χρυσόψαρο και σχεδιάζω τη μετακίνηση το καλοκαίρι. Πώς μπορώ να τον κρατήσω ζωντανό;
 • Τι είναι η μεταφορά ζωντανών ψαριών;
 • Πώς πρέπει να μεταφέρω ψάρια εάν πρόκειται να οδηγώ για αρκετές ημέρες και να έχω πολλά μεγάλα χρυσόψαρα που μεγάλωσα σε ένα σύστημα ενυδρείων που θέλω να πάρω μαζί μου;

Σχόλια (11)

 • maxgreen
  Αυτή είναι η τρίτη μετεγκατάσταση μου. Η πρώτη κίνηση των ψαριών μου δεν επέζησε. Η δεύτερη κίνηση που επέζησαν τα Όσκαρ μου, αλλά τώρα είναι πολύ μεγαλύτερα και με ανησυχεί. Έτσι, ήμουν ευτυχής να διαβάζω και να χρησιμοποιώ κάθε βήμα.
 • eden11
  Μετακομίζω σε διάφορες πολιτείες και έπρεπε να ξέρω πώς να διατηρήσω τα ψάρια μου ασφαλή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Δεν ήξερα πώς να το κάνω, και θα το έκανα με τον τρόπο που το άρθρο είπε ότι ήταν επιβλαβές, οπότε χαίρομαι που μπορούσα να το διαβάσω για να το αποτρέψω.
 • lrose
  Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό το άρθρο! Σώσατε τη ζωή της betta μου!
 • deborah79
  Η γνώση ότι τα ψάρια μπορούν να επιβιώσουν 2 ημέρες χωρίς φαγητό ήταν χρήσιμη.
 • daphneytromp
  Μετακόμισα από την Καλιφόρνια στην Ουάσινγκτον και σκέφτηκα να δώσω τα ψάρια μου μακριά, αλλά τώρα ξέρω πώς να τα μεταφέρω και δεν ανησυχώ τόσο για το αν θα τα καταφέρουν είτε όχι. Θα ακολουθήσω τα βήματα και θα είμαι επιτυχής.
 • polydora63
  Αυτό το άρθρο βοήθησε στην εύρεση ενός τρόπου μεταφοράς των ψαριών μου με ασφάλεια στο νέο μας σπίτι που απέχει 1,5 μίλια. Αισθάνομαι σίγουρος ότι θα τους φτάσουμε με ασφάλεια.
 • apostolosgiakou
  Κινούμενα ψάρια μωρών, 30 από αυτά. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους σκοτώσει! Θα δοκιμάσω όλες τις μεθόδους εδώ.
 • magdalenroberts
  Το να γνωρίζω ότι μπορώ να ταξιδέψω με το betta μου στη μικρή δεξαμενή του είναι πολύ χρήσιμο. Σας ευχαριστώ.
 • kelsikessler
  Μου δώσατε τη μέθοδο κάδου 5 γαλονιών. Θα βάλω περίπου 12 ψάρια από τα 26 μου. δεξαμενή σε έναν κάδο 5 γαλλονιών, καλυμμένο. Θα είναι στο χώρο των επιβατών του φορτηγού, για να αποφευχθεί η υπερβολική χαλάρωση. Και θα μπορώ να ρυθμίσω τη θερμοκρασία.
 • cassinjacynthe
  Πώς να φτιάξετε τη σακούλα και να ετοιμάσετε τη δεξαμενή και τα ψάρια ήταν χρήσιμες.
 • tauer
  Δούλεψε στον κάδο των 2 λίτρων!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail