Πώς να εντοπίσετε συμπτώματα έλκους στα άλογα;

Για να εντοπίσετε συμπτώματα έλκους σε ένα άλογο, προσέξτε για αλλαγές συμπεριφοράς, όπως αυξημένη ευερεθιστότητα, νευρικότητα ή κόπωση, που μπορεί να είναι ένδειξη ότι ένα άλογο έχει γαστρικά έλκη. Επίσης, παρακολουθήστε πόση τροφή τρώει το άλογό σας, καθώς τα άλογα με γαστρικά έλκη μπορεί να είναι απρόθυμα να φάνε. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε σημάδια μάσησης ξύλου, κάτι που αποτελεί κοινή συμπεριφορά σε άλογα με έλκη. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να εντοπίσετε τα συμπτώματα του έλκους του κερατοειδούς και του παχέος εντέρου σε ένα άλογο, κάντε κύλιση προς τα κάτω.

Για να εντοπίσετε συμπτώματα έλκους σε ένα άλογο
Για να εντοπίσετε συμπτώματα έλκους σε ένα άλογο, προσέξτε για αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως αυξημένη ευερεθιστότητα, νευρικότητα ή κόπωση, που μπορεί να είναι ένδειξη ότι ένα άλογο έχει γαστρικά έλκη.

Τα άλογα μπορούν να αναπτύξουν διαφορετικά είδη έλκους. Τα γαστρικά έλκη είναι τα πιο συνηθισμένα, αλλά μπορούν επίσης να αναπτύξουν έλκη στο παχύ έντερο ή στα μάτια. Τα έλκη του γαστρικού και του παχέος εντέρου έχουν μη ειδικά συμπτώματα, όπως αλλαγές συμπεριφοράς, αλλαγές όρεξης και γενικά κακή υγεία. Τα έλκη του κερατοειδούς αναγνωρίζονται από ερυθρότητα ή πρήξιμο των ματιών, απόρριψη από τα μάτια ή αποχρωματισμό του ματιού.

Μέθοδος 1 από 3: προσδιορισμός γαστρικών ελκών

 1. 1
  Παρατηρήστε τυχόν αλλαγές συμπεριφοράς. Τα συμπτώματα των γαστρικών ελκών μπορεί να είναι μη ειδικά και δύσκολο να παρατηρηθούν. Το άλογό σας μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά τους εάν έχουν έλκος στομάχου. Η στάση τους μπορεί να αλλάξει και να γίνουν λιγότερο πρόθυμοι να κάνουν πράγματα που συνήθιζαν. Το άλογο μπορεί να ενεργήσει ευερέθιστα ή ζαλισμένα.
  • Το άλογο μπορεί να μην αποδίδει τόσο καλά είτε με ενθουσιασμό όπως πριν, και μπορεί να είναι απρόθυμοι να προπονηθούν όπως κάποτε. Το άλογό σας μπορεί να φαίνεται νευρικό ή δεν θέλει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις όπως πριν.
  • Ο βρουξισμός ή η λείανση των δοντιών είναι μια από τις πιο συχνές αλλαγές συμπεριφοράς με έλκη.
 2. 2
  Ελέγξτε για πεπτικά προβλήματα. Ένα σύμπτωμα γαστρικών ελκών είναι κακή ή μειωμένη όρεξη. Το άλογό σας μπορεί να είναι απρόθυμο να φάει όταν του προσφέρεται φαγητό ή μπορεί να βόσκει λιγότερο. Αφού αρχίσουν να τρώνε, μπορεί να σταματήσουν και να φύγουν επειδή το φαγητό πονάει το στομάχι τους.
  • Λόγω αυτού, το άλογό σας μπορεί να χάσει βάρος.
 3. 3
  Προσέξτε για γενικά κακή υγεία. Τα γαστρικά έλκη μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της συνολικής κατάστασης του αλόγου σας. Αναζητήστε τυχόν πτώση ή αλλαγές στην υγεία ή τη σωματική σας κατάσταση. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε προβλήματα με το παλτό του αλόγου.
  • Το άλογό σας μπορεί να αισθάνεται ληθαργικό, οπότε μπορεί να ξοδεύει περισσότερο χρόνο ξαπλωμένο από το συνηθισμένο. Μπορούν επίσης να ξαπλώσουν στην πλάτη τους για να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου από τα έλκη.
  Τα άλογα δείχνουν να έχουν τις υψηλότερες πιθανότητες έλκους
  Τα ιπποδρομιακά άλογα, τα άλογα αντοχής και τα άλογα δείχνουν να έχουν τις υψηλότερες πιθανότητες έλκους.
 4. 4
  Ψάξτε για μάσημα ξύλου. Εάν το άλογό σας έχει γαστρικό έλκος, μπορεί να αρχίσει να μασάει ξύλο ή κούνια. Το μάσημα ξύλου βοηθά το άλογο να παράγει περισσότερο σάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του οξέος του στομάχου.
  • Εάν παρατηρήσετε αυτήν τη συμπεριφορά, το άλογό σας θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει έλκη στομάχου.
 5. 5
  Γνωρίστε ότι τα γαστρικά έλκη είναι κοινά στα αθλητικά άλογα. Τα έλκη του στομάχου είναι κοινά σε όλα τα άλογα, αλλά εμφανίζονται συχνότερα σε αθλητικά και ενεργά άλογα. Τα ιπποδρομιακά άλογα, τα άλογα αντοχής και τα άλογα δείχνουν να έχουν τις υψηλότερες πιθανότητες έλκους. Εάν έχετε ένα αθλητικό ή εξαιρετικά σωματικά ενεργό άλογο, το άλογό σας μπορεί να είναι πιο επιρρεπές σε γαστρικά έλκη.
  • Η άσκηση μετακινεί το οξύ στο στομάχι γύρω, το οποίο μπορεί να το σηκώσει στο άνω και ευάλωτο τμήμα του στομάχου. Η άσκηση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε περισσότερη παραγωγή οξέος στομάχου. Αυτά τα πράγματα μπορούν να προκαλέσουν έλκη.
 6. 6
  Αναγνωρίστε ότι το άγχος μπορεί να προκαλέσει έλκη. Τα άλογα που βρίσκονται κάτω από ορισμένους τύπους στρες μπορούν να αναπτύξουν γαστρικά έλκη. Οι στρεσογόνοι παράγοντες περιλαμβάνουν την έλξη γύρω ή την περίφραξη σε άγνωστους πάγκους, και οι δύο συμβαίνουν όταν πηγαίνετε και από αγώνες αλόγων ή αγώνες. Οι αλλαγές στα προγράμματα μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε έλκη. Μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε ημέρες για να αναπτυχθούν τα έλκη.
  • Το άλογό σας μπορεί να φαίνεται ωραίο και χωρίς πίεση, αλλά η μεταφορά ή η αποστολή μπορεί να οδηγήσουν σε έλκη.
 7. 7
  Να γνωρίζετε ότι η διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε έλκη. Ο τρόπος με τον οποίο τρέφετε το άλογό σας μπορεί να οδηγήσει σε έλκη. Η ξαφνική αλλαγή της διατροφής του αλόγου σας μπορεί να οδηγήσει σε έλκος. Η διατροφή του αλόγου σας σε δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να οδηγήσει σε γαστρικά έλκη ή παλινδρόμηση οξέος λόγω των λιπαρών οξέων που απελευθερώνονται από τους υδατάνθρακες.
  • Άλογα που δεν επιτρέπεται να βόσκουν καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας για φαγητό και αντ' αυτού τρέφονται δύο φορές την ημέρα μπορούν να αναπτύξουν έλκη. Αυτό οφείλεται στα φυσικά οξέα του στομάχου και το πρόγραμμα ξεφορτώνεται από ένα μη φυσικό πρόγραμμα διατροφής.
  • Τα άλογα βόσκουν ζώα και τα βόσκουν σταθερά καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας θα τους επιτρέψουν να παράγουν ομοιόμορφη ποσότητα οξέος στομάχου και φυσικής πέψης.

Μέθοδος 2 από 3: εντοπισμός συμπτωμάτων ελκών του παχέος εντέρου

 1. 1
  Ψάξτε για τυχόν προβλήματα με την πλευρά. Εάν το άλογό σας έχει έλκη του παχέος εντέρου, το άλογό σας μπορεί να έχει ευαισθησία στο πλευρό του, γεγονός που υποδηλώνει πεπτικό πρόβλημα όπως το έλκος.
  • Το άλογο μπορεί επίσης να αντισταθεί στην τοποθέτηση μιας σέλας λόγω του πόνου στην περιοχή.
  Καθώς τα άλογα με γαστρικά έλκη μπορεί να είναι απρόθυμα να τρώνε
  Επίσης, παρακολουθήστε πόσα τρόφιμα τρώει το άλογό σας, καθώς τα άλογα με γαστρικά έλκη μπορεί να είναι απρόθυμα να τρώνε.
 2. 2
  Παρατηρήστε τυχόν πεπτικά προβλήματα. Τα έλκη του παχέος εντέρου μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα του αλόγου. Το άλογο μπορεί να μην θέλει να φάει, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Το άλογό σας μπορεί επίσης να έχει διάρροια ή χαλαρά, υδαρή κόπρανα. Αυτό προκαλείται συχνά από έλκος στο παχύ έντερο.
  • Κολικά ή κολικά συμπτώματα μπορεί επίσης να δείχνουν ένα έλκος του παχέος εντέρου. Το άλογό σας μπορεί να πέσει στο έδαφος ή να ξαπλώσει πολύ. Μπορεί επίσης να αναπτύξουν ήπια αναιμία και να έχουν κακή ποιότητα τρίχας.
  • Τα έλκη του παχέος εντέρου συχνά παρουσιάζονται ως μη ειδικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων επαναλαμβανόμενων επεισοδίων κολικού.
 3. 3
  Ελέγξτε για αλλαγές συμπεριφοράς. Τα έλκη του παχέος εντέρου και του στομάχου επηρεάζουν τη συνολική συμπεριφορά του αλόγου. Το άλογό σας μπορεί να δράσει ληθαργικό ή ευερέθιστο και μπορεί να αρνηθεί να κάνει δουλειά ή ασκήσεις που κάποτε έκαναν. Το άλογό σας μπορεί να μην έχει τόση ενέργεια ή αντοχή στο παρελθόν.
  • Το άλογό σας μπορεί να έχει κακή κατάσταση σώματος, όπως θαμπό παλτό ή μειωμένη ζωτικότητα.

Μέθοδος 3 από 3: αναγνώριση των συμπτωμάτων των ελκών του κερατοειδούς στα άλογα

 1. 1
  Παρατηρήστε τυχόν ερυθρότητα ή πρήξιμο. Ένα κοινό σύμπτωμα των ελκών του κερατοειδούς είναι η ερυθρότητα του ματιού. Η περιοχή γύρω από τα μάτια μπορεί επίσης να είναι πρησμένη. Το μάτι μπορεί να μολυνθεί. Το άλογο μπορεί να έχει πρόβλημα να ανοίξει ή να κλείσει το βλέφαρο, το οποίο μπορεί να μοιάζει με στραβισμό.
  • Εάν το άλογο έχει τραυματισμό στο μάτι του, τότε το άλογο μπορεί να προσπαθήσει να το προστατεύσει κρατώντας το μάτι κλειστό.
 2. 2
  Ψάξτε για εκκένωση. Τα έλκη του κερατοειδούς μπορεί να προκαλέσουν απαλλαγή από τα μάτια. Αυτή η απόρριψη μπορεί να είναι διαυγής ή γαλακτώδης ή λευκή. Μπορεί να είναι πρασινωπό ή κίτρινο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη.
  • Το άλογο μπορεί να έχει δάκρυα που διαρρέουν από τα μάτια, ή υγρές περιοχές κάτω από τα μάτια για να υποδηλώσουν δάκρυα.
 3. 3
  Παρατηρήστε τυχόν αλλαγές στην εμφάνιση των ματιών. Ένα άλλο σύμπτωμα των ελκών του κερατοειδούς είναι οι αλλαγές στα μάτια ή στον κερατοειδή. Η επιφάνεια του ματιού μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει μια θολό ή θαμπή εμφάνιση, η οποία αλλάζει το χρώμα του ματιού του αλόγου.
  • Τα έλκη μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα αιμοφόρα αγγεία, οπότε ο κερατοειδής μπορεί να αρχίσει να φαίνεται αιματηρός ή σκούρο κόκκινο.
  Όπως πώς να εντοπίσετε τα συμπτώματα του έλκους του κερατοειδούς
  Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να εντοπίσετε τα συμπτώματα του έλκους του κερατοειδούς και του παχέος εντέρου σε ένα άλογο, κάντε κύλιση προς τα κάτω.
 4. 4
  Προσδιορίστε τους παράγοντες κινδύνου για έλκη του κερατοειδούς. Τα έλκη του κερατοειδούς συμβαίνουν από τραυματισμό στο μάτι. Το άλογό σας μπορεί να πάρει ένα έλκος του κερατοειδούς από το να τρέξει σε κάτι με το κεφάλι τους ή κάτι που εισέρχεται ή τρίβει το μάτι, όπως ένα κλαδί ή σκόνη.
  • Εάν το άλογο μπαίνει σε βίαια σύγκρουση με άλλο άλογο, μπορεί να προκαλέσει έλκος του κερατοειδούς εάν το μάτι χτυπηθεί ή υποστεί ζημιά.
  • Μπορεί επίσης να προκληθεί από μύκητα ή βακτήρια.
 5. 5
  Λάβετε μέτρα μόλις αναγνωρίσετε τα συμπτώματα. Τα μάτια μπορούν να επιδεινωθούν και οι τραυματισμοί των ματιών μπορούν να γίνουν πολύ σοβαροί πολύ γρήγορα. Εάν δείτε ότι το άλογό σας έχει αποστράγγιση από τα μάτια του ή το μάτι είναι πρησμένο ή κλειστό, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας. Οι τραυματισμοί των ματιών θεωρούνται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ο κτηνίατρός σας θα θέλει να ηρεμήσει το άλογο και να κοιτάξει στα μάτια για να βρει τη συγκεκριμένη αιτία τραυματισμού.
  • ΜΗΝ βάζετε φάρμακα στα μάτια έως ότου ο γιατρός σας επιβεβαιώσει εάν είναι έλκος ή όχι. Εάν βάλετε κάποια φάρμακα σε ένα μάτι με έλκος, αυτό θα μπορούσε να κάνει το μάτι πολύ χειρότερο και ενδεχομένως να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

Συμβουλές

 • Τα συμπτώματα του έλκους μπορεί να μοιάζουν πολύ με συμπτώματα άλλων ασθενειών που μπορεί να έχει το άλογό σας. Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας, ώστε να μπορούν να εκτελέσουν ορισμένες εξετάσεις και να αποκλείσουν αυτές τις ασθένειες.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail