Πώς να παρηγορήσετε έναν θλιβερό ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων;

Ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξετε έναν φίλο που θρηνεί την απώλεια ενός κατοικίδιου ζώου είναι να τους αφήσετε να σας μιλήσουν για τα συναισθήματά τους και να ακούσουν. Μην προσπαθήσετε να συνδέσετε τη θλίψη τους με τις δικές σας εμπειρίες, καθώς οι άνθρωποι συχνά αντιμετωπίζουν την απώλεια με τον δικό τους τρόπο. Υπενθυμίστε στον φίλο σας ότι τους αγαπάτε και ότι είστε εκεί για να τον υποστηρίξετε. Κάντε ό, τι μπορείτε για να ακολουθήσετε το προβάδισμά τους και αφήστε τους να θρηνούν με τον τρόπο που θέλουν. Εάν ο φίλος σας θέλει να μιλήσει πολύ για τις αναμνήσεις του με το κατοικίδιο ζώο του, αφιερώστε λίγο χρόνο για να θυμάστε και να προσφέρετε τις δικές σας ιστορίες ή φωτογραφίες του κατοικίδιου ζώου σας για να τους κάνετε να νιώσουν καλύτερα. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι χρειάζεται το άτομο, ρωτήστε τους τι μπορείτε να κάνετε για να αισθανθείτε καλύτερα. Η θλίψη μπορεί να καταστήσει δύσκολη την παρακολούθηση των καθημερινών καθηκόντων όπως καθαρισμός και μαγείρεμα,οπότε προσφέρετε να βοηθήσετε τον φίλο σας με δουλειές ή να τους μαγειρέψετε το αγαπημένο τους γεύμα για να τον βοηθήσετε να συνεχίσει τη δύσκολη στιγμή. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να τιμάτε το κατοικίδιο του φίλου σας με ένα σημείωμα, συνεχίστε να διαβάζετε!

Παρηγοριά σε έναν φίλο που βιώνει θλίψη για το θάνατο ενός κατοικίδιου ζώου
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσφέρετε υποστήριξη και παρηγοριά σε έναν φίλο που βιώνει θλίψη για το θάνατο ενός κατοικίδιου ζώου.

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν έντονη θλίψη για την απώλεια ενός αγαπημένου κατοικίδιου ζώου. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς να βοηθήσουμε κάποιον που υποφέρει από τέτοιου είδους απώλειες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσφέρετε υποστήριξη και παρηγοριά σε έναν φίλο που βιώνει θλίψη για το θάνατο ενός κατοικίδιου ζώου.

Μέρος 1 από 3: υποστήριξη ενός θρηνούμενου φίλου

 1. 1
  Αφήστε τον φίλο σας να μιλήσει. Σε κάθε διαδικασία πένθους, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχει η ευκαιρία ο θρηνημένος να μοιραστεί τα συναισθήματά της. Ο φίλος σας θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί σας χωρίς να κριθεί ή να σας δοθεί ανεπιθύμητη συμβουλή.
  • Αφήστε την να πάρει το προβάδισμα, αλλά της δώστε πολλές ευκαιρίες ελέγχοντάς την συχνά, προσκαλώντας την να δειπνήσει, να περπατήσει μαζί ή να πάρει καφέ. Μην αναγκάζετε να μιλήσετε για το νεκρό κατοικίδιο, αλλά αν φαίνεται να θέλει να μιλήσει για το κατοικίδιο, ενημερώστε την ότι δεν θα κουραστείτε να ακούτε.
  • Να είστε προετοιμασμένοι για το απροσδόκητο. Μερικοί άνθρωποι θρηνούν μη μιλώντας καθόλου για την απώλεια τους. άλλοι άνθρωποι επαναλαμβάνουν τις λεπτομέρειες του θανάτου του κατοικίδιου ξανά και ξανά με ακραίες λεπτομέρειες. Ίσως νομίζετε ότι γνωρίζετε πώς θα ανταποκριθεί ο φίλος σας στο θάνατο, αλλά μπορεί να καταλήξετε έκπληκτος. Ομοίως, ο φίλος σας μπορεί να θρηνήσει σιωπηλά μια μέρα και μετά να κλαίει όλη μέρα την επόμενη.
  • Προσπαθήστε να μην συγκρίνετε την απώλεια του φίλου σας με τίποτα στη δική σας ζωή ή για να κάνετε τη θλίψη του για εσάς μιλώντας για τα δικά σας προβλήματα. Εάν δεν ξέρετε τι να πείτε όταν κάποιος θρηνεί, συχνά λέγοντας ότι αγαπάτε τον φίλο σας και ότι θα τον στηρίξετε μέχρι στιγμής αρκεί.
 2. 2
  Περάστε χρόνο για να θυμάστε. Μερικές φορές οι άνθρωποι που χάνουν ένα κατοικίδιο αισθάνονται μια πολύ βαθιά αίσθηση απώλειας σαν να είχαν χάσει ένα παιδί. Μπορεί να θέλουν να μιλούν για το κατοικίδιο όλη την ώρα. Ακολουθήστε το προβάδισμα του φίλου σας. αν θέλει να μιλήσει για τη ζωή του κατοικίδιου ζώου της, ετοιμαστείτε με ιστορίες και αναμνηστικά.
  • Φέρτε φωτογραφίες ή άλλα μηνύματα του κατοικίδιου ζώου.
  • Μοιραστείτε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το πόσο σήμαινε το κατοικίδιο ζώο για εσάς, ώστε ο φίλος σας να δει την υποστήριξή σας. Συμπεριλάβετε μια φωτογραφία ή μια αστεία ιστορία εάν έχετε.
 3. 3
  Ρωτήστε της τι χρειάζεται. Ο φίλος σας βιώνει την απώλεια ενός συντρόφου και ενός φίλου και μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει τα καθήκοντά της, τις δουλειές της ή άλλες καθημερινές ανάγκες χωρίς να σπάσει στα δάκρυα. Ρωτήστε της τι χρειάζεται να κάνετε για να τη στηρίξετε.
  • Λάβετε επίσης υπόψη ότι πολλοί άνθρωποι που βιώνουν έντονη θλίψη δεν θα είναι σε θέση να εκφράσουν τις δικές τους ανάγκες. τα μυαλά τους συχνά απασχολούνται με απώλεια και θλίψη. Σκεφτείτε την καθημερινή ζωή του φίλου σας και καλύψτε τις ανάγκες που μπορείτε. Φέρτε τον καφέ της, φέρετε το ταχυδρομείο ή την εφημερίδα της, προσφέρετε να πλύνετε ή καθαρίστε την, προσφέρετε να παραλάβετε τα παιδιά της από το σχολείο. προβλέψτε τις ανάγκες της εάν μπορείτε.
  Όπως πώς να τιμάτε το κατοικίδιο του φίλου σας με ένα σημείωμα
  Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να τιμάτε το κατοικίδιο του φίλου σας με ένα σημείωμα, συνεχίστε να διαβάζετε!
 4. 4
  Προσφορά για να μαγειρέψετε ένα γεύμα. Το γεύμα είναι ένας κλασικός τρόπος για να υποστηρίξετε οποιονδήποτε περνάει μια δύσκολη περίοδο ή θλίψη. Μάθετε τι του αρέσει ο φίλος σας να τρώει και να φέρει κάτι υγιεινό και ανακουφιστικό.
  • Οι κατσαρόλες και άλλα γεύματα ενός ποτ είναι συχνά μια εξαιρετική επιλογή επειδή ο φίλος σας μπορεί να παγώσει το μισό για αργότερα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να προετοιμάσετε επιπλέον και να παγώσετε ένα μέρος για αυτήν.
 5. 5
  Βρείτε πόρους στην περιοχή σας. Εάν η θλίψη του φίλου σας φαίνεται συντριπτική ή δεν ξέρετε πώς να βοηθήσετε, εντοπίστε επαγγελματίες ή υπηρεσίες στην περιοχή σας που μπορούν να την υποστηρίξουν. Είναι σημαντικό να μην επιβάλλετε τέτοιου είδους υπηρεσίες στον φίλο σας, ο οποίος μπορεί να μην θέλει να τις χρησιμοποιήσει. Αντ 'αυτού, απλώς βρείτε τους ισχύοντες αριθμούς ή ώρες συσκέψεων και αφήστε τους μαζί της.
  • Όλο και περισσότερο, τα κοινοτικά κέντρα, οι βιβλιοθήκες και οι εκκλησίες προσφέρουν ομάδες υποστήριξης για πένθος κατοικίδιων ζώων. μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για να δείτε αν υπάρχει κοντά σας. Μερικοί κτηνίατροι προσφέρουν ακόμη και συμβουλές θλίψης. Προσφέρετε να παρευρεθείτε με τον φίλο σας για να δώσετε την υποστήριξή σας.
  • Υπάρχουν επίσης θεραπευτές και ψυχολόγοι που ειδικεύονται στο πένθος και την απώλεια κατοικίδιων ζώων, ειδικά για ζώα συντροφιάς.
 6. 6
  Συνεχίστε να την υποστηρίζετε. Θυμηθείτε ότι η θλίψη είναι μια απρόβλεπτη διαδικασία, αλλά θα λείπει πάντα το κατοικίδιό της ακόμα κι αν φαίνεται ωραία. Συνεχίστε να την ελέγχετε και να περνάτε χρόνο μαζί της για μεγάλες αποστάσεις. αυτό ακριβώς κάνουν οι καλοί φίλοι.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να επισημάνετε στο ημερολόγιό σας τα γενέθλια και την ημέρα του θανάτου του κατοικίδιου ζώου, ώστε να είστε έτοιμοι να προσφέρετε επιπλέον υποστήριξη όταν έρχονται εκεί.

Μέρος 2 από 3: προσφορά δώρου ή ενθύμου

 1. 1
  Στείλτε λουλούδια ή μια κάρτα μόλις ακούσετε. Είναι ένας κλασικός και όμορφος τρόπος να πείτε σε κάποιον ότι είναι στο μυαλό σας και ότι γνωρίζετε τη θλίψη της. Μερικές φορές η αναγνώριση της θλίψης μπορεί να είναι χρήσιμη.
  • Ενημερώστε την ότι τη σκέφτεστε. Μια απλή κάρτα που λέει "Σκέφτομαι εσένα και (το όνομα του κατοικίδιου ζώου) σήμερα" είναι αρκετή. Μην προσφέρετε κενά πλάτη όπως "Το κατοικίδιο είναι σε καλύτερο μέρος" ή "Θα νιώσετε καλύτερα σύντομα."
  • Ορισμένες υπηρεσίες παράδοσης λουλουδιών προσφέρουν ειδικές ανθοδέσμες στη μνήμη ενός χαμένου κατοικίδιου ζώου. Ελέγξτε για να δείτε τι είναι διαθέσιμο από τον αγαπημένο σας ανθοπωλείο.
 2. 2
  Δημιουργήστε ή αγοράστε ένα εξατομικευμένο δώρο. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό ή τις καλλιτεχνικές σας δεξιότητες, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μικρό μνημείο για το αγαπημένο κατοικίδιο ζώο, το οποίο θα δείξει στον φίλο σας ότι σας ενδιαφέρει και ότι το κατοικίδιο δεν θα ξεχαστεί.
  • Εάν είστε καλλιτεχνικός, σκεφτείτε να ζωγραφίσετε ένα πορτρέτο του κατοικίδιου ζώου. Μπορείτε επίσης να προμηθεύσετε πίνακες ζωγραφικής για κατοικίδια σε λογικές τιμές σε ιστότοπους όπως το Etsy ή από τοπικούς καλλιτέχνες.
  • Θα μπορούσατε επίσης να σκεφτείτε να φτιάξετε ή να αγοράσετε ένα μνημείο για σκύλους για τον κήπο του φίλου σας. Αυτά είναι διαθέσιμα για αγορά σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων και στο διαδίκτυο και συχνά χαράσσονται με το όνομα και τις ημερομηνίες γέννησης και θανάτου του κατοικίδιου ζώου.
  Ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξετε έναν φίλο που θρηνεί την απώλεια ενός κατοικίδιου ζώου είναι να τους
  Ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξετε έναν φίλο που θρηνεί την απώλεια ενός κατοικίδιου ζώου είναι να τους αφήσετε να σας μιλήσουν για τα συναισθήματά τους και να ακούσουν.
 3. 3
  Κάντε κάτι προς τιμήν του κατοικίδιου ζώου. Σκεφτείτε μια τυχαία πράξη καλοσύνης ή ένα δώρο σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που θα σήμαινε πολλά για τον συγκεκριμένο φίλο σας ή το κατοικίδιο ζώο της. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η κληρονομιά του κατοικίδιου ζώου συνεχίζει να έχει αντίκτυπο ακόμη και μετά το θάνατο.
  • Για παράδειγμα, εάν το κατοικίδιο ζώο της αγαπούσε τα παιδιά, μπορείτε να κάνετε μια δωρεά ή να αφιερώσετε χρόνο εθελοντικά με έναν οργανισμό που εκπαιδεύει σκύλους θεραπείας για παιδιά. Ή ίσως είχε ένα αγαπημένο πάρκο όπου της άρεσε να φέρει το σκυλί. εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε δωρεές στο πάρκο για να φτιάξετε πάγκο ή σκύλο, να φυτέψετε ένα δέντρο ή να αφιερώσετε χρόνο εθελοντικά στο πάρκο για να μαζέψετε σκουπίδια.
  • Στείλτε μια κάρτα ή μια επιστολή στον φίλο σας και συμπεριλάβετε μια όμορφη, χειρόγραφη σημείωση που εξηγεί τι κάνατε προς τιμήν του σκύλου.
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε μια δωρεά στο όνομα του κατοικίδιου ζώου στην τοπική ανθρωπιστική κοινωνία σας.

Μέρος 3 από 3: κατανόηση του τι περνάει ο φίλος σας

 1. 1
  Μάθετε τον ρόλο που έπαιξε το κατοικίδιο στη ζωή του φίλου σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι περνάει ο φίλος σας, ειδικά αν δεν έχετε τα κατοικίδια. Ωστόσο, οι ψυχολόγοι έχουν εντοπίσει πολλούς βασικούς ρόλους που τα κατοικίδια ζώα παίζουν συχνά στη ζωή των ιδιοκτητών τους, ειδικά συντροφιά κατοικίδιων ζώων όπως γάτες και σκύλοι:
  • Τα κατοικίδια μπορούν να διαδραματίσουν τον ίδιο ψυχολογικό ρόλο με έναν αδελφό, σύντροφο ή παιδί. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται ακραίο, κάθε λάτρης των κατοικίδιων ζώων μπορεί να σας πει ότι ο δεσμός ανθρώπου-ζώου είναι βαθύς. Η απώλεια ενός κατοικίδιου ζώου μοιάζει πολύ με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου από την ανθρώπινη ποικιλία.
 2. 2
  Προσέξτε για θέματα υγείας. Εκτός από τα συναισθηματικά και κοινωνικά οφέλη από την κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων συχνά βιώνουν επίσης οφέλη για την υγεία, όπως μείωση της αρτηριακής πίεσης, χαμηλότερα επίπεδα άγχους και χαμηλότερη χοληστερόλη.
  • Η κατοχή συντροφιάς κατοικιδίων μπορεί να μειώσει τα ποσοστά κατάθλιψης και να αυξήσει τα επίπεδα της σερατονίνης και της ντοπαμίνης, τα οποία αυξάνουν τα συναισθήματα ηρεμίας και ευτυχίας. Σε άτομα με άνοια και νόσο του Αλτσχάιμερ, η κατοχή κατοικιδίου μπορεί να μειώσει συμπτώματα όπως επιθετικότητα και άγχος. Εάν ο φίλος σας είχε συνηθίσει να περπατά τακτικά το σκύλο της, μπορεί τώρα να ασκεί πολύ λιγότερη άσκηση.
  • Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο θάνατος ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να προηγείται των προβλημάτων υγείας για έναν ιδιοκτήτη που έχει πεθάνει, πιθανώς επειδή δεν υπάρχει πλέον κατοικίδιο για να ανακουφίσει και να ανακουφίσει το άγχος.
  • Βοηθήστε τον φίλο σας να βρει άλλους τρόπους για να ανακουφίσει το άγχος στη ζωή της και να παραμείνει δραστήριος, όπως να περπατήσει, να κάνει γιόγκα, να συμμετάσχει σε μια λέσχη βιβλίων ή να βρει ένα δημιουργικό κατάστημα όπως ζωγραφική ή μουσική. Δεδομένου ότι ο φίλος σας αισθάνεται ήδη μοναξιά λόγω της απώλειας του κατοικίδιου ζώου της, προσφέρετε να παρακολουθήσετε μαθήματα ή να συμμετάσχετε σε αυτές τις δραστηριότητες ανακούφισης από το άγχος.
 3. 3
  Κατανοήστε τη διαδικασία πένθους. Όπως και με το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, ο θάνατος ενός κατοικίδιου ζώου προκαλεί συχνά έναν έντονο κύκλο θλίψης που ποτέ δεν επιλύεται. Μην περιμένετε από τον φίλο σας να σταματήσει να μιλάει για το κατοικίδιό της ή να "ξεπεράσει" την απώλεια της σαν το κατοικίδιο της να είναι ιδιοκτησία και όχι φίλος. Αντ 'αυτού, αναγνωρίστε ότι η θλίψη είναι μια διαδικασία που διαρκεί συχνά μήνες ή χρόνια και δεν τελειώνει στην επίλυση αλλά μάλλον στην αντιμετώπιση της απώλειας.
  • Η θλίψη είναι μια πολύ προσωπική διαδικασία που είναι διαφορετική για όλους. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη θλίψη του φίλου σας.
  • Ο φίλος σας μπορεί ακόμη και να ντρέπεται ή να ντρέπεται να μιλήσει για την απώλεια της με άλλους, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την ψυχολογική ένταση του πένθους για κατοικίδια. Μπορεί να φοβάται ότι θα νομίζετε ότι αντιδρά υπερβολικά ή ότι δεν πρέπει να θρηνήσει τόσο έντονα.
 4. 4
  Μην την πιέζετε να πάρει ένα νέο κατοικίδιο. Αν και είναι κοινό για τους φίλους και την καλή οικογένεια να προσπαθούν να πιέσουν κάποιον να αντικαταστήσει γρήγορα ένα αγαπημένο κατοικίδιο ζώο, ο φίλος σας θα ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να υιοθετήσει ένα άλλο κατοικίδιο.
  • Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να αποφασίσει ποτέ να μην υιοθετήσει άλλο κατοικίδιο. Το αγαπημένο της κατοικίδιο δεν μπορεί να αντικατασταθεί, άλλωστε, κάτι περισσότερο από ένα παιδί θα μπορούσε να αντικατασταθεί.
  • Εάν ο φίλος σας είναι ανώτερος που ζει μόνος του, ένα νέο κατοικίδιο ζώο μπορεί να είναι καλή ιδέα να παρέχει συντροφιά και μια αίσθηση σκοπού. Ακόμα, είναι η απόφαση του φίλου σας να κάνει, και δεν πρέπει να την επιβάλει.
  Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο θάνατος ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να προηγείται
  Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο θάνατος ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να προηγείται των προβλημάτων υγείας για έναν ιδιοκτήτη που έχει πεθάνει, πιθανώς επειδή δεν υπάρχει πλέον κατοικίδιο για να ανακουφίσει και να ανακουφίσει το άγχος.
 5. 5
  Κατανοήστε πώς μπορεί να αισθάνεται εάν το κατοικίδιο ζώο ήταν ευθανασία. Άτομα που πρέπει να υποβληθούν σε ευθανασία με άρρωστα ή σοβαρά τραυματισμένα κατοικίδια ζώα συχνά βιώνουν έντονα συναισθήματα ενοχής και ντροπής για την απόφαση, ακόμα κι αν δεν υπήρχε άλλη επιλογή.
  • Προσπαθήστε να μην μιλήσετε για την απόφαση ή τη διαδικασία ευθανασίας, εκτός αν το κάνει. Σε αυτήν την περίπτωση, ενημερώστε την ότι έκανε μια στοργική, δύσκολη επιλογή και ότι ήταν το σωστό. Διαβεβαιώστε την, εάν ρωτήσει ή φαίνεται να ανησυχεί, ότι η ίδια η διαδικασία ευθανασίας παρακολουθείται στενά για να διασφαλιστεί ότι είναι ανθρώπινη, γρήγορη και ανώδυνη για το κατοικίδιο, που απλά κοιμάται.

Συμβουλές

 • Μερικοί άνθρωποι θα αρνηθούν τη βοήθεια και δεν θα τους αρέσει όταν άλλοι κάνουν φασαρία. Εάν ο φίλος σας φαίνεται να μην θέλει ειλικρινά να μιλήσει για το κατοικίδιο ζώο ή να λάβει υποστήριξη, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να την αφήσετε μόνη της.

Προειδοποιήσεις

 • Εάν ο φίλος σας δεν εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, μιλήστε με την οικογένειά της. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απώλεια κατοικίδιων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή κατάθλιψη ή ακόμα και σκέψεις αυτοκτονίας. Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια του φίλου σας, καλέστε αμέσως το 911 ή τον αριθμό υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της χώρας σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πρέπει να πω στον φίλο μου "Ήταν απλώς ένα κατοικίδιο, ξεπεράστε το";
  Σιγουρα οχι. Η επικύρωση της θλίψης κάποιου για ένα κατοικίδιο το κάνει ακόμη χειρότερο. Σε πολλές περιπτώσεις, τα κατοικίδια ζώα χρησιμεύουν ως σημαντικοί σύντροφοι στους ιδιοκτήτες τους. Δώστε στον φίλο σας όσο χρόνο χρειάζεται και να είστε υποστηρικτικοί - για αυτό είναι οι φίλοι.

Σχόλια (2)

 • sarah54
  Με βοήθησε να επικυρώσω τη θλίψη μου για την αγαπημένη μου μικρή Σόφι, την οποία υιοθέτησα στις 8 εβδομάδες αμέσως μετά από την ανθρωπογενή κοινωνία. Χάλασε για σχεδόν 15 χρόνια πριν περάσει από καρκίνο. Αντέδρασα τα δάκρυα αμέσως πριν και μετά το θάνατό της. Μόνο όταν κάποιος, ένας ξένος, αναγνώρισε την απώλεια μου που έσπασα και έκλαψα (όχι μπροστά της, αλλά αργότερα αφού είδα φωτογραφίες της).
 • lhessel
  Είμαι την τρίτη ημέρα αφού έπρεπε να βάλω το σκυλί μου. ήταν άρρωστος. Ήμασταν μαζί του από ένα κουτάβι μέχρι την τελευταία του ώρα. ήταν δώδεκα. Είμαι τόσο σπασμένος και αυτό βοηθάει στο κενό μου.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail