Πώς να απαλλαγείτε από τα τσιμπούρια στα κουνέλια;

Για να αφαιρέσετε ένα τσιμπούρι από το κουνέλι σας, χρησιμοποιήστε ένα ζευγάρι τσιμπιδάκι για να πιάσετε το τσιμπούρι από το κεφάλι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο δέρμα. Τραβήξτε το τσιμπούρι προς τα έξω, μετακινήστε αργά, ώστε να μην αφήσετε το κεφάλι στο δέρμα του κουνελιού. Στη συνέχεια, σκοτώστε το τσιμπούρι πνίγοντας το σε ένα βάζο με αλκοόλ. Μόλις το τσιμπούρι είναι έξω, χρησιμοποιήστε απολυμαντικό και αντιβιοτική αλοιφή για να καθαρίσετε την περιοχή όπου το τσιμπούρι ήταν στο δέρμα του κουνελιού σας. Εάν το κουνέλι σας είναι έξω συχνά, ελέγχετε για κρότωνες καθημερινά χρησιμοποιώντας μια χτένα ψύλλων για να πέσετε κάτω από τη γούνα, ειδικά γύρω από τα αυτιά και το πρόσωπο. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να αντιμετωπίσετε μια προσβολή τσιμπούρι, συνεχίστε να διαβάζετε!

Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα τσιμπούρια σε ένα κουνέλι είναι να τα διαλέξετε μόνοι σας
Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα τσιμπούρια σε ένα κουνέλι είναι να τα διαλέξετε μόνοι σας.

Το κουνέλι σας έχει τσιμπούρια. Κανείς δεν του αρέσει! Εάν το κουνέλι σας ζει έξω ή είναι γύρω από άλλα κατοικίδια ζώα που πηγαίνουν έξω, είναι πιθανό να μαζεύει τσιμπούρια από καιρό σε καιρό. Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα τσιμπούρια σε ένα κουνέλι είναι να τα διαλέξετε μόνοι σας. Ωστόσο, εάν το κουνέλι σας έχει μια ιδιαίτερα κακή περίπτωση κροτώνων, μιλήστε στον κτηνίατρό σας σχετικά με τη λήψη ενός φαρμάκου κατά του τσιμπούρι για την πρόληψη της αναιμίας ή άλλων προβλημάτων υγείας, όπως η νόσος του lyme, ο πυρετός του Rocky Mountain και η παράλυση των κροτώνων.

Μέθοδος 1 από 2: μαζεύοντας τσιμπούρια από το κουνέλι σας

 1. 1
  Επιλέξτε ένα ζευγάρι τσιμπιδάκι. Τα τσιμπιδάκια με λεπτές άκρες είναι γενικά καλό για την αφαίρεση των κροτώνων, αν και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή κατασκευασμένη για την αφαίρεση των κροτώνων. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ένα ή το άλλο (όχι τα δάχτυλά σας), ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε το κρότωμα στο κεφάλι. Η συμπίεση του σώματος ωθεί περισσότερα βακτήρια στο σώμα του κουνελιού.
 2. 2
  Πιάσε το τσιμπούρι από το κεφάλι. Δεν θέλετε να τραβήξετε το τσιμπούρι από το σώμα, καθώς αυτό θα το πιέσει. Είναι πιθανό το τσιμπούρι να μπορεί να σπάσει στο μισό, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει το κεφάλι του τσιμπούρι να κολλήσει στο δέρμα του κουνελιού. Χρησιμοποιήστε τα τσιμπιδάκια για να φτάσετε στο κεφάλι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο δέρμα.
 3. 3
  Τραβήξτε το τσιμπούρι. Τραβήξτε αργά το τσιμπούρι προς τα έξω. Δεν θέλετε να τραυματίσετε, καθώς μπορεί να αφήσετε το κεφάλι στο δέρμα του κουνελιού. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το τραβάτε ευθεία προς τα έξω, όχι στη μία πλευρά ή στην άλλη.
 4. 4
  Σκοτώστε το τσιμπούρι. Φτιάξτε ένα βάζο με αλκοόλ τρίψιμο για το τσιμπούρι Πνίξτε το τσιμπούρι στη λύση για να το σκοτώσετε. Το να το βάζεις σε νερό ή να το ξεπλένεις στην τουαλέτα δεν θα το σκοτώσει, γι 'αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσεις αλκοόλ.
 5. 5
  Καθαρίστε την περιοχή. Μόλις τελειώσετε το τσίμπημα, θα πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή όπου ήταν το τικ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό απολυμαντικό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο τριπλή αλοιφή αντιβιοτικών, όπως το Neosporin, επί τόπου.
  • Η περιοχή πιθανότατα θα γίνει κόκκινη και φλεγμονή. Ωστόσο, εάν η φλεγμονή διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα, θα πρέπει να μιλήσετε στον κτηνίατρό σας.
 6. 6
  Ελέγχετε για κρότωνες κάθε μέρα. Εάν το κουνέλι σας είναι έξω, έχει τη δυνατότητα να μαζεύει τσιμπούρια κάθε φορά που βγαίνει. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε προσεκτικά το κουνέλι σας κάθε μέρα για να δείτε αν έχει νέα τσιμπούρια που πρέπει να αφαιρεθούν.
  • Πιθανότατα θα παρατηρήσετε κρότωνες γύρω από τα αυτιά και το πρόσωπο του κουνελιού. Μπορούν να πάρουν τσιμπούρια στο υπόλοιπο σώμα τους, αλλά συχνά τα βγάζουν μόνα τους με τα δόντια τους. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε κρότωνες στις μασχάλες και στη βουβωνική χώρα.
  • Για να ελέγξετε τα τσιμπούρια, κρατήστε το κουνέλι στην αγκαλιά σας. Μπορείτε να ελέγξετε την πίσω πλευρά και, στη συνέχεια, να γυρίσετε το λαγουδάκι στην πλάτη του για να ελέγξετε την περιοχή του στομάχου.
  • Χρησιμοποιήστε μια χτένα ψύλλων για να πέσετε απαλά κάτω από τη γούνα, αναζητώντας μαύρα σημεία. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε τα δάχτυλά σας ενάντια στο σιτάρι στη γούνα, αίσθημα προσκρούσεων.
Μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των κροτώνων στην περιοχή απλώς καθαρίζοντας την περιοχή της βούρτσας
Εάν το κουνέλι σας ζει έξω, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των κροτώνων στην περιοχή απλώς καθαρίζοντας την περιοχή της βούρτσας.

Μέθοδος 2 από 2: αντιμετώπιση μιας προσβολής

 1. 1
  Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για φαρμακευτική αγωγή. Τα κουνέλια μπορούν να πάρουν κάποια φάρμακα, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζετε μόνο κουνέλια με φάρμακα τσιμπούριου υπό την επίβλεψη κτηνιάτρου. Δεν μπορούν να πάρουν όλα τα ίδια φάρμακα με σκύλους και γάτες.
  • Ένα φάρμακο που μπορεί να είναι πιθανότητα είναι η ιβερμεκτίνη. Αυτό το φάρμακο έρχεται συνήθως σε από του στόματος ή ενέσιμη μορφή.
  • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε κολάρο ψύλλων στο κουνέλι σας. Τα περιλαίμια ψύλλων είναι τοξικά για τα κουνέλια.
 2. 2
  Προσέξτε για συμπτώματα αναιμίας. Εάν ένα κουνέλι είναι μολυσμένο με κρότωνες, μπορεί να χάσει αρκετό αίμα για να πάρει αναιμία. Μερικά συμπτώματα αναιμίας περιλαμβάνουν χαμηλά επίπεδα ενέργειας, αδυναμία, ακόμη και ζάλη (κάνοντας το κουνέλι να κινείται παράξενα).
  • Εάν υποψιάζεστε ότι το κουνέλι σας έχει αναιμία, μεταφέρετέ το στο γραφείο του κτηνιάτρου. Το κουνέλι σας μπορεί να χρειαστεί μετάγγιση αίματος για να αναρρώσει.
 3. 3
  Μειώστε τον αριθμό των κροτώνων γύρω από το κουνέλι. Εάν το κουνέλι σας ζει έξω, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των κροτώνων στην περιοχή απλώς καθαρίζοντας την περιοχή της βούρτσας. Κόψτε ψηλά χόρτα και σκουπίστε τα φύλλα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι γίνεται αν είμαι μουσουλμάνος δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αλκοόλ για τσιμπούρια;
  Το τρίψιμο αλκοόλ είναι αντισηπτικό και όχι για κατανάλωση. Θα πρέπει να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail