Πώς να ξέρετε αν έχετε ό, τι χρειάζεται για να αποκτήσετε ένα άλογο;

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα άλογο, βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για το κόστος της ιδιοκτησίας και της φροντίδας του. Αναμένετε να ξοδέψετε 2240€-3730€ για να αγοράσετε το άλογο, καθώς και 150€-370€ το μήνα για να επιβιβαστείτε στο άλογό σας σε ένα στάβλο ή μια εγκατάσταση επιβίβασης. Στη συνέχεια, προϋπολογισμός περίπου 750€ έως 1490€ ετησίως για το φαγητό του αλόγου, συν το κόστος του εξοπλισμού ιππασίας. Επίσης, προγραμματίστε για τουλάχιστον 750€ κάθε χρόνο για επισκέψεις κτηνιάτρου ρουτίνας και 260€-1120€ κάθε έξι εβδομάδες για να κόψετε τις οπλές του αλόγου σας από έναν πεταλωτή. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δεσμευτείτε να ξοδεύετε τουλάχιστον 2 ώρες τη φροντίδα του αλόγου σας κάθε μέρα, καθώς και να το οδηγείτε και να το εκπαιδεύετε τακτικά. Για περισσότερες πληροφορίες από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να ενοικιάσετε ένα άλογο πριν το αγοράσετε, συνεχίστε να διαβάζετε!

Όπως ένα εκκινητικό άλογο
Ίσως θέλετε να μιλήσετε με έναν εκπαιδευτή αλόγων και να καθορίσετε τον χρόνο που απαιτείται για την εκπαίδευση μιας συγκεκριμένης φυλής αλόγου ή ενός τύπου αλόγου, όπως ένα εκκινητικό άλογο.

Μπορεί να ονειρευτείτε να αποκτήσετε το δικό σας άλογο μια μέρα, ένα όμορφο πλάσμα που μπορείτε να οδηγήσετε όποτε θέλετε. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατοχή αλόγου είναι τεράστια ευθύνη. Τα άλογα απαιτούν πολλή προσοχή, χρήματα και δουλειά. Πριν αγοράσετε ένα άλογο, θα πρέπει να αναγνωρίσετε το οικονομικό κόστος της κατοχής ενός αλόγου και να είστε προετοιμασμένοι για τη φροντίδα και τη συντήρηση του αλόγου. Πρέπει επίσης να αναγνωρίσετε τις μακροπρόθεσμες ευθύνες που συνοδεύουν την κατοχή ενός αλόγου.

Μέρος 1 από 3: αναγνώριση των χρηματοοικονομικών δαπανών

 1. 1
  Υπολογίστε το κόστος του αλόγου. Πριν προχωρήσετε στην ιδιοκτησία των αλόγων, θα πρέπει να εξετάσετε εάν μπορείτε να αποκτήσετε και να φροντίσετε το άλογο. Η κατοχή ενός αλόγου είναι σαν να φροντίζετε ένα μικρό παιδί και το κόστος που σχετίζεται με αυτό μπορεί να είναι πολύ υψηλό. Αν ψάχνετε να αποκτήσετε ένα εκκινητικό άλογο για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την οδήγηση, μπορεί να καταλήξετε να ξοδέψετε 3730€ ή λιγότερο. Εάν θέλετε ένα πιο ώριμο άλογο και έχετε φιλοδοξίες να είστε επαγγελματίας αναβάτης, το άλογο μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερο.
  • Θα πρέπει να αναζητήσετε το κόστος των αλόγων στους στάβλους στην περιοχή σας. Ίσως μπορείτε να πάρετε ένα άλογο με 2240€-2990€, ανάλογα με τα διαθέσιμα άλογα. Ενδέχεται επίσης να μπορείτε να εκτελείτε πληρωμές σε μηνιαίες δόσεις, όπου θα πληρώνετε οπουδήποτε από 150€-300€ το μήνα για την ιδιοκτησία του αλόγου.
  • Εάν οδηγείτε ήδη σε στάβλο και έχετε εκπαιδευτή αλόγων, θα πρέπει να συζητήσετε τις επιλογές σας με τον εκπαιδευτή σας. Ρωτήστε τον εκπαιδευτή σας πόσο θα κοστίσει ένα συγκεκριμένο άλογο. Ο εκπαιδευτής σας μπορεί επίσης να σας προτείνει να αποκτήσετε ένα άλογο εκκίνησης ή ένα άλογο που είναι πιο ώριμο, ανάλογα με το επίπεδο ιππασίας σας.
  • Ένα δωρεάν άλογο δεν είναι ποτέ δωρεάν. Μην ξεγελιέστε σε αυτό το βήμα πωλήσεων.
 2. 2
  Σημειώστε το κόστος επιβίβασης στο άλογο. Μόλις αποκτήσετε το άλογό σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το πού θα επιβιβαστείτε στο άλογό σας και πόσο θα κοστίσει η επιβίβαση. Θα πληρώσετε έναν σταύλο ή μια δυνατότητα επιβίβασης για να επιβιβαστείτε στο άλογό σας. Οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται ανάλογα με την αγορά της περιοχής σας και αν επιλέξετε πλήρη φροντίδα, όπου η εγκατάσταση τροφοδοτεί και καθαρίζει το περίπτερο για εσάς ή αυτοεξυπηρέτηση, όπου κάνετε όλη τη σίτιση και τον καθαρισμό.
  • Η επιβίβαση σε άλογο σε μια εγκατάσταση με πλήρη φροντίδα μπορεί να κοστίσει περίπου 150€-370€ το μήνα, ανάλογα με την αγορά στην περιοχή σας. Αν όμως επιλέξετε αυτοεξυπηρέτηση σε εγκατάσταση επιβίβασης, μπορεί να καταλήξετε να πληρώνετε μόνο 75€ το μήνα.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τις εγκαταστάσεις επιβίβασης που δεν απέχουν περισσότερο από 30 λεπτά από το σπίτι σας, εάν είναι δυνατόν. Αυτό θα σας διευκολύνει να μεταβείτε σε και από την εγκατάσταση σε καθημερινή βάση. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση, όπως "Ποια είναι η επιλογή πλήρους φροντίδας σας και πόσο κοστίζει;" και «Πόσο θα αυτο νοιάζει το κόστος στις εγκαταστάσεις σας;»
  • Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε τις εγκαταστάσεις επιβίβασης πώς είναι τα λιβάδια τους και για πόσο καιρό τα άλογα αποδεικνύονται και πότε (νύχτα ή μέρα). Κοιτάξτε το μέγεθος του περιπτέρου και σκεφτείτε πόσο πάγκο πληρώνετε. Μερικοί πάγκοι που μπορείτε να πάρετε είναι εσωτερικοί / εξωτερικοί, που σημαίνει ότι το άλογο μπορεί να περπατήσει έξω όταν επιλέξει ή μπορεί να κλείσει στο στάβλο του.
  • Εάν έχετε γη, όπως σε ένα αγρόκτημα ή σε ένα μεγάλο μέρος όπου μπορείτε να διατηρήσετε το άλογο, καθώς και έναν αχυρώνα ή ένα στάβλο, το κόστος επιβίβασής σας μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερο. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε μεγάλο μέρος της φροντίδας και της διατροφής του αλόγου μόνοι σας.
  Πόσα στρέμματα χρειάζομαι αν οδηγούσα το άλογό μου για μια ώρα κάθε μέρα;
  Πόσα στρέμματα χρειάζομαι αν οδηγούσα το άλογό μου για μια ώρα κάθε μέρα;
 3. 3
  Προϋπολογισμός για ζωοτροφές και προμήθειες. Θα πρέπει επίσης να προγραμματίσετε το κόστος της τροφής για το άλογό σας, καθώς ένα τεράστιο μέρος του προϋπολογισμού σας θα διατεθεί για φαγητό. Το άλογό σας θα πρέπει να τρώει περίπου 1,5% έως 2,5% του σωματικού βάρους του κάθε μέρα σε σανό και κόκκους. Αν και το σανό και τα σιτηρά δεν είναι πολύ ακριβά, θα χρειαστείτε αρκετά από αυτά για να διατηρήσετε το άλογό σας σωστό. Θα πρέπει να προϋπολογιστείτε περίπου 750€ έως 1490€ το χρόνο για τη διατροφή του αλόγου.
  • Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το κόστος του κρεβατιού για το άλογό σας. Εάν επιλέξετε πλήρη φροντίδα σε μια υπηρεσία επιβίβασης, τα κρεβάτια ενδέχεται να καλύπτονται. Εάν κάνετε αυτοεξυπηρέτηση, ίσως χρειαστεί να παρέχετε σανό για το κρεβάτι του αλόγου σας, το οποίο θα είναι ένα πρόσθετο μηνιαίο κόστος.
  • Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το κόστος των συμπληρωμάτων για το άλογό σας, καθώς το άλογό σας μπορεί να χρειαστεί να λάβει ορισμένα συμπληρώματα για να παραμείνει υγιής. Ο κτηνίατρός σας θα προτείνει συμπληρώματα για το άλογό σας, κάτι που μπορεί να είναι ακριβό ανάλογα με τον τύπο των συμπληρωμάτων που χρειάζεται το άλογό σας.
 4. 4
  Υπολογίστε το κόστος του εξοπλισμού ιππασίας για το άλογο. Όταν αγοράζετε το δικό σας άλογο, θα πρέπει να επενδύσετε σε εξοπλισμό ιππασίας όπως σέλα, χαλινάρι και είδη καλλωπισμού. Θα πρέπει επίσης να πληρώσετε για συνεχή έξοδα, όπως ψεκασμός μύγας, προμήθειες καλλωπισμού και κουβέρτες αλόγων.
  • Εάν έχετε επί του παρόντος εκπαιδευτή αλόγων ή εκπαιδευτή, θα πρέπει να συζητήσετε το κόστος αυτού του εξοπλισμού και των προμηθειών. Πρέπει να επιλέξετε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και μεγάλης διάρκειας, καθώς αυτό θα μειώσει τα έξοδά σας αργότερα.
  • Εξετάστε τις επιλογές στα καταστήματα μεταπώλησης ή στο διαδίκτυο. Ίσως μπορείτε να βρείτε απαλά χρησιμοποιημένο καρφί για πολύ φθηνότερο από το να το αγοράσετε καινούργιο. Μπορείτε επίσης να περιμένετε τις πωλήσεις από διαδικτυακές εταιρείες για να εφοδιαστούν με την τιμή σε μειωμένη τιμή.
 5. 5
  Σημειώστε το κόστος της περιποίησης και της κτηνιάτρου. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τη φροντίδα και τη συντήρηση του αλόγου, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της περιποίησης ή της οπλής. Οι οπλές του αλόγου σας πρέπει να κόβονται και να σκουπίζονται κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από 260€ έως 1120€ για τον πεταλωτή, ανάλογα με το επίπεδο δεξιότητάς τους, τη συχνότητα των επισκέψεών τους και πόσο καιρό χρειάζεται για να παπούσουν το άλογό σας. Αυτό είναι επιπλέον του κόστους εφαρμογής παπουτσιών, αντικατάστασης τυχόν κατεστραμμένων παπουτσιών και αγοράς ειδικών παπουτσιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.
  • Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος της κτηνιάτρου για το άλογό σας. Αυτό περιλαμβάνει το κόστος των τσεκ-απ, των εμβολιασμών, των εξετάσεων, της αφυδάτωσης και της φροντίδας για μικρούς τραυματισμούς. Η φροντίδα των κτηνιάτρων μπορεί κατά μέσο όρο τουλάχιστον 750€ ετησίως, ανάλογα με τις ανάγκες του αλόγου σας.
  • Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το κόστος της επείγουσας φροντίδας για το άλογό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή σοβαρού τραυματισμού. Το κόστος αυτής της περίθαλψης μπορεί να είναι υψηλό, ανάλογα με τη φύση του τραυματισμού.
  • Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν θέλετε να επενδύσετε σε ασφάλιση για το άλογό σας. Υπάρχουν ορισμένες εταιρείες που παρέχουν ασφάλιση υγείας με μηνιαία χρέωση, όπως η ασφάλιση υγείας του ανθρώπου, που μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή προστασίας για ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και το κόστος προληπτικής φροντίδας.
Εάν βάζω ένα άλογο στον τοπικό μου αχυρώνα
Εάν βάζω ένα άλογο στον τοπικό μου αχυρώνα, πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτομαι το άλογο;

Μέρος 2 από 3: δέσμευση για τη φροντίδα και τη συντήρηση του αλόγου

 1. 1
  Αφιερώστε δύο ώρες την ημέρα για φροντίδα και συντήρηση. Εάν επιλέγετε την αυτοεξυπηρέτηση του αλόγου σε μια εγκατάσταση επιβίβασης ή σε ένα σπίτι, θα πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, για φροντίδα και συντήρηση. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να δεσμευτείτε στην καθημερινή φροντίδα, καθώς δεν μπορείτε απλά να κάνετε διακοπές ή να παραλείψετε μια μέρα που νιώθετε τεμπέλης. Το άλογό σας θα εξαρτάται από εσάς για καθημερινό νερό και φαγητό, καθώς και για προσοχή και φροντίδα.
  • Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το τρέχον πρόγραμμά σας και να καθορίσετε εάν έχετε το χρόνο να περάσετε δύο ώρες την ημέρα τουλάχιστον με το άλογό σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να ξυπνήσετε αρκετές ώρες νωρίς το πρωί για να φροντίσετε το άλογο ή να περάσετε χρόνο μετά το σχολείο ή να εργαστείτε για τη φροντίδα του αλόγου.
  • Ένα άλογο είναι ένα κατοικίδιο ζώο με το οποίο πρέπει να πάτε και να περάσετε χρόνο στο σπίτι του, σε αντίθεση με ένα σκυλί που περνάτε χρόνο χωρίς να φύγετε από το σπίτι σας. Αυτό θα αλλάξει δραστικά το καθημερινό σας πρόγραμμα.
 2. 2
  Καθορίστε το πρόγραμμα οδήγησης. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πόσο συχνά σκοπεύετε να οδηγήσετε το άλογο και ποιοι είναι οι στόχοι σας ως αναβάτης. Είστε άπληστος αναβάτης με αρκετό χρόνο για να οδηγήσετε το άλογο έξι ημέρες την εβδομάδα; Ή μήπως είστε πιο αναψυχής αναβάτης, με αρκετό χρόνο να οδηγήσετε το άλογο δύο φορές την εβδομάδα; Τουλάχιστον, πρέπει να προσπαθείτε να κάνετε ιππασία στο άλογό σας δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να δεσμευτείτε σε ένα πρόγραμμα ιππασίας όπου το άλογό σας παίρνει αρκετή άσκηση και προσωπική προσοχή.
  • Δεν μπορείτε απλά να παραλείψετε να ιππεύσετε το άλογό σας για μήνες κάθε φορά, καθώς το άλογό σας θα τα πάει καλά και θα παραμείνει υγιές εάν της δώσετε την αγάπη και την προσοχή. Θα χρειαστεί να έχετε αρκετό χρόνο για να την οδηγήσετε και να συνδεθείτε μαζί της ως ιδιοκτήτης της σε σταθερή βάση.
  • Θα μπορούσατε να πληρώσετε κάποιον στο χώρο του αχυρώνα / επιβίβασης για να έρθετε να οδηγήσετε το άλογό σας τις ημέρες που δεν μπορείτε ή όταν είστε έξω από την πόλη. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ακόμη κόστος που πρέπει να λάβετε υπόψη στον συνολικό προϋπολογισμό σας.
 3. 3
  Δέσμευση στην εκπαίδευση του αλόγου. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε τον χρόνο που θα πρέπει να δεσμευτείτε για την εκπαίδευση του αλόγου. Ακόμα κι αν αγοράσετε ένα άλογο που έχει σπάσει και είναι έτοιμο να οδηγήσει, θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο και χρήμα για να κάνετε βασική προπόνηση με το άλογο. Μπορείτε να προσλάβετε έναν εκπαιδευτή για να συνεργαστείτε με εσάς και το άλογό σας, ώστε να έχετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης.
  • Ίσως θέλετε να μιλήσετε με έναν εκπαιδευτή αλόγων και να καθορίσετε τον χρόνο που απαιτείται για την εκπαίδευση μιας συγκεκριμένης φυλής αλόγου ή ενός τύπου αλόγου, όπως ένα εκκινητικό άλογο. Μπορείτε να ρωτήσετε, "Τι είδους χρόνο θα χρειαζόμουν για να εκπαιδεύσω το άλογό μου;" και "Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να εκπαιδεύω το άλογό μου;"
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνυπολογίσει τον χρόνο προπόνησης με τον χρόνο ιππασίας καθώς και τον χρόνο φροντίδας και συντήρησης. Συνολικά, μπορεί να κοιτάτε λίγο χρόνο στο στάβλο με το άλογό σας κάθε μέρα.
  • Διαφορετικά επίπεδα εκπαιδευτών έρχονται σε διαφορετικά σημεία τιμών. Ανάλογα με τους στόχους σας ως ιδιοκτήτης αλόγου, οι αμοιβές των εκπαιδευτών μπορούν να γίνουν πολύ απότομες πολύ γρήγορα.
Εάν θέλετε ένα πιο ώριμο άλογο
Εάν θέλετε ένα πιο ώριμο άλογο και έχετε φιλοδοξίες να είστε επαγγελματίας αναβάτης, το άλογο μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερο.

Μέρος 3 από 3: προσδιορισμός των μακροπρόθεσμων ευθυνών της κατοχής ενός αλόγου

 1. 1
  Αντιμετωπίστε το άλογό σας σαν μακροχρόνιο σύντροφο. Τα άλογα μπορούν να ζήσουν έως 20 έως 30 χρόνια και πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν μακροχρόνιες ευθύνες. Πρέπει να είστε έτοιμοι να δώσετε χρόνια φροντίδας και προσοχής στο άλογό σας, όπως θα κάνατε έναν μακροχρόνιο σύντροφο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εμφανιστείτε και να εργαστείτε σκληρά για να φροντίσετε το άλογό σας και να τη διατηρήσετε ευτυχισμένη και υγιή.
  • Οι χρηματοοικονομικές δεσμεύσεις καθώς και οι δεσμεύσεις χρόνου σημαίνει ότι δεν πρέπει να εισάγετε ελαφρά την αγορά ενός αλόγου. Θα πρέπει να μάθετε να ισορροπείτε τις ευθύνες της κατοχής ενός αλόγου με τις άλλες ευθύνες της ζωής σας, όπως το σχολείο, τις προσωπικές σας σχέσεις και την καριέρα σας.
 2. 2
  Να είστε προετοιμασμένοι εάν το άλογο τραυματιστεί ή είναι κουτσός. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για άλλες μακροχρόνιες ευθύνες για την κατοχή ενός αλόγου, όπως η φροντίδα του αλόγου εάν τραυματιστεί άσχημα ή γίνει κουτσός. Μερικές φορές τα άλογα τραυματίζονται και δεν μπορούν πλέον να πηδούν ή να τρέχουν όπως κάποτε. Το άλογο μπορεί επίσης να αναπτύξει ένα πρόβλημα υγείας που οδηγεί σε χωλότητα. Ως ιδιοκτήτης του αλόγου, αν είναι τότε δική σας ευθύνη να αποφασίσετε πώς να στηρίξετε καλύτερα το άλογό σας και τις ανάγκες σας ως αναβάτη.
  • Αν και μπορείτε να πουλήσετε ή να ανταλλάξετε το άλογό σας, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε και άλλες επιλογές ως ιδιοκτήτης. Εάν το άλογό σας αρρωσταίνει, τραυματιστεί ή κουβαλή, θα πρέπει να συζητήσετε τις επιλογές σας με τους εκπαιδευτές του αλόγου σας και τον κτηνίατρό σας και να προσπαθήσετε να βρείτε μια λύση όπου το άλογο είναι φροντισμένο και εξακολουθείτε να είστε σε θέση να επιδιώξετε τους στόχους σας.
  • Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου πρέπει να αφήσετε το άλογό σας, συζητήστε το με τον κτηνίατρό σας, καθώς θα γνωρίζουν εγκαταστάσεις συνταξιοδότησης, αχυρώνες ειδικών αναγκών και άτομα που είναι εξοπλισμένα για να βοηθήσουν τα κατοικίδια ζώα βοσκοτόπων. Θα είναι καλύτερα σε θέση να σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση και να σας βοηθήσουν να βρείτε την καλύτερη λύση για το κουτσό σας άλογο.
 3. 3
  Εξετάστε το ενδεχόμενο μίσθωσης αλόγου προτού αγοράσετε ένα. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε βέβαιοι εάν είστε έτοιμοι για τις μακροπρόθεσμες ευθύνες της ιδιοκτησίας αλόγων, μπορείτε να αποφασίσετε να δοκιμάσετε πρώτα τη μίσθωση ενός αλόγου. Μπορείτε να κάνετε πλήρη ή μερική μίσθωση για έξι μήνες, όπου πληρώνετε ένα σταθερό τέλος για τον χρόνο ιππασίας σε ένα άλογο. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια μίσθωση, ώστε να έχετε μια καλύτερη αίσθηση του χρόνου και των οικονομικών δαπανών της κατοχής ενός αλόγου.
  • Εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε περισσότερο «χρόνο αλόγου», μπορεί να είστε έτοιμοι να προχωρήσετε μπροστά στην κατοχή ενός αλόγου. Η εκμίσθωση ενός αλόγου για ένα χρονικό διάστημα μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε εάν είστε έτοιμοι για την ιδιοκτησία αλόγων.
  • Η μίσθωση ενός αλόγου είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διαιρέσετε τις ευθύνες της ιδιοκτησίας αλόγου με ένα άλλο άτομο. Με αυτόν τον τρόπο το άλογο παίρνει το διπλάσιο της αγάπης και παίρνεις ένα άλογο να οδηγείς.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Οι γονείς μου λένε ότι θα πάρουμε ένα άλογο όταν βρούμε ένα σπίτι, αλλά δεν έχουν αποκτήσει ακόμη ένα άλογο. Πώς μπορώ να τους υπενθυμίσω ή τουλάχιστον να τους πείσω ότι είμαι έτοιμος;
  Αν υπάρχει σχολή ιππασίας γύρω, ρωτήστε για να πάτε για κάποιο εθελοντισμό και τότε θα ξέρουν ότι είστε σοβαροί. Μην τους ενοχλείτε υπερβολικά, καθώς θα μπορούσαν να γίνουν ξινά για το θέμα. αν θέλετε πραγματικά να τους πείσετε, αρχίστε να εξοικονομείτε χρήματα, να πάρετε δουλειά και να αρχίσετε να βοηθάτε το σπίτι για να τα κάνετε καλά.
 • Πρέπει να είναι ανοιχτό ή μπορείτε να τον κρατήσετε σε έναν αχυρώνα;
  Δεν έχει σημασία. Μπορείτε να κρατήσετε το άλογο έξω στο ύπαιθρο (όχι όταν βρέχει ή χιονίζει ή ακόμα και βροντές). Ή, μπορείτε να κρατήσετε το άλογο στον αχυρώνα (όταν βρέχει, χιονίζει, κ.λπ.).
 • Ποια φυλή είναι η καλύτερη για έναν εξαιρετικά έμπειρο αναβάτη;
  Τα πράσινα άλογα και το OTTBS απαιτούν έναν πιο έμπειρο ιδιοκτήτη, αλλά όλα εξαρτώνται από το μεμονωμένο άλογο.
 • Είναι καλύτερο να ενοικιάσετε, να επιβιβαστείτε ή να αποκτήσετε ένα άλογο; Ποιο κοστίζει περισσότερο και ποιο είναι το φθηνότερο;
  Εξαρτάται από το πού ζείτε, πώς ζείτε και τι κάνει το άλογο. Η ιδιοκτησία είναι συνήθως η πιο ακριβή, και η μίσθωση και η επιβίβαση συνδέονται με το φθηνότερο.
 • Πόσο μεγάλη πρέπει να έχει η αυλή σας σε τετραγωνικά μίλια, ναυπηγεία ή μέτρα;
  Περίπου 1 ή 2 στρέμματα για 1 άλογο, ή περίπου 7260 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό περιλαμβάνει ένα λιβάδι, ώστε το άλογο να μπορεί να τρέχει γύρω και το στάβλο.
 • Μήπως κοστίζει περισσότερο για να επιβιβαστείς σε άλογο ή να κρατήσεις ένα στο δικό σου μέρος;
  Κοστίζει περισσότερο για την επιβίβαση σε άλογο.
 • Εάν βάζω ένα άλογο στον τοπικό μου αχυρώνα, πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτομαι το άλογο;
  Προσπαθήστε να επισκέπτεστε το άλογό σας όσο πιο συχνά γίνεται. Εάν δεν μπορείτε να περάσετε την εβδομάδα, προσπαθήστε να περάσετε μισή ημέρα, ίσως τα σαββατοκύριακα.
 • Μπορώ να φτιάξω το δικό μου στάβλο αλόγου στην αυλή μου με ένα μικρό στρογγυλό στυλό; Ζω σε μια αγροτική περιοχή και θέλω τα άλογά μου να είναι κοντά.
  εξαρτάται από την πολιτεία και τους τοπικούς νόμους σας, αλλά αυτή είναι μια καλή ιδέα.
 • Αν θέλω να κρατήσω ένα άλογο στη μεγάλη αυλή μου, θα είναι μόνος αν δεν έχω άλλα άλογα;
  Τα άλογα είναι γενικά κοπάδια, αλλά μπορεί να μείνει χωρίς κοπάδι αρκεί να είστε εκεί για να τον κρατήσετε συντροφιά τις περισσότερες φορές.
 • Πόσα στρέμματα χρειάζομαι αν οδηγούσα το άλογό μου για μια ώρα κάθε μέρα; Και πόσο συχνά πρέπει να δώσω στα άλογα νερό και φαγητό;
  Θα χρειαστείτε περίπου 2 στρέμματα για να είναι άνετο το άλογο. Για φαγητό και νερό, τα άλογα θα χρειαζόταν το νερό τους να ξαναγεμίζουν τακτικά περίπου μία ή κάθε δεύτερη μέρα. Εάν ταΐζετε τα άλογα με δέματα σανού, θα πρέπει να τρέφονται περίπου 2-3 νιφάδες δύο φορές την ημέρα.

Σχόλια (1)

 • zkub
  Παίρνω το δικό μου πόνυ και το κρατάω στους στάβλους μου, οπότε μου έδωσες μεγάλες συμβουλές.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail