Πώς να αποκτήσετε ένα φίδι κατοικίδιων ζώων;

Όταν διαλέγετε το πρώτο σας φίδι κατοικίδιων ζώων, αναζητήστε ένα καλό είδος για αρχάριους όπως φίδια καλαμποκιού, πύθωνες μπάλας ή βασιλιάδες. Ελέγξτε τους τοπικούς κανονισμούς σας για να δείτε εάν το επιλεγμένο είδος σας είναι νόμιμο να κατέχει και, εάν ναι, εάν χρειάζεστε ή όχι άδεια. Αναζητήστε διαδικτυακά κτηνοτρόφους μικρής κλίμακας, δεδομένου ότι τα φίδια καταστημάτων κατοικίδιων ζώων δεν λαμβάνονται πάντα ηθικά. Αγοράστε ένα υγιές φίδι που αναπνέει εύκολα και έχει καθαρή μύτη και μάτια, τακτοποιημένες κλίμακες και χωρίς φουσκάλες στο δέρμα ή μερική ρίψη. Για συμβουλές σχετικά με τη δημιουργία οικοτόπου και τη διατροφή του φιδιού σας, διαβάστε!

Χρειάζομαι άδεια κατοικιδίου για ένα φίδι κατοικίδιων ζώων;
Χρειάζομαι άδεια κατοικιδίου για ένα φίδι κατοικίδιων ζώων;

Αν και δεν θεωρείται πάντα ως τα πιο χαριτωμένα πλάσματα, τα φίδια είναι συναρπαστικά ζώα που μπορούν να κάνουν διασκεδαστικά και επιβραβευμένα κατοικίδια. Με το σωστό είδος ή φίδι, έναν καλό βιότοπο και κάποια τρυφερή αγάπη, ο καθένας μπορεί να απολαύσει τη ζωή ως ιδιοκτήτης φιδιού.

Μέρος 1 από 3: εύρεση του σωστού φιδιού

 1. 1
  Ελέγξτε τους κανονισμούς σχετικά με τα φίδια κατοικίδιων ζώων στην περιοχή σας. Ορισμένα φίδια μπορεί να είναι παράνομα σε ορισμένες περιοχές. Τα εξωτικά κατοικίδια ζώα ενδέχεται να μην επιτρέπονται σε ορισμένα μέρη ή μπορεί να χρειαστεί να έχετε άδεια ιδιοκτησίας ενός φιδιού. Επικοινωνήστε με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ή την τοπική σας κυβέρνηση, για να δείτε εάν υπάρχουν κανονισμοί σχετικά με τα φίδια κατοικίδιων ζώων.
 2. 2
  Επιλέξτε ένα κατάλληλο είδος φιδιού. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη φιδιών, μερικά πιο κατάλληλα για να γίνουν κατοικίδια από άλλα. Ορισμένα φίδια μεγαλώνουν έως και 30 πόδια (9 μέτρα)! Μερικά φίδια μπορούν να ζήσουν έως και 30 χρόνια, οπότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αυτό το είδος δέσμευσης.
  • Εάν δεν είχατε ποτέ άλλοτε ένα φίδι, ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε με ένα φίδι καλαμποκιού, έναν μπάλα πύθωνα ή ένα βασιλιά. Αυτά τα φίδια έχουν τις καλύτερες ιδιοσυγκρασίες, λιγότερα προβλήματα σίτισης, το υψηλότερο επίπεδο ανθεκτικότητας και υγιεινής και έρχονται σε διάφορα χρώματα.
 3. 3
  Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για τις ανάγκες ενός φιδιού. Θα πρέπει να μάθετε πολλά για το φίδι που θέλετε πριν το αγοράσετε. Έρευνα για να μάθετε για τη διατροφή του συγκεκριμένου φιδιού (συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων φωτισμού και θέρμανσης), το μέγεθος, την ιδιοσυγκρασία και τη διάρκεια ζωής. Βεβαιωθείτε ότι θέλετε πραγματικά ένα φίδι και είστε έτοιμοι να το φροντίσετε για όλη τη ζωή του.
 4. 4
  Έρευνα πωλητών φιδιών. Τα φίδια των κατοικίδιων ζώων συχνά εκτρέφονται ή συλλαμβάνονται με κακή φύση. Μια καλύτερη επιλογή είναι να βρείτε έναν κτηνοτρόφο που μπορείτε να εμπιστευτείτε που προσφέρει φίδια υψηλής ποιότητας σε μια τιμή που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα φίδι, αντί να αγοράσετε από έναν κτηνοτρόφο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προσφέρετε ένα καλό σπίτι σε ένα φίδι που κάποιος άλλος δεν μπορούσε να φροντίσει σωστά.
  • Αναζητήστε έναν κτηνοτρόφο μικρής κλίμακας, αντί για κάποιον που παράγει μαζικά ερπετά.
  • Διαβάστε κριτικές για τον πωλητή ή τον δημιουργό για να μάθετε αν άλλοι είχαν καλές εμπειρίες.
  • Οι καλοί κτηνοτρόφοι και πωλητές γνωρίζουν για το ζώο που πωλούν σε εσάς και πρέπει να είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.
 5. 5
  Εξετάστε προσεκτικά το φίδι προτού αποφασίσετε να το πάρετε σπίτι. Ένα υγιές φίδι πρέπει να έχει καθαρή μύτη και μάτια, τακτοποιημένες κλίμακες, υγιές δέρμα (χωρίς φουσκάλες ή μερική απόρριψη) και να αναπνέει χωρίς αναπνευστική δυσχέρεια. Δεν πρέπει να είναι λήθαργος και θα πρέπει να σας επιτρέπει να το παραλάβετε χωρίς υπερβολική φασαρία.
  • Ρωτήστε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του φιδιού για την ιστορία του ζώου. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσετε ότι παίρνετε ένα υγιές φίδι. ρωτήστε αν το φίδι είχε προβλήματα με το φαγητό, το ποτό, τη μετακίνηση ή το δέρμα.
  • Πρέπει επίσης να ξέρετε τι τρώει και πόσο συχνά, καθώς και την ημερομηνία και την ποιότητα του τελευταίου υπόστεγου του (ένα καλά χυμένο δέρμα βγαίνει όλα σε ένα κομμάτι, εάν το φίδι ρίξει σε κομμάτια και μπορεί να είναι ανθυγιεινό).
Τότε ίσως το φίδι να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς
Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να ταΐζετε τα ποντίκια σας, τότε ίσως το φίδι να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Μέρος 2 από 3: λήψη των προμηθειών που θα χρειαστείτε

 1. 1
  Αγοράστε ένα σπίτι για το φίδι σας. Θα χρειαστείτε μια δεξαμενή ή ένα terrarium με διαγώνιο τουλάχιστον το μήκος του φιδιού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μέρος για να βάλετε ένα κλουβί σε αυτό το μέγεθος. Μπορεί να χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο σπίτι για το φίδι σας καθώς μεγαλώνει, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο terrarium εάν χρειαστεί.
  • Μπορείτε να επιλέξετε ένα πλαστικό περίβλημα, ένα κλουβί από ξύλο ή ένα γυάλινο terrarium.
  • Μην διαλέξετε ένα κλουβί με πλέγματα, καθώς δεν συγκρατούν τη θερμότητα, καθώς το φίδι μπορεί να τραυματίσει το ρύγχος του τρίβοντας στην οθόνη ή να φορέσετε μια τρύπα μέσα από αυτό και να ξεφύγετε.
  • Τα φίδια είναι καλλιτέχνες διαφυγής, οπότε πρέπει να έχετε ένα πολύ ασφαλές καπάκι στη δεξαμενή σας για να διασφαλίσετε ότι το φίδι δεν θα βγει.
 2. 2
  Επιλέξτε ένα κρησφύγετο και πράγματα για να ανεβείτε. Το φίδι σας θα χρειαστεί επίσης ένα κρησφύγετο, όπως μια σπηλιά από βράχο, ένα κομμάτι από ξύλο από ξύλο, ή ένα κεραμικό κορμό για να κυρτωθεί. Επιλέξτε κάτι που είναι ανθεκτικό και εύκολο να καθαριστεί ή να αντικατασταθεί.
  • Βεβαιωθείτε ότι η κρυψώνα σας είναι αρκετά μεγάλη για το φίδι σας. Το φίδι πρέπει να μπορεί να κρύβεται εντελώς εκτός θέασης σε ένα άνετο και ασφαλές μέρος.
  • Μπορείτε επίσης να παρέχετε πετρώματα, κλαδιά και αμπέλια για να ανεβείτε το φίδι σας. Εάν επιλέξετε ζωντανά αμπέλια ή φυτά, βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατά με, και όχι δηλητηριώδη, με το είδος του φιδιού σας.
 3. 3
  Πάρτε επένδυση κλουβιού. Το φίδι σας χρειάζεται ένα μαλακό, απορροφητικό υλικό για το κάτω μέρος του κλουβιού. Μάθετε τι είδους κλινοσκεπάσματα ταιριάζει καλύτερα στα είδη φιδιών που πρόκειται να αγοράσετε. Σε πολλές περιπτώσεις, το τεμαχισμένο δημοσιογραφικό χαρτί λειτουργεί καλά.
  • Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ξέσματα ασβεστίου ή κυπαρίσσι για το κρεβάτι του φιδιού σας. Αποφύγετε τη χρήση αρωματικών ξυρισμάτων ξύλου, όπως κέδρου ή πεύκου.
  • Μην χρησιμοποιείτε χαλίκι ενυδρείου, καθώς το φίδι μπορεί να κοπεί στις αιχμηρές άκρες των βράχων.
 4. 4
  Αποκτήστε μια πηγή θερμότητας. Τα φίδια δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους όπως τα θηλαστικά. Τα φίδια χρειάζονται λαμπτήρες θερμότητας είτε πάνω, στους εξωτερικούς τοίχους, είτε κάτω από τις δεξαμενές τους. Μάθετε ποια μέθοδος είναι η καλύτερη για τα είδη φιδιών που έχετε.
  • Θα πρέπει επίσης να παρέχετε θερμική κλίση στο σπίτι του φιδιού. μια ζεστή περιοχή απογείωσης στο ένα άκρο και μια δροσερή περιοχή στο άλλο άκρο επιτρέπει στο φίδι να κινείται ανάλογα με τις ανάγκες του.
  • Αν και τα θερμαινόμενα πετρώματα μπορεί να φαίνονται ωραία, μπορούν να κάψουν το ευαίσθητο δέρμα ενός φιδιού, οπότε μην τα χρησιμοποιείτε. Τα φίδια τείνουν να παίρνουν θερμότητα μέσω της κοιλιάς τους, οπότε ίσως θελήσετε να παρέχετε ένα θερμαντικό κάλυμμα.
  • Θα χρειαστείτε επίσης θερμόμετρα και υγρόμετρο (μετρητής υγρασίας) για το κλουβί του φιδιού σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή θερμοκρασία και υγρασία.
 5. 5
  Αποκτήστε τον κατάλληλο φωτισμό. Μερικά φίδια τα πάνε καλά σε φυσικό φως, ενώ άλλα χρειάζονται ειδικούς λαμπτήρες ή φώτα. Κάντε την έρευνά σας για να μάθετε τι είδους φωτισμός είναι καλύτερο για τα είδη φιδιών σας και αγοράστε φώτα εάν χρειάζεται.
  • Μερικά φίδια είναι νυχτερινά, ενώ άλλα είναι ημερήσια. Φροντίστε να μάθετε ποιος τύπος είναι το συγκεκριμένο είδος φιδιού και χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες στα φώτα σας εάν δεν θα είστε σπίτι ή ξύπνιοι όταν πρέπει να ανάψουν ή να σβήσουν τα φώτα.
 6. 6
  Αγοράστε πιάτα με νερό. Θα χρειαστείτε ένα μικρό, βαρύ, πιάτο για να πιει το φίδι. Θα χρειαστείτε επίσης ένα μεγαλύτερο πιάτο για να μουλιάσει το φίδι.
 7. 7
  Πάρτε φαγητό με φίδι. Τα φίδια είναι σαρκοφάγα και τρώνε βατράχια, ψάρια, σκουλήκια και τρωκτικά. Βεβαιωθείτε ότι είστε άνετοι με αυτήν την ιδέα πριν πάρετε ένα φίδι.
  • Το καλύτερο φαγητό με φίδι είναι το προ-σκοτωμένο θήραμα: αγοράζετε το θήραμα κατεψυγμένο, το ξεπαγώνετε στο σπίτι και το ταΐζετε στο φίδι.
  • Λάβετε υπόψη τους κινδύνους που τρέφετε το φίδι σας με ζωντανή λεία. Τα ζωντανά ποντίκια και οι αρουραίοι μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες και παράσιτα και μπορούν να δαγκώσουν και να αγωνιστούν, πιθανόν να τραυματίσουν το κατοικίδιο ζώο σας.
Με το σωστό είδος ή φίδι
Με το σωστό είδος ή φίδι, έναν καλό βιότοπο και κάποια τρυφερή αγάπη, ο καθένας μπορεί να απολαύσει τη ζωή ως ιδιοκτήτης φιδιού.

Μέρος 3 από 3: φροντίδα του φιδιού σας

 1. 1
  Πάρτε το φίδι σας σε έναν ερπετό κτηνίατρο. Συνδεθείτε στο διαδίκτυο και αναζητήστε έναν ερπετό κτηνίατρο στην περιοχή σας και αποφασίστε για κάποιον που θα βασιστεί με βάση την εμπειρία και τις κριτικές. Μόλις αγοράσετε το φίδι του κατοικίδιου ζώου σας και το πάρετε σπίτι μαζί σας, πάρτε τον στον κτηνίατρο, ώστε να μπορούν να κάνουν φυσική εξέταση και να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις για να διασφαλίσουν ότι το φίδι είναι υγιές και απαλλαγμένο από ασθένειες.
  • Μην πάρετε το φίδι σας σε έναν κανονικό κτηνίατρο με μικρά ζώα. Η εργασία με ερπετά είναι μια ειδικότητα, οπότε οι μικροί κτηνίατροι μπορεί να μην είναι αρκετά γνώστες ώστε να παρέχουν σωστή φροντίδα.
  • Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κτηνίατρος πιθανότατα θα παρέχει επίσης πληροφορίες για τον τρόπο σωστής σίτισης, σπιτιού και φροντίδας για το φίδι του κατοικίδιου ζώου σας.
  • Πάρτε το φίδι σας στον κτηνίατρο τουλάχιστον ετησίως για check-up.
 2. 2
  Εισαγάγετε το φίδι σας στο νέο περιβάλλον του. Μην ταΐζετε και μην χειρίζεστε το φίδι σας για λίγες μέρες μετά την εισαγωγή του στο νέο του σπίτι, οπότε έχει χρόνο να εγκλιματιστεί. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία και η υγρασία είναι σωστά για το είδος του φιδιού σας προτού το εισαγάγετε στο νέο του σπίτι.
 3. 3
  Τροφοδοτήστε το φίδι. Το πόσο και πόσο συχνά πρέπει να ταΐζετε το φίδι σας εξαρτάται από το είδος και την ηλικία. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας πότε, τι και πόσο να ταΐσετε το φίδι σας με βάση το είδος του.
  • Γενικά, τα νεαρά φίδια καλαμποκιού πρέπει να τρέφονται με ένα μικρό ποντίκι κάθε επτά ημέρες, ενώ τα ενήλικα φίδια καλαμποκιού μπορούν να τρώνε δύο μικρά ποντίκια κάθε εβδομάδα. Τόσο οι νεαροί όσο και οι ενήλικες kingnakes πρέπει να τρέφονται με ένα μεγάλο ποντίκι ή αρουραίο κάθε επτά ημέρες.
  • Θα πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στους χρόνους σίτισης όλων των φιδιών, καθώς αυτό είναι όταν είναι πιο επιθετικά. Ποτέ μην χειρίζεστε το φίδι σας όταν πεινάει. Μην τα χειρίζεστε αμέσως μετά τη σίτιση, καθώς αυτό μπορεί να τους προκαλέσει ανατροπή της τροφής τους.
 4. 4
  Ελέγχετε συχνά τη θερμοκρασία και την υγρασία. Εάν η θερμοκρασία ή το επίπεδο υγρασίας είναι απενεργοποιημένο στο περιβάλλον του φιδιού σας, το φίδι σας μπορεί να αναπτύξει προβλήματα πέψης. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία και η υγρασία βρίσκονται εντός αποδεκτών ορίων για το είδος του φιδιού σας και προσαρμόστε τα αμέσως εάν παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα.
  • Διαφορετικά είδη φιδιών χρειάζονται διαφορετικά επίπεδα υγρασίας, ανάλογα με την περιοχή τους (π.χ., τροπικό δάσος του Αμαζονίου έναντι της ευρωπαϊκής νοτιοδυτικής ερήμου). Μάθετε τι είναι καλύτερο για το συγκεκριμένο φίδι σας.
  • Μπορείτε να αλλάξετε την υγρασία στο κλουβί αλλάζοντας τα κλινοσκεπάσματα (τα ροκανίδια με aspen μειώνουν την υγρασία, ενώ τα ξέσματα κυπαρίστας το αυξάνουν), βάζοντας το πιάτο νερού στο θερμότερο μέρος του κλουβιού (για να αυξήσετε την υγρασία) ή στο ψυχρότερο μέρος (για να μειώσετε την υγρασία) ή προσθήκη βρύου σφάγνου στο κλουβί (για αύξηση της υγρασίας).
 5. 5
  Καθαρίστε το κλουβί. Αλλάζετε το νερό μία φορά την εβδομάδα (ή περισσότερο εάν είναι εμφανώς βρώμικο). Πρέπει να καθαρίζετε ολόκληρο το κλουβί τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αντικαταστήστε το κρεβάτι, πλύνετε και ξαναγεμίστε όλα τα πιάτα με νερό και καθαρίστε τις πλευρές της δεξαμενής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μέρος για να βάλετε το φίδι σας ενώ καθαρίζετε το κλουβί του, ώστε να μην ξεφύγει.
  • Όλα τα ερπετά μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια σαλμονέλας. Αφού χειριστείτε το φίδι σας, φροντίστε να πλένετε καλά τα χέρια σας. Μην αφήνετε παιδιά κάτω των 6 ετών να χειρίζονται φίδια.
  • Ποτέ μην καθαρίζετε το κλουβί ή τα εξαρτήματά του στον νεροχύτη της κουζίνας σας και κρατήστε το φίδι μακριά από ανθρώπινα τρόφιμα και πιάτα.
 6. 6
  Απολαμβάνω! Τα φίδια είναι καλοί κατοικίδια ζώα και φίλοι. Χειριστείτε προσεκτικά το φίδι σας, συνδέστε το και απολαύστε το νέο σας κατοικίδιο.

Συμβουλές

 • Μην πάρετε ένα φίδι εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι ότι θα μπορείτε να το διατηρήσετε για ολόκληρη τη διάρκεια ζωής του. Τα καταφύγια και οι ζωολογικοί κήποι είναι γεμάτα από φίδια ενηλίκων που δεν μπορούσαν να χειριστούν οι ιδιοκτήτες τους ή απλά δεν ήθελαν πια.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλοι στην οικογένειά σας είναι άνετοι με την ιδέα να ζήσουν με ένα φίδι. Επίσης, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον ένα άτομο εκτός από εσάς είναι πρόθυμο να ταΐσει το φίδι σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το κάνετε ή να φύγετε από την πόλη.
 • Εάν πάρετε ένα φίδι αμέσως μετά τη γέννησή του, φροντίστε να το χειρίζεστε τακτικά, ώστε να γίνει ήσυχο. Τα φίδια μωρών είναι πιο ντροπαλά από τα φίδια ενηλίκων, οπότε αν το φίδι είναι νευρικό στην αρχή, μην τα παρατάτε.
 • Μάθετε πώς να χειρίζεστε το φίδι σας και αποφύγετε να αγγίξετε το κεφάλι του, καθώς αυτό τους φοβίζει.
Όταν διαλέγετε το πρώτο σας φίδι κατοικίδιων ζώων
Όταν διαλέγετε το πρώτο σας φίδι κατοικίδιων ζώων, αναζητήστε ένα καλό είδος αρχάριου όπως φίδια καλαμποκιού, πύθωνες μπάλας ή βασιλιάδες.

Προειδοποιήσεις

 • Να μην πάρει ένα είδος που είναι δηλητηριώδες ή έχει μια φήμη για την επιθετικότητα, αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία. Μπορείτε να τραυματιστείτε σοβαρά ή να πεθάνετε νεκρούς.
 • Ποτέ μην χειρίζεστε μόνοι σας ένα μεγάλο φίδι. Έχετε τουλάχιστον έναν φίλο να σας βοηθήσει όποτε τρέφετε ή παίρνετε ένα μεγάλο φίδι. Εάν αρχίσει να τυλίγεται γύρω σας, ξεκουραστείτε προσεκτικά ξεκινώντας από την ουρά. Μην ξεκινάτε από το κεφάλι. Αυτό είναι επικίνδυνο επειδή το φίδι μπορεί να γίνει αμυντικό, και να δαγκώσει, ή να σφίξει πιο σφιχτά.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς μπορώ να πω αν το φίδι μου είναι έγκυο;
  Το φίδι θα γίνει μοναχικό και θα σας αποφύγει. Θα κινηθεί επίσης πολύ πιο αργά και, ανάλογα με το μέγεθός του, ενδέχεται να μπορείτε να παρατηρήσετε ένα χτύπημα.
 • Είναι 11 ετών πολύ νέος για να αποκτήσει μια μπάλα πύθωνα;
  Εφόσον έχετε άδεια από τους γονείς σας ή από νόμιμο κηδεμόνα, δεν είναι πολύ νέος.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν δεν νιώθω άνετα να δώσω ένα ποντίκι στο φίδι μου για φαγητό;
  Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να ταΐζετε τα ποντίκια σας, τότε ίσως το φίδι να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Εάν έχετε ήδη ένα φίδι και δεν θέλετε να το ξεφορτωθείτε, θα πρέπει να το πιπιλίζετε - ή να ζητήσετε από κάποιον άλλο να κάνει τη σίτιση.
 • Ποια είναι η καλύτερη φυλή φιδιού για 11-12 ετών;
  Τα φίδια καλαμποκιού είναι καλά. Παραμένουν σχετικά μικρά, είναι υπάκουα, είναι πολύ δροσερά και είναι πολύ εύκολο να φροντιστούν. Κάνετε πολλή έρευνα για τα φίδια καλαμποκιού πριν πάρετε ένα.
 • Χρειάζομαι άδεια κατοικιδίου για ένα φίδι κατοικίδιων ζώων;
  Συνήθως όχι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, (όπως και με δηλητηριώδη και / ή εξωτικά φίδια) μπορεί να χρειαστείτε ένα.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν η νέα μου μπάλα python δεν θα φάει;
  Κάντε έρευνα και βεβαιωθείτε ότι το ταΐζετε σωστά. Μπορεί να είναι σοκ από το να έχεις καινούργιο σπίτι, και μόλις το συνηθίσεις, θα φάει. Εάν αυτό διαρκεί περισσότερο από πέντε ημέρες, μεταβείτε σε έναν κτηνίατρο.
 • Τι σημαίνει όταν ένα φίδι ανεβαίνει στο χέρι μου;
  Απλώς σας ερευνά. Αν σας γνωρίζει ήδη και σας εμπιστεύεται, μπορεί να ήταν τρομαγμένος, οπότε σέρνει το χέρι σας για προστασία. Τα φίδια ανεβαίνουν τα πάντα, οπότε μην ανησυχείτε.
 • Πονάει όταν δαγκώνει τα φίδια garter;
  Θα για ένα δευτερόλεπτο. Εάν έχετε λίγο άγνωστο φίδι, επισκεφθείτε έναν γιατρό μόνο για να ελέγξετε για επιβλαβή βακτήρια στο δάγκωμα. Συνήθως δεν υπάρχει καθόλου στο δάγκωμα, αλλά μερικές φορές εάν το φίδι έχει φάει κάτι (βάτραχοι, φρύνοι, δηλητηριασμένα / μολυσμένα ζώα), μπορεί να μεταφέρει βακτήρια από το θήραμα σε εσάς και αυτό μπορεί να είναι ισχυρό.
 • Τι γίνεται αν με δαγκώσει ένα φίδι;
  Αυτό εξαρτάται από το τι σας δαγκώνει το φίδι. Εάν γνωρίζετε ότι το φίδι είναι επικίνδυνο, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο γιατρό σας για να το ελέγξετε αμέσως ή καλέστε το 911. Εάν πρόκειται για ένα δηλητηριώδες φίδι, μπορείτε εύκολα να πεθάνετε σε λίγα λεπτά.
 • Πώς θα ξέρω εάν το φίδι μου πεινάει;
  Τα πεινασμένα φίδια τείνουν να είναι πολύ άγρυπνα και μερικές φορές θα τρεμούν τις γλώσσες τους περισσότερο για να μυρίζουν για λεία. Τείνουν επίσης να στηρίζονται σε μια θέση που υποδηλώνει ότι είναι έτοιμοι να πιάσουν το θήραμα.

Σχόλια (4)

 • oliver03
  Πραγματικά χρήσιμο για την επιλογή ενός φιδιού. Τώρα ξέρω τι να αγοράσω.
 • basileios32
  Αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο για τους ιδιοκτήτες φιδιών για πρώτη φορά. Ευχαριστώ!
 • hellen09
  Αυτό με βοήθησε να αποφασίσω να αλλάξω το δίχρονο φίδι καλαμποκιού μου σε δεξαμενή 20 λίτρων.
 • rodolfo52
  Μια εξαιρετική πηγή συνολικής γνώσης για αρχάριους! Ψάχνω να φτιάξω ένα φίδι καλαμποκιού, και αυτή είναι μια μεγάλη βοήθεια!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail