Πώς να κάνετε μια αλλαγή μολύβδου;

Για να κάνετε μια αλλαγή ιπτάμενου μολύβδου, φέρετε το άλογό σας σε ένα συλλεκτικό δοχείο και οδηγήστε σε σχήμα οκτώ στην αρένα. Στη συνέχεια, δώστε το σύνθημα να αλλάξει όταν το μπροστινό πόδι του αλόγου σας έρχεται προς τα εμπρός. Στη συνέχεια, ασκήστε πίεση με το δεξί πόδι και ελευθερώστε την ένταση στο αριστερό στήριγμα. Τέλος, απελευθερώστε την πίεση στα δεξιά και ασκήστε γρήγορα το αριστερό σας πόδι για να ολοκληρώσετε την αλλαγή. Για συμβουλές σχετικά με τον έλεγχο των ελιγμών, διαβάστε!

Κάνετε τακτικές αλλαγές μολύβδου
Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε το μολύβι του ιπτάμενου έως ότου εσείς και το άλογό σας αισθανθείτε άνετα μαζί και κάνετε τακτικές αλλαγές μολύβδου.

Η αλλαγή του ιπτάμενου μολύβδου είναι ένας εντυπωσιακός και χαριτωμένος τρόπος για το άλογό σας να αλλάξει τα πόδια με τα οποία οδηγεί κατά τη διάρκεια ενός κουταλιού. Για πολλά άλογα και αναβάτες, μπορεί να είναι μια δύσκολη μετάβαση για να κυριαρχήσετε, αλλά με υπομονή και προετοιμασία, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια αλλαγή ιπτάμενου μολύβδου χωρίς κόπο. Φροντίστε να περιμένετε μέχρι να χαλαρώσει το άλογό σας και να σας εμπιστευτεί πριν δοκιμάσετε τη μετάβαση. Θυμηθείτε να παραμείνετε χαλαροί και να εργαστείτε για τον συγχρονισμό των ενδείξεων σας για να διασφαλίσετε την επιτυχία.

Μέθοδος 1 από 3: εξειδίκευση των προϋποθέσεων στις αλλαγές μολύβδου

 1. 1
  Αναπτύξτε ένα άνετο, συλλεγόμενο κουβέρτα. Μια αλλαγή ιπτάμενου μολύβδου συμβαίνει σε ένα κουτάλι, οπότε φροντίστε να εξασκηθείτε μέχρι να αισθανθείτε πολύ άνετα εσείς και το άλογό σας. Στόχος για μια ομαλή και ελεγχόμενη κουβέρτα που ακολουθεί έναν σταθερό ρυθμό 3-beat.
  • Το άλογό σας στο κάντερ πρέπει να κάνει μεγάλα, στρογγυλά, εκφραστικά βήματα και να έχει αρκετή ανύψωση από το έδαφος, ώστε να μπορεί να αλλάξει με επιτυχία τα πόδια του στον αέρα.
  • Καθώς πατάτε, χρησιμοποιήστε την πίεση από το εξωτερικό πόδι και τον εξωτερικό έλεγχο για να κρατήσετε το άλογό σας ίσιο. Βάλτε ένταση στο εσωτερικό στήριγμα για να κάμπτετε το άλογό σας ελαφρώς προς την κατεύθυνση του μολύβδου.
 2. 2
  Εξασκηθείτε στο μετρητή. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε με το δεξί πόδι του αλόγου σας να οδηγεί. Οδηγήστε αρκετά ευθεία βήματα στη μεγάλη πλευρά της αρένας και μετά στρίψτε διαγώνια προς το κέντρο. Όταν φτάσετε στα 50-80 μέτρα (15-24 μ.) Από τη ράγα, φέρτε το άλογό σας στην κεντρική γραμμή, πιέζοντας με το αριστερό σας πόδι για να το κρατήσετε σε ένα δεξί προβάδισμα. Στρίψτε ελαφρώς προς τα αριστερά, κρατώντας το άλογό σας να κάμπτεται προς τα δεξιά πιέζοντας το δεξί σας πόδι στην περιφέρεια και το αριστερό σας πόδι πίσω από αυτό.
  • Το άλογό σας θα πρέπει να στρίψει προς τα αριστερά με τα άκρα του προς τη ράγα και να συνεχίσει να κολλάει στο δεξί προβάδισμα.
  • Εάν το άλογό σας σπάσει σε ένα τρέξιμο κατά τη διάρκεια της στροφής, ξεκινήστε ξανά και δώστε περισσότερη πίεση με τα πόδια σας στην επόμενη στροφή για να το κρατήσετε.
  • Εάν το άλογό σας αλλάξει σε ένα αριστερό προβάδισμα στο μέτωπο καθώς γυρίζετε, ζητήστε του να κατέβει σε ένα τρέξιμο τραβώντας απαλά πίσω τα ηνία και δοκιμάστε ξανά.
  • Γυρίστε το κεφάλι σας και κοιτάξτε πού γυρίζετε για να προετοιμάσετε το άλογό σας για να κάνετε μια σταδιακή ταλάντευση προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Εξασκηθείτε στην αντίθετη κουρτίνα έως ότου το άλογό σας μπορεί να το κάνει χωρίς ένταση.
 3. 3
  Πρόοδος στην ιππασία συλλέγοντας μισά στάδια στο κουτάλι. Σε ένα κουτάλι, κλείστε τα πόδια σας γύρω από το άλογό σας, πιέστε προς τα κάτω στο κάθισμά σας και κλείστε το εξωτερικό σας χέρι για μια στιγμή. Αυτό θα εμπλακεί στο πίσω μέρος του αλόγου σας και θα ενθαρρύνει μια σύντομη παύση να «καθίσετε» πίσω στα άκρα του.
  • Δοκιμάστε να κάνετε ιππασία 3 συλλέγοντας μισά στηρίγματα στη σειρά. Στη συνέχεια, προχωρήστε για αρκετά βήματα και ζητήστε ξανά 3 ημίσεα.
 4. 4
  Master απλές αλλαγές μολύβδου. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε γελοιοποιώντας γύρω από την αρένα με το άλογό σας να οδηγεί με το αριστερό του πόδι και το δεξί σας πόδι στραμμένο προς τα έξω της αρένας. Τραβήξτε πίσω τα ηνία για να ζητήσετε από το άλογό σας να μεταβεί κάτω σε ένα τρέξιμο. Μετά από 1-3 βήματα, πιέστε το αριστερό σας πόδι στο άλογό σας στο περιθώριο, διατηρώντας ταυτόχρονα το δεξί σας πόδι στο σώμα του ακριβώς πίσω από την περιφέρεια για να το συνεχίσετε ευθεία προς τα εμπρός για να το ενθαρρύνετε να στραφεί προς το προβάδισμα με το δεξί του πόδι. Χρησιμοποιήστε το εσωτερικό στήριγμα για να το κάμπτετε προς τα αριστερά, προς την κατεύθυνση του νέου καλωδίου. Όταν αλλάζει, επαναφέρετέ το σε ένα κουτάλι και επαναλάβετε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά.
  • Για να σας βοηθήσουμε να ακολουθήσετε την αλλαγή βάδισης με τους γοφούς σας χωρίς να χάσετε την ισορροπία σας, κρατήστε τον πυρήνα σας απασχολημένο και κλείστε τα δάχτυλά σας σφιχτά στο εξωτερικό στήριγμα όταν ζητάτε από το άλογό σας να κατέβει σε ένα τρέξιμο.
  • Μπορείτε επίσης να προχωρήσετε σε μια αλλαγή προβάδισμα από canter σε μια βόλτα και στη συνέχεια πίσω σε canter. Βοηθά στην επιβράδυνση του καλύμματος με λίγες στάσεις συλλογής πριν τραβήξετε πίσω τα ηνία για να ζητήσετε από το άλογό σας να μεταβεί σε μια βόλτα.
Για να κάνετε μια αλλαγή ιπτάμενου μολύβδου
Για να κάνετε μια αλλαγή ιπτάμενου μολύβδου, φέρετε το άλογό σας σε ένα συλλεκτικό δοχείο και οδηγήστε σε σχήμα οκτώ στην αρένα.

Μέθοδος 2 από 3: εκτέλεση αλλαγής μολύβδου

 1. 1
  Ξεκινήστε οδηγώντας ένα σχήμα-οκτώ 10 μέτρων (33 πόδια). Φέρτε το άλογό σας σε ένα συλλέκτη και οδηγήστε σε σχήμα οκτώ στην αρένα. Κάντε μερικές απλές αλλαγές μολύβδου στο μέσο του σχήματος οκτώ για να ζεσταθείτε προτού επιχειρήσετε την αλλαγή του μολύβδου.
 2. 2
  Δώστε το σύνθημα να αλλάξει όταν το μπροστινό πόδι του αλόγου σας έρχεται προς τα εμπρός. Ακόμα κι αν η αλλαγή του μολύβδου συμβαίνει όταν και τα τέσσερα πόδια του αλόγου σας αιωρούνται στον αέρα, δώστε το σύνθημα νωρίς, όπως βλέπετε το μπροστινό πόδι να έρχεται μπροστά. Αυτό θα δώσει στο άλογό σας χρόνο να επεξεργαστεί και να πραγματοποιήσει το αίτημά σας.
  • Εξασκηθείτε στο χρονοδιάγραμμα των βοηθημάτων παρακολουθώντας όταν το εσωτερικό μπροστινό πόδι του αλόγου σας βγαίνει μπροστά με τα πόδια. Κάθε φορά που το βλέπετε, πείτε "τώρα" δυνατά στον εαυτό σας. Δοκιμάστε την ίδια τεχνική στο canter.
 3. 3
  Εφαρμόστε πίεση με το δεξί σας πόδι και ελευθερώστε την ένταση στο αριστερό στήριγμα. Φέρτε το άλογό σας σε ένα ποτήρι στο αριστερό προβάδισμα. Σπρώξτε το κόκαλο του δεξιού σας καθίσματος προς τα εμπρός προς το δεξί αυτί του αλόγου σας.
  • Θα πρέπει να νιώσετε το άλογό σας να κινείται λίγο προς τα αριστερά.
 4. 4
  Απελευθερώστε την πίεση στα δεξιά και ασκήστε πίεση πίσω από το κορίτσι με το αριστερό πόδι. Χτυπήστε δυνατά και γρήγορα πίσω από το περιθώριο στην αριστερή πλευρά. Χαλαρώστε προς τα δεξιά για να δώσετε περισσότερο χώρο για το νέο εσωτερικό μπροστινό πόδι να προχωρήσει.
  • Μην κρατάτε πίσω με το αριστερό πόδι. Αυτό το μέρος της υπόδειξης πρέπει να είναι πολύ γρήγορο για να αλλάξει το άλογό σας.
Κάντε μερικές απλές αλλαγές μολύβδου στη μέση του σχήματος οκτώ για να ζεσταθείτε προτού επιχειρήσετε
Κάντε μερικές απλές αλλαγές μολύβδου στη μέση του σχήματος οκτώ για να ζεσταθείτε προτού επιχειρήσετε την αλλαγή του μολύβδου.

Μέθοδος 3 από 3: διόρθωση λαθών

 1. 1
  Βοηθήστε το άλογό σας να χαλαρώσει πριν δοκιμάσετε τις αλλαγές των δυνητικών πελατών. Εάν το άλογό σας αισθάνεται λίγο τεταμένο, τραβήξτε πίσω τα ηνία λίγο για να το κατεβάσετε σε ένα τρέξιμο. Χτυπήστε το περιστασιακά στο λαιμό. Μιλήστε με χαμηλή, ήρεμη φωνή και συνεχίστε να οδηγείτε στην αρένα με αυτόν τον τρόπο έως ότου είναι πιο χαλαρή.
  • Ακόμα κι αν το τρέξιμο είναι λίγο πιο ζωντανό από ό, τι θέλετε, μην τραβήξετε πίσω τα ηνία. Είναι σημαντικό το άλογό σας να είναι χαλαρό και ήρεμο όταν ασκείτε αλλαγές μολύβδου.
  • Δεν έχει σημασία τι λέτε στο άλογό σας αρκεί να ακούει τον ήρεμο, παρηγορητικό σας τόνο. Θα μπορούσες να πεις κάτι που θα ηρεμούσε και τους δύο, όπως "Πάμε λίγο πιο γρήγορα από ό, τι θα ήθελα, αλλά απλώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε μεγάλους κύκλους και να μην ανησυχούμε γι 'αυτό. Θα πάρω αργές, ρυθμικές αναπνοές κρατήστε τα χέρια και τα χέρια μου χαλαρά. Απλά σας περιμένω να χαλαρώσετε επίσης. "
 2. 2
  Καντέρ πάνω από ένα μικρό εμπόδιο πριν από την αλλαγή για τη βελτίωση του χρονισμού. Βάλτε ένα ημερολόγιο ή άλλο μικρό εμπόδιο στην αρένα. Καντέρ πάνω από το ημερολόγιο και εφαρμόστε τα υποδείγματα ποδιών για την αλλαγή μολύβδου καθώς το άλογό σας πηγαίνει πάνω του. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παρακινήσετε το άλογό σας να αλλάξει το προβάδισμα και θα σας βοηθήσει να κάνετε το σωστό χρονισμό.
  • Μπορείτε επίσης να πηδήξετε πάνω από ένα χαμηλό θάμνο εάν οδηγείτε έξω από την αρένα.
 3. 3
  Συνεχίστε ευθεία μετά από μια αλλαγή προπορευμάτων για να αποτρέψετε το άλογό σας να προβλέψει. Εάν το άλογό σας συχνά προβλέπει την αλλαγή του ιπτάμενου μολύβδου, προσπαθήστε να το συνεχίσετε για λίγα βήματα αφού κάνετε την αλλαγή. Εάν επιτραπεί να γείρει, μπορεί να αρχίσει να προβλέπει και να αλλάζει δυνητικούς πελάτες πριν το ζητήσετε.
 4. 4
  Επαναπρογραμματίστε ένα άλογο που δεν του αρέσει η αλλαγή μολύβδου με ιππασία σε ελικοειδή. Πηγαίνετε σε ένα δεξί κάντερ κάτω από τη μεγάλη πλευρά της αρένας. Διατηρήστε απαλή επαφή με τα δύο πόδια, αλλά οδηγήστε την μακριά από τη ράγα με κάποια εξωτερική πίεση στα πόδια και ελαφρώς τραβήξτε με το εσωτερικό στήριγμα. Οδηγήστε μερικά βήματα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε λεπτή πίεση αριστερού ποδιού και δεξιού ελέγχου για να το επαναφέρετε προς τη ράγα. Όταν αισθάνεστε άνετα με αυτήν την κίνηση, τότε συνεχίστε να ζητάτε την αλλαγή του μολύβδου.
  • Εξασκηθείτε στο σερπεντίνη και στις δύο πλευρές, τουλάχιστον 4 φορές σε κάθε πλευρά.
  • Αυτή η άσκηση λειτουργεί πολύ καλά εάν το άλογό σας νευρικός ή ιδιότροπος όταν κατεβαίνετε από τη ράγα προς τη μέση του σχήματος-οκτώ, επειδή πιστεύει ότι θα ζητήσετε αλλαγή προβάτου.
Μια αλλαγή ιπτάμενου μολύβδου είναι ένας εντυπωσιακός
Μια αλλαγή ιπτάμενου μολύβδου είναι ένας εντυπωσιακός και χαριτωμένος τρόπος για το άλογό σας να αλλάξει τα πόδια με τα οποία οδηγεί κατά τη διάρκεια ενός κουταλιού.

Συμβουλές

 • Λάβετε υπόψη ότι το άλογό σας μπορεί να μην μάθει αυτήν την ικανότητα σε μια βόλτα. Συνέχισε την εξάσκηση. Εάν είναι η πρώτη φορά που κάνετε μια αλλαγή πτήσης, μην ανησυχείτε αν κάνετε λάθος. Συνέχισε να προσπαθείς.
 • Ανεξάρτητα από το πόσο έμπειροι είσαι, μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχεις ένα άτομο επί τόπου να σε παρακολουθεί να δουλεύει τις αλλαγές των δυνητικών πελατών σου. Εάν δεν έχετε εκπαιδευτή, ζητήστε από έναν πεπειραμένο φίλο να σας παρακολουθήσει να οδηγείτε και να σας πείτε τι κάνετε με το σώμα σας και τι κάνει το άλογό σας.
 • Πραγματοποιήστε ομαλές αλλαγές μολύβδου, δίνοντάς σας αρκετή συμβολή στο άλογό σας για να κάνετε την αλλαγή χωρίς να πετάξετε την ισορροπία, το ρυθμό ή τη χαλάρωσή του. Μην προσπαθήσετε πολύ σκληρά για να πάρετε την αλλαγή κουνώντας το σώμα σας στη σέλα, τραβώντας τα ηνία ή ρίχνοντας το άλογό σας εκτός ισορροπίας.

Προειδοποιήσεις

 • Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε το μολύβι του ιπτάμενου έως ότου εσείς και το άλογό σας αισθανθείτε άνετα μαζί και κάνετε τακτικές αλλαγές μολύβδου.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Χαλινάρι
 • Σαμάρι
 • Σέλα μαξιλάρι
 • Περιφέρεια
 • Μπότες αλόγων (προαιρετικά)
 • Κράνος

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι πρέπει να κάνω για να κάνω το άλογό μου να αλλάξει δυνητικούς πελάτες;
  Εάν ξέρετε πώς να σηκώσετε το κουρέλι, μπορείτε να το διαγώνιο. Σκεφτείτε «παλιά στροφή, ευθεία, νέα στροφή». Στη νέα στροφή, μετακινήστε τα πόδια σας σε θέση όπως να παίρνετε το άλλο καλώδιο.
 • Μπορώ να το κάνω σε πόνυ ή μήπως τα πόδια τους είναι κοντό;
  Κάθε άλογο, γαϊδουράκι, μουλάρι ή πόνυ μπορεί να κάνει αλλαγές μολύβδου.
 • Το άλογό μου αλλάζει το μέτωπό της, αλλά όχι πίσω. Πώς μπορώ να το διορθώσω;
  Πρώτα, θα προσπαθούσα να πλένω το άλογό σας και να παρακολουθώ πώς κινείται. Στη συνέχεια, συνεχίστε και προσπαθήστε να διορθώσετε το πρόβλημα ενώ οδηγείτε. Φέρτε την πίσω σε ένα τρέξιμο, μπορέστε την και συνεχίστε να δοκιμάζετε την αλλαγή. Εάν εξακολουθεί να μην την αλλάξει, ζητήστε από τον εκπαιδευτή σας να την οδηγήσει και προσπαθήστε να επιλύσετε το πρόβλημα.
 • Πόσο έμπειρα με τα άλογα πρέπει να είμαι σε θέση να το κάνω αυτό;
  Πρέπει να είστε αρκετά έμπειροι ή να έχετε εκπαιδευτή.
 • Τι κάνεις με το σώμα σου για να κάνεις το άλογό σου να αλλάξει;
  Πρέπει να μετακινήσετε τα πόδια σας όπως αναφέρεται στο άρθρο. Αν θέλετε το αριστερό προβάδισμα, βάλτε το αριστερό σας πόδι στην περιφέρεια και το δεξί σας πόδι πίσω από την περιφέρεια και κάντε το αντίθετο για το δεξί προβάδισμα. Η πτώση του ισχίου σας και η μετατόπιση του βάρους σας, καθώς και η περιστροφή του κεφαλιού σας θα βοηθήσουν επίσης. Τα άλογα μπορούν να αισθάνονται πού θέλουμε να πάνε ανάλογα με το πού κοιτάζουν τα κεφάλια μας, επειδή μπορούν να νιώσουν τις λεπτές βάρδιες.

Σχόλια (3)

 • welchcleveland
  Ουάου! Το άλογό μου είναι υπέροχο. Αυτό με πήρε σε ένα επίπεδο Grand Pree στο Dressage.
 • bakerneil
  Δουλεύω για να εκπαιδεύσω το πράσινο-άλογό μου και χρειάζομαι μερικές συμβουλές για το πώς να τον διδάξω να κάνει μια αλλαγή ιπτάμενου μολύβδου για μια επίδειξη. Θα δουλέψει!
 • basileiouanasta
  Είναι πραγματικά υπέροχο.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail