Πώς να βγείτε κόμπους από τη γούνα ενός ινδικού χοιριδίου;

Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να βγείτε κόμπους από τη γούνα των ινδικών χοιριδίων σας
Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να βγείτε κόμπους από τη γούνα των ινδικών χοιριδίων σας και να το αποτρέψετε επίσης.

Οι κόμποι και η μπερδεμένη γούνα είναι πόνος στο ξεμπλέκισμα, ειδικά εάν έχετε μακρυμάλλη ινδικό χοιρίδιο. Εάν δεν διατηρείτε σωστά τη γούνα του ινδικού χοιριδίου σας, οι κόμβοι μπορούν να γίνουν ένα μεγάλο πρόβλημα και γίνονται χειρότεροι μόνο εάν δεν τους αντιμετωπίζετε νωρίς. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να βγείτε κόμπους από τη γούνα των ινδικών χοιριδίων σας και να το αποτρέψετε επίσης.

Μέθοδος 1 από 3: χτένισμα της γούνας

 1. 1
  Συγκεντρώστε μερικές προμήθειες. Θα χρειαστείτε μια χτένα, μαλακή βούρτσα, λιχουδιές και πετσέτα για να στεγνώσετε και να κρατήσετε το ινδικό χοιρίδιο σας. Θα θελήσετε να μαζέψετε αυτά τα πράγματα πριν πιάσετε το ινδικό χοιρίδιο σας, ώστε να έχετε τα πάντα στη διάθεσή σας όταν τα χρειάζεστε.
 2. 2
  Λούστε το ινδικό χοιρίδιο σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σαμπουάν πιστοποιημένο από ινδικό χοιρίδιο. Οποιαδήποτε άλλα σαμπουάν μπορούν να ερεθίσουν και να στεγνώσουν το δέρμα, καθιστώντας τη χαμένη γούνα χειρότερη. Μερικές φορές η υγρή γούνα είναι πιο εύκολη από το ξηρό τρίχωμα. Όταν πηγαίνετε για να στεγνώσετε το ινδικό χοιρίδιο σας χρησιμοποιήστε μια τεχνική χαϊδεύοντας και χαϊδεύοντας έτσι ώστε να μην μπερδεύεται ακόμη περισσότερο η γούνα.
 3. 3
  Μεταφέρετε το ινδικό χοιρίδιο σας σε μικρότερο χώρο. Ο χώρος θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμος, ώστε να έχετε ελεύθερη κυκλοφορία και να μπορείτε να σηκώσετε το ινδικό χοιρίδιο σας ανά πάσα στιγμή χωρίς φασαρία.
  • Ένα μικρό κουτάβι ή παρκοκρέβατο είναι μια καλή ιδέα. Μην προσθέτετε αντικείμενα στο χώρο.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα. Βουρτσίστε ελαφρά τη γούνα με μία κίνηση κάθε φορά. Αποφύγετε αιχμηρά ρυμουλκά, καθώς θα ερεθίσει το δέρμα και θα προκαλέσει καταστροφή στο ινδικό χοιρίδιο σας.
 5. 5
  Χρησιμοποιήστε μια χτένα. Με το τρίψιμο της γούνας, συνεχίστε να ξεμπερδεύετε τους κόμπους με μια χτένα. Θυμηθείτε - χωρίς ρυμούλκηση! Εάν δεν μπορείτε να ξεμπλέξετε τον κόμπο, τότε μπορεί να χρειαστεί κόψιμο.
Η μπερδεμένη γούνα είναι ένας πόνος για να ξεμπερδέψετε
Οι κόμβοι και η μπερδεμένη γούνα είναι ένας πόνος για να ξεμπερδέψετε, ειδικά εάν έχετε μακρυμάλλη ινδικό χοιρίδιο.

Μέθοδος 2 από 3: κόψιμο της γούνας

 1. 1
  Μεταφέρετε το ινδικό χοιρίδιο σας σε μικρότερο χώρο. Ο χώρος θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμος, έτσι ώστε να έχετε ελεύθερη κυκλοφορία και να μπορείτε να σηκώσετε το ινδικό χοιρίδιο σας ανά πάσα στιγμή χωρίς φασαρία.
  • Ένα μικρό κουτάβι ή παρκοκρέβατο είναι μια καλή ιδέα. Μην προσθέτετε αντικείμενα στο χώρο.
 2. 2
  Συγκεντρώστε μερικές προμήθειες. Θα χρειαστείτε μια χτένα, αιχμηρό ψαλίδι και πιθανώς λίγο ψεκασμό νερού για να ξεκολλήσετε τη γούνα.
 3. 3
  Χτενίστε μια μερική ποσότητα γούνας. Χτενίστε τη γούνα όσο μπορείτε πριν το ινδικό χοιρίδιο σας αρχίσει να δείχνει σημάδια δυσφορίας. Κρατήστε τον ματ κόμπο με τη χτένα προς τα πάνω, έτσι ώστε το δέρμα και ο κόμπος να έχουν διαχωριστεί από τη χτένα.
  • Βρέξτε τον κόμπο με χλιαρό σπρέι νερού εάν είναι δύσκολο να το διαχειριστείτε.
 4. 4
  Κόψτε τον κόμπο. Χρησιμοποιώντας το κοφτερό σας ψαλίδι, κόψτε τον κόμπο μακριά από το δέρμα. Η χτένα πρέπει να διαχωρίζει τον κόμπο από το δέρμα, ώστε να μην κόβετε τυχαία το ινδικό χοιρίδιο σας. Συνεχίστε αυτήν τη διαδικασία στους υπόλοιπους κόμβους.
Χαϊδεύοντας έτσι ώστε να μην μπερδεύεται ακόμη περισσότερο η γούνα
Όταν πηγαίνετε για να στεγνώσετε το ινδικό χοιρίδιο σας χρησιμοποιήστε μια τεχνική χαϊδεύοντας και χαϊδεύοντας έτσι ώστε να μην μπερδεύεται ακόμη περισσότερο η γούνα.

Μέθοδος 3 από 3: πρόληψη μπερδεμένης γούνας

 1. 1
  Βουρτσίστε τη γούνα καθημερινά. Το απλό χτένισμα της γούνας τακτικά μπορεί να αποτρέψει κόμπους. Προτείνεται ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αποφυγή μπερδεμένης γούνας. Αγοράστε μια κατάλληλη χτένα ή βούρτσα από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων που έχει σχεδιαστεί για ινδικά χοιρίδια και εξοικειωθείτε με την καθημερινή συνήθεια.
 2. 2
  Κρατήστε το κομμένο. Τα μακρυμάλλη ινδικά χοιρίδια απαιτούν πολλή συντήρηση, καθώς η γούνα τους μεγαλώνει για πάντα κάθε μέρα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα πάντα να βρωμίζονται είναι η σωστή διαχείριση της γούνας. Μπορεί να απαιτούνται μηνιαίες περικοπές για να διατηρείται σύντομη, αλλά επιλέξτε το κατάλληλο μήκος.
 3. 3
  Σκεφτείτε το υλικό κλινοσκεπασμάτων. Η γούνα μπορεί να μπερδευτεί με λάθος τύπους υφασμάτων. Το υλικό είναι πιο πιθανό να κολλήσει στη γούνα και να το κάνει πιο μπερδεμένο. Είναι προτεινόμενο να κολλήσετε στο δέρας με μακρυμάλλη ινδικά χοιρίδια αντί για ξύσματα ή παρόμοια.
 4. 4
  Διατηρήστε το κλουβί καθαρό. Τα κλινοσκεπάσματα και τα περιττώματα μπορούν εύκολα να εμπλακούν στη γούνα. Τα ινδικά χοιρίδια τείνουν να κάνουν ένα μεγάλο χάος, γι 'αυτό συνιστάται να καθαρίζετε και να καθαρίζετε κάθε εβδομάδα. Η απλή παραλαβή των περιττωμάτων θα βοηθήσει πολύ.
 5. 5
  Αποφύγετε τα συχνά λουτρά. Τα λουτρά τείνουν να απομακρύνουν το ινδικό χοιρίδιο σας από τα φυσικά τους έλαια, δημιουργώντας ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία για το σαπούνι που χρησιμοποιείτε. Ένα σωστό σαμπουάν για ινδικά χοιρίδια είναι φανταστικό, αλλά το σαπούνι πιάτων είναι πολύ επικίνδυνο. Γενικά, τα ινδικά χοιρίδια δεν απαιτούν πολλά λουτρά. Διατηρήστε το κλουβί τους καθαρό και οι οσμές πρέπει σχεδόν να εξαλειφθούν.

Συμβουλές

 • Βουρτσίστε τα ινδικά χοιρίδια σας καθημερινά, εξετάζετε εβδομαδιαία και ψαλιδίζετε κάθε μήνα.

Προειδοποιήσεις

 • Μην τραβάτε σε μπερδεμένη γούνα. Τα ινδικά χοιρίδια έχουν ευαίσθητο δέρμα και οι κόμβοι μπορεί να τους ενοχλήσουν.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς κόβετε ένα ινδικό χοιρίδιο Abyssinian;
  Το Abyssinian είναι φυλές ινδικών χοιριδίων μικρής τρίχας, επομένως δεν απαιτούν απαραίτητα κόψιμο. Βουρτσίστε τη γούνα τους με μια μαλακή βούρτσα κάθε δεύτερη μέρα και κόψτε προς τα πάνω της γούνας.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail